Nominacije: Oscar 2010.
Web: Titlovi.com
Kategorija: Filmovi i serije
Ime foruma: Filmovi i serije
Opis foruma: Novosti, izvještaji sa box officea, zanimljivosti... Sve u vezi s filmovima i serijama
URL: https://forum.titlovi.com/forum_posts.asp?TID=31003
Datum ispisa: 11.Lipanj/Jun.2026 u 23:33 Verzija Softvera: Web Wiz Forums 11.01 - http://www.webwizforums.com
Tema: Nominacije: Oscar 2010.
Objavio: darije
Tema: Nominacije: Oscar 2010.
Datum objave: 02.Veljaca/Feb.2010 u 15:01
NAJBOLJI FILM:
- The Blind Side (2009)
- District 9 (2009)
- An Education (2009)
- The Hurt Locker (2008)
- Inglourious Basterds (2009)
- Precious: Based on the Novel Push by Sapphire (2009)
- A Serious Man (2009)
- Up (2009)
- Up in the Air (2009/I)
NAJBOLJA MUŠKA GLAVNA ULOGA:
- Jeff Bridges za Crazy Heart (2009)
- George Clooney za Up in the Air (2009/I)
- Colin Firth za A Single Man (2009)
- Morgan Freeman za Invictus (2009)
- Jeremy Renner za The Hurt Locker (2008)
NAJBOLJA ŽENSKA GLAVNA ULOGA:
- Sandra Bullock za The Blind Side (2009)
- Helen Mirren za The Last Station (2009)
- Carey Mulligan za An Education (2009)
- Gabourey Sidibe za Precious: Based on the Novel Push by Sapphire (2009)
- Meryl Streep za Julie & Julia (2009)
NAJBOLJA MUŠKA SPOREDNA ULOGA:
- Matt Damon za Invictus (2009)
- Woody Harrelson za The Messenger (2009/I)
- Christopher Plummer za The Last Station (2009)
- Stanley Tucci za The Lovely Bones (2009)
- Christoph Waltz za Inglourious Basterds (2009)
NAJBOLJA ŽENSKA SPOREDNA ULOGA:
- Penélope Cruz za Nine (2009)
- Vera Farmiga za Up in the Air (2009/I)
- Maggie Gyllenhaal za Crazy Heart (2009)
- Anna Kendrick za Up in the Air (2009/I)
- Mo'Nique za Precious: Based on the Novel Push by Sapphire (2009)
REŽIJA:
- Kathryn Bigelow za The Hurt Locker (2008)
- James Cameron za Avatar (2009)
- Lee Daniels za Precious: Based on the Novel Push by Sapphire (2009)
- Jason Reitman za Up in the Air (2009/I)
- Quentin Tarantino za Inglourious Basterds (2009)
NAJBOLJI ORIGINALNI SCENARIO:
- The Hurt Locker (2008): Mark Boal
- Inglourious Basterds (2009): Quentin Tarantino
- The Messenger (2009/I): Oren Moverman, Alessandro Camon
- A Serious Man (2009): Joel Coen, Ethan Coen
- Up (2009): Bob Peterson, Pete Docter
NAJBOLJI ADAPTIRANI SCENARIO:
- District 9 (2009): Neill Blomkamp, Terri Tatchell
- An Education (2009): Nick Hornby
- In the Loop (2009): Jesse Armstrong, Simon Blackwell, Armando Iannucci, Tony Roche
- Precious: Based on the Novel Push by Sapphire (2009): Geoffrey Fletcher
- Up in the Air (2009/I): Jason Reitman, Sheldon Turner
SPECIJALNI EFEKTI:
- District 9 (2009)
- Star Trek (2009)
ANIMIRANI FILM:
- Coraline (2009)
- Fantastic Mr. Fox (2009)
- The Princess and the Frog (2009)
- The Secret of Kells (2009)
- Up (2009)
NAJBOLJI STRANI FILM:
- Ajami (2009): Scandar Copti, Yaron Shani(Israel)
- Das weisse Band - Eine deutsche Kindergeschichte (2009): Michael Haneke(Germany)
- El secreto de sus ojos (2009): Juan José Campanella(Argentina)
- Un prophète (2009): Jacques Audiard(France)
- La teta asustada (2009): Claudia Llosa(Peru)
-------------
|
Odgovori:
Objavio: Buki
Datum objave: 02.Veljaca/Feb.2010 u 15:21
Ne znam zašto ni u jednoj kategoriji nema Sherlock Holmesa, ali ok. Definitivno po meni bi bio film godine, kao i najbolja muška glavna uloga, a možda čak i sporedna muška uloga, itd...
Od ovih na listi definitivno Inglourious Bastards.  Što se animiranih tiče, još nisam niti jedan od ovih 5 pogledao. 
|
Datum objave: 02.Veljaca/Feb.2010 u 15:29
Ima Sherlock Holmes-a u kategoriji: "Umetnički direktor": Sarah Greenwood "Originalna muzika za film": Hans Zimmer

Nego, gde nam je 2012 u specijalnim efektima? 
-------------
|
Objavio: Johhny Q
Datum objave: 02.Veljaca/Feb.2010 u 15:38
Hm, malo si me preduhitrio... Ja naumio da taj spisak u bacim u PROJEKAT... No, dobro... još malo statistike...
Avatar - 9 nominacija The Hurt Locker - 9 nominacija Inglorious Basterds - 8 nominacija Up In The Air - 6 nominacija Precious: Based on the Novel "Push" by Saphire - 5 nominacija Up - 5 nominacija District 9 - 4 nominacije Nine - 4 nominacije Star Trek - 4 nominacije An Education - 3 nominacije Crazy Heart - 3 nominacije The Princess And The Frog - 3 nominacije The Young Victoria - 3 nominacije The Blind Side - 2 nominacije A Serious Man - 2 nominacije Invictus - 2 nominacije The Messenger - 2 nominacije The Last Station - 2 nominacije Fantastic Mr. Fox - 2 nominacije The Imaginarium of Doctor Parnassus - 2 nominacije Sherlock Holmes - 2 nominacije The White Ribbon - 2 nominacije
Izrael - 10. nominacija Argentina - 6. nominacija Peru - 1. nominacija Francuska - 37. nominacija Nemačka - 16. nominacija
------------- Pametan covek trazi resenje, budala izgovor...
|
Datum objave: 02.Veljaca/Feb.2010 u 15:40
darije piše:
|
Verovatno posle 2012. U nekom drugom životu...
|
Objavio: Kayser Soze
Datum objave: 02.Veljaca/Feb.2010 u 15:47
ja to sve vidim ovako:
NAJBOLJI FILM:Avatar
(2009) Dvoumio sam se izmedju Hurt Lockera i Avatara ali ovdje dajem prednost Avataru i to zbog svega od ideje do cijele price oko snimanja tog filma zbog svega . .. Prica je jako plitka i vidjena i film obiluje klisejima ali cijelokupni dojam uzitka koji mi je film pruzio u 3d verziju u kinu je podigao ljestvicu jao jako visoko .. Film kao sto sam gledao nekada kao klinac Indianu Jonesa ili Star Warse ili proslogodisnji Dark Knight .. . Mnogi od ovih filmova koji su nominirani su puno puno ''dublji'' filmovi filmovi koji ce te potaknuti na razna razmisljanja ali Avatar je za sjest u kino uzet kokice par Heinekena i uzivat .. . NAJBOLJA
MUŠKA GLAVNA ULOGA:Da se mene pita dao bi oskar Jeremy
Renner-u ali Oscar ce sigurno otici Jeff Bridgesu i to ne zbog ovog filma nego zato jer je taj covjek treba odobiti Oscara mnogo prije a Akademija je poznata po tome da daje ovu nagradu ponekad nekome tko to u tom trenu i mozda i nije zasluzio ali zbog prijasnjih filmova i ostvarenja dobije .. Znaci: Jeff Bridges za Crazy
Heart (2009) NAJBOLJA ŽENSKA GLAVNA ULOGA:Prica kao iz prijasnjeg slucaja . .ali bitka ce se voditi izmedju Sandre Bullock i jedne jedinie neponovljive Meryl Streep . . Ipak prognoziram Meryl
Streep za Julie & Julia (2009) NAJBOLJA MUŠKA SPOREDNA ULOGA:Mislim da je ovo sigurno ko kuca: Staviti dosta love na ovo u kladionicama . . Lik zbog kojeg mi je Inglourious Bastards dobar film . . . MIslim film je dobar ali nije to to . .Ja jednostavno ne volim tolko Tarantina i mislim da je razvikan redatelj . . no dobro to je samo moje misljenje . . Znaci: Christoph Waltz za Inglourious
Bastards (2009) NAJBOLJA
ŽENSKA SPOREDNA ULOGA:Ovo idem na cisti pogodak: Penélope Cruz za
Nine (2009) REŽIJA:Tesko tesko . . Kathryn
Bigelow za The Hurt Locker (2008) James Cameron za Avatar
(2009) Quentin
Tarantino za Inglourious Basterds (2009) Mislim da ce glavni favoriti biti ovdje Kathryn I Tarantino al ono ajd . .ajd . .prognoziram Tarantina NAJBOLJI ORIGINALNI SCENARIO:Po meni najbolji scenario je od Mark Boal pa to i prognoziram: The
Hurt Locker (2008): Mark Boal NAJBOLJI ADAPTIRANI SCENARIO:Ovdje mislim da ce Ocžscar otici: District
9 (2009): Neill Blomkamp, Terri Tatchell SPECIJALNI EFEKTI:Hahahhaahh dobar dobar .. Avatar
(2009) ANIMIRANI FILM:Ja bi dao ovdje Oscara: Coraline
(2009) NAJBOLJI STRANI FILM:A ovo je rubrika u kojoj ne da sam los nego sam totalna truba nista od ovoga nisam gledao . . a niti me i pretjerano i zanima .. tako da .. ovdje ostavljam otvoreno .. pa nek dobije .. najbolji film a ja prognoziram na pamet .. recimo . .: broj 2 ipak je to kraljevska ocjena :) :) - Ajami
(2009): Scandar Copti, Yaron Shani(Israel)
- Das weisse Band -
Eine deutsche Kindergeschichte (2009): Michael Haneke(Germany)
- El
secreto de sus ojos (2009): Juan José Campanella(Argentina)
- Un
prophète (2009): Jacques Audiard(France)
- La teta asustada
(2009): Claudia Llosa(Peru)
eto . .
|
Datum objave: 02.Veljaca/Feb.2010 u 15:51
U poslednjoj kategoriji Oskar ide za "Un
prophète (2009)".
-------------
|
Datum objave: 02.Veljaca/Feb.2010 u 16:00
HA-HA-HA-HA!!!! Ne mogu da verujem!!! Sad sam pogledao na IMDb podatke za An Education. Znate šta tamo piše...?
"Rated PG-13 for mature thematic material involving sexual content, and for smoking."
Dakle, ne dajte deci ispod 13 godina da ovo gledaju, jer ima scena u kojima se puši...
|
Datum objave: 02.Veljaca/Feb.2010 u 16:04
Gledao ga ja. Ok filmić ali ništa spektakularno. Mada, ako "The Hurt Locker" dobro prolazi "jer nije tipična, američka priča o Iraku i ratu", tako i ovaj prolazi jer nije tipična priča o "mlada devojka/stariji čovke - odnosu" (recimo).
-------------
|
Datum objave: 02.Veljaca/Feb.2010 u 16:07
I nije ti smetalo pušenje? Doduše, ti imaš malo više od 13 godina...
|
Datum objave: 02.Veljaca/Feb.2010 u 16:08
Johhny Q piše:
I nije ti smetalo pušenje? Doduše, ti imaš malo više od 13 godina...
|
Pokrivao sam oči (i samo malo gvirio). 
-------------
|
Objavio: prijatel-MKD
Datum objave: 02.Veljaca/Feb.2010 u 16:23
Johhny Q piše:
darije piše:
| Verovatno posle 2012. U nekom drugom životu... |
Gde ce sa efektima koji su desetak godina zastarele, svako poumesniji bi to 70-80% napravio kuci na PC. A kraj toga, lose su ubacili efekte pa im se u toku gledanja prepoznaje pocetak i kraj gde pocinje i gde zavrsava ubacena dorada. Da su napravili animirani, moda bi i dobile nagradu za najbolju animaciju.
Vizuelni efekti prognoziram na District 9, jer su neverovatno dobro uklopili sve.
Najbolji film ili film za ovu godinu ce verovatno biti Avatar, ipak treba biti nagradjen sto je na veliko promovirao 3D tehniku koja ce za par godina verovatno postati svakodnevnost.
Ostalo ne bi mogao mnogo da prognoziram jer poprilicno toga i nisam jos pogledao.
------------- 0123456789 Само десет цифри, а толку многу главоболие! You can't take it to a philosopher for being stupid, if he wasn't he would've be a physicist.
|
Objavio: bebironchic
Datum objave: 02.Veljaca/Feb.2010 u 16:42
|
Glasam za Precious i Morgana:)
|
Objavio: boba86
Datum objave: 02.Veljaca/Feb.2010 u 16:55
|
Slazem se za Waltz-a definitivno jedina svetla tacka u Tarantinovoj budalastini od filma!
|
Objavio: mahoni
Datum objave: 02.Veljaca/Feb.2010 u 18:34
|
Znam da horori retko kada dobijaju neke zvanične nagrade(velike),ali ove godine je snimljen jedan dobar,zaista dobar horor "Drag Me To Hell" i želeo sam eto samo da ga spomenem.Izbor filmova je dobar i lično mislim da su "Prokletnici" najbolji. Iako je tema stara priča je ispričana na pravi način.Tarantino je sve bolji.
Pozz Mahoni
|
Objavio: CSInvestigator
Datum objave: 02.Veljaca/Feb.2010 u 19:09
Moje prognoze: Najbolja muska glavna uloga najverovatnije George Clooney, a zenska Sandra Bullock... Efekti Avatar, a animirani film Up...
-------------
Your soul could never grow old, it's evergreen
|
Objavio: md976
Datum objave: 02.Veljaca/Feb.2010 u 20:09
Obzirom da je veoma poznato da je Holivud u Jevrejskim rukama, da su svi najveci studiji u njihovim rukama i da guraju svoje ljude iako neki od njih i nisu neki glumci, van svake sumlje 99% je verovatnoca da ce Tarantinov film dobiti oskara.
Samo me zanima da je neko drugi snimao film sa pripadnicima nekog drugog naroda kako kasapi nemacke vojnike da li bi bio kandidat za oskara. Cisto sumljam. a sam Tarantinov film i nije bas nesto narocit.
|
Datum objave: 02.Veljaca/Feb.2010 u 23:46
md976 piše:
Obzirom da je veoma poznato da je Holivud u Jevrejskim rukama, da su svi najveci studiji u njihovim rukama i da guraju svoje ljude iako neki od njih i nisu neki glumci, van svake sumlje 99% je verovatnoca da ce Tarantinov film dobiti oskara.
Samo me zanima da je neko drugi snimao film sa pripadnicima nekog drugog naroda kako kasapi nemacke vojnike da li bi bio kandidat za oskara. Cisto sumljam. a sam Tarantinov film i nije bas nesto narocit. |
djelomicno se mogu sloziti ovo za zidove. . ali tarantino nece dobiti oscara za najbolji film dobit ce ga vjerovatno za reziju . .. i da evo ovdje ima takodjer istomisljenika vidim .. kojima Inglourious bastards i nije nesto narociti film .. .
da je takav isti film snimio netko drugi . .niti bi se tolko pricalo o njemu i vecini bi to bio sasvim prosjecan film .. . . nemojte me krivo shvatit . .film je ok .. nista posebno .
tarantino ima svoju ''sektu sljedbenika'' i da on snimi film koji bi cijelo vrijeme prikazivali gole, dlakave i debele muske guzice (znate onu scenu iz Idiocracy-a) . . . naslo b ise onih koji bi tvrdili da je film dobar. .
to je isti efekt kao kaj je je pulp fiction na 5. mjestu imdb 250 my ass iz prve bi nabrojao 30 boljih filmova. . pa cak ukljucujuci njegov reservoir dogs koji je po meni njegov najbolji film .
no dobro . .isprike .. zanesem se kad je tarantino u pitanju . a i iznerviram .. jer hrpa ljudi kada ih pitam zasto im je neki film dobar od tarantina mi odgovaraju ''ne znam, dobar je''
|
Datum objave: 02.Veljaca/Feb.2010 u 23:53
A kad bih te ja pitao zašto NIJE DOBAR? Zar "Inglourious basterds" nije originalan, zabavan, duhovit, ozbiljan, drugačiji,... sa dobrom pričom, odličnom glumom, odličnom režijom, .. ne "hvata" na specijalne efekte, ne "hvata" na patetiku, ne "hvata" na "maznutu" priču...
-------------
|
Objavio: bojanadj
Datum objave: 02.Veljaca/Feb.2010 u 23:58
Kayser Soze piše:
tarantino ima svoju ''sektu sljedbenika'' i da on snimi film koji bi cijelo vrijeme prikazivali gole, dlakave i debele muske guzice (znate onu scenu iz Idiocracy-a) . . . naslo b ise onih koji bi tvrdili da je film dobar. .
|
a zašto moraju biti baš debele dlakave muške gooze   (luuuukaaaaa, javiii seeeee   )
------------- Life isn't about waiting for the storm to pass; it's about learning to dance in the rain...
|
Datum objave: 03.Veljaca/Feb.2010 u 00:30
|
Stvarno sam iznenađen, pa ja nisam ničiji sledbenik a ponajmanje nekog blesavog režisera .Pročitao sam mnogo komentara o jevrejskom pitanju,pa onda da zapitam:Zar ovo onda nije parodija na Jevreje.Da li ste vi čuli t.j.pročitali negde da je za vreme rata bila organizovana neka borbena grupa Jevreja(bili su organizovani kao Gradsko saobraćajno Beograd),da li ste pročitali za nekog heroja koji je mučio i ubijao Nemce u ime osvete(ja nisam).Pa zar onda to nije parodija. I još jedno pitanje,da su urezane svastike svim fašistima da li bi bili uočljivi, pa onda je po meni to parodija na odnos prema sistemu fašizma(ja ga ne smatram ideologijom). Potpuno se slažem sa Darijem,za razliku od ukradenih priča i specijalnih efekata ovo je makar jedna orginalna parodija.(Bar je ja smatram parodijom) I još jednom da ponovim ja ne vodim polemiku o tome ko je kakav režiser, već iznosim moje mišljenje o filmovima. P.S.I dalje smatram da je 2006 god.sve Oskare koje je dobio "The Departed" trebao da dobije "The Prestige",ali na kraju to je samo moje mišljenje. Pozz Mahoni
|
Datum objave: 03.Veljaca/Feb.2010 u 00:40
darije piše:
A kad bih te ja pitao zašto NIJE DOBAR? Zar "Inglourious basterds" nije originalan, zabavan, duhovit, ozbiljan, drugačiji,... sa dobrom pričom, odličnom glumom, odličnom režijom, .. ne "hvata" na specijalne efekte, ne "hvata" na patetiku, ne "hvata" na "maznutu" priču...
|
ma ja u ni jednom trenu nisam reko da film nije dobar . . dobar je film film je ok meni solidnih 6/10
za reziju nisma nista reko u toj kategoriji sam ga i ja stavio za oscara jer to je besprijekorno odradjeno . . prica je itekako maznuta . .tocnije remake radjen . .taljanskog trash filma ..
a sad zasto (necu reci los jer nije) meni taj film nije tolko dobar kao mnogim drugima ..
film traje i traje i na nekim mjestima ima praznog hoda vidi se u tim mjestima je dosta konfuzan u nekim trenutcima nisam zano dal gledam neki film od sergio leonea ili gledam ratni film a onda se sjetim aha ovo je tarantio i iskrivljena strana 2. svjetskog rata
tarantino iz filma u film na neki fetisisticki nacin reciklira samoga sebe pocevsi resorvoair dogs . .pa preko pulp fictiona .. pa idemo na death proof pa i kill bill (osobno njegovi najlosiji filmovi -mislim na kill bill) pa onda ovo . . tematike su razlicite glumci su razliciti ali stalno se provlaci ista crta filmovi puni besmislenih scena dugih razgovora .. krv koja tece u potocima . . explicitno prikazivanje mucenja i sakacenja ljudskog tijela (osobno jedan od najvecih tarantinovih strahova) pa preko apsurdnih i totalno nenormalnih likova sve je to vec vidjeno . .. ilo da je radnja na livadi u podmornici ili na mjesecu vidjeno
kako ja vidim ovaj film . . kao obicno izdrkavanje . . ali nije izdrkavanje lose ali kada to radis vec godinama onda postaje zamorno . .
volim nakon filma kada ga pogledam i kad legnem i kad mogu o filmu na neki nacin razmisliti o njegovim porukama kada me film dirne na neki nacin dal pozitivno ili negativno kad mogu provesti neko vrijeme misleci ''kaj je pisac htio reci'' a ovdje sam pogledao film reko ok i to je to ..
rezija je fantasticna a cijeli film nosi jedna lik ''Jew Hunter''   
sadrzaj je isti samo je svaki put zamotan u drugi papir ..
postaje polako dosadno . .:)
mahoni piše:
Stvarno sam iznenađen, pa ja nisam ničiji sledbenik a
ponajmanje nekog blesavog režisera . |
ma nisam ja to doslovno mislio ''sekta sljedbenika'' je i bila u navodnicima i pri tome aludirajuci na njegove fanove diljem svijeta .. nista drugo . .. :) :)
|
Objavio: yolix83
Datum objave: 03.Veljaca/Feb.2010 u 01:06
Kayser Soze piše:
za reziju nisma nista reko u toj kategoriji sam ga i ja stavio za oscara jer to je besprijekorno odradjeno . . prica je itekako maznuta . .tocnije remake radjen . .taljanskog trash filma .. |
Zanima me kojeg? Znaš li naziv?
A meni se čini da ti ne voliš Tarantina i taj njegov šmek. I ne vidim zašto bi film morao imati precizno izražene granice; ako je ratni da bude ratni i ništa više. Ja nisam neki fan Tarantina ali mi je film bio pravo osvježenje zbog te fiktivne priče II svjetskog rata i homage-a westernu.
|
Objavio: ddavid14
Datum objave: 03.Veljaca/Feb.2010 u 01:19
Inglourious Basterds 10/10 i Tarantino 10...no koment!
A za sve one koji ga pljuju  ne kužite deco...
-------------
|
Datum objave: 03.Veljaca/Feb.2010 u 01:20
yolix83 piše:
Kayser Soze piše:
za reziju nisma nista reko u toj kategoriji sam ga i ja stavio za oscara jer to je besprijekorno odradjeno . . prica je itekako maznuta . .tocnije remake radjen . .taljanskog trash filma .. |
Zanima me kojeg? Znaš li naziv?
A meni se čini da ti ne voliš Tarantina i taj njegov šmek. I ne vidim zašto bi film morao imati precizno izražene granice; ako je ratni da bude ratni i ništa više. Ja nisam neki fan Tarantina ali mi je film bio pravo osvježenje zbog te fiktivne priče II svjetskog rata i homage-a westernu.
|
mislim tamo je prica drugacija . . ali isto je skupina americkih vojnika koji se nalaze u francuskoj . .samo kaj se ovi tamo bore da dodju do svicarske . .i isto izvode pizdarije kao i ovi u ovom filmu . . .. ali opet isto . . ''spageti ratni film''
da, ne volim tarantina jer od svakog dilma znam kaj mogu ocekivati cekam da me iznenadi necim kja vec nisma vidio . .:) :) al ok . .razliciti smo . .nekom se svidja nesto nekom nesto drugo . . meni je Hurt Locker jaci film ove godine . .
kad shvatim kja cu imat za shvatiti u jednom hostelu (film o njegovom najvecem strahu), onda u death proofu ( filmu snimljenom o njegovim fetisima-zenske noge) pa preko kill billa koji je neka vrsta posvete azijskim karate filmovima .. ok posveta ajde al los film do zla boga .. . onda
on on jackie browna nije snimio dobar film .. ajde Inglourious bastards je najbolji do sad od 1997. godine . . njegovi dobri filmovi su . .reservoir dogs, from dusk till down, ajde i Pulp fiction al od 1997. na ovamo s loseg na losije ide. .
ali to je samo moje vidjenje stvari nista drugo ja to ne namecem nikom drugom samo evo volio bi da mi netko argumentirano kaze zasto je film Kill bill dobar ili death proof :) :)
|
Datum objave: 03.Veljaca/Feb.2010 u 01:25
Kayser Soze piše:
prica je itekako maznuta . .tocnije remake radjen . .taljanskog trash filma .. |
Uh, jesi li ti gledao taj film o kome pričaš? Ja tu nikakvu sličnost ne vidim... Naslov i WWII ali radnja - nikako.
-------------
|
Datum objave: 03.Veljaca/Feb.2010 u 01:35
darije piše:
Kayser Soze piše:
prica je itekako maznuta . .tocnije remake radjen . .taljanskog trash filma .. |
Uh, jesi li ti gledao taj film o kome pričaš? Ja tu nikakvu sličnost ne vidim... Naslov i WWII ali radnja - nikako.
|
ma i nema tolko mozda je ovo nespretno uzeto .za pricu . ali ima ..i uz naslov i dodirnih tocaka . . .nisma ga gledao stao sam kada sam vidio koji je to trash film. . koji nema veze s nicim ..
nadma se da se nitko od admina ne ljuti kaj spamamo ovu temu koja bas i nema veze s oskarima .. :) :) :)
zapleo sam se tu a imao sam namjeru malo pocistit hdd nocas i postavit neke titlove. . . :)
|
Datum objave: 03.Veljaca/Feb.2010 u 01:48
Uopšte ne mislim da spamamo. Raspravljamo o filmovima koji su kandidati za Oskara. Drugo, ne možeš iznositi činjenice kako je neki film remake a da nisi ni pogledao "original". 
-------------
|
Objavio: ghostwheel
Datum objave: 03.Veljaca/Feb.2010 u 13:52
Inglorious Basterds će biti upamćen kao najgori film Kventina Tarantina i najgora uloga Bred Pita, tj. moguće je da snime i nešto gore u budućnosti ali ovim filmom su obojica dotakli dna svojih karijera. Ovo nije film o jevrejskim partizanima, niti o pokretu otpora, niti o psihotičnim nacistima, niti o alternativnoj istoriji, ovo nije ni satira ni parodija (tj. ako jeste onda je loše sprovedena). Problem sa Inglorious Basterds je u tome što je izuzetno teško dokučiti o čemu se tu zapravo radi, skandalozno je da film traje dva i po sata a da se tu ništa ne dogodi. Neko je već pomenuo gore da film ima dosta praznog hoda i to stoji jer kako se odmotava druga polovina filma likovi govore sve nepovezanije i besmislenije stvari a film kliza u grotesku i parodiju samog sebe. Meni nije jasno šta Tarantino hoće da kaže onim tiradama o mleku i kremu ili Gebelsovim oduševljenjem Leni fon Rifenštal, kao i zašto određeni likovi uopšte postoje u filmu (mislim na onu Jevrejku koja ne doživi apsolutno nikakav pay-off prema Hansu Landi te su stoga mogli bilo koju drugu devojku da ubace) imam utisak da snima film samo za sebe. Uz to onaj bioskop, prikaz Rajhstaga, ili podrum krčme imaju neverovatan utisak jeftinoće. To je za Tarantina nedopustivo. I na kraju pojava Hitlera je najniže dokle ovaj film pada jer ako je ono dobar prikaz Hitlera (ne kažem da je loše što je karikatura) onda su dobro urađeni likovi i oni Nemci iz Pljačke Trećeg rajha i Druga Crnog u NOB-u. Ako je hteo da omažira flickovima iz Drugog svetskog rata bolje da je gledao Balkan Ekspres nego Enca Kasteljarija. Uloga Kristofa Valca bi bila jedini svetao detalj u filmu. I da ne zaboravim bio bih presrećan kad bi ovaj film trijumfovao na dodeli Oskara jer bi to samo pokazalo koliko je ova nagrada isprostituisana. Ako ne on onda makar Avatar, Katarina nikako.
|
Datum objave: 03.Veljaca/Feb.2010 u 15:05
|
Tarantino vec godinama snima filmove samo radi sebe .. tako da se slazem s tom tvrdnjom .. Navijam za njega u kategoriji rezije i tu se nadam da ce dobiti kao i za sporednu ulogu ostalo nikako .. . Nego zasto ne Catherine?
|
Datum objave: 03.Veljaca/Feb.2010 u 15:23
Pa zato što Oskar može biti samo lična satisfakcija a nikako priznanje za neki doprinos filmu. Kameron je morao toliko da pogne kičmu i snimi reklamu za papirne maramice (da, mislim na Titanic) da bi dobio tog Oskara a onda kad ga je primio počeo da se zacenjuje od sreće. Ko je gledao tu dodelu sigurno će se setiti. Kejti na svojoj strani ima ljude koji vole filmove. Šta će joj Oskar?
|
Datum objave: 03.Veljaca/Feb.2010 u 15:51
ghostwheel piše:
Inglorious Basterds će biti upamćen kao najgori film Kventina Tarantina i najgora uloga Bred Pita, tj. moguće je da snime i nešto gore u budućnosti ali ovim filmom su obojica dotakli dna svojih karijera. |
Da ne idemo dalje od našeg sajta. Već više od mesec dana imamo temu za glasanje za najbolji film u 2009. Znaš li ko je dobio najviše nominacija? Glasali su razni ljudi, različitih interesovanja i gledišta. Ne kažem da bi rezultat bio isti da smo birali NAJ film svih vremena ali opet, tvoje generalizovanje (kao, "biće upamćen". Od koga? Tebe?) nikako nije na mestu, jer to je ipak tvoj lični stav, koga poštujem, i ništa više.
-------------
|
Datum objave: 03.Veljaca/Feb.2010 u 16:28
Biće upamćen kao slab film od strane ljudi koji gledaju filmove (mislim na ljude koji su pogledali mnooogo filmove a ne na vikend gledaoce). Bar sam obrazložio zašto je IB najslabiji u Tarantinovoj karijeri. On je imao nesreću da mu prvi film bude čist masterpis a da onda reciklira taj stil u narednim filmovima. Ne kažem da nije širio svoj rukopis i da nije snimio više dobrih filmova ali uspeh tog prvog filma do danas nije ponovio. Ono po čemu danas prepoznajemo Tarantina je patentirano u tom debiju. U glasanju za najbolji film uvek najboljim bude proglašen film sa najviše glasova. Logično. Naravno, najbolji film i film sa najviše glasova su potpuno različite kategorije.
|
Datum objave: 03.Veljaca/Feb.2010 u 16:30
|
Zdravo ljudi, kako vidim od sinoć ista meta isto odstojanje.Pa zar nismo trebali da glasamo koji nam se film sa liste najviše sviđa. Zanimljivo je to da od sinoć čitam poruke u kojima se pljuju pojedini režiseri i njihovi filmovi, kako se traži razlog da se Oskar proglasi jeftinim, pa pazi molim te do sad je bio odraz maštovitosti i kvaliteta filma. Svih ovih godina (koliko se bar ja sećam) bio je sve osim nagrada za film. Imam neki osećaj da bi velika većina nas kada bi za to imala šansu prvo napravilo listu odstrela režisera i filmova po svom nahođenju pa bi nominovala filmove za nagradu opet po svom nahođenju.PA ZAR NE TVRDIMO DA UPRAVO TO RADE PRILIKOM NOMINACIJE ZA OSKARA. A što se tiče Prokletnika očigledno mu je mana što ga je režirao Tarantino(veliki prijatelj Holivudskih Jevreja).Pa opšte mišljenje je da je to komedija strahota.Jako mi je žao ali još nisam čuo za osećajnu, brižljivo ukomponovanu parodiju.Ne mogu više o ovome, i dalje smatram da je najbolji na listi nominacija. P.S. TREBALO BI DA GLASAMO ZA FILM KOJI NAM SE NAJVIŠE SVIĐA, A NE DA KOMENTARIŠEMO TUĐE UKUSE.(znam šta znače velika slova,zato ih i koristim) Pozz Mahoni
|
Datum objave: 03.Veljaca/Feb.2010 u 16:45
ghostwheel piše:
Biće upamćen kao slab film od strane ljudi koji gledaju filmove (mislim na ljude koji su pogledali mnooogo filmove a ne na vikend gledaoce). |
O izvinite gospodine filmski ekspertu. Mi sa "maaaallim" brojem odgledanih filmova nismo vam ni do kolena. Nisam ni mislio da je "Inglourious basterds" najbolji film jer ima najviše glasova, ali izgleda da tebi moram detaljno objašnjavati neke stvari. Govorio sam o tvom UOPŠTAVANJU, kad si rekao "Inglorious Basterds će biti upamćen kao najgori film" i hteo da kažem da je ovo tvoj LIČNI stav a ne svih drugih - i ništa više. Već drugi put za par dana bih citirao Sentinelov potpis ali produbljivanje ove rasprave ne vodi ama baš nigde, pa ću to preskočiti.
-------------
|
Datum objave: 03.Veljaca/Feb.2010 u 17:56
ja ne bi isao tako daleko i tvrdio da je IB smece jer daleko od toga to
je tehnicki izvrsno napravljen film ali meni nije najbolji ove godine
meni je samo ok i to je to .. i to je samo moje misljenje .. ali
slazem se da tarantino godinama reciklira jedno te isto to je istina i
nitko me u suprotno ne moze uvjeriti . ..
i naprotiv smatram da
je ovo od 1997. godine tarantinov najbolji film ali ove godine po meni
je bolje nekoliko filmova ukljucujuci i avatara i hurt lockera i
nesretni book of eli koji eto svi su popljuvali a film je meni zapravo
izvrstan i mozda cak i the road .. ono ..
razliciti smo meni je
one nenormalne godine 2007. kada su pobjednici bili i onaj no coutry
for old men i there will be blood iako su mi braca coen jedni od
najdrazih redatelja ono u samom vru meni njihov film NCFOM i nije bio
tolko dobar ali opet je po meni bio puno bolji od there will be blood
koji ja ni dan danas ne znma kako i zasto je taj film dobio oscara tocnije 2 komada i bio u nominaciji za najbolji film
zasto
ovo govorim? zato jer imamo razlicite ukuse i zato se i snimaju filmovi
razlicitih zanrova nekom je antichrist ove godine odlican nekom je
obicno pretenciozno izdrkavanje . .ma da mi i nisu bas jasni ovi kojima
je odlican :) :) :) 
|
Datum objave: 03.Veljaca/Feb.2010 u 18:10
Kayser Soze piše:
zato jer imamo razlicite ukuse i zato se i snimaju filmovi
razlicitih zanrova nekom je antichrist ove godine odlican nekom je
obicno pretenciozno izdrkavanje . .ma da mi i nisu bas jasni ovi kojima
je odlican :) :) :) 
|
Kao što mnogo ne razumeju Pasolinija, kako ceo njegov opus, tako i filmove koje je režirao (ali i pisao), pred smrt, tako je i Lars von Trier neretko neshvaćen, posebno nakon "povratka" iz depresije. Slično je i sa Lynch-om i mnogim drugim "uvrnutim" rediteljima. Ne bih u ovu grupu stavljao Tarantina ali ko zna, možda će se niz ovih reditelja u budućnost baš njim nastaviti...
-------------
|
Datum objave: 03.Veljaca/Feb.2010 u 19:50
darije nije izvukao celu rečenicu pa ona ovako citirana ne odražava u potpunosti moj stav. Bitno je da smatram da je IB najslabiji Tarantinov film a ne film uopšte. Napisao sam zašto i obrazložio konkretnim primerima. Evo zašto mislim da je slabiji od drugih njegovih filmova: Tarantino je čovek koji je pogledao mnogo filmova i to je izuzetno bitna stvar kod svakog autora. On dobre stvari pronalazi i u najgorem trešu, i ne samo da nam ukazuje na vrline u tim filmovima već ih i pravilno reinterpretira u modernom duhu, obogaćuje i proširuje te ideje, i što ne reći, ukazuje novim generacijama na njih. U tome se krije njegova velika vrednost. Ima tu još bitnih osobina njegovog rediteljskog stila ali mi se čini da su za priču o Inglorious Basterds ovi najvažniji. Međutim IB je sa tim omažima uveliko preterao. U IB nas preko svake mere bombarduje napornim dijalozima koji apsolutno i ni na koji način ne doprinose razvoju likova i priče i služe samo kao hrana za njegov rediteljski ego. Film je rascepkan na delove a da ne postoji vezivno tkivo među njima; od prve epizode koja je sjajna kao uvod, ne ide na to da tu priču razvije i događaje poveže, ne postoji jedna jasna ideja koja sabira te pričice. Neujednačenost se vidi pre svega na nivou likova koji su karikirani preko svake mere. Kako da se pored onako ubedljivog Hansa Langa ne zapitamo otkud one (i onakve) karikature Hitlera i lika kojeg glumi Bred Pit. U svetu koji je zamislio Tarantino logičnije je da na čelu Rajha bude Hans Lango. Likovi Basterdsa jedva da su skicirani. Kako je moguće da Basterdsi mesecima šire strah po Francuskoj a da im Nemci ne suprotstave neverovatno visprenog i nemilosrdnog Langa? Zašto "sukob" Šosane i Langa nije izveden tako da se preko njega Jevreji i na taj način osvete nacistima jer je u suprotnom ona scena s početka kad ona beži iz kuće suvišna? Ne govorim o nekoj uopštenoj logici, jasna je parodična zamisao, već o logici sveta koji je Tarantino prikazao. Dalje, međuvicevi kojima obiluju scene su takođe čist višak, npr. kad igraju karte u podrumu ili kad se Gebels divi nemačkim rediteljima. One mogu da posluže kao singl skečevi ali u ovakvom filmu su out-of-place. Stiče se utisak da je Tarantino strpao u film sve što mu je palo na pamet. Evo zašto mislim da neće snimiti gori film: Tarantino je jedan od najzanimljivijih aktuelnih američkih reditelja ali sad je isporučio ćorak. Kad čovek snimi toliko dobrih filmova teško da može gore od ovoga da snimi, da se razumemo, velika većina reditelja ne dobaci ni do ovoga ali za Tarantina je ovo pad. Mislim da je ovo bilo ontopic jer
je ovo tema o Oskaru a IB je višestruko nominovan film. Ne razumem
zašto bi neki filmovi i reditelji bili izuzeti iz kritičkog
promišljanja pa i sama nagrada Oskar. I da, potpisao bih većinu onoga što je Kayser Soze naveo, i za NCFOM i There will... i Antichrist.
|
Datum objave: 03.Veljaca/Feb.2010 u 20:28
E tako, lični stav - o tome sam pričao. I naravno, niko vas/nas ne tera da nam se neki film svidi, zar ne?
-------------
|
Objavio: MisterSZ
Datum objave: 03.Veljaca/Feb.2010 u 20:59
Brate ala ghostwheel napravi recenziju filma pa ideje reditelja,vala ima da se čita ovo blaćenje filma ali sve to pada u vodu care većina koja je gledala kaže da je izvanredno ostvarenje tako da stvarno poštujemo ovo tvoje vrlo retko mišljenje!
|
Datum objave: 03.Veljaca/Feb.2010 u 21:27
MisterSZ piše:
Brate ala ghostwheel napravi recenziju filma pa ideje reditelja,vala ima da se čita ovo blaćenje filma ali sve to pada u vodu care većina koja je gledala kaže da je izvanredno ostvarenje tako da stvarno poštujemo ovo tvoje vrlo retko mišljenje!
|
Tako je brate-care, demokratskom većinom izabrati najbolji film!
|
Objavio: bubba ho-tep
Datum objave: 03.Veljaca/Feb.2010 u 23:07
ghostwheel piše:
MisterSZ piše:
|
Tako je brate-care, demokratskom većinom izabrati najbolji film!
|
Nažalost, tako se bira kad su u pitanju Oscari, odn. tipično kapitalističko-demokratski, ''po interesu lobija''. Odavno već Oscari ništa ne znače, uz vrlo rijetke iznimke...
ghostwheel piše:
Kejti na svojoj strani ima ljude koji vole filmove. Šta će joj Oskar?
|
Ja obožavam filmove, posebno one sa umjetničkom vrijednošću, dakle zazirem od Hollywooda što je više moguće, i usprkos tome što će me mnogi popljuvati, odavno pričam da mi se The Hurt Locker nimalo nije svidio, štoviše, smatram ga pseudo umjetničkom izdrkotinom...
Zašto? Više je razloga. Kao prvo, zbog tematike rata u Iraku. Kao veliki protivnik američke vanjske politike ne želim se uopće trovat tom tematikom makar bila i ''kvazi'' antiratna propaganda. Površno ili ne, moje je stajalište.
Dalje, nije umjetnost sve što je toliko sporo da boli. Bez realne dramaturške vrijednosti to je obično preseravanje, povlačenje za muda. Nije umjetnik onaj koji se posere u šaku pa sastojcima gađa prolaznike, taj je jednostavno lud. Nazivajmo stvari pravim imenom. Zbog loše režije koja ,po mom mišljenju naravno djeluje prerazvučeno i neuvjerljivo te zamorno, jedino što je uspjela je to da mi je uštedila tabletu Sanvala pred spavanje...
Dalje, smrad Hollywooda i nagrada dopire iz svake pore, doslovno me svaka minuta podsjećala na mudar plan Bigelowke da ustima obgrli malu zlatnu statuu. Zna stara lija dobro iskušani recept. Ako film izgleda kao umjetničko djelo i smrdi na isto, kakvo god sranje se krilo iza njega, ima šanse da uspije. Bolje hvalit ono što ne razumiješ nego riskirat da ispadneš glup ako priznaš da ti se nešto tako ''umjetnički vrijedno'' nije svidjelo. Logika svakog mainstream filmskog recenzenta u Americi, koji svakom pseudo intelektualnom smeću daju ''dva palca gore''. Kako mi ovaj film smrdi na Guy Ritchijevo govno Revolver.
ghostwheel piše:
darije nije izvukao celu rečenicu pa ona ovako
citirana ne odražava u potpunosti moj stav. Bitno je da smatram da je
IB najslabiji Tarantinov film a ne film uopšte. Napisao sam zašto i
obrazložio konkretnim primerima. Evo zašto mislim da je slabiji od
drugih njegovih filmova: Tarantino je čovek koji je pogledao mnogo
filmova i to je izuzetno bitna stvar kod svakog autora. On dobre stvari
pronalazi i u najgorem trešu, i ne samo da nam ukazuje na vrline u tim
filmovima već ih i pravilno reinterpretira u modernom duhu, obogaćuje i
proširuje te ideje, i što ne reći, ukazuje novim generacijama na njih.
U tome se krije njegova velika vrednost. Ima tu još bitnih osobina
njegovog rediteljskog stila ali mi se čini da su za priču o Inglorious
Basterds ovi najvažniji. Međutim IB je sa tim omažima uveliko preterao.
U IB nas preko svake mere bombarduje napornim dijalozima koji apsolutno
i ni na koji način ne doprinose razvoju likova i priče i služe samo kao
hrana za njegov rediteljski ego. Film je rascepkan na delove a da ne
postoji vezivno tkivo među njima; od prve epizode koja je sjajna kao
uvod, ne ide na to da tu priču razvije i događaje poveže, ne postoji
jedna jasna ideja koja sabira te pričice. Neujednačenost se vidi pre
svega na nivou likova koji su karikirani preko svake mere. Kako da se
pored onako ubedljivog Hansa Langa ne zapitamo otkud one (i onakve)
karikature Hitlera i lika kojeg glumi Bred Pit. U svetu koji je
zamislio Tarantino logičnije je da na čelu Rajha bude Hans Lango.
Likovi Basterdsa jedva da su skicirani. Kako je moguće da Basterdsi
mesecima šire strah po Francuskoj a da im Nemci ne suprotstave
neverovatno visprenog i nemilosrdnog Langa? Zašto "sukob" Šosane i
Langa nije izveden tako da se preko njega Jevreji i na taj način osvete
nacistima jer je u suprotnom ona scena s početka kad ona beži iz kuće
suvišna? Ne govorim o nekoj uopštenoj logici, jasna je parodična
zamisao, već o logici sveta koji je Tarantino prikazao. Dalje,
međuvicevi kojima obiluju scene su takođe čist višak, npr. kad igraju
karte u podrumu ili kad se Gebels divi nemačkim rediteljima. One mogu
da posluže kao singl skečevi ali u ovakvom filmu su out-of-place. Stiče
se utisak da je Tarantino strpao u film sve što mu je palo na pamet. Evo
zašto mislim da neće snimiti gori film: Tarantino je jedan od
najzanimljivijih aktuelnih američkih reditelja ali sad je isporučio
ćorak. Kad čovek snimi toliko dobrih filmova teško da može gore od
ovoga da snimi, da se razumemo, velika većina reditelja ne dobaci ni do
ovoga ali za Tarantina je ovo pad. Mislim da je ovo bilo ontopic jer
je ovo tema o Oskaru a IB je višestruko nominovan film. Ne razumem
zašto bi neki filmovi i reditelji bili izuzeti iz kritičkog
promišljanja pa i sama nagrada Oskar. I da, potpisao bih većinu onoga što je Kayser Soze naveo, i za NCFOM i There will... i Antichrist.
|
Potpisujem sve što si napisao, štoviše svjestan sam toga od kad sam film pogledao i nemam pojma kako mi se Inglorious Basterds mogao sviditi, ali jest. Zapravo znam. Obožavam spaghetti western žanr i stvari koje su me u filmu asocirale na njega, vjerojatno sam podsvjesno povezao sa nečim sebi dragim i time kreirao stav o IB kao nečem pozitivnom. iako, slažem se, film je zapravo dosta slab.
A što se tiče samog Tarantina, zbog činjenice da volim žanrove kojima on pravi svojevrsne hommage filmove (npr. kung-fu, pinky violence, spaghetti, blaxploitation), gledam Jackie Brown, Kill bill 2 i Death proof drugim očima te ne tražim od njih veliku umjetničku vrijednost, koju realno priznajem jedino Reservoir Dogs i Pulp Fictionu...
Toliko o ovoj temi...
|
Objavio: xyd
Datum objave: 04.Veljaca/Feb.2010 u 01:32
|
ako Avatar uzme oskara za film godine onda sama nagrada oskar ne znaci nista! za specijalne efecte ok, stvarno je zasluzio ali za film godine nikako!!!!! i ne razumem zasto Up in The Air 6 nomanacija za oskara? pa jesu li oni uopste gledali taj film? takodje i Blind Side, film jeste ok ali nije za oskara! i zivo me interesuje po kojim kriterijumima oni biraju koje filmove da nominuju! ladno su nominovali Up in The Air i Blind Side za film godine a nisu nominovali Sherlok Holmsa i The Imaginarium of Doctor Parnassus(inace ovo jos nisam gledao ali smem na slepo da se kladim da je film super), i ladno The Princess And The Frog ima vise nominacija od Sherlock Holmsa!
------------- http://www.youtube.com/watch?v=QMBZDwf9dok
http://www.erepublik.com/en/referrer/xyyd
|
Datum objave: 04.Veljaca/Feb.2010 u 01:53
Sherlock Holmes nije nikako film za Oscara . . to je zabavan film i to je to . . dapace cak bi rekao djecji film .. . samo nisam naviko gledati guy ritchia s ovakvim filmovima .. on mi je za snatch, revolver (film koji nitko ziv na svijetu ne razumije pa ni on sam),rocknrolla i takve filmove ali ovo nesto totalno drugacije .. .
|
Objavio: icemaher
Datum objave: 04.Veljaca/Feb.2010 u 01:59
Up je daleko glupiji i dosadniji film(animirani) od Ice Age 3. Inace, podrzavam : NAJBOLJA MUŠKA SPOREDNA ULOGA:
Za ostalo nemam komentar, meni je 2009 bila katastrofa sa filmovima.
------------- https://www.tvtime.com/en/user/66431209/profile" rel="nofollow - TV TIME
|
Datum objave: 04.Veljaca/Feb.2010 u 02:16
Kayser Soze piše:
Sherlock Holmes nije nikako film za Oscara . . to je zabavan film i to je to . . dapace cak bi rekao djecji film .. . samo nisam naviko gledati guy ritchia s ovakvim filmovima .. on mi je za snatch, revolver (film koji nitko ziv na svijetu ne razumije pa ni on sam),rocknrolla i takve filmove ali ovo nesto totalno drugacije .. .
|
a Avatar je film za oskara i pritom nije decji?! Sherlock Holmes mi je daleko bolji film od Avatara! tacnije, Avatar ne moze ni da pridje Sherlock-u a ima 9 nominacija WTF?! mozda je gay rici napravio Sherlocka malo vise komercijalnim ali i dalje stoji da je film kvalitetno reziran i ustimvan.
|
Datum objave: 04.Veljaca/Feb.2010 u 03:04
|
stvar ukusa ali sherlock holmes je kao da gledam pirate s kariba . . dobra zabava i to je to . .a avatar je WOW film u svim aspektima nakon kaj sam ga gledao u 3d kinu . . film koji me je ostavio bez daha ono mozda i taj 3d imao utjecaj . . ali .. nije to film kao sherlock holmes . . avatar ima i pouku i osnovnu misao .. i poruku .. a sherlock holmes toga nicega nema . .tako da je avatar daleko kvalitetniji i bolji film po svim aspektima . i kao sto rekoh uz efekte u 3d u daje poruku i poantu svega . . na stranu kaj je radnja jako plitka i vidjena i puna kliseja ali je film WOW
|
Datum objave: 04.Veljaca/Feb.2010 u 03:31
|
Kayser Soze piše:
stvar ukusa ali sherlock holmes je kao da gledam pirate s kariba . . dobra zabava i to je to . .a avatar je WOW film u svim aspektima nakon kaj sam ga gledao u 3d kinu . . film koji me je ostavio bez daha ono mozda i taj 3d imao utjecaj . . ali .. nije to film kao sherlock holmes . . avatar ima i pouku i osnovnu misao .. i poruku .. a sherlock holmes toga nicega nema . .tako da je avatar daleko kvalitetniji i bolji film po svim aspektima . i kao sto rekoh uz efekte u 3d u daje poruku i poantu svega . . na stranu kaj je radnja jako plitka i vidjena i puna kliseja ali je film WOW
|
tebe sramota da priznas da si bacio pare na gledanje avatara pa ga sad zato hvalis :))) salim se, ne znam, ja sam gledao avatara u kucnoj varijatni TS verziju, ali bez obzira na to koliko su efektu kvalitetno odradjeni ne moze samo to da ga opisuje, radnja je cist plagijat i vec je vidjena sto puta. kako moze film da nema radnju a da ima poentu? time sto su srusili jedno drvo zbog sirovina film je extra i ima poentu? gde su ostalih 2 sata? i najbolja stvar u celoj toj poenti je to da upravo amerikanci se dive toj kvazi poenti a ustvari zive na ledjima celog sveta, oni siluju manje zemlje zbog sirovina i za uzvrat im daju zastitu od njih samih. pa meni jacu poentu ima pesma "ne lomite mi bagrenje" nego ceo film.
i da nisi ti pomesao film, kako ja vidim ti mislis na ovaj Sherlock Holmes http://www.imdb.com/title/tt1522835/ 
|
Datum objave: 04.Veljaca/Feb.2010 u 03:55
Datum objave: 04.Veljaca/Feb.2010 u 03:58
xyd piše:
i da nisi ti pomesao film, kako ja vidim ti mislis na ovaj Sherlock Holmes http://www.imdb.com/title/tt1522835/ 
|
ima ima avatar puno poanta i poruka :) i da ne lomite mi bagrenje pod njima sam je ljubio je .. . . jako lijepa pjesma .. :) :)
e a ovaj sherlock holmes ko ga je napravio ja bi ubio letlampom i kombinirkama jer za drugo niti nije .. :) :)
pred dva dana se pojavilo to djubrena SCC-u reko odlicnodosla dvd verzija. . pa da to ostavim za kolekciju . .skinem to stavim titl pokrenem film da vidim pase li titl kad ono??! ? upitnik ?? prebacim malo dalje a ono t-rex trci po nekom uredu .. .i tek onda sam kliknuo na imdb link koji je naravno bio u opisu ali eto nisam se nadao ovome. . :) :) dobra im je fora :)
|
Objavio: prijatel-MKD
Datum objave: 04.Veljaca/Feb.2010 u 10:46
Kako se daju oskare, daju se onima koji imaju najveci doprinos u etabliranje, razvoj, napredak i dobrobit holivudske filmske industrije.
Pogledao sam Avatar i to je sto se moglo i nasetiti stime da nema nominaciju za scenario, ali dobice, 99% mislim da ce dobiti oskar za film godine "Najbolji film" isklucivo zbog uspesno promoviranje 3D.
Distict 9 ima bolje obradjene vizuelne efekte od avatara, a ostaje da pogledam Star Trek za ovu nominaciju.
Rezija mu nije nista posebno odradjena, isti je odradio mnogo, mnogo bolje u proslosti pre dvadesetak godina.
------------- 0123456789 Само десет цифри, а толку многу главоболие! You can't take it to a philosopher for being stupid, if he wasn't he would've be a physicist.
|
Objavio: yolix83
Datum objave: 04.Veljaca/Feb.2010 u 10:54
Slabo gledam nove filmove, gledaću da ovih dana da pogledam nešto od ovih nominovanih. Ali ovako na neviđeno kažem da mora biti boljih od Avatara. Taj Avatar će za 30 godina biti smiješan film s obzirom kako tehnologija napreduje a on nema ni na šta drugo da se osloni sem tih efekata. A imam neki feeling da bi baš on mogao pobjediti.
|
Objavio: bubba ho-tep
Datum objave: 04.Veljaca/Feb.2010 u 12:01
icemaher piše:
Up je daleko glupiji i dosadniji film(animirani) od Ice Age 3. Inace, podrzavam : NAJBOLJA MUŠKA SPOREDNA ULOGA:
|
Bratko, ne uspoređivat remek djelo od crtića (Up) sa blesavom franšiznom zabavom (Ice Age 3). Nisu ni u istoj ligi...
Inače, zaboravio sam dodat da mi je daleko najbolji film, od svih nominiranih za Oskara, District 9. Odlična priča, režija, gluma i najbolja kritika našeg društva u mnogo godina...
|
Objavio: Sebastijan
Datum objave: 04.Veljaca/Feb.2010 u 12:38
Prva stvar, nikad mi nije bilo jasno da sci-fi i animirani filmovi mogu da se nominuju za najbolje osvarenje godine za tako prestižnu nagradu kao što je Oskar (Ajd da kažemo da je "prestižno") jer nema veće nagrade za film hteli mi to ili ne. Drugo, bez obzira na ovako lošu godinu za film ima bar 7-8 filma koji mogu da zamene mesta sa ovog spiska, kao što su recimo Synecdoche, New York, State Of Play, Law Abiding Citizen, itd. Nisu ni ovo neka vrhunska ostvarenja ali svakako bolja od An Education, Up In The Air, UP!!??? i tako dalje! Tako da drage kolege bez zamajavanja oko oskara nego gledajte i vrednujte sami za sebe i naravno podelite sa nama
|
Datum objave: 04.Veljaca/Feb.2010 u 13:06
Kad smo kod prestiža...
Zaista, trenutno ne postoji u svetu nagrada za filmsko ostvarenje koja je, ja bih najpre rekao, izvikanija (a vi je zovite prestižnijom, vrednijom, dragocenijom, većom...) od Oskara. Ne bavim se filmom u tom smislu, ali mislim da svi filmski radnici u svetu mnogo više čeznu za Oskarom nego, recimo, za Palmom, ili Zlatnim lavom, Medveda da i ne pominjem... A, negde sam pročitao da statueta Oscara košta 1 (i slovima: jedan)$...
No, svejedno... Oscar je postao to što jeste zahvaljujući nekim drugim vremenima i nekim drugim kriterijumima, i nekim drugim (drugačijim) shvatanjima umetnosti uopšte, posebice filmske. Ja bih rekao, drugačijim pogledima na svet... Ne treba da idemo mnogo daleko u prošlost. Setimo se samo filmova kakvi su Let iznad kukavičjeg gnezda, Lovac na jelene, Kramer protiv Kramera, Poslednji kineski car, Vozeći gospođicu Dejzi, Nebo može da sačeka, pa da, onda, zaronimo još malo dublje u prošlost gde nas čekaju Građanin Kejn, Za kim zvono zvoni, Konje ubijaju, zar ne?, Prkosni, Mesto pod suncem, pa, ako baš hoćete SF, onda i ET... Namerno sam naveo ove naslove, jer su svi, svojevremeno, imali po 9 nominacija...
Eto, zahvaljujući takvim filmovima, Oscar je tokom godina dobijao na težini. A sad nešto razmišljam, ako neko za stotinak godina, kada film, tj. neki opšti ukus (nadam se...) izađe iz okvira komercijalnosti i vrati se pravim (?) vrednostima, pogleda filmove koji ovih godina (sa časnim izuzecima...) dobijaju Oscara i Malinu, verujem da će biti u dilemi koja je od ove dve nagrade vrednija....
|
Objavio: icemaher
Datum objave: 04.Veljaca/Feb.2010 u 13:06
bubba ho-tep piše:
icemaher piše:
|
Bratko, ne uspoređivat remek djelo od crtića (Up) sa blesavom franšiznom zabavom (Ice Age 3). Nisu ni u istoj ligi...
| Nisam ga ni zamisljao UP kao remek delo, crtani je previse glup i dosadan. I cak sto vise u vezi ovih oskarovaca, boli me dupe koji mu je reziser, scenarist, bitno je da mi se svidja film ili ne.
------------- https://www.tvtime.com/en/user/66431209/profile" rel="nofollow - TV TIME
|
Datum objave: 04.Veljaca/Feb.2010 u 19:14
yolix83 piše:
Slabo gledam nove filmove, gledaću da ovih dana da pogledam nešto od ovih nominovanih. Ali ovako na neviđeno kažem da mora biti boljih od Avatara. Taj Avatar će za 30 godina biti smiješan film s obzirom kako tehnologija napreduje a on nema ni na šta drugo da se osloni sem tih efekata. A imam neki feeling da bi baš on mogao pobjediti.
|
uzmi na primer Star Wars, izaso je 1977 isto je tada bio cudo tehnike ali je i dalje jedan od najboljih filmova ikad jer ima odlicnu pricu i radnju, dok Avatar za 10 godine ima da bude sh*t od filma jer nema pricu vec ima samo efekte, a ovakvi efekti ce da postanu standard za 5 ili 10 godina.
|
|