Torent problem
Web: Titlovi.com
Kategorija: HI-TECH i informatički svijet
Ime foruma: Software
Opis foruma: Za sva pitanja, probleme i diskusije o programima.
URL: https://forum.titlovi.com/forum_posts.asp?TID=47604
Datum ispisa: 05.Lipanj/Jun.2026 u 12:58 Verzija Softvera: Web Wiz Forums 11.01 - http://www.webwizforums.com
Tema: Torent problem
Objavio: faithlessmary
Tema: Torent problem
Datum objave: 23.Lipanj/Jun.2012 u 14:18
U proteklih godinu dana nije htelo da mi skida sa samo jednog trakera. Kod drugih istu torent metu skida, kod mene nece. Nedavno sam reinstalirala komp i sad neće uopšte da mi radi torent ni mikro ni Bit koji mi je u poslednje vreme draži. Čačkala sam portove radila testove nema šta nisam radila i ništa. Od silnog čačkanja sam ga već garant pokvarila, mislim na programe 
Ako neko može da mi pomogne i da savet bila bih mu zahvalna. Taman preko leta da radim na tome što će se skinuti 
------------- Veži konja gde ti gazda kaže
|
Odgovori:
Objavio: LEMONZOO
Datum objave: 23.Lipanj/Jun.2012 u 14:30
|
da ti nije provider blokirao port za torrent?
|
Datum objave: 23.Lipanj/Jun.2012 u 15:16
Ma nije. Htedoh to da napišem gore, da nije to problem, makar ne bi trebalo da jeste.
|
Objavio: Fokan
Datum objave: 23.Lipanj/Jun.2012 u 15:31
faithlessmary piše:
U proteklih godinu dana nije htelo da mi skida sa samo jednog trakera. Kod drugih istu torent metu skida, kod mene nece. Nedavno sam reinstalirala komp i sad neće uopšte da mi radi torent ni mikro ni Bit koji mi je u poslednje vreme draži. Čačkala sam portove radila testove nema šta nisam radila i ništa. Od silnog čačkanja sam ga već garant pokvarila, mislim na programe 
Ako neko može da mi pomogne i da savet bila bih mu zahvalna. Taman preko leta da radim na tome što će se skinuti  | Poprilično mi je nejasno što ti se zapravo dešava pa ću sačekati da se rasprava rasplamsa i naknadno uključiti.
|
Datum objave: 23.Lipanj/Jun.2012 u 16:08
Ništa. Ubacim torent i ništa se ne dešava :(
|
Objavio: prijatel-MKD
Datum objave: 23.Lipanj/Jun.2012 u 16:21
Moguce da antivirus blokira conekcije.
Restart + Iskljuci auto protect + start Torrent da se jednom poveze i pocne skidati + dok je otvoren i radi torent ukljuci ponovo auto protect na anti virusni program.
------------- 0123456789 Само десет цифри, а толку многу главоболие! You can't take it to a philosopher for being stupid, if he wasn't he would've be a physicist.
|
Datum objave: 23.Lipanj/Jun.2012 u 16:23
faithlessmary piše:
Ništa. Ubacim torent i ništa se ne dešava :( |
99,99% da je nešto ultra banalno. 'Ajmo redom. Firewall ti blokira torrent? Iz bilo kog razloga.
|
Datum objave: 23.Lipanj/Jun.2012 u 16:54
Vas dvojica biste mogli rešiti problem, još samo da prevedm na jezik zemljana šta pričate Tj. da vidim odakle da krenem. odoh da vidim prvo šta je sa firewallom. Pa javim.
MKD, ovo auto protect, gde se to isključuje??
|
Datum objave: 23.Lipanj/Jun.2012 u 16:58
Sve mi je zeleno u Firewallu tako da nije on blokirao, barem mislim. Ja tako neke proste stvari na kompjuteru ne znam, više se bavim web alatima Ako neko ima vremena, čini mi se Google plus ima ono share screen opciju pa mogu da mu pokažem svoj ekran ako želi. Kako ovo zvuči.. 
|
Datum objave: 23.Lipanj/Jun.2012 u 17:06
|
Ako imaš Windows 7 i koristiš njegov firewall namjesti ovako: Pa onda javi da li se išta pokrenulo.
|
Datum objave: 23.Lipanj/Jun.2012 u 17:23
Poslušah te, restartovah, sad ću malo da sačekam da uhvati zalet pa javljam ima li pomaka. Hvala!
|
Datum objave: 23.Lipanj/Jun.2012 u 17:38
Omogućila sam i peer exchange ali opet je ista situacija. Možda se odgovor krije na ovoj slici, a ja ga ne vidim. http://i49.tinypic.com/8xq3hk.jpg
|
Datum objave: 23.Lipanj/Jun.2012 u 17:47
|
OK, ne koristim BitTorrent al' ista stvar kao i µTorrent, kod instalacije ti kaže da unesi pravilo za iznimku u windowsov firewall ali je vrijedilo pokušati. Pogledao sam sliku i jedino što mogu reći je da se baš ne razumijem u postavke ali ih držim manje više na defaultu. Ovako je kod mene vezano uz ono što tebe zanima. Provjeri:
|
Datum objave: 23.Lipanj/Jun.2012 u 17:59
Sve je tako i kod mene i ništa. Upravo sam reinstalirala utorent i izbrisala bit i ništa. Nema veze , nema mi pomoći. Hvala vam svima.
|
Datum objave: 23.Lipanj/Jun.2012 u 18:00
faithlessmary piše:
Sve je tako i kod mene i ništa. Upravo sam reinstalirala utorent i izbrisala bit i ništa. Nema veze , nema mi pomoći. Hvala vam svima. |
Sad sam deprimiran.
|
Datum objave: 23.Lipanj/Jun.2012 u 18:07
Hehe deprimiran :) Ako popravim javiću kao sam to uradila. Za sada mi samo kida živce.
|
Datum objave: 23.Lipanj/Jun.2012 u 18:11
faithlessmary piše:
Hehe deprimiran :) Ako popravim javiću kao sam to uradila. Za sada mi samo kida živce. |
Nešto je banalno, samo razmišljaj u tome smjeru.
|
Datum objave: 23.Lipanj/Jun.2012 u 21:30
Auto protect je 99% kod sve antiviruse moguce iskljuciti preko desni klik na ikonicu kod sat.
Win. firewall nema veze kad imas instalirani antitvirus uz default postavke, antivirus blokira.
++ A, moguce je (preinstalirala si komp.?) da si instalirala stariju verziju BitTorrenta (moguce i za ostale) koji ne finkcioniraju ako su starije od 2 ver.
Ako je starija verzija, pokusaj update.
------------- 0123456789 Само десет цифри, а толку многу главоболие! You can't take it to a philosopher for being stupid, if he wasn't he would've be a physicist.
|
Objavio: jafforidza
Datum objave: 23.Lipanj/Jun.2012 u 23:25
Pokreni BitTorrent, pritisni Ctrl + G i odradi test pa da vidimo šta kaže.
Ovako to izgleda.

------------- I hope for nothing, I fear nothing, I am free.
|
Datum objave: 23.Lipanj/Jun.2012 u 23:33
Koristim avast i zaustavila sam ga čak i ništa. Skinula sam sve novo i ništa.
|
Objavio: Movie Master
Datum objave: 24.Lipanj/Jun.2012 u 08:34
Mary, kao prvo, to je privatni tracker i ako ga nisi skinula sa sajta na kome si član i imaš pravo da skidaš (kao recimo sa Cinemageddon ili YuWabits) ne možeš ni da skidaš. Kao drugo, ono višlje na slici, tanje uokvireno, pokazuje da ima sejača ali je konekcija zatvorena, tako da ni odatle ne možeš da skidaš. Drugim rečima - piši propalo. Za ovo drugo u BitTorrentu ne znam, ali je verovatno ista ili slična situacija, nema ni sejača ni onih koji skidaju (pa nemaju odakle, je l' tako?)
Da bi se uverila da te ne zezaju neke postavke u kompjuteru, skini bilo koji javni torrent fajl,(hvala Bogu, ima ih na tone) ubaci u torent klijent koji koristiš i vidi hoće li da skida. Uvek prvo proveri ima li sejača (uokvireno na sledećoj slici).
Ako je sve u redu, treba da pozeleni ikonica u treju klijenta. Nekad odmah krene
sa skidanjem, nekad ne, ali ako ti DHT i Peer Exchange pokažu da ima sejača
(ispred zagrade, ne u njoj - to je okvirno, aktivni su samo oni ispred zagrade) moralo bi da skida.

-------------
|
Datum objave: 24.Lipanj/Jun.2012 u 09:02
Dobila si odgovor zašto ne možeš da skidaš, a sada malo podešavanja Torrent klijenta. Prvo, BitTorrent je odličan klijent (meni se pokazao kao bolji od uTorrenta), samo mi je nova verzija ružna i zamumuljena pa zato koristim stariju sa isključenim updateom. Drugo, u podešavanju obrati pažnju da li ti ruter/modem podržava UPnP konekciju, ako ne podržava (stariji ruteri/modemi), obavezno isključi tu opciju. I treće, postavi sve kako je na sledećim slikama i ne sme da bude problema.

-------------
|
Datum objave: 24.Lipanj/Jun.2012 u 09:11
Ako tvoj ruter/modem ne podržava UPnP konekciju, moraš da namestiš portove na njemu
i da taj port (broj ulaznog i izlaznog porta je isti) upišeš u tabu Connection. Ako to ne uradiš, ikonica u treju će biti crvena, što znači da od tebe niko ne može da skida (smrt za privatne trakere), a možda nećeš moći ni ti, bar ne punom brzinom.
Ako podržava UPnP, uključi ga i nemaš glavobolje.
Za maksimalnu brzinu skidanja sa javnih trakera, dvoklikom na torrent fajl u klijentu otvaraš prozor za podešavanje samog torenta. Treba postaviti Maximum upload rate na 1. Sa Maximum download rate možeš podesiti da konkretan torent ne vuče previše i guši ostale torente u klijentu. Za privatne trakere, ostavi upload rate na 0 da što pre vratiš seed, eventualno ga smanji na malo manje od maksimalnog uploada tvog internet paketa, da ti ne guši surfovanje.

Zaboravih da napomenem, podešavanja u uTorrentu su identična ili gotovo identična.
-------------
|
Datum objave: 24.Lipanj/Jun.2012 u 09:51
|
Savršeno objašnjeno, mislim da ću probati iskoristiti neke stvari. Tko zna, zna!
|
Datum objave: 24.Lipanj/Jun.2012 u 13:38
|
Ovaj movie master je tako temeljan čovek da ja nemam reči!! Beskrajno hvala!! Kasnije ću se detaljno pozabaviti svakom opcijom, samo da se nadovežem na ono iz prvog pasusa.
Upravo taj Miami Vice radi kod nekog drugog, nebitno da li je on član ili nije. Sinoć ga pošaljem drugarici koja nije član nigde i kod nje super radi kod mene ni da mrdne.
Na Yuwi sam član i godinama mi je skidalo sve bez problema, evo sad ni sa Yuwe neće da mi skida, videćemo nakon što uradim podešavanja koja si predložio.
I na kraju, sa javnog trakera sam sad skinula torent i radi i to bez ikakvih podešavanja. Dakle problem čuči možda u trakerima, odnosno ja imam nekakav problem s njima, ali ne znam kakav. Videćemo nakon podešavanja.
Od srca hvala!!!!
|
Datum objave: 24.Lipanj/Jun.2012 u 15:49
MM, nije bitno dal si clan ili nisi privatnih trakera za skidanje. Biti clan je bitno samo da mozes doci do stranice i generirati torrent fajl za skidanje sa bilo kojim postojecem announce/pass-code. Kad posaljes tako generirani torrent fajl bilo kome i bilo gde svako moze skidati s njime ali ratio se broji tebi.
Zabranjeno je ovakvo delenje jer kad jednom skines neki fajl vise ti se ne racuna DL (DL se samo jednom racuna), i ostale sto skidaju preko isto torrent fajl samo ti racunaju upload (posaljes ga na 100 ljudi, ima 100 DL a samo jedan DL se broji dok bilda 100 X upload).
Mislim da demonoid trenutno, vec 4-5 mjeseci, nema funkcionalni kod za kontrolu registracije i svako, neovisno bio clan ili ne, moze pristupiti svim stranicama i skidati sta zeli bez ikakav ratio brojanje i dr.
|
Datum objave: 24.Lipanj/Jun.2012 u 21:52
prijatel-MKD, znam za sve to, i mogla bi da skida i sa torenta koji ima samo da onaj demonoid traker funcioniše.
-------------
|
Datum objave: 25.Lipanj/Jun.2012 u 00:10
Ja sam 99% sigurnosti da antivirus ima svoji firewall koji blokira konekcije, nista drugo.
Meri, deinstaliraj taj antivirus i pokusaj na trenutak torrent. Ako pocne raditi/skidati onda instaliraj antivirus dok torrent radi.
|
Datum objave: 25.Lipanj/Jun.2012 u 00:27
A je l mogu samo da ga pauziram? Pauziranje sam probala i nije htelo. Za 3 dana mi ističe trial verzija avasta pa ću tada probati. Mada jedno vreme nisam imala antivirus i nije htelo da mi radi sa CG.
|
Objavio: BELI
Datum objave: 25.Lipanj/Jun.2012 u 00:58
|
Mary, mene interesuje kako si ti to sigurna da ti tvoj provajder ne filtrira saobracaj?
Na osnovu cega?
------------- "All truth passes through three stages. First, it is ridiculed. Second, it is violently opposed. Third, it is accepted as being self-evident."
Schopenhauer
|
Datum objave: 25.Lipanj/Jun.2012 u 01:58
Pa ne znam mogu li da se filtriraju odredjeni trakeri samo i čemu to? Jer sa javnih mogu da skidam, a sa zatvorenih imam problem. Ovih dana ću utvrditi je li problem samo do mene ili neko ko ima istog provajdera kao ja takođe ne može da skida. Onda ću znati sigurno ima li ikakvog filtirranja.
|
Datum objave: 25.Lipanj/Jun.2012 u 02:13
Izgleda da nisam bas sve najbolje razumeo tu, ili nisam imao dovoljno info.
Neke mozes skidati a neke druge ne mozes? Ako je tako onda nije firewall/antivirus problem.
|
Datum objave: 25.Lipanj/Jun.2012 u 02:50
|
Upravo tako.
- Sa javnih skidam, sa privatnih ne mogu. (to sam saznala nakon što mi je MM poslao da skinem nešto sa javnog, a oba prikazana torenta na mojoj slici su sa privatnih trakera i nisu radila) - Ni na tim privatnim gde sam član i gde je pre radilo sve ne mogu vise da skidam. - Torent fajlovi , pa i ovaj miami vice su ispravni jer sam ih slala ljudima da pokušaju da ih skinu i kod njih je sve normalno.
Ostaju dve mogućnosti. - Prva, da je do provajdera, ali to mi ne pije vodu jer nemaju takvu politiku zabrane a i kako da mi zabrane neke torente a neke ne. Nemoguće. U svakom slučaju proveriću slanjem torent mete sa zatvorenog trakera komšiji. - Druga mogućnost, da je neki drugi problem, za sada nepoznat. Videćemo.
|
Datum objave: 25.Lipanj/Jun.2012 u 02:57
Evo ovaj čika ima isti problem i nije ga rešio, makar nije pisao o tome http://forum.dev.utorrent.com/viewtopic.php?pid=572574 - http://forum.dev.utorrent.com/viewtopic.php?pid=572574
|
Datum objave: 25.Lipanj/Jun.2012 u 03:32
|
MM, podesila sam sve kao što si rekao. Iako sam podešavala utorrent, a ne bit to mu je sve isto, maltene u slovo su isti.
Elem čačkam već satima, guglam, ali ništa. Poslednje što učih je prikazano na slikama. Inače, ne pišem ovde da bih vas maltretirala, nego kad nešto rešim da rešim ja ne odustajem, takva sam po prirodi. Eventualno kad baš iscrpim sve mogućnosti i previše vremena onda batalim
Slika 1) Torent sa javnog trakera
Slika 2) Torent sa privatnog traketa (pri čemu su oba istovremeno u utorrentu)
Ostaje pitanje kako i gde da promenim da mi na drugoj slici bude štiklirano peer exchange i one opcije pored, ako to može da ima veze sa mojim problemom?
|
Datum objave: 25.Lipanj/Jun.2012 u 08:17
prijatel-MKD piše:
Izgleda da nisam bas sve najbolje razumeo tu, ili nisam imao dovoljno info.
Neke mozes skidati a neke druge ne mozes? Ako je tako onda nije firewall/antivirus problem. |
Sad bi ju prebacio preko koljena pa po goloj! Nas dvojica se ispatismo a ona se nakon 3 dana sjeti spomenuti kako neki rade a neki ne.
|
Datum objave: 25.Lipanj/Jun.2012 u 08:24
faithlessmary piše:
Upravo tako.
- Sa javnih skidam, sa privatnih ne mogu. (to sam saznala nakon što mi je MM poslao da skinem nešto sa javnog, a oba prikazana torenta na mojoj slici su sa privatnih trakera i nisu radila)
|
|
Datum objave: 25.Lipanj/Jun.2012 u 10:17
Za privatni traker ne možeš da uključiš Peer Exchange, DHT i Local Peer Discovery jer skida
isključivo preko trakera:

Kakav ti je status na tom privatnom trakeru, da nemaš sličajno neku opomenu za seed? Proveri sa njima zašto ne možeš od njih da skidaš, a možda i nema sejača na tom torentu.
-------------
|
Datum objave: 25.Lipanj/Jun.2012 u 11:00
Miami Vice se.5 ima seed i radi kod mene, tako da problem je lokalan.
|
Objavio: Chuck Norris
Datum objave: 25.Lipanj/Jun.2012 u 12:47
imao sam sličan problem, samo što ja nisam mogao ni da uđem u torent a kada sam ga izbrisao nisam mogao ni da ga instaliram ponovo... ali par dana kasnije mi je riknuo hard disk tako da mi je to riješilo problem
-------------
|
Datum objave: 25.Lipanj/Jun.2012 u 12:50
|
E sad postaje interesantno.
|
Datum objave: 25.Lipanj/Jun.2012 u 13:12
Movie Master piše:
Kakav ti je status na tom privatnom trakeru, da nemaš sličajno neku opomenu za seed? Proveri sa njima zašto ne možeš od njih da skidaš, a možda i nema sejača na tom torentu.
|
Sve j u redu i sa trakerom tj. nalogom, to je sve provereno i ima sejača.
|
Datum objave: 25.Lipanj/Jun.2012 u 13:14
Chuck Norris piše:
imao sam sličan problem, samo što ja nisam mogao ni da uđem u torent a kada sam ga izbrisao nisam mogao ni da ga instaliram ponovo... ali par dana kasnije mi je riknuo hard disk tako da mi je to riješilo problem |
Meni je nedavno crkao hard disk.  Ne mislim da ima neke veze sa ovim problemom, mada je taj problem postojao i pre crkavanja, samo sam ga ignorisala, jer sam bila u gužvi, pa su mi torenti bili u desetom planu.
Da, postaje interesantno.. 
|
Datum objave: 25.Lipanj/Jun.2012 u 14:00
|
I dalje tipujem na nešto banalno. A da probaš neki drugi p2p klijent, da nije BitTorrent ili µTorrent koji dijele isti programski kod? Recimo Azureus - http://azureus.sourceforge.net/ - http://azureus.sourceforge.net/ .
|
Datum objave: 25.Lipanj/Jun.2012 u 15:25
Ma jok, kakav azureus. Bit radi s istim torrentom kod mene.
Nesto je lokalno sto blokira jedne a pusta druge trakere.
Nekako me vraca na:
Q: Which port can I use?
A: The forbidden ports are from 6881 to 6889. Use bigger than these, we recommend ports with 5 digits and smaller than 60000 (Example: 54321).
|
Datum objave: 25.Lipanj/Jun.2012 u 15:51
|
Taman si odgovorio, neka promjeni program jer će se time i postavke transfera promjeniti. Tko joj je promjenio portove, zašto je program sam postavio portove koji mu ne odgovaraju? Pročitao sam i ja njihov FAQ i ništa suvislo nisam pronašao.
|
Datum objave: 25.Lipanj/Jun.2012 u 17:01
Portovi mi se slažu sa tim što su preporučili MKD.
|
Datum objave: 25.Lipanj/Jun.2012 u 19:07
Ja nemam ideje sta moze da je problem.
|
Objavio: BELI
Datum objave: 25.Lipanj/Jun.2012 u 21:07
|
Mary, ako je u pitanju CG tracker, koliko imas kredita tamo?
------------- "All truth passes through three stages. First, it is ridiculed. Second, it is violently opposed. Third, it is accepted as being self-evident."
Schopenhauer
|
Datum objave: 25.Lipanj/Jun.2012 u 23:26
faithlessmary piše:
Portovi mi se slažu sa tim što su preporučili MKD. |
Pokusaj menjati port preko "Random port" dugme. Jednom sam imao slicni problem, skidalo je ali brzina je bila previse spora, i mislim da sam 5-6 puta menjao dok da proradi i od tad mi je u upotrebi 46852.
|
Datum objave: 26.Lipanj/Jun.2012 u 13:32
BELI piše:
Mary, ako je u pitanju CG tracker, koliko imas kredita tamo? |
Nije problem sa kreditom jer isti torent kod drugih radi. Kod drugih čak neregistrovanih na CG.
Hvala MKD, pokušaću još to.
|
Datum objave: 26.Lipanj/Jun.2012 u 15:50
prijatel-MKD piše:
Ja nemam ideje sta moze da je problem. |
Nema predaje! Doduše, niti ja baš nemam pojma što bih još probao ali... Inače, baš sam pokušao skidati taj Miami Vice i kod mene je startao download bez problema. Pokupio sam torrent file sa Pirate Bay-a. Smijem li spomenuti dotičnoga?
|
Objavio: pancepaki
Datum objave: 04.Srpanj/Jul.2012 u 15:16
Mora ti biti otvoren port na ruteru, ides na recimo kod mene je 192.168.1.1.kad ti otvori stranicu trazice ti lozinku- recimo user user il mozda admin admin.Dalje uges na stranu od rutera advanced security-odaberes configure internet aplication i dodas utorent na listiu i odaberes koji port zelis da ti je za utorent recimo 200 i to upises na stranicu i sejvujes.evo slike.
Ikasnije samo dodas port 200 u utorent i radice kod mene radi perfekt od 200-600 je brzina skidanja.
-------------
|
Datum objave: 06.Srpanj/Jul.2012 u 01:25
Uh, još kad bih ja umela da nađem ove opcije. Evo pola sata čačkam i ne uspevam. Nekada ne znam očigledne stvari. Tačnije često. Inače, imam wireless, ako to nešto znači. :((
|
Datum objave: 06.Srpanj/Jul.2012 u 15:35
nema veze jel wireles il obicni sa kablovima.mora ti ikona u utorentu biti zelena dole desno kao na slici.
 mora ti u preferences-connection ovak biti,da ti firewall ne blokira utorent sve sa kvacicama jedino randomize port each start bez kvacice-kod mene je port 100.

-------------
|
Datum objave: 06.Srpanj/Jul.2012 u 17:29
Kod mene je ta ikona uvek zuta i kaze da nema konekcije a skida do daske!
Ponekad cak i u listu imam crvenu ikonu i skida do daske opet.
|
Datum objave: 07.Srpanj/Jul.2012 u 02:03
|
Ništa. Podesila sve kao na slici, odnosno tako je i bilo samo sam port promenila i ništa. A javni rade.
Inače i kod mene je žuto otkako imam net i sve radi normalno kao kod MKD.
Nema veze mislim da odustajem od ovog problema. Hvala vam svima. 
|
Objavio: ghostwheel
Datum objave: 07.Srpanj/Jul.2012 u 10:14
Da malo razjasnimo: svi privatni trackeri zahtevaju od svojih korisnika da otvore port na ruteru kako bi beleženje statistike bilo preciznije; što je tracker jači, utoliko je ovaj zahtev rigorozniji. Ako se dobro sećam svi trackeri podržavaju portove između 45000-52000; znači izaberete jedan broj između koji vam odgovara i unesete u torent klijent. Pošto ima raznih modela modem/rutera, najlakši način za ispravno setovanje je da odete na stranicu portforwarding.com, tamo pronađete model svog rutera, a onda program za koji otvarate port. Taj program je obično utorrent. Dalje pratite samo slikovni tutorijal. Prostije je no što se misli. Setovanje se vrši kako u ruteru, tako i u Network connections u Windowsu. Tako da ovaj mali tutorijal gore predstavlja samo drugi deo postupka. Modemima nije potreban portforwarding, oni su automatski otvoreni. Postupak se sprovodi samo nad modem/ruterima ili ruterima. Ja sam imao ADSL ranije i morao sam da otvorim port za model svog Huawei rutera. Sad imam kablovski net, statičku IP i modem, tako da mi portforwarding nije potreban - lampica je uvek zelena. Obratite pažnju na razliku između modema i rutera.
------------- Come on, you apes. You want to live forever?
|
Datum objave: 07.Srpanj/Jul.2012 u 14:07
to i ja kazem nije isto skidanje kad je ikona zuta i kad je zelena,duplo brze je kad je zelena,mozda nekad i pogodis neki port i radice recimo 45654.drugo je kad je port prije toga otvoren statican kao kod mene 100.bas sad skidam jedan film 580kb/s je brzina. evo sa utorent foruma jedna slika gde se daje sugestija za portforward.koje portove treba koristiti koje ne.

-------------
|
Objavio: ghostwheel
Datum objave: 07.Srpanj/Jul.2012 u 15:02
Mislim da boja lampice nema veze sa brzinom, ali tracker vidi da korisnik nije otvorio port; o tome ga obaveštava; pošto port nije otvoren, upload se ne obračunava što direktno dovodi do bana.
------------- Come on, you apes. You want to live forever?
|
|