Ispiši stranicu | Zatvori Prozor

Eurovision Song Contest Azerbaijan - Baku (2012 )

Web: Titlovi.com
Kategorija: Generalne rasprave i zabava
Ime foruma: Muzika
Opis foruma: Rasprave o muzici, programima za mp3, flac...
URL: https://forum.titlovi.com/forum_posts.asp?TID=46623
Datum ispisa: 05.Lipanj/Jun.2026 u 17:01
Verzija Softvera: Web Wiz Forums 11.01 - http://www.webwizforums.com

Tema: Eurovision Song Contest Azerbaijan - Baku (2012 )
Objavio: A2D2
Tema: Eurovision Song Contest Azerbaijan - Baku (2012 )
Datum objave: 17.Ožujak/Mar.2012 u 19:22

Nikada Eurosong nije bio održan toliko istočno.Ove godine idemo u Baku i trenutno nijedan glavni grad zemalja sudionica nije toliko daleko! Baku je 3 sata ispred većeg dijela Europe, što znači da će Eurosong početi točno u ponoć. Pobjednička pjesma u finalu bit će izvedena nešto iza 3 sata ujutro...

Azerbejdžan je pravo organiziranja Eurosonga dobio zahvaljujući pobjedi na istom u Dusseldorfu, 2011. godine. Ell & Nikki su s pjesmom "Running Scared" osvojili 221 bod, 32 boda više od drugoplasirane Italije i tako svojoj zemlji donijeli prvo zlatno odličje na ovom takmičenju. Eurosong 2012. će biti 57. po redu takmičenje za najbolju pjesmu Evrope, a bit će održan 22., 24. i 26. maja 2012. godine.

Azeri su puni ponosa odlučili odriješiti kesu i najavili da će vrtoglavih 100 miliona eura biti uloženo u organizaciju ovog najpopularnijeg muzičkog takmičenja na svijetu. Primjera radi, Njemci i Norvežani su za organizaciju protekla dva Eurosonga uložili po 25 miliona eura, što znači da će Eurosong u Bakuu biti četiri puta skuplji.

Naš region je takoder izabrao pjesme koje će ih predstavljati na takmičenju.Hrvatsku predstavlja Nina Badrić, Srbiju - Željko Joksimović, BiH - Maya Sar, Crnu Goru - Rambo Amadeus, Makedoniju - Kaliopi, a Sloveniju mlada šesnaestogodišnja tinejđerka Eva Boto.

Večinu pjesama čine balade, sa etno primjesama, a javnost su najviše zaintrigirale predstavnice Rusije, 70-to godišnje bakice iz sela Buranovo sa pjesmom "Party for Everybody".

Od većih zvijezda na muzičkom nebu, tu će biti predstavnica Francuske - Anguun, legendarni Engelbert Humperdinck i nama poznata Sofi Marinova iz Bugarske.

Tema je otvorena za komentare, kritike i pohvale Eurosonga i eventualno ako već sada imate favorita podijelite to sa nama.

Slijede pjesme .Wink

Uživajte !!!

-------------
Nitko nije toliko bogat da može bez osmjeha i nitko toliko jadan da ga ne bi zaslužio.

Odgovori:
Datum objave: 17.Ožujak/Mar.2012 u 19:24
BOSNA

Maya Sar -
Korake ti znam

-------------
Nitko nije toliko bogat da može bez osmjeha i nitko toliko jadan da ga ne bi zaslužio.

Datum objave: 17.Ožujak/Mar.2012 u 19:26
SRBIJA

Željko Joksimović - Ljubav nije stvar

-------------

Datum objave: 17.Ožujak/Mar.2012 u 19:28
HRVATSKA

Nina Badrić -
Nebo

-------------

Datum objave: 17.Ožujak/Mar.2012 u 19:29
MAKEDONIJA

Kaliopi - Crno i Belo

-------------

Datum objave: 17.Ožujak/Mar.2012 u 19:30
CRNA GORA

Rambo Amadeus - Euro Neuro

-------------

Datum objave: 17.Ožujak/Mar.2012 u 19:32
SLOVENIJA

Eva Boto - Verjamem

-------------

Datum objave: 17.Ožujak/Mar.2012 u 19:36
Island

http://youtu.be/hjI8luzAKTI -

-------------

Datum objave: 17.Ožujak/Mar.2012 u 19:37
Rumunjska

-------------

Datum objave: 17.Ožujak/Mar.2012 u 19:39
Albanija

-------------

Datum objave: 17.Ožujak/Mar.2012 u 19:40
Latvija

-------------

Datum objave: 17.Ožujak/Mar.2012 u 19:42
Švicarska

-------------

Datum objave: 17.Ožujak/Mar.2012 u 19:43
Finska

-------------

Datum objave: 17.Ožujak/Mar.2012 u 19:43
Grčka

-------------

Datum objave: 17.Ožujak/Mar.2012 u 19:44
Moldova

-------------

Datum objave: 17.Ožujak/Mar.2012 u 19:45
Cipar

-------------

Datum objave: 17.Ožujak/Mar.2012 u 19:46
Austrija

-------------

Datum objave: 17.Ožujak/Mar.2012 u 19:47
Danska

-------------

Datum objave: 17.Ožujak/Mar.2012 u 19:48
Rusija

-------------

Datum objave: 17.Ožujak/Mar.2012 u 19:49
Izrael

-------------

Datum objave: 17.Ožujak/Mar.2012 u 19:50
Irska

-------------

Datum objave: 17.Ožujak/Mar.2012 u 19:51
Mađarska

-------------

Datum objave: 17.Ožujak/Mar.2012 u 19:51
Nizozemska

-------------

Datum objave: 17.Ožujak/Mar.2012 u 19:52
Portugal

-------------

Datum objave: 17.Ožujak/Mar.2012 u 19:53
Bjelorusija

-------------

Datum objave: 17.Ožujak/Mar.2012 u 19:53
Malta

-------------

Datum objave: 17.Ožujak/Mar.2012 u 19:54
Ukrajina

-------------

Datum objave: 17.Ožujak/Mar.2012 u 19:55
Bugarska

-------------

Datum objave: 17.Ožujak/Mar.2012 u 19:55
Švedska

-------------

Datum objave: 17.Ožujak/Mar.2012 u 19:56
Gruzija

-------------

Datum objave: 17.Ožujak/Mar.2012 u 19:57
Estonija

-------------

Datum objave: 17.Ožujak/Mar.2012 u 19:58
Turska

-------------

Datum objave: 17.Ožujak/Mar.2012 u 19:58
Slovačka

-------------

Datum objave: 17.Ožujak/Mar.2012 u 19:59
Norveška

-------------

Datum objave: 17.Ožujak/Mar.2012 u 20:00
Litva

-------------

Datum objave: 17.Ožujak/Mar.2012 u 20:02
Francuska

-------------

Datum objave: 17.Ožujak/Mar.2012 u 20:03
Njemačka

-------------

Datum objave: 17.Ožujak/Mar.2012 u 20:04
Italija

-------------

Datum objave: 17.Ožujak/Mar.2012 u 20:07
Španjolska

-------------

Objavio: CSInvestigator
Datum objave: 18.Ožujak/Mar.2012 u 00:36
Hvala na temi Clap

Odslušala sam manje-više sve pesme, vidim da mnogi šalju balade na ES i da su pesme mahom normalnije u odnosu na prethodne godine... Bosna, Srbija, Makedonija i Hrvatska imaju fine balade, pristojne... Koliko su za takmičenje ne znam, ali bar su, kao što rekoh, pristojne... Rusija ima velike šanse za pobedu po mom mišljenju, pošto su babuške kriminalne, smešne, ali i upadljive, jedinstvene... A imaju i zaraznu melodiju.... LOL

-------------
Your soul could never grow old, it's evergreen

Datum objave: 18.Ožujak/Mar.2012 u 09:18
CSI hvala za komentar. Smile

Neke države (mislim da je riječ o njih 5) još nisu predstavile svoje pjesme i slažem se sa tvojim komentarom da naš region ima pristojne balade uz veliki upitnik da li su dovoljno "močne" da bi se nametnule eurosong auditorijumu.Rambo ko' Rambo, ili će ostati prikovan na dno ili će oduševiti  nastupom.Uglavnom njemu će to biti odmor (gledao sam intervju pričao je slatko o azerbejdžanskoj kuhinji, pa mu ne gine još koje kilo viška LOLLOL), pa tako opušten bi mogao prenijeti pozitivnu energiju na scenu.

Detaljnije komentare ću napisati dok proanaliziram sve pjesme. Wink

-------------

Datum objave: 18.Ožujak/Mar.2012 u 09:23
Belgija

-------------

Datum objave: 18.Ožujak/Mar.2012 u 09:24
San Marino

-------------

Datum objave: 18.Ožujak/Mar.2012 u 09:25

Azerbaijan

-------------

Objavio: Gajtana
Datum objave: 18.Ožujak/Mar.2012 u 14:54
A2D2 hvala na temi, stvarno si puno truda uložio Clap

Nisam preslušala baš sve pjesme, ali od ovih što jesam svidjele su mi se pjesme od Srbije, Grčke i Norveške.
Sklonija sam baladama i to s našeg govornog područja jer je meni osobno tekst jako važan, on mi je nostitelj cijele pjesme. Ako ne razumijem o ćemu se govori u pjesmi ... teško mi se uživiti u nju.
Tekst Željka Joksimovića me doslovno pomeo koliko je dobar, a i ima segment pojačavanja melodije i aranžmana kako pjesma prilazi kraju što se meni jako sviđa. Želim mu puno sreće na natjecanju!!!

Što se tiče pjesme Nine Badrić ... hm ... nit mi smrdi, nit miriše. Ja sam digla ruke od Nine i naše pjesme onog trena kad se pojadala da nije mogla uživo otpjevati pjesmu jer ima problema s glasnicama i predstoji joj operacija. Što reči o osobi koja znajući za takve probleme pristaje zastupati državu na izboru. Jadno i neozbiljno Shocked

-------------
Kad pitaju kako ste, uvijek recite ODLIČNO! Razveseliti će te prijatelje i rastužiti neprijatelje!

Datum objave: 19.Ožujak/Mar.2012 u 14:06
Gajtanice, hvala na komentaru. ruza

Ipak ne bi bio previše kritičan prema Nininoj pjesmi.Kod nas u Bosni je dosta hvale, u Srbiji je lijepo primjena (nekako uvijek bude slučaj da se pjesme predstavnice najviše kude iz matičnih država.I kod nas je takav slučaj sa Mayom Sar).Moje skromno mišljenje je da se radi o sasvim pristojnoj baladi, a to sa glasnicama... ima dovoljno vremena da se oporave...Wink.

Bdw. izašao je spot za Ninino "Nebo". Pjesma je dodatno "ispolirana i sada zvuči još bolje.

-------------

Objavio: bobiska
Datum objave: 19.Ožujak/Mar.2012 u 20:02
Uf...dobra je Nina...i pesma je sasvim ok, ali vidi se da joj nedostaje snage u glasu. Ovo bi Aleksandra Radović razvalila.

Datum objave: 19.Ožujak/Mar.2012 u 23:00
Evo konačno i Engelbertove pjesme

United Kingdom

-------------

Objavio: Gajtana
Datum objave: 20.Ožujak/Mar.2012 u 08:07
Ma  nisam ja rekla da Ninina pjesma nije dobra (mada me nije oduševila), samo smatram da nije trebala prihvatiti odgovornost predstavljanja svoje države ako ima problema s glasnicama. Hbg.
No dobro, možda to na kraju ispadne i dobro. Svake godine me pere osjećaj da ćemo dobro proči i na kraju ni ne uđemo u finale, ove godine imam osjećaj da nećemodobro proči, pa možda se iznenadim LOL

p.s. još uvijek ne mogu preboljeti što nas prošle godine nije predstavljao Žak sa pjesmom Stotinama godina. Bogme čovjek ima glas, a i stas mu ne bi prošao neopaženo Hug

-------------
Kad pitaju kako ste, uvijek recite ODLIČNO! Razveseliti će te prijatelje i rastužiti neprijatelje!

Ispiši stranicu | Zatvori Prozor

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd. - http://www.webwiz.co.uk