Windows XP, sretan ti rođendan!
Web: Titlovi.com
Kategorija: HI-TECH i informatički svijet
Ime foruma: Software
Opis foruma: Za sva pitanja, probleme i diskusije o programima.
URL: https://forum.titlovi.com/forum_posts.asp?TID=44020
Datum ispisa: 22.Srpanj/Jul.2026 u 01:06 Verzija Softvera: Web Wiz Forums 11.01 - http://www.webwizforums.com
Tema: Windows XP, sretan ti rođendan!
Objavio: Fokan
Tema: Windows XP, sretan ti rođendan!
Datum objave: 25.Listopad/Oct.2011 u 09:32
|
25. listopada 2001. Windowsi XP su pušteni u javnu distribuciju. Sretan ti 10. rođendan!
|
Odgovori:
Objavio: bobiska
Datum objave: 25.Listopad/Oct.2011 u 10:17
|
A ja pre neki dan prešao na win 7...jbg, nove igre traže nova pravila.
|
Objavio: bojanadj
Datum objave: 25.Listopad/Oct.2011 u 10:38
Ja na poslu imam XP ... plačem za 7 svaki dan
------------- Life isn't about waiting for the storm to pass; it's about learning to dance in the rain...
|
Objavio: prijatel-MKD
Datum objave: 25.Listopad/Oct.2011 u 10:55
Stari dobri XP jos pouzdano obavlja posao.
------------- 0123456789 Само десет цифри, а толку многу главоболие! You can't take it to a philosopher for being stupid, if he wasn't he would've be a physicist.
|
Objavio: iromafia111
Datum objave: 25.Listopad/Oct.2011 u 11:44
Ovo je za rubriku "nekad sam vozio peglicu, sad imam BMW-a". Čista sjeta.
-------------

|
Objavio: taxidell
Datum objave: 25.Listopad/Oct.2011 u 11:54
Cezar je mrtav! Živeo cezar!
------------- live long and prosper
|
Datum objave: 25.Listopad/Oct.2011 u 11:56
iromafia111 piše:
|
Kad smo kod toga- koja "peglica" se vozila pre 10-tak godina?
Sujeta briše sve prethodne modele iz memorije, da se ne stidimo čak ni u sećanjima   
------------- Life isn't about waiting for the storm to pass; it's about learning to dance in the rain...
|
Objavio: Salvador
Datum objave: 25.Listopad/Oct.2011 u 12:35
prijatel-MKD piše:
Stari dobri XP jos pouzdano obavlja posao. |
Ja ga još koristim na ovom starijem kompu, a na novijem imam 7  P.S. Žena mi je isto imala komp prije nego smo se upoznali pa tako da ne mislite da se nešto hvalim s dva kompa 
|
Objavio: JOBAH
Datum objave: 25.Listopad/Oct.2011 u 12:45
Datum objave: 25.Listopad/Oct.2011 u 15:01
|
bojanadj piše:
Ja na poslu imam XP ... plačem za 7 svaki dan
|
Super je sedmica. Da nije nje, zaboravio bih kako izgleda BSOD
|
Datum objave: 25.Listopad/Oct.2011 u 15:24
iromafia111 piše:
|
XP i '98 su bili daleko od peglice, vise Vartburg i Moskvic. Ko ih jos cuva u garazi izlazi i tamo gde traktor ne moze proci. 
------------- 0123456789 Само десет цифри, а толку многу главоболие! You can't take it to a philosopher for being stupid, if he wasn't he would've be a physicist.
|
Objavio: srkis
Datum objave: 25.Listopad/Oct.2011 u 16:01
Vala, ja na tu sedmicu samo ako budem morao... Meni ništa bolje od XP ne treba
------------- Моја господо, бољи и виши пођоше бољијема и вишијема, а ја једва вас допадох!
|
Objavio: Movie Master
Datum objave: 25.Listopad/Oct.2011 u 16:41
Za BSOD - novi update BIOS-a i rešen problem.
Sedmicu sam od prve instalacije 2009. samo dva puta obarao (vraćao GHOST) i oba puta zbog jebene brzine instaliranja virusa sa net-a i pogrešno podešenog antivirusa. Za XP (pokoj mu duši ) ne znam broj vraćanja GHOST-a (izgubio sam računicu poodavno) i to zbog svega i svačega. Ko ništa zahtevno ne radi na kompu, nema ni problema, ali ko radi, e taj je naj**. Nisu džaba izmišljeni oni grdni programi za sređivanje Windows-a, ali sve je to sr***. Od 2009. nisam nijedan od njih upotrebio, niti imam potrebe za tim. Svima koje poznajem preporučio sam sedmicu i svi do jednog su zadovoljni. Jedino što je neophodan uslov za nesmetan rad sedmice je posedovanje kompjutera generacije ne starije od 2009., mada radi i na nekoliko mašina iz 2005-7 uz manje probleme nalaženja drajvera.
|
Objavio: ninjawhite
Datum objave: 25.Listopad/Oct.2011 u 20:14
|
Svašta se probalo, skoro svi Linux distroi, Vista, Sedmica ali kad zapne negdje sa nečim trk na komp iz 2003.god. i na njegov XP.
|
Datum objave: 25.Listopad/Oct.2011 u 23:11
Datum objave: 26.Listopad/Oct.2011 u 00:44
Ja ni jednom nisam napravio format od 2006 godine na XP radni komp.
Do dan danas radi savrseno i tom kompu ce raditi jos dugo dugooooooo.
|
Objavio: jafforidza
Datum objave: 26.Listopad/Oct.2011 u 01:28
Ten years and counting...
Deset godina koristim ovaj OS i teško mi je da ga napustim, ali zbog novog kompa sa 8GB rama koji sklapam ovih dana neminovno moram preći na Windows 7 x64.
------------- I hope for nothing, I fear nothing, I am free.
|
Datum objave: 26.Listopad/Oct.2011 u 10:23
Movie Master piše:
Za BSOD - novi update BIOS-a i rešen problem.
Sedmicu sam od prve instalacije 2009. samo dva puta obarao (vraćao GHOST) i oba puta zbog jebene brzine instaliranja virusa sa net-a i pogrešno podešenog antivirusa. Za XP (pokoj mu duši ) ne znam broj vraćanja GHOST-a (izgubio sam računicu poodavno) i to zbog svega i svačega. Ko ništa zahtevno ne radi na kompu, nema ni problema, ali ko radi, e taj je naj**. Nisu džaba izmišljeni oni grdni programi za sređivanje Windows-a, ali sve je to sr***. Od 2009. nisam nijedan od njih upotrebio, niti imam potrebe za tim. Svima koje poznajem preporučio sam sedmicu i svi do jednog su zadovoljni. Jedino što je neophodan uslov za nesmetan rad sedmice je posedovanje kompjutera generacije ne starije od 2009., mada radi i na nekoliko mašina iz 2005-7 uz manje probleme nalaženja drajvera.
|
Lako je tako...jbni BSOD me ziguje i sa novim biosom, doduse na Asusovom sajtu stoji ista verzija, npr. 2104 kao kod mene, s tim što je datum sept. 2009. a ovaj moj sa istom oznakom verzije je iz decembra 2008. a ubacio sam ga pre godinu dana. Pa se pitam da li je moguće da su apdejtovali bios, a ostavili istu oznaku, hm...timeline je malo u svađi? Doduše i ploča zeza u poslednje vreme, onaj fazon kad moram da pritisnem prstom alu hladnjak na chipsetu prilikom paljenja, inače keine slika na monitoru, keine dizanje sistema, samo ventilatori vrte, tako da tih par pucanja je moglo da bude i posledica gubljenja kontakta na chipsetu, u toku rada. Ići će u rernu 10 minuta na 200 stepeni, pa kako joj bude, ne isplati mi se prekuglavanje od 20 €. Uh, zabasao sam preterano u tehnikalije... I da, XP je dobro služio uz obavezni ghost od Acronisa, sedmica je ipak opuštenija fenserica kada se dobro ukomponuje. Zato bih i izbegao zamenu ploče i ponovnu agoniju oko drivera i podešavanja svega i svačega. Podizanje 50 sec. a gašenje sistema 10 sec. Nije loše, uz obilje instaliranih programa, ali sređeni msconfig.
|
Objavio: Fokan
Datum objave: 26.Listopad/Oct.2011 u 11:06
|
"Ići će u rernu 10 minuta na 200 stepeni, pa kako joj bude..." Ha, ha... Čuo sam za tu foru sa grijanjem matične u rerni. Javi kako je prošlo ako budeš radio.
|
Datum objave: 26.Listopad/Oct.2011 u 11:23
|
Da, imaš na YT gomilu klipova. Princip je jednostavan, homemade preletovanje hladnih lemova i zabagrelih kontakata. Mnogi se zeznu što posle 10 minuta odmah vade ploču iz rerne, pa komponente skliznu sa svoje pozicije. Isključi se rerna i otvore vrata, pa posle pola sata ide na sobnu temperaturu. Vratio sam već dve grafičke u život na taj način. Sada je i matična viđena za roštilj.
Edit: Naravno, pošto sumnjam na chipset, prvo će da dobije lokalnu anesteziju, tj. http://www.youtube.com/watch?v=DMsjCG09gmQ&feature=results_main&playnext=1&list=PL9D93802182AA2002 - Reflow .
|
Objavio: icemaher
Datum objave: 26.Listopad/Oct.2011 u 14:53
Ja sa Asus M2n nekoliko puta sam imao problema BSOD, mozda i zbog neke greske u drugog hardvera ko zna, ali otkad imam gigabyte GA-MA790X-DS4 nemam nikakvih problema. A sto se tice XP-a, koristim ga povremeno na particiju C mi je, dok na E win7.
------------- https://www.tvtime.com/en/user/66431209/profile" rel="nofollow - TV TIME
|
|