Ispiši stranicu | Zatvori Prozor

Procesor...

Web: Titlovi.com
Kategorija: HI-TECH i informatički svijet
Ime foruma: Hardware
Opis foruma: Sve vezano uz hardware pronađite ili pitajte na ovom forumu. Ne znate što i gdje kupiti? Pitajte i diskutirajte na ovom forumu.
URL: https://forum.titlovi.com/forum_posts.asp?TID=41271
Datum ispisa: 06.Lipanj/Jun.2026 u 01:04
Verzija Softvera: Web Wiz Forums 11.01 - http://www.webwizforums.com

Tema: Procesor...
Objavio: outside
Tema: Procesor...
Datum objave: 25.Svibanj/May.2011 u 12:15
Mislim si kupiti procesor, jer trenutno imam Intel(R) Celeron(R) CPU 3,066 Ghz i ubija me kako je loš ...E sad ove dolje bi mogao kupiti bez da mijenjam matičnu i ostale stvari....Cijene su im od 70 do 90 eura.........Imam slabu grafičku ati raedon x1550 ali  nisam gamer, jedino što igram je PES...Htio bi da mi može pokrenuti hd filmove i serije i da surfanje i ostale stvari idu bez štekanja...Pa me zanima jel šta vrijede ovi dolje procesori, jel se isplate kupiti?

Intel procesor Pentium, E6600, Socket 775, 3.06GHz/3.07GHz, dvije jezgre

Intel Pentium, E6500, Socket 775, 2.93GHz, dvije jezgre

Intel Pentium, E6700, Socket 775, 3.2GHz, dvije jezgre

Intel Pentium, E6300, Socket 775, 2.8GHz, dvije jezgre

Odgovori:
Objavio: GuRuGeoRge
Datum objave: 25.Svibanj/May.2011 u 14:04
Pa ako nemaš drugog izbora kupi taj 6300 za 70 evra..Inače koju ploču imaš ?

-------------
"All that is necessary for evil to succeed is for good men to do nothing." - Edmund Burke, British Statesman and Philosopher

Datum objave: 25.Svibanj/May.2011 u 14:13
ECS 945GCT-M2

Šta misliš hoće moći taj procesor pokrenuti hd filmove 720p...?

Objavio: AcaNDr
Datum objave: 25.Svibanj/May.2011 u 16:24
naravno....

-------------
I don't try to be someone I'm not - I've always followed my heart and trance has always been my main sound.

- Armin van Buuren

Datum objave: 25.Svibanj/May.2011 u 17:09
E hvala acane...to mi je najvažnije, da mogu gledati hd filmove i serije, surfat i to je to...

Objavio: AcaNDr
Datum objave: 25.Svibanj/May.2011 u 19:07
što se toga tiče, nećeš imati nikakvih problem Wink 

-------------
I don't try to be someone I'm not - I've always followed my heart and trance has always been my main sound.

- Armin van Buuren

Objavio: Movie Master
Datum objave: 25.Svibanj/May.2011 u 21:06
Napravio sam skoro prijatelju koji je imao takođe slabog Celeron-a, konfiguraciju sa http://ark.intel.com/Product.aspx?id=42801 - Pentium E 5700.
Grafička ništa posebno ATI 512Mb 64Bit, RAM 2Gb DDR3, ploča takođe ništa posebno Gigabyte, sve ukupno sa hardom 500Gb, kućištem 500W, bez rezača = 250E. Čovek je prezadovoljan,
pa mislim da ćeš biti zadovoljan serijom E6000 ~.

Datum objave: 25.Svibanj/May.2011 u 22:12
E hvala vam na odgovorima...Taj ću i kupiti...Smile

Objavio: zagor-te-nej
Datum objave: 23.Lipanj/Jun.2011 u 22:29
htela bih nesto pitati.u cemu je problem.Moja drugarica je kupila laptop toshiba sa procesorom intel corei 5,ali sad je nezadovolna jer je videla neki drugi sa procesorom intel core i6.ja koliko zanam ne postoji intel core i6,pa smo nas dvije posvadjale oko toga.Zato vas molim da mi kazete jel postoiji i6,jer ja znam da ovoj procesor i de u neparne broevi, i3,i5,i7. hvala pino.

Objavio: jafforidza
Datum objave: 23.Lipanj/Jun.2011 u 22:37
Kratko i jasno, ne postoji i6 procesor.

-------------
I hope for nothing, I fear nothing, I am free.

Objavio: zagor-te-nej
Datum objave: 23.Lipanj/Jun.2011 u 22:38
hvala vam puno.tako sam i mislila

Objavio: dome-nasty
Datum objave: 06.Sijecanj/Jan.2012 u 09:30
Originalno postovano od strane outside outside piše:

Mislim si kupiti procesor, jer trenutno imam Intel(R) Celeron(R) CPU 3,066 Ghz i ubija me kako je loš ...E sad ove dolje bi mogao kupiti bez da mijenjam matičnu i ostale stvari....Cijene su im od 70 do 90 eura.........Imam slabu grafičku ati raedon x1550 ali  nisam gamer, jedino što igram je PES...Htio bi da mi može pokrenuti hd filmove i serije i da surfanje i ostale stvari idu bez štekanja...Pa me zanima jel šta vrijede ovi dolje procesori, jel se isplate kupiti?

Intel procesor Pentium, E6600, Socket 775, 3.06GHz/3.07GHz, dvije jezgre

Intel Pentium, E6500, Socket 775, 2.93GHz, dvije jezgre

Intel Pentium, E6700, Socket 775, 3.2GHz, dvije jezgre

Intel Pentium, E6300, Socket 775, 2.8GHz, dvije jezgre

Evo i mene ovo zanima samo ja imam P4 CPU 3Ghz i matičnu http://motherboardland.blogspot.com/2006/02/asus-p5gd1-vm-motherboard.html - Asus P5GD1-VM
Grafičku nemam, integrirana je na MBO, pa me zanima dali bi se taj PC dao što god "frizirati"
ako mu ubacim jedan od ovih procesora?

-------------

Eat my shorts

Objavio: iromafia111
Datum objave: 06.Sijecanj/Jan.2012 u 10:48
Ako je isti socket, a piše da je, onda bi trebalo raditi. Bilo bi dobro znati i koliko memorije imaš.

-------------

Objavio: bobiska
Datum objave: 06.Sijecanj/Jan.2012 u 11:00
Ne znam u koju svrhu bi ga frizirao, ploča i čipset su više nego zastareli, ovo plače za prodajom i kupovinom nove konfiguracije. Ako ipak hoćeš da ga osvežiš, više bi dobio kupovinom grafičke, koju posle možeš da ubaciš u novu konfiguraciju. Nov procesor na ovome bi bilo bacanje para.

Objavio: ninjawhite
Datum objave: 06.Sijecanj/Jan.2012 u 17:33
 Uh bogo moj, gde Evropa gde sam ja. Confused  Intel pentium 1,99 Ghz, 128 mb grafika i 512 mb radne. I ja kao mislio malo da ga "nabudžim" sa još 256 mb radne jer mi Ubuntu ponekad malo više povuče pa uspori. Ovde ne dolazi u obzir ni ovo gore pomenuto, prodaja pa novi. Ovde bi samo moglo u potok pa novi. Cry

Objavio: iromafia111
Datum objave: 06.Sijecanj/Jan.2012 u 17:50
Ne bacaj u potok, uskoro će se muzeji tući za njega. LOL

-------------

Datum objave: 06.Sijecanj/Jan.2012 u 20:37

Nikako u potok, treba voditi računa o ekologiji a i kazne su velike (ako te uhvate).

Da ne pričamo šta bi ti radili pecaroši ako se ribice navuku na Facebook.bup iromafia

Datum objave: 08.Sijecanj/Jan.2012 u 20:56
Originalno postovano od strane iromafia111 iromafia111 piše:

Ako je isti socket, a piše da je, onda bi trebalo raditi. Bilo bi dobro znati i koliko memorije imaš.

2Gb

Originalno postovano od strane bobiska bobiska piše:

Ne znam u koju svrhu bi ga frizirao, ploča i čipset su više nego zastareli, ovo plače za prodajom i kupovinom nove konfiguracije. Ako ipak hoćeš da ga osvežiš, više bi dobio kupovinom grafičke, koju posle možeš da ubaciš u novu konfiguraciju. Nov procesor na ovome bi bilo bacanje para.

Ma radim ja na novoj i7 2600K konfi a ovo bi mi bilo u sobi od male i htio bi da mi vrti HD bez štekanja... znači po tebi bi trebao mijanjati i matičnu?

-------------

Eat my shorts

Objavio: bobiska
Datum objave: 08.Sijecanj/Jan.2012 u 21:12
Ne moraš matičnu, zastareo je chipset,ali može da podnese osveženja. E sad, počinje šta je starije, kokoška ili jaje. Za HD ti svakako treba dobra grafička, ali može da se desi da posle zaštuca i procesor, ali mislim da neće.

Datum objave: 08.Sijecanj/Jan.2012 u 21:31
S obzirom da imaš integrisanu grafiku, neophodno je da ubaciš posebnu grafičku.
Može ti biti problem samo ako je AGP, da nađeš šta ti treba, ima ih sve manje na tržištu.
Gledaj da ima bar 256Mb svoje memorije i da nije "kobajagi" 1GB a radi kao neka starija sa 256.

Imam odlično iskustvo sa malo starijom polovnom GForce iz tada vrhunske serije (256Mb je bio maksimum).
Stavio sam je deci na ploču sa integrisanom grafikom i Intel P4 3GHz
procesorom (775), sve radi savršeno, igrice, HD materijal.... sve.

Bilo bi dobro da nađeš neki Core2Duo umesto dvojezgarnog Pentiuma,
ali i oni bi trebali dobro da rade, ima ih na tržištu i mogu u Socket 775.

Tako "osvežen" komp bi trebalo da može da gura još koju godinu.

Objavio: icemaher
Datum objave: 08.Sijecanj/Jan.2012 u 22:22
Originalno postovano od strane dome-nasty dome-nasty piše:

2Gb

Originalno postovano od strane bobiska bobiska piše:

Ma radim ja na novoj i7 2600K konfi a ovo bi mi bilo u sobi od male i htio bi da mi vrti HD bez štekanja... znači po tebi bi trebao mijanjati i matičnu?
Ma uzmi si lg42(ili 50")pt353 plazmu i vrtice ti svakakav HDBig smile

-------------
https://www.tvtime.com/en/user/66431209/profile" rel="nofollow - TV TIME

Datum objave: 09.Sijecanj/Jan.2012 u 00:05
Originalno postovano od strane Movie Master Movie Master piše:

S obzirom da imaš integrisanu grafiku, neophodno je da ubaciš posebnu grafičku.
Može ti biti problem samo ako je AGP, da nađeš šta ti treba, ima ih sve manje na tržištu.
Gledaj da ima bar 256Mb svoje memorije i da nije "kobajagi" 1GB a radi kao neka starija sa 256.

Imam odlično iskustvo sa malo starijom polovnom GForce iz tada vrhunske serije (256Mb je bio maksimum).
Stavio sam je deci na ploču sa integrisanom grafikom i Intel P4 3GHz
procesorom (775), sve radi savršeno, igrice, HD materijal.... sve.

Bilo bi dobro da nađeš neki Core2Duo umesto dvojezgarnog Pentiuma,
ali i oni bi trebali dobro da rade, ima ih na tržištu i mogu u Socket 775.

Tako "osvežen" komp bi trebalo da može da gura još koju godinu.

U biti trebao bi potražiti kakvu (polovnu) grafu i eventualno koji dvojezgreni procesor

Originalno postovano od strane icemaher icemaher piše:

Ma uzmi si lg42(ili 50")pt353 plazmu i vrtice ti svakakav HDBig smile

A ovu staru Samsungovu od 50" da stavim u garažu Tongue

Hvala na savjetima

-------------

Eat my shorts

Objavio: GuRuGeoRge
Datum objave: 19.Sijecanj/Jan.2012 u 13:23

dome-nasty sa tvojom pločom kompatibini su sledeći procesori:

http://www.asus.com/Motherboards/Intel_Socket_775/P5GD1VM/#CPUS

Koliko ja vidim tu od dvojezgranih procesora nema leba, najjači koji bi ti mogli na ploču su Celeron D 355 (3.33 GHz, 533 FSB, L2:256KB, revG1, LGA775) ili P4-672 (3.8 GHz, 800 FSB, L2:2MB, revR0) a oni su od navedenih E6300,6400,6500,6600 i 6700 daleko slabiji, jer imaju samo 1 jezgro..Ubaciš neku jeftinu PCI-E karticu i to je to..Ja imam AMD Athlon XP 2500+, 1GB DDR1 400MHz RAM, Epox KT600 čipset ploču, ATA i 2 SATA HDD i PowerColor Radeon HD3450 AGP,Audigy 2 LS, i bez problema gledam 720p (znači HD materijal) na mom matorom CRT Philips 107S6 flat monitoru od 17 inča..Na ovoj konfi radi Half-Life 2 sa svim epizodama,Far Cry,Splinter Cell-Double Agent i svi prethodni,Angry Birds,Plants vs Zombies, prešao sam i Gears of War,a i Crysis sa sve LOW postavkama,a igram online multiplayer Call of Duty 2  kao i Call of Duty:Modern Warfare, ovaj zadnji sa grafikom sve na LOW(samo MP)..

-------------
"All that is necessary for evil to succeed is for good men to do nothing." - Edmund Burke, British Statesman and Philosopher

Datum objave: 09.Veljaca/Feb.2012 u 16:47
Originalno postovano od strane GuRuGeoRge GuRuGeoRge piše:

dome-nasty sa tvojom pločom kompatibini su sledeći procesori:

http://www.asus.com/Motherboards/Intel_Socket_775/P5GD1VM/#CPUS

Koliko ja vidim tu od dvojezgranih procesora nema leba, najjači koji bi ti mogli na ploču su Celeron D 355 (3.33 GHz, 533 FSB, L2:256KB, revG1, LGA775) ili P4-672 (3.8 GHz, 800 FSB, L2:2MB, revR0) a oni su od navedenih E6300,6400,6500,6600 i 6700 daleko slabiji, jer imaju samo 1 jezgro..Ubaciš neku jeftinu PCI-E karticu i to je to..Ja imam AMD Athlon XP 2500+, 1GB DDR1 400MHz RAM, Epox KT600 čipset ploču, ATA i 2 SATA HDD i PowerColor Radeon HD3450 AGP,Audigy 2 LS, i bez problema gledam 720p (znači HD materijal) na mom matorom CRT Philips 107S6 flat monitoru od 17 inča..Na ovoj konfi radi Half-Life 2 sa svim epizodama,Far Cry,Splinter Cell-Double Agent i svi prethodni,Angry Birds,Plants vs Zombies, prešao sam i Gears of War,a i Crysis sa sve LOW postavkama,a igram online multiplayer Call of Duty 2  kao i Call of Duty:Modern Warfare, ovaj zadnji sa grafikom sve na LOW(samo MP)..

Thumbs Up riješio sa Asusovom karticom EAH5450 inače plačena nekih 45 eura

Hvala svima na svjetu

-------------

Eat my shorts

Objavio: snajp
Datum objave: 12.Veljaca/Feb.2012 u 14:40

Originalno postovano od strane ninjawhite ninjawhite piše:

Uh bogo moj, gde Evropa gde sam ja. Confused  Intel pentium 1,99 Ghz, 128 mb grafika i 512 mb radne. I ja kao mislio malo da ga "nabudžim" sa još 256 mb radne jer mi Ubuntu ponekad malo više povuče pa uspori. Ovde ne dolazi u obzir ni ovo gore pomenuto, prodaja pa novi. Ovde bi samo moglo u potok pa novi. Cry

Ne bacaj u potok, uskoro će se muzeji tući za njega. LOL

Originalno postovano od strane Movie Master Movie Master piše:

Nikako u potok, treba voditi računa o ekologiji a i kazne su velike (ako te uhvate).

Da ne pričamo šta bi ti radili pecaroši ako se ribice navuku na Facebook.bup iromafia

Nije lepo smejati se tuđoj nesreći, ali ne mogu da odolim LOL LOL

p.s. pitanje: Zašto Ubuntu, ima operativnih sistema koji bi lepo radili na toj konfiguraciji, a i neke verzije windows-a... U svakom slučaju nek pecaroši sačekaju još malo LOL

-------------
I am Connor MacLeod of the Clan MacLeod. I was born in 1518 in the village of Glenfinnan on the shores of Loch Shiel. And I am immortal.

Objavio: ninjawhite
Datum objave: 12.Veljaca/Feb.2012 u 17:45
Originalno postovano od strane snajp snajp piše:

p.s. pitanje: Zašto Ubuntu, ima operativnih sistema koji bi lepo radili na toj konfiguraciji, a i neke verzije windows-a... U svakom slučaju nek pecaroši sačekaju još malo LOL

Ajde prvo da se ja pohvalim pa onda odgovorim na pitanje. Nabudžio se taj računar na 756 mb radne. Ja, ja. Wink Elem, zbavio se još jedan noviji.

DualCore Pentium 1.8
DDR2 3072 MB
http://ati.amd.com/products/home-office.html - Ati Radeon x1300/1500 (512 mb)
Sata II 320 gb.

Naravno, ovo noviji, znači za mene noviji a ne u svjetu tehnike. Big smile

A sad odgovor na pitanje. Ovaj računar radi neke ozbiljne stvari. Kad kažem računar, upravo to i mislim. IBM. On upravlja pumpom za vodu  na kojoj je priključeno sedam kuća. Praktično se i ne gasi nikada. Samo naravno pri nestanku struje. Prije par godina tu funkciju je obavljao server računar sa Winom koji je padao svakih desetak dana. Za ovakve stvari Linux je u globalu mnogo sigurniji i pouzdaniji. Skripta za upravljanje je koštala nekih 50 km dok program za Win teško da se i može naći a i ko zna koliko bi koštao. A što se tiče samog odnosa rada sistema na ovoj konfiguraciji otprilike je to sve isto. I Windows xp i Ubuntu i bilo koji drugi distro. Razlog zbog kojeg je to Ubuntu a ne neki drugi Linux je neka subjektivna stvar valjda, nemam pojma. Naviklo se na njega. Smile

Objavio: snajp
Datum objave: 12.Veljaca/Feb.2012 u 18:19

A sad odgovor na pitanje. Ovaj računar radi neke ozbiljne stvari. Kad kažem računar, upravo to i mislim. IBM. On upravlja pumpom za vodu  na kojoj je priključeno sedam kuća. Praktično se i ne gasi nikada. Samo naravno pri nestanku struje. Prije par godina tu funkciju je obavljao server računar sa Winom koji je padao svakih desetak dana. Za ovakve stvari Linux je u globalu mnogo sigurniji i pouzdaniji. Skripta za upravljanje je koštala nekih 50 km dok program za Win teško da se i može naći a i ko zna koliko bi koštao. A što se tiče samog odnosa rada sistema na ovoj konfiguraciji otprilike je to sve isto. I Windows xp i Ubuntu i bilo koji drugi distro. Razlog zbog kojeg je to Ubuntu a ne neki drugi Linux je neka subjektivna stvar valjda, nemam pojma. Naviklo se na njega. Smile

Novi računar da se koristi za pumpu, a stari za kućnu upotrebu zbog izjave  

Naviklo se na njega. Smile

(još malo šale, nadam se da mi nećeš zameriti) LOL

A sad ozbiljno: 

Lično nemam ništa protiv linux-a i koristim više linux distribucija, a pretpostavljao sam i da postoji neki razlog zbog korišćenja linux-a, a u tvom slučaju ih očigledno ih ima više. Mnogo faktora definiše stabilnost i brzinu operativnog sistema pa ne bih to da komentarišem (naročito ne u ovoj temi, jer sam je dovoljno spamovao). Smile

Inače, čestitam na novom računaru i novom procesoru sa iskrenom željom da i taj novi računar bude zamenjen još boljim i bržim.

Veliki pozdrav. Snajp 

-------------
I am Connor MacLeod of the Clan MacLeod. I was born in 1518 in the village of Glenfinnan on the shores of Loch Shiel. And I am immortal.

Ispiši stranicu | Zatvori Prozor

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd. - http://www.webwiz.co.uk