Web: Titlovi.com
Kategorija: Generalne rasprave i zabava
Ime foruma: Muzika
Opis foruma: Rasprave o muzici, programima za mp3, flac...
URL: https://forum.titlovi.com/forum_posts.asp?TID=32740 Datum ispisa: 05.Lipanj/Jun.2026 u 01:34 Verzija Softvera: Web Wiz Forums 11.01 - http://www.webwizforums.com
Tema: Najbolji gitarista na svetu je...Objavio: luka0037
Tema: Najbolji gitarista na svetu je...
Datum objave: 12.Travanj/Apr.2010 u 20:14
Radio BBC saopštio je da je Džon Frušante proglašen za najboljeg gitaristu u poslednje tri decenije.
Foto: Petar Stojanović
U anketi radija učestvovalo je 30.000 ljudi, koji su na prvo mesto postavili bivšeg gitaristu Red Hot Chili Peppers, Džona Frušantea.
Na drugom mestu je Sleš, bivši član Guns n Roses, a treći Met Belami iz grupe Muse.
Četvrti je Džoni Mar (The Smiths), a slede ga Tom Morelo (Rage Against The Machine), Kirk Hamet (Metallica), Prins, Džek Vajt (White Stripes)...
Na listi su i Džoni Grinvud (Radiohead) i Piter Bak (REM).
Frušante (39) je krajem prošle godine drugi put u karijeri napustio "Peperse", i objavio deseti solo album. U grupi ga je zamenio Džoš Klinghofer.
-------------
Odgovori: Objavio: luka0037
Datum objave: 12.Travanj/Apr.2010 u 20:15
cudo brate nadam se da ce u sledecoj anketi i tebe imati u vidu
-------------
Objavio: cudak_31177
Datum objave: 12.Travanj/Apr.2010 u 21:31
Predaleko sam ja od toga brate.
Nego, Frusciante je stvarno dobar gitarista... ali NAJBOLJI?!??!?! Čoveče, niko sa ove liste ne bi ušao ni na top 10 najboljih. Očigledno da su "poznavaoci" sudili. Neka neko od njih odsvira ovako nešto, pa da pričamo:
-------------
Objavio: bubba ho-tep
Datum objave: 12.Travanj/Apr.2010 u 21:35
Lista je sranje... Pa di su Eric Sardinas, Rory Galagher i dr. aktivni zadnjih 30 godina...
Datum objave: 12.Travanj/Apr.2010 u 22:39
Znaš šta bi ti ovi glasači rekli na to pitanje? "Rory Who...?!"
-------------
Objavio: PsOaligator
Datum objave: 12.Travanj/Apr.2010 u 22:56
cudak_31177 piše:
Mislim stvarno lista je , iako volim Frushantea, ali stvarno nidje veze sa vezom...
-------------
Mene su poslali iz štaba...ja ću vam pomoći...
Objavio: Sebastijan
Datum objave: 12.Travanj/Apr.2010 u 23:01
Jimmy Page, Gary Moore, Santana, Satriani, Richie Blackmore, Joe Pass, Yingwie Mallmasten, David Gilmour itd
OVI TAKOĐE NIKAD NISU VIDELI GITARU
-------------
Savete primaj uz vino, a upotrebljavaj ih uz vodu.
Datum objave: 13.Travanj/Apr.2010 u 00:10
Dimebag Darell, Steve Lukather, Duane Allman... Ma da ne nabrajam, samo u Srbiji ima boljih gitarista od onih sa gornje liste, a ako gledamo kroz staru Jugoslaviju - pa naši gitaristi bi ih pojeli za doručak! Vlatko, Točak, Paja Vučković - tehnički, Brankovići iz Alogije (recimo) brzinom itd... Da ne tupim - ovo je lista trenutnih "hit" gitarista, nikako lista najboljih...
-------------
Datum objave: 13.Travanj/Apr.2010 u 00:17
Ma jeste brate ali tragično je što oni kažu "najbolji" u zadnjih 30 godina mislim...
-------------
Datum objave: 13.Travanj/Apr.2010 u 00:31
Zamisli da držiš radio stanicu. I dođe ti Stevo Damljanović i kaže "Evo ti prijatelju 10 000 evra da pričaš na tvom radiju kako si sproveo istraživanje i kako sam ja najpopularniji pevač narodne muzike." Da li bi to uradio?
-------------
Datum objave: 13.Travanj/Apr.2010 u 00:38
Ma neeeeeeeeeeeeee
-------------
Objavio: asvalttina
Datum objave: 13.Travanj/Apr.2010 u 01:26
omg..cak ni satriania..
-------------
"I’m old enough to bleed, I’m old enough to breed, I’m old enough to crack a brick in your teeth while you sleep."
Objavio: prijatel-MKD
Datum objave: 13.Travanj/Apr.2010 u 02:59
marketing.
-------------
0123456789 Само десет цифри, а толку многу главоболие! You can't take it to a philosopher for being stupid, if he wasn't he would've be a physicist.
Objavio: bubba ho-tep
Datum objave: 13.Travanj/Apr.2010 u 16:10
cudak_31177 piše:
Točno to, ovo je lista: Who's hot and who's not! tipični američki teen bullshit
Objavio: bArCaFaN
Datum objave: 13.Travanj/Apr.2010 u 19:35
Slash je konza!!!
Objavio: makspower
Datum objave: 19.Travanj/Apr.2010 u 15:10
Sa njihove liste Morelo, Kirk i Slash bi se mogli naci u prvih 10 ali nikako ostali!
Objavio: makspower
Datum objave: 19.Travanj/Apr.2010 u 15:11
cudak slazem se sa tobom kod nas je bilo mnogo boljih gitarista zadnjih 30 god!
Objavio: LEMONZOO
Datum objave: 19.Travanj/Apr.2010 u 15:15
Ovo je više komercijala.
Meni valjaju Yngwie Malmsteem, John 5 , i gitarist grupe Motorhead (ne znam mu ime)
Datum objave: 19.Travanj/Apr.2010 u 15:17
evo moje dvije dobre;
Objavio: Johhny Q
Datum objave: 19.Travanj/Apr.2010 u 18:59
Negde sam pročitao, ili čuo, ne sećam se više, i ne znam je li istina... Dakle, u jednom intervjuu pitali Erica Slowhand Claptona, ko mu je uzor, ko mu se dopada, i sl. a on odgovorio otprilike ovako (parafraziram): "Ima na Balkanu jedan gitarista sa čudnim imenom, Točak ili tako nekako, voleo bih da sviram gitaru kao on..." E, sad, rekoh, ne znam da li je ovo baš istina ili nije, ali... Točak, po meni, tačno može sve ove momke sa te top liste da stavi u mali džep...
Datum objave: 20.Travanj/Apr.2010 u 13:28
ulazak u harem je odlična melodija.
meni je bolja ona verzija sa kompilacije, nego original albumska. dosta se razlikuju
Objavio: buja
Datum objave: 20.Travanj/Apr.2010 u 13:47
Verzija legende koju sam ja čuo je bila ovakva: Kaže Clapton - "Ja sam možda brži, ali je Vlatko Stefanovski bolji."
Samo da dodam, ne znači meni ništa koliko brzo netko čačka po gitari, već kakva glazba izvire iz toga, koje emocije prenosi... a tu mi je nabolje sjedao Peter Green.
------------- buja
Da je život ozbiljna stvar, ne bi bio tako masovna pojava!