XP i ATI RAGE 128!!!!
Web: Titlovi.com
Kategorija: HI-TECH i informatički svijet
Ime foruma: Software
Opis foruma: Za sva pitanja, probleme i diskusije o programima.
URL: https://forum.titlovi.com/forum_posts.asp?TID=4041
Datum ispisa: 05.Lipanj/Jun.2026 u 13:36 Verzija Softvera: Web Wiz Forums 11.01 - http://www.webwizforums.com
Tema: XP i ATI RAGE 128!!!!
Objavio: Paul Van Dyk
Tema: XP i ATI RAGE 128!!!!
Datum objave: 05.Prosinac/Dec.2004 u 12:46
Prije nekoliko dana sam svoju staru kantu htjeo formatirati! Bio je win ME instaliran! Normalno sam formatiroa sve je islo ko obicno! I ond instalirao xp pro. !kad sam restartovao pc sve je islo normalno i kad sam trebo da vidim desktop nije ga bilo nego crna slika prije toga cuo sam monitor kako je skljocnuo!!!!restartovao sam ga ponovo i uso u safe mod!pozadina je takodjer bila crna ali se vidijela korpa za samece i start meni! pritisno sam desnim klikom misa i otiso po propertis-pod display Properties-sttetings-advanced pod adapter(kod adapter information ispod je pisalo i pise Chip Type: unaviable, DAC Type: unavilable itd)pod adapter type-properties (generalpise VGA SAVG device type: Non-pulg and Play Drivers , Manufakturer: UNKNOW a pod Resources sveje prekrizeno(I/O Range 03b0-03bb I/O itd sve je prekrizeno!a kad sam otisao u device manager graficka je prijavljena!onda sam izbriso je iz device managera i restartovao!tad sam vidio destktop ali na najlosijoj rezoluciji!tada je pc nju pronasao kao rage 128!cim sam pokusao povecati rezoluciju slika mi je postala crna ponovo!pa sam ponovo otisao u save mod i pod device manager izbriso i ponovo rest!tad sam pokusao da instaliram driver s cd-a i cim bi rest. opet bi mi bila crna slika!sta urditi????????????znam da atijeve ne rade kako teba kad se neki virusi ili nesto nevalja u windowsu!Drugo pitanje kako cu XP izbrisati!pokuso sam u biosu stavio bootanje s cda ili s E:ali nije htjeo da buta nego pokreno instalaciju ali onu instaliranje preko postojeceg wina u ovom slucaju Xp-a! sta i tu uraditi???????molim vas pomozite mi!!!!stvarnoje hitno!ako je moguce da mi detaljnije objasnit statreba uraditi
------------- bb
|
|