Ispiši stranicu | Zatvori Prozor

Izlazak Firefoxa 4

Web: Titlovi.com
Kategorija: HI-TECH i informatički svijet
Ime foruma: Software
Opis foruma: Za sva pitanja, probleme i diskusije o programima.
URL: https://forum.titlovi.com/forum_posts.asp?TID=37446
Datum ispisa: 04.Lipanj/Jun.2026 u 19:36
Verzija Softvera: Web Wiz Forums 11.01 - http://www.webwizforums.com

Tema: Izlazak Firefoxa 4
Objavio: AcaNDr
Tema: Izlazak Firefoxa 4
Datum objave: 28.Listopad/Oct.2010 u 14:00

Iz kompanije Mozilla stiže vest da se će finalna verzija Firefoxa 4, prvobitno najavljivana za kraj 2010. godine, biti pomerena za početak 2011. godine.

Izvor: http://bozzabench.com/News/tabid/60/ItemId/3894/Default.aspx - BozzaBench

Rad na završetku nove verzije je dramatično inteziviran s obzirom da ima još uvek puno posla kako bi se konačna verzija dovela u željeno stanje. To ujedno znači da ćemo videti još koju beta verziju do kraja ove godine.

Uskoro nas očekuje sedma beta verzija koja stiže početkom idućeg meseca, posle koje sledi izlazak još dve verzije. Početkom decembra izlazi Beta 10 izdanje, dok će nezvanična RC (Release Candidates) debitovati početkom 2011. godine.

Izlazak finalne verzije zavisi od toga kako će se RC pokazati u radu. Firefox u verziji 4.0 bi trebao da donese osetno brzinsko unapređenje, poboljšano radno okruženje, WebGL podršku, hardversku akceleraciju i generalno bolju iskorišćenost hardverskih potencijala PC sistema, kao i multi-touch podršku.

b92.net

-------------
I don't try to be someone I'm not - I've always followed my heart and trance has always been my main sound.

- Armin van Buuren

Odgovori:
Objavio: darije
Datum objave: 28.Listopad/Oct.2010 u 15:01
Ja koristim poslednju beta verziju na laptopu. Fino radi, za sad sam zadovoljan. Jedino što par "dodataka" nije kompatibilno ali dobro...

-------------

Objavio: Dee_Monk
Datum objave: 28.Listopad/Oct.2010 u 19:15
I neka su odlozili i treba LOL
Google chrom rulzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
teaseteaseteaseteasetease

Datum objave: 28.Listopad/Oct.2010 u 19:31
Originalno postovano od strane darije darije piše:

Ja koristim poslednju beta verziju na laptopu. Fino radi, za sad sam zadovoljan. Jedino što par "dodataka" nije kompatibilno ali dobro...

nije mi palo na pamet da probam, ali kad sad vidim da ti fino radi, što da ne Smile

-------------
I don't try to be someone I'm not - I've always followed my heart and trance has always been my main sound.

- Armin van Buuren

Objavio: darije
Datum objave: 28.Listopad/Oct.2010 u 20:05
Realno, ove verzije 3.6 10 i 11 (videćemo 12) su bile bagovite do zla boga... U poređenju sa njima 4 beta radi fenomenalno.

-------------

Objavio: Killjoy
Datum objave: 07.Prosinac/Dec.2010 u 13:35
Firefox 4 beta jeste OK, ali ja koristim brdo dodataka pa malo po malo, pa NIJEDAN nije kompatibilan. Prijavio sam Incompatibility probleme. Videcemo sta ce dalje da bude.

Mene generalno nervira sto sama Mozilla Firefox vuce mnogo memorije.

Chrome je optimizovan bas lepo. Opera je OK.

Ali mozilla, bar meni je bas navika.

-------------
I am the one who dwelt within Cain....

I am the one who dwelt within Nero...

I once dwelt within Judas....

And I was with Legion...

I am Belial....

And I am Lucifer, the devil in the flesh...

Objavio: ddavid14
Datum objave: 24.Ožujak/Mar.2011 u 23:47

Firefox 4 – munjevito

http://www.bug.hr/vijesti/firefox-4--munjevito/107540.aspx - http://www.bug.hr/vijesti/firefox-4--munjevito/107540.aspx

Firefox 4 je od lansiranja http://glow.mozilla.org/ - preuzelo preko osam milijuna ljudi (u trenutku pisanja teksta). Za usporedbu, u prva 24 sata Microsoftov Internet Explorer 9 preuzelo je 2,35 milijuna korisnika.

Također, prema podacima StatCountera, Firefox 4 je nadmašio IE9 i po udjelu. Mozillin preglednik u ovom trenutku drži 1,95% svjetskog tržišta dok se IE9 zaustavio na 0,87%. Prema riječima CEO-a StatCountera, lansiranje posljednjeg Firefoxa potpuno je zasjenilo lansiranje IE-a. Ipak, izostanak kompatibilnosti s Windowsima XP za IE9 je hendikep, nadodao je predstavnik te analitičke tvrtke.

Kada se zbroje rezultati svih verzija preglednika, Internet Explorer na globalnom tržištu i dalje uvjerljivo vodi s 45% u usporedbi s Firefoxovih 30%.

BUGONLINE

-------------

Datum objave: 24.Ožujak/Mar.2011 u 23:51
ma, firefox je zakon..... ostalo je kesa....

-------------

- Armin van Buuren

Objavio: ddavid14
Datum objave: 25.Ožujak/Mar.2011 u 00:30
Pa evo, http://glow.mozilla.org/ - preuzeo sam ga i ja,pa da vidim kako radi i ta 4-ka! Big smile

-------------

Objavio: outside
Datum objave: 25.Ožujak/Mar.2011 u 00:32
I ja sam preuzeo...I evo malo isprobavam, i za sada ide turboooo brzo.....A i izgled mi se sviđa.....Zasada je odlično....Samo da kasnije ne krene štekati sa svojim dodacima...

Objavio: nebojsa66
Datum objave: 25.Ožujak/Mar.2011 u 00:39
Pa ako ih ne staviš, Vanjski, neće štekati. Ja imam samo par koji mi trebaju i radi ko zmaj. Brže mi se pali od trojke, i brže radi od trojke... Meni je predobra!  Thumbs Up
Za ono što meni treba.

-------------

Nisam lud, mater me testirala!

Objavio: BELI
Datum objave: 25.Ožujak/Mar.2011 u 01:05

Dobro Darije, nisi nam rekao koji ti to addon ne radi.

Radi li IMDB PIRATED skripta? Ako ona radi, da skidamo, ako ne radi....

-------------
"All truth passes through three stages. First, it is ridiculed. Second, it is violently opposed. Third, it is accepted as being self-evident."

Schopenhauer

Objavio: prijatel-MKD
Datum objave: 25.Ožujak/Mar.2011 u 01:06
Hmm! To su samo rezultate koje pokazuju da su ljudi jos antimikrosofticni. A praktino da im prosla FF verzija toliko ne valja da su svi letnuli po "konacni" spas od ocajanju.

-------------
0123456789 Само десет цифри, а толку многу главоболие!
You can't take it to a philosopher for being stupid, if he wasn't he would've be a physicist.

Objavio: icemaher
Datum objave: 25.Ožujak/Mar.2011 u 17:09
Jos uvek koristim 3.0.19 i ne menjam ga ni za zivu glavu. U novije verzije nemas x  da zatvoris jedan otvoreni tab, moras otvarati jos jedan da bi se pojavio X na prethodni da bi zatvorio prethodan, jedina mana za mene i zbog toga ne menjam. Ili moze se i ovo podesiti?

-------------
https://www.tvtime.com/en/user/66431209/profile" rel="nofollow - TV TIME

Objavio: CSInvestigator
Datum objave: 25.Ožujak/Mar.2011 u 17:48
Odlična je četvorka, skinuh je danas, i već vidim razliku u brzini... Thumbs Up Cepaaaaaa LOL
Ja vidim X-eve na svakom otvorenom tabu...

-------------
Your soul could never grow old, it's evergreen

Objavio: Alexander Supertramp
Datum objave: 25.Ožujak/Mar.2011 u 17:51
Osim kad je samo jedan. Mada ne znam čemu bi.
I meni sve super za sad.

-------------
Life isn't that simple. I mean who cares if Ling Ling returns the wallet and keeps the money? It has nothing to do with either fear or love.

Datum objave: 25.Ožujak/Mar.2011 u 21:36
Originalno postovano od strane Alexander Supertramp Alexander Supertramp piše:

Osim kad je samo jedan. Mada ne znam čemu bi.
I meni sve super za sad.
Da, upravo tako, kad imas otvoreno samo jedan tab i zelis da ga ugasis moras ici desni klik pa close, ili trecim klikom da ga ugasis, nema X, jbg, navika LOL.

-------------

Objavio: CSInvestigator
Datum objave: 25.Ožujak/Mar.2011 u 21:49
Ja nikad nemam otvoren samo jedan tab  LOL

-------------
Your soul could never grow old, it's evergreen

Datum objave: 25.Ožujak/Mar.2011 u 22:55

I niko da kaze radi li skripta IMDB pirated i GREASEMONKEY?

HM......  joj, kakve ste vi to filmadzije, kao da ste sad iz IE-a ispali.

-------------
"All truth passes through three stages. First, it is ridiculed. Second, it is violently opposed. Third, it is accepted as being self-evident."

Schopenhauer

Datum objave: 25.Ožujak/Mar.2011 u 23:01
Pa neki su izašli iz srednjeg vijeka pa ne koriste to više... Tongue

-------------

Objavio: luka0037
Datum objave: 25.Ožujak/Mar.2011 u 23:05
ma opera je zakon faithlessmary

-------------

Datum objave: 26.Ožujak/Mar.2011 u 00:31
Da, opera je odlicna.

-------------
You can't take it to a philosopher for being stupid, if he wasn't he would've be a physicist.

Datum objave: 26.Ožujak/Mar.2011 u 00:33
A, eto, meni opera prenabacana raznoraznim kerefekama. Probao sam je, ali mi se ne sviđa. Nekako sam sve probavao, ali uvijek se vratim firefoxu jer mi odgovara.
Izgleda da svatko ima neku svoju rutinu i način pregledavanja...

-------------

Objavio: raider358
Datum objave: 26.Ožujak/Mar.2011 u 01:34
Originalno postovano od strane BELI BELI piše:

I niko da kaze radi li skripta IMDB pirated i GREASEMONKEY?

HM......  joj, kakve ste vi to filmadzije, kao da ste sad iz IE-a ispali.

Rade skoro svi add-onsi, imam ih 15-ak i svi rade normalno uključujući i greasemonkey sa sve skriptama, opušteno skini lisicu 4 Wink

Datum objave: 26.Ožujak/Mar.2011 u 02:47

Tako brate, da znam sta me ceka nakon downloada....

Jer, ja ovo pisem iz Opere, i nju koristim za skoro sve. 

Samo za linkove koristim imdb pirated skriptu i firefox, jelte.....

Ko zna, mozda se sada nesto promeni.

-------------

Schopenhauer

Objavio: Movie Master
Datum objave: 26.Ožujak/Mar.2011 u 11:47
Lisica ima toliko korisnih dodataka koje vredni ljudi prave, da sam s vremenom potpuno prešao na nju. Pre sam je odbijao zbog neuglednog izgleda i navike (Opera), ali kako sam otkrivao korisne stvarčice (itekako ugledan izgled, skripte, addoni, skinovi), tako sam je sve više koristio. Trenutno koristim nešto više od desetak dodataka, bez kojih više stvarno ne bih mogao.
Najnoviji koji sam iščeprkao je http://userscripts.org/scripts/show/62634 - Greasemonkey skripta za skidanje sa YouTube , koja dodaje još jedno polje (dugme) ispod klipa: "Download", sa izborom svih dostupnih formata. Jedan klik i za kratko vreme...

Datum objave: 28.Ožujak/Mar.2011 u 20:57
Ne znam da li je neko primetio na ff 4 kad ubacujes smajli, prozor sa smajlicima STOJI, ne sakriva se vise, mozes ubaciti koliko god hoces smajlijaLOLLOLLOLLOLLOLLOLLOLLOLLOL < kao ja sadLOL  Ne pravi vise problema da prebacuje smajli u drugi red.
Ovo je odlicno za vozic za dobrodosliceLOL

-------------

Objavio: iromafia111
Datum objave: 28.Ožujak/Mar.2011 u 21:01
LOLLOLLOLLOLLOLLOLLOLLOLLOLLOL
Upravo sam isprobao.
LOLLOLLOL

-------------

Datum objave: 28.Ožujak/Mar.2011 u 21:03
Da, ali ako to napraviš na početku pisanja onda opet izbaci error... Ali i to nekad bude nekad ne... Ne znam o čemu to ovisi... LOLLOL

-------------

Objavio: Movie Master
Datum objave: 28.Ožujak/Mar.2011 u 21:56
Povukli ste me da i ja isprobam četvorku i zadovoljan sam u svakom pogledu - osim jednom, očajan izbor tema. Svi bitni addoni i skripte rade, nek stare opcije su tu - samo sakrivene i treba vremena da se pronađu, ali četvorka je mnoooogo brža od trojke, a biće valjda u dogledno vreme i neki dobar skin. Za sada sam stavio personas - oči jedne... slaže mi se sa slikom u pozadini Speed Dial-a Wink.

Datum objave: 28.Ožujak/Mar.2011 u 22:24
A kako da namestim dugme refresh posle one strelice za backward forward kao sto je u 3.0. Malo mi previse daleko sto je posle address bara refresh?
U 3.0 mi je bilo backward, pa forward pa refresh pa home page pa tek onda adress bar i td. Ovde u 4 je sve pomesano. Samo to me nervira.

-------------

Datum objave: 28.Ožujak/Mar.2011 u 22:25
Pa koristi f5... Ja ni ne koristim to dugme... Prst mi je uvijek na f5... LOLLOLLOL

-------------

Objavio: blackpearl
Datum objave: 28.Ožujak/Mar.2011 u 22:40

^^ desni klik customize pa onda im menjas mesta il dodajes druge

btw 

Originalno postovano od strane luka0037 luka0037 piše:

ma opera je zakon

-------------

Objavio: luka0037
Datum objave: 28.Ožujak/Mar.2011 u 23:03
Originalno postovano od strane blackpearl blackpearl piše:

^^ desni klik customize pa onda im menjas mesta il dodajes druge

btw 

Originalno postovano od strane luka0037 luka0037 piše:

ma opera je zakon

Clap

-------------

Objavio: raider358
Datum objave: 29.Ožujak/Mar.2011 u 14:06
Originalno postovano od strane icemaher icemaher piše:

A kako da namestim dugme refresh posle one strelice za backward forward kao sto je u 3.0. Malo mi previse daleko sto je posle address bara refresh?
U 3.0 mi je bilo backward, pa forward pa refresh pa home page pa tek onda adress bar i td. Ovde u 4 je sve pomesano. Samo to me nervira.

Desni klik na toolbar pa na idi na customize i onda samo staneš na neku ikonicu i pojaviće se ruka tj šaka i onda šetaj ikonice gde god hoćeš Wink

//izmena: izvinjavam se na bespotrebnom post-u, tek sad videh da je blackpearl već odgovorila.

Datum objave: 29.Ožujak/Mar.2011 u 15:28
Hvala, ja sam probao ovako da vucem dugme ali nece, morao sam otvoriti prvo customize, pa tek onda da vucem gore. Super, sad mi je kao na 3.0.

-------------

Objavio: Vladika
Datum objave: 29.Ožujak/Mar.2011 u 19:30
Presao na cetvorku i na prvu loptu... uopste nije lose, sta vise jako dobro!!!

-------------
Vladika

Datum objave: 29.Ožujak/Mar.2011 u 19:39
Da koregujem svoju izjavu koju sam dao pre testiranja.
ver. 4 je pravo iznenadjenje, neverovatno bolja. Moze se sad reci da sad ima jos jedan int.browser u konkurenciju!

-------------

Objavio: yolix83
Datum objave: 29.Ožujak/Mar.2011 u 21:30
Mene najviše *ebe što su zamjenili mjesta ovim open link in new tab/in new window, sad je k'o na Operi a ja navikao onako. Cimam se danas cijeli dan s tim

Datum objave: 29.Ožujak/Mar.2011 u 21:33
ja sam vec navikao, posto ga koristim od bete 7.....

-------------

- Armin van Buuren

Objavio: Alexander Supertramp
Datum objave: 29.Ožujak/Mar.2011 u 22:53
Originalno postovano od strane yolix83 yolix83 piše:

Mene najviše *ebe što su zamjenili mjesta ovim open link in new tab/in new window, sad je k'o na Operi a ja navikao onako. Cimam se danas cijeli dan s tim

I meni je to bilo zeznuto prvi dan, pa sam samo otvarao nove prozore. Ali kad se navikneš, još je i lakše.

-------------
Life isn't that simple. I mean who cares if Ling Ling returns the wallet and keeps the money? It has nothing to do with either fear or love.

Ispiši stranicu | Zatvori Prozor

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd. - http://www.webwiz.co.uk