put za command prompt u windows xp
Web: Titlovi.com
Kategorija: HI-TECH i informatički svijet
Ime foruma: Software
Opis foruma: Za sva pitanja, probleme i diskusije o programima.
URL: https://forum.titlovi.com/forum_posts.asp?TID=42225
Datum ispisa: 04.Lipanj/Jun.2026 u 20:32 Verzija Softvera: Web Wiz Forums 11.01 - http://www.webwizforums.com
Tema: put za command prompt u windows xp
Objavio: LEMONZOO
Tema: put za command prompt u windows xp
Datum objave: 24.Srpanj/Jul.2011 u 14:57
Trebam ući u jedan forum, međutim problem je jer surfam iz internet kluba...
Pošto mu je promjenjen server, sada treba ubaciti promjene u DNS-u.
znači treba otvoriti command prompt ili cmd.exe upisati ipconfig /flushdns i onda u jedan od javnih DNS servera upisati IP koji treba.
mene zanima postoji li put u windowsu preko kojega mogu direktno ući u cmd.exe Pod put mislim naprimjer ovo: C:\Documents and Settings\Administrator\My Documents\Preuzimanja
Ako neko zna kako , molim da pomogne. Hvala
|
Odgovori:
Objavio: jafforidza
Datum objave: 24.Srpanj/Jul.2011 u 15:06
Putanja je: c:\WINDOWS\system32\cmd.exe
------------- I hope for nothing, I fear nothing, I am free.
|
Datum objave: 24.Srpanj/Jul.2011 u 15:25
hvala. ipak sam džabe pitao jer nema odavde pristupa u c:\.
pozdrav
|
Objavio: prijatel-MKD
Datum objave: 24.Srpanj/Jul.2011 u 15:38
Start/All programs/Accessories/Command Prompt
ili
Start/Run... Upises "cmd.exe" i klik OK.
Ali u net.klub te promjene ti moze napraviti samo onaj koji vlada s kompom zvani server.
------------- 0123456789 Само десет цифри, а толку многу главоболие! You can't take it to a philosopher for being stupid, if he wasn't he would've be a physicist.
|
Datum objave: 24.Srpanj/Jul.2011 u 15:47
prijatel-MKD piše:
Ali u net.klub te promjene ti moze napraviti samo onaj koji vlada s kompom zvani server. |
znam, hvala na pomoći.
može se ovo čak i hakirati, al neću da me naganja sa sjekirom poslije .
|
Objavio: ninjawhite
Datum objave: 26.Srpanj/Jul.2011 u 22:52
|
Jedne prilke sam se slučajno obreo u nekom net klubu da bih skinuo i odštampao neki obrazac. Pošto je bio na ćirilici mozzila ga nikako nije htjela da sačuva kako treba jer je trebalo promjeniti kodiranje. Kada sam zamolio "tetu" da to odradi za mene rekla mi je da ona nema lozinke za te sve računare i da može pristupiti samo djeljenim dokumentima i ništa više. Pošto sam ja samo mogao da otvorim browser, naravno, prva slika na netu i "save imaga as", kada je otvorio novi prozor sa upitom za mjesto, desni klik na njega i napravio sam novi txt. dokument. U njemu sam napisao cmd.exe i sačuvao ga pod imenom batch.bat. Pokretanjem tog fajla dobio sam konzolu, naravno. Iako nisam mogao ubosti prave komande da uradim onaj dio posla koji sam htio, nije Win. Lin. ali sam ipak jednostavno otvorio konzolu. Pošto je to jedini put da sam bio u nekom net klubu ne znam da li je to moguće svugdje ali ja sam tada uspio.
|
Objavio: prijatel-MKD
Datum objave: 27.Srpanj/Jul.2011 u 00:12
ninjawhite piše:
jer je trebalo promjeniti kodiranje.
|
Meni View/Character Encoding/"Biraj"
------------- 0123456789 Само десет цифри, а толку многу главоболие! You can't take it to a philosopher for being stupid, if he wasn't he would've be a physicist.
|
|