Ispiši stranicu | Zatvori Prozor

Bioskop "Arena Cineplex " Novi Sad

Web: Titlovi.com
Kategorija: Filmovi i serije
Ime foruma: Filmovi i serije
Opis foruma: Novosti, izvještaji sa box officea, zanimljivosti... Sve u vezi s filmovima i serijama
URL: https://forum.titlovi.com/forum_posts.asp?TID=31941
Datum ispisa: 08.Lipanj/Jun.2026 u 17:18
Verzija Softvera: Web Wiz Forums 11.01 - http://www.webwizforums.com

Tema: Bioskop "Arena Cineplex " Novi Sad
Objavio: AcaNDr
Tema: Bioskop "Arena Cineplex " Novi Sad
Datum objave: 12.Ožujak/Mar.2010 u 23:20

RADOVI - Bioskop „Arena” neće biti završen 1. aprila, kako je to prvobitno najavljivano, a iz preduzeća „Art Vista” kažu da se na rekonstrukciji i adaptaciji objekta radi „punom parom”. Radovi su usporeni zbog lošeg stanja bioskopa, ali i zbog grobnice koju su građevinci pronašli ispod Velike sale „Arene”.
Prema rečima direktora preduzeća „Art vista” Zorana Cvetanovića, radovi na rekonstrukciji „Arene” su se neplanski odužili, tako da će kasniti i samo otvaranje.
- Najveći problem kada se izvode ovakvi radovi, jeste to što ne znate na šta ćete da naletite i koliko ćete da kopate. Iskopali smo hiljade kubika, a 300 punih kamiona je izašlo iz Novog Sada, što pokazuje da je ovo daleko veći zahvat nego što se činio u početku. Ipak, radovi dobro napreduju - rekao je Cvetanović.
Kako navodi, na „Areni” se radi i subotom i nedeljom, a razmišljaju i o uvođenju treće smene.
- Trenutno smo u fazi zidanja i betoniranja neophodne infrastrukture budućeg bioskopa, a prve konkretne prognoze o tome kada će biti otvorena „Arena”, moći ćemo da damo po završetku ovih radova - kaže Cvetanović.
Kompanija „Art Vista” je zakupila bioskop na 15 godina.

-------------
I don't try to be someone I'm not - I've always followed my heart and trance has always been my main sound.

- Armin van Buuren

Odgovori:
Datum objave: 12.Ožujak/Mar.2010 u 23:21
e da ga je*m sad i njih i njihove radove. Pa kad će bre bioskop u ns Angry

-------------
I don't try to be someone I'm not - I've always followed my heart and trance has always been my main sound.

- Armin van Buuren

Objavio: bojanadj
Datum objave: 12.Ožujak/Mar.2010 u 23:42
Bilo bi mnogo lakše da su kupili neko zemljište i napravili novu Arenu...ovako samo komplikuju.

Nespameru. šta da ti kažem...imaš bioskop u Beogradu, na Banovom brdu, daju popust 50% za novosađane LOL

-------------
Life isn't about waiting for the storm to pass; it's about learning to dance in the rain...

Datum objave: 13.Ožujak/Mar.2010 u 00:07
Originalno postovano od strane bojanadj bojanadj piše:

Bilo bi mnogo lakše da su kupili neko zemljište i napravili novu Arenu...ovako samo komplikuju.

Nespameru. šta da ti kažem...imaš bioskop u Beogradu, na Banovom brdu, daju popust 50% za novosađane LOL

ja nisam novosađanin, tako si bar ti rekla LOL

-------------

- Armin van Buuren

Datum objave: 13.Ožujak/Mar.2010 u 00:23
Nisi...moraš imati u ličnoj karti adresu iz Novog Sada da bi dobio popustLOL...imaš li?Shocked

-------------
Life isn't about waiting for the storm to pass; it's about learning to dance in the rain...

Datum objave: 13.Ožujak/Mar.2010 u 00:26
ne draga, amsteldam mi piše LOL

-------------

- Armin van Buuren

Datum objave: 06.Travanj/Apr.2010 u 22:26

Filmovi u Areni od septembra

FILMOVI - Bioskop „Arena” će umesto ovog proleća, kako je ranije najavljeno, najverovatnije biti otvoren tek u septembru.
Da je ispoštovan datum otvaranja naznačen u ugovoru između Grada i zakupca, Novosađani bi već bili u prilici da gledaju filmove u renoviranom bioskopu. Međutim, beogradska kompanija „Art vista” zatražila je da rok za rekonstrukciju bude produžen, prvenstveno zbog iskopavanja grobnice ispod Velike sale. U Poslovnom prostoru ističu da nameravaju da prihvate zahtev i rok za završetak radova pomere za 1. septembar. Direktor ovog gradskog preduzeća Marko Cvijan kaže da „Art vista” već plaća zakup, te da zbog kašnjenja neće snositi nikakve posledice ako ispoštuje novi rok za završetak radova.
Kada radovi budu završeni, „Arena” će na prvom spratu imati dve, gotovo identične dvorane u središnjem delu, od po 150 mesta, i sa strane dve, otprilike duplo manje sale. Na nekadašnjoj galeriji dobiće veliku dvoranu od 500, te jednu manju od 76 mesta. Preduzeće „Zvezda film”, koje je ranije upravljalo najvećim novosadskim bioskopom, očekuje nova aukcija, a osim stare opreme iz „Arene” ponuda se sada svodi na bioskop „Reks” i bioskop u Futogu, pošto su u proteklih šest meseci iz privatizacije „Zvezde” izuzeti Letnja bašta i „Jadran”.

24 sata

-------------

- Armin van Buuren

Datum objave: 06.Travanj/Apr.2010 u 22:27
e šta reći...................Angry

-------------

- Armin van Buuren

Datum objave: 06.Travanj/Apr.2010 u 22:33
LOL Završiće je taman kad zaboravimo da je ikada i postojalaLOLLOLLOL

Ne se uzbuđavaš, dragi, dok možemo da skinemo sa neta nije greda LOLLOLLOL

A kad je jednom završe i počnu sa projekcijama, znam da neću sigurno ići da gledam horore u toj donjoj sali gde su iskopavali grobnice
LOLLOLLOL

-------------

Objavio: nebojsa66
Datum objave: 06.Travanj/Apr.2010 u 22:35
Ah, tako su i nama u Osijeku trebali ovog proljeća završit Avenue Mall sa Cinestarom u njemu, ali pomjereno na osmi mjesec...
Gamad... Angry

-------------

Nisam lud, mater me testirala!

Objavio: Titivillus
Datum objave: 06.Travanj/Apr.2010 u 22:50
Originalno postovano od strane nebojsa66 nebojsa66 piše:

Ah, tako su i nama u Osijeku trebali ovog proljeća završit Avenue Mall sa Cinestarom u njemu, ali pomjereno na osmi mjesec...
Gamad... Angry

Sorry što ću te 'obradovati' - otvorenje je prebačeno za listopad.

Datum objave: 06.Travanj/Apr.2010 u 22:52
-.- zakon...

Upravo si mi uljepšao dan... Tongue

-------------

Datum objave: 15.Travanj/Apr.2010 u 14:56

Naziru se prvi obrisi nove Arene

Već se naziru konture dve najveće, centralne bioskopske dvorane...

Pored svih nepredviđenih problema koji su zadesili zakupce Arene, ovaj bioskop biće spreman da primi posetioce početkom septembra. Grubi radovi su u završnoj fazi, a na redu je postavljanje instalacija i podnih i zidnih obloga.

ROKOVI - Mislim da se ostvaruje cilj i drago mi je da se već danas može nazreti ono što smo pre nekoliko meseci prezentovali javnosti u elektronskoj formi. Već se naziru obrisi šest vrhunskih sala koje će Novosađanima priuštiti pravi užitak prilikom gledanja filmova - izjavio je Zoran Cvetanović, direktor „Art viste”, preduzeća koje je na 15 godina zakupilo Arenu.
On je naglasio da je do sada bilo puno problema i izvinio se javnosti zbog možda olako davanih procena o rokovima.
- Ne možete da predvidite sve situacije na koje ćete naleteti kada krenete da kopate. I sada se ispostavilo da je tako - kazao je Cvetanović prilikom obilaska radova na rekonstrukciji bioskopa u pratnji predsednika Skupštine grada Aleksandra Jovanovića.
Cvetanović je istakao da je sve što su predvideli i projektovali ostvarivo, uz veće ili manje probleme.
- Bioskop će biti zaista jedan od najlepših na Balkanu. Ono što mogu da obećam jeste da ćemo imati veoma ozbiljnu repertoarsku politiku u smislu da pored toga što ćemo imati standardni bioskopski repertoar, trudićemo se da imamo i iznenađenja i Art festival i Festival autorskog filma. Planiramo da radimo Sinemaniju, Fest, Dečiji festival, Sinema siti, premijere svih domaćih filmova, pa čak i pretpremijere i skrivene premijere - najavljuje Cvetanović. Predsednik gradskog parlamenta podsetio je da je Novi Sad prvi bioskop dobio pre 102 godine, da se zvao Tivoli i da se nalazio na mestu gde se danas nalazi Muzej Vojvodine.
- Važno je da znamo da budući zakupci ulažu puno truda da se obezbedi kvalitetna gradnja i da se napravi kvalitetan bioskop i mislim da se upravo zbog toga ne treba ni žuriti u smislu da li će mesec-dva ranije ili kasnije biti otvoren. Takođe, mislim da ćemo imati izuzetno savremen bioskop i da će Novosađani imati razloga da budu ponosni na ovako lep objekat - kazao je Jovanović.

Uskoro gotovi „grubi” radovi
Zoran Cvetanović, direktor „Art viste”, očekuje da će za 15 do 20 dana biti završeni „grubi” građevinski radovi. „Imaćemo gotovu takozvanu ‘hladnu školjku’. Potom, počinjemo ugradnju mašinskih i elektroinstalacija, a posle toga radimo izolaciju, obloge, podove i instalaciju rasvete i opreme”, kaže Cvetanović. On ističe da su najveći problem predstavljala arheološka nalazišta na koja su radnici naleteli. „To nas je usporilo jer su arheolozi morali da urade svoj posao. Najzad, početak septembra je realan rok za završetak radova, a mi ćemo se truditi da to bude i ranije”, obećao je Cvetanović.

24 sata

-------------

- Armin van Buuren

Datum objave: 05.Kolovoz/Aug.2010 u 01:03
Grubi građevinski radovi u budućem bioskopu Arena su završeni, a kompletno renoviranje bi trebalo da bude okončano za dva - tri meseca, što je pola godine kasnije u odnosu na prvobitno najavljen rok iz preduzeća "Art vista", koje je zakupilo bioskop.

Direktor ovog preduzeća, Zoran Cvetanović, kaže za Radio 021 da je rekonstrukcija mnogo komplikovanija nego što se očekivalo, ali da će se trud isplatiti, jer će Novi Sad na jesen dobiti najbolji bioskop u Srbiji.

"Procene obima posla bile su od starta pogrešne. Jednostavno, niko nije dobro procenio koliko je to veliki posao. A da je trebalo da gradimo na nekoj livadi, bioskop bi već radio. Sada se sve sale vide, krećemo s instalacijama i polako se približavamo završnim radovima", kaže Cvetanović.

Nova "Arena" imaće šest sala, od kojih će najveća biti sa 500 mesta. Podsetimo da je ugovor između beogradske "Art viste" i "Poslovnog prostora" o zakupu bioskopa potpisan prošlog septembra na 15 godina. Tim ugovorom, zakupac je obavezan da u rekonstrukciju uloži najmanje milion i 750.000 evra, te da svakog meseca plaća zakup od 102 dinara po metru kvadratnom. (D.S.)

021.rs

-------------

- Armin van Buuren

Datum objave: 05.Kolovoz/Aug.2010 u 01:04
e kakvi likovi, malo, malo nešto ih zeza, na kraju tek u novembru će da otvore, mislim nemam reči. Taman sam mislio Resident Evil da gledam ovde, ali neće da bidne tako, moraću u BG da idem, nemam reči..............

-------------

- Armin van Buuren

Datum objave: 05.Kolovoz/Aug.2010 u 09:08
Samo nek oni njega naprave. Kad smo već čekali do sad, izdržaćemo još par meseci Wink

-------------

Datum objave: 05.Kolovoz/Aug.2010 u 09:10
Bojo, ali AcaN neće moći gledati Resident Evil... Milla Jovovich!! LOLLOLLOL

-------------

Datum objave: 05.Kolovoz/Aug.2010 u 09:27
Oće, oće...ali ne u Areni LOL

-------------

Objavio: yearofthatfruit
Datum objave: 23.Rujan/Sep.2010 u 20:59
Da li ima neko novih informacija o ovome? Kad sam bila na gradilistu, pre mesec dana-rekli su mi da ce na jesen biti gotova. Vec jesen, a ne izgleda mi kao da se primice kraju.  Unhappy

Objavio: djidjmil
Datum objave: 24.Rujan/Sep.2010 u 17:06
Prolazio sam pre par dana,sa druge strane gomila shuta a ispred arene je sve zatvoreno,radnika nigde nema. I mene ovo jako nervira jer vec nekoliko puta probijaju rokove,arena izgleda kao da nece proraditi uopste ove godine... Ko zna sta je u pitanju... Mozda nemaju novac da zavrse do kraja pa odugovlace... Sve u svemu uzas...

Datum objave: 24.Rujan/Sep.2010 u 18:57
Možda hoće da nam to bude novogodišnji poklon...mislim, kad smo već čekali do sad izdržaćemo još par meseci LOL  Al' bi stvarno bio red da nam onda i daju prvih par dana besplatne projekcije- kao odštetu što smo ovako strpljivi LOLLOLLOL

-------------

Datum objave: 24.Rujan/Sep.2010 u 19:02
jednostavno nemamo izbora, moramo ćekati, pa makar do 2015....

-------------

- Armin van Buuren

Objavio: Bardem
Datum objave: 25.Rujan/Sep.2010 u 02:21
Nece ga zavrsiti nikada jer kad svaki kabadahija uzme procenat za radove ne ostaje ni dinara-

Mnogi su tu interesi u igri.Go lopov do lopova

Datum objave: 25.Rujan/Sep.2010 u 09:09
Originalno postovano od strane Bardem Bardem piše:

Mnogi su tu interesi u igri.Go lopov do lopova

Nikad neću shvatiti zašto su lopovi goli, kad već stalno kradu? Nije im u interesu da se obuku?! LOLLOLLOL

Samo opušteno ljudi...će da bidne...jednog danaLOL

-------------

Objavio: yearofthatfruit
Datum objave: 25.Rujan/Sep.2010 u 11:00
Ja cu cekati do 2015 i onda odustajem. Samo bi bilo dobro da se svet ne zavrsi 2012.

Evo video jedan, da placemo http://www.youtube.com/watch?v=rUXw4Fyx1ho - http://www.youtube.com/watch?v=rUXw4Fyx1ho  Idejno resenje bioskopa Arena

Za dramaticniji efekat pustite u isto vreme i ovu muziku http://www.youtube.com/watch?v=EVJiWaUNsHM - http://www.youtube.com/watch?v=EVJiWaUNsHM

Datum objave: 25.Rujan/Sep.2010 u 12:04
Izgleda moćno...ali na snimcima uvek tako izgleda LOL

-------------

Datum objave: 25.Rujan/Sep.2010 u 12:35
"Srećom" imamo taj naš BG i možemo tamo da skoknemo, samo da imamo pare. Kakva bagra u TC Ušće, kokice i sok bar 3 puta skuplje nego u prodavnici....

Primer za RE(planiram ići gledati) 360 karta + 100 za cvike + (ovo ne kupujem) preko 100 kokice i coca cola od pola litre (flaširana) 180 dinara, da ne poveruješ i + dolazak do bg-a. Pa ko voli nek izvoli. Zadnji put nas bioskop izašao oko 1500 din, uzeli točenu kolu i te kokice, a točena oko 100 dinara. Nije to baš da čovek ide svaki vikend. Jednom u 2,3 meseca i to kad proceni da je film super, a ne ko mi bakusze, em platili, em gledali glupost od filma...

-------------

- Armin van Buuren

Objavio: Sentinel
Datum objave: 25.Rujan/Sep.2010 u 12:36

a tako je i u cinestaru

kokice 3 i kusur eura, kola isto toliko pa si misli...

-------------
Svi titlovi koje trebate a ne mozete ih NIGDJE naci, ili ste skinuli film prije TRI dana i jos nema titlova, nalaze se http://www.albinoblacksheep.com/flash/youare" rel="nofollow - OVDJE

Datum objave: 25.Rujan/Sep.2010 u 12:42
i to samo njihovo možeš kupiti, ma bruka.....

(inače koga zanima 1 evro= 105din) Nije kao u kod vas, ali je za naše standarde preskupo...

-------------

- Armin van Buuren

Datum objave: 25.Rujan/Sep.2010 u 16:18
Slazem se da mozemo da cekamo jos par meseci... To je najmanji problem,ali onda bi trebali da daju neki rok pa makar on bio i april sledece godine,ali bar da znamo tacno kad. Ovako optimisticnim rokovima (april pa septembar pa novembar...) samo vece razocarenje za ljude... Meni je Kolosej u BG najbolji,tamo cu gledati novi Resident Evil Afterlife 3D :) Bilo bi cool kad bi Arena bila bar upola kao Kolosej... 

Datum objave: 25.Rujan/Sep.2010 u 16:22
Originalno postovano od strane AcaNDr AcaNDr piše:

"Srećom" imamo taj naš BG i možemo tamo da skoknemo, samo da imamo pare. Kakva bagra u TC Ušće, kokice i sok bar 3 puta skuplje nego u prodavnici....

Primer za RE(planiram ići gledati) 360 karta + 100 za cvike + (ovo ne kupujem) preko 100 kokice i coca cola od pola litre (flaširana) 180 dinara, da ne poveruješ i + dolazak do bg-a. Pa ko voli nek izvoli. Zadnji put nas bioskop izašao oko 1500 din, uzeli točenu kolu i te kokice, a točena oko 100 dinara. Nije to baš da čovek ide svaki vikend. Jednom u 2,3 meseca i to kad proceni da je film super, a ne ko mi bakusze, em platili, em gledali glupost od filma...

Skupo jeste,ali jbg... Ruku na srce Kolosej je stvarno najbolji bioskop pa im se kao eto moze... Drugaru,ima filmski dan utorkom ulaz je 260 plus cvike 100... Eto bar neka usteda :)

Datum objave: 25.Rujan/Sep.2010 u 16:40
navodno će taj naš bioskop Arena biti najbolji..... će da vidimo...

-------------

- Armin van Buuren

Datum objave: 01.Listopad/Oct.2010 u 15:23
I dalje nista ne rade oko Arene............ Gledao Resident Evil Afterlife 3D i How To Train Your Dragon 3D u Koloseju........ Oba filma i efekti su do j... Smile

Objavio: Mirjana92
Datum objave: 03.Listopad/Oct.2010 u 14:29
Ma bolje da su napravili novi bioskop negde, krenuli iz početka gradnju i kraj. Vec bi bilo gotovo. A ovako 300 sranja, + pretpostavljam da im je i novca ponestalo jer je i njima u interesu da otvore sto pre i da konačno ostvare neki profit od celog tog plana.

Ja sam se ponadala da cu odgledati Step Up 3D u NS-u al malo sutra...

Datum objave: 03.Listopad/Oct.2010 u 15:16
Originalno postovano od strane Mirjana92 Mirjana92 piše:

Ja sam se ponadala da cu odgledati Step Up 3D u NS-u al malo sutra...

neki dan u Bg sam hteo gledati Resident Evil, ali su malo promenili termine i u 20.15 ubacili Step Up, ali mi se nešto nije gledao, nisam baš u tom fazonu, tako da ništa nisam gledao...

-------------

- Armin van Buuren

Datum objave: 03.Listopad/Oct.2010 u 16:10
Pa da, svako ima svoj ukus Wink
Mrzi me da odem do bg-a samo da bih gledala film, to mi je bas bacanje para tako da sam odustala na zalost od 3D verzije :( 

Datum objave: 03.Listopad/Oct.2010 u 16:19
Mene nije mrzelo, jeste da je (kao što kažeš) bacanje para, ali ne idem toliko često. Jrednom u 2,3 meseca i onda nije problem....

-------------

- Armin van Buuren

Datum objave: 03.Listopad/Oct.2010 u 21:28
pa da, to da.. Ja imam tamo rodbinu pa kad odem do njih, odem i u bioskop. Joj koja ironija LOL . Ponadala sam se da ce biti Step up na repertoaru krajem avgusta, medjutim ko za baksuz se pojavio dva tri dana nakon mog povratka, tako da sam gledala Predatore. 

Anyway, da ne bude post totalni spam, jedva čekam da se otvori Arena, il bilo koji drugi bioskop sa normalnom opremom jer je sramota da jedan Novi Sad nema bioskop!

Datum objave: 04.Listopad/Oct.2010 u 00:33

jedva čekam da se otvori Arena, il bilo koji drugi bioskop sa normalnom opremom jer je sramota da jedan Novi Sad nema bioskop!

Thumbs Up

-------------

- Armin van Buuren

Datum objave: 16.Listopad/Oct.2010 u 15:05
malopre sam prošao pored bioskopa, i mogu reći da rade i to baš rade.... Čim rade subotom, znači neka je frka..... i rade užurbano. 

-------------

- Armin van Buuren

Datum objave: 16.Listopad/Oct.2010 u 15:37
Ako rade onda je to cool jer ja sam preksinoc prolazio dva puta u toku dana i noci i nikog nije bilo... Nije mi cak izgledalo da se nesto posebno promenilo od pocetka avgusta,a evo blizi smo novembru.... Al hajde da se nadamo da ce biti otvoren naredni mesec kako su obecali poslednji put!

Datum objave: 16.Listopad/Oct.2010 u 15:40
čak se vide i pločice....... ma bitno je da rade. Video sam da su imali pauzu, ali mislim da je to zbog onih radova oko Bazara i prema ulici Modena, jer sve su tamo asvaltirali, pa mislim da je to glavni razlog. Sad je to skoro sve gotovo i ovi opet rade...

-------------

- Armin van Buuren

Datum objave: 21.Listopad/Oct.2010 u 18:45
Opet produzen rok za izgradnju.....

http://www.24sata.rs/novisad.php?id=82585 - http://www.24sata.rs/novisad.php?id=82585

Datum objave: 21.Listopad/Oct.2010 u 21:45
Lepo sam ja rekla- novogodišnji poklon...valjda će biti besplatnih projekcija za taj poklon LOL a ne skuplje cene da nadoknade gubitak izazvan pomeranjem LOLLOLLOL

-------------

Datum objave: 21.Listopad/Oct.2010 u 21:52
Originalno postovano od strane bojanadj bojanadj piše:

Lepo sam ja rekla- novogodišnji poklon...valjda će biti besplatnih projekcija za taj poklon LOL a ne skuplje cene da nadoknade gubitak izazvan pomeranjem LOLLOLLOL

ovi sa ovim bioskopom gori nego ovi sa Hobitom LOL Ubijaju, kako okreneš LOL

-------------

- Armin van Buuren

Datum objave: 21.Listopad/Oct.2010 u 22:01
E, a možda će bioskop biti gotov kad i Hobit, pa ćeš imati premijeru besplatno...2013 godine
LOL

-------------

Datum objave: 21.Listopad/Oct.2010 u 22:02
ha ha, jezik pregrizla LOL

-------------

- Armin van Buuren

Datum objave: 04.Studeni/Nov.2010 u 11:56

Do kraja godine više bioskopa u Novom Sadu

Novi Sad bi do kraja godine trebalo da reši problem koji ima sa manjkom bioskopa. Otvaranje Kulturnog centra grada najavljeno je za novembar, a u šest novih bioskopskih sala u Areni Novosađani će filmove moći da gledaju sredinom decembra.

Moguće je da će i Jadran do tada preći u ruke Muzeja savremene umetnosti, s obzirom na to da je Zvezda film, nakon četiri neuspele aukcije, u petak dobila novog vlasnika.

Reviju filmova Cinemania Novosađani i ove godine gledaju u Art bioskopu na SPENS-u. Iako planirano kao privremeno rešenje, taj prostor je, pored Jadrana, ostao jedini novosadski bioskop dugo nakon isteka najavljivanih rokova za završetak Arene i Kulturnog centra.

"Ove godine smo zadovoljni posetom Sinemaniji. Od tri projekcije dnevno, bar jedna je potpuno rasprodata, što je zaista lepo čuti u Novom Sadu", za RTV kaže urednik filmskog programa KCNS Đorđe Kaćanski.

Iako ovogodišnja Sinemanija nije dočekala obnovljene bioskope u Novom Sadu, u preduzeću Art vista iz Beograda nadaju se da će Novosađani Novu godinu dočekati u obnovljenom bioskopu Arena. On će imati šest bioskopskih sala, a svečano otvaranje najavljeno je za sredinu decembra.

Samim tim, Jadran bi mogao da pređe u nadležnost Muzeja savremene umetnosti kako je i planirano. Problem, međutim, ostaje bioskop Reks u ulici Modene, mala sala Arene i Narodni bioskop u Futogu, jer su svi ti prostori u sudskim sporovima, kaže novi vlasnik 70 odsto kapitala Zvezda filma.

"U obavezi smo da izvršimo investicije u taj prostor i opremu, ali imajući u vidu da je za to neophodna saglasnost Grada, to jest Gradske uprave za urbanizam, umnogome će to pitanje zavisiti od čelnika u Gradskoj upravi", navodi zastupnik preduzeća "Aquatilus group" iz Petrovaradina Vujadin Masnikos.

Novi vlasnik Zvezda filma obavezan je da u naredne dve godine ne otpušta radnike bez dogovora sa sindikatom. Od njih 20 koji su ostali u radnom odnosu, zakupac Arene dužan je da preuzme 10 radnika, Pokrajina pet, dok će preostalih pet zavisiti od novog vlasnika Zvezda filma. Svi oni, ali i radnici koji su u međuvremenu napustili preduzeće, očekuju da im budu isplaćene zaostale zarade i zdravstveno osiguranje koje nemaju od novembra 2008.

„Prvenstveno je bitno da se zbrinu radnici koji su ostali aktivno da rade u firmi, ali i oni koji su napustili firmu. Znači, zaostale zarade su nam bitne da se izmire svim radnicima i da se održi delatnost dok se ne završi Arena“, kaže predstavnik Zvezda filma Lazar Sokić.

Da potreba za više bioskopa u Novom Sadu ipak postoji, smatra i urednik filmskog programa Kulturnog centra grada. On kaže da se publika vraća u biskopske sale, što dokazuje povećani broj posetilaca u 2010. godini.

„U međuvremenu je stvorena nova situacija, ovaj bioskop je ponovo zaživeo i on polako vraća svoju publiku, naročito zbog toga što gravitira Limanu i fakultetima“, dodaje Kaćanski.

Zbog toga postoji ideja da i nakon otvaranja Arene i Kulturnog centra, Art bioskop na SPENS-u nastavi da radi. Novosađani će time, ponovo dobiti mogućnost izbora, ali se zlatno vreme kada je Novi Sad sa okolnim mestima imao skoro 30 bioskopa verovatno više neće vratiti.

rtv

-------------

- Armin van Buuren

Datum objave: 04.Studeni/Nov.2010 u 14:50
Joj al nas zezaju..... Sto daju bilo kakve rokove,posle se uvek razocaramo... Ruku na srce nesto sad i nema nekih zanimljivih filmova za gledanje :D
Hvala Aco na postu za vest

Datum objave: 05.Studeni/Nov.2010 u 22:17
Ma moraju nesto objaviti da bi bili "zanimljivi"... Zivi bili pa videli kad cemo uci u taj bioskop Wink. Realno svi smo se vec navikli da bioskop nemamo, tako da kad dodje dodje... 

Datum objave: 04.Prosinac/Dec.2010 u 23:56

Arena se otvara do kraja meseca

Svečano otvaranje bioskopa Arena, kada će Novosađani imati priliku da premijerno vide film "Montevideo, Bog te video", trebalo bi da bude 22. ili 23. decembra, piše Dnevnik.

Ipak, Zoran Cvetanović, direktor kompanije Art Vista koja je zakupila ovaj prostor na 15 godina, nije ni potvrdio ni demantovao ovu vest navodeći da će konkretne informacije imati već sledeće nedelje. - Trenutno traje borba oko definitivnih termina. Ono što mogu sa sigurnošću da kažem je da će otvaranje biti spektakularno i da ćemo se svim silama potruditi da Novosađanima priredimo otvaranje kakvo zaslužuju nakon svih ovih meseci koje su proveli bez bisokopa - kaže Cvetanović.

U svim salama su zidovi obloženi gipsom, postavljene su sve potrebne instalacije i sprovedena je struja. Majstori mahom rade na postavljanju tribina odnosno podloga na kojima će biti postavljena sedišta. Svaka od šest sala ima poseban oblik pa čak i one koje su po broju sedišta iste, imaju svaka svoje specifičnosti koje su vidljive i pored prašine i šuta koji se još uvek nalaze u njima.

Kako je ranije najavljeno, rekonstrukcija bi trebalo da bude završena u decembru. Po završetku radova, Arena će imati šest multipleks sala ukupnog kapciteta od preko 1.000 sedišta.

-------------

- Armin van Buuren

Datum objave: 05.Prosinac/Dec.2010 u 00:42
Joj Aco hocemo videti mi to čudo Big smile? Prosla sam juče pored arene, bilo je majstora unutra a sve deluje kao pecina! To nema sanse da se zavrsi tako brzo kako oni govore! Ucemo mi duboko u sledecu godinu dok oni taj bioskop osposobe!

Datum objave: 14.Prosinac/Dec.2010 u 01:17

Joj Aco hocemo videti mi to čudo Big smile? Prosla sam juče pored arene, bilo je majstora unutra a sve deluje kao pecina! To nema sanse da se zavrsi tako brzo kako oni govore! Ucemo mi duboko u sledecu godinu dok oni taj bioskop osposobe!

ja tek sad vide ovu tvoju poruku LOL Bio sam danas i mogu ti reći da se baš vidi da je sređeno iznutra....

Otvaranje Arene za desetak dana

Rekonstruisani bioskop "Arena" biće otvoren do kraja sledeće nedelje.

Direktor "Art viste", Zoran Cvetanović, kaže za Radio 021 da su radovi u završnoj fazi. "Izvesno je da će biti, samo je pitanje koji dan. Ne mogu da preciziram, jer postoji još dosta stvari da se obavi. Sigurno će biti pre kraja godine", kaže Cvetanović.

Potvrdio je da će prvi film koji će biti prikazan biti domaće ostvarenje "Montevideo, Bog te video".

Obnovljeni bioskop će imati šest multipleks sala, kapaciteta od oko hiljadu sedišta. U prizemlju će se nalaziti kafe bar, a na spratu galerija. Bioskop će biti opremljen digitalnim projektorima sa dodacima za 3D i biće postavljen Dolby digital sistem.

"Art vista" je bioskop zakupila na 15 godina.

-------------

- Armin van Buuren

Datum objave: 14.Prosinac/Dec.2010 u 09:07
Lepo sam ja rekla da će to biti novogodišnji poklon za novosađane...samo još i da daju malo besplatnih projekcija...LOL nadoknada za duševni bol zbog čekanjaLOL

-------------

Datum objave: 15.Prosinac/Dec.2010 u 08:50
ma dobices i gratis kokice LOL
E nek oni to samo dobro urade, da nam ne padne koji deo plafona na glavu dok budemo gledali Tongue

Datum objave: 21.Prosinac/Dec.2010 u 01:22

Otvaraju se samo pojedine sale Arene

Bioskop "Arenа" bi, po nаjnovijim nаjаvаmа, trebаlo dа bude otvoren 29. decembrа, predviđа direktor kompаnije "Art Vistа" Zorаn Cvetаnović. Po njegovim rečimа moguće je dа do tog dаtumа neće biti sve sаle u funkciji već sаmo one koje su prioritet - Velikа sаlа i 3D sаlа, kаo i foаje i kаfe-bаr, piše Dnevnik.

"Mаnje sаle su prаktično gotove, stigli su projektori i u fаzi smo montirаnjа sedištа i аudio i video uređаjа. U Velikoj sаli momentаlo rаdnici postаvljаju podove, а sledi krečenje i postаvkа sedištа" kаže Cvetаnović.

Kаko dodаje, u zаvisnosti od brzine rаdovа moglo bi dа se desi dа svih šest sаlа budu gotove, međutim, većа je verovаtnoćа dа će sаmo deo "Arene" biti dostupаn zа posetioce nа dаn nаjаvljenog spektаkulаrnog otvаrаnjа koje bi trebаlo dа bude prаćeno novosаdskom premijerom filmа "Montevideo-Bog te video!". Datum otvaranja bioskopa do sad je pomeren nekoliko puta.

-------------

- Armin van Buuren

Datum objave: 24.Prosinac/Dec.2010 u 18:52
Danas sam prolazio i video da su stigla sedišta i "JBL" ozvučenje.....

-------------

- Armin van Buuren

Datum objave: 24.Prosinac/Dec.2010 u 19:35
Oho, pa napredujemo LOL

Datum objave: 24.Prosinac/Dec.2010 u 22:51
Ja usao unutra i radi se punom parom... Problem je sto to deluje kao da nece biti gotovo za mesec dana,ali videcemo sta ce biti... Mozda se iznenadimo... Ako nam ne padne nesto na glavu dok budemo gledali filmove :DDD

Datum objave: 24.Prosinac/Dec.2010 u 22:58
oni će da srede te dve sale, ono drugo će biti kao za vreme world war II, kontam da će to rešavati usput. Njima je bitno da ga otvore i da te sale budu full funkcionalne...

-------------

- Armin van Buuren

Datum objave: 27.Prosinac/Dec.2010 u 11:49

Arena otvorena za sve Novosađane 30. decembra

Bioskop "Arena sineplex" će u četvrtak, 30. decembra biti otvoren za sve Novosađane. Direktor "Art viste" Zoran Cvetanović, kaže za Radio 021 da će građani ulaznice za film "Montevideo, Bog te video" u režiji Dragana Bjelogrlića moći da kupe na jednoj od šest blagajni bioskopa.

"Svečano otvaranje će biti u sredu i to je bez ulaznica, isključivo sa pozivnicom, a dan kasnije počinje normalno da radi biletarnica", objašnjava Cvetanović. On dodaje da će građani moći da rezervišu ulaznice i preko interneta.

"Biće i mogućnost on lajn rezervacije. Kad se uvede pej pal opcija, građani će moći karte da kupe od kuće, odštampaju i donesu u bioskop", navodi Cvetanović.

Arena renovirana u skladu sa najnovijim svetskim standardima

Poseduje šest vrhunski opremljenih sala ukupnog kapaciteta od oko 1.000 mesta. Sve sale su opremljene projekcionom tehnikom poslednje generacije, luksuznim sedištima kao i sistemima za klimatizaciju. Novi Sad je dobio i prvu salu u Vojvodini sa 3D Dolby Digital tehnologijom koja omogućava vrhunski doživljaj 3D fimova.

Na repertoaru Arene svakodnevno će biti preko petnaestak različitih filmova, koji će se prikazivati u skoro četrdeset projekcija tokom čitavog dana. Najavljeno je da će svakog dana na repertoaru biti nekoliko filmova za decu, a jednom nedeljno će biti organizovan i "Happy day", dan kada će karte biti prodavane po nižim cenama.

Cena ulaznice će biti 250 dinara za redovne filmove i oko 400 dinara za 3D filmove.

-------------

- Armin van Buuren

Objavio: novy78
Datum objave: 27.Prosinac/Dec.2010 u 23:07
Konacno Clap
Cudno mi je samo da nemaju webpage Shocked

-------------
Don't ever wrestle with a pig. You'll both get dirty, but the pig will enjoy it

Datum objave: 27.Prosinac/Dec.2010 u 23:51
http://www.arenacineplex.com/ - http://www.arenacineplex.com/  valjda ce uskoro proraditi i site ;) Malo deru sa cenama za 3D filmove... Al eto bice i taj happy day... Jos kad se otvori KFC bice mnogo jeftinije od odlaska u BG u TC Usce :DDD

Samo velika sala ce biti baaaas velika,a Dolby 3D sala ce imati 150 mesta i bice manja od one u Roda cineplexu u BG u,a onaj ko je isao u Rodu zna koliko je mala ta sala :(

Da je kao XpanD 6D sala iz Koloseja bilo bi savrseno...

Ali eto.... Bitno je da i mi imamo multiplex... :)

Jednog dana ce i ovde biti IMAX ili Real3D...

Datum objave: 28.Prosinac/Dec.2010 u 10:46
kako ja znam, IMAX bioskope nema niko od bivsih republika, da li ce biti uskoro, nemam pojma...

-------------

- Armin van Buuren

Datum objave: 28.Prosinac/Dec.2010 u 17:06
Uskoro pocinje sa radom IMAX u Hrvatskoj (i tamo se probijaju rokovi)

Mada niko od bivsih republika nema KFC,a mi imamo... Tako da se nikad ne zna :D

Da ne bude offtopic da li je neko prolazio pored Arene? Kako to sve izgleda?

Datum objave: 28.Prosinac/Dec.2010 u 18:56
Originalno postovano od strane djidjmil djidjmil piše:

Uskoro pocinje sa radom IMAX u Hrvatskoj (i tamo se probijaju rokovi)

Mada niko od bivsih republika nema KFC,a mi imamo... Tako da se nikad ne zna :D

Da ne bude offtopic da li je neko prolazio pored Arene? Kako to sve izgleda?

ja, juce.....  nije gotovo, ali 30 otvara.....

-------------

- Armin van Buuren

Datum objave: 29.Prosinac/Dec.2010 u 22:56
Iako nismo verovali Arena Complex se otvorio Smile. Prosla sam večeras i videla masu ljudi ispred.. 

Datum objave: 30.Prosinac/Dec.2010 u 23:55
Pusten je u rad sajt samo umesto www ukucajte samo arenacineplex.com

u najavama repertoara ima... pogadjajte.. AVATAR 3D :D

Datum objave: 31.Prosinac/Dec.2010 u 03:56
otvoren jeste, ali za nas tek 3. januara Unhappy

-------------

- Armin van Buuren

Datum objave: 03.Sijecanj/Jan.2011 u 17:55
Konačno je došao i taj dan, dan kad je NS dobio bioskop, ali BIOSKOP, ne nešto što bi trebalo da liči na bioskop.... Lično sam zadovoljan... Platno full, JBL trese sve u 16, jeste da fali još jedan, pošto se vide žice, ali ima ih baš, baš..... Vredelo je čekati :)

-------------

- Armin van Buuren

Datum objave: 03.Sijecanj/Jan.2011 u 23:45
Ee moracu otici :) . Samo ne znam sta bih mogla da pogledam... Moram videti sta imaju na repertoaru.. Ako si ti Aco zadovoljan, onda mora da valja :) 

Datum objave: 04.Sijecanj/Jan.2011 u 00:05
Za sada ni oni sami ne znaju sta ce imati na repertoaru LOL
Zvao sam da pitam za sredu i rekli su mi da nemaju pojma i da su za sada na programu samo "Montevideo" i "Megamind".

-------------

Datum objave: 04.Sijecanj/Jan.2011 u 00:08
Originalno postovano od strane novy78 novy78 piše:

Zvao sam da pitam za sredu i rekli su mi da nemaju pojma i da su za sada na programu samo "Montevideo" i "Megamind".

imate na fejsu grupu i tamo sve pise.... U planu je u sredu i cetvrtak da ide tron legacy 3D!

Kao sto rece, ja sam zadovoljan.... Jeste da je malo gubljenje, ali sve ce se to u narednih desetak dana resiti..... Primetio sam da fali jedan zvucnik da neki brojevi na sedistima ne idu redom.....

sitnice....

-------------

- Armin van Buuren

Objavio: icemaher
Datum objave: 04.Sijecanj/Jan.2011 u 01:37
Originalno postovano od strane AcaNDr AcaNDr piše:

imate na fejsu grupu i tamo sve pise.... U planu je u sredu i cetvrtak da ide tron legacy 3D!

Kao sto rece, ja sam zadovoljan.... Jeste da je malo gubljenje, ali sve ce se to u narednih desetak dana resiti..... Primetio sam da fali jedan zvucnik da neki brojevi na sedistima ne idu redom.....

sitnice....
Jos nije proradio kako treba oni ga opljackaliLOL

-------------
https://www.tvtime.com/en/user/66431209/profile" rel="nofollow - TV TIME

Datum objave: 04.Sijecanj/Jan.2011 u 01:42
Video sam i ja sad na fejsu za Tron,ali je zanimljivo da cica koja radi na informacijama nema pojma sta se daje prekosutra LOL

-------------

Objavio: slowrun
Datum objave: 04.Sijecanj/Jan.2011 u 02:53
Jesi mu rekao da može da vidi na fejsu? :)))

-------------
In my body, where the shame gland SHOULD be, there's a second AWESOME gland.   True Story

Datum objave: 04.Sijecanj/Jan.2011 u 03:22
Cica nije mu, ali nema veze LOL

-------------

Datum objave: 04.Sijecanj/Jan.2011 u 12:54

Cica nije mu, ali nema veze LOL

verovatno je bio pod uticajem nekih visih sila, dok je MU LOL

Tron cu gledati, ali kad dodjem u NS, posto ovih dana nisam....

-------------

- Armin van Buuren

Datum objave: 12.Sijecanj/Jan.2011 u 00:27
Gledao sam Tron 3D i vrlo su pozitivna iskustva... Osoblje je zaista ljubazno (nadam se da ce tako i ostati) Sala je malo manja,ali je ok,stolice su izuzetno udobne,temperatura u sali...

E sad,slika i 3D dozivljaj na platnu je vrhunski kao i zvuk koji je bio naprosto fantastican!

Imao sam srecu da sedim u 5 redu na sredini (najbolja sedista ;) )

Uskoro cu ici da vidim kako je uradjena i ta velika sala...

Radovi jos nisu gotovi,ima tu jos stotsta da se sredi i da se popravi osvetljenje (ne u sali vec u hodnicima) jer je nekako depresivno sterilno i praznjikavo...

Haoticno je kada se zavrsi film a drugi pocinje i tada nastaje guzva na vratima jer ima samo jedan ulaz i izlaz,a to je ogroman propust... Valjda ce otvoriti zadnji ulaz koji je nekada bio u funkciji...

Kokice su bajate,skrnave,precenjene i u papirnim kesama (inace su u cinepleksima u kartonskim kutijama)

Nije proslo mnogo vremena i ukinuli su i rezervacije putem telefona zbog navodnih zloupotreba!? Ovo bas ne kapiram,al ajde... Dakle mozete kupiti kartu ranije,ali ne i rezervisati...

Jos uvek ne postoji Happy Day (koji su rekli da ce biti ponedeljkom kada je znatno jeftinija ulaznica) kao ni popust na studente,djake,penzionere... Valjda dok finansijski potpuno ne iskoriste euforiju novosadjana u nedostatku bioskopa...

Sve kad se sabere... Ja sam zadovoljan Arenom i srce mi je bilo puno kada sam ponovo video guzvu ispred naseg najveceg bioskopa u gradu...

Ispiši stranicu | Zatvori Prozor

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd. - http://www.webwiz.co.uk