Web: Titlovi.com
Kategorija: Filmovi i serije
Ime foruma: Titlovi.com Vam sa ponosom predstavljaju - filmovi
Opis foruma: Ovdje možete naći informacije o filmovima
URL: https://forum.titlovi.com/forum_posts.asp?TID=44155 Datum ispisa: 06.Lipanj/Jun.2026 u 01:02 Verzija Softvera: Web Wiz Forums 11.01 - http://www.webwizforums.com
Tema: 11-11-11 (2011)Objavio: Rea
Tema: 11-11-11 (2011)
Datum objave: 31.Listopad/Oct.2011 u 20:22
Glumci: Timothy Gibbs, Michael Landes, Wendy Glenn, Lluis Soler, Angela Rosal, Brendan Price, Salome Jimenez, Benjamin Cook
Film pod nazivom “11-11-11″ je horror triler režisera Darrena Lynna
Bousmana (poznat po serijalu „Saw“), koji govori o fenomenu smaka
svijeta. Radnja filma je smještena u 11. dan 11. mjeseca, a u centru
priče je biće koje dolazi na Zemlju iz drugog svijeta kroz 11. kapiju
Raja, nakon čega se dešavaju užasne stvari. Inače, za samog režisera
Bousmana često kažu da je horror režiser opsjednut brojevima. Režirao je
Saw II, III i IV, trenutno radi na filmu Mothers Day (svaka druga
nedjelja u maju), a takođe radi na filmu Ninety, te mnogim drugim
projektima koji su obilježeni nekim brojem. Premijera filma je zakazana
(logično) za 11. novembar 2011. godine (petak), a u glavnim ulogama se
pojavljuju Michael Landes, Wendy Glenn, Timothy Gibbs, Salomé Jiménez.
Nudimo vam kratak prikaz filma: Baziran je na ideji 11 vrata Raja, te
da u 11:11 sati, dana 11. novembra 11. vrata Raja će se otvoriti kako
bi biće iz drugog svijeta ušlo u Zemljinu stvarnost na 49 minuta.
-Sa filmovima Saw i Repo moja karijera se usmjerila prema traženju
novih načina kako izluditi ljude, a to nastojim postići i sa ovim
filmom. Želimo iskoristiti ovaj fenomen i dati mu nekakav „horroričan“
okvir, objašnjava režiser Bousman.
Info:
Nakon tragične smrti njegove žene i djeteta, poznati američki pisac Joseph Crone putuje u Barcelonu kako bi se sreo sa svojim otuđenim bratom Samuelom i ocem Richardom, koji je na smarti. Međutim, sudbina ima drugačije planove za Josepha dok njegov život zahvata pošast neobičnih događaja, i konstantno viđenje broja 11. Znatiželja se brzo pretvara u opsesiju, i Joseph uskoro shvata da brojevi imaju stravično značenje, ne samo za njega već vjerovatno za sve religije. Izoliran u stranoj zemlji, Joseph uskoro shvata da 11-11-11 nije samo datum, nego i upozorenje...
http://ehomagazin.com
-------------
Odgovori: Objavio: marko99119
Datum objave: 04.Studeni/Nov.2011 u 16:12
Došla dobra slika čekamo prijevod
Objavio: Kneginja
Datum objave: 04.Studeni/Nov.2011 u 23:58
prevod najavio intoxic
------------- Sto me ne ubije... ide u moje memoare.
Objavio: Kneginja
Datum objave: 08.Studeni/Nov.2011 u 00:56
intoxic hvala za prevod
Titl mozete preuzeti http://titlovi.com/titlovi/11-11-11-135226/ - OVDJE
------------- Sto me ne ubije... ide u moje memoare.
Objavio: Nameless One
Datum objave: 13.Studeni/Nov.2011 u 12:25
Moram priznati da ovakvih horora ima sve manje. U navali ovih torture horora gdje zatucani brđani kolju fine, školovane građane, gdje ljudi sa Štokholmskim sindromom preuzimaju ulogu svog mučitelja pa nastavljaju njegov rad i muče druge ljude i ostale kombinacije spomenutog, ovakav natprirodni horor je i više nego dobrodošao, barem meni. Ima finu atmosferu, možda rupu ili dvije u scenariju, ali posve zanemarljivo ukoliko volite ovakav tip horora. Totalni retro horor koji podsjeća na one popularne horore 70-ih i 80-ih pa ako ste ljubitelj toga ili čisto želite odmoriti od silnog krvarenja i iznutrica po monitoru, navalite
------------- What can change the nature of a man?
Objavio: darije
Datum objave: 13.Studeni/Nov.2011 u 14:40
Da li da te odmah citiram ili da prvo pogledam film?
-------------
Objavio: Salvador
Datum objave: 13.Studeni/Nov.2011 u 14:52
Ja sam čitao neke loše recenzije za ovaj film i to sa Bloody Disgusting pa i sa nekih drugih poznatih sajtova za horore, a i na Rotten Tomatoes zasad nema neku ocjenu.
Objavio: zkarlov
Datum objave: 13.Studeni/Nov.2011 u 14:54
Fali još malo jeze u filmu, inače je OK...
Datum objave: 13.Studeni/Nov.2011 u 15:00
Volim kad su kritike dobre i loše jer me baš onda film zaintigrira da ga odmah želim pogledati pa tako da se večeras sigurno gleda
Datum objave: 13.Studeni/Nov.2011 u 15:45
darije piše:
Da li da te odmah citiram ili da prvo pogledam film?
Meni je legao jer inače volim ovakve horore za razliku od ovih modernih pa ti sad vidi hoćeš li gledati
Salvador piše:
Ja sam čitao neke loše recenzije za ovaj film i to sa Bloody Disgusting
pa i sa nekih drugih poznatih sajtova za horore, a i na Rotten Tomatoes
zasad nema neku ocjenu.
Opet ponavljam šta sam već rekao. Ovo je retro horor koji bi puno bolje prošao da je izašao prije 30 godina. Današnja mladež voli samo "horore" gdje grupica FGR (čitaj: fine gradske raje) ode u neku šumu u kojoj, vidi čuda, žive neki zaostali, incestuozni brđani koji naravno vole ubijati FGR, silovati ih u sve tjelesne rupe i eventualno, mučiti Ovaj se mogao još doraditi da bude do yaya, ali čovjek očigledno nije imao neki veći budžet, što se vidi.
Objavio: Mandarinan
Datum objave: 13.Studeni/Nov.2011 u 15:52
Bezimeni, ti stara kajlo, i mene si zaintrigirao. Skida se
A da...FGR ----> GKKTNP (glupi kao k*c tinejdžeri na putu
------------- “Fighting for peace is like screwing for virginity.” ― George Carlin
Objavio: JOBAH
Datum objave: 13.Studeni/Nov.2011 u 16:21
ja sam ga prekinuo na pola...
Datum objave: 13.Studeni/Nov.2011 u 16:23
Vidim iz rasprava po netu da se većini ljudi film ne sviđa i gotovo svima je razlog isti: nepostojanje krvi, odsječenih udova, mučenja, brđana koji su nastali kao plod porodične interaktivne igre po imenu Incest i ostalih stvari koje sam već naveo kao razlog mog negledanja novih horora Stoga, ukusi se razlikuju
Objavio: JOBAH
Datum objave: 13.Studeni/Nov.2011 u 16:24
ovo ni nije horor ako se ja pitam... ostace kod mene u kolekciji samo zato sto pise horror na imdb...
Bilo kakvo uplitanje crkve u horore exorcizam i ostale gluposti ne podnosim tako da je to moj subjektivni dozivljaj ovog filma...
Datum objave: 13.Studeni/Nov.2011 u 20:36
Nisam mogao izdržati pa sam ga pogledao
Totalno se slažem sa Nameless One i sa zkarlovom da je film ok, ali fali malo više jezivih stvari,a i ima neke rupice u scenariju pa i uloga od njihovog starog skoro pa nije ni potrebna.Dobio sam dojam ko da se on boji starog a trebalo bi da ga prezire itd.
Datum objave: 13.Studeni/Nov.2011 u 22:37
Salvador piše:
Totalno se slažem sa Nameless One i sa zkarlovom da je film ok, ali fali malo više jezivih stvari,a i ima neke rupice u scenariju pa i uloga od njihovog starog skoro pa nije ni potrebna.Dobio sam dojam ko da se on boji starog a trebalo bi da ga prezire itd.
Kad sam rekao rupe u scenariju, prvenstveno sam mislio na njihovog starog. Tu je mogao malo bolje to odraditi. Mada mislim da je glavni problem ovog filma budžet, tj. nedostatak istog.
Datum objave: 13.Studeni/Nov.2011 u 22:56
Nameless One piše:
Salvador piše:
Kad sam rekao rupe u scenariju, prvenstveno sam mislio na njihovog starog. Tu je mogao malo bolje to odraditi. Mada mislim da je glavni problem ovog filma budžet, tj. nedostatak istog.
Ima još jedna scena koja mi smeta, a to je kad je poslao onu žensku po slike kako bi on vidio šta je na njima.Mislim totalno bezveze jer te slike nije vidio ni on, a ni mi kao gledatelji i ona se više nije ni pojavila do kraja filma.
Datum objave: 13.Studeni/Nov.2011 u 23:13
Ona je imala svoju ulogu u svemu tome, što se vidi na samom kraju, a na slikama je vjerovatno njegov brat u pravom obliku. Možda konačna verzija filma bude malo jasnija. Možda je ovo samo neka rana verzija. Ko će znati
Datum objave: 13.Studeni/Nov.2011 u 23:24
Nameless One piše:
Ona je imala svoju ulogu u svemu tome, što se vidi na samom kraju, a na slikama je vjerovatno njegov brat u pravom obliku. Možda konačna verzija filma bude malo jasnija. Možda je ovo samo neka rana verzija. Ko će znati
Znam i ja da je na slikama vjerojatno on, ali mi je glupo što to nije prikazano ili barem malo bolje odglumljeno, a ona se nakon toga ne pojavljuje više u filmu..Ta scena nije baš razrađena kako treba.Volio bih da izađe neka druga verzija jer mi neke scene nemaju smisla, ali svejedno je film skroz ok i pravo osvježenje nakon toliko isforsiranih filmova koji oponašaju Saw ili Wrong Turn
P.S.
A i tih found footage filmova mi je već dosta. U temi najnovijih filmova sam ih sigurno preko 15 postavio
Objavio: Vladika
Datum objave: 14.Studeni/Nov.2011 u 00:34
'Bem li ga. Totalno mi je ostao ni tamo ni ovamo. Moglo je da bude malo vise neizvesnost!
------------- Vladika
Objavio: prijatel-MKD
Datum objave: 14.Studeni/Nov.2011 u 10:48
Ja pogledao juce, ali verziju u kojoj je film kompletan i ta zenska sa slikama je na samom kraju [spoiler]prikazana u crkvi kao deo ekipe koja mu je spremila tu zavjeru, da iskoriste njegove citaoce.
Kao vekile rupe u reziju izgledaju nekoliko scene, osobno pri kraju kad se vodeci lik vuce da izadje iz rupu a cudoviste se kao godinama sprema da ubije "invalida" to preeeeeeduuuugoooo traje iako sami kraj menja utisak za tu scenu jer otkriva da cilj je bio gluma (ubiti njega a ne invalida), 95% sanse da ugasite film iako je pri samom kraju jer to izgleda totalno detski odradjeno.[/spoiler]
Cisto oko samog filma i njegovu pricu:
Prica je solidno osmisljena ali film nije bas dobar. Prva polovina je extra dobra a druga polovina izgleda totalno smjesno (glupavo smjesno), sami kraj je ok i zatvora pricu na sasvim ok filmski nacin.
Ne dajem na znacenu da budzet filma treba biti znacajan gledaocu. Pare ili ne, ovo nije najbolje odradjeno i Zastava 750 bi bila ko Porsche da je bilo dovoljno para ali ostala je krsh kao i ovaj film.
-------------
0123456789 Само десет цифри, а толку многу главоболие! You can't take it to a philosopher for being stupid, if he wasn't he would've be a physicist.
Objavio: Kampfar
Datum objave: 14.Studeni/Nov.2011 u 12:52
U čemu je fora to sa verzijom? Negde fale scene ili šta? Planiram da skidam 11-11-11 2011 DVDRip XVID AC3 HQ Hive-CM8
-------------
https://imageshack.com/i/1xkz68j" rel="nofollow -
I know who I am. And after all these years, there's a victory in that.
Objavio: prijatel-MKD
Datum objave: 14.Studeni/Nov.2011 u 12:59
Ja sam skinuo: 11.11.11.2011.DVDRip.XviD-LYCAN od 1CD
[spoiler]imao je kompletan kraj, kako ta cura uzima slike od foto radnju i spaljuje ih, na kraju se ponovo pojavljuje u crkvu u istom redu s ostalima koji su osmislili cjelu zavjeru, etc.[/spoiler]
Ne znam zasto nekima nedostaju te scene, ocito kad kazu da ne znaju sta se dogodilo s njom itd.
-------------
0123456789 Само десет цифри, а толку многу главоболие! You can't take it to a philosopher for being stupid, if he wasn't he would've be a physicist.
Datum objave: 14.Studeni/Nov.2011 u 14:26
Ja sam gledao do te foto radnje gdje ona slike samo pregledava, a nisam vidio da ih spaljuje i na kraju je isto nisam vidio u crkvi.
Morat ću skinuti tu verziju i pogledati film ponovo.
EDIT:
Vidio sam kako ih spaljuje, ali nisam je vidio na kraju filma u crkvi.
Vidio sam samo kako ljudi ulaze u crkvu i svještenika ili ti ga antikrista, sotonu.
Datum objave: 15.Studeni/Nov.2011 u 17:07
Salvador piše:
Ja sam gledao do te foto radnje gdje ona slike samo pregledava, a nisam vidio da ih spaljuje i na kraju je isto nisam vidio u crkvi.
Morat ću skinuti tu verziju i pogledati film ponovo.
EDIT:
Vidio sam kako ih spaljuje, ali nisam je vidio na kraju filma u crkvi.
Vidio sam samo kako ljudi ulaze u crkvu i svještenika ili ti ga antikrista, sotonu.
Ja sam gledao DVDRip.XviD.AC3-REFiLL. Ima kako ona spaljuje slike, ali se ni u jednom trenutku ne vidi šta je na slikama, a vidi se u crkvi kao dio zavjere.
Objavio: Nastasja
Datum objave: 17.Studeni/Nov.2011 u 13:24
Vladika piše:
'Bem li ga. Totalno mi je ostao ni tamo ni ovamo. Moglo je da bude malo vise neizvesnost!
Slažem se...meni ovo nit' smrdi nit' miriši! Jedva gledljivo, mrvicu napetu ali ništa više od toga. Iskreno, jedva sam čekala da završi!