Web: Titlovi.com
Kategorija: Filmovi i serije
Ime foruma: Titlovi.com Vam sa ponosom predstavljaju - filmovi
Opis foruma: Ovdje možete naći informacije o filmovima
URL: https://forum.titlovi.com/forum_posts.asp?TID=42378 Datum ispisa: 04.Lipanj/Jun.2026 u 16:07 Verzija Softvera: Web Wiz Forums 11.01 - http://www.webwizforums.com
Tema: The Stunt Man (1980)Objavio: Kneginja
Tema: The Stunt Man (1980)
Datum objave: 31.Srpanj/Jul.2011 u 04:49
Režija: Richard Rush Scenarij: Lawrence B. Marcus, Richard Rush Žanr: Akcija, Komedija, Drama, Romansa, Triler Država: USA Jezik: Engleski Trajanje: 131 min
Peter O'Toole ... Eli Cross Steve Railsback ... Cameron Barbara Hershey ... Nina Franklin Allen Garfield ... Sam (as Allen Goorwitz) Alex Rocco ... Police Chief Jake Sharon Farrell ... Denise Adam Roarke ... Raymond Bailey Philip Bruns ... Ace Charles Bail ... Chuck Barton John Garwood ... Gabe Jim Hess ... Henry John Pearce ... Garage Guard Michael Railsback ... Burt George Wallace ... Nina's Father Dee Carroll ... Nina's Mother
Bježeći pred zakonom i pred policijom, Cameron (Steve Railsback) uleti na snimanje filma na scenu iz I svjetkog rata i nehotično prouzrokuje smrt kaskadera. Eksentrični i autokratski režiser Eli Cross (Peter O'Toole), pristane sakriti Camerona pred policijom pod uvijetom da zamjeni mrtvog kasakdera. Po prvi put u životu, Cameron se počne baviti tim opasnim poslom, zaljubi u glumicu Ninu Franklin (Barbara Hershey), zvijezdu filma, za koju je saznao da je spavala sa Elijem prije nego što ju je upoznao. Uskoro počinje sumnjati da ga Eli stavlja u nepotrebnu i pretjeranu opasnost kod snimanja kaskaderskih scena.
NAGRADE:
'Kaskader' je imao 3 nominacije za Oscara (režiser, adaptirani scenarij i najbolji glumac), te 6 nominacija za Zlatni globus od kojih je osvojio onaj u kategoriji najbolja pjesma.
------------- Sto me ne ubije... ide u moje memoare.
Odgovori: Objavio: brgljez
Datum objave: 26.Listopad/Oct.2025 u 00:06
odličan. režija, gluma, efekti, produkcijska noćna mora, sve je tu po meni na visokom nivou osim samog scenarija koji je izuzetno složen, ali se na kraju čovjeka pita o čemu je uopće ovaj film bio. mada i bez nekog prevelikog smisla, ovo je zbilja filmski spektakl i vrijedi pogledati.