Web: Titlovi.com
Kategorija: Filmovi i serije
Ime foruma: Titlovi.com Vam sa ponosom predstavljaju - filmovi
Opis foruma: Ovdje možete naći informacije o filmovima
URL: https://forum.titlovi.com/forum_posts.asp?TID=42678 Datum ispisa: 09.Lipanj/Jun.2026 u 02:37 Verzija Softvera: Web Wiz Forums 11.01 - http://www.webwizforums.com
Tema: El patrullero aka Highway Patrolman (1991)Objavio: Kneginja
Tema: El patrullero aka Highway Patrolman (1991)
Datum objave: 13.Kolovoz/Aug.2011 u 23:30
Režija: Alex Cox Scenarij: Lorenzo O'Brien Žanr: Krimi, Drama Država: USA, Meksiko, Japan Jezik: Španjolski Trajanje: 104 min
Roberto Sosa ... Pedro Bruno Bichir... Anibal Vanessa Bauche ... Maribel Zaide Silvia Gutiérrez... Griselda Pedro Armendáriz Jr. ... Sargento Barreras Malena Doria ... Abuela Towi Islas ... Emilio Ernesto Gómez Cruz ... Comandante Navarro Mike Moroff ... Comandante Sanchez Jorge Russek ... Sr. Mateos Ana Bertha Espín ... Sra. Sánchez Eduardo López Rojas ... Sr. Rojas Maricruz Nájera ... Sra. Rojas Adyari Cházaro ... Isabel (as Adjari Cházaro) Carlos Álvarez ... Luis
Policajac početnik na granici s Meksikom ubrzo postaje korumpirani i 'prljavi' policajac.
Roberto Sosa je Pedro, mladi početnik u policiji na granici sa Meskikom. No ubrzo Pedro poklekne i počne primati mito te sudjelovati u krijumčarenju droge zbog čega će uvaliti u još veće probleme. Film o policijskom treningu i prvom novajlijskom poslu mladog policajca na granici sa Meksikom, njegovom laganom potpadanju pod korupciju uz odustajanje od naivnosti i idealizma.
NAGRADE: 1992: San Sebastián International Film Festival; Roberto Sosa, dobitnik nagrade za najbolju mušku ulogu Alex Cox, nominacija 1992: Mystfest; Alex Cox, nominacija za najbolji film 1992: Ariel Awards, Mexico; Bruno Bichir, nominacija za najbolju sporednu mušku ulogu Farnesio de Bernal, nominacija za najbolju glavnu mušku ulogu
------------- Sto me ne ubije... ide u moje memoare.
Odgovori: Objavio: Filaret
Datum objave: 14.Kolovoz/Aug.2011 u 12:21
Aleks Koks je stekao kultni status filmom Repo Man,
scenarijem za Fear and Loathing in Las Vegas i Svojim "meksičkim" filmovima,
pre svih Straight to Hell. Kad sam gledao kasting za ovaj poslednji pomislio
sam da može ozbiljno da konkuriše Semu Pekinpou i Vorenu Outsu iz Bring Me the
Head of Alfredo Garcia po količini popijenog viskija tokom snimanja. Znači da
vrućina, prašina, pustoš i kaktusi deluju prilično inspirativno.
El patrullero je ozbiljniji film od Straight to Hell i
valjda je bio Koksova karta za Holivud. To nikako nije neka verzija Oficira i
džentlmena (pre bi bio njegova suprotnost) i samo delimično je policijski akcioni film.
Pedro je čovek koji je drumski policajac, ima porodicu, kurvu, prijatelja i
moralne dileme.
I Pedro i većina drugih likova su nekako bezosećajni, što je
u suprotnosti sa meksičkim viškom temperamenta i vrelinom pustinje. Kako negde
neko napisa kao Bresonov film u ritmu rokenrola.