|
Dragi moji! 
Ako čitate ovu poruku, pretpostavljam da ste skinuli IGUANA release ovog filma. 
Ako još niste skinuli film, preporučio bih da se malo potrudite i pronađete drugi release, eXceSs.
Vrlo popularni (tj. popularniji od onog drugog) IGUANA release ovog filma ima problem sa sinkronizacijom zvuka i slike. Ovdje ću raspisati uputu za rješavanje tog problema.
Kao prvo, trebat će nam VirtualDub. Kolega Movie Master (  ) je za taj program sastavio uputu, nama će biti nužan samo onaj prvi dio te upute koji se odnosi na INSTALACIJU I PRVO POKRETANJE.
Tekst cijele upute možete pročitati ovdje: http://forum.titlovi.com/uputstvo-za-virtual-dub_t37806.html - http://forum.titlovi.com/uputstvo-za-virtual-dub_t37806.html
Je li vam već žao što ste skinuli taj rip? 
Nego, pod pretpostavkom da se itko usudio pogledat ovaj film... 
OK, a sad drugi dio posla. Na jednostavniji način.
- Otvorimo VirtualDub, stisnemo File -> Open video file... (kratica Ctrl+O) i pronađemo datoteku s filmom.
- Odaberemo Video -> Direct stream copy (kao na slici)

- Isto tako za Audio -> Direct stream copy
- Zatim odaberemo Audio -> Interleaving... (kratica Ctrl+I)
- U sljedećem prozoru (Audio/Video Interleave Options), u označenom dijelu gdje stoji "Audio skew correction" pod "Delay audio track by" upišemo brojku 500 i stisnemo OK (na slici je samo označeno gdje se to treba upisati, umjesto nule upišemo 500, sve ostalo ostavimo kako je)

Dakle, upisujemo broj milisekundi za koliko je potrebno pomaknuti zvuk. Zvuk žuri, tako da upisujemo pozitivnu vrijednost. Cijeli je proces izuzetno brz tako da s tim vrijednostima možete eksperimentirati, ako želite. Pokušajte s 460 ms ili manje, pokušajte sa 540 ms ili više i pronađite odgovarajuću mjeru. Ja sam bio zadovoljan s 500 ms, a nešto zadovoljniji s 460 ms pa sam tako ostavio.
OK, još jednom, hvala kolegi Movie Masteru! 
A želim se zahvaliti i mojoj ekipi mentora... 
To su: Titivillus, Neša, Srkis i Mahoni. Hvala! 
Hvala i ostatku ekipe, onima koji su pomogli na temi... Bojana, CSI, Fiko...
ZDRAVSTVUJTE! 
|