Ispiši stranicu | Zatvori Prozor

Solomon Kane (2009)

Web: Titlovi.com
Kategorija: Filmovi i serije
Ime foruma: Titlovi.com Vam sa ponosom predstavljaju - filmovi
Opis foruma: Ovdje možete naći informacije o filmovima
URL: https://forum.titlovi.com/forum_posts.asp?TID=34149
Datum ispisa: 09.Lipanj/Jun.2026 u 11:17
Verzija Softvera: Web Wiz Forums 11.01 - http://www.webwizforums.com

Tema: Solomon Kane (2009)
Objavio: Nameless One
Tema: Solomon Kane (2009)
Datum objave: 05.Lipanj/Jun.2010 u 18:30

http://www.imdb.com/title/tt0970452/ - IMDB
http://www.solomonkane.com/ - Službena stranica
http://en.wikipedia.org/wiki/Solomon_Kane_%28film%29 - Wikipedia

SCENARIJ I REŽIJA: Michael J. Basset
KNJIŽEVNI LIK SOLOMONA KANEA: Robert E. Howard
GLUMCI:
James Purefoy                           Solomon Kane
Jason Flemyng                           Malachi
Rachel Hurd-Wood                      Meredith Crowthorne
Pete Postlethwaite                     William Crowthorne
Max von Sydow                          Josiah Kane

Solomon Kane je lik puritanca koji živi krajem 16. i početkom 17. vijeka u Engleskoj. On luta svijetom bez nekog posebnog cilja osim da se bori protiv zla. Tako je bilo u radovim legendarnog Roberta E. Howard, koji je stvorio Solomona davne 1928. Michael Basset je ovaj film zamislio kao uvod u trilogiju o Solomonu Kaneu koja bi se trebala nastaviti nekom od njegovih afričkih avantura. Ulogu Solomona Kane je odigrao fenomenalni James Purefoy (HBO Rome, NBC The Philanthropist) kojem uloga stoji kao da je rađena baš za njega.
Solomon Kane u filmu je bivši gusar koji je radio za Englesku i nakon što se jednom prilikom susretne sa Đavoljim Koscem koji je došao po njegovu dušu, povlači se u manastir u Engleskoj i okreće se Bogu tražeći iskupljenje svoje duše. Odlučuje odbaciti oružje i krenuti putem mira, ali izgleda da je za njega jedini način iskupljenja duše upravo oružje i njegova vještina korištenja istog.
Nakon što saznaje za postojanje misterioznog Malachija i njegovog zamjenika, čovjeka sa maskom, te nakon što kćerku puritanaca s kojima je putovao, uhvate Malachijevi ljudi, on kreće na njih i doznaje neke stvari koje nije očekivao.

-------------
What can change the nature of a man?

Odgovori:
Datum objave: 05.Lipanj/Jun.2010 u 18:32
Moram priznati da sam čekao ovaj film otkako sam čuo da se snima. Nisam čak htio ni da skidam TS ili CAM verziju, pa čak ni DVDSCR da ne bih sebi pokvario ugođaj. Solomon Kane, za one koji ne znaju, je jedan od brojnih likova koji je izašao iz uma genijalnog Roberta E. Howarda. Dok sam bio klinjo uživao sam čitati stripove o avanturama Solomona Kanea, a kao stariji pronašao sam priče o njegovim avanturama. Uglavnom, da ne dužim. Michael Basset je zamislio ovaj film kao uvod u trilogiju o Solomonu Kaneu i kao takav, film je dobar. Nešto jače od 90 minuta je držao moju pažnju i moram priznati da mi se veoma svidio. Malo mu još fali, ali Bože moj. James Purefoy kao Solomon Kane je jednostavno nenadyebiv. Lik kao da je rađen za njega. Mislim da bi i pokojni Howard bio veoma zadovoljan ovim filmom. Za ljubitelje avantura, magije i mača, obavezno pogledati. Nadam se da će snimiti i druga dva filma o Kaneovim avanturama (kada bi ekranizovali neku od njegovih afričkih avantura to bi bilo ekstra Big smile), ali nešto sumnjam u to. Film je jedva pronašao izdavača i nešto mislim da nije zaradio u kinima. Ako ga prodaja DVD i BlueRay izdanja ne izvuče, sumnjam da ćemo vidjeti nastavke, a to bi bila prava šteta jer mislim da bi nastavci bili još bolji od ovoga.

-------------

Objavio: nebojsa66
Datum objave: 05.Lipanj/Jun.2010 u 18:33
Ovo nema trailera ili nam nisi htio ubaciti???

LOLLOL

-------------

Nisam lud, mater me testirala!

Objavio: xyd
Datum objave: 05.Lipanj/Jun.2010 u 18:36
ja sam gledao onu dvdscr verziju i nisam bio nesto zadovoljan filmom...

-------------
http://www.youtube.com/watch?v=QMBZDwf9dok
http://www.erepublik.com/en/referrer/xyyd

Datum objave: 05.Lipanj/Jun.2010 u 18:37
Eto stavio sam i trailer da Nešica ne može više spamati LOL

-------------

Datum objave: 05.Lipanj/Jun.2010 u 18:41
Odlično, odlično, trailer izgleda super, vidjet ću možda ga i pogledam... LOL

I neću više spamati, obećavam! LOLLOLLOL

-------------

Objavio: bojanadj
Datum objave: 23.Lipanj/Jun.2010 u 23:10
Odgledala sam sinoć film i svideo mi se. Doduše ( i ptice na grani to već znaju) pošto ne čitam stripove nisam znala za ovaj lik ranije, ali svejedno mi se dopao.

Prve linije prevoda:
"Beše to vreme kada je svet potonuo u tamu i haos, vreme vradžbina i magije...."

su me kupile LOL

E sad, ljubitelji Kane ne ljutite se- užasno me pojava podsećala na Van Helsinga (što je pozitivno, jer i se i on sviđaLOL). Doduše, bila sam jako umorna i bolesna (nešica me otrovaoLOL) pa mi je na par mesta film delovao spor, ali ništa strašno da bi mi pokvarilo utisak. Lepo provedeno vreme, lepo sam se isćaskala sa snajkom o filmu (i ona voli takve filmove), lepo smo na kraju komentarisale kako bismo mi premrle od straha kada se "ono" pojaviloLOL a ne borile se sa njimLOL
Sve u svemu-odradio je svoj posao- film za zabavu i uživanje Wink

-------------
Life isn't about waiting for the storm to pass; it's about learning to dance in the rain...

Datum objave: 23.Lipanj/Jun.2010 u 23:17
bup Pa dokle više??? LOLLOLLOL

-------------

Objavio: HeadBurn3r.
Datum objave: 23.Lipanj/Jun.2010 u 23:26
Bojana sa ovim textom si me naterala da pogledam film.

Datum objave: 23.Lipanj/Jun.2010 u 23:27
I mene... LOLLOLLOL

-------------

Objavio: outside
Datum objave: 23.Lipanj/Jun.2010 u 23:30
 i mene...evo stavio sam da se skida film....Big smile

Datum objave: 23.Lipanj/Jun.2010 u 23:34
Opet nas je bojana omanđijala... LOLLOLLOL

-------------

Datum objave: 23.Lipanj/Jun.2010 u 23:38
uvijek je to radilaLOL

OT: stvarno trailer izgleda super,jos vidim da ima odlican prijevod,i ovo se odmah gleda,cim se nade vremena....

morao sam i ja za promjenu komentirati OTLOL

Datum objave: 23.Lipanj/Jun.2010 u 23:40
Izdajniče!!! luka2 Kako si mogao???!!!!

-------------

Datum objave: 23.Lipanj/Jun.2010 u 23:44
OT: volim stvarno ovakve tematike,ali najvaznije je da ima dobru pricu i da je zanimljivo...kako ga serkam...LOL

neso otici ces ti pa pabajbaj

ROFL

Datum objave: 23.Lipanj/Jun.2010 u 23:46
ROFLROFLROFLROFL

OT: Jedva čekam vidjeti film... ROFLROFL

-------------

Datum objave: 23.Lipanj/Jun.2010 u 23:46
Ja sam gledala sa prevodom od taxidella i zaista je fenomenalan...pogotovo sam kraj prevoda Clap

-------------
Life isn't about waiting for the storm to pass; it's about learning to dance in the rain...

Datum objave: 23.Lipanj/Jun.2010 u 23:52
Originalno postovano od strane bojanadj bojanadj piše:

Ja sam gledala sa prevodom od taxidella i zaista je fenomenalan...pogotovo sam kraj prevoda Clap

OT: eto sad si mi dala jos vecu zelju da gledam film,prestani sa tim abra ko dabra..ROFLROFL

neso drago mi je da i ti koristis OTROFL

Datum objave: 23.Lipanj/Jun.2010 u 23:54

E sad, ljubitelji Kane ne ljutite se- užasno me pojava podsećala na Van Helsinga (što je pozitivno, jer i se i on sviđaLOL).

Čisto da se zna da je Stephen Sommers maznuo lik Solomon Kanea za svog Van Helsinga. Evo i dokaza LOL

A vi, Nešice i Vanjski, nemojte da mi spamate temu LOL

-------------

Datum objave: 23.Lipanj/Jun.2010 u 23:57
Pa, dobro, kolega, rekla sam ne se ljutiš LOL A rekla sam da ne čitam niti sam čitala (sem daaaavno Bleka i ZagoraLOL) stripove.
Fora crno obučen sa šeširom i ogrtačem (kako mi je to moćan izgled inlove) sam prvo videla na Van Helsingu, ali mi se sviđa i na Kejnu...sviđaće mi se i na nekom novom borcu sa mačevima ili samostrelom ili pištoljima- ne biram mnogo LOL

-------------

Objavio: Sebastijan
Datum objave: 24.Lipanj/Jun.2010 u 00:01
Mora Bojana da pada na ove šemšire ala veštica šta ste drugo očekivali.

Padavičarko LOLLOL

-------------
Savete primaj uz vino, a upotrebljavaj ih uz vodu.

Datum objave: 24.Lipanj/Jun.2010 u 00:06

Pa, dobro, kolega, rekla sam ne se ljutiš LOL A rekla sam da ne čitam niti sam čitala (sem daaaavno Bleka i ZagoraLOL) stripove.
Fora crno obučen sa šeširom i ogrtačem (kako mi je to moćan izgled inlove) sam prvo videla na Van Helsingu, ali mi se sviđa i na Kejnu...sviđaće mi se i na nekom novom borcu sa mačevima ili samostrelom ili pištoljima- ne biram mnogo LOL

Nema ljutnje kolegice Wink Ja rekoh samo da riješimo tu dilemu oko toga šta je starije, koka ili jaje LOL A što ti se tiče boraca sa mačevima dolazi Conan uskoro, zatim A Game Of Thrones (HBO serija po fantastičnim knjigama), Season Of The Witch, pa onda dolazi Ironclad sa James Purefoyem Big smile, a imaš i njegov malo stariji George And The Dragon Wink

-------------

Datum objave: 24.Lipanj/Jun.2010 u 00:18
Originalno postovano od strane Nameless One Nameless One piše:

Season Of The Witch

veddervedderveddervedder

LOL

-------------

Objavio: icemaher
Datum objave: 24.Lipanj/Jun.2010 u 00:51
Film nisam gledao(i necu) ali seriju sa James-om sam gledao (Philanthropist) odlican glumac je stvarno.

-------------
https://www.tvtime.com/en/user/66431209/profile" rel="nofollow - TV TIME

Objavio: Kampfar
Datum objave: 24.Lipanj/Jun.2010 u 01:09
Animacije mogle i bolje, prica dobra ali ispala tanka jer nije mogla da se razvije dalje od sat ipo pa je zbrzana malo, a filmu dajem 10/10 (Inace realno je 7, ne vise),samo zbog scene sa taocima.
Kada covek pripreti da ako se ne predas, ima da pobije taoce? ... konacno realizovano.

-------------
https://imageshack.com/i/1xkz68j" rel="nofollow -

I know who I am. And after all these years, there's a victory in that.

Objavio: ghostwheel
Datum objave: 24.Lipanj/Jun.2010 u 12:03
Originalno postovano od strane icemaher icemaher piše:

Film nisam gledao(i necu) ali seriju sa James-om sam gledao (Philanthropist) odlican glumac je stvarno.

Zar nisi gledao Rim? Tamo se vidi koliki kapacitet za glumu ima.

Objavio: nikzilic
Datum objave: 24.Lipanj/Jun.2010 u 15:50
Meni dobar Thumbs Up

Datum objave: 24.Lipanj/Jun.2010 u 19:54
Originalno postovano od strane ghostwheel ghostwheel piše:

Originalno postovano od strane icemaher icemaher piše:

Zar nisi gledao Rim? Tamo se vidi koliki kapacitet za glumu ima.

Ma James je glumčina, a ne glumac. Šteta što ga nema više u filmovima Angry Bio je i kandidat za Bonda ako se ne varam Big smile E to bi bio Bond Wink

-------------

Datum objave: 29.Lipanj/Jun.2010 u 16:47
Hmmm.. Jako komplicirano mi bilo ocijenit ovaj film.
U puno navrata mi je izgledalo prepatetično, gluma scenarij, ma sve, a onda opet u puno navrata se vraćao i uzdizao s fenomenalno odrađenim scenama.
Ne znam, moram dati 8/10 jer neke scene su mi onak bile baš prejadne...

-------------

Objavio: MakaAFC
Datum objave: 01.Srpanj/Jul.2010 u 12:59
Trebalo mi dva puta da bih ga pogledao do kraja, posle vidjene najave i trejlera nadao se bas dobrom filmu. Na momente mi je bio i neozbiljan film posebno scena na kraju, ocjena 5/10, idealna podloga za vrhunsku video igru Cool

Objavio: HeadBurn3r.
Datum objave: 31.Listopad/Oct.2010 u 00:35
Očekivao sam dosta od filma.

U par scena je napet, efekti su dobri, ali film je nekako prazan. 

6.5/10

Objavio: Danilo-Naissus
Datum objave: 13.Rujan/Sep.2019 u 23:42
Pre 10 godina bih rekao da je ovo sasvim pristojan, solidan, gledljiv film.
Možda bih ga čak i nekome preporučio.
Danas imam da izjavim - auuu koji krš od filma.    

Omiljeni deo mi je kad Tupson iz prve, bez trunke sumnje poveruje nekom liku da je Meridith mrtva.   
On se odrekao nasilja ali se nije odrekao nasilja... Apsolutno antireligijski krš od filma.
Kao da ga je pisao neki klinac. Doduše, možda je strip junak... ovo može da prođe u stripu i za uzrast do 14.godina.

Zaobići u širokom krugu. Bilo bi 2/10 ali kad videh onaj rambo nož ... 1/10.   

-------------
https://forum.titlovi.com/seoske-price-by-silent-passenger_t91473_p1426962.html#1426962" rel="nofollow">

Objavio: Psalm27
Datum objave: 09.Listopad/Oct.2019 u 20:03
OSLUŠNI SVOJ OSECAJ, NE PRATI DRUGE NA NJIHOVOM ŠIROKOM PUTU Sjećate se onog : "....ej, pa, onaj film što nam je bio loš, kasnije se ispostavilo da je bio odličan. Kako nismo primetili poruku u tom filmu 🙄 ?! Citajuci negativne komentare od mnogih (ne)gledalaca,...jasno mi je zašto kvaliteta filmova propada u celom svijetu. Kažem kvaliteta, a Ne kvantiteta. Svi traže kvantitet, jer mnogi su izgubili osecaj kvaliteta. Pa, kakva publika - takvi filmovi. - - - - - - - - - - - - - - Film Solomon Kane (2009) je više od odličnog filma. Gotovo sve poruke u tom filmu su uskladjenje. I mnogi detalji su originalni, do odredjene granice. Nije savršen kao Bog, ali je originalan kao apostol.

Ispiši stranicu | Zatvori Prozor

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd. - http://www.webwiz.co.uk