Ispiši stranicu | Zatvori Prozor

Zašto pola svijeta mrzi Amere?

Web: Titlovi.com
Kategorija: Filmovi i serije
Ime foruma: Filmovi i serije
Opis foruma: Novosti, izvještaji sa box officea, zanimljivosti... Sve u vezi s filmovima i serijama
URL: https://forum.titlovi.com/forum_posts.asp?TID=36750
Datum ispisa: 09.Lipanj/Jun.2026 u 11:17
Verzija Softvera: Web Wiz Forums 11.01 - http://www.webwizforums.com

Tema: Zašto pola svijeta mrzi Amere?
Objavio: iromafia111
Tema: Zašto pola svijeta mrzi Amere?
Datum objave: 01.Listopad/Oct.2010 u 15:25
Ameri se rugaju Bosancima: Nemate ceste, a imate Facebook

Američki film 'Društvena mreža' bavi se Facebookom, njegovim nastankom i osnivačem Markom Zuckerbergom. U jednom dijelu filma Mark, kojeg glumi Jesse Eisenberg, priča sa svojom odvjetnicom Marylin, koju glumi Rashida Jones, i zbijaju šale na račun Bosne i Hercegovine. Mark zamišljeno tipka po kompjuteru, a kad ga Marylin upita čime je toliko okupiran on joj odgovara da provjerava kakvo je stanje u Bosni. Ona na to zajedljivo prokomentira da u državi nemaju ceste, ali zato velik broj stanovnika ima profil na Facebooku. Taj kratki komentar u filmu forumaše je digao na noge i internet su preplavile rasprave o poanti te rečenice. Svi sudionici rasprava na raznim forumima slažu se da je Marylinin komentar zajedljiv. Smatraju da ga je izgovorila jer je 'Društvena mreža' ipak film o Amerikancima koji su neobrazovani i ne interesira ih nitko drugi osim njih samih.

24sata.hr

-------------

Odgovori:
Objavio: Sentinel
Datum objave: 01.Listopad/Oct.2010 u 15:33

a dobro, mozda je trebala rec "i dan danas zive podijeljeni u plemena, nemaju jedinstvenu vlast, mladi u drzavi imaju perspektivu da jednog dana budu ili mafijasi ili narkomani ili politicari, stanje uma na razini ceterespete, mirovine taman da prezivis dok svercas plasticne boce u HR itd."

sve u svemu ovo sa cestama mi i ne izgleda kao neka uvreda.

-------------
Svi titlovi koje trebate a ne mozete ih NIGDJE naci, ili ste skinuli film prije TRI dana i jos nema titlova, nalaze se http://www.albinoblacksheep.com/flash/youare" rel="nofollow - OVDJE

Objavio: makspower
Datum objave: 04.Listopad/Oct.2010 u 17:56
Ovo ispada kao da se retard pokusava da zeza normalnog coveka, posto sami nevide koliko su oni zaglupljena nacija!

Objavio: nosundayfear
Datum objave: 04.Listopad/Oct.2010 u 19:32
Putevi u Bosni su super. Kad pređem sa ove naše kaldrme na bosanski asfalt, dođe mi da skačem od sreće.

-------------
Clouds come floating into my life, no longer to carry rain or usher storm, but to add color to my sunset sky.

Objavio: Fokan
Datum objave: 04.Listopad/Oct.2010 u 19:53
Pogledat ću film, vjerovatno.
Nije tu u pitanju Bosna i Hercegovina, mogla je biti Hrvatska, Srbija, CG, Makedonija...
Što bi mi svi rekli da je tu bila ubačena Nikaragva, Nigerija, Kazahstan?
Vjerovatno ništa.
Da li se precjenjujemo ili...?

Objavio: LEMONZOO
Datum objave: 04.Listopad/Oct.2010 u 20:09
ma ceste u bosni i h. su sjajne, baš su neki dan zakrpili rupu prema mojoj kući nakon 15 godina. 
sreća bili izbori. 

Ameri su oduvijek bili takvi, samo što svi to primijete kad se njih dotaknu. 
Koliko su se puta u filmovima rugali ovim "zabačenim" državama, pa čak i ovim bogatijim, kao npr. Francuzima

Objavio: Fokan
Datum objave: 04.Listopad/Oct.2010 u 20:58
Najjača mi je zajebancija sa francuzima u Godzili od Emmericha, ona ekipa tajnih agenata oko Jean Renoa: Jean-Michel, Jean-Vincent. Jean-Jack...

Objavio: prijatel-MKD
Datum objave: 04.Listopad/Oct.2010 u 22:31
Originalno postovano od strane makspower makspower piše:

Ovo ispada kao da se retard pokusava da zeza normalnog coveka, posto sami nevide koliko su oni zaglupljena nacija!

Tacno. Ameri su toliko najglupija nacija na planeti koja cak ne ume ni da radi svoj posao, pa zato sav ostali svjet radi za njima njihov posao.
Kad im kazes naziv odakle si, toliko su glupi da ne znaju gde se to nalazi i pitaju te dal je to u severnom Texasu kod naftenih izvora ili u Kolorado kod zlatnih rudnika ili u suncanoj Kalifoniji odakle izvoze zita za gladnih u Afriku. Pff, koji kreteni, poima nemaju gde se balkanski kamen nalazi.
Toliko su neobrazovani sto moramo mi nase knjige da im prevodimo na engleski da bi oni mogli nesto nauciti.
Toliko nemaju ceste sto su morali napraviti avione i aerodrome u svakom gradu, ko benzinske stanice na svakih 100 km.

Toliko su... toliko... Ma daj jednu akciju da pomognemo malo tim ljudima tamo, da im napravimo bar jedan svemirski istrazivacki centar, samo su jos oni ostali na planeti koji toga nemaju.
Stvarno mi je zao za te ljude sto su toliko glupe i tupe.

-------------
0123456789 Само десет цифри, а толку многу главоболие!
You can't take it to a philosopher for being stupid, if he wasn't he would've be a physicist.

Objavio: morph.kuja
Datum objave: 04.Listopad/Oct.2010 u 23:27
Nije stvar u cestama...

-------------
"But man is not made for defeat," he said. "A man can be destroyed but not defeated."
E.H.

Objavio: srkis
Datum objave: 05.Listopad/Oct.2010 u 01:01
Zašto pola sveta mrzi Amere? Pobogu... pa zar i za to treba objašnjenje?

U stvari, pravo pitanje treba da glasi, kako to da ih i druga polovina ne mrzi?

-------------
Моја господо, бољи и виши пођоше бољијема и вишијема, а ја једва вас допадох!

Objavio: cenobit
Datum objave: 05.Listopad/Oct.2010 u 04:43
Mark Zuckerberg je jedan kompjuterski moljac koji verujem da vec dugo nije video cestu.A i nije video dalje od kompjuterskog sveta kao i mnogi facebook zavisnici...kao i mnogi danasnji klinci retardi koji se zabiju i chatuju kao debili po 5,6 sati na dan umesto da igraju fudbala i druze se pravilno i kako treba kao u moje staro vreme kad se nije ulazilo u kucu vec pola detinjstva provedes na tako nekim cestama a njemu Zuckerbergu retardu kome se od smrdljivog Facebooka povecava dioptrija na naocarima i kome je propalo detinjstvo zelim da se totalno izgrbavi kuckajuci poruke na njegovom bogatom facebooku,Zuckerberg je samo jos jedan srecnik koji se brzo obogatio u toj Americi,koju svi pljujemo,iako mu to prventsveno i nije bila namera vec je samo hteo da napravi on-line chat za svoju Srednju skolu kako bi mogao da se -druzi- sa ostalim ljudima preko tog facebooka posto je bio takozvani luzer u skoli,nije smeo ni jednoj devojci da pridje i nije imao prijatelje sve dok mu se nije posrecilo da zaradi velike pare zbog svog velikog -izuma- facebooka u toj obecanoj zemlji Americi

Objavio: bojanadj
Datum objave: 05.Listopad/Oct.2010 u 09:41
Originalno postovano od strane nosundayfear nosundayfear piše:

Putevi u Bosni su super. Kad pređem sa ove naše kaldrme na bosanski asfalt, dođe mi da skačem od sreće.

LOL +1

Elem, pošto u mojoj ulici, u Novom Sadu, nema asfalta (mislim, imamo mi put, ali u safari stiluLOL), a nemam ni Fejs nalog onda je sve ok, je li tako? LOL NE treba da se osetim uvređenom ili tako nešto LOLLOLLOL

-------------
Life isn't about waiting for the storm to pass; it's about learning to dance in the rain...

Objavio: Bardem
Datum objave: 05.Listopad/Oct.2010 u 10:34
Originalno postovano od strane cenobit cenobit piše:

Mark Zuckerberg je jedan kompjuterski moljac koji verujem da vec dugo nije video cestu.A i nije video dalje od kompjuterskog sveta kao i mnogi facebook zavisnici...kao i mnogi danasnji klinci retardi koji se zabiju i chatuju kao debili po 5,6 sati na dan umesto da igraju fudbala i druze se pravilno i kako treba kao u moje staro vreme kad se nije ulazilo u kucu vec pola detinjstva provedes na tako nekim cestama a njemu Zuckerbergu retardu kome se od smrdljivog Facebooka povecava dioptrija na naocarima i kome je propalo detinjstvo zelim da se totalno izgrbavi kuckajuci poruke na njegovom bogatom facebooku,Zuckerberg je samo jos jedan srecnik koji se brzo obogatio u toj Americi,koju svi pljujemo,iako mu to prventsveno i nije bila namera vec je samo hteo da napravi on-line chat za svoju Srednju skolu kako bi mogao da se -druzi- sa ostalim ljudima preko tog facebooka posto je bio takozvani luzer u skoli,nije smeo ni jednoj devojci da pridje i nije imao prijatelje sve dok mu se nije posrecilo da zaradi velike pare zbog svog velikog -izuma- facebooka u toj obecanoj zemlji Americi

Dodao bih i to da je preskocio cinjenicu da su SAD od svoga nastanka genocidna tvorevina i da su generator sve i jednog rata u svetu posle Drugog Svetskog Rata i da tim stopama nastavljaju i dalje

Objavio: nebojsa66
Datum objave: 05.Listopad/Oct.2010 u 13:36
Originalno postovano od strane Bardem Bardem piše:

Originalno postovano od strane cenobit cenobit piše:

Dodao bih i to da je preskocio cinjenicu da su SAD od svoga nastanka genocidna tvorevina i da su generator sve i jednog rata u svetu posle Drugog Svetskog Rata i da tim stopama nastavljaju i dalje

Daj obojica get a life! Ako vam se toliko ne sviđa i stalno serete kako je to odvratno nemojte čitat... Već mi idete na mushroom koliko stalno baljezgate kako face je ovakav, face je onakav. Amerika je onakva i ovakva... Jizzs, Amerikanci nisu glupi. Da su glupi ne bi bili najmoćnija sila na svijetu. Koriste druge da im obavljaju poslove jer je tako lakše. Prestanite više pričat gluposti jer bi i vi jedva dočekali da odete u "smrdljivu" Ameriku da se spasite od ovog našeg zatucanog Balkana. Da smo mi toliko pametni ne bi još uvijek živili u ratu i srali jedni po drugima.
Get real!

-------------

Nisam lud, mater me testirala!

Objavio: Babusnica
Datum objave: 05.Listopad/Oct.2010 u 14:14
Hahah uvek isto LOL. Nisu oni glupi jes' da mozda prednjace po tome... Da su genocidna tvorevina to stoji i uvek gledaju da naprave neko sranje da bi se obogatili/pokrali nekog, to je njihova politika ali nece jos dugo bojapaprichica. Dosli divlji oterali pitome...

Datum objave: 05.Listopad/Oct.2010 u 15:39
Originalno postovano od strane Babusnica Babusnica piše:

Da su genocidna tvorevina to stoji i uvek gledaju da naprave neko sranje da bi se obogatili/pokrali nekog, to je njihova politika

Pazi, na planeti ima i ljudi koji za sebe kazu da su Francuzi, Rusi, Kinezi, itd. i ne svi se zovu Ameri.
Aj imenuj jednu naciju koja nije to, a bar i jednog normalnog coveka?
Po cemu je tvoja nacija bolja, zato sto te vaspitali da gajis nacionalisticke osecaje da je tvoja? Po cemu se drzi da postoji jedna ili druga nacija kad se svuda svakodnevno deca tucu da pokaze koji od koga jaci.
Po cemu nekome pripada i metar kvadratan od ove planete? Samo zato sto se rodio, ili zato sto dao i svake godine daje deo svoje proizvodnje na "Drzavi/Vlastima" koji btw. dosli vojskom i krvoprolicem postavili kamen dokle je njihov reon reketarstva?
A sta je kriminal, sve sto narusi tu idilu drzavnog profita od to da neko pozeli da uzme deo njihovog (Danocno zatajivanje u kome spada sav nelegalni posao) sve do to da im neko osteti ljudski resurs (neko ti polomi nogu) i kao invalid (Radno nesposoban po definiciju) nemozes vise nositi profit, pa ga vlasti kazne da ide u zatvor i radi besplatan posao kako bi nadoknadiot to sto gube od tebi a posledica njega (Zato vlasnicko potomstvo je van zakona, jer ga boli briga ako gubi svoje pare). Ko sto svako ima prava za posece svoju jabuku u dvoristu i ostane gladan - nazalost nema tog prava, jer 20-80% razlicitih poreza te jabuke pripada vlastima) i bice kaznjen sto je ostetio opsto dobro (neko drugi je mogao pojesti te jabuke).

Jednom davno jedna je ekspedicija sacinjena od 30 ljudi otisla na juzni pol, zaglavili tamo, nakon 6 mjeseci se je samo jedan vratio i to ugojen ko svinjetina. Nema zakonske dokaze sta se dogodilo, nezavisno sta ti mislis jer on ulovio debeli kit i imao hranu.

Ljudi su genocidna tvorevina, to je njihova politika. Od te politike je izaslo da se predje od Kraljeve i Careve na ustav i zakone gde bar po neko ovde-onde plus ostvari svoje pravo da ga ne ogole do gole koze.

-------------
You can't take it to a philosopher for being stupid, if he wasn't he would've be a physicist.

Datum objave: 05.Listopad/Oct.2010 u 15:46
bup

-------------

Objavio: Kampfar
Datum objave: 05.Listopad/Oct.2010 u 15:52
Originalno postovano od strane prijatel-MKD prijatel-MKD piše:

Da su genocidna tvorevina to stoji i uvek gledaju da naprave neko sranje da bi se obogatili/pokrali nekog, to je njihova politika

Pazi, na planeti ima i ljudi koji za sebe kazu da su Francuzi, Rusi, Kinezi, itd. i ne svi se zovu Ameri.
Aj imenuj jednu naciju koja nije to, a bar i jednog normalnog coveka?
Po cemu je tvoja nacija bolja, zato sto te vaspitali da gajis nacionalisticke osecaje da je tvoja? Po cemu se drzi da postoji jedna ili druga nacija kad se svuda svakodnevno deca tucu da pokaze koji od koga jaci.
Po cemu nekome pripada i metar kvadratan od ove planete? Samo zato sto se rodio, ili zato sto dao i svake godine daje deo svoje proizvodnje na "Drzavi/Vlastima" koji btw. dosli vojskom i krvoprolicem postavili kamen dokle je njihov reon reketarstva?
A sta je kriminal, sve sto narusi tu idilu drzavnog profita od to da neko pozeli da uzme deo njihovog (Danocno zatajivanje u kome spada sav nelegalni posao) sve do to da im neko osteti ljudski resurs (neko ti polomi nogu) i kao invalid (Radno nesposoban po definiciju) nemozes vise nositi profit, pa ga vlasti kazne da ide u zatvor i radi besplatan posao kako bi nadoknadiot to sto gube od tebi a posledica njega (Zato vlasnicko potomstvo je van zakona, jer ga boli briga ako gubi svoje pare). Ko sto svako ima prava za posece svoju jabuku u dvoristu i ostane gladan - nazalost nema tog prava, jer 20-80% razlicitih poreza te jabuke pripada vlastima) i bice kaznjen sto je ostetio opsto dobro (neko drugi je mogao pojesti te jabuke).

Jednom davno jedna je ekspedicija sacinjena od 30 ljudi otisla na juzni pol, zaglavili tamo, nakon 6 mjeseci se je samo jedan vratio i to ugojen ko svinjetina. Nema zakonske dokaze sta se dogodilo, nezavisno sta ti mislis jer on ulovio debeli kit i imao hranu.

Ljudi su genocidna tvorevina, to je njihova politika. Od te politike je izaslo da se predje od Kraljeve i Careve na ustav i zakone gde bar po neko ovde-onde plus ostvari svoje pravo da ga ne ogole do gole koze.

Plz, bez više ovakvih ataka na inteligenciju (barem pojedinih)ljudi na forumu... a pogotovo nabacivanjem podataka koji nemaju veze sa realnošću...

-------------
https://imageshack.com/i/1xkz68j" rel="nofollow -

I know who I am. And after all these years, there's a victory in that.

Datum objave: 05.Listopad/Oct.2010 u 16:07
Gde ti vidis da ja gajim nacionalisticke osecaje? Confused 
Amerika je svetski policajac/silovatelj no.1 bez ikakve dileme (ovo mislim da noviju istoriju ). Toliko zla su doneli ljudima sireci njihovu ''demokratiju'' da je to strasno. 

Indijance su doveli na rubu egzistencije. Pre dolaska Kolumba, populacija američkih urođenika brojala je negde između 20 i 100 miliona. Već do devetnaestog veka taj broj je opao na nekoliko miliona.  A da ne pricamo sada.

White man came across the sea
He brought us pain and misery
He killed our tribes, he killed our creed
He took our game for his own need
kako bi rekli Mejdeni.

Objavio: yolix83
Datum objave: 05.Listopad/Oct.2010 u 16:12

Datum objave: 05.Listopad/Oct.2010 u 16:40

Pre dolaska Kolumba, populacija američkih urođenika brojala je negde između 20 i 100 miliona

It is estimated that when the first Europeans arrived in 1492 there were 15 to 20 million Native Americans living in the land.

http://www.historycentral.com/Indians/Before.html

toliko o tome

sto se amerikanaca tice, oni su super nacija.
imate tamo kineza, japanaca, indijaca, meksikanaca, francuza, srba, nijemaca, hrvata, spanjolaca, itd itd i svi su amerikanci

zasto su idioti?
nisu oni nikakvi idioti, a to i trenutna politicka pozicija pokazuje, ne rade nista sto francuzi, britanci, nizozemci, njemci, spanjolci nisu radili, provode imperijalisticku politiku, naustrb stoke sitnog zuba, danas je to bliski istok i nafta, sutra je voda i balkan.

ako neces milom hoces silom.
sto se obrazovnog sustava njihovog tice, gdje je ono harward? princeton? gdje su sjedista kompanija ciji hardwer upravo koristitite? obrazuju elitu koja ce voditi zemlju, a ostala stoka ionako sluzi kao topovsko meso u marincima, ili sjedi doma po principu kruha i igara.
vuk sit a ovce na broju.

i tako mozemo u nedogled, dakle toliko o tome, od mene.

edit:

e da, sto se tice ovog komentara o cestama u bosni, koliko vas zaboli cosak da ja sada kazem da u zimbabveu nemaju osnovne sanitarne cvorove a logiraju se na fejs?
vjerojatno niti najmanje, stoga bez licemjernog zgrazanja molim.

a sto se zuceknberga tice, mozda on jeste geek, moljac ili kako ga vec zelite tretirati, ali neosporiva cinjenica je da je on moljac tezak 26.000.000.000 (milijardi) $ i to mu se nije posrecilo, vec je svojim znanjem i trudom zapoceo, a drugi nastavili
kad cete vi dozivjeti neki svoj trud da se vine u nebesa i da u povijest udjete kao zacetnik fejsbuk fenomena? hoce li vam ime uopce ostati zabiljezeno u povijesti?

-------------
Svi titlovi koje trebate a ne mozete ih NIGDJE naci, ili ste skinuli film prije TRI dana i jos nema titlova, nalaze se http://www.albinoblacksheep.com/flash/youare" rel="nofollow - OVDJE

Datum objave: 05.Listopad/Oct.2010 u 17:02
Sto se brojki tice ne mora da su tacne, to su samo procene , cinjenica je da ih nije puno ostalo. Ove tvoje brojke su samo za Severnu Ameriku, a one moje za sve (tek sam sada video)...

Ne kazem ja da su oni nesposobni , ne bi oni tu bili jesu, vec da su svetski policajac no.1 i da cine velika zlodela pod imenom ''demokratije''

Datum objave: 05.Listopad/Oct.2010 u 17:15
Opa, pa klip kaze da ima vrlo pozitivan kontekst.
Lepo kaze, umesto da im pomognete da sagrade ceste i aerodrome i fabrike, vi ih zamajuete fejzbukom i filmove.
Bas istina nasocena da uvredi Amere, a ne ostale.

btw. I Peking kao glavan grad Kine 2/3 nema sanitarnu mrezu.

-------------

Datum objave: 05.Listopad/Oct.2010 u 17:25
*nebojsa 66-A da se ti manes malo i mene i mog misljenja o amerim.Sta tebe briga sta ja mislim o njima,nemoj se ti oko toga vrpoljiti puno i pisati nekakve komentare.Ako te smaraju moji komentari zaobidji ih i ne citaj.Nemoj ti voditi brigu o mom zivotu.

I mani me tih anglosaksonskih izraza koji nemaju vze s mozgom

Datum objave: 05.Listopad/Oct.2010 u 17:32

Ako te smaraju moji komentari zaobidji ih i ne citaj

istom logikom: ne citaj odgovore na svoje postove ako ti smetaju, ili jos bolje, ako ne zelis odgovore nemoj niti postati.

-------------

Datum objave: 05.Listopad/Oct.2010 u 17:35
Pa nisam znao da postoje advokati SAD i na ovim prostorima.Ubuduce cu drzati jezik za zubima

P:S: ja nigde nisam ni rekao da su glupi,vec samo genocidni i inicijatori ratova.Voleo bi da mi neko iznese argumente protiv toga a ne iznositi pausalne gluposti

Datum objave: 05.Listopad/Oct.2010 u 17:45

btw. I Peking kao glavan grad Kine 2/3 nema sanitarnu mrezu.

Taj Peking ti ima stanovnika taman koliko da se spojimo opet Makedonija-Srbija-Hrvatska, a možda i još poneko zafali.

Proste činjenice. Amerika se razvijala drugačije od Evrope, jer u Evropi je sve bilo koliko toliko definisano, pa se vekovima kolji za neko parče zemlje.
U Americi je sve bilo otvoreno, i svako je jurio svoj interes. U početku eksploatacija, pa kolonizacija, pa taj njihov građanski rat koji je prosečan evropski rat.
Njih nije kačio prvi svetski, drugi svetski itd. (ne nije) Dok su se tamo prckali po njihovim ostrvima, u Evropi su se jedne te iste kuće gradile po 1000 put.
Nije teško graditi kučkarsku naciju 1000 vrsta kada si odvojen od najtežih zbivanja a sa strane ti samo priliva u zemlju.
Zato se tamo dižu zgrade 100spratnice, a na Balkanu se grade mostići, putevi i muzu krave u dnevnoj sobi.

Kratko opisano, ovako je teklo realno stanje.

A to što se sile na slabije zemlje od sebe? Jure interes gde može da ućare, da destabilizuju druge zemlje sve pod zastavom ''demokratije''

-------------

Datum objave: 05.Listopad/Oct.2010 u 18:08
Originalno postovano od strane Kampfar Kampfar piše:

a pogotovo nabacivanjem podataka koji nemaju veze sa realnošću...

In his report to the British Admiralty in October 1854, Rae wrote, "From the mutilated state of many of the corpses and the contents of the kettles, it is evident that our wretched countrymen had been driven to the last resource - cannibalism - as a means of prolonging existance" (Rae 1854).

-------------

Datum objave: 05.Listopad/Oct.2010 u 18:17

a pogotovo nabacivanjem podataka koji nemaju veze sa realnošću...

In his report to the British Admiralty in October 1854, Rae wrote, "From the mutilated state of many of the corpses and the contents of the kettles, it is evident that our wretched countrymen had been driven to the last resource - cannibalism - as a means of prolonging existance" (Rae 1854).

Nabacivanje podataka, bez smisla.
Filip Višnjić je rođen u Semberiji, a još kao dete je oslepeo od velikih boginja.
Išao je po selima i gradovima i pevao je pesme o srpskoj buni koje je sam napisao…

Podatci koji nemaju nikakvu širu sliku, niti neku relevantnu povezanost sa temom.

-------------

Datum objave: 05.Listopad/Oct.2010 u 18:20

Taj Peking ti ima stanovnika taman koliko da se spojimo opet Makedonija-Srbija-Hrvatska, a možda i još poneko zafali.

Proste činjenice. Amerika se razvijala drugačije od Evrope, jer u Evropi je sve bilo koliko toliko definisano, pa se vekovima kolji za neko parče zemlje.
U Americi je sve bilo otvoreno, i svako je jurio svoj interes. U početku eksploatacija, pa kolonizacija, pa taj njihov građanski rat koji je prosečan evropski rat.
Njih nije kačio prvi svetski, drugi svetski itd. (ne nije) Dok su se tamo prckali po njihovim ostrvima, u Evropi su se jedne te iste kuće gradile po 1000 put.
Nije teško graditi kučkarsku naciju 1000 vrsta kada si odvojen od najtežih zbivanja a sa strane ti samo priliva u zemlju.
Zato se tamo dižu zgrade 100spratnice, a na Balkanu se grade mostići, putevi i muzu krave u dnevnoj sobi.

A to što se sile na slabije zemlje od sebe? Jure interes gde može da ućare, da destabilizuju druge zemlje sve pod zastavom ''demokratije''

sto li je pjesnik htio reci?
bitno da se pise, jel?

-------------

Datum objave: 05.Listopad/Oct.2010 u 18:22

Njih nije kačio prvi svetski, drugi svetski itd.

Ko je spasio planetu od nacisticke cizme u drugom svetskom?
Zasto je Europa ko malo kuce na lancu iza usa?

Ali ako, imamo mi partizane.

-------------

Datum objave: 05.Listopad/Oct.2010 u 18:23

vec samo genocidni i inicijatori ratova.Voleo bi da mi neko iznese argumente protiv toga a ne iznositi pausalne gluposti

a sto bi ti itko iznosio argumente? to i budala moze shvatit.
procitaj knjigu "Stoljece rata", stavlja stvari na pravo mjesto.

-------------

Datum objave: 05.Listopad/Oct.2010 u 18:26
Originalno postovano od strane Sentinel Sentinel piše:

sto li je pjesnik htio reci?
bitno da se pise, jel?

Postoji nejasnoća usled frustracije, i nejasnoća usled nejasnog teksta.
Pošto si svestan da je ovo prvo, nema se šta dodati.

-------------

Datum objave: 05.Listopad/Oct.2010 u 18:29

Njih nije kačio prvi svetski, drugi svetski itd.

Ko je spasio planetu od nacisticke cizme u drugom svetskom?
Zasto je Europa ko malo kuce na lancu iza usa?

Ali ako, imamo mi partizane.

A kad  ti se  majstore istorije priključila Amerika u drugom svetskom ratu? Je li pre satiranja Francuske ili posle? Je li pre satiranja i osipanja prema Rusiji ili posle? Je li pre satiranja i osipanja prema jugu Srbije ili posle?
Uključili su se kada su se ovi već toliko raštrkali da im nije preostalo ništa drugo do ukopavanja.

-------------

Datum objave: 05.Listopad/Oct.2010 u 18:35
Upravo tako. 
Najveca Hitlerova greska je bila sto je krenuo na Rusiju, kad je lepo potpisao sporazum sa Staljinom.
I ne znam zasto prozivas partizane, zar je mali njihov doprinos?

Datum objave: 05.Listopad/Oct.2010 u 18:39

I ne znam zasto prozivas partizane, zar je mali njihov doprinos?

Da nisu dali doprinos, ne bi u početku prvo bili ''sponozorisani'' novčano i opremom četnici, da bi se zaokretom rata počeli partizani sponzorišu putem istih stranih izvora. Njih su pored Nemaca gonili četnici i ustaše, što je istorijski tačno, i neosporno.

-------------

Datum objave: 05.Listopad/Oct.2010 u 18:40
Slazem se.

Objavio: luka0037
Datum objave: 05.Listopad/Oct.2010 u 18:49

Ali ne verujem oko cega ste vi nasli sad da raspravljate i gde ode temaAcaNholivud jos ce da napisete istorijski udzbenik na temu amera i njihov zalaganja u svetskim ratovimawallbash sto bi rekli u moje selo 'Dokon pop telad krsti'pop

Ostavite istoriju i prozivanja ko ,kako  i gde za ljude koji su placeni da se mlate oko toga (ovde cete samo napraviti sranja vasim strastvenim posticima a onda cu ja morati sve to da brisem i onda ............ ) 

Dajte  prebacite energiju na nesto konstruktivnije alma2

-------------

Datum objave: 05.Listopad/Oct.2010 u 18:49

putem istih stranih izvora.

Bas to. Kojih stranih izvora? Ko je pomogao da se nacisticka cizma najuri?

-------------

Objavio: silent_passenger
Datum objave: 05.Listopad/Oct.2010 u 19:06
Originalno postovano od strane srkis srkis piše:

Zašto pola sveta mrzi Amere? Pobogu... pa zar i za to treba objašnjenje?

U stvari, pravo pitanje treba da glasi, kako to da ih i druga polovina ne mrzi?

Druga poloina ne mari...

Datum objave: 05.Listopad/Oct.2010 u 19:09
Jebote kolko pametnih ljudi na forumu...
De zaključajte ovu temu...

-------------

Ispiši stranicu | Zatvori Prozor

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd. - http://www.webwiz.co.uk