Web: Titlovi.com
Kategorija: Filmovi i serije
Ime foruma: Titlovi.com Vam sa ponosom predstavljaju - filmovi
Opis foruma: Ovdje možete naći informacije o filmovima
URL: https://forum.titlovi.com/forum_posts.asp?TID=41630 Datum ispisa: 09.Lipanj/Jun.2026 u 04:22 Verzija Softvera: Web Wiz Forums 11.01 - http://www.webwizforums.com
Tema: Pupendo (2003)Objavio: Kneginja
Tema: Pupendo (2003)
Datum objave: 23.Lipanj/Jun.2011 u 02:25
Režija: Jan Hrebejk Scenarij: Petr Jarchovský, prema knjizi Petra Sabacha Žanr: Komedija, Drama, Obiteljski Država: Češka Jezik: Češki Trajanje: 120 min
Bolek Polívka ... Bedrich Mára (as Boleslav Polívka) Eva Holubová ... Alena Márová Jaroslav Dusek ... Míla Brecka Jirí Pecha ... Alois Fábera Vilma Cibulková ... Magda Brecková Lukás Baborský ... Matej Brecka Vojtech Svoboda ... Bobes Mára Nikola Pesková ... Pavla Brecková Matej Nechvátal ... Honza Brecka Jan Drozda ... Jirka Ptácník Pavel Liska ... Vláda Ptácník Bohumil Klepl ... Motycka Boris Hybner ... Krause
Češki umjetnik, kipar Bedrich Mára ima zbog svojih umjetničkih radova probleme sa tadašnjim komunističkim režimom koji su ga iz političkih razloga prisilili da napusti ugledno mjesto na umjetničkoj akademiji i isključili su ga iz javnog života. Sada se preživljava izradom jeftinih kič proizvoda koji naravno nemaju umjetničku vrijednost. Podržavaju ga njegova žena Alena i dvoje djece, iako moraju zbog Bedrichovog ćudljivog karaktera mnogo toga podnjeti. Suprotnost Bedrichovoj obitelji je obitelj Mila Brečka, koji je ravnatelj u osnovnoj školi oženjen Magdom, bivšom Bedrichovom studenticom, koja sada uspješno sudjeluje sa komunstičnim režimom. Bedrichu se počne život mijenjati kad sretne uglednog istoričara umjetnosti Aloisa Fabero, koji cijeni njegov rad te se odluči napisati pohvalnu kritiku koja bi Bedrichu pomogla do ponovog priznanja kod kuće, a i u inostranstvu.
Pupendo je gorko-sladka komedija, koja na senzibilan način otkriva čehoslovačku svakodnevnicu Orwelove 1984 godine. Također je i priča o frustraciji generacije, koju je obilježila sovjetska okupacija 1968 g.
NAGRADE: 2004: Czech Lions; Nominacija za najbolji film. Jan Hrebejk, nominacija za najbolju režiju. Petr Jarchovský, nominacija za najbolji scenarij. Bolek Polívka, nominacija za najboljeg glumca. Jaroslav Dusek, nominacija za najboljeg sporednog glumca. Vilma Cibulková, dobitnica nagrade za najbolju žensku sporednu ulogu. 2003: Karlovy Vary International Film Festival; Jan Hrebejk, nominacija za najbolju režiju 2003: Love is Folly International Film Festival, Bulgaria; Jan Hrebejk, nominacija za najbolju režiju. 2003: Pilsen Film Festiva; Jan Hrebejk, dobitnik nagrade za najbolji film.
prevod radi srkis
------------- Sto me ne ubije... ide u moje memoare.
Odgovori: Objavio: Kneginja
Datum objave: 30.Lipanj/Jun.2011 u 23:00
srkis hvala za prevod
takodjer hvala Marijani T za asistenciju
Titl mozete preuzeti http://titlovi.com/titlovi/pupendo-128414/ - OVDJE
------------- Sto me ne ubije... ide u moje memoare.