Pitanje u vezi 2 titla
Web: Titlovi.com
Kategorija: TITLOVI / PREVODI
Ime foruma: Najave, ispravke, obavještenja...
Opis foruma: Razgovori o titlovima, najave, postavljanje, zamjene, ocjene, komentari...
URL: https://forum.titlovi.com/forum_posts.asp?TID=33028
Datum ispisa: 21.Srpanj/Jul.2026 u 19:46 Verzija Softvera: Web Wiz Forums 11.01 - http://www.webwizforums.com
Tema: Pitanje u vezi 2 titla
Objavio: Muppet
Tema: Pitanje u vezi 2 titla
Datum objave: 24.Travanj/Apr.2010 u 00:52
Sinhronizovao sam titlove za dva filma Braće Marx - A Night at the Opera i Duck Soap.
Problem je što sam to uradio pre nego što sam se učlanio na ovaj forum i pročitao pravila postavljanja titlova, pa ne znam o kojim se verzijama filmova radi. To jest, to su verzije filmova koje se vrlo lako pronalaze na rapidserbia sajtu i drugim, ali sam ih po downloadovanju preimenovao u obične nazive filmova, bez onih dodataka i skraćenica koje ih izdvajaju od drugih ripova istih filmova, ne znajući da bi mi na ovom sajtu te informacije - kompletni nazivi, bile od koristi.
E sad, šteta je zbog nekih proceduralnih, nenamernih greščica da titlovi propadnu tj trud oko usklađivanja, naročito što se ljudi ređe trude oko klasičnih starih filmova, a pomenute verzije filmova su široko dostupne i zašto bi se drugi maltretirali oko usklađivanje, a mnogi i ne znaju kako, kad bi mogli ove dve verzije titla da postavim ovde?
Ako dozvoljavate.
To su već postojeći titlovi, ali su usklađeni sa dužinama trajanja pomenutih verzija, koje se iz nekih razloga prilično razlikuju u odnosu na originalne titlove, za koje mislim da sam ih skinuo baš sa titlovi.com.
|
Odgovori:
Objavio: AcaNDr
Datum objave: 24.Travanj/Apr.2010 u 00:54
Ako ima razlike u prevodima tj. reče i sam da ima, pa postavi ih slobodno. Nije frka, ako nema RLS.
A problem može biti, ako si obrisao ko je preveo film. Drugo ništa.
------------- I don't try to be someone I'm not - I've always followed my heart and trance has always been my main sound.
- Armin van Buuren
|
Datum objave: 24.Travanj/Apr.2010 u 01:04
|
Ako slučajno jesam, a bilo je, vratiću.
|
Datum objave: 24.Travanj/Apr.2010 u 01:07
Ako je bio potpis prevodioca, obavezno ga vrati, jer to je najveći greh, obrisati ko je preveo film
i strogo se kažnjava!
------------- I don't try to be someone I'm not - I've always followed my heart and trance has always been my main sound.
- Armin van Buuren
|
Datum objave: 24.Travanj/Apr.2010 u 01:25
Upravo sam proverio da na jednom od njih nije ni pisao prevodilac.
Nevezano sa tim, zašto se pri postavljanju unosi fram rate? Kod prerađenih titlova treba da se očita koliki je, u nekom programu?
|
Datum objave: 24.Travanj/Apr.2010 u 01:37
Gledaj, to i nije toliko bitno, ali ako imaš želju ti postavi.
Pa svi pleyeri, koji puštaju filmove, ti prikažu FR.
- Armin van Buuren
|
Objavio: icemaher
Datum objave: 24.Travanj/Apr.2010 u 02:28
Muppet piše:
Upravo sam proverio da na jednom od njih nije ni pisao prevodilac.
Nevezano sa tim, zašto se pri postavljanju unosi fram rate? Kod prerađenih titlova treba da se očita koliki je, u nekom programu?
| ucitaj film u bsplayer primer, i videces sta pise, jel 23,976 ili 25 fps i taj podatak ubacis kod nas na sajtu. Ako bar ne znas release a znas framerate onda i to pomaze nekad nekome ko ce skinuti taj titl
------------- https://www.tvtime.com/en/user/66431209/profile" rel="nofollow - TV TIME
|
|