Web: Titlovi.com
Kategorija: Filmovi i serije
Ime foruma: Titlovi.com Vam sa ponosom predstavljaju - dokumentarci
Opis foruma: Ovdje možete naći informacije o dokumentarnim filmovima
URL: https://forum.titlovi.com/forum_posts.asp?TID=47434 Datum ispisa: 23.Srpanj/Jul.2026 u 20:22 Verzija Softvera: Web Wiz Forums 11.01 - http://www.webwizforums.com
Tema: A Man Among Wolves (2007)Objavio: ExtraJa
Tema: A Man Among Wolves (2007)
Datum objave: 01.Lipanj/Jun.2012 u 11:13
Jezik: Engleski Žanr: Dokumentarni Trajanje: 52 min Država: SAD
Kratak opis filma mogu komotno započeti sa: Ovo nije još jedan film o vukovima! Film je poseban u svakom smislu te riječi. Ima jedinstvenu svrhu (uči druge da bi učio od njih), jedinstven pristup (život s vukovima u punom smislu te riječi), i jedinstvenog čovjeka (Šon Elis) koji suživot s ovim životinjama kao i njihovo proučavanje vidi potpuno drukčijim očima - očima vukova. Njegov cilj je bio da napušteno leglo vučića othrani i nauči životu u divljini a zauzvrat upozna njihovo stvarno ponašanje tako što će biti jedan od njih, a sve u svrhu njihove zaštite i očuvanja kao vrste. Čovjek koji se odrekao svog života da bi bio član vučjeg čopora u kojem radi skoro pa sve kao pravi vuk, zaslužuje svako poštovanje i divljenje. Neobična i sirova predanost ovog čovjeka svakako zaslužuje da bude viđena, prema tome preporuka za gledanje!
Titl možete preuzeti http://titlovi.com/titlovi/national-geographic--a-man-among-wolves-96726/ - Ovdje
Odgovori: Objavio: LEMONZOO
Datum objave: 01.Lipanj/Jun.2012 u 11:32
nije ovaj dobar
Objavio: ExtraJa
Datum objave: 01.Lipanj/Jun.2012 u 16:09
Dragi kolega, nisi rekao na osnovu čega ti se ovaj film ne sviđa ali da ne bi ni ja dužio ( a mogao bi ) reći ću samo par stvari.
Prva, svako ima pravo na mišljenje i ukus. Druga, u istraživačkom (naučnom-prirodnjačkom) svijetu divljine sve više i više primjenu nalaze alternativni načini istraživanja i otkrivanja novih spoznaja.
Ne znam koliko pratiš ovaj žanr i koliko ti znače (ako znače uopšte) imena poput: Lynn Rogers, Jane Goodall, Jesus Rivas, Dian Fossey, Thea Litschka-Koen, Jonathan Scott i mnogi drugi koji su i koji posvećuju svoje živote određenim istraživanjima. Poenta je u tome da ovi (kao i mnogi drugi) ne koriste nikakva oružja (niti neke kratkotrajne nasilne radnje) u svom radu pa tako ni puške za uspavljivanje, već se samo oslanjaju na svoje znanje i svoje ruke. Za mnoge se ovakav pristup čini suludim ali ono što ovi ljudi postignu u roku par godina, onim "klasičarima" treba daleko više, tako da se i meni lično ovaj način više sviđa. A da ne govorimo koliko je potrebno "one stvari" da bi se živjelo sa nekim životinjama ( u ovom slučaju vukovima) u poređenju sa posmatranjem istih sa par kilometara udaljenosti!!!
PS: Ovo ti je slično onome što Cesar Millan radi sa psima, samo puno opasnije i izazovnije.
Objavio: LEMONZOO
Datum objave: 01.Lipanj/Jun.2012 u 16:14
ne kažem ništa za dokumentarac. plan mi je da skoro pogledam Into the wild 2009, gdje glavni akter ide živjeti sa lavovima.
za ovo trebaš biti lud.
Objavio: puppet_master
Datum objave: 28.Svibanj/May.2023 u 19:18
Polomih se da bih iskopao ovaj filmić i ništa, umesto da sam odmah proverio youtube