Pet kandidata za specijalne efekte ....
Web: Titlovi.com
Kategorija: Filmovi i serije
Ime foruma: Filmovi i serije
Opis foruma: Novosti, izvještaji sa box officea, zanimljivosti... Sve u vezi s filmovima i serijama
URL: https://forum.titlovi.com/forum_posts.asp?TID=34854
Datum ispisa: 09.Lipanj/Jun.2026 u 23:41 Verzija Softvera: Web Wiz Forums 11.01 - http://www.webwizforums.com
Tema: Pet kandidata za specijalne efekte ....
Objavio: AcaNDr
Tema: Pet kandidata za specijalne efekte ....
Datum objave: 09.Srpanj/Jul.2010 u 10:52
Pet kandidata za specijalne efekte na idućoj dodeli Oskara Na idućoj dodeli Oskara biće pet kandidata za nagradu u kategoriji
specijalnih ekefata, umesto dosadašnja tri.

Promena u broju nominovanih doneta je zbog sve veće uloge specijalnih
efekata u holivudskim hit filmovima i napretku tehnologije digitalne
animacije.Američka filmska akademija saopštila je danas da će biti
izmenjena i kategorija posvećena dugometražnim animiranim filmovima, za
koju će ubuduće moći da se kandiduju i ostvarenja duža od 40 minuta.Do sada su nominovani animirani filmovi morali da traju duže od
70 minuta.Iduća dodela Oskara, 83. po redu, predviđena je za 27. februar
2011. godine u Los Anđelesu.
blic.rs
------------- I don't try to be someone I'm not - I've always followed my heart and trance has always been my main sound.
- Armin van Buuren
|
Odgovori:
Objavio: bojanadj
Datum objave: 09.Srpanj/Jul.2010 u 12:00
Iskreno, po meni je ovo skroz pogrešno. Umesto da podstiču poboljšanja u originalnosti priča i glumi, oni samo podstiču razvoj tehnike. Mislim, podržavam ja tehnički i tehnološki razvoj, ali zar Oskar ne bi trebalo da bude nagrada za filmsku umetnost?!
------------- Life isn't about waiting for the storm to pass; it's about learning to dance in the rain...
|
Datum objave: 09.Srpanj/Jul.2010 u 12:20
kako stvari stoje oskar ce biti sve, osim nagrada za filmsku umetnost.
------------- I don't try to be someone I'm not - I've always followed my heart and trance has always been my main sound.
- Armin van Buuren
|
Objavio: nebojsa66
Datum objave: 09.Srpanj/Jul.2010 u 12:22
Već dugo vremena nije nagrada za filmsku umjetnost... Sve je namješteno i jednostavno eto tako da malo troše pare...
-------------
Nisam lud, mater me testirala!
|
Objavio: bojanadj
Datum objave: 09.Srpanj/Jul.2010 u 12:25
Činjenica je da već duže, bar evropska publika, ne smatra da zaista zaslužni filmovi/priče/glumci dobijaju ovu nagradu, no, očigledno je da njih to baš briga. Američka publika se najviše "pali" na specijalne efekte i oni idu na to. Sad samo još da uvedu Oskara za film koji je najviše zaradio i imaju sve
------------- Life isn't about waiting for the storm to pass; it's about learning to dance in the rain...
|
Datum objave: 09.Srpanj/Jul.2010 u 13:00
Posto se zna koji je film u toku godine najvise zaradio, onda ne bi bilo zanimljivo jer se vec unapred zna ko je dobio oskara, a ovo drugo se "ne zna". Kao sto tvrdim, Ameri ce od svega da naprave show i napravice pare, mozemo mi njihi voleti ili ne, ali tako je.
ovaj "Katanac za bol" je dobio oskara i pre nego sto mu je i dodeljen. Znalo se da je Iraq glavni problem u Americi i samo je trebalo snimiti film i taj ce dobiti oskara, tako ce i dalje biti.
Nista me ne bi cudilo da neki visokobudzetni Sf ili Akcioni film sa gomilom efekata dobije oskara (za film), u bliskoj buducnosti...
- Armin van Buuren
|
Objavio: nebojsa66
Datum objave: 09.Srpanj/Jul.2010 u 13:03
Ne baš, Akademija ne voli SF i rijetko koji je osvojio nagradu za najbolji film... Prije će osvojiti neki koji prikazuju američke probleme bilo koje tematike nego neki dobar SF
-------------
Nisam lud, mater me testirala!
|
Datum objave: 09.Srpanj/Jul.2010 u 13:12
ali nece doveka ti filmovi dobijati oskara, doce vreme i za nesto novo...a to novo ce biti SF
- Armin van Buuren
|
Objavio: cenobit
Datum objave: 09.Srpanj/Jul.2010 u 17:45
|
Sve mi je manje bitna dodela oskara s obzirom koji je film poslednji put nagradjen,Katanac za bol je film za oskara samo zato sto je to politicki moralno u Americi i kako se muce njihovi jadni vojnici u ratu sa Irakom za ciji su rat i sami krivi Nerazumno mi je da neki takav film uzme toliko oskara a kod publike ne da je prosao nikako nego je pukao na svim bioskopskim blagajnama
|
|