Web: Titlovi.com
Kategorija: Filmovi i serije
Ime foruma: Titlovi.com Vam sa ponosom predstavljaju - filmovi
Opis foruma: Ovdje možete naći informacije o filmovima
URL: https://forum.titlovi.com/forum_posts.asp?TID=35777 Datum ispisa: 06.Lipanj/Jun.2026 u 01:05 Verzija Softvera: Web Wiz Forums 11.01 - http://www.webwizforums.com
Tema: Scott Pilgrim vs. the World (2010)Objavio: Gajtana
Tema: Scott Pilgrim vs. the World (2010)
Datum objave: 25.Kolovoz/Aug.2010 u 12:44
Scott Pilgrim vs. the World
Scott Pilgrim upravo je upoznao djevojku svojih snova, Ramonu Flowers. Ono što Scott ne zna, a što će mu brzo postati bolno jasno, je kako bi ju osvojio mora poraziti njezinih sedam bivših partnera, a svi su nabrijani i ljuti!!
Žanr: Komedija Godina: 2010 Redatelj: Edgar Wright
Uloge: Michael Cera (Scott Pilgrim) Mary Elizabeth Winstead (Ramona V. Flowers) Kieran Culkin (Wallace Wells) Chris Evans (Lucas Lee) Anna Kendrick (Stacey Pilgrim) Brandon Routh (Todd Ingram) Alison Pill (Kim Pine) Jason Schwartzman (Gideon Gordon Graves) Mark Webber (Stephen Stills)
------------- Kad pitaju kako ste, uvijek recite ODLIČNO! Razveseliti će te prijatelje i rastužiti neprijatelje!
Odgovori: Objavio: bubba ho-tep
Datum objave: 01.Studeni/Nov.2010 u 17:46
Genijalan film, iznimno inteligantna ideja i maestralna izvedba, za jedan ''hollywoodski'' hit...
Objavio: blackpearl
Datum objave: 02.Studeni/Nov.2010 u 22:55
Mislim da film treba da se zove Scott Pilgrim vs. Evil Exes
-------------
Objavio: Calavera
Datum objave: 03.Studeni/Nov.2010 u 01:32
Ako vam se svideo film, preporucujem strip po kome je radjen, uzasno je zabavan. :)
Ako vam trebaju linkovi, PM-ujte me.
Objavio: bubba ho-tep
Datum objave: 03.Studeni/Nov.2010 u 13:02
blackpearl piše:
Mislim da film treba da se zove Scott Pilgrim vs. Evil Exes
Ne znam jel to stvar ženskog mozga, ali nakon gledanja je to i moje žensko predložilo
Objavio: nebojsa66
Datum objave: 03.Studeni/Nov.2010 u 22:35
Kako strava film!!!
Prelud, prelud!!! Osvojio me već uvodnom scenom, a onda je samo postajalo sve bolje i bolje.
Imam puno najboljih scena koje su mi se jako svidjele, ali ona gdje on lupi glavom o banderu i pojavi se thup je ne prevaziđena!!
-------------
Nisam lud, mater me testirala!
Objavio: bojanadj
Datum objave: 20.Studeni/Nov.2010 u 01:15
Uopšte ne delim oduševljenje kolega, čak šta više. Moji ukućani su odustali od gledanja posle nekih 15-20 minuta i to "sa poprekim pogledom" upućenim meni koja sam rekla kako je film nahvaljen i na imdb i na forumu. Ja sam odgledala do kraja nadajući se da ću se konačno u nekom momentu početi zanimati za film i osetiti tu "fenomenalnost"...ali nisam.
Za mene, suma sumarum, obična tinejdžerska priča upakovana u drugačiji ukrasni papir. Ništa genijalno nisam pronašla u ovom filmu i definitivno ga ne bih više nikom preporučila (dovoljne su mi osude mojih ukućana )
------------- Life isn't about waiting for the storm to pass; it's about learning to dance in the rain...
Objavio: cudak_31177
Datum objave: 20.Studeni/Nov.2010 u 01:18
bojanadj piše:
Uopšte ne delim oduševljenje kolega, čak šta više. Moji ukućani su odustali od gledanja posle nekih 15-20 minuta i to "sa poprekim pogledom" upućenim meni koja sam rekla kako je film nahvaljen i na imdb i na forumu. Ja sam odgledala do kraja nadajući se da ću se konačno u nekom momentu početi zanimati za film i osetiti tu "fenomenalnost"...ali nisam.
Za mene, suma sumarum, obična tinejdžerska priča upakovana u drugačiji ukrasni papir. Ništa genijalno nisam pronašla u ovom filmu i definitivno ga ne bih više nikom preporučila (dovoljne su mi osude mojih ukućana )
Takođe. Nisam se trudio ni da ostavim komentar, ali kad smo kod toga... brat je hteo da me odvali od batina kad sam mu dao film.
-------------
Datum objave: 20.Studeni/Nov.2010 u 01:25
Sve je stvar ukusa, kad ga nekako nabavite, kupite, implementirate, pogledajte opet film...
Datum objave: 20.Studeni/Nov.2010 u 01:28
Film je genijalna metafora o vezama, u kojima se uvijek borite sa predodžbama partnera/partnerice, koji vas i koje vi, uklapate u neki kalup na temelju prijašnjih iskustava, dok jednog dana ne pređete preko tih prepreka...
jebote kakva rečenica, pa ja sam relativno pametan...
Datum objave: 20.Studeni/Nov.2010 u 01:32
A pazi ovu rečenicu:
Film je sranje.
Izvini brate, morao sam
-------------
Datum objave: 20.Studeni/Nov.2010 u 01:34
kažem ja, stvar je neukusa
Datum objave: 20.Studeni/Nov.2010 u 01:34
bubba ho-tep piše:
pa ja sam relativno pametan...
relativno, bato, vrlo relativno
------------- Life isn't about waiting for the storm to pass; it's about learning to dance in the rain...
Datum objave: 20.Studeni/Nov.2010 u 01:36
ko prizna pola mu se dodA
Objavio: Salvador
Datum objave: 20.Studeni/Nov.2010 u 01:39
Film jme je toliko oduševio da sam ga nakon 30 min ugasio kakv je film . nahvalili su ga djeca i amerikanci onda možeš mislit kakav je filmi
Datum objave: 20.Studeni/Nov.2010 u 01:41
kakva djeca su ga nahvalila i amerikanci, otkud ti to? Argumentiraj tih svojih ''30 minuta gledanja''. Šta nije valjalo? Bez floskula tipa: ''Moš mislit kakav je film'',jer, znaš šta, jeben je film.
A mene teško išta holivudsko može iole zadovoljit...
Datum objave: 20.Studeni/Nov.2010 u 01:50
The new nightmare on the elm street
Ma šta da ti kažem film je djetinjarija ko da gledam crtani batman i robin
Sorry seriju crtani su još i dobri.
Datum objave: 20.Studeni/Nov.2010 u 01:54
Film je namjerno napravljen sa mnoštvom elemenata stripa, jer je, pazi sad ovo, RAĐEN po stripu... A djetinjarija je koliko su 300, Sin City, Watchmen i ostale kvalitetne ekranizacije stripa djetinjarije, u onoj mjeri u kojoj je tebi stran i nerazumljiv...
Datum objave: 20.Studeni/Nov.2010 u 02:00
Nemam ništa protiv 300, Watchmena i Sin City to su filmovi za 10. ovaj je čista 1
Njegovi filmovi kao što su shaun of the dead i hor fuzz su odličn.i volim takav humor ovo mi uopče nije bilo zabavno.Možda bi kada bi imao 15 god
Datum objave: 20.Studeni/Nov.2010 u 02:10
Vidiš, o tom ti pričam, to ti nije argument, to ti je glupost. Ko da ja napišem, tvoj komentar bi mi bio dobar kad bi imao 12...
Ja imam 28, pogledao tisuće filmova i meni je ovaj film inovativan, zabavan i u rangu autorovih prethodnih. Naravno, Hot fuzz je vrh. E sad, ja mogu točno napisat razloge zašto je to tako.
Objavio: VBojana
Datum objave: 20.Studeni/Nov.2010 u 02:13
Ja sam, iskreno, zaspala, i to usred bela dana, sto mi se desi jednom u 5 godina. Ali, mozda nije u pitanju "o ukusima ne vredi raspravljati", nego mi prosto tog dana nije legao. Probacu ponovo, u svakom slucaju, ako stigne na red
Objavio: Joe
Datum objave: 20.Studeni/Nov.2010 u 03:25
Ocajno u svakom pogledu, dobar parametar u kom moderan nekvalitetan film trci itd.
Datum objave: 20.Studeni/Nov.2010 u 03:45
Joe piše:
Ocajno u svakom pogledu, dobar parametar u kom moderan nekvalitetan film trci itd.
Zanimljivo, takve riječi za jedan od najinovativnijih i inteligentno napravljenih filmova u posljednje vrijeme. Jeli to puna kritika il ima neki konkretan dodatak izuzev ispraznog blaćenja?
Očajno ne može bit u svakom pogledu jer i oni kojima se ne sviđa tematika moraju priznati da je u najmanju ruku izuzetno dobro snimljen (naravno, ne kao što je npr. Welles eksperimentirao sa rasvjetom i kadriranjem, ali...) , da su efekti odlični (ne utječe mi to na kvalitetu filma, ali je činjenica), da je ideja svježa i maštovita, itd, itd...
Volim da ljudi ocrne film koji se meni sviđa, ali samo ako to znaju argumentima potkrijepit...
Datum objave: 20.Studeni/Nov.2010 u 03:49
Cemu, kome argumenti nekome ko voli Cecu, slusaj do daske i uzivaj.
Objavio: Bardem
Datum objave: 20.Studeni/Nov.2010 u 03:56
Joe piše:
Cemu, kome argumenti nekome ko voli Cecu, slusaj do daske i uzivaj.
Impresivna konstrukcija rečenice
Datum objave: 20.Studeni/Nov.2010 u 03:58
Jel to neka uvreda na moj račun od vrhunskog poznavatelja filmske umjetnosti? Samo oprezno sa stavljanjem mene u kalup seljačine koja sluša narodnjake, uvreda je to na koju ne reagiram lijepo...
A koji si ti autoritet, o majstore veliki, mudri Kurosawo? Znaš zašto ne znaš ništa napisat o filmu? Jer ga vjerojatno ni pogledao nisi, već u pomodarskom časopisu pročitao kako ga blate i meni prodaješ muda pod bubrege. Znaš zašto te pitam da napišeš nešto o filmu? Ne zato što me briga za tvoj stav, već zato da vidim da li pojma o ičemu imaš...
p.s. Bardeme, očito je vrlo pismen provokator ušao u naše redove, nek te ne zabrinjava...
Datum objave: 20.Studeni/Nov.2010 u 04:01
Izuzetno
Kad smo već kod toga, film je snimljen fantastično. Kad sam rekao da mi nije legao, mislio sam na samu tematiku (koja mi je krajnje bezvezna), ali ne osporavam ni da je za Holivud inovativan i pre svega potreban, kao dobra polazna tačka za neke buduće, ozbiljnije projekte.
-------------
Datum objave: 20.Studeni/Nov.2010 u 04:20
Pogresno ste razumeli, Ceca nije bila licno bubi ho tepu ili sta god on voleo vec komparativno nekome ko voli slicno sto po meni odgovara danasnjoj omladini. A pisati o takozvanom filmu je nezahvalno.
Datum objave: 20.Studeni/Nov.2010 u 04:24
Bolje nikakav komentar, nego ovakvi komentari... Odjavljujem se za večeras.
Datum objave: 20.Studeni/Nov.2010 u 04:29
Da, to je kad neko ne voli film koji ti volis i ne kaze zasto, vec si to rekao, laku noc.
Datum objave: 20.Studeni/Nov.2010 u 10:24
Kako je zabavno čitati vas
Bato, kod mene je stvar vrlo jednostavna. U temi za Inception si napisao nešto kao "ako želiš pogledati inteligentan film preporučujem ti Scott Pilgrim..." Spremim ja kokice, vino, pepeljaru, cigarete...znaš i sam- celu garnituru i počnem...i čekam i čekam i čekam... film se završio ja i dalje čekam. Onda, pošto, je l' te, poštujem tvoje mišljenje i stavove, pomislim "da li sam ja glupa ili slepa pa ne videh ono što mi je rečeno?" Znam da glupa nisam, a još sam sigurnija da nisam slepa. Ok, pročitala sam ja da je film rađen po stripu (koji naravno nisam čitala), proverila sam i koja "starosna garnitura" mu je davala velike ocene na imdb, ali i Watchmen je isto tako po stripu(koji takođe nisam čitala), a on me "razvalio" za razliku od ovog. Kao što sam već rekla- ovo je drugačije ispričana tinejdžerska priča - da dodam na neobičan način i tu imaju od mene za ideju(ugao) i realizaciju te ideje. Meni smeta to što sam očekivala inteligentan film, tj inteligentnu priču koja će me nositi ceo film, a mene je smorila/razočarala činjenica da je to klasična tinajdžerska/ljubavna priča. Da su borbe sa exess bile nekako "zamotane" u maglu, tj da nam nisu odmah rekli sa kim/čim se bori možda bi mi bilo interesantnije, ali s obzirom da su nam po običaju sve sažvakali (naše je bilo samo da povežemo exes sa "repom koji svi vuku"- prejednostavno mi je i zato sam razočarana).
Što neko reče, da sam u fazi kada sam volela tinejdžerske filmove ovaj bi me sigurno oduševio, jer je drugačiji...no, izgleda da sam previše odrasla za te priče da bi mi držale pažnju i oduševile me.
Sledeći put kada budeš hteo da neki film preporučiš, molim te reci na šta ti se "genijalno i inovativno" odnosi- na priču ili na način prezentacije te priče. Možda bude manje razočaranih
Datum objave: 20.Studeni/Nov.2010 u 10:39
Slažem se u potpunosti sa bojanadj.
Ja sam se jučer krivo izrazio rekao sam da je za djecu od 15 god.Ima djece koja su jako pametna za to doba ali to je kako kaže kolegica obična tijneđerska ljuavna priča nevidim tu neke inteligncije kako ti kažeš.Nema se tu šta previše komentirati.A inception odličan film jeste da je več takvo nešto viđeno kao recimo u The 13 floor Matrix i nekim drugim filmovima .Svejedno inception 10/10 a za scot 4 /10
Datum objave: 20.Studeni/Nov.2010 u 11:19
Kolega, ne mislimo baš isto.
Tinejdžerski filmovi nisu glupi (a u vašem postu otprilike tako piše). Tinejdžerski filmovi prikazuju probleme koje tinejdžeri imaju u svojim fazama odrastanja/sazrevanja. Kao odrasla osoba (a i roditelj) smatram da je taj period života izuzetno težak i potrebno je mnogo smeha, bola, inteligencije, ličnih grešaka(padova) da se pregura (ne uspeju baš svi da sazriju), pa samim tim i filmovi koji ga prikazuju mogu da budu smešni, teški, zanimljivi, a i glupi. Ovaj film je dobar prikaz sazrevanja s aspekta emocija jednog tinejdžera, razdvajanja bitnog od nebitnog, pravih vrednosti od iskrivljenih, ali meni TEMATIKA više nije zanimljiva i privlačna. Možda bi mi bila da mi nije rečeno da je film "genijalan, inteligentan i inovativan"...jbg ja sam očekivala triler a ne tinejdžerski film
Datum objave: 20.Studeni/Nov.2010 u 12:23
Oprostite kolegice ja nisam rekao da su tijneđerski filmovi glupi.Ima filmova još i dan danas koji su mi dobri kao goonies,Thrashin,itd da ih nenabrajam više.Ovaj film jednostavno mi nije legao i gotovo.Nevolim previše razglabatii jer nisam takva osoba ja volim u vrlo kratkim rečenicama reči što mislim i nemam potrebe za drugim stvarima razglabati .Ako je film meni dječji nemoram razglabati o dječjim fazama kao što je emocionalnost.Ja imam neki drugi mišljenje koei se možda nesviđa svakom ali to me baš i ne dira svako ima pravo na svoje mišljenje.Mislim može se postaviti tisuče pitanja zašto ti je dječji ovo ono i onda počinje tema o tijneđerima kao što ste vi kolegice počeli pisali koja više nema veze s filmom nego o problemima tijneđera.Mislim film je o problemima i sve to ali mi se neda jednostavno razglabati dalje o tomeJa sam samo ukratko htjeo dati svoj osvrt za film kratko i jasno da je dječji.Ustvari nema veze što je i dječj.inego što je čovijek htjeo prenesti u film.Izgleda mi ko da se je unio u svijet tinejeđer na tu neku razinu i to objasnio na malo drugačiji način što i je inovativno ali meni se nesviđa.Sad sam se raspisaao malo ali inače čete vidjeti vrlo jednostavne postove kao i do sadaNevolim iči u dubinu teme i razglabati.Možda sam loš forumaš ali takav sam.Wery Simple
spomenuču još nešto. Izvinjavam se kolegici ako sam je nekim svojim izjavama povrijedio također i kolegi.
Objavio: ghostwheel
Datum objave: 20.Studeni/Nov.2010 u 13:26
cudak_31177 piše:
ali ne osporavam ni da je za Holivud inovativan i pre svega potreban, kao dobra polazna tačka za neke buduće, ozbiljnije projekte.
...pa, saglasan sam sa ovim delom rečenice, s tom razlikom da je meni bio jako duhovit i zabavan, ali sama inovativnost i prikaz stripovske, gikovske i gejmerske supkulture su mi dovoljni da ga smatram značajnim filmom.
Datum objave: 20.Studeni/Nov.2010 u 13:36
Ne zaboravite na stripovski prikaz Batmana iz 60-tih.
To je bilo inovativno tada (iako dosta primitivnije). Ja sam više mislio na drugačiji pristup tinejdžerskom filmu od dosadašnjeg "party all night" kenjanja.
-------------
Objavio: Kampfar
Datum objave: 20.Studeni/Nov.2010 u 13:37
O čemu se radi u filmu? Sa čim može da se uporedi? Ne vuče na neki emo anarhi fazon možda? Da znam da polomim ceo disk onda
-------------
https://imageshack.com/i/1xkz68j" rel="nofollow -
I know who I am. And after all these years, there's a victory in that.
Datum objave: 20.Studeni/Nov.2010 u 15:27
Vidim da se rasprava nastavila, nažalost tek sad stignem reagirati...
ghostwheel piše:
cudak_31177 piše:
ali ne osporavam ni da je za Holivud inovativan i pre svega potreban, kao dobra polazna tačka za neke buduće, ozbiljnije projekte.
...pa, saglasan sam sa ovim delom rečenice, s tom razlikom da je meni bio jako duhovit i zabavan, ali sama inovativnost i prikaz stripovske, gikovske i gejmerske supkulture su mi dovoljni da ga smatram značajnim filmom.
Točno to O tome pišem otkad sam pogledao film, ali nikako da me skuže u potpunosti...
Kampfar piše:
O čemu se radi u filmu? Sa čim može da se uporedi? Ne
vuče na neki emo anarhi fazon možda? Da znam da polomim ceo disk onda
Nema veze s tim emo pederlucima. Teško ga je usporedit s nekim drugim filmom jer nije ni tinejđerski ni dječji kako neki pogrešno tvrde, već inteligentna komedija na tragu Kick Ass, Mamurluka i Superbad sa izuzetno inovativnim pristupom materiji...
Film ni po čemu ne može biti tinejđerski ili dječji, osim po činjenici da u njemu glume mlađi punoljetnici, stari od 22-30 godina.
Skroz su deplasirane izjave u kojima se ovako nešto uspoređuje sa Gooniesima koji su pravi, zabavan dječji film. Tako nešto može reći samo netko tko film nije uopće razumio, bez ikakve uvrede namijenjene ikome. Ovaj film je dječji koliko su Kick Ass i Superbad dječji. Nimalo.
Npr. Stalker od Tarkovskog na taj način, onome tko ga ne razumije, može djelovati kao isprazno onaniranje nad kadrovima. Onome tko ga gleda potpuno otvoren na čulne podražaje film je remek djelo po mnogim faktorima.
Ista stvar vrijedi za Scott Pilgrima. Treba ga se gledati bez predrasuda, očekivanja i stavljanja u kalup prije nego što smo uopće stisnuli play na daljinskom. Tada se njegova ingenioznost na različitim stupnjevima u potpunosti oslobađa. Počev od naizgled isprazne i jednostavne radnje koja je zapravo izuzetno slojevita i inteligentna metafora, preko načina snimanja, itd, itd...
Predrasude su zajebana stvar. Da sam npr, mislio da je riječ o tipičnom holivudskom smeću, ne bi ga nikad pogledao, ali čim sam saznao da je u pitanju rad autora poznatog po Shaun of the dead i Hot fuzz, dao sam mu priliku. I malo je reći da me iznenadio.
Ne zamjeram nikome tko ga je gledao, a ne sviđa mu se, ako zna objasniti zašto mu se ne sviđa. To je njegovo pravo. Moja poruka takvima je, pogledajte film bez predrasuda još jednom i ako vam se dalje ne sviđa, to je ponavljam vaše pravo. A komentare onih koji samo dođu i napišu nešto tipa, film je bezveze, sranje, dječji, bez da to znaju objasnit ću obrisat iz ove i ostalih filmskih tema pošto se tu ne radi o komentarima, već o neutemeljenim naklapanjima.
Hvala na razumijevanju, ovime sam napisao sve što je potrebno o ovom filmu.
Objavio: Dee_Monk
Datum objave: 20.Studeni/Nov.2010 u 15:37
Ljudi stvar ukusa....
Datum objave: 20.Studeni/Nov.2010 u 15:44
Kick Ass razvaljuje kolko je dobar film, ali sa ovim ga ne treba porediti. Što reče Dee Monk, stvar ukusa - nema mesta raspravi.
-------------
Datum objave: 20.Studeni/Nov.2010 u 15:54
stojim iza toga stvar ukusa i.
Datum objave: 20.Studeni/Nov.2010 u 19:08
bubba ho-tep piše:
u pitanju rad autora poznatog po Shaun of the dead i Hot fuzz
Ok, prodato. Verujem da ima nekih inovacija, zato cu i da pogledam, posto ljudi ne pokapirase ni Get him to the Greek kako valja, jer se naviklo na jedno te isto mozda, pa zbog toga nema mesta za inovacije.
Kickass mi nije nesto posebno interesantan. Nekako mi nije pasovao glumac jer je previse tunjav da bi on nesto divljao, a nije ni toliko smesan da to poprimi neki zanimljiv nivo. (Preciznije, onaj debeljan recimo u Balls of furry je pun pogodak, dok to ovde nije slucaj) U Superbadu je ''McLovin'' pasovao za ulogu, posle ono sto izvodi neke kerefeke za grupu Kiss *kako se vec zvase* mi se nije preterano svidelo, dosta izvestaceno. Pa mi se stoga nije dopao ni u Kickass... Nemam negativne komentare po pitanju filma ali nemam ni neke posebno pozitivne.
-------------
Datum objave: 20.Studeni/Nov.2010 u 20:06
Get him to the greek sadrži također vrlo kvalitetan humor...
Datum objave: 20.Studeni/Nov.2010 u 20:47
Salvador piše:
Oprostite kolegice ja nisam rekao da su tijneđerski filmovi glupi.
Zbog ovog
Salvador piše:
rekao sam da je za djecu od 15 god.Ima djece koja
su jako pametna za to doba ali to je kako kaže kolegica obična
tijneđerska ljuavna priča nevidim tu neke inteligncije kako ti kažeš.
sam napisala moj komentar da ne bi neko pomislio da mislim da je film ispod nivoa zrelosti petnaestogodišnjaka
Bato, ok, radi se o momcima i devojkama od 22-25 godina, ali mi je tematika tinejdžerska (nadam se da kontate na šta mislim da ne moram da opet objašnjavam)
Što se tiče predrasuda pre gledanja filma, već sam napisala
bojanadj piše:
Možda bi mi bila da mi nije rečeno da je film
"genijalan, inteligentan i inovativan"...jbg ja sam očekivala triler a ne tinejdžerski film
Mogu ja gledati još 10 puta (lažem, ne mogu dosta mi i ovaj jedan) ali ne vredi- predrasuda se ukorenila u moj mozak i ništa je ne može iskoreniti
Da si ovo napisao prvi put
bubba ho-tep piše:
ghostwheel piše:
cudak_31177 piše:
ali ne osporavam ni da je za Holivud inovativan i
pre svega potreban, kao dobra polazna tačka za neke buduće, ozbiljnije
projekte.
...pa,
saglasan sam sa ovim delom rečenice, s tom razlikom da je meni bio jako
duhovit i zabavan, ali sama inovativnost i prikaz stripovske, gikovske
i gejmerske supkulture su mi dovoljni da ga smatram značajnim filmom.
Točno to O tome pišem otkad sam pogledao film, ali nikako da me skuže u potpunosti...
predrasuda ne bi bilo...sledeći put pazi kako izražavaš svoje mišljenje
Datum objave: 20.Studeni/Nov.2010 u 23:54
Pogledah sada.
1. Bojana pojma nema.
2. Na trenutak sam mislio da ce da mi zasmeta zbog ljubavne strane, ali prevario sam se. Film se bas minimalizovao u tom smislu. Zapravo, film je mesavina igre Guilty Gear XX + Ostin Powers u nekom jacem smislu. (ko je igrao, znace) Ima tupavih recenica, a krljacine su simpaticne, jer koknes nekoga, ispadnu parice ... Gay roomate a imaju samo jedan krevet je epic ideja. Bass duel mi je najaci u filmu. Ima gomila scena koje su jako komicne. A onaj kome masta ne prelazi granice Fashion Channela sigurno nece moci da se nosi sa filmom.
3. Nije mi se dopalo: Muzika 50-50, ipak ima nekog emo crapa na momente. Prevod: Jedva trojka. Nisu prevedene muzicke scene a trebalo je jer su neke bile direktno upucene, i jos po koji promasen detalj.
edit: Sveukupno 8.1/10
-------------
Objavio: ghostwheel
Datum objave: 21.Studeni/Nov.2010 u 12:58
...a meni se muzika dopala, tj. onaj Scottov bend i njihovo garage krljanje, stvar koja ide uz uvodnu špicu sam stavio u plejer ...
Datum objave: 21.Studeni/Nov.2010 u 15:32
ghostwheel piše:
...a meni se muzika dopala, tj. onaj Scottov bend i njihovo garage krljanje, stvar koja ide uz uvodnu špicu sam stavio u plejer ...
I meni, a kad smo već spomenuli Get him to the greek, ima i tamo jedna ekstra stvar,zove se The Clap i govori o gonoreji... Btw. tu je Kampfarov titl jedino manjkav pošto kod prijevoda nije skužio igru riječi... clap=gonoreja a ne pljesak...
Datum objave: 21.Studeni/Nov.2010 u 18:14
Dunno, ovaj se dere clap, ovi okolo pljeskaju, jedan od znacenja reci
clap je pljesak, i ja sam osetio da je bezveze ''pljeskanje
pljeskanje'', ali nisam znao da znaci proliv
Za duplo je bolja muzika u Get him to the Greek, ne padam toliko na onaj nedoreceni drndav zvuk iz Scott Pilgrima, pa mi je zato 50-50.
U Greek su sve pesme wacky, i pazio sam da pogodim o cemu se radi, nema losih, cak i u drugim zanrovima, ove dve mi se isto dopadaju a nisam ljubitelj nijednog od 2 zanra
Ova pesma je vrh u filmu kada je lik pusti, a ne slusam rep, text je 10tka
Go to fucking shit , go to fucking shit
ili ova mi je bila kriminalna neki Madonna fazon ali text omg
Im talking about my A$$hole
-------------
Datum objave: 21.Studeni/Nov.2010 u 18:27
gonoreja nije proljev već spolna bolest
Objavio: blackpearl
Datum objave: 21.Studeni/Nov.2010 u 19:26
Oh noooo
-------------
Datum objave: 21.Studeni/Nov.2010 u 19:36
bubba ho-tep piše:
gonoreja nije proljev već spolna bolest
Mislim jedno, pisem drugo, danas sam bio fizicki preaktivan
-------------
Datum objave: 22.Studeni/Nov.2010 u 18:31
I ocekivao sam da ce se javiti izvestan broj nemaca pojma.
Dobro, sad ozbiljno... Scott Pilgrim je generacijiski film, namenjen veoma jasno definisanoj ciljnoj grupi: ljudima 15-28 godina starosti koji vole video igre, stripove, indie muziku, geekove i old-skul hipstere. Ako ne spadate u jednu (pozeljno vise) od tih grupa, film jednostavno necete skontati. Ako ste filmofil, mozete ceniti Wrightovu inovativnost i originalnost, ali to ce biti to.
A sad polako:
bojanadj piše:
Eto, upravo o tome pricam. Nisi shvatila poentu filma i odmah da strpala u kategoriju tinejdzerskog filma. Pilgrim je mnogo vise od toga.
Salvador piše:
Film jme je toliko oduševio da sam ga nakon 30 min ugasio kakv je film . nahvalili su ga djeca i amerikanci onda možeš mislit kakav je filmi
Jaaaaaao da, Ameri su taaaaaako gluuuupi. Mos' misliti kakav je film kad ga ovakvi pljuju.
bojanadj piše:
Meni smeta to što sam očekivala inteligentan film, tj inteligentnu priču koja će me nositi ceo film, a mene je smorila/razočarala činjenica da je to klasična tinajdžerska/ljubavna priča. Da su borbe sa exess bile nekako "zamotane" u maglu, tj da nam nisu odmah rekli sa kim/čim se bori možda bi mi bilo interesantnije, ali s obzirom da su nam po običaju sve sažvakali (naše je bilo samo da povežemo exes sa "repom koji svi vuku"- prejednostavno mi je i zato sam razočarana).
Što neko reče, da sam u fazi kada sam volela tinejdžerske filmove ovaj bi me sigurno oduševio, jer je drugačiji...no, izgleda da sam previše odrasla za te priče da bi mi držale pažnju i oduševile me.
A evo, najzad nesto konstruktivno.
Film je prejednostavan zato sto je uradjen kao old-skul video-igra. I tamo se sve svodilo na mlacenje negativaca dok ne dodjes do glavnog bossa (odnosno Gideona), nista tu ne mora da se sazvace. Film je hommage takvim igrama, zato sam i spomenuo da moras biti gejmer da bi shvatio poentu. Jasno da to nije jedina poenta filma, ali jeste medju najbitnijima.
Naravno, razlog zbog kojeg ti se film nije svideo ti je u drugom pasusu. Kao sto rekoh, ovo je ipak generacijski film, tako da je to potpuno razumljivo te zapravo nema potrebe da pokusavas da obrazlozis.
Salvador piše:
Slažem se u potpunosti sa bojanadj.
Ja sam se jučer krivo izrazio rekao sam da je za djecu od 15 god.Ima djece koja su jako pametna za to doba ali to je kako kaže kolegica obična tijneđerska ljuavna priča nevidim tu neke inteligncije kako ti kažeš.Nema se tu šta previše komentirati.A inception odličan film jeste da je več takvo nešto viđeno kao recimo u The 13 floor Matrix i nekim drugim filmovima .Svejedno inception 10/10 a za scot 4 /10
Dee_Monk piše:
Ljudi stvar ukusa....
Forumi upravo i sluze raspravljanju oko ukusa i bili bi krajnje dosadni kad bi se sve svelo na "stvar ukusa." Nego hajde da vidimo sta ovde tacno ne valja (i da vam objasnim zasto nije tako ).
Kampfar piše:
Prevod: Jedva trojka. Nisu prevedene muzicke scene a trebalo je jer su neke bile direktno upucene, i jos po koji promasen detalj.
Pesme nisam prevodio zato sto spadaju u pop/rok, sa instrumentima i tako. Da li bi prevodio Stairway to Heaven? Poeme i slicno da, ali ovo ne. I nisam primetio neku koja je uticala na radnju, pa ako bi bio ljubazan da das neki primer...
I ako mogu primeri tih promasenih detalja (kojih ocigledno ima podosta s obzirom da je prevod jedva za trojku ), uz kritike se moze biti samo bolji.
Kampfar piše:
Za duplo je bolja muzika u Get him to the Greek, ne padam toliko na onaj nedoreceni drndav zvuk iz Scott Pilgrima, pa mi je zato 50-50.
Zvuk je drndav zato sto Scottov bend nema pojma, cega su oni bolno svesni. To je bolje objasnjeno u stripu.
Datum objave: 22.Studeni/Nov.2010 u 18:55
Calavera piše:
Kampfar piše:
Prevod: Jedva trojka. Nisu prevedene muzicke scene a trebalo je jer su neke bile direktno upucene, i jos po koji promasen detalj.
Pesme nisam prevodio zato sto spadaju u pop/rok, sa instrumentima i tako. Da li bi prevodio Stairway to Heaven? Poeme i slicno da, ali ovo ne. I nisam primetio neku koja je uticala na radnju, pa ako bi bio ljubazan da das neki primer...
I ako mogu primeri tih promasenih detalja (kojih ocigledno ima podosta s obzirom da je prevod jedva za trojku ), uz kritike se moze biti samo bolji.
Kampfar piše:
Zvuk je drndav zato sto Scottov bend nema pojma, cega su oni bolno svesni. To je bolje objasnjeno u stripu.
Prevod je u nekom delu prepucavanje, zato ga je trebalo prevesti. A na pocetku je negde izmedju pevanja i govora to bilo nagovesteno. Bas zato sto nije Stairway to heaven, trebalo je prevesti, pogotovu sto ide eng. titl.
Recenice su vise puta prekratke, nisi podesavao izgleda nijedan tajming, pa ima jurnjave sta gde ko kaze, citira, itd. Ne belezim olovkom greske, da mi je dovoljno stalo, sam bih prepravio, a posto nije i ne moram jer ja licno mogu i bez prevoda da gledam, ali kazem i zbog nekih ''standarda'' foruma, i zbog angry mob gledaoca koji kako okrenes dodju kao gradjani drugog reda u tom slucaju, ali opet, i to je bitno.
Time sto kazem drndav zvuk, ocito mislim na to da nije profi bend, vec amateur za svrhu prikazanog.
-------------
Objavio: outside
Datum objave: 22.Studeni/Nov.2010 u 19:08
Upalio film, i izdržao sam nekih 50 minuta...više nisam mogao, nije mi se svidio....možda kasnije pogledam ostatak, vidjet ću....
Netko je ovaj film usporedio sa superbad, po meni ovaj film nema nikakve sličnosti sa spomenutim....superbad mi je puno,puno bolji film...
Datum objave: 22.Studeni/Nov.2010 u 19:19
Kampfar piše:
Prevod je u nekom delu prepucavanje, zato ga je trebalo prevesti. A na pocetku je negde izmedju pevanja i govora to bilo nagovesteno. Bas zato sto nije Stairway to heaven, trebalo je prevesti, pogotovu sto ide eng. titl.
Recenice su vise puta prekratke, nisi podesavao izgleda nijedan tajming, pa ima jurnjave sta gde ko kaze, citira, itd. Ne belezim olovkom greske, da mi je dovoljno stalo, sam bih prepravio, a posto nije i ne moram jer ja licno mogu i bez prevoda da gledam, ali kazem i zbog nekih ''standarda'' foruma, i zbog angry mob gledaoca koji kako okrenes dodju kao gradjani drugog reda u tom slucaju, ali opet, i to je bitno.
Pretpostavljam da mislis na ono "oh, yeah?", "oh, no" (u tom videu iznad), jer je svugde drugde jasna razlika izmedju pesme i govora. Meni je to delovalo kao deo pesme, da ne pricam sto "oh, yeah" valjda nema potrebe prevoditi.
Istina je da mi se skoro ceo posao oko prevodjenja svodi na rad u Wordu, ali jesam pratio koliko recenice traju i podesavao ih na malo duze kad je bilo neophodno. Inace, ne volim kad u prevodu komedije odjednom vidis i pitanje i odgovor i stignes do fore pre nego sto likovi na filmu stignu da je izgovore. Licno sam odgledao film sa titlovima i uspeo da sve procitam na vreme, bez jurnjave.
Datum objave: 22.Studeni/Nov.2010 u 19:31
Calavera piše:
Kampfar piše:
Pretpostavljam da mislis na ono "oh, yeah?", "oh, no" (u tom videu iznad), jer je svugde drugde jasna razlika izmedju pesme i govora. Meni je to delovalo kao deo pesme, da ne pricam sto "oh, yeah" valjda nema potrebe prevoditi.
Istina je da mi se skoro ceo posao oko prevodjenja svodi na rad u Wordu, ali jesam pratio koliko recenice traju i podesavao ih na malo duze kad je bilo neophodno. Inace, ne volim kad u prevodu komedije odjednom vidis i pitanje i odgovor i stignes do fore pre nego sto likovi na filmu stignu da je izgovore. Licno sam odgledao film sa titlovima i uspeo da sve procitam na vreme, bez jurnjave.
Meni je to znak neozbiljnosti da se ostavlja ''oh yeah'' i slicno (obrises ga jednostavno), ali dobro, kako ko gleda na to. Oh God, ne prevodim recimo Oh Boze, nego O Boze, itd...
Ne kapiram kakve to veze ima ''pise pre nego izgovori foru''? Ako je to razlog da se ne prevede muzicko prepucavanje, onda je meni licno los razlog. Ili uopste za skladnost prevoda.
Tebi mozda nema prekratkih recenica jer si radio prevod i znas gde i sta kada ide, a kada meni izadju 3-4 reci na 1 sekund trajanja, pa pauza pola sek, pa odmah 4-5 na 2 sekunde, stvara nista vise od zamora, jer je moglo ili da se produzi ili prekraji u jednu.
Da, i manje-vise bitna stvar, neko je vec ostavio tamo komentar za font.
-------------
Datum objave: 22.Studeni/Nov.2010 u 19:49
Kampfar piše:
Ne kapiram kakve to veze ima ''pise pre nego izgovori foru''? Ako je to razlog da se ne prevede muzicko prepucavanje, onda je meni licno los razlog. Ili uopste za skladnost prevoda.
"Pise pre nego sto izgovori fora" je odgovor na tvoj drugi pasus, to stvarno nema veze sa muzickim prepucavanjem.
Kampfar piše:
Tebi mozda nema prekratkih recenica jer si radio prevod i znas gde i sta kada ide, a kada meni izadju 3-4 reci na 1 sekund trajanja, pa pauza pola sek, pa odmah 4-5 na 2 sekunde, stvara nista vise od zamora, jer je moglo ili da se produzi ili prekraji u jednu.
Film sam prvo odgledao sa engleskim titlovima i nista mi nije promaklo.
3-4 reci na 1 sekund, kazes? Meni zvuci kao da tu moze jos ponesto da se doda.
A razlog za zamor se moze javiti i u tome sto je Pilgrim pravo frenetican film (ima smisla, nasa generacija zivi kao da je non stop na spidu). Gledao si ga, znas i sam, radnja se odvija velikom brzinom, pa sam kapirao da cu tim "kratkim" titlovima samo pojacati dozivljaj.
Kampfar piše:
E, to bih voleo da promenim, znam da treba da se prebaci iz unicode u nesto drugo, ali se u to ic ne razumem. Kako se to radi?
Datum objave: 22.Studeni/Nov.2010 u 20:01
Calavera piše:
Kampfar piše:
"Pise pre nego sto izgovori fora" je odgovor na tvoj drugi pasus, to stvarno nema veze sa muzickim prepucavanjem.
Kampfar piše:
Film sam prvo odgledao sa engleskim titlovima i nista mi nije promaklo.
3-4 reci na 1 sekund, kazes? Meni zvuci kao da tu moze jos ponesto da se doda.
A razlog za zamor se moze javiti i u tome sto je Pilgrim pravo frenetican film (ima smisla, nasa generacija zivi kao da je non stop na spidu). Gledao si ga, znas i sam, radnja se odvija velikom brzinom, pa sam kapirao da cu tim "kratkim" titlovima samo pojacati dozivljaj.
Kampfar piše:
E, to bih voleo da promenim, znam da treba da se prebaci iz unicode u nesto drugo, ali se u to ic ne razumem. Kako se to radi?
K, posto ja pisem jedno, a ti ides nekom zaobilaznom stazom i pises drugo nekom sumogljivom logikom, da stavim tacku onda. Prevod je realno za 2, dao sam ti 3. ZZ.
-------------
Datum objave: 22.Studeni/Nov.2010 u 20:12
Pa odgovorio sam ti na zamerke, u cemu je problem?
Datum objave: 22.Studeni/Nov.2010 u 20:17
Muka mi je kada udjem u ovu temu
------------- Hajde, Bože, budi drug, pa okreni jedan krug unazad planetu....
Datum objave: 22.Studeni/Nov.2010 u 20:22
Dee_Monk piše:
+1
Datum objave: 22.Studeni/Nov.2010 u 20:25
I meni se smucilo. Raspravljas s nekim o kvalitetu svog titla, izneses argumente, a druga strana naprasno odluci da vise nema sta da kaze i zalepi trojku. Sledeci put cu vec razmisliti vredi li ovo uopste truda.
Datum objave: 22.Studeni/Nov.2010 u 20:33
E ti nisi izostavio stvarno niti jednog člana koji ima nešto protiv filma.
Datum objave: 22.Studeni/Nov.2010 u 20:39
Calavera piše:
I meni se smucilo. Raspravljas s nekim o kvalitetu svog titla, izneses argumente, a druga strana naprasno odluci da vise nema sta da kaze i zalepi trojku. Sledeci put cu vec razmisliti vredi li ovo uopste truda.
Calavera video sam da imas 6 prevoda,i ako negde zapne,cuj se sa iskusnim translatorima da ti pomognu.Ja sam dao 5ticu za tvoj prevod Scott Pilgrim vs The world.Svaka Cast samo tako nastavi!
Posle mog katastrofalnog prvog prevoda,dobijao sam svakakve ocene i komentare,hteo sam da odustanem od prevodjenja filmova ali se tu naslo par dobrih drugara koji su mi slali privatne poruke,oni su mi bili podpora i evo sad prevodim.
uskoro kacim novi prevod za jedan film-Ruski....a engleski titl je ocaj...tako da ce i moj biti!
Naravno dobicu sigurno koju 2-3 za prevod ali bas me briga jer znam da ce masa ljudi da skine prevod i bice dosta osoba koje ce biti zadovoljne.
tako da....Matori ne daj se!
------------- Hajde, Bože, budi drug, pa okreni jedan krug unazad planetu....
Datum objave: 22.Studeni/Nov.2010 u 20:51
Sta da radim, nervira me kad vidim da svakakve gluposti od titlova dobijaju petice zato sto autori doticnih poznaju nekoga na ovom sajtu, a ja dobijem trojku zato sto sam, pazi molim te, pokusao da ustanovim sta tacno nije u redu sa mojim titlom.
Hvala na oceni.
Datum objave: 22.Studeni/Nov.2010 u 22:55
outside piše:
Dee_Monk piše:
+1
Ovakvi komentari su nepotrebni. Kome je muka nek ne ulazi i kraj.
Calavera, što se tiče mog viđenja filma, drago mi je da smo se razumeli. Nisam gejmer, a prešla sam i godine koje si spomenuo tako da - meni je bio smor.
Što se tiče prevoda, ja ti zaista ne mogu dati komentar, jer me film smorio, pa nisam mogla da se uživim u praćenje prevoda, a nemam snage prolaziti isto zarad komentara - nadam se da razumeš
Što se tiče kritika i komentara - svi mi dobijamo i pohvale i kritike za svoje titlove, ali treba ih znati prihvatiti. Razumem tvoju želju da titl bude u duhu ili fazonu (kako hoćeš) filma, ali prevodi tome ne služe. Naravno, vremenom i sa više prevoda ćeš uvideti i to i još mnogo drugih "caka". No, ne brini, svi mi učimo u hodu. Samo ti nastavi sa prevođenjem, opušteno i zarad sebe, a savete uvek čitaj, jer ćeš ih vremenom početi i prihvatati
I na kraju, forum jeste mesto gde razmenjujemo mišljenje i diskusije ne treba zatvarati izjavama tipa "nemate pojma" ili " o ukusima se ne raspravlja", ali treba znati diskusiju zadržati na nivou.
Datum objave: 23.Studeni/Nov.2010 u 01:10
@Outside: kad sam spomenuo Superbad, to je bilo u kontekstu toga da je on tinejđerski jednako kao i Scott Pilgrim, odn. samo zbog godina glumaca. Dakle, namijenjen je i starijoj publici...
Datum objave: 23.Studeni/Nov.2010 u 01:17
bubba ho-tep piše:
@Outside: kad sam spomenuo Superbad, to je bilo u kontekstu toga da je on tinejđerski jednako kao i Scott Pilgrim, odn. samo zbog godina glumaca. Dakle, namijenjen je i starijoj publici...
Aha, tu se sa tobom potpuno slažem...
Objavio: asvalttina
Datum objave: 24.Studeni/Nov.2010 u 14:36
Meni su likovi u filmu (posebno glavni glumac) strasno iritantni i odustala sam nakon borbe s prvim likom. Ama bas nijedna scena mi nije bila smijesna i full je sve isforsirano sto se meni nimalo ne svidja. A svidjela mi se dinamicnost u filmu zbog nacina snimanja.
-------------
"I’m old enough to bleed, I’m old enough to breed, I’m old enough to crack a brick in your teeth while you sleep."
Datum objave: 24.Studeni/Nov.2010 u 16:06
asvalttina piše:
Meni su likovi u filmu (posebno glavni glumac) strasno iritantni i odustala sam nakon borbe s prvim likom. Ama bas nijedna scena mi nije bila smijesna i full je sve isforsirano sto se meni nimalo ne svidja. A svidjela mi se dinamicnost u filmu zbog nacina snimanja.