Ispiši stranicu | Zatvori Prozor

3 Idiots (2009)

Web: Titlovi.com
Kategorija: Filmovi i serije
Ime foruma: Titlovi.com Vam sa ponosom predstavljaju - filmovi
Opis foruma: Ovdje možete naći informacije o filmovima
URL: https://forum.titlovi.com/forum_posts.asp?TID=45761
Datum ispisa: 05.Lipanj/Jun.2026 u 10:15
Verzija Softvera: Web Wiz Forums 11.01 - http://www.webwizforums.com

Tema: 3 Idiots (2009)
Objavio: Rea
Tema: 3 Idiots (2009)
Datum objave: 25.Sijecanj/Jan.2012 u 12:57

http://www.google.ba/url?sa=t&rct=j&q=3%20Idiots%20%282009%29&source=web&cd=1&ved=0CCgQFjAA&url=http%3A%2F%2Fwww.imdb.com%2Ftitle%2Ftt1187043%2F&ei=7-0fT-HqJY_s-gbrqIDEBA&usg=AFQjCNFk4o3NNi-99iiNrhG6mUxxZYxnRg - Imdb

Žanr: Komedija/Drama

Scenario: Chetan Bhagat (knjiga), Vidhu Vinod Chopra, Rajkumar Hirani, Abhijit Joshi

Režija: Rajkumar Hirani (Lage Raho Munna Bhai / Munnabhai Meets Mahatma Gandhi)

Glavne uloge: Aamir Khan, Kareena Kapoor, Omi Vaidya, R. Madhavan

Godina proizvodnje: 2009

Zemlja porekla: Indija

Trajanje: 160 min

Sinopsis:
3 Idiots je provokativna, zabavna i poučna komedija. Dva prijatelja (Madhavan i Sharman Joshi) kreću u potragu za svojim drugarom. Na ovom putovanju, oni nailaze na davno zaboravljenu opkladu, venčanje koje moraju da uprskaju i sahranu koja izmiče kontroli. Dok se približavaju svojoj destinaciji, počinje još jedno putovanje: unutrašnje putovanje kroz sećanja i priču o njihovom prijatelju - slobodoumnom Ranchou (Aamir Khan), koji je na svoj jedinstven način dotakao i promenio njihove živote. Ovo je priča o njihovim danima u hostelu u kojoj se prepliću Ranchova romansa sa živahnom Piom (Kareena Kapoor) i sukob sa strogim mentorom Viruom Sahastrabudhheom (Boman Irani). A onda je Rancho, jednog dana, nestao, nameću se pitanja... Ko je bio on? Odakle je došao? Kuda je otišao?

http://idiotsacademy.zapak.com/idiotsmain.php - Official site

http://www.youtube.com/watch?v=xvszmNXdM4w - Trailer

IMDB ocena: 8.2/10

Datum svetske premijere: 23. decembar 2009. (Kanada, SAD)

Trivija:
- Poznat po tome što se priprema za svaku ulogu koju prihvati, glumac Aamir Khan je izbegavao da jede svoju rođendansku tortu. Na pitanje zbog čega, on je odgovorio "Pokušavam da preživim na mleku i nekoliko banana jer su me zamolili da smršam za ulogu."
- Rancho, lik Aamira Khana, u filmu kaže da ljudi studiraju inženjerstvo, pa menadžment, i na kraju postaju bankari, pa u čemu je onda poenta studiranja inženjerstva. Upravo to je Chetan Bhagat (autor knjige po kojoj je snimljen film) uradio. Studirao je inženjerstvo, pa menadžment, i na kraju postao bankar.
- Producent Vidhu Vinod Chopra izjavio je da će film biti legalno objavljen na YouTube-u 12 nedelja posle prikazivanja u biokopima - prvi slučaj u istoriji indijskog filma.

http://rs.titlovi.com/prevodi/prevodi.aspx?prevod=3%20idiots%20aka%20three%20idiots&jezik= - Prevodi

http://www.happynovisad.com

-------------

Odgovori:
Objavio: bole4s
Datum objave: 26.Svibanj/May.2014 u 15:57
Film je zaista odličan, ne propustite da ga pogledate. Lici pomalo na naš "Lajanje na zvezde". Zabavan, komičan, a tako ozbiljan !

Objavio: NikolaJe
Datum objave: 27.Studeni/Nov.2015 u 23:03
Lična ocena 10+

Početak nije obećavao, ali onda su usledili skoro svi žanrovi. Najviše mi se svideo humor. Clap

[SPOILER]Najsmešnije mi je bilo kad Virus plesao ROFLROFLROFL i kad onaj Tihomir pričao o silovanju na pozornici... ROFL[/SPOILER]

Mara, hvala na preporuci. Smile

Objavio: *MARA*
Datum objave: 28.Studeni/Nov.2015 u 09:51
@NikolaJe

E, sad si kršten što se tiče Bolivudskih filmova.bojanalove

Jedan od retkih filmova iz njihove produkcije koji se proslavio van granica Indije. Slobodno se može reći, klasik.

Reče neko da im je gluma loša. Misli se generalno za sve glumce. Pa evo, mislim da Aamir Khan nikako ne ide u taj koš.

Objavio: Vilin
Datum objave: 04.Prosinac/Dec.2019 u 09:27
I meni je ovo prvi indijski (bolivudski) film koji sam odgledao i prijatno sam iznenađen. Tema i poenta filma je neadekvatan sistem obrazovanja i po tome je veoma sličan Društvu mrtvih pesnika. E sad, forma je veoma drugačija, sve je predstavljeno na zabavan i pomalo plitak način. Ili to samo tako izgleda. Odličan film.

Objavio: aleksayu
Datum objave: 02.Ožujak/Mar.2022 u 18:55

Hvala Vilin i ostalima.
Ovo je dovoljna preporuka da pogledam.

Objavio: AlexDeLarge
Datum objave: 02.Ožujak/Mar.2022 u 20:25
Ma da, dobar je film, ali kad sam preporucio nekome odbijalo ih je sto je indijski , i prekidali su ga u stilu sta mi to gledamo, i ono traje dugo, Slicno i za A Wednesday ( i za jos par njih)  mada jedan sa drugim nemaju veze, a i krace traje, ali za dati su posle rekli da je dobar kad sam rekao da budu strpljivi i da ne ocenjuju dok se ne zavrsi.

Datum objave: 02.Ožujak/Mar.2022 u 21:06

Alex i ostali koji ovo citaju.
Pogledajte film Wensday , indijski film.
Fenomenalno uradjen prepun adrenaloina od prvog do zadnjeg minuta.
Radjen je po istinitom dogadjaju. Necu otkrivati o cemu se radi.

Datum objave: 02.Ožujak/Mar.2022 u 21:08

Indijci, 
Znaju da prekidaju radnju  u svojim filmovima sa svojim nebuloznim pesmicama....

Datum objave: 02.Ožujak/Mar.2022 u 21:10
Originalno postovano od strane aleksayu aleksayu piše:

Alex i ostali koji ovo citaju.
Pogledajte film Wensday , indijski film.

Pa bas sam njega pomenuo u svom post-u

Datum objave: 02.Ožujak/Mar.2022 u 21:15

AlexAlex
Ti si bre gori od Googla,
Da se prijavis u kvizu ti bi bio milioner.
Vidim da si ovde ''pozarni'' u kom si to postu spomenuo film Wensday

Datum objave: 02.Ožujak/Mar.2022 u 21:16

Alex ajd posalji link za post u kome si spomenuo Wensday.

Datum objave: 02.Ožujak/Mar.2022 u 21:23
 Preporuka za A Wednesday https://www.imdb.com/title/tt1280558/?ref_=fn_al_tt_2" rel="nofollow - https://www.imdb.com/title/tt1280558/?ref_=fn_al_tt_2 ko nije pogledao.

Datum objave: 02.Ožujak/Mar.2022 u 21:28
Delimicno je inspirisan jednim stavrnim dogadjajem iz 2006. godine.

Datum objave: 02.Ožujak/Mar.2022 u 21:34

Ne razumem. ko je infantilno upao?

Evo jos jednog vrhunskog filma. Dugo traje, ima par pemsica koje se daju preziveti.
Rasplet  koji je poslednja trecina filma  je malo remek delo.
https://titlovi.com/filmovi/drishyam-3075045/" rel="nofollow - Drishyam (2015) - Titlovi.com

Datum objave: 02.Ožujak/Mar.2022 u 21:43

Ne razumem. ko je infantilno upao?

Evo jos jednog vrhunskog filma. Dugo traje, ima par pemsica koje se daju preziveti.
Rasplet  koji je poslednja trecina filma  je malo remek delo.
https://titlovi.com/filmovi/drishyam-3075045/" rel="nofollow - Drishyam (2015) - Titlovi.com

Ma skoro da sam zaboravio na filmove od 90-95 minuta, sad je i jedna epizoda serije toliko. A komotno moze da se svede na dva sata.

Gledao sam isto preporuka.

Datum objave: 02.Ožujak/Mar.2022 u 21:50

Ovo je inace drugi film po redu.
Prvi istog naziva je iz 2013.
A sad sledi prava poslastica na Amazon prime ima Drishyam 2 iz 2021.
Upravo ga skidam sa specijalnim programom.

Datum objave: 02.Ožujak/Mar.2022 u 21:56

Ovo je inace drugi film po redu.
Prvi istog naziva je iz 2013.
A sad sledi prava poslastica na Amazon prime ima Drishyam 2 iz 2021.
Upravo ga skidam sa specijalnim programom.

na dati iz  2013 nisam se obazirao, a  dvojku iz 2021 sam video, ali ima jos podosta sto sam planirao da pogledam.
Nego da ne idem na pm pa cu obrisati kakva je juznoafricka Reyka , pogledao prvu epizodu pa mislim da sam gledao indonezansku  Kalu  i posle zaboravio da nastavim.

Objavio: JoxerTM
Datum objave: 02.Ožujak/Mar.2022 u 22:14
Draj amigos me ne zanimaju sami po sebi, a takozvane komedije o idiotima mi idu na k... ajde, bit ću pristojan, na živce.

Ovo sam čuvao za drugi film (kasnije), ali evo ovdje, vic od prije 7856857834658734 godina:
Citiraj Došla 3 debela njemca u hrvatsku,nisu znali hrvatski a htjeli su ga nauciti.I produ oni kraj jedne djece i cuju kako se rugaju:Tri debela njemca,tri debela njemca,i prvi to zapamti.dodu do jos jedne djece i cuju:Za babino brasno,za babino brasno i drugi zapami to.i dodu do neke druge djece i cuju:Hura,hura samo naprijet i treci zapamti to.I dodu oni do neke banke,koja je upravo bila opljackana.I privede njih trojcu.I policajac ih pita:tko je opljackao onu banku a prvi kaze:Tri debela njemca,tri debela njeca.On pita zasto a drugi:Za babino brasno,za babino brasno.I policajac:vi ste uhapseni.A treci:Hura hura samo naprijed!

Citat je s interneta i ne pada mi na pamet lektorirati.
Ali ako smo se na ovo smijali ko ludi dok smo imali 5 godina, pa sa 50 bogami meni ne da nije smiješno nego je i otužno.

Drišjam ili kakoliseveć čita o kojem pišete je rimejk i kao takav me apsolutno ne zanima.
Malajalamski original i njegov nastavak nisu prevedeni.

Nisu prevedeni ni neki drugi malajalamski krimići i trileri, sve bombon do bombona, srećom čini mi se da ni od jednog nema bolivudov rimejk jer taj bi bilo preveden, jebo original naučio nas je holivud, jelda.
E pa naučio je koga je naučio, mene nije. Pa je onda engleski titlovi u ruke i ajmo. Evil Smile

EDIT:
Ajde bit ću bezobrazan pa ovih dana u potražnju prijevoda predložiti tih 5-6.

Datum objave: 02.Ožujak/Mar.2022 u 22:29

Koja je to zemljka u pitanju kad kaze Malajalamski .
Malajalma koja je to ''drzava''Smile

Datum objave: 02.Ožujak/Mar.2022 u 22:40
To je jezik.
Država - Indija.
Filmska industrija - Mollywood.

Datum objave: 02.Ožujak/Mar.2022 u 22:43

Koja je razlika onda izmedju Bolivuda i Mollywoda. Jel isti ku... drugo pakovanje?

Datum objave: 02.Ožujak/Mar.2022 u 22:48
Originalno postovano od strane JoxerTM JoxerTM piše:

Draj amigos me ne zanimaju sami po sebi, a takozvane komedije o idiotima mi idu na k... ajde, bit ću pristojan, na živce.

Drišjam ili kakoliseveć čita o kojem pišete je rimejk i kao takav me apsolutno ne zanima.
Malajalamski original i njegov nastavak nisu prevedeni.

I kakve veze imaju te sitnice oko rimejkova, ja ne razumem u moru filmova. Da li je Banglades iskopirao butanski film ili ideju, ili Bocvana od Malija.
Ni mene ne zanimaju npr. fikcije sa drvosecama, ni fikcije sa kamionima i ledom, i nezabvlja me pa ne komentarisem, sto bih, evo nek uzmu i snime korejci, japanci o bilo kojoj profesiji ko im brani . Takodje 13 assassins  od Miike-a je rimejk pa kao neko nece da ga gleda, ili npr. Housmade takodje filma iz 1960 godine, po istoku Japan, Koreja, Kina, Filipini, itd, po dva, tri rimejka, pa sto je bitno evo da odgledam Hong Kong - ROC  Endgame, ako nisam pogledao japanski Key of life, ili posle korejski rimejk Luck Key.

Datum objave: 02.Ožujak/Mar.2022 u 22:52

Koja je razlika onda izmedju Bolivuda i Mollywoda. Jel isti ku... drugo pakovanje?
Nije isto.
1. Mollywood rijetko radi masala filmove, radije se drže normalnih likova, normalne priče i normalne forme filma.
2. Mollywood nema para koliko Bollywood za pretjerani CGI ili eksplozije - ne imitiraju hollywood.
3. Mollywood zna kako se rade trileri da valja, Bollywood nema pojma.
4. Mollywood obično ne radi nikakve rimejke. Bollywood rimejka sve živo i mrtvo.
Originalno postovano od strane AlexDeLarge AlexDeLarge piše:

I kakve veze imaju te sitnice oko rimejkova
Nekome sitnice, nekome krupnice.

Datum objave: 02.Ožujak/Mar.2022 u 23:05
A i sta je kome dobar triler, to je subjektivno i pod znakom pitanja. Evo i za Spiritwalker ne mogu da odlucim, a kamoli nijanse Kina, Hong Kong ili slicno pomenuto.

Datum objave: 02.Ožujak/Mar.2022 u 23:13
Pa dobro meni je to nevazno, za vazne rimejkove znam, za ostale ne znam da li su istocni susedi, ili zemlje iz kojih sam pogledao tek po neki film. Ali dobro iskoristicu to da ne ulazim u detalje da procitam koju knjigu vise. 

Objavio: puppet_master
Datum objave: 03.Ožujak/Mar.2022 u 07:33
Originalno postovano od strane JoxerTM JoxerTM piše:

Nije isto.
1. Mollywood rijetko radi masala filmove, radije se drže normalnih likova, normalne priče i normalne forme filma.
2. Mollywood nema para koliko Bollywood za pretjerani CGI ili eksplozije - ne imitiraju hollywood.
3. Mollywood zna kako se rade trileri da valja, Bollywood nema pojma.
4. Mollywood obično ne radi nikakve rimejke. Bollywood rimejka sve živo i mrtvo.

Pravo je pitanje, da li se igra i peva? Npr u hororu LOL Da bi se smanjile tenzije recimo i gledaoc došao sebi od strave i užasa, pa da najednom, kraj kakve fontane što da ne, protagonisti počnu da vrte guzičice u ritmu dok to isto radi i antagonista na obližnjem balkonu. LOL Može se krv prolivati i posle, dabome. Umesto užine, pesma, igra, trubači LOL Ili je to pre masala. 

Objavio: kjovo
Datum objave: 04.Ožujak/Mar.2022 u 09:49
Odgledah ja ovo juce,morao sam kad sam video silne komentare. i na kraju ne znam sta da kazem,nije mi prvi indijski film,ali meni njihova gluma je uvek vise licila na kreveljenje nego na pravu glumu.Daleko bilo vilm nije los ,niti dosadan ali nisam mogao ni jednog momenta ozbiljno da ga shvatim. A jos kad dodate muziku koja mi i nije tako losa( mada imaju daleko ozbiljnijie i dobre izvodjace npr. Nitin Sawhney ,kompilacije Bombay Beats i dr.) onda se to pretvara u cirkus ,ali opet meni ocigledno ne leze takvi filmovi . Pogledacu jos A Wendsday eto to me bas zanima da vidim.

Datum objave: 04.Ožujak/Mar.2022 u 11:26
Originalno postovano od strane kjovo kjovo piše:

Odgledah ja ovo juce,morao sam kad sam video silne komentare. i na kraju ne znam sta da kazem,nije mi prvi indijski film,ali meni njihova gluma je uvek vise licila na kreveljenje nego na pravu glumu.Daleko bilo vilm nije los ,niti dosadan ali nisam mogao ni jednog momenta ozbiljno da ga shvatim. A jos kad dodate muziku koja mi i nije tako losa( mada imaju daleko ozbiljnijie i dobre izvodjace npr. Nitin Sawhney ,kompilacije Bombay Beats i dr.) onda se to pretvara u cirkus ,ali opet meni ocigledno ne leze takvi filmovi . Pogledacu jos A Wendsday eto to me bas zanima da vidim.

Koji posto je u temi 3 idiots i Drishyam

Za prvi pa lepo rekoh da se ovaj nece svideti svima, a to sam video  kada sam preporucio nekima da pogledaju i da su prekidali, i rekli sta mi ovo gledamo. Ali je meni dobar. Kao i za drugi ali da su trebali podosta da skrate, dva sata maksimalno, time bi se malo i preuredila radnja i sve ostalo.

Wednesday nema nikakvih dodirnih tacaka sa datim, i vise mi se svideo licno, kao i ljudima kojima sam preporucio,  i mislim da ce ti sigurno vise prijati.

Datum objave: 04.Ožujak/Mar.2022 u 14:43
Pazi odgledao sam ga ja,mislim na 3 idiots,nije me ni jednog momenta smorio ali meni to sve deluje kao zajebancija ,ne znam

Datum objave: 04.Ožujak/Mar.2022 u 15:51

Driskyam mi ima jedan od najubitacnijihj raspleta radnje u celoj kinematografiji koju sam do sada gledao.

Datum objave: 04.Ožujak/Mar.2022 u 16:08
Samo da skrate na neka dva sata , koji minut duze,evo Wednesday korektno trajanje , kao i serije po neke i po sat i po epizoda. Na to sam ukazivao za dati, a da se 3 idiots nije svima svideo a i on je mogao da bude kraci, dok je meni bio dobar,

Datum objave: 04.Ožujak/Mar.2022 u 16:39

Ko voli komedije evo dva spanska bisera
Toc Toc
Crimen ferpecto -ovaj je narocito inteligentan i smesan.

Datum objave: 04.Ožujak/Mar.2022 u 16:46
Toc Toc Dead
Crimen ferpecto Clap

Datum objave: 04.Ožujak/Mar.2022 u 17:09

Konacno da od tebe Joxer dobijem aplauzSmile
Naravno da tu dodamo pre ova dva filma 
argentinski Wild tales

Datum objave: 04.Ožujak/Mar.2022 u 19:35

Konacno da od tebe Joxer dobijem aplauzSmile
Naravno da tu dodamo pre ova dva filma 
argentinski Wild tales

Docekasmo i to, sad sledi meni za Oversize cops Wink izgleda da optomehanicki prekidaci na to ne rade Smile. Salim se.

Nisam gledao ja sam ladno mislio da je Crimen ferpecto serija, to mi je neko preporucio i ja sam izgleda pomesao a nisam proverio. Evo pogledacu, hvala na preporuci i na potvrdi.

Toc Toc mi nije legao u startu, a i mnogima koje znam, prekinuo, tj. prakticno preskocio.

nesto slicno kao serija Six feet under, mada nju sam poceo, ali mozda nisam bio raspolozen.

Relatos Salvajes gledao i svideo mi se omnibus, meni je on dosta dobar, naravno ne sve price podjednako.

Mislim da je Joxer-u najbolji Nueve Reinas meni je on dobar,

Vracarcu Secret in their eyes i meni je on isto bolji od prethodnog,

a mozda se meni najvise svidja ali nije argentinski vec meksicki Amores Perros a Joxer-u se on ne

svidja mada stvar ukusa. Tu me je posebno kupila prica o manekenki, u stilu u u jednom trenu imas sve, a vec sutra nema te.

Datum objave: 04.Ožujak/Mar.2022 u 23:15

Ovaj meksicki nisam ni gledao niti cuo. Pogledacu pa javljam.

Datum objave: 04.Ožujak/Mar.2022 u 23:18

Ovaj meksicki nisam ni gledao niti cuo. Pogledacu pa javljam.

Pasji zivot, ma sigurno si gledao, tako je kod nas izasao dvd, meni se tad svideo i pamtim ga, mada gledao sam ga dva puta ali odavno, u sustini je drama, isprepletane tri zivotne price ali..., a jedna mi je ostavila utisak, kako zivot moze da se u trenu promeni, dodajem malo posto ako nesto pomenem i kazem da mi se svidelo, bar u par reci  zasto.

Datum objave: 04.Ožujak/Mar.2022 u 23:30

Ispravka , gledao sam ga , odlican je.

Datum objave: 04.Ožujak/Mar.2022 u 23:36
Ako nisi, iz moje branse Pi od Aronofskog

Datum objave: 05.Ožujak/Mar.2022 u 09:38
Evo odgledah i Wednesday i sta da recem ,ne lezi mi ocigledno njihova kinematografija,dobra je prica ,cak odlicna ali kako je uradjeno apsolutno mi se ne svidja.
Odgledacu jos i Driskyam ,on mi jos i izgleda najozbiljniji ali mislim da meni nema pomoci u ovom slucaju

Datum objave: 05.Ožujak/Mar.2022 u 10:06
Originalno postovano od strane kjovo kjovo piše:

Evo odgledah i Wednesday i sta da recem ,ne lezi mi ocigledno njihova kinematografija,dobra je prica ,cak odlicna ali kako je uradjeno apsolutno mi se ne svidja.
Odgledacu jos i Driskyam ,on mi jos i izgleda najozbiljniji ali mislim da meni nema pomoci u ovom slucaju

Pa dobro ne lezi, mom prijatelju koji voli npr. Gaspar Noe, Lars von Trier , Paul Verhoeven ( koje i ja volim) ne odgovaraju indijski i korejski filmovi (meni su oni dosta dobri), Hong Kong (ROC), ali npr japanski da.
Nekome npr, ne odgovara Beson-ov Subway ili Antal-ov Kontroll, Joxer, Aleksa, i ostali ce reci da Kontroll gledati pod obavezno, a meni je i Besonov odlican, tj. svaki na svoj nacin.

Evo meni se svideo triler o prevodiocima https://titlovi.com/filmovi/les-traducteurs-3149388/" rel="nofollow - https://titlovi.com/filmovi/les-traducteurs-3149388/ gledao sam ga ranije a sad prokomentarisao, ili noviji korejski triler Recalled https://titlovi.com/filmovi/naeileui-gieok-3164533/" rel="nofollow - https://titlovi.com/filmovi/naeileui-gieok-3164533/ , apropo price npr. za No Exit.

Pa ako ugrabis vremena pogledaj, sigurno ce ti se nesto svideti. Necu vise da opterecujem.

Datum objave: 05.Ožujak/Mar.2022 u 10:52
Daleko bilo da opterecujes ,volim i ja korejske i to sam poceo da ih gledam zahvaljujuci ovom forumu,tajlandski filmovi mi isto odgovaraju.Kineske sam pre voleo sad manje. Volim najvise evropske ,tj manje vise svu produkciju iz evrope,spanski,italijanski,francuski ,nemacke,skandinavske . 
Evo ovaj The translator vec vcrs gledam,vec cenim da ce mi se svideti.
Tako da samo ti opterecuj SmileSmile 

Ispiši stranicu | Zatvori Prozor

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd. - http://www.webwiz.co.uk