C'est Pas Moi, Je Le Jure! Aka Its Not Me I Swear! (2008)
Web: Titlovi.com
Kategorija: Filmovi i serije
Ime foruma: Titlovi.com Vam sa ponosom predstavljaju - filmovi
Opis foruma: Ovdje možete naći informacije o filmovima
URL: https://forum.titlovi.com/forum_posts.asp?TID=46030 Datum ispisa: 06.Lipanj/Jun.2026 u 12:07 Verzija Softvera: Web Wiz Forums 11.01 - http://www.webwizforums.com
Tema: C'est Pas Moi, Je Le Jure! Aka Its Not Me I Swear! (2008)Objavio: Kneginja
Tema: C'est Pas Moi, Je Le Jure! Aka Its Not Me I Swear! (2008)
Datum objave: 12.Veljaca/Feb.2012 u 06:44
Režija: Philippe Falardeau Scenarij: Philippe Falardeau, prema knjizi Bruna Héberta Žanr: Komedija, Drama, Obiteljski Država: Kanada Jezik: Francuski Trajanje: 105 min
Antoine L'Écuyer ... Léon Doré Suzanne Clément ... Madeleine Doré Daniel Briere ... Philippe Doré Catherine Faucher ... Léa Gabriel Maillé ... Jérôme Doré Jules Philip ... Mr. Marinier Micheline Bernard ... Mrs. Brisebois Jean Maheux ... Bishop Charlebois Denis Gravereaux ... Monsieur Pouchonnaud Evelyne Rompré ... Madame Chavagnac Pascale Desrochers ... Woman from the red house Catherine Proulx-Lemay ... Friend of Madeleine Bruno Marcil ... Bowling champion
Tragikomična priča o odrastanju u kasnim šezdesetim koju pratimo kroz oči desetogodišnjeg dječaka koji je spreman na sve da spriječi razvod svojih roditelja. Kao večina desetogodišnjaka i Léon ima puno problema, prije svega sa svojom bujnom maštom. Njegova mama se 1968 godine odluči napustiti obitelj i Kanadu te započeti novi život u Grčkoj. Majčina odluka jako potrese Leona i spreman je na sve da spriječi njen odlazak: ako treba i uništiti susjedovu kuću, postati profesionalni lažljivac pa čak i zaljubiti se.
NAGRADE: 2008: Atlantic Film Festival; Antoine L'Écuyer, dobitnik nagrade za najboljeg glumca Philippe Falardeau, dobitnik nagrade za nabolji kanadski film 2009: Berlin International Film Festival; Philippe Falardeau, dobitnik Crystal Bear nagrade i Grand Prix za nabolji film 2009: Vancouver Film Critics Circle; Suzanne Clément, dobitnica nagrade za najbolju kanadsku sporednu glumicu 2009: Zlín International Film Festival for Children and Youth; Philippe Falardeau, dobitnik nagrade za nabolji film 2009: CPH:PIX; Philippe Falardeau, dobitnik nagrade publike 2009: Jutra Awards; André Turpin, dobitnik nagrade za najbolju kameru Četiri nominacije