Web: Titlovi.com
Kategorija: Filmovi i serije
Ime foruma: Titlovi.com Vam sa ponosom predstavljaju - filmovi
Opis foruma: Ovdje možete naći informacije o filmovima
URL: https://forum.titlovi.com/forum_posts.asp?TID=37286 Datum ispisa: 07.Lipanj/Jun.2026 u 05:00 Verzija Softvera: Web Wiz Forums 11.01 - http://www.webwizforums.com
Tema: The Town (2010)Objavio: nebojsa66
Tema: The Town (2010)
Datum objave: 20.Listopad/Oct.2010 u 21:39
"Dramatični triler o prijateljstvu i izdaji, ljubavi i nadi, te bijegu od prošlosti koja nema budućnosti."
U Bostonu se banke pljačkaju preko 300 puta godišnje.
Većina
profesionalnih pljačkaša živi u Charlestownu. Jedan od njih je i Doug
McRay. Njegova jedina obitelj su kolege kriminalci, koje vodi u
nemilosrdne pljačke u kojima uzimaju sve što žele i uvijek se izvuku. Dougov život zakomplicira Claire, menadžerica opljačkane banke s kojom se
upušta u romantičnu vezu. Kad poželi kriminalni život ostaviti iza
sebe, Doug će morati birati između svojih prijatelja i žene koju voli.
TRAILER:
TRIVIA: Slano u kina pod kodnim imenom "Criminal Intent" (Kriminalna namjera)
Redatelj/Glumac Ben Affleck se najviše brinuo da će glumci imati lažni bostonski naglasak. Kada je Blake Lively (Jemova sestra Krista) čitala na audiciji, zvučala je tako autentično da ju je pitao u kojem dijelu Bostona je odrasla. Rođena je i odgajana u Kaliforniji.
-------------
Nisam lud, mater me testirala!
Odgovori: Objavio: icemaher
Datum objave: 20.Listopad/Oct.2010 u 21:44
Jedva cekam ovo. Jos uvek je CAM izgleda snimak.
------------- https://www.tvtime.com/en/user/66431209/profile" rel="nofollow - TV TIME
Objavio: nebojsa66
Datum objave: 20.Listopad/Oct.2010 u 21:45
Jeste. I po komentarima fali valjda minuta. Nešto su zeznuli Imaginovci kod uređivanja.
-------------
Objavio: bagzi94
Datum objave: 20.Listopad/Oct.2010 u 21:46
icemaher piše:
+1 Nadajmo se da će skoro DVDRip/R5/DVDScr...
------------- Niko nije zadovoljan svojim bogatstvom, ni nezadovoljan svojom pameću.
Objavio: ProfaBor
Datum objave: 30.Listopad/Oct.2010 u 17:31
I moja podrska da titl za ovaj film osvane sto pre. Pozdrav Nebojsi generaciji.
Datum objave: 02.Prosinac/Dec.2010 u 17:35
Upravo sam završio s gledanjem. Napokon gledljiva verzija izašla, ali film je pun bostonskog žargona. Vrlo problematično, ali vjerujem da ću uspjeti prevesti.
Što se tiče samog filma: Odličan! Pomalo predvidljivo, holywoodski, ali meni se svidio. Ima malenih elemenata drame što mi se svidjelo, pa vjerojatno zbog toga.
-------------
Objavio: munja123
Datum objave: 07.Prosinac/Dec.2010 u 22:53
Pozdrav Nebojši
------------- lea
Datum objave: 07.Prosinac/Dec.2010 u 23:13
Pozdrav, pozdrav!
-------------
Datum objave: 08.Prosinac/Dec.2010 u 22:14
Pošto danas dobijam cijeli dan poruke kad će extended verzija za The Town sad mi je dopizdilo. Imam još 15 minuta synca odraditi i gotov će biti, ali dobit ćete ga tek sutra kad se probudim. A oni koji idu u kaVanu znaju kad se ja budim.
-------------
Objavio: AnGeL_17
Datum objave: 08.Prosinac/Dec.2010 u 22:44
nebojsa66 piše:
Pošto danas dobijam cijeli dan poruke kad će extended verzija za The Town sad mi je dopizdilo.
Pa nisi trebao da objavis da ces da pravis prevod za tu versiju.
Datum objave: 08.Prosinac/Dec.2010 u 22:53
DeMoN_17 piše:
nebojsa66 piše:
Pošto danas dobijam cijeli dan poruke kad će extended verzija za The Town sad mi je dopizdilo.
Pa nisi trebao da objavis da ces da pravis prevod za tu versiju.
member_profile.asp?PF=128063 -
Imaš pravo!
-------------
Objavio: icemaher
Datum objave: 12.Prosinac/Dec.2010 u 01:28
icemaher piše:
Isplatilo se cekanje i ostao sam odusevljen. Za mene najbolji film u 2010! 2 ipo sata uzivanja, sve mi se dopada i prica i gluma i akcija i efekti ma sve je za pohvalu kao i sam prevod!!! Jedino ali jedino sto mi zasmetalo je kad su bili obuceni kao one casne sestre i kad su promenili vozilo, za koji q su se tako setali po gradu i plus puske im vire gledaju se na prozore auta? Mislim menjas vozilo da te ne prate vise i ne prepoznaju a maske i oruzje ne krijes nego se vozis tako po gradu? Reakcija pandura koji ih je pratio sta rade sedeci u policijskom autu i njegov pogled u stranu je neprocenljiv, to jos nisam video do sada, jbt kako covek misli na svoj zivot, jbs reakciju koja ce te zivot kostati
Preporuka, fantastican film!
------------- https://www.tvtime.com/en/user/66431209/profile" rel="nofollow - TV TIME
Datum objave: 12.Prosinac/Dec.2010 u 12:19
Definitivno, onaj policajčev pogled i ona napetost dok su gledali što će se dogoditi je jedna od najjačih scena filmu, ali meni jejedna od boljih fora kad mu je na autu ostavio onaj papirić s porukom "yebi se!". Praktički mu pljunuo u lice i na onaj njegov monolog kad su ga uhvatili... Premoćno!
Preporučujem ovu extended verziju jer je priča, po meni, bolje poslagana i ima logičniji slijed od obične verzije.
-------------
Objavio: ghostwheel
Datum objave: 12.Prosinac/Dec.2010 u 12:52
icemaher piše:
[QUOTE=icemaher] Za mene najbolji film u 2010!
...i za moj groš. Gledajući The Town prva referenca mi je bio Michael Mann's Heat, ne samo zbog snažnih elemenata drame, nego i zbog akciononih deonica, posebno u završnici gde boli svaki metak koji pogodi u meso...
Objavio: bagzi94
Datum objave: 12.Prosinac/Dec.2010 u 16:20
Nisam nesto odusevljen. Ocena 7,5 od 10.
------------- Niko nije zadovoljan svojim bogatstvom, ni nezadovoljan svojom pameću.
Objavio: AcaNDr
Datum objave: 07.Sijecanj/Jan.2011 u 16:30
!!!!Spoiler Alert!!!!
150 minuta odličnog filma.....ima momenta, ali to je slabo, kad je smorio, ali to je sastavni deo svakog filma.... Nisam znao da postoji tako neko mesto, da se toliko pljačkaju banke.... Bukvalno jedna dnevno...Faktički, svaki muškarac koji ništa ne radi, a i ima para je pljaškaš....... Ima stvari koje sam predvideo, ali sam kontao da će kraj biti poguban za sve, ali na moju sreću nije, tu sam se zajebao.... Mislio sam da nema šanse da se neko od njih izvuče, posle onog sranja na kraju, ali eto, neko se i izvukao...
Sviđa mi se što je film realan, što nije bilo preterivanja, i što se nije znalo da lli će se izvući posle bilo koje pljačke. Svaka pljačka je bila strepnja, šta će se desiti sa nekim od njih. Osim prve pljačke, gde su odradili više nego profi,(a, kao što bi moj buraz rekao "Onu drugu pljačku bi on i ja bolje organizovali" ) druge su bile baš, baš, sa velikom doze sreće.. E, zato mi se i sviđa, što je realan... Ima kultnih scena koje će se dugo pamtiti...
Prva i najjača, sa onim pandurom... Mislim da bi i ja tako odreagovao i da bi me bolio ku**c, da za par bednih hiljada dolara stavljam svoju glavu u torbu i isto bi tako okreno glavu i zdravo.... Mogao je on da okreće glavu koliko je god hteo da su oni njega hteli ubiti, ali, nisu.....
Druga, faca onog klinca kad ih je video kako se vozaju u maskama sa sve onim puškama. Mislim da se klinac upišao od straha...
Treća, kako je zajebao Rastija i overio ga, kao i onog šu*ka Fergija, uz nasumično pucanje, jednog u drugog......
Četvrta, kraj i onaj papirić " Go Fuck Your Self" i kad je dao onom liku i rekao "ovo je za tebe". Kakav šok........ Mislim da mu je pao mrak na oči....
Ima i reklama.... CSI Miami, Ny, Bones.............. Skype
Odličan film i ko ima 150 minuta vremena, nek ga gleda, neće zažaliti..
------------- I don't try to be someone I'm not - I've always followed my heart and trance has always been my main sound.
- Armin van Buuren
Objavio: asvalttina
Datum objave: 11.Sijecanj/Jan.2011 u 04:36
IMA SPOILERA
Film definitivno ima svoje momente ali u globalu, nista posebno. Zbog Benovog Gone Baby Gone sam ocekivala nesto neobicnije a ovdje je sve islo ravnom linijom. Osim toga me nazivciralo sto se Ben uopce spetljao s onom trebom i njihovi dijalozi i odnos je totalno lose uradjen, njegova gluma mi je isto losa, zatim murja zna nakon prve pljacke da su oni pocinitelji i oni uspiju nakon toga izvesti jos dvije pljacke..
-------------
"I’m old enough to bleed, I’m old enough to breed, I’m old enough to crack a brick in your teeth while you sleep."
Objavio: Nameless One
Datum objave: 23.Sijecanj/Jan.2011 u 11:23
Pogledah The Town, onu produženu verziju na Nešinu preporuku. Nije loš film, ali moglo je to i bolje s obzirom da se bezobrazno fura na Heat Michael Manna, kojeg teško da će iko skinuti sa trona filmova o pljačkašima banaka. Glavna zamjerka mi je na nedovoljno razrađene likove. Osim lika Bena Afflecka ostali jedva da su razrađeni. Dva lika iz bande kao da i ne postoje. Tu su jedino da popiju metke na kraju filma. Dijalozi na nekoliko mjesta ne zvuče baš upečatljivo. Kao što asvalttina reče Gone, Baby Gone je mnogo bolje urađen (ako se mogu porediti dva poprilično različita filma). Od mene 7/10 mada je to moglo mnogo bolje s obzirom na dužinu trajanja filma od 150 minuta (produžena verzija). Da sam gledao kino verziju vjerovatno bi ocjena bila manja.
------------- What can change the nature of a man?
Objavio: bojanadj
Datum objave: 23.Sijecanj/Jan.2011 u 22:58
Odgledala sam danas film i dopao mi se. Daleko da mi je film godine, ali je sasvim dobar. Naravno da ima rupa- akcioni filmovi uvek imaju rupa- , a li ništa što bi meni lično pokvarilo ugođaj.
Scena sa pandurom i okretanjem glave je i meni odlična. No, ipak, najviše od svega mi se svidelo što je uspeo da "izađe" iz svega- nit ranjen, nit lažno mrtav. Mislim, naravno da su ožiljci od svega preživljenog u njemu, ali brate dragi konačno da neko uspe da preživi i da se izvuče
I slažem se sa Bezimenim za slabo razrađene ostale likove. I meni je to (jedino) padalo u oči, no nekako sam od prvih kadrova razmišljala kako je fokus filma na Benu, a ne na ostalima (a s obzirom na naslov filma ne bi trebalo da je tako).
Tinče, ne znam zašto ti je smetalo što se spetljao sa ribom kad na kraju ipak nisu zajedno (što mi se dopalo, jer je bliže realnosti nego da su napravili hendikep). Uvod u njihovo muvanje ti je bio onaj sastanak AA (ili A već čega) i ona priča o Eskimki. On je bila njegova Eskimka
Što se tiče komentara da je glupo što je FBI brzo otkrio ko je, a ne mogu da ih navataju- informacija kod nas u Novom Sadu kad ti neko ukrade mobilni panduri čim vide koji je deo grada u pitanju znaju i ko je najverovatniji počinilac. Nije problem saznati ko je- problem je "navatiti ih" odnosno sakupiti dokaze
------------- Life isn't about waiting for the storm to pass; it's about learning to dance in the rain...
Objavio: VladBetMi71
Datum objave: 20.Studeni/Nov.2019 u 15:54
Nije nesto narocito.Hvala na prevodu.
Objavio: puppet_master
Datum objave: 20.Studeni/Nov.2019 u 16:12
Meni se dopao, zapravo ga gledah 3-4 puta tokom godina, uvek mi drži pažnju, volim sve te "pljačkaške" filmove.
Ima tu refleksija mnogo boljih filmova, ne trenutke me je podsetio na Mannov "Heat", pri finalu čak delom i na Bessonov "Leon" i još koješta usput, no ne mogu reći da mi je predvidljiv. Žao mi je što nije bilo veće minutaže Blake Lively♥️ ali takva joj je uloga.
Objavio: Danilo-Naissus
Datum objave: 20.Studeni/Nov.2019 u 16:46
Odličan film, odličan zaplet i rasplet. Preporuka. * jedan od omiljenih filmova, Ben je ovde bio maestralan.
Objavio: puppet_master
Datum objave: 16.Srpanj/Jul.2025 u 21:10
Kako idu godine, još mi biva i bolji u sećanju ovaj film, atipičan i kraj za filmove ovog tipa. Poslastica.
Objavio: ar8c
Datum objave: 17.Srpanj/Jul.2025 u 00:53
Jedan od najomiljenijih u žanru! Reprizirao sam ga više puta, a mogao bih ponovo bez problema! Oduševljen pričom, a ne videh slabost ni u glumačkm poduhvatima. Jedini pljačkaško akcioni koji mi je došao rame uz rame za sve ovo vreme jeste originalni Den Of Thieves.
Objavio: Lanselot
Datum objave: 13.Sijecanj/Jan.2026 u 01:23
Vrhunski film! Inače sam ga totalno slučajno odgledao u bioskopu, tako što sam sa drugom došao da gledam Montevideo, Bog te video! međutim nije više bilo karata i onda kao ajde nešto drugo što počinje uskoro i tako odgledasmo Town.