Ispiši stranicu | Zatvori Prozor

Rasni problem na kastingu za "Hobita"

Web: Titlovi.com
Kategorija: Filmovi i serije
Ime foruma: Filmovi i serije
Opis foruma: Novosti, izvještaji sa box officea, zanimljivosti... Sve u vezi s filmovima i serijama
URL: https://forum.titlovi.com/forum_posts.asp?TID=38102
Datum ispisa: 08.Lipanj/Jun.2026 u 23:50
Verzija Softvera: Web Wiz Forums 11.01 - http://www.webwizforums.com

Tema: Rasni problem na kastingu za "Hobita"
Objavio: AcaNDr
Tema: Rasni problem na kastingu za "Hobita"
Datum objave: 30.Studeni/Nov.2010 u 21:09
30.11.2010.
RASNI PROBLEM NA
KASTINGU ZA "HOBITA"

Piter Džeksonov problematični "Hobit" je sada izazvao i "rasnu situaciju" koja je rezultirala otpuštanjem agenta za kasting koji je rekao jednom kandidatu da mu je boja kože "suviše tamna" za ulogu u filmu. Osoba koja je dala takav komentar je platila i oglas u lokalnim novinama u kojima su specifično tražene žene za role ženki hobita koje treba da "imaju svetlu boju kože". Predstavnici Džeksona kažu da takva instrukcija nije data nezavisnog agentu za kasting.

Do problema je došlo kada je Britanka Naz Hamfri, koja je pakistanskog porekla, došla na kasting u novozelandski grad Hamilton, prošle nedelje. Čekala je tri sata samo da bi joj rekli kako je njena "boja kože neodgovarajuća".

"2010. je godina a ja i dalje ne verujem da sam diskriminisana samo zato što imam braon boju kože", izjavila je Hamfrijeva za lokalne novine. Ona je posle toga pokrenula grupu na Fejsbuku pod nazivom "Unajmite hobite svih boja! Kažite ne hobit-rasizmu".
U oglasu su tražene žene stare od 16-80 godina i niže od 158 centimetara (za muške hobite ograničenje je 170 centimetara). Hamfrijeva, koja je veliki fan Tolkina, a visoka je 150 centimetara, se nadala da će biti u dvodelnom filmu čija radnja prethodi onome što je viđeno u "Gospodaru prstenova".

"Volela bih da budem u filmu, ali je to nemoguće pošto hobiti nisu ni braon ni crni, niti neke druge boje", kaže ona.

Što se tiče samog Tolkina ona je opisao tri rase Hobita koji naseljavaju Srednju zemlju, dok kojih jedna ima "tamniju boju kože" od drugih.

-------------
I don't try to be someone I'm not - I've always followed my heart and trance has always been my main sound.

- Armin van Buuren

Odgovori:
Objavio: bojanadj
Datum objave: 30.Studeni/Nov.2010 u 21:18
I tako...
LOL

-------------
Life isn't about waiting for the storm to pass; it's about learning to dance in the rain...

Objavio: nebojsa66
Datum objave: 30.Studeni/Nov.2010 u 21:20
Kud nisu ranije to objavili da stavim u novine... LOLLOLLOL

-------------

Nisam lud, mater me testirala!

Datum objave: 30.Studeni/Nov.2010 u 21:22
da, i tako..... Bar jednom u 15 dana, ima nešto novo vezano za "Hobite"  LOLLOL

biće to najkontraverznij (ako se tako i piše LOL) film svih vremena.... propraćen od prve vesti, pa do poslednje, kod nas na forumu.... LOL

Treba mu napraviti podforum, HOBITI u očima jedne "budale" LOLLOLLOL

-------------
I don't try to be someone I'm not - I've always followed my heart and trance has always been my main sound.

- Armin van Buuren

Objavio: nebojsa66
Datum objave: 30.Studeni/Nov.2010 u 21:23
HOBOTI!!! LOLLOLLOL

Odi spavat! LOL

-------------

Nisam lud, mater me testirala!

Datum objave: 30.Studeni/Nov.2010 u 21:40
Originalno postovano od strane nebojsa66 nebojsa66 piše:

HOBOTI!!! LOLLOLLOL

Odi spavat! LOL

trebalo mi je nekih 15 minuta da skontam šta sam napisao LOLLOLLOL

-------------

- Armin van Buuren

Objavio: iromafia111
Datum objave: 30.Studeni/Nov.2010 u 23:34
Originalno postovano od strane AcaNDr AcaNDr piše:

Do problema je došlo kada je Britanka Naz Hamfri, koja je pakistanskog porekla, došla na kasting u novozelandski grad Hamilton, prošle nedelje. Čekala je tri sata samo da bi joj rekli kako je njena "boja kože neodgovarajuća".

Glupača. Trebala se prijaviti za snimanje Avatara. LOL

-------------

Objavio: realpetko
Datum objave: 01.Prosinac/Dec.2010 u 09:37

Jedva čekam da vidim koliko će npr Deni Devito da popi**i kad ga budu odbili za ulogu Medžika Džonsona.

Smile

-------------

Ispiši stranicu | Zatvori Prozor

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd. - http://www.webwiz.co.uk