Jin líng shí san chai aka The Flowers Of War(2011)
Web: Titlovi.com
Kategorija: Filmovi i serije
Ime foruma: Titlovi.com Vam sa ponosom predstavljaju - filmovi
Opis foruma: Ovdje možete naći informacije o filmovima
URL: https://forum.titlovi.com/forum_posts.asp?TID=43915 Datum ispisa: 09.Lipanj/Jun.2026 u 01:16 Verzija Softvera: Web Wiz Forums 11.01 - http://www.webwizforums.com
Tema: Jin líng shí san chai aka The Flowers Of War(2011)Objavio: Salvador
Tema: Jin líng shí san chai aka The Flowers Of War(2011)
Datum objave: 21.Listopad/Oct.2011 u 10:02
The Flowers Of War (2011)
REŽIJA:
Jimou Zhang (House Of Flying Daggers, Hero, Curse Of The Golden Flower)
ULOGE:
Christian Bale, Shigeo Kobayashi
ŽANR:
Povijesni, Ratni, Drama
JEZIK:
Kineski, Engleski, Mandarinski, Japanski
BUĐET:
90 milijuna dolara
ZEMLJA:
Kina, Hong Kong
TRAJANJE:
Nepoznato
PREMIJERA FILMA:
16.12.2011
RADNJA:
Riječ je o filmu koji se bavi stvarnim i zloglasnim masakrom iz 1937. godine, kada su japanski vojnici napali tadašnji glavni grad Kine, Nanjing i pobili preko 300 tisuća kineskih civila i vojnika te silovali preko 20 tisuća žena nakon osvajanja grada. Bale glumi Johna Haufmana, svećenika koji u zakuhtavanju ratnog ludila pomaže velikom broju kineskih građana u bijegu, čime se i sam osuđuje na moguću kaznu smrti.
ZANIMLJIVOSTI:
Najskuplji film u povijesti kineske kinematografije.
Film je snimljen u 164 dana, a glumci su znali snimati i po 18 sati na dan.
Na filmskog festivalu u Torontu je prikazano prvih 20 minuta filma, uz neke dodatne materijale, a kritičari koji su pogledati isječak, tvrde da je riječ o ratnom spektaklu koji se ne propušta, a tamošnji producenti tvrde kako će u potpunosti zasijeniti sve što je ikad snimljeno u Hollywoodu.
TRAILER:
PRIJEVOD NAPRAVIO:
Nameless One
Odgovori: Objavio: Nameless One
Datum objave: 22.Listopad/Oct.2011 u 12:00
Kao što rekoh u drugoj temi, slobodno me računajte na prevod ovog filma
------------- What can change the nature of a man?
Objavio: darije
Datum objave: 22.Listopad/Oct.2011 u 20:39
Biće nam čast
-------------
Objavio: Nameless One
Datum objave: 30.Prosinac/Dec.2011 u 09:35
Pogledah ga sinoć u jednom dahu. Zaista odličan film o nevinosti usred rata, prelijep i brutalan istovremeno. Iako je film smješten u Silovanje Nankinga ne očekujte previše japanske brutalnosti koju se Zhang Yimou trudi ne prikazati previše kako bi izbjegao politički i propagandni film. Ovo je priča o cvijeću rata, djevojčicama iz samostana koje predstavljaju jedini tračak dobrote i nevinosti u tom općem ludilu rata.
Objavio: Nameless One
Datum objave: 05.Sijecanj/Jan.2012 u 01:57
Postavljen i prijevod Znam da se ponavljam, ali kako sam ga pogledao drugi put dok sam ga prevodio, film mi je zaista odličan.
Objavio: Salvador
Datum objave: 05.Sijecanj/Jan.2012 u 09:35
Pogledat ću ga večeras sa zadovoljstvom.
Hvala kolega na prijevodu
Prijevod možete preuzeti http://titlovi.com/titlovi/jin-l-ng-sh--san-chai-aka-the-flowers-of-war-138506/ - OVDJE
Objavio: VladBetMi71
Datum objave: 11.Srpanj/Jul.2017 u 00:14
Odlican film.Hvala na prevodu
Objavio: Vilin
Datum objave: 18.Listopad/Oct.2018 u 21:46
Odličan. Kombinacija kineske produkcije sa Kristijanom Bejlom u glavnoj ulozi je pun pogodak. Zaista odlično urađen film, sa sjajanom glumom, fenomenalnim kostimima, sa umereno doziranim brutalnim scenama masakra u Nankingu. Mnogi kineski kritičari su mu upravo to zamerali, ali kao što neko ovde reče, ovo je film o lepoti u vreme zla.
Objavio: beogradski
Datum objave: 16.Srpanj/Jul.2021 u 13:25