Web: Titlovi.com
Kategorija: Filmovi i serije
Ime foruma: Titlovi.com Vam sa ponosom predstavljaju - filmovi
Opis foruma: Ovdje možete naći informacije o filmovima
URL: https://forum.titlovi.com/forum_posts.asp?TID=44761 Datum ispisa: 04.Lipanj/Jun.2026 u 15:15 Verzija Softvera: Web Wiz Forums 11.01 - http://www.webwizforums.com
Tema: Hodejegerne aka Headhunters (2011)Objavio: Kneginja
Tema: Hodejegerne aka Headhunters (2011)
Datum objave: 30.Studeni/Nov.2011 u 00:47
Režija: Morten Tyldum Scenarij: Lars Gudmestad, Ulf Ryberg Žanr: Akcija, Krimi, Triler Država: Norveška Jezik: Norveški Trajanje: 98 min
Nikolaj Coster-Waldau ... Clas Greve Julie R. Ølgaard ... Lotte (as Julie Ølgaard) Aksel Hennie ... Roger Brown Synnøve Macody Lund ... Diana Brown Baard Owe Joachim Rafaelsen Eivind Sander ... Ove Kjikerud Nils Jørgen Kaalstad Kyrre Haugen Sydness ... Jeremias Lander Reidar Sørensen ... Police Investigator Gunnar Skramstad Johnsen ... Monsen 1 Lars Skramstad Johnsen ... Monsen 2 Signe Tynning ... Morning Show Hostess Nils Gunnar Lie ... Morning Show Host Torgrim Mellum Stene ... Kunstner Daniel Bratterud ... Vakt
Roger je bivši pripadnik elitnog vojnog odreda i kadnidat za vrhunski posao u prestižnoj elektronskoj tvrtki. Ima sve o čemu je sanjao, dobro plaćen posao, predivnu ženu i luksuznu vilu, ali takav život financira specijalnom strašću; krađama umetničkih predmeta. Sve se promijeni kada ukrade dragocjenu Rubensovu sliku.
------------- Sto me ne ubije... ide u moje memoare.
Odgovori: Objavio: bole4s
Datum objave: 25.Sijecanj/Jan.2012 u 22:48
Neobican, a odlican film. Preporucujem ga svima. Akcija, triler, cak malo i humora. Nisam odavno pogledao nesto ovako. Utisci i emocije su jaki mogu cak reci najpriblizniji onima posle odgledane milenijum trilogije ( t32216_p736514.html#736514 - Män som hatar kvinnor aka The Girl with the Dragon Tattoo (2009) ). Nadam se da i ostali dele moje misljenje. Pozdrav !
Objavio: CSInvestigator
Datum objave: 02.Lipanj/Jun.2014 u 20:14
U pojedinim momentima je scenario delovao inteligentno, dok je u drugim bio razočaravajući. Glavni glumac je bio odličan, ali je Nikolaj aka Kingslayer bio užasan u ulozi. Inače mu je i uloga glupa i motivi njegovog lika besmisleni. Šta znam, pojedine scene su odlično odrađene, ali je film u kumulativu ne tako sjajan.
------------- Your soul could never grow old, it's evergreen
Objavio: znesic34
Datum objave: 24.Svibanj/May.2017 u 20:00
Očekivala sa više. Mada je dobar film i treba ga odgledati pre čitanja knjige. Ocena: 8,5
Objavio: Vilin
Datum objave: 25.Veljaca/Feb.2020 u 08:16
Dobar triler. Odličan uvod, fin zaplet, veoma napeta radnja, ali rasplet je malo holivudski. Kraj nimalo ne liči na Skandinavce.
Objavio: beogradski
Datum objave: 23.Studeni/Nov.2020 u 16:45
Odlican film
Objavio: bgvracar
Datum objave: 19.Prosinac/Dec.2020 u 20:56
Prilično dobra ekranizacija romana Ju Nesbea. Krimi komedija koja je na momente, barem meni, bila izuzetno smešna. U glavnoj ulozi briljira Aksel Heni koji preko dana radi kao službenik agencije za zapošljavanje a noću provaljuje u kuće i krade umetnička dela.
“Svaki lopov strpljivo čeka svojih pet minuta kada će pronaći remek-delo.”
Objavio: JoxerTM
Datum objave: 20.Prosinac/Dec.2020 u 14:36
Masterpis.
Objavio: dzindzin16
Datum objave: 04.Veljaca/Feb.2021 u 17:47
Izvanredan.
Objavio: aleksayu
Datum objave: 16.Sijecanj/Jan.2022 u 00:09
Odlican film bez i jedne jedine mane.
Ocena 8/10
Objavio: AlexDeLarge
Datum objave: 16.Sijecanj/Jan.2022 u 00:44
Citao sam knjigu i gledao film kad su izasli, i samo su mi korektani. Posto ne dajem ocene 6.7, ili samo odlican, osim za opste poznate filmove, ili kad ne stignem da prokomentarisem, sta mi je korektan film, koji sam odgledao, zanimljiv scenario, neke scene, dakle nije me umorio, tj. drzao mi paznju, ali nakon sto sam pogledao, rekao sam ok , nije mi ostavio neki poseban utisak, nema neki osnov po kome cu ga pamtiti, i kad bih preporucio nekome neki film tog tipa ( da me sad neko ne pita hajde preporuci, kao npr. za madjarski Kontroll koji sam samo pomenuo a jako slican filmu Subway Luc Beson-a iz 1985, ima jos jedan zaboravio sam naziv, delo Metro 2033 je slican, ili Hunkle i Taxidermia od Palfi-a na svoj nacin, ili Nemes-ove drame, itd.) preporucio bih mu neki drugi.
Jeste njegova najbolja ekranizacija, ne vidim da je remek-delo ili vrhunsko ostvarenje. To mu je prvi samostalni roman, ni malo mi se ne svidja kako pise, bar Hari Hule serijal, Lovci na glave ok, Sin-onako, Ponocno sunce bez veze, itd. dao sam mu sansu ali radnje su mu predvidive, nepotrebno opsirne, vec pri trecini knjige moze da se provali kako ce teci i kraj, osim sto stalno potencira sta su problemu u Oslu i od toga ne odustaje, i to mi je ok, a upoznao sam ga u Beogradu 2018, preko veze iako kontradiktorno sto sam prestao da citam bas te godine , a da bila je guzva u SKC-u.
Objavio: JoxerTM
Datum objave: 16.Sijecanj/Jan.2022 u 01:51
AlexDeLarge piše:
nema neki osnov po kome cu ga pamtiti
Kako nema.
Rijetki film koji s kućnim ljubimcima postupi onako kako treba.
Lesi se ne vraća kući.
I
to ti je samo jedan primjer.
Tebi možda tu nešto jest
predvidljivo, meni je prava blagodat gledati ono što se na ekran ne
stavlja često ili nikako.
Datum objave: 16.Sijecanj/Jan.2022 u 02:06
JoxerTM piše:
AlexDeLarge piše:
nema neki osnov po kome cu ga pamtiti
Kako nema.
Rijetki film koji s kućnim ljubimcima postupi onako kako treba.
Lesi se ne vraća kući.
I
to ti je samo jedan primjer.
Tebi možda tu nešto jest
predvidljivo, meni je prava blagodat gledati ono što se na ekran ne
stavlja često ili nikako.
Naravno postujem misljenje sadrzano u poslednjoj recenici, mozda i knjige uticu (Skandinavci i Islandjani), negde se slazemo, negde ne, i to je prirodno, vazno da se diskutuje i razmenjuju misljenja, i da ide u pravom smeru.
Objavio: brgljez
Datum objave: 18.Travanj/Apr.2026 u 16:22
vrlo dobar film. režija i gluma na nivou, no sama radnja ima par teških nelogičnosti. gledanje
------------- Aaa?
Datum objave: 18.Travanj/Apr.2026 u 18:45
Sta je ovde nelogicno, film je vrhunski, deluje autenticno.
Datum objave: 18.Travanj/Apr.2026 u 22:36
aleksayu piše:
Sta je ovde nelogicno, film je vrhunski, deluje autenticno.
Mozda sam i pitao pre , sta ti znaci napises vrhunski, a pre toga si napisao bez ijedne mane, a ocena 8/10.
Datum objave: 19.Travanj/Apr.2026 u 00:12
Pa ne mora svaki film koji nema manu obavezno da dobije deset.