Ispiši stranicu | Zatvori Prozor

Windows 7 Ultimate sp1 OEM

Web: Titlovi.com
Kategorija: HI-TECH i informatički svijet
Ime foruma: Software
Opis foruma: Za sva pitanja, probleme i diskusije o programima.
URL: https://forum.titlovi.com/forum_posts.asp?TID=39042
Datum ispisa: 04.Lipanj/Jun.2026 u 19:36
Verzija Softvera: Web Wiz Forums 11.01 - http://www.webwizforums.com

Tema: Windows 7 Ultimate sp1 OEM
Objavio: icemaher
Tema: Windows 7 Ultimate sp1 OEM
Datum objave: 23.Sijecanj/Jan.2011 u 22:09
nasao sam danas neke linkove za win7 ultimate sp1 OEM, tacnije ovako pise:
MICROSOFT.WINDOWS.7.ULTIMATE.RTM.WITH.SP1.X86.OEM.ENGLISH.DVD-WZT

da li je ovo neki oficijalni win 7 sa sp1 ili je nesto lazno?
Sta je to OEM, pojma nenam.

Ako je ok, skinucu gaWink

-------------
https://www.tvtime.com/en/user/66431209/profile" rel="nofollow - TV TIME

Odgovori:
Objavio: AcaNDr
Datum objave: 23.Sijecanj/Jan.2011 u 22:27
oem ne možeš kupiti u slobodnoj prodaji, vezuje se sa kompom koji si kupio i samo se može aktivirati na tom kompu...  i ne dobiješ kutiju i sve te gluposti.... bude ti instaliran u kompu

.....naravno da ga možeš koristiti i na drugom kompu, ali je ilegalno...

ne znam za sp1, nisam ništa čitao da je izašao

-------------
I don't try to be someone I'm not - I've always followed my heart and trance has always been my main sound.

- Armin van Buuren

Objavio: Fokan
Datum objave: 23.Sijecanj/Jan.2011 u 22:30

OEM verzija se ne može kupiti u slobodnoj prodaji, nego uz računalo - dakle, licenca je vezana uz njega i ne može se aktivirati na nekom drugom računalu.

Veliki proizvođači PC-a dobijaju od Microsofta ovakve verzije za daljnju distribuciju. A ova je sa integriranim SP1. To je uobičajeno i uskoro će se pojaviti i SP1 zvanično za download. Kažu do kraja ožujka.

Bio bih oprezan sa instalacijom, pogotovo ako misliš koristiti nekakav "loader".

Datum objave: 23.Sijecanj/Jan.2011 u 23:08
Loader jok, neki removewat garantLOL
Cisto radi probu cu skinuti ovaj, ne bih definitivno presao jos uvek na 7, xp sp3 mi je zakonBig smile

-------------

Datum objave: 23.Sijecanj/Jan.2011 u 23:09
A ovaj kakav je?
MICROSOFT.WINDOWS.7.ULTIMATE.RTM.WITH.SP1.X86.RETAIL.ENGLISH.DVD-WZT

Uopste se ne razumem u ovo, jedino razumem da je 32bitLOL

-------------

Objavio: shark
Datum objave: 24.Sijecanj/Jan.2011 u 00:49
Poz!
Mislim da je bolje da skines retail verziju. Ovo je kazu original MS disk sa integrisanim SP1. Mada, na zvanicnom sajtu jos nema hash info za ovu verziju. Instaliras to i stavis Loader DAZ 1.9.5 i trebalo bi da bude sve ok.

PS. Nisam siguran kako radi, ja koristim jos XP.

Objavio: Movie Master
Datum objave: 24.Sijecanj/Jan.2011 u 00:52
Ice, ne mlati se da skidaš i instaliraš bilo šta osim čistog Win7. On će sam posle instalacije za najviše dan-dva da povuče i instalira sve update-ove i zakrpe koje mu ti dozvoliš i eto ti SP1.
Dilema ostaje samo da li x86 (32bitni) ili 64bitni. Ja nisam još uvek za 64bitni jer mnogi programi koje imam i bez kojih ne mogu, još uvek ne rade dobro ili uopšte na njemu. Isto je i sa perferijom koju imam (TV kartica, štampači). Prelazak na 64 i kako najavljuju 128bitni OS je isplativ ako ti je sve što imaš-koristiš predviđeno da radi na takvom OS-u.

Datum objave: 24.Sijecanj/Jan.2011 u 15:01
vec sam skinuo ovu OEM, posle cu skinuti i ovu retail neka imaLOL pa veceras cu jedan od njih instalirati. I rekao sam ne koristim te loadere, uklonim aktivaciju sa removewat i to je to.

-------------

Objavio: darije
Datum objave: 24.Sijecanj/Jan.2011 u 15:04
Ako večeras ne bude Ica online, da znamo zašto ga nema.

-------------

Objavio: nebojsa66
Datum objave: 24.Sijecanj/Jan.2011 u 15:10
Šefe, ti to neke prikrivene želje imaš??

Datum objave: 24.Sijecanj/Jan.2011 u 15:18
Mislite o tome...

-------------

Datum objave: 24.Sijecanj/Jan.2011 u 16:15
Originalno postovano od strane icemaher icemaher piše:

vec sam skinuo ovu OEM, posle cu skinuti i ovu retail neka imaLOL pa veceras cu jedan od njih instalirati. I rekao sam ne koristim te loadere, uklonim aktivaciju sa removewat i to je to.

imam ja loader, preporučujem ti da staviš retail verziju. Valjda si pročitao ono što smo pisali. Retail ti je verzija koju kupiš redovno, sa sve kutijom i tim stvarima.... Oem je sviranje ku*cu, nikad je nisam stavljao, ne kažem da neće raditi.... isti je to đavo, ali eto, nisam je nikad stavio....

-------------
I don't try to be someone I'm not - I've always followed my heart and trance has always been my main sound.

- Armin van Buuren

Datum objave: 24.Sijecanj/Jan.2011 u 16:40
Hvala svimaWink Probacu retail, i bice to za pola sata rad, necete se tako lako otkaciti od meneROFL

-------------

Datum objave: 24.Sijecanj/Jan.2011 u 23:31
http://picbg.net/img.php?file=7c4cce21971f6eda.png - Big smile

-------------

Datum objave: 24.Sijecanj/Jan.2011 u 23:33
Jeeeeeeeeeej, vratio se ice, živ i zdrav!!! Vidi rimuje se!! LOLLOLLOLLOL

Datum objave: 24.Sijecanj/Jan.2011 u 23:34
živ je, živ je LOLLOL

-------------

- Armin van Buuren

Datum objave: 25.Sijecanj/Jan.2011 u 00:31

Za nijansicu mi je ovako lepše, ne znam zašto, valjda MS-u u inat njanjaLOL

Datum objave: 25.Sijecanj/Jan.2011 u 02:01
Apso'fakin'lutno. LOLLOL

-------------

Objavio: raider358
Datum objave: 26.Sijecanj/Jan.2011 u 01:58
@Darije, od kud ti ova sličica "Intel core" koja ti se nalazi i delu "System"?

@MM, je l' tebi sve ok sa računarom? Nešto mi je sumnjivo ovo što ti računar od 4GB RAM-a vidi tj raspolaže samo sa 3.25GB.

Datum objave: 26.Sijecanj/Jan.2011 u 02:15
Računar mi je Baba-Roga i dobro mu je zdravstveno, ja sam doduše malo opičen i bolešljiv.

32-bitni sistem ne vidi više od 3.25GB RAM-a, za ostatak je potreban 64-bitni.
Međutim ja ovako opičen, uopšte ne vidim potrebu za tim.
Ocena za računar je zbog grafičke koja je za mene zadnja rupa na svirali.
Pušta sve formate filmova i to je dovoljno, igrice sam prerastao pre 40 godina (klikeri, trule kobile, čupanje devojčica za kike i ovlaš pipanje za sike... LOL) i prešao na konkretnije stvari.Wink

Datum objave: 26.Sijecanj/Jan.2011 u 02:35
Originalno postovano od strane Movie Master Movie Master piše:

...dobro mu je zdravstveno, ja sam doduše malo opičen i bolešljiv.

LOL Thumbs Up

Nisam znao da 32-bitni ne vidi više od 3.25Gb, eto kako čovek svaki dan nešto novo nauči Wink
Inače, nemaš ti toliko lošu ocenu koliko "ocrni" grafičku, čak naprotiv, ocena ti je sasvim Ok.
Moja grafa nije baš za bacanje (Nvidia GeForce 9800GT 1GB) pa opet imamo sličnu ocenu.

Datum objave: 26.Sijecanj/Jan.2011 u 02:46
Mmm-da, ali mi je ocena za sve ostalo u računaru preko 7, prosek mi kvari N-Vidia *bem li ga koja, takođe GT, 256Mb, 128-bitna. K'o što rekoh, zadnja rupa na svirali. Pouzdano radi, to mi je jedino važno.

Datum objave: 26.Sijecanj/Jan.2011 u 08:02
Evo jedna Ultimate OEM 7-ica. Koja od instaliranih 4 prepoznaje 3,5Gb RAM-a.

Datum objave: 28.Sijecanj/Jan.2011 u 17:48
Originalno postovano od strane raider357 raider357 piše:

@Darije, od kud ti ova sličica "Intel core" koja ti se nalazi i delu "System"?

Našao je preko Google. LOL

Tu možeš staviti bilo koju sličicu a najlakši način je preko TuneUp-a. Javi ako hoćeš detaljnije gde i šta?

-------------

Datum objave: 30.Sijecanj/Jan.2011 u 08:43
Ahaa znači ta fora je u pitanju, ja sam mislio da ti se ona pojavila sama od sebe tj da je system prepoznao i postavio pa reko hm da mi nije nešto pop ne daj bože crklo Big smile

Hvala na odgovoru Thumbs Up

Datum objave: 24.Veljaca/Feb.2011 u 04:05
Upravo instalirao SP1... Koliko vidim sve je OK...

-------------

Datum objave: 24.Veljaca/Feb.2011 u 10:01
Instalirao, trebalo mu oko sat vremena, možda malo više. S time da mi je računalo bilo "up to date" prije toga. Nisam siguran kakvo mi je bilo prijašnje stanje ali mi je "popapao" možda čak i 1Gb na C particiji. Provjerit ću poslije da nije samo veliki backup ostao u nekakvoj "Temp" mapi. CPU i RAM na prosjeku "u leru".
Loader prolazi, oni koji su koristili RemoveWAT moraju ga ponovo pokrenuti. I sram ih bilo.

Datum objave: 24.Veljaca/Feb.2011 u 16:51
nisu mi jasne te veličine, varira od 100mb, pa do nekoliko giga..... Na zvaničnom sajtu su neke čudne veličine...

edit:

Samo me zanima, što krijete te serijske brojeve, kao imate svi original windows LOL

-------------

- Armin van Buuren

Objavio: iromafia111
Datum objave: 24.Veljaca/Feb.2011 u 20:29
Originalno postovano od strane AcaNDr AcaNDr piše:

Samo me zanima, što krijete te serijske brojeve, kao imate svi original windows LOL

Zar postoje i nelegalni Windowsi? bup

LOLLOLLOL

-------------

Datum objave: 24.Veljaca/Feb.2011 u 21:07
Zar postoje i nelegalni Windowsi? bup

LOLLOLLOL[/QUOTE]
Čuo sam da postoje, navodno ih još zovu i "besplatni". Uglavnom ih posjeduju ljudi koji kriju serijske brojeve pod kojim su ih aktivirali.

Datum objave: 26.Veljaca/Feb.2011 u 23:00
Originalno postovano od strane Fokan Fokan piše:

Instalirao, trebalo mu oko sat vremena, možda malo više. S time da mi je računalo bilo "up to date" prije toga. Nisam siguran kakvo mi je bilo prijašnje stanje ali mi je "popapao" možda čak i 1Gb na C particiji. Provjerit ću poslije da nije samo veliki backup ostao u nekakvoj "Temp" mapi. CPU i RAM na prosjeku "u leru".
Loader prolazi, oni koji su koristili RemoveWAT moraju ga ponovo pokrenuti. I sram ih bilo.

Zato što negde u paketu idu i SP za "običan" Windows 7 i za Server 2008... Znači skini SAMO SP za "sedmicu"... Wink Najbolje je ići preko Windows update-a, a ne skidati sa Microsoft-ovog sajta.

-------------

Datum objave: 27.Veljaca/Feb.2011 u 10:38
Originalno postovano od strane darije darije piše:

Zato što negde u paketu idu i SP za "običan" Windows 7 i za Server 2008... Znači skini SAMO SP za "sedmicu"... Wink Najbolje je ići preko Windows update-a, a ne skidati sa Microsoft-ovog sajta.
Ne, skinuo sam samo SP za 32-bitnu 7-icu, nekih 550Mb. RTM paket za 32 i 64 bitnu 7-icu sa SP-om za Server 2008 je negdje oko 1,9Gb.
U Temp mapi (C: Users - App data - Local) je ostalo nekakvih 650Mb koje sam počistio sa TuneUp-om. Čujem da se pojavljuju ponekome problemi sa određenim drajverima ali ponovna instalacija istih rješava problem. Iskustvo prijašnjih OS-ova i SP-ova nam govori da je najbolje raditi čistu (svježu) instalaciju i to ako ste u mogućnosti sa slipstreamovanim SP-om (zbog brzine ionstalacije).
Inače, ovo sam sve radio sa Ultimate verzijom.
Napravio sam i slipstream za buduće instalacije i dobio sam disk od točno 4,35GB i to samo 32-bitni SP1. Ako budem radio slipstream 64-bitnog SP1 na taj isti disk očito je da će ići preko veličine jednoslojnog DVD diska. A radit će se i instalacije svih narednih updateova.
Sve u svemu, radi sve OK.

Datum objave: 27.Veljaca/Feb.2011 u 12:30
Da, meni je pravio problem sa štampačem ali ponovno instaliranje je otklonilo sve probleme. Sve ostalo je OK.

-------------

Datum objave: 27.Veljaca/Feb.2011 u 12:41
Citiraj Ako budem radio slipstream 64-bitnog SP1 na taj isti disk očito je da će ići preko veličine jednoslojnog DVD diska.

Na netu već ima OEM verzije Win7 sa SP1, a veličina je 4.31GB.
Evo npr ovaj Windows 7 SP1 AIO 20 in 1, je toliko.

Datum objave: 27.Veljaca/Feb.2011 u 15:56

Da, meni je pravio problem sa štampačem ali ponovno instaliranje je otklonilo sve probleme. Sve ostalo je OK.
E baš te neće 7-ica i štampači...

Objavio: blackpearl
Datum objave: 27.Veljaca/Feb.2011 u 19:25

Pre nego sto krenem u poduhvat moze li mi neko reci sta da radim posle instalacije

When Finished Use ("Windows 7 Activation"), to samo pokrenem il treba prvo da kopiram u neki odredjen folder? Takodje u folderu mi se nalazi i Keys.ini treba s time nesto da radim?

-------------

Datum objave: 27.Veljaca/Feb.2011 u 19:46
pronadji program removewat, i obrisi svakakvu aktivaciju/potraznju za aktivaciju, ne treba ti aktivacija uopste.

-------------

Datum objave: 27.Veljaca/Feb.2011 u 20:27

E baš te neće 7-ica i štampači...

LOL vala baš. LOL

Originalno postovano od strane blackpearl blackpearl piše:

Pre nego sto krenem u poduhvat moze li mi neko reci sta da radim posle instalacije

When Finished Use ("Windows 7 Activation"), to samo pokrenem il treba prvo da kopiram u neki odredjen folder? Takodje u folderu mi se nalazi i Keys.ini treba s time nesto da radim?

Samo pokreneš, slično crack-u.

-------------

Datum objave: 27.Veljaca/Feb.2011 u 20:45
Fala valjda cu uspeti :)

-------------

Datum objave: 27.Veljaca/Feb.2011 u 20:59
Držimo palčeve.

-------------

Datum objave: 28.Veljaca/Feb.2011 u 00:32

nije ni krenulo a vec zapelo :(
Stoji pozadina, nece uopste da krene instalacija, cekala 5min i nista Ouch

-------------

Datum objave: 28.Veljaca/Feb.2011 u 00:35
A koju si ti to verziju skinula? Neku "montiranu"?

-------------

Datum objave: 28.Veljaca/Feb.2011 u 00:40

windows 7 ultimate x32 dal je montirane il ne nemam blage veze

-------------

Datum objave: 28.Veljaca/Feb.2011 u 00:54
Malo si čekala. Ja imam odličnu kopiju, međutim na dva kompjutera sam odlepio dok je krenula instalacija. Pomislio sam da nešto nije u redu sa diskom. Razlog je izgleda što sedmica njuška nešto po hardveru pre nego započne instalaciju. Pokušaj opet i budi stprljiva. Ako se ništa ne desi duže od 15-25min, traži drugu kopiju.

Datum objave: 28.Veljaca/Feb.2011 u 01:15
Od kako se pojavila "sedmica" instalirao sa je na jedno 200 kompjutera. Slabih, jakih, ovak'ih, onak'ih... Nigde nije bilo nikakvog čekanja. Sve je išlo glatko, tako da mi to tvoje čekanje "smrdi".
Pitao sam te da li je "montirana" jer mi je, iskren da budem čudan taj ekran. Nešto ga se ne sećam pri instalaciji "čiste" "sedmice".

-------------

Objavio: Babusnica
Datum objave: 28.Veljaca/Feb.2011 u 01:53
To cekanje moze da bude i zbog SATA kabla ,proveri i ''pritegni'' malo kabal u HDD-u i ploci. Ja sam imao slican problem jednom, i ovo ga je resilo :P

Na slici mi ovo lici na neku tvikovanu custom verziju , skini clean instalaciju pa onda probajWink

Datum objave: 28.Veljaca/Feb.2011 u 01:59
Originalno postovano od strane Babusnica Babusnica piše:

Na slici mi ovo lici na neku tvikovanu custom verziju , skini clean instalaciju pa onda probajWink

Baš to joj i ja rekoh...

Nego, Tijana, koju ploču beše ti imaš?

-------------

Datum objave: 28.Veljaca/Feb.2011 u 02:27

Trebela sam ipak malo duze da cekam dok nije krenulo :)

asus 5pq a ocena mi bedna 5.5

Glupo pitanje sta da radim s programima koje sam koristila na XP, jel mogu da ih instaliram il moram da trazim druge ver? I svi spominju kako ce driveri samo da se instaliraju a meni nista nije iskocilo.
Na prvi pogled lepo izgleda al ce trebati dosta privikavanja :((

Moze li show desktop da stoji s desne strane? I za sad me bas nervira sto quicklunch nije kao na XPu

-------------

Datum objave: 28.Veljaca/Feb.2011 u 02:38
vec smo odavno pricali o quicklaunch:
http://forum.titlovi.com/forum_posts.asp?TID=28402&PID=688309&title=deset-razloga-za-prelazak-na-windows-7#688309 - http://forum.titlovi.com/forum_posts.asp?TID=28402&PID=688309&title=deset-razloga-za-prelazak-na-windows-7#688309
kod mene su male ikonice na sedmicu u quicklaunch, isto pa i bolje nego na xpu
http://picbg.net/img.php?file=ec842e99c1cc97c1.jpg -

sve radi na sedmicu, osim programa alcohol, trebas pronaci verziju koja radi pod win7. I nod radi iako te predupredjuje da trebas traziti drugu verziju.
Za drajvere idi u device manager, update nekom drajveru i sam ce ti pronaci preko neta.

-------------

Datum objave: 28.Veljaca/Feb.2011 u 02:44
Hvala, moram prvo antivirus namestiti da mi nesto ne uleti pa se onda bacam na to inace cu izludim, fala :)

-------------

Datum objave: 28.Veljaca/Feb.2011 u 08:32
Evo malo začina. Pala mi 7-ica par puta. OK, instaliram Who crashes pa da vidimo. DVDFab Passkey driver je pravio probleme. Za one koji ne znaju to je program koji radi kao "on the fly decrypter" odnosno "skida" sve vrste zaštita sa original DVD-ova kada ih ubacite u optički pogon i normalno možete koristiti bilo koji software za presnimavanje istog.
Deinstaliram program.
Isti dan mi padne sustav još jednom. Provjerim sa Who crashes kad ono nekakav driver od Zone Alarma. To je sad već pomalo nezgodno. Firewall je ozbiljna stvar a ZA je preozbiljan software da bi mu se ovakve stvari smjele dešavati.
Ne moram posebno napominjati da je sve radilo normalno prije nego što sam stavio SP!.
Sve u svemu, vrlo je lako moguće da će i drugi ljudi imati kojekakvih nepodopština ali tako mora biti. Složene stvari u životu uvijek teže ka raspadanju a konflikti između različitog softwarea su česti.
Stara uzrečica kaže kako se isti programi na različitim strojevima UVIJEK drugačije ponašaju.
Sretno svima.

Datum objave: 28.Veljaca/Feb.2011 u 15:21

Ima ovo dosta mana, folder size ne radi, ako nemo zna za slican program nek javi

I dal ima neko da koristi objectdock? Jel to samo kod mene il desni klik ne radi, tj nema ponudjenih opcija :(

-------------

Datum objave: 28.Veljaca/Feb.2011 u 18:34

folder size ne radi, ako nemo zna za slican program nek javi

LOL dobro programče, ko li ga ti preporuči? Ne, ne radi na "sedmici" niti ima alternativu. Čuo sam se sa autorom, kao rekao je da će uraditi i za "sedmicu" ali ima tu nekih zajebancije jer se XP i 7 razlikuju pa, bla, bla... uglavnom - nema.

I dal ima neko da koristi objectdock? Jel to samo kod mene il desni klik ne radi, tj nema ponudjenih opcija :(
A jel može RocketDock?

-------------

Datum objave: 28.Veljaca/Feb.2011 u 20:35

haha ma tamo neki ludak, ne znas ga :D

:(( kad bude bilo obavesti :)

Ubacim neke foldere u dock i kad odem desni klik nema copy, paste, properties i ostalo, ako to radi u rocketu instaliram ga odma :)

-------------

Datum objave: 28.Veljaca/Feb.2011 u 20:40
Ja koristim Rocket i sve radi ali sa tobom se nikad ne zna

-------------

Datum objave: 28.Veljaca/Feb.2011 u 21:05
Nemoj mi stajes na muke :D

-------------

Datum objave: 28.Veljaca/Feb.2011 u 21:18

Isti djavo :(

-------------

Datum objave: 28.Veljaca/Feb.2011 u 21:21
Ček, ček a šta ti konkretno HOĆEŠ da radiš, pa ne možeš?

-------------

Datum objave: 28.Veljaca/Feb.2011 u 21:40

Sve opcije desnog klika, na XP kad ubacim folder u dock lepo imam copy, paste, properties i ne zna sta ja vise.
Sad ako hocu nesto da kopiram moram uci u folder pa onda, nije bas prakticno.  

-------------

Datum objave: 01.Ožujak/Mar.2011 u 19:31

Moze li se iskljuciti ono obavestenje sto iskaci svaki put kad pokrenem neki program?

I koji program koristite za image fajlove i virtualdrive?

-------------

Datum objave: 01.Ožujak/Mar.2011 u 19:34
Ja koristim Daemon Tools LITE, ta verzija jedina radi na sedmici. Probao sam alcohol, nije htio... 

-------------

Nisam lud, mater me testirala!

Datum objave: 01.Ožujak/Mar.2011 u 19:48
ultra iso .....

-------------

- Armin van Buuren

Datum objave: 01.Ožujak/Mar.2011 u 20:24
Originalno postovano od strane nebojsa66 nebojsa66 piše:

Ja koristim Daemon Tools LITE, ta verzija jedina radi na sedmici. Probao sam alcohol, nije htio... 

Probao si ti alkohol, ali ne za Windowse nego za "pjena party" sa Acanom. LOL

Alcohol 120 radi (od verzije 1.9.8.7612), Virtal Clone Drive (verzija 5.4.3.2) i Daemon Tools, sva tri i za x86 i x64.

-------------

Datum objave: 01.Ožujak/Mar.2011 u 20:27
Ak sad nisam pao sa stolice... LOLLOLLOLLOL

I nisam bio na pjena partiju, nego na novogodišnjem partiju.. LOLLOLLOL

-------------

Nisam lud, mater me testirala!

Datum objave: 01.Ožujak/Mar.2011 u 20:32
Crni Nebojša... LOL

-------------

Datum objave: 01.Ožujak/Mar.2011 u 22:24

Instalirala uspesno ultraiso, alcohol i deamon nisam uspela, hvala na pomoci :)

Nego imam problem, namesteno da je bs primarni player za video fajlove medjutim uporno se vraca da se fajlovi otvraju preko winampa. Znaci odem lepo na desni klik, open with-> choose default program obelezim bs i dole je stiklirano Always use the.... video fajlovi promene ikonu u bs al posle nekog vremena se vrate na winamp Dead

-------------

Datum objave: 01.Ožujak/Mar.2011 u 22:55
udji u winamp - preferences - file types - audio only.
Ili control panel, potrazi opciju default programs, mislim da imas tamo izbor, default program za internet, default program za reprodukciju video fajlova... Nisam sad na 7, pa ne znam tacno.
A takodje i za prethodan problem oko onog dosadjivanja: da li zaista zelis otvoriti/instalirati/obrisati program/fajl bla bla bla, imas u control panel opciju i za to. Change User Account Control Settings - Never Notify.

-------------

Datum objave: 01.Ožujak/Mar.2011 u 23:40
Hvala drugari

-------------

Datum objave: 02.Ožujak/Mar.2011 u 03:50

Moze li se iskljuciti ono obavestenje sto iskaci svaki put kad pokrenem neki program?

Misliš na instalaciju?
Control Panel\User Accounts pa tu imaš User Account Control settings pa spusti slajder skroz na dno: "Never..."

-------------

Datum objave: 02.Ožujak/Mar.2011 u 14:32

Nije samo iskakalo za instalaciju, i svaki put kad otvorim winamp, yuinstaler... elem to je resilo problem :)

Za sada lepo radi, klizi. Malo muka sto moram skidati nove ver programa i sto ne radi foldersize i dock kako treba al navicicu se, valjda :D

-------------

Objavio: novy78
Datum objave: 10.Ožujak/Mar.2011 u 17:30
Koliko vam sidebar.exe "jede" resursa? Meni je danas u dužem periodu uzimao čitavih 450,000 K rama Confused

-------------
Don't ever wrestle with a pig. You'll both get dirty, but the pig will enjoy it

Datum objave: 10.Ožujak/Mar.2011 u 18:02
24 megabajta

-------------

- Armin van Buuren

Datum objave: 10.Ožujak/Mar.2011 u 21:01
4Mb, ali samo sat je uključen.

Datum objave: 10.Ožujak/Mar.2011 u 21:19
Isključio sam sidebar.exe i ponovo ga uključio i sada mi vuče oko 35 mb. Hvala obojici za info.

-------------

Datum objave: 12.Ožujak/Mar.2011 u 00:43
Zna li neko zašto mi se dešava da mi se sam menja default program za pojedine ekstenzije? Namestio sam u sekcijama  "Set your default programs" i "Associate a file type or protocol with a program" da mi avi. mkv. i mp4. otvara bsplayer, ali se već treći put dešava da mi se to promeni i da mi se vrati da ih winamp pušta.

-------------

Objavio: jafforidza
Datum objave: 12.Ožujak/Mar.2011 u 00:53
Probaj u podešavanjima BS-a da namestiš da ti on otvara pomenute fajlove.

-------------
I hope for nothing, I fear nothing, I am free.

Datum objave: 12.Ožujak/Mar.2011 u 01:14

To je namešteno prilikom instalacije bs playera. Hvala ti u svakom slučaju Smile

Sada sam isprobao ono što je icemaher napisao (u winampu sam podesio da otvara samo audio fajlove), pa videćemo kako se stvari odvijaju.

-------------

Datum objave: 12.Ožujak/Mar.2011 u 02:26

Imala isti problem, posle podesavanja winampa se sredilo :)

Meni bs dosta brljavi kad ukljucim always on top, ubrzo ne bude preko svih prozora pa moram da iskjucim/ukljucim opciju, a primetila da se isto desava i s nekim drugim programima :s

-------------

Datum objave: 12.Ožujak/Mar.2011 u 18:30
za mene jos uvek najbolji plejer, mv2Big smile

-------------

Datum objave: 21.Ožujak/Mar.2011 u 18:03
Da li neko zna kako se podešava da win pamti view pojedinih direktorijuma? Znam da može da se namesti da određene tipove foldera (prema njihovom sadržaju) uvek prikazuje na odreženi način, ali ne znam kako da se namesti da pamti view za svaki folder onako kako je poslednje namešteno?
To mi je radilo na taj način sve do nekog momenta (nisam menjao nikakva podešavanja) kada je počelo svojevoljno da se prikazuje po nekom sistemu. Uglavnom, ne pamti mi više moje poslednje podešavanje.

-------------

Datum objave: 21.Ožujak/Mar.2011 u 18:51

namestis pa tools-> folder options-> view -> apply to folders

Jel na to mislis?

-------------

Datum objave: 21.Ožujak/Mar.2011 u 20:59
Ne... tu sam opciju i spomenuo da ne želim. Kada sam instalirao sedmicu, koliko se sećam, windows mi je pamtio moja nameštanja tipa view-a za svaki folder pojedinačno ii svaki put kada užem u taj folder, bio bi onaj tip pregleda koji je bio namešten i prošli put. Nešto mi se poremetilo i to podešavanje se izgubilo. Znam da mogu određeni view da primenim na sve foldere (to je ono što si ti perlice spomenula Smile) ili mogu da namestim da mi svi folderi određenog sadržaja imaju isti view, ali ja ne želim to nego hoću da svaki folder ima svoje podešavanje i da se to ne menja... čini mi se da je tako po defaultu namešteno, a ne mogu to više da povratim (ne pomaže ni opcija "reset folders).

-------------

Datum objave: 21.Ožujak/Mar.2011 u 21:20
ne znam kako si to uspeo :D 

-------------

Datum objave: 21.Ožujak/Mar.2011 u 21:23
Ima da otkrijem to. Zvuči sitničavo, ali stvarno mi negde odgovara da mi view bude "list", negde "details", negde "large icons"... a mrzi me svaki put to ručno da podešavam crnnica

-------------

Datum objave: 21.Ožujak/Mar.2011 u 21:30
Problem rešen party0006 Našao sam podešavanje u Windows 7 Manager-u da mi za svaki folder posebno pamti podešavanja. Hvala ti perlice anyway Smile

-------------

Datum objave: 21.Ožujak/Mar.2011 u 23:00
nema na cemu

-------------

Objavio: panmarko
Datum objave: 06.Svibanj/May.2011 u 00:34
ajde posto je ovo tema oko win 7 odjednom je prestao da mi radi stampac lexmarkx2550.znaci racunar ga ne prepoznaje ,probao sam da ubacim nove drjvere ,restartovao i td ali nista opcije print nema samo scan opcija kad instaliram drajvere hoce.jel neko zna u cem je problem,unapred hvala

-------------

Datum objave: 06.Svibanj/May.2011 u 00:39
e ljudi zaboravih da pitam i ovo oko ove dostupnosti,imam ovaj telekom adsl sa ip tv 4mb i 256kb,ali mi utorent stalno kad skidam dole u levom uglu na crveno.probao sam da stelujem nesto nesto oko rutera ali nista. skinuo sam i program pfc za dostupnost medjutim kako koji port namestim na utorentu kad ga proverim nisam dostupan,pa ako zna neko nesto vise o ovome red je da mi odgovori,hvala

-------------

Datum objave: 06.Svibanj/May.2011 u 01:20
Originalno postovano od strane panmarko panmarko piše:

ajde posto je ovo tema oko win 7 odjednom je prestao da mi radi stampac lexmarkx2550.znaci racunar ga ne prepoznaje ,probao sam da ubacim nove drjvere ,restartovao i td ali nista opcije print nema samo scan opcija kad instaliram drajvere hoce.jel neko zna u cem je problem,unapred hvala

imao sam ja slicne probleme sa stampacem, ali nisam mogao da resim, dok nisam reinstalirao windows....

neki zajeb je bio i nijedne drajvere nije hteo da prihvati i kad sam uradio reinstal, bez problema je proradio.....   da li ima neko drugo resenje, nemam pojma.....

-------------

- Armin van Buuren

Datum objave: 06.Svibanj/May.2011 u 12:44
pa evo stavio sam win7 sp1 i sve radi ,cudo nevidjeno

-------------

Datum objave: 06.Svibanj/May.2011 u 21:45
Nije čudo, sedmica ima neke protokole oko instalacije drajvera i najbolje je da se instaliraju odmah posle same instalacije windows-a. Nije sedmica za to kriva, kriv je Microsoft.

Što se tiče uTorrenta, ako ti je ruter novije generacije, trebalo bi da podržava UPNP konfiguraciju, što znači da nema potrebe da određuješ portove, samo označi u uTorrentu da upotrebljava UPNP a isključi nasumične (random) portove. Ako neće i dalje, probaj sa BitTorrentom, ali vidi da instaliraš stariju verziju, nova je je*eno ružna i teža za snalaženje. Starija je identična izgledu uTorrenta i podešavana su ista.

Ako ti je instalacija W7 SP1 sve ovo rešila, zanemari moje pisanije.

Ispiši stranicu | Zatvori Prozor

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd. - http://www.webwiz.co.uk