Web: Titlovi.com
Kategorija: Filmovi i serije
Ime foruma: Titlovi.com Vam sa ponosom predstavljaju - filmovi
Opis foruma: Ovdje možete naći informacije o filmovima
URL: https://forum.titlovi.com/forum_posts.asp?TID=33719 Datum ispisa: 23.Srpanj/Jul.2026 u 13:41 Verzija Softvera: Web Wiz Forums 11.01 - http://www.webwizforums.com
Tema: Cidade de Deus aka City of God (2002)Objavio: luka0037
Tema: Cidade de Deus aka City of God (2002)
Datum objave: 19.Svibanj/May.2010 u 03:17
scenario: Paulo Lins, Bráulio Mantovani
uloge: Alexandre Rodrigues, Leandro Firmino, Phellipe Haagensen, Douglas Silva producenti: Andrea Barata Ribeiro, Mauricio Andrade Ramos, Walter Salles žanr: drama/krimi trajanje: 133 min proizvodnja: Brazil, 2002.
http://www.imdb.com/title/tt0317248/reference">
Ono što je u filmu najlošije i jeste zaobilaženje ideološki veoma opasnog mesta: ima li u tom filmu ikoga vrednog naše pažnje? Kao i svi filmovi o bandama, kriminalcima, ubijanju i nasilju, harizma je uvek na strani tih i takvih junaka, a onaj koji je pošten i moralan, naprosto izgleda njanjavo. Ako se otvoreno suprotstavlja (kao Diane Keaton u pomenutom Kumu ), nervira i ostale aktere filma, a i publiku; ako samo beleži dogadaje, onda svojim „prica, a ne radi“-slabicstvom eksponira velicinu aktivnih negativaca i to opet stvara odredenu dozu mucnine kod gledalaca (cak i kad se radi o kontraverznom samo polu-negativcu kakav je John Houston u Eastwoodovom Beli lovac, crno srce .
Da stvar bude gora, glavni junak i narator je novinski fotograf! Poznata je stvar koliko je i novinarsko i fotografsko zanimanje kompromitovano i koliko mediji profitiraju na ljudskoj nesreci i mogucim manipulacijama njome. Da ublaže stvar, autori su pricu pomerili u šezdesete i sedamdesete, kojima, navodno, tzv. sloboda medija lepše stoji. Takode, na pocetku i na kraju filma (koji, s kokoškom koja beži od klanja neverovatno podsecaju na kratki domaci film Malj Aleksandra Ilica) Meiralles i srpski (tj. portugalski) naglašava da i kada si deo zlikovaca i kada si njihov protivnik isto ti je – nastradaceš u delu Rija koji se zove Božji grad.
Odgovori: Objavio: Nameless One
Datum objave: 19.Svibanj/May.2010 u 20:19
Odličan film. Definitivno MUST SEE. Ja sam se dugo predomišljao da li da ga pogleda i onda pogledam Tropa de Elite koji me je zalijepio za stolicu, i odlučim pogledati ovo remek djelo. Čista desetka
------------- What can change the nature of a man?
Objavio: srkis
Datum objave: 23.Kolovoz/Aug.2011 u 00:02
Ovo je toliko dobar film da ja nemam adekvatan način da to iskažem.
------------- Моја господо, бољи и виши пођоше бољијема и вишијема, а ја једва вас допадох!
Objavio: bubba ho-tep
Datum objave: 23.Kolovoz/Aug.2011 u 13:27
Vrhunski filmovi, a isplati se pogledati i Tropa de Elite 2 i Cidade dos homens
Objavio: LEMONZOO
Datum objave: 11.Rujan/Sep.2011 u 12:52
toliko dobar film, da mi se svidio iako ne volim ništa što nije na engleskom.
Objavio: NaEdenCovekBratMu
Datum objave: 29.Veljaca/Feb.2016 u 01:09
Nešto mi se potrefilo da u zadnje vreme svi filmovi koje sam odgledao su mi se svideli. Ni ovaj nije isključak. Preporuka za one koji ga nisu gledali, a ljubitelji su krimi-drame.