Hello, my name is Verbal, and I'm an Alcoholic
Web: Titlovi.com
Kategorija: Uvod
Ime foruma: Novi članovi
Opis foruma: Forum namijenjen predstavljanju novih članova
URL: https://forum.titlovi.com/forum_posts.asp?TID=39501
Datum ispisa: 06.Lipanj/Jun.2026 u 21:16 Verzija Softvera: Web Wiz Forums 11.01 - http://www.webwizforums.com
Tema: Hello, my name is Verbal, and I'm an Alcoholic
Objavio: VerbalKint
Tema: Hello, my name is Verbal, and I'm an Alcoholic
Datum objave: 12.Veljaca/Feb.2011 u 17:42
Skinuo sam dosad tonu prevoda sa ovog sajta, pa odlučih da vratim bar deo toga, te prevedoh nešto za svoju dušu, a što će, verujem i drugima biti zanimljivo.
Na prvom mestu, pohvale za voditelje foruma, čitajući pravila za postavljanje titlova nisam naišao na ama baš ni jedno (dobro, de, jedno, ali cenim da i ono nekome olakšava) pravilo sa kojim se ne bih složio. Posebne pohvale za prvo pravilo, jer, koliko god neko ovo radio iz altruističkih pobuda, svi mi volimo, je l' te, da naš trud bude priznat, ako ničim drugim, a ono makar potpisom na kraju.
I još jedan plus za efikasnost: nepuna 2-3 minuta po aploudovanju, moj prevod je bio dostupan za skidanje. Kada sam pročitao pravila mislio sam da će to trajati barem 6-8 radnih dana. 
Imam i jedno pitanje, a tiče se pravila broj 2. za postavljanje titlova, a po kom je zabranjeno postavljati duple titlove. Pošto znamo da se može naći svakakih prevoda, sa izostavljenim rečenicama, sa pogrešno i doslovno prevedenim frazama (ovo je posebno iritantna pojava), promašenim licima i padežima, čak do te mere da se pitate zašto neko uopšte prevodi, ako će to tako fušerski da radi... Kako se obezbeđuje da takav jedan prevod ne dobije primat nad novim, 'duplim' prevodom, koji je možda mnogo profesionalnije odrađen?

|
Odgovori:
Objavio: Kneginja
Datum objave: 12.Veljaca/Feb.2011 u 17:56
|
Posto je niz godina najveci problem bio dupli upload, pravilo br. 2 nije bez osnove. Duplim titlom se smatra titl koji je identican vec postojecem, a u slucaju da neko postavi poboljsan titl, naravno da odobrimo ako je u skladu s pravilima. (pravilo br 1.) I... dobro nam dosao  
-------------
Sto me ne ubije... ide u moje memoare.
|
Datum objave: 12.Veljaca/Feb.2011 u 18:14
Aha, to se odnosi na postavljanje istog prevoda dva puta, pogrešno sam to bio razumeo.
I bolje vas našao. 
|
Objavio: Kneginja
Datum objave: 12.Veljaca/Feb.2011 u 18:21
|
Pivo te ceka u http://forum.titlovi.com/barcafans-kavana_t20368_n1639.html - bArCaFaN's KaVana ako sef sale nije uzeo pauzu, vidim konobara ni za lijeka  
-------------
Sto me ne ubije... ide u moje memoare.
|
Objavio: Bardem
Datum objave: 12.Veljaca/Feb.2011 u 18:22
Da li si pod ovim nazivom registrovan na još nekom forumu?
A ako si alkos onda nas je dvojica
|
Objavio: iromafia111
Datum objave: 12.Veljaca/Feb.2011 u 18:38
Datum objave: 12.Veljaca/Feb.2011 u 18:45
Bardem piše:
Da li si pod ovim nazivom registrovan na još nekom forumu?
A ako si alkos onda nas je dvojica  |
Ma, ne. To je umetnička sloboda u formiranju forumske persone.
|
Objavio: CSInvestigator
Datum objave: 12.Veljaca/Feb.2011 u 18:48

-------------
Your soul could never grow old, it's evergreen
|
Objavio: A2D2
Datum objave: 12.Veljaca/Feb.2011 u 19:15
Lega'  i čestitam na prvom prevodu
------------- Nitko nije toliko bogat da može bez osmjeha i nitko toliko jadan da ga ne bi zaslužio.
|
Objavio: Titivillus
Datum objave: 12.Veljaca/Feb.2011 u 20:18
Objavio: bojanadj
Datum objave: 12.Veljaca/Feb.2011 u 22:02

------------- Life isn't about waiting for the storm to pass; it's about learning to dance in the rain...
|
Objavio: taxidell
Datum objave: 12.Veljaca/Feb.2011 u 22:10

------------- live long and prosper
|
Objavio: rade.c
Datum objave: 12.Veljaca/Feb.2011 u 22:27
Objavio: prijatel-MKD
Datum objave: 12.Veljaca/Feb.2011 u 23:17
------------- 0123456789 Само десет цифри, а толку многу главоболие! You can't take it to a philosopher for being stupid, if he wasn't he would've be a physicist.
|
Objavio: AnGeL_17
Datum objave: 13.Veljaca/Feb.2011 u 03:10
------------- http://www.userbars.be" rel="nofollow - http://www.userbars.be" rel="nofollow -
|
Objavio: bubba ho-tep
Datum objave: 13.Veljaca/Feb.2011 u 03:16
Objavio: bagzi94
Datum objave: 13.Veljaca/Feb.2011 u 12:39
------------- Niko nije zadovoljan svojim bogatstvom, ni nezadovoljan svojom pameću.
|
Objavio: BELI
Datum objave: 13.Veljaca/Feb.2011 u 15:43
|

P.S. Kad sam video naslov teme, mislio sam da se radi o filmu ;)
------------- "All truth passes through three stages. First, it is ridiculed. Second, it is violently opposed. Third, it is accepted as being self-evident."
Schopenhauer
|
Objavio: silent_passenger
Datum objave: 13.Veljaca/Feb.2011 u 17:40
Hello, Verbal and welcome to Alcoholics/Narcotics/Others Anonymous There are lots of us with dark companion.
------------- ...Cheeks are hollow, skin is withering. Crone time comes, this life comes to an end. Life, life, death, life. The words of a crone. Cheeks are hollow, skin is withered...
|
Objavio: outside
Datum objave: 13.Veljaca/Feb.2011 u 17:55
Objavio: inass18
Datum objave: 13.Veljaca/Feb.2011 u 18:13
------------- Futuristic lover. Different DNA.
|
Objavio: Alexander Supertramp
Datum objave: 13.Veljaca/Feb.2011 u 19:19

------------- Life isn't that simple. I mean who cares if Ling Ling returns the wallet and keeps the money? It has nothing to do with either fear or love.
|
Objavio: Damilica26
Datum objave: 14.Veljaca/Feb.2011 u 13:46
|