Ispiši stranicu | Zatvori Prozor

Drive (2011)

Web: Titlovi.com
Kategorija: Filmovi i serije
Ime foruma: Titlovi.com Vam sa ponosom predstavljaju - filmovi
Opis foruma: Ovdje možete naći informacije o filmovima
URL: https://forum.titlovi.com/forum_posts.asp?TID=42041
Datum ispisa: 05.Lipanj/Jun.2026 u 22:16
Verzija Softvera: Web Wiz Forums 11.01 - http://www.webwizforums.com

Tema: Drive (2011)
Objavio: CSInvestigator
Tema: Drive (2011)
Datum objave: 15.Srpanj/Jul.2011 u 22:33

Drive (2011)

Žanr: Akcija, Drama

Režija: Nicolas Winding Refn

Jezik: Engleski

Uloge: http://www.imdb.com/name/nm0004266/ - http://www.imdb.com/name/nm0331516/ - Ryan Gosling , http://www.imdb.com/name/nm1659547/ - Carey Mulligan , http://www.imdb.com/name/nm0376716/ - Christina Hendricks , http://www.imdb.com/name/nm0000579/ - Ron Perlman

Premijera: 16. septembar

U na prvi pogled zanimljivom nezavisnom trileru, popularni Rajan Gosling (Ryan Gosling) igra kaskadera koji svoju veštinu vožnje upotrebljava za potrebe kriminalaca poput junaka hit-serijala "Transporter"!

Ako vas zanima uzbudljiva trka automobilima, koja ipak nije sasvim nerealna kako to akcioni filmovi danas obično "maštaju", onda će vam nezavisni triler "Drive" sigurno biti zanimljiv.

U filmu čiju režiju potpisuje uspešni Danac Nicolas Winding Refn ( http://www.youtube.com/watch?v=PlcfUzxxBDw - Valhalla Rising , http://www.youtube.com/watch?v=GMJ1c3qxOWc - Bronson ) pored (omiljenog!) Rajana Goslinga, igraju još i Kristina Hendriks (Christina Hendricks), Ron Perlman i Keri Maligan (Carey Mulligan).

Goslingova uloga se, slično filmu, zove Vozač (Driver), a on je kaskader kome benzin teče kroz vene. Njegovu rutinu poremeti upoznavanje sa Ajrin koju igra Keri Maligan, kojoj će ponuditi vožnju kada joj se automobil pokvari. Međutim, ovo prijateljstvo će prekinuti povratak Ajrininog muža iz zatvora...

Prezeto sa: http://www.nadlanu.com

IMDB: http://www.imdb.com/title/tt1563738/ - http://www.imdb.com/title/tt0780504/ - http://www.imdb.com/title/tt0780504/

-------------
Your soul could never grow old, it's evergreen

Odgovori:
Objavio: Hv22N87
Datum objave: 25.Rujan/Sep.2011 u 19:35
Najavljujem prijevod za ovaj film.

Objavio: waltz
Datum objave: 26.Rujan/Sep.2011 u 16:44
ajde druže, svi bi ti bili zahvalni Smile

Datum objave: 26.Rujan/Sep.2011 u 16:52
Bit će prijevoda, u to nema sumnje. Samo treba pričekati malo. Izašao je samo rumunjski prijevod pa prevodim na sluh, a kvaliteta zvuka baš i nije najbolja pa traje malo duže. Uglavnom, bit će za nekoliko dana.

Objavio: srkis
Datum objave: 26.Rujan/Sep.2011 u 21:12
Koji je rls i kakav je snimak? Ja za sad nađoh samo SCR (VHS, pretpostavljam - to neću da skidam).

-------------
Моја господо, бољи и виши пођоше бољијема и вишијема, а ја једва вас допадох!

Objavio: bobiska
Datum objave: 26.Rujan/Sep.2011 u 21:24

SCR je screener i nije negledljiv, šta više...

Objavio: nebojsa66
Datum objave: 26.Rujan/Sep.2011 u 21:27
SCR je dvdrip, samo što ponekad zna imati natpis (povremene ili tijekom cijelog filma) o zabrani umnožavanja i kopiranja. 

-------------

Nisam lud, mater me testirala!

Objavio: iromafia111
Datum objave: 26.Rujan/Sep.2011 u 21:44
SCR - s(c)ranje
TS - the shit ili teško sranje
CAM - cijelovečernji (film), ali mutan

LOLLOLLOLLOLLOL

-------------

Objavio: nebojsa66
Datum objave: 26.Rujan/Sep.2011 u 21:51
LOLLOLLOLLOLLOLLOLLOLLOL

-------------

Nisam lud, mater me testirala!

Datum objave: 27.Rujan/Sep.2011 u 06:58
Prijevod će biti za SCR.XviD-playXD. Već ga je bobiska predstavio.

Datum objave: 28.Rujan/Sep.2011 u 12:53
Prijevod je postavljen i čeka odobrenje.

P.S.

Na početku filma (u prvih desetak minuta) ima nekoliko neprevednih linija (dok pričaju radiom), zato jer se ne može čuti što su rekli, a nisam htio pogađati. Inače je nevažno za film, ali bolje da se opravdam. To će se nadopuniti kad izađe film s boljim zvukom.

Objavio: CSInvestigator
Datum objave: 05.Sijecanj/Jan.2012 u 20:50
Odličan film Clap Rađen nekako u stilu 80.-ih, muzika odlična, radnja odlična, Rajan fenomenalan, njegov stajling još bolji Smile Film je rađen po knjizi i deluje ponekad kao da je u slow motionu, tj, usporenom snimku, pošto kadarovi stoje dok niko ne progovara, ali manjak konverzacija je upravo plus filmu... Takođe, ima akcionih scena, ali nisu nabudžene i tipa 24/7 akcija non-stop, već tačno tajmingovane i brutalne koliko treba... Rajan je, kao što rekoh, odličan, baš mu leži uloga (a i odeća koju ne može svako da nosi)... Velika preporuka...

-------------
Your soul could never grow old, it's evergreen

Objavio: faithlessmary
Datum objave: 10.Sijecanj/Jan.2012 u 03:34
Upravo odgledah Drive te udjoh ovde očekujući neke burne rasprave. Kopkalo me je kako drugi vide ovaj film. Kad ono rasprava o Cam Tls Tvc Pvc Scr Wc i sl c c c :)))

Elem za film 9,5 od 10. Ovo pola mu ode zbog malo prenabudženog nasilja. Znam da mu to daje šmek i kupi glasove publike, ali malo su ga preterali.

E sad, veća dilema je zašto se MENI svideo ovaj film. Ne volim akcije, mada ovo nije baš akcija, ali spada i u to, ne volim da vozim i ne ložim se na kola (ne razlikujem od stranih modela skoro nijedan), ali obožavam igricu Need for speed. Ne volim Goslinga tačnije ni ne znam ga, nije došao da se upoznamo Tongue, a još je plavušan Dead . I pored svega toga film mi je sve vreme držao pažnju, prvih 35 minuta mi je proletelo, mislila sam prošlo je 15. Super scene, kadrovi, muzika fantastična, upravo tražim soundtrack. Sve u svemu žao mi je što ga nisam gledala u bioskopu. 

Čitam na IMDB da će Gosling pokupiti neke Oskare, ne znam je li nominovan, samo trenutak da vidim, nije još valjda, nebitno. Nije on ovde odglumio za Oskara, čak je jako malo glumio, samo je imao ozbiljnu facu i ćutao, uglavnom.. Mada i na tu jeftinu foru me je kupio. Baš mi se svidela ova ljubavna pozadina, komercijalna američka patetika, koja me oduvala. Možda zato što svakog dana na TV ide poneka romantična komedija na koju bljuckam, pa mi ovo dodje kao osveženje, a možda su mi i kriterijumi čudni. Ne znam.. Sve u svemu, moja preporuka za film!!!

-------------
Veži konja gde ti gazda kaže

Objavio: prijatel-MKD
Datum objave: 10.Sijecanj/Jan.2012 u 07:26
Originalno postovano od strane prijatel-MKD prijatel-MKD piše:

Drive (2011)
Odlican film. Laka akciona prica za koju dok gledate moze vam samo ostaviti utisak da mozete pretpostaviti sta ce biti do kraja, no to je na interesantan nacin odradjeno.
Ako na pocetku pomislite da je ovo samo jos jedan Fast & Furious = ne gasite film, produzite gledati jer to nije tako.

Ovo se moglo i ovde. Svideo vam se film ili ne, priznajte da je odlicno smisljena i odlicno odradjena prica koja vas vozi da pomislite da unapred znate kraj.
I onima kojima se ovaj film ne svidja, molim rugajte ga ovde kako bi naucio cije proporuke da ne citam za nadalje.

-------------
0123456789 Само десет цифри, а толку многу главоболие!
You can't take it to a philosopher for being stupid, if he wasn't he would've be a physicist.

Objavio: ghostwheel
Datum objave: 10.Sijecanj/Jan.2012 u 12:00
Originalno postovano od strane faithlessmary faithlessmary piše:

...čak je jako malo glumio, samo je imao ozbiljnu facu i ćutao, uglavnom.. Mada i na tu jeftinu foru me je kupio.

Sasvim suprotno - glumio je za sve pare, od prve do poslednje scene; ne mora emocija da se ogleda na licu glumca da bi glumio, baš kao u stvarnosti; film je sniman tako da bi svako preglumljivanje i isticanje glumaca u prvi plan urušilo scene koje su već dobro postavljene i skrenulo pažnju sa filma; zato je izabran Gosling koji je pametno stao u senku i pustio Refna da govori fotografijom i krupnim kadrovima; i uzor za ovu ulogu, Rajan O'Nil, je takođe u underplayu igrao u Driveru; to su junaci koji uglavnom ćute, ali dela govore umesto njih.

-------------
Come on, you apes. You want to live forever?

Objavio: faithlessmary
Datum objave: 10.Sijecanj/Jan.2012 u 15:40
Originalno postovano od strane ghostwheel ghostwheel piše:

ne mora emocija da se ogleda na licu glumca da bi glumio, baš kao u stvarnosti; 

Sa ovim se slažem, ali Gosling ima još dosta da uči da bi njegovo lice govorilo umesto njega. Moje mišljenje, ne moramo se složiti Wink 

-------------
Veži konja gde ti gazda kaže

Objavio: HeadBurn3r.
Datum objave: 10.Sijecanj/Jan.2012 u 16:29
Dobra mu fora sa čačkalicom.

Objavio: AcaNDr
Datum objave: 18.Veljaca/Feb.2012 u 15:12
Biće da ima spojlera Smile

aaaaaaaaaaa, živote, *bem te.... kakav film. Ne znam šta da napišem, a da ne bude neki spojler. Muzika je prebrutalna, prve sekunde filma i prve note, ostao sam bez texta.

Uf, uf.....  Mislio sam da će da bude kao Transporter ili nešto slično i mnogo sam se obradovao, jer nije bilo tako. Gluma i glavni liku su prejaki, ali brutalno prejaki. One 4 scene, verovatno svi znate i koje, sledio sam, ali sledio. Toliko su dobro urađene, da je strašno.....

Čačkalica je do ja*a fora, a pogotovo njegove smrt hladne face i njegovo smrt hladno ponašanje. Jedva čovek neku rečenicu izgovori, ali kad kaže, to je kraj.....

i tako dalje..........

-------------
I don't try to be someone I'm not - I've always followed my heart and trance has always been my main sound.

- Armin van Buuren

Objavio: bojanadj
Datum objave: 16.Srpanj/Jul.2012 u 15:16
Odgledah i ja konačno ovaj film. Slažem se sa prethodnicima da je film dobar, ali ja sam se i smorila u pojedinim momentima. Možda ponoć nije bio najsrećniji momenat da počnem sa gledanjem ovakvog filma, ali je činjenica da sam u pojedinim momentima jedva odolela premotavanju.

Priča je ok - ništa posebno niti otkriće tople vode, ali logična i pitka- a to je najbitnije. No, na stranu i odlična muzika i fenomenalni kadrovi i "slikanje radnje" i sama priča; na stranu sve - Rajan (tačnije lik kojeg glumi) mi je ostao kao najjači utisak ovog filma. Oduševio me ćutanjem, pogledima i (slatkimEmbarrassed) osmehom.

-------------
Life isn't about waiting for the storm to pass; it's about learning to dance in the rain...

Objavio: Fokan
Datum objave: 16.Srpanj/Jul.2012 u 15:48
Pogledao sam. Jako slabo.
Netko je davnih dana rekao kako je najbolja režija ona koja je neprimjetna. Fincher mi sada pada na pamet. Ovdje nije stvar neprimjetnosti već bezličnosti. Asocijacije na "Vozača" sa Ryanom O'Nellom su nedvojbene ali i pokazuju svu nemoć imaginacija baš upravo zbog tog naslanjanja na klasik Waltera Hilla.
Gledao sam ga davno ali se sjećam da su svi likovi bili "bezimeni": bio je Vozač, Inspektor, Cura, Šef, itd. Dajući im mitsku dimenziju, učinio ih je većim od života. Ne patetičnim, samo arhetipskim junacima.
Ovdje su likovi površne i plastične kreature bez mirisa i okusa, nije nam jasno odakle dolaze i kamo idu, rečenice su im šture kako bi stekli dojam da nam žele nešto pametno reći, zagledani su u daljinu horizonta pri smiraju sunca... Povrać!
Motivacija - nula, karakterizacija- nula, priča - katastrofa. Čak je i početak bio OK, rekoh, samo da ne udavi. I onda se survava u ponor. Pjevao je Đoni Štulić svojevremeno, u sasvim drugom kontekstu, "Lutke od krvi bez trunke ideje".
Ne mogu se više sjetiti čiji sam prijevod uzeo odavdje ali je bio više nego odličan. Svaka čast!
1/10.

Objavio: Rocky75
Datum objave: 13.Prosinac/Dec.2013 u 16:16
Došao je na red i ovaj film da se pogleda. Nikako nisam u stanju
da svedem utiske o filmu. Režiser je ili genije-inovator ili...
sa svim onim slowmotion efektima i snimcima u kojima nema
ama baš nikakve radnje, gde glumci samo stoje i ne prozboravaju,
više puta sam mislio da sam pritisnuo pauzu.LOL
Na momente je gotovo pretežak, prebrutalan, nema nikakvu konstantu,
sem njihove ne dorečene ljubavi. U nekoliko sekundi od mrtvog momenta
filma do krvave akcije, krvi do kolena...
Jedno je sigurno, neću ga ponovo gledati.

-------------
Brigada žandarmerije pronašla i zapalila 2 hektara pod marihuanom, nakon čega su objavili da su oni sada divizija i da kreću u svemir da pohapse Pokemone!

Objavio: aleksayu
Datum objave: 30.Kolovoz/Aug.2016 u 22:17
      Slazem se sa Fokanom. Film je zesce ranje. Na znam sta su i gde gledali u filmu, ljudi koji su ga hvalili. Ocigledno su odrasli na blockbasterima i to americkim, i vidim da ne poznaju prethodne filmove
Refina,

kao na primer ingenioznu trilogiju Pusher, prema kojoj su filmovi ispraznog Martina Scorciza, malo dete.
    Nicolas odkada se prodao u Americi, i otisao da pravi filmove, izgleda nema nazalost vise sta da kaze.

Zivi dokaz, je njegov sledeci film posle Drive pod nazivom,Samo bog prasta sniman u Tajlandu, koji je djubre kakko se retko srece. Na festu je iz Sava centra, izaslao pola sale!?
  Tuzno je kada se reditelj pogubi u svojoj estetici, i ne obraca se ljudima, nego pravi filmove za sebe.

Datum objave: 30.Kolovoz/Aug.2016 u 22:25
   Bravo Fokane,

Odusevljen sam vasim komentarem u vezi  filma Drive. Morao sam i ja da tamo, posle vas, malo ,,seljackil,, lanem.

Citajuci ovde filmski nepismene ljude, cesto puta sam se pitao da li sam ja lud ili oni.
 Vidim na moju srecu da nisam usamljen u svojim  kriterijumima i ocenama kad je u pitanju film.
Pozdrav
Aleksa

p.s. Ako vas interesuju ozbiljne filmske preporuke tu sam a mozete i vi da nesto preporucite, ako zelite.

Objavio: yolix83
Datum objave: 31.Kolovoz/Aug.2016 u 15:32
Pročitam često intervju sa dotičnim, mislim da on tek sad snima filmove kakve je uvijek htio da snima, vjerovatno će i taj Neon Demon biti sličnog stila.
Pare kaže od filmova ne zarađuje nego uglavnom od reklama, taj Only God Forgives je snimljan u Bangkoku jer ga drugačije nisu mogli izfinansirat. Tako da ja kontam da to radi za svoju dušu i uglavnom to voli mali kult ljudi. Teško da neka šira publika voli filmove poput Valhalla Rising, Only God forgives, ajd Drive bi možda i mogao proći...

-------------
There are two kinds of spurs, my friend. Those that come in by the door; those that come in by the window.

Datum objave: 02.Rujan/Sep.2016 u 17:34
      Vanhala je umetnisko delo, i ne moze se trpati u isti kos sa Samo bog oprasta i blockbusterom  Drive.

A sta je sa remek delima U Kiji jedu pse prvi i drugi deo, trilogijom Pusher.

To niko ovde ne spominje, jel gledao neko uopste!?

Pogledacu Neon demon, ali se unapred bojim, da covek vise nema sta da kaze.
 Isto mislim za Kopolu i Scorciza, njihov poslednjii filmovi su smesni.....Pregazilo je vreme matorce.

Datum objave: 02.Rujan/Sep.2016 u 17:34

Pardon, film U Kini jedu pse prvi i drugi deo.

Objavio: yolix83
Datum objave: 03.Rujan/Sep.2016 u 11:28
Ma ok, gledao sam Pushera, U Kini jedu pse, doduše davno, iskreno najbolje mi je legao njegov film Bronson. Nego te filmove sam spomenuo jer su stilom slični. Čovjek koji gleda Only God Forgives naslijepo bez da išta zna vrlo lako će pogoditi:"Gle, ovo je isti onaj režiser što je radio Valhalu."
Ne znam što forsiraš da su blokbasteri kad uopšte nisu naklonjeni publici, nego više neko izdrkavanje simbolikom i fotografijom. Mogu jedino biti blokbasteri zbog glumaca ali to ništa ne znači...

-------------
There are two kinds of spurs, my friend. Those that come in by the door; those that come in by the window.

Objavio: Danilo-Naissus
Datum objave: 03.Rujan/Sep.2016 u 12:34
Gledao pre par godina "Samo fan oprašta" i "Drajv" i "Sve dobre stvari".
I danas me oblije ladan znoj kad se setim tog straćenog vremena.
Rajan je sazrevao kao glumac, od (solidnog) Murder by Numbers (2002), preko (odlične) Beležnice (2004), (ispodprosečnog) Lars ima devojku (2007) do EXTRA Crazy, Stupid, Love. (2011) i možda najboljeg filma "Martovske ide" (2011).
A onda je postao ultra slavan, superstar, slava i supstance su počele da deluju i počeo je da ne bira šta će da snima već ajde, daj šta daš pa makar bilo i PURE SHIT od filma.
Ista priča važi i za ogromnu većinu u Holivudu. Parola je "bitno je da snimam i da me publika vidi, je#eš scenario i kvalitet filma". A publika po staroj slavi gleda film samo po tome ko glumi.   

-------------
https://forum.titlovi.com/seoske-price-by-silent-passenger_t91473_p1426962.html#1426962" rel="nofollow">

Datum objave: 03.Rujan/Sep.2016 u 12:52
Rajan je za mene slab glumac.
Ne znam sto ga je uopste Nicolas refn angazovao za shit filmove drive I only good forgives.
Sve se uklopilo ,losi filmovi,slaba prica,loz obzir glumac.
Naprimer robijas iz filma drive izgleda kao cepanica.

Objavio: bracaco
Datum objave: 20.Veljaca/Feb.2018 u 20:01
Nekako bledunjav ukus i radnje i glume, nisam oduševljen filmom.

Objavio: ernad-fakic
Datum objave: 05.Travanj/Apr.2020 u 15:45
Masterpiece

Objavio: Stole Haringa
Datum objave: 30.Travanj/Apr.2020 u 01:34

Drive (2011) N.Refna me je bukvalno vratio u dekadu kad su se snimali možda najbolji filmovi u istoriji.Mislim na sedamdesete godine prošlog veka isto kao što mislim da neke stvari koje sam video nisu nimalo slučajno tu. Jedina veza sa današnjim vremenom su mobilni telefon i novi modeli kola,za sve ostalo je u ovom filmu vreme stalo.

U samom početku,dok sam gledao prve kadrove,nisam mogao da se otmem utisku da gledam omaž (na najbolji mogući način) V.Hilu i njegovom filmskom remek delu The Driver (1978). Podrazumeva se da sam bio zadovoljan ovim što sam video ali i pomalo razočaran jer sam odmah pomislio da je Refn poput mnogih pre njega ostao bez ideja i samim tim počeo da poput tarantina i njiemu sličnih krade tuđe. Na svu sreću nije bilo tako, u to sam se uverio odmah posle prvih kadrova pa sve do samog kraja ovog odličnog filma koji je pravo osveženje i za svaku preporuku. Sve je jednostavno na svom mestu, od odlično urađenih i snimljenih scena jurnjave kolima do brutalnih scena ubistva. Muzika A.Badalamentija koja se savršeno uklopila u film je priča za sebe.

Ispiši stranicu | Zatvori Prozor

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd. - http://www.webwiz.co.uk