Ispiši stranicu | Zatvori Prozor

Prometheus (2012)

Web: Titlovi.com
Kategorija: Filmovi i serije
Ime foruma: Titlovi.com Vam sa ponosom predstavljaju - filmovi
Opis foruma: Ovdje možete naći informacije o filmovima
URL: https://forum.titlovi.com/forum_posts.asp?TID=45261
Datum ispisa: 07.Lipanj/Jun.2026 u 00:07
Verzija Softvera: Web Wiz Forums 11.01 - http://www.webwizforums.com

Tema: Prometheus (2012)
Objavio: Rea
Tema: Prometheus (2012)
Datum objave: 23.Prosinac/Dec.2011 u 14:28
http://www.google.ba/url?sa=t&rct=j&q=Prometheus%20%282012%29&source=web&cd=1&ved=0CCUQFjAA&url=http%3A%2F%2Fwww.imdb.com%2Ftitle%2Ftt1446714%2F&ei=eoH0To3PMsXO-QbOz-HLAQ&usg=AFQjCNFdZL5pjDLGHLkzOkFoAdhvtsoOxQ" rel="nofollow - Prometheus (2012) - IMDb

Režiser
: Ridley Scott

Žanr
: naučna fantastika

Distribucija
: 8. juni 2012.

Glumci
: Noomi Rapace, Michael Fassbender, Charlize Theron, Idris Elba, 
Sean Harris, Kate Dickie, Logan Marshall-Green, Patrick Wilson

Info
:

Film govori o timu istraživača koji otkriju trag o porijeklu ljudi na Zemlji, što ih odvede na uzbudljivo putovanje u najmračnije dijelove univerzuma. Tamo će voditi strašnu borbu za spas budućnosti ljudske vrste.

http://teve.ba/

-------------

Odgovori:
Objavio: ghostwheel
Datum objave: 23.Prosinac/Dec.2011 u 15:16
...a evo i pravog trailera; muzika je spooky...

-------------
Come on, you apes. You want to live forever?

Datum objave: 29.Veljaca/Feb.2012 u 14:29

-------------

Objavio: Greška
Datum objave: 29.Veljaca/Feb.2012 u 14:55
Uh... jedva cekam ovaj film. Posle 20 godina pauze Ridley strikes again :D

Datum objave: 18.Ožujak/Mar.2012 u 08:44

-------------

Objavio: bojanadj
Datum objave: 18.Ožujak/Mar.2012 u 09:44
Ne bih rekla da jedva čekam, ali mogu reći da volim pogledati ovakav film, samo ne mogu da gledam trejler, a da ne mislim na Tuđina/Osmog putnika.

-------------
Life isn't about waiting for the storm to pass; it's about learning to dance in the rain...

Objavio: Salvador
Datum objave: 18.Ožujak/Mar.2012 u 09:58
Postoje samo dva filma u ovoj godini koje čekam s nestrpljenjem, a to su Prometheus i The Raid.

Datum objave: 19.Ožujak/Mar.2012 u 19:33
...još malo hajpovanja...

-------------

Objavio: mega games
Datum objave: 22.Travanj/Apr.2012 u 15:51
PS: molim moderatore da obrišu prazan post iznad koji je greškom postavljen

Nedavno je Ridli Skot bio u Parizu sa svojim glumcima da štampi i blogerima predstavi film. Prikazana je petnaestominutna montaža inserata iz filma, ljudi su pali na teme! Biće ovo must watch film ove godine!

http://www.megablog.rs/wp-content/uploads/2012/04/248718_266c21a050494a872a859afa3fd9f2c2.jpg -

Evo i činjenica koje se mogu utvrditi iz dotične montaže:

1. Planeta na kojoj se dešava radnja nije LV-426.

Prometheus se spustio na LV-233 i na njemu je pronašao oštećeni svemirski brod Space Jockey-a. Iako nije LV-426 u pitanju, jasna je veza sa Alien filmskim univerzumom.

2. Vanzemaljski brod se tu nije srušio već je po Ridliju Skotu tu brod prizemljio.

"Kroasan", vasionski brod Space Jockey-a u kome naši junaci pronalaze jaja sa novim facehuggers-ima je došao tu sa određenim ciljem, nije se srušio. U prethodnim Alien filmovima nije bio dat odgovor na ovo pitanje, ovde će se otkriti istina.

3. U insertima se vidi jedan ljigavi monstrum

Montaža prikazuje nakratko (malo) roze čudovište, mešavina raže i slonovske surle, koje očigledno obitava u pećinama planete. Novi facehuggers?

4. Michael Fassbender, android

Dok je u Alienu gledalac filma otkrivao Nostromo zahvaljujući kameri koja je "lutala" hodnicima broda ovde nam android David upoznaje sa Prometheus-om. Na početku ga vidimo kako luta hodnicima broda dok su ostali članovi posade u hiper snu. Poput britanskog majordoma u velikom zamku Fassbender proverava i koriguje podatke na monitorima broda.

5. Prometheus ima posadu od 17 članova

Početak filma počinje titlovima koji nam predstavljaju Prometheus poput Nostroma u prvom Alienu: ime broda, broj putnika, cilj putovanja, misija "nepoznata".

Film će trajati 1H59.

Ne mogu više da čekam, sto mu gromova!!!

Evo i  novih slika iz filma:

Objavio: Titivillus
Datum objave: 08.Svibanj/May.2012 u 17:10
I službeno potvrđeno. Film u distribuciju ide s oznakom . Thumbs Up 

Razlog: “sci-fi violence including some intense images, and brief language.” 

http://collider.com/prometheus-rating-rated-r/164532/ - Opširnije...

Datum objave: 08.Svibanj/May.2012 u 17:17
...to je dobar znak...

-------------

Datum objave: 11.Svibanj/May.2012 u 15:16
Prevedeni IMAX trejler sa malo drugačijom montažom zvuka i slike. Odličan je!

Datum objave: 19.Svibanj/May.2012 u 01:03
Produženi trominutni trejler (sa prevodom)

Datum objave: 11.Lipanj/Jun.2012 u 15:18
Posle ovoliko najava, sinoć sam otišla u bioskop, jer smatram da ovakve filmove vredi gledati samo na velikom platnu- sve ostalo je žali Bože. Doduše, nisam išla na 3d projekciju (nisam ljubitelj 3d) i drago mi je inače bih baš žalila za bačenim parama.

Elem, film me razočarao. I to baš, baš, bašOuch U kom smislu? Spor, dosadan, razvučen, površan, površan, površan-do zla Boga površan. U jednom momentu sam toliko zevala da sam se plašila da će me izbaciti sa projekcije LOL

Moje viđenje:
- akcija/adrenalin - 0 bodova, nema je;
- napetost/neizvesnost - 0 bodova - ne postoji;
- horor - 0 bodova - ne postoji ništa zastrašujuće
- likovi -  0 bodova - potpuno i boooolno nerazrađeni, nesimpatični, nepovezani
- radnja - 0 bodova - nerazrađena
- priča - ideja je ok, ali je skroz loše odrađena
- nerealne/nemoguće scene - znam da je ovo NF, ali jedan "događaj" (koji nema veze sa naučnom fantastikom) je toliko vređao inteligenciju da mi je došlo da ekran gađam kokicama, ali su bile mnogo dobre, pa mi bilo žao bacati ih LOL

Strašno. Ja sam se baš baš razočarala. Tuđin je 200 puta bolji, napetiji, razrađeniji... Ovde nit sam se mogla povezati sa pričom, niti sa likovima, niti sa nekom napetošću...Ni sa čim...Unhappy

No, da ne bude da je potpuni užas, rećiću vam da je od nas četvoro što smo sinoć gledali film troje razočarano, a jednom se "baš sviđa film".

Ja jedino mogu da kažem da se vide scene koje su rađene da budu 3d i verujem da je "moćan" osećaj u njima jer deluju fantastično.

Sve u svemu, meni je film daaaaleko od "must-seen", a baš sam mu se radovalaUnhappy

-------------
Life isn't about waiting for the storm to pass; it's about learning to dance in the rain...

Objavio: LEMONZOO
Datum objave: 11.Lipanj/Jun.2012 u 15:25
Ridley Scot je režirao samo prvog Aliena, koji ima i najmanje akcije od svih, tako da je ja i ne očekujem.

Na drugom sajtu sam prolitao da je ovo bolje od Aliena 4 ,ja čekam DVD da pogledam.

Datum objave: 11.Lipanj/Jun.2012 u 16:08
Originalno postovano od strane LEMONZOO LEMONZOO piše:

Ridley Scot je režirao samo prvog Aliena, koji ima i najmanje akcije od svih, tako da je ja i ne očekujem.

Ma, ja se više ni ne sećam Tuđina (samo nekih detalja), ali utisak koji pamtim je jači od utiska od filma koji sam sinoć gledala.

-------------

Objavio: sanda84
Datum objave: 13.Lipanj/Jun.2012 u 23:36
ne znan ja se slazem da ovi film ima veze sa alienom sigurno neka radnja prije njega.. uglavnom moramo cekat nastavak ja se nadam da je samo uvod u nesto bolje jer ovo samo po sebi.. ne ne i ne

Datum objave: 14.Lipanj/Jun.2012 u 10:25
Originalno postovano od strane sanda84 sanda84 piše:

ne znan ja se slazem da ovi film ima veze sa alienom sigurno neka radnja prije njega.. uglavnom moramo cekat nastavak ja se nadam da je samo uvod u nesto bolje jer ovo samo po sebi.. ne ne i ne
Nastavak mu je Alien 1Smile

Objavio: bubba ho-tep
Datum objave: 14.Lipanj/Jun.2012 u 11:36
a baš sam htio ovo pogledat...

Datum objave: 14.Lipanj/Jun.2012 u 11:40
Bato, pa ko ti brani LOL

-------------

Objavio: Fokan
Datum objave: 14.Lipanj/Jun.2012 u 11:41
Bogami su ga saštrikali po medijima kao totalno smeće i fijasko, strah me gledati.

Datum objave: 14.Lipanj/Jun.2012 u 11:54
Par ga je ljudi čak i pohvalilo...

Objavio: sanda84
Datum objave: 14.Lipanj/Jun.2012 u 12:00
Originalno postovano od strane LEMONZOO LEMONZOO piše:

Par ga je ljudi čak i pohvalilo...

hahahaha to su sigurno neki lumeni koji su shvatili sto se dogadja u tom filmu

Objavio: bubba ho-tep
Datum objave: 14.Lipanj/Jun.2012 u 14:16
Originalno postovano od strane bojanadj bojanadj piše:

Bato, pa ko ti brani LOL

previše je negativne vibre LOL

Objavio: rozanik
Datum objave: 17.Lipanj/Jun.2012 u 07:15
Evo da i ja kažem. Ko boli Ridlija neka odgleda film u bioakopu. Mogu da kažem da me je ostavio bez daha. Onaj ko čeka scr ili tako nešto... Pa... Ovo je gilm za kinoskop. Zato bez bojazni, navalite. Verovatno ću ići i drugi put da ga ggledam. Eto koliko je dobar, bar po meni. 

-------------
Izbavite me iz ove zemlje robova, gde sve vrvi od bena i lopova, gde svaki tat i bena cenu ima, pa ipak nizašto, prodaje se svima.

Objavio: darije
Datum objave: 11.Rujan/Sep.2012 u 02:59

Elem, film me razočarao. I to baš, baš, bašOuch U kom smislu? Spor, dosadan, razvučen, površan, površan, površan-do zla Boga površan.
Vidiš, ja mislim da je užasno površan, to nisi spomenula.Wink (LOL)

- nerealne/nemoguće scene - znam da je ovo NF, ali jedan "događaj" (koji nema veze sa naučnom fantastikom) je toliko vređao inteligenciju da mi je došlo da ekran gađam kokicama, ali su bile mnogo dobre, pa mi bilo žao bacati ih LOL
KOJA, KOJA, KOJA!!!????

Pod uslovom da je ovo -3. nastavak prvog Alien-a, mogu da ga svarim kao neki uvod u priču, gde će se u -2. i -1. delu stvari razviti i konkretizovati. Ako je ovo "to je to", onda je užas nad užasima i smor nad smorovima. Ako bih ipak i iz ovog čuda morao da izvučem nešto dobro, to je ideja za priču, fakin prelepa Šarliz, koja je opet glumila u pauzi između dva peglanja kose i poslednjih 50 sekundi filma.

-------------

Datum objave: 11.Rujan/Sep.2012 u 15:24
Originalno postovano od strane darije darije piše:

Elem, film me razočarao. I to baš, baš, bašOuch U kom smislu? Spor, dosadan, razvučen, površan, površan, površan-do zla Boga površan.
Vidiš, ja mislim da je užasno površan, to nisi spomenula.Wink (LOL)

Htedoh napisati "vrlo, vrlo, sa naglaskom na vrlo" ali mislim da ne bi shvatili "vrloću" LOL

Originalno postovano od strane darije darije piše:

KOJA, KOJA, KOJA!!!????

Pazi, ovo je jedan od filmova koji je doživeo "Shif+delete" kako sa kompa tako i iz mozga LOL
Mislim da je bilo u pitanju nešto posle one "operacije" - ako se dobro sećam ona je odmah posle operacije ustala, obukla se i išla u borbu kao da je došla sa šišanja (čak ni posle vađenja zuba ne bi bila orna i jaka kako su predstavili u filmu.Baš je bilo ono "ma, daaaaj, ne s****LOL

-------------

Objavio: Mandarinan
Datum objave: 11.Rujan/Sep.2012 u 15:40
Meni je jedina svetla tačka u njemu bio Idris Elba.

-------------
“Fighting for peace is like screwing for virginity.”
― George Carlin

Objavio: Dee_Monk
Datum objave: 11.Rujan/Sep.2012 u 21:57
dosao do 51 minute i super je za sad...

-------------
Hajde, Bože, budi drug, pa okreni jedan krug unazad planetu....

Datum objave: 11.Rujan/Sep.2012 u 22:07
Originalno postovano od strane Dee_Monk Dee_Monk piše:

dosao do 51 minute i super je za sad...

Dee. Stvarno. Ti si...lud.

-------------
― George Carlin

Objavio: dilan_dog
Datum objave: 11.Rujan/Sep.2012 u 22:16
Dee, pazi da ti ne promakne najjača scena/dijalog u filmu.

Janek: Miss Vickers, are you a robot?

Meredtih Vickers: Meet me in my room in ten minutes. LOL

Datum objave: 11.Rujan/Sep.2012 u 22:25
Lepo rekoh.

Idris....car.

Sutra ću doći do svoje devojke i pitati je da li je robot?

-------------
― George Carlin

Objavio: dilan_dog
Datum objave: 11.Rujan/Sep.2012 u 22:41
^ Obavezno javi kako si prošao. Thumbs Up LOL

Datum objave: 11.Rujan/Sep.2012 u 22:48
Ako ne prođem kao on...biću vrlo vrlo ljutLOL

-------------
― George Carlin

Datum objave: 11.Rujan/Sep.2012 u 22:56
bem mu misa, taman otisao sa titlova i morao da se vratim....

58 minuta....robot...

eto, ta scena me podseti na srecne ljude LOL

-------------

Datum objave: 13.Rujan/Sep.2012 u 09:58
Tresla se gora, rodio se Prometheus.
Don't believe the hype!
Film ima rupe u scenariju kroz koje čitav svemirski brod može da se provuče.
Šta je Lindelofu prolazilo kroz glavu dok ga je pisao i Scottu dok ga je čitao; u stvari, da li ga je Scott pročitao u odjedanput ili ga je seckao u parčiće? Naime, obzirom na značaj ekspedicije, ono što se traži i ono sa čim se protagonisti susretnu, pred sobom imamo idiotsko ponašanje kompletne posade.
Šta u filmu radi Charlize Theron, tj. zašto je ona castovana za ulogu će ostati misterija. Vođa ekspedicije koja se po rediteljevoj odluci pojavljuje kad je njemu zgodno, npr. kod prvog ulaska u "građevinu" njenog lika nema iako bi trebalo da je centralni prilikom vanzemaljskog kontakta, a da ne pominjem da postoje deonice od po 35 minuta u kojima je uopšte nema, a šta tek reći za finale i način kako njen lik skonča.
E sad mi još više žao Tonyja.

-------------

Objavio: Kampfar
Datum objave: 13.Rujan/Sep.2012 u 10:13
Samo ću da copy paste poruku od juče iz dnevnika gledanja:

Prometheus - Ima solidan broj nebuloznih scena:
 - Pocevsi od naucnika koji odmah svi poskidaju zastitne kacige cim namirisu kiseonik na potpuno neispitanom terenu.
 - 2 lika koji se iz nekog nepoznatog razloga odvajaju od grupe i gube u tunelima koji su skenirani super napravama
 - Ta 2 ista lika koji beze od mogucih znakova zivota uhvacenih na skeneru, plase se tecnosti koja ide po podu, ali zato kad iz iste tecnosti izadju pipci od neindetifikovanog aliena, oni dobiju zelju da se dobacaju frizbijem sa istim.
 -  http://www.imdb.com/name/nm0636426/ - Noomi Rapace  - Ne znam cemu njeno forsiranje. Cas prica sa akcentom nekim Engleskim, cas bez...
 -  http://www.imdb.com/name/nm0000234/ - Charlize Theron  admiral broda, koja po prici jedva cekala da pobegne sa Zemlje i kako ne zeli da se gura tamo po stolicama, ali zato na brodu je prva koja ce da pobegne sa njega.
 - Posto je imao 1 crnac, samo sam cekao da vidim razlog zbog kojeg ce da pogine. Flawless.
 - Scena kada se odjednom les od naucnika pojavi ispred broda. Kao provalili preko kamerice koja je jos uvek radila u odelu, ali zato nema nijedne kamere koja snima okolinu broda kako bi skenirali iznenadnu pojavu tela. (Pre toga detektovali oluju nekoliko sati unapred, ali ne, kamerica oko broda nema)
 - Oni su svi navodno naucnici. Napravili su novo otkrice, usli u ''tunele''. Dobijaju dojavu da stize oluja i treba da se vrate... normalno, covek bi se spakovao, vratio na brod, sacekao da prodje oluja i vratio sa dodatnom opremom za ono vidjeno, ali ne... Umesto organizacije, oni su se ponasali po ovom sistemu...
Shot at 2012-09-05

Inace prica po sebi zanimljiva, ali je usrana mnostvom glupih dijaloga kao i glumcima kao pojavama.

-------------
https://imageshack.com/i/1xkz68j" rel="nofollow -

I know who I am. And after all these years, there's a victory in that.

Datum objave: 13.Rujan/Sep.2012 u 10:14
Originalno postovano od strane ghostwheel ghostwheel piše:

Šta u filmu radi Charlize Theron, tj. zašto je ona castovana za ulogu će ostati misterija.

I ja sam se isto pitala LOL

-------------

Objavio: zkarlov
Datum objave: 13.Rujan/Sep.2012 u 10:40
Ideja za prequel je savršena, priča nedorečena, nekoliko nebuloza u samom filmu, a sve je ukakano CGI-jem... šteta. Jedino što bi moglo izvući bar malo ovaj film je Director's cut, ako ga bude.

Objavio: CSInvestigator
Datum objave: 13.Rujan/Sep.2012 u 16:06
Uh, koliko negativnih komentara LOL Znači, problem rešen, ne gledati LOL

-------------
Your soul could never grow old, it's evergreen

Datum objave: 13.Rujan/Sep.2012 u 17:07
Zašto ne? Ovo nije katastrofa od filma, ima mana, ali po meni ga vrijedi pogledati... Ne plaćaš ulaznicu za kino. Smile

Datum objave: 13.Rujan/Sep.2012 u 17:12
Ne plaćam, ali mogu umesto njega da odgledam nešto drugo LOL Ja sam po komentarima skontala da film ništa ne valja i da ću se duboko razočarati...

-------------

Objavio: cersei
Datum objave: 13.Rujan/Sep.2012 u 17:22
ja imam skinuto..samo me sad strah gledatLOL

Datum objave: 13.Rujan/Sep.2012 u 17:24
Ako sam nešto naučio to je da ne vjerujem kritičarima dok sam ne pogledam... Pogledaš pola sata i ako ti se ne sviđa, delete...

Datum objave: 13.Rujan/Sep.2012 u 17:31
Pardon. Ali koja je svrha gledanja pola sata?

Šta ako je bolji posle toga? 

Ili ne gledaj ili gledaj ceo. To je moj moto.

-------------
― George Carlin

Datum objave: 13.Rujan/Sep.2012 u 17:51
A kako ćeš to znati je li dobar ili loš film, možda po preporuci kritičara "znalaca".

Datum objave: 13.Rujan/Sep.2012 u 18:38
Stvarno svašta.

Naravno da ne.

Kako znati da li je knjiga dobra? Po onome što piše na koricama? Pre dve nedelje sam imao priliku i to da čujem. "Gospodin" mi kaže, znaš Ilija, ja kupujem knjige po onome što piše pozadi. I nikada nisam pogrešio!

Ja ne. Ja prvo pročitam. Pa je onda kupim.

Prenesimo to na filmove. 

Da li ste Vi ekspert za kinematografiju? Ja svakako nisam. Ni e od eksperta.

Da li to znači da je naše mišljenje ništavno? Nikako. Samo znači da tome prilazimo subjektivno, uz lične afinitete prema ovoj ili onoj temi.

Da se vratimo na Vaše pitanje.

Kako ću znati da li je dobar ili loš film?

Nikako. Dok ga ne odgledam celog.

Kako ćete Vi znati nakon pola sata valja li? Istančanim dedukcijskim moćima? Nije to toliko elementarno, dragi moj Votsone (Smile)

I iskreno mi nije jasna ta logika. Što Vam je onda teško da ga pogledate u potpunosti? Smile

U ovom pojedinačnom slučaju ja našoj dragoj Si ne bih preporučio da troši vreme na Prometeja. Vi biste (ne mislim na trošenje vremena, nego na gledanje filma). Na kraju, sama će odlučiti šta će. Velika je ona devojčicaLOL

-------------
― George Carlin

Datum objave: 13.Rujan/Sep.2012 u 18:57
Znači, prepoznao si se među "znalcima", čestitam...

Uostalom, zašto se nadovezuješ? Niti sam rekao da sam znalac, niti sam rekao da je film remek djelo, samo pokušavam ukazati djevojci da joj za gledanje filma, serije ili knjige nije potrebno mišljenje nekog drugog. I zato narančastu boju troši na nekog drugog...

Objavio: darije
Datum objave: 13.Rujan/Sep.2012 u 18:58
@manda: Case solved. Thank you Sherlock. LOL

-------------

Datum objave: 13.Rujan/Sep.2012 u 19:10
Aye Aye captain.LOL

Uostalom smatram da Kartaginu treba razoriti.

-------------
― George Carlin

Datum objave: 13.Rujan/Sep.2012 u 19:50
Prometheus mora da se pogleda, nevezano za njegov kvalitet. 

-------------

Datum objave: 13.Rujan/Sep.2012 u 20:51
Kakva rečenica Confused: "Prometheus mora da se pogleda, nevezano za njegov kvalitet."

Zašto mora? Zato što ga je režirao Ridli Skot? Zato što predstavlja još jedan u nizu delova Aliana aka izmuzimo iz njega sve do poslednje kapi? Zato što su ga svi odgledali pa moram i ja da bih bila cool u društvu?

U životu sam samo jedan film prekinula i to posle 3 minuta (pošto je glavna glumica ubila njih 20 za 20 sekundi u stilu Brusa Lija, a nož joj je sve vreme štrčao iz glave), inače ih uvek gledam do kraja... Većina filmova ionako oduševi na samom kraju ili u drugoj polovini... Tako da se u tome slažem sa Mandom, ili gledam ili ne gledam, sredina ne postoji.

Drugo, ja nisam rešila da ne gledam film na osnovu jednog mišljenja, već na osnovu mišljenja (za mene) dovoljnog broja ljudi različitih filmskih ukusa koji se slažu da film ne valja...

-------------

Datum objave: 13.Rujan/Sep.2012 u 20:55
Ali, ti ne razumeš... TI sada moraš da pogledaš...  Da bi se priključila našem timu i pljuvala zajedno sa nama... Sad smo već u disciplini "pljuvanje na dalj" i zaista je nesportski od tebe što se nisi pripremila za takmičenje LOLLOLLOL

-------------

Datum objave: 13.Rujan/Sep.2012 u 21:04
 LOL Veštica si ti LOL Hoćeš da i ja saučestvujem u tvom bolu LOL

-------------

Datum objave: 13.Rujan/Sep.2012 u 21:09
Prometheus je metafilmski fenomen. To ti je kao kad ne bi pogledala Titanic, Avatar ili The Godfather. Nema veze sa sviđizmom.

-------------

Datum objave: 13.Rujan/Sep.2012 u 21:16
Film je super

8 /10

jedva cekam nastavak...

-------------

Datum objave: 13.Rujan/Sep.2012 u 21:32

Prometheus je metafilmski fenomen. To ti je kao kad ne bi pogledala Titanic, Avatar ili The Godfather. Nema veze sa sviđizmom.

Znači opcija da budem cool u društvu Dead Kud svi Turci, tu i mali Mujo... Ako ću time da se vodim, pogledaću 1 dobar film u 500, pošto široke narodne mase uglavnom gotive Harija Potera, Betmena i ostale filmove snimljene nakon 2100. godine Dead Mogli bi oni malo da počnu da gledaju kvalitetne festivalske filmove, a ne obrnuto... Uostalom, tzv. "metafilmski fenomen" može biti samo Alien, a nikako Prometheus.

-------------

Datum objave: 13.Rujan/Sep.2012 u 22:22

Nema veze sa sviđizmom.

Aaaa... Đasvi mi se reč skroz na skroz LOL

-------------

Datum objave: 14.Rujan/Sep.2012 u 16:07
Čarlijeve anđele ko nije gledao, da gleda.

-------------

Objavio: serpikolo
Datum objave: 14.Rujan/Sep.2012 u 17:16
Posle 1. gledanja:   Film je sranje;

Posle 2. gledanja:   Sjajno upakovano sranje;

Posle 3. gledanja:   Nisam još, ali svakako hoću.

Ko gleda kajaće se, ko ne gleda kajaće se još više.

Razlozi:

1. Treba videti u šta je sjajna filmska ekipa sprcala silne milione;

2. S obzirom na kriterije (?!) u dodeli Oskara poslednjih godina, neću
   biti iznenađen ako se ovaj film nakupi istih, posebno u tehničkim
   kategorijama;

3. Verovatno će biti nastavaka, boljih naravno (ne mogu biti gori),ko
   ne gleda neće znati o čemu se radi;

4. Ko ga ne gleda, ne može pljuvati po njemu (opravdano) i samim tim
   osećaće se malo zapostavljeno u društvu ovih dana.

5. Nije loš SF film, pa ga ljubitelji žanra, nipošto ne bi trebali
   propustiti.

-------------
"Kad je čovek sam, uvek je u lošem društvu."

Objavio: cersei
Datum objave: 14.Rujan/Sep.2012 u 17:46
bojana me uvjerila da gledam..LOL
dodem na pljuvanje posljeLOL

gore od sucker puncha nemoze bit..LOL

Datum objave: 15.Rujan/Sep.2012 u 17:08
Originalno postovano od strane serpikolo serpikolo piše:

Posle 1. gledanja:   Film je sranje;

Posle 2. gledanja:   Sjajno upakovano sranje;

Posle 3. gledanja:   Nisam još, ali svakako hoću.

Nemoj me zezati da si gledao dva puta. Meni je jednom bilo VIŠE nego dovoljno LOL

1. Treba videti u šta je sjajna filmska ekipa sprcala silne milione;

O kojoj sjajnoj filmskoj ekipi pričamo? Onoj iza kamere ili ispred? Meni ni jedni nisu zablistali... sem tehničara aka vizuelista LOL

3. Verovatno će biti nastavaka, boljih naravno (ne mogu biti gori)

LOLLOLLOLLOL

Mada, mogu nas uvek iznenaditi... LOL

4. Ko ga ne gleda, ne može pljuvati po njemu (opravdano) i samim tim
   osećaće se malo zapostavljeno u društvu ovih dana.

Tačno LOL

Originalno postovano od strane cersei cersei piše:

bojana me uvjerila da gledam..LOL
dodem na pljuvanje posljeLOL

Samo popij dovoljno tečnosti da ne presušiš LOL

Originalno postovano od strane cersei cersei piše:

gore od sucker puncha nemoze bit..LOL

Pa, sad... Bojana je o njemu imala sasvim drugo mišljenje... forum_posts.asp?TID=37789&title=sucker-punch-2011 - Sucker Punch (2011) Wink

-------------

Datum objave: 15.Rujan/Sep.2012 u 18:56
@bojanadj
Ma ova iza kamere, svakako (uhodana ekipa iz Aliena), mada je i ova ispred kamere respektabilna, izuzev Gaja Pirsa (ne mogu biti objektivan prema njemu-ne podnosim ga), a opet Šerliz Teron volim, pa kako god da odglumi.
Problem s ovim filmom je taj što smo mi previše očekivali od njega, pa
otud i svo ovo razočarenje, a film ko film, ne bi ni bio loš kad bi čovek, onako slučajno na internetu, naleteo na njega.
Najavljen je nastavak http://www.imdb.com/title/tt2316204/
Ne nagovaram nikoga (i da hoću ne mogu) da ga ponovo gleda, mada meni posle drugog gledanja i ne izgleda baš toliko loš, valjda kad se zna radnja gledaju se tehničke stvari, a tu je ovaj film po mom mišljenju jak.

-------------

Datum objave: 15.Rujan/Sep.2012 u 20:27

a opet Šerliz Teron volim, pa kako god da odglumi.

Ona je uvek na nivou i to nije problem. Problem je njena uloga koja je toliko... (recimo opet) površna da boli. Prosto da se zapitam što je uopšte pristala na ovu ulogu.

Problem s ovim filmom je taj što smo mi previše očekivali od njega,

Očekivali smo mnogo jer su digli ogromnu pompu oko njega. Kao i oko Avatara. I jedno i drugo su meni i ostali samo podignuta pompa i ništa više. Wink

-------------

Datum objave: 15.Rujan/Sep.2012 u 21:26
Sve je u ovom filmu površno. Kao da su želeli da što više ideja da naguraju, da bi zamaskirali pravi cilj: oživljavanje Aliena, pa tako ni jedna uloga nije razvijena. Teronka je komotno mogla glumiti ovu doktoricu. Ova mala Šveđanka je dobra glumica, a ovde je baš bleda (po meni). Svi oni najviše vole pare. Umetnost je svima njima u trećem planu.

-------------

Datum objave: 07.Listopad/Oct.2012 u 11:54
Evo jedan smiješan video tj. recenzija, ali istinita.LOL

Objavio: black13angel
Datum objave: 08.Listopad/Oct.2012 u 17:35
Slazem se s onim da smo previse ocekivali od ovoga filma...ali moram naglasiti da nije ni do koljena ocekivanju :(

Film je konkratno napravljen za nastavak koji slijedi , i to je citava njegova prica :(

Film se moze pogledati, ali ne u "jednom dahu", cak mi je u pojedinim trenutcima bio dosadan, poput onog beskonacnog kotrljanja broda...uzasna scena:(

Datum objave: 08.Listopad/Oct.2012 u 18:48
Originalno postovano od strane Salvador Salvador piše:

Nisam ni gledao ovaj tube, ali sam još u prvom komentaru sve ovo isto naveo Confused

šit od filma

-------------

Datum objave: 08.Listopad/Oct.2012 u 19:13

ahahahhaa LOL odlicni su.

-------------

Datum objave: 08.Listopad/Oct.2012 u 19:20
Ovo je za Titanic 3DLOL

Objavio: enad
Datum objave: 09.Listopad/Oct.2012 u 11:05

....and the super vagina!!! LOLLOLLOLLOLLOL

-------------
http://www.spill.com/

Objavio: wlaki86
Datum objave: 11.Listopad/Oct.2012 u 08:23
odlican,samo mi je malko glup kraj,..Cry

Objavio: AcaNDr
Datum objave: 13.Listopad/Oct.2012 u 20:49
Ja ništa od filma nisam očekivao i danas sam ga odgledao. Ja ću iz nekog ugla, nekog ko ništa nije očekivao od filma i koji ga je gledao, kao da je pao sa marsa, reći, meni je ovaj film dobar.

Jedino o njemu sam znao da je prequel Alien-a i ništa više. Vizuelni efekti su više nego na nivou, priča mi je sasvim ok, ništa strašno. Ona stominutna scena padanja onog broda mi je baš cool Cool
Šarliz, brutalno lepa, lepša nego u snežani. Stvorena je za ovu ulogu. Svemirski brod i ona kapsula što sve živo radi, extra. Planeta i ona oluja i sve vezano za planetu mi je super. Pravo da kažem, nešto ne znam ni šta mi je tu loše... Možda sam bio za taj film..

Da ga je*em, ako će meni zbog toga što kamera nije snimila neko čudovište kako dolazi, a neki senzori registrovali tu oluju, ili ona dvojica, što se boje svega i svačega, a poletela u zagrljaj onoj zverki ili kako i zašto su se odvojili, a ovi tek skontali posle pola dana....... film biti loš, pa da ga je*em, ima li neki SF ili akcioni film, da nema tih gluposti.... ma daj.....

naravno da je sve površno, kad su u planu nastavci. Pa čemu film, ako bi sve rekli u prvih 120 minuta....

-------------
I don't try to be someone I'm not - I've always followed my heart and trance has always been my main sound.

- Armin van Buuren

Datum objave: 13.Listopad/Oct.2012 u 22:43
Uzalud potrošenih 130 milijuna dolara. Ko da ga je Uwe Boll napravio, a njega bi fanovi objesili za ovo. Ja volim SF i gledano s tog kuta, film je dobar, ali nipošto odličan. Gledano s kuta fana franšize, film je totalan bullshit.

Datum objave: 13.Listopad/Oct.2012 u 23:08
Originalno postovano od strane AcaNDr AcaNDr piše:

Da ga je*em, ako će meni zbog toga što kamera nije snimila neko čudovište kako dolazi, a neki senzori registrovali tu oluju, ili ona dvojica, što se boje svega i svačega, a poletela u zagrljaj onoj zverki ili kako i zašto su se odvojili, a ovi tek skontali posle pola dana....... film biti loš, pa da ga je*em, ima li neki SF ili akcioni film, da nema tih gluposti.... ma daj.....

Ovo je valjda onaj deo za koji svi misle da je dobar, a nije kraj filma.  BukiMan
Posto svi pisu da je film dobar, samo kraj ne valja.... boze sacuvaj...

-------------

Datum objave: 14.Listopad/Oct.2012 u 09:00
Originalno postovano od strane Kampfar Kampfar piše:

Ovo je valjda onaj deo za koji svi misle da je dobar, a nije kraj filma.  BukiMan

Hoću reći, gledajući iz ugla osobe koja ne voli preterano SF filmove, te sitnice (tako da ih nazovem) neće biti glavne u proceni kvaliteta filma.. Naravno da nekome hoće, ali onaj ko se opterećuje toliko sa tim stvarima, ne obraća pažnju na neke druge.

Uzalud potrošenih 130 milijuna dolara. Ko da ga je Uwe Boll napravio, a njega bi fanovi objesili za ovo. Ja volim SF i gledano s tog kuta, film je dobar, ali nipošto odličan. Gledano s kuta fana franšize, film je totalan bullshit.

Uzalud ili ne, svakom je u interesu i svi snimaju da zarade pare, tako je i ovaj zaradio 400M. Da si rekao, uzalud potrošenih 120 minuta filma, to bi nekako razumeo, a i sa tim se ne slažem LOL

-------------
I don't try to be someone I'm not - I've always followed my heart and trance has always been my main sound.

- Armin van Buuren

Datum objave: 14.Listopad/Oct.2012 u 11:13
Zaboravio sam još reći da me film malo  podsjeća na dokumentarnu seriju Ancient Aliens.

Datum objave: 14.Listopad/Oct.2012 u 13:44

Originalno postovano od strane Kampfar Kampfar piše:

Hoću reći, gledajući iz ugla osobe koja ne voli preterano SF filmove, te sitnice (tako da ih nazovem) neće biti glavne u proceni kvaliteta filma.. Naravno da nekome hoće, ali onaj ko se opterećuje toliko sa tim stvarima, ne obraća pažnju na neke druge.

Uzalud ili ne, svakom je u interesu i svi snimaju da zarade pare, tako je i ovaj zaradio 400M. Da si rekao, uzalud potrošenih 120 minuta filma, to bi nekako razumeo, a i sa tim se ne slažem LOL

A koje druge stvari? Hologrami koji do kraja filma nisu objašnjeni? Glava? Crna tečnost? Kako se pojavila onde freska od alien queen? (Mada igrajući Starcraft 2, ono više liči na hibrida) Ona što govori sa 30 naglasaka u filmu i trči, penje se i skače sa sveže rascopanim stomakom?
Ili ovde na clipu što kaže, prvih 30 minuta filma ''landscapes''... Likovi koji se ponašaju kao da rade na pijaci a ne na svemirskom brodu? Španski twist kada Šarliz kaže ''father''? 
Čudno, sve ovo je opet pre kraja filma, i dalje ne znam šta je to dobro u samom filmu.

A za ovo drugo oko zarade, to je samo primer kako se na glupostima zaradjuje, ništa dobro iz toga ne proizilazi. Ako treba čovek da gleda film iz genijalne ''franšize'' bez ikakvih očekivanja, onda ne treba ništa ni gledati. Napuniš lavor sa mlakom vodom, sedneš na terasu i mašeš prolaznicima, nekako mi to ima više smisla nego popularizacija fuša (to mislim u globalu za svakog kome je svejedno šta gleda). Da ga je Uve Bol radio, barem bi bilo ispaljeno nekoliko hiljada metaka i glavni junak bi umro sa cigarom u ustima, eventualno uz Gangstas paradise u pozadini.

-------------

Datum objave: 14.Listopad/Oct.2012 u 14:40
Jasno je meni to što pričaš, ali mene zanima kao što sam već jednom rekao, ima li neki SF film, a da nema takvih gluposti? Ima li neki film, koji se bavi  nekim haj tek stvarima, a da nema pljuvanja? Ja sam prvo primetio kako su oni obučeni. Dok su u civilu, isto su obučeni kao mi, kao da nisu 70, 80 godina u budućnosti, ona odela sa onim Krang kuglama su mi isto smešna i što imaju bacač plamena kao odbrambeno oružje. Jeste da to nije ratni brod, ali trebaju imati neko oružje za odbranu, pogotovo što idu na drugu planetu.... i.... do kakvog smo zaključka došli, ne treba gledati SF filmove, jer su ......

Pa mislim, manite me gluposti i protraćite 120 minuta vašeg skupocenog vremena na nešto drugo, a ne gledajući ovo sra*e, a još više vremena koje ste protraćili na pljuvanje filma..... uradite nešto pametno.....

-------------

- Armin van Buuren

Datum objave: 14.Listopad/Oct.2012 u 15:39
Kako nisi dosad shvatio da ovdje ne smiješ pisati da ti ovaj film nije toliko loš? LOL

Datum objave: 14.Listopad/Oct.2012 u 16:24
Originalno postovano od strane zkarlov zkarlov piše:

Kako nisi dosad shvatio da ovdje ne smiješ pisati da ti ovaj film nije toliko loš? LOL

oduvek je to tako.... Sam protiv svih ili kao Don Kihot LOL

-------------

- Armin van Buuren

Datum objave: 14.Listopad/Oct.2012 u 16:30
Izgleda da sam ja onda Sančo... prijatelmkd

Datum objave: 14.Listopad/Oct.2012 u 16:55
da, da taman je vreme za pivo...

Ma film je dobar Smile

-------------

- Armin van Buuren

Datum objave: 14.Listopad/Oct.2012 u 21:34

a još više vremena koje ste protraćili na pljuvanje filma...

Molim te, to nije protaćeno vreme. Sportska disciplina pljuvanja samo što nije olimpijski priznata, a mi želimo biti spremni za taj momenat LOLLOLLOL

Kolega, nije tačno. Smete vi reći da vam se sviđa... ako ste poneli grudobran... I kišobranLOLLOLLOL

-------------

Datum objave: 14.Listopad/Oct.2012 u 23:10

evo ti njegov nov film, pa neg ga bese LOL

http://www.imdb.com/title/tt2081438/

-------------

- Armin van Buuren

Datum objave: 14.Listopad/Oct.2012 u 23:43

evo ti njegov nov film, pa neg ga bese LOL

http://www.imdb.com/title/tt2081438/

Krivo si me skužio, ja nisam njegov fanLOL

Ovo ni nije njegov nov film, nego je samo producent i glumi u njemuLOLLOLLOL

Datum objave: 15.Listopad/Oct.2012 u 03:23
veruj mi, njegov je, čim je u njemu....

-------------

- Armin van Buuren

Datum objave: 15.Listopad/Oct.2012 u 12:52

Dobro, vjerujem tiLOL

P.S.

Nisam se baš previše raspričao o filmu jer me je razočarao kao fana, a o takvim filmovima ne volim ni raspravljati. Postavio sam onaj smiješan video u kojem stoje skoro svi moji odgovori.
Navest ću samo neke pozitivne i negativne strane filma, a dalje više ne želim diskutirati o ovom filmu.

Pozitivno.

Vizualno je film besprijekoran, a takvi su i specijalni efekti.

Negativno.

Likovi/karakteri su totalno isprazni, nezanimljivi i natrpani nepotrebnim radnjama. Interakcija među većinom likova je skoro pa nepostojeća. Gledaš ih kako umiru, a nemaš nikakve emocije.
Neke scene nemaju veze s logikom, a neke su pak predvidljive da mi ih je bilo smiješno gledat. Film traje 2 sata, a ustvari nije ponudio ništa, osim gorak okus u ustima.

Zaključak.

Meni specijalni i vizualni efekti nisu ništa bez dobro ukomponirane priče i karakterizacije likova.

Datum objave: 15.Listopad/Oct.2012 u 13:55
Nisam se odavno ovako dobro nasmija... Clap

Datum objave: 15.Listopad/Oct.2012 u 14:14
@zkarlov

Ako se meni obraćaš, onda to i obrazloži.

Evo nečeg smiješnog. Ova scena je praktički copy paste iz Jurassic Park.

Datum objave: 15.Listopad/Oct.2012 u 14:19
Ma Acanu se smijem... Legenda. LOL Sorry...

Datum objave: 15.Listopad/Oct.2012 u 14:28

Ma Acanu se smijem... Legenda. LOL Sorry...

Krivo sam i ja shvatio. SorryWink

Datum objave: 15.Listopad/Oct.2012 u 19:23
reci čemu se smeješ da se i ja smejem LOL

-------------

- Armin van Buuren

Datum objave: 15.Listopad/Oct.2012 u 19:31

Ma to... LOL

Datum objave: 15.Listopad/Oct.2012 u 20:08
sad se i ja smejem LOL

izvanjavam se za off Smile

-------------

- Armin van Buuren

Objavio: banisa2006
Datum objave: 28.Listopad/Oct.2012 u 21:35
evo i ja da kazem jednu pametnu: JEDAN JE ALIEN sve ostalo su kopije pa tako i PROMETHEUS :=) film je prvih 60 minuta uzasno dosadan....a poslednjih 55 minuta uzasno naporan..uz izlive po koje dobre scene..film je otprilike za jedno gledanje i to je to...nije shit a nije ni whauuuu....

Objavio: titlovi.com
Datum objave: 28.Sijecanj/Jan.2017 u 00:27
TEST!

Objavio: robert-petrac
Datum objave: 03.Veljaca/Feb.2017 u 17:49
kakav je film

Objavio: LeonX
Datum objave: 03.Veljaca/Feb.2017 u 19:38
Film još nije ni počeo sa prikazivanjem u kinima. Tko uopće može reći kakav je film? Može se samo naslutiti iz naslova da nije riječ o nastavku Prometheusa (7.5/10) već ponovo jedan u nizu nastavaka o Alienu.

Objavio: Malamadre
Datum objave: 05.Veljaca/Feb.2017 u 04:52
Sa obzirom da ga rezira Ridli Skot, moze da se kaze da ce biti dobar film. :)

Ispiši stranicu | Zatvori Prozor

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd. - http://www.webwiz.co.uk