Ispiši stranicu | Zatvori Prozor

Iamm NTR - Full HD media plejer +

Web: Titlovi.com
Kategorija: HI-TECH i informatički svijet
Ime foruma: Hardware
Opis foruma: Sve vezano uz hardware pronađite ili pitajte na ovom forumu. Ne znate što i gdje kupiti? Pitajte i diskutirajte na ovom forumu.
URL: https://forum.titlovi.com/forum_posts.asp?TID=30990
Datum ispisa: 04.Lipanj/Jun.2026 u 16:08
Verzija Softvera: Web Wiz Forums 11.01 - http://www.webwizforums.com

Tema: Iamm NTR - Full HD media plejer +
Objavio: darije
Tema: Iamm NTR - Full HD media plejer +
Datum objave: 02.Veljaca/Feb.2010 u 00:26
Iamm NTR serija poseduje u sebi ugrađen DVB-T HD tjuner po MPEG4 H264 standardu koji omogućava uživanje u full hd i sd sadržaju uz lakoću snimanja na interni ili eksterni hard disk.  Takođe poseduje analogne euro scart i kompozitne ulaze preko kojih se može povezati bilo koji satelitski ili kablovski risiver, video kamera ili iptv box uz mogućnost korišćenja EPG vodiča i TS mogućnosti za pauziranje i manipulisanje slikom.

U svakom uređaju NTR serije se nalazi izuzetno moćan MIPS procesor koji radi na 400MHz i omogućava savršenu reprodukciju svih video i audio formata.       Uz podršku za DTS i Dolby Digital zvuk sa mogućnošću DTS downmix možete uživati u savršenom zvuku bez i jednog propuštenog detalja čak i na tv zvučnicima.  Optički i HDMI izlaz za zvuk prenose netaknutu zvučnu sliku na bilo koji kompatibilan AV risiver uz podršku za poslednji HDMI 1.3 standard.

Po nekim informacijama koje imam okvirna cena u promotivnom periodu će biti oko 200 €

http://www.iamm.rs/index.htm - Opširnije...

-------------

Odgovori:
Objavio: icemaher
Datum objave: 02.Veljaca/Feb.2010 u 01:15
bas me raduje sto se proizvode ovakve stvari, bar ne moras koristiti PC da bi gledao full hd ili bilo staClap

-------------
https://www.tvtime.com/en/user/66431209/profile" rel="nofollow - TV TIME

Objavio: iamm
Datum objave: 02.Veljaca/Feb.2010 u 02:18
Postovani,

u ime Novatrona i regionalnog distributera iamm serije uredjaja Vam se zahvaljujem na interesovanju za nase proizovde.

Posto smo relativno nova kompanija na trzistu Adria regije izuzetno nam je bitno da ostvarimo kontakt sa krajnjim korisnicima
nasih proizvoda. U cilju pruzanja prave podrske kupcima zelimo da budemo prisutni u svim relevantnim diskusijama i
pruzimo prave informacije o nasim proizvodima.

Nadamo se podrsci administratora foruma u nasem nastojanju da pruzimo najbolju podrsku i informaciju.

Za sva pitanja u vezi NTR serije uredjaja Vam stojim na raspolaganju.

Pozdrav!

-------------
www.novatron.rs   www.iamm.rs

Datum objave: 02.Veljaca/Feb.2010 u 02:20
Pozdrav.
Evo za početak prave cene i maloprodajne objekte.

-------------

Datum objave: 02.Veljaca/Feb.2010 u 02:26
Postovani,

u toku promotivnog perioda za NTR seriju koji ce okvirno trajati do kraja februara ocekujte 18.990 din (18% pdv uracunat) a kasnije nesto visu cenu.
Napominjemo da je standardna cena za NTR seriju u zemljama zapadne Evrope je oko 225-245 eur.

Uredjaji ce biti dostupni u Tehnomanija maloprodajama, kod ovlascenog uvoznika i jos par manjih maloprodaja koje budu bile zainteresovane.

Pozdrav!

-------------

Datum objave: 02.Veljaca/Feb.2010 u 02:41
Hvala na informacijama...

-------------

Objavio: iromafia111
Datum objave: 02.Veljaca/Feb.2010 u 12:16
Originalno postovano od strane icemaher icemaher piše:

bas me raduje sto se proizvode ovakve stvari, bar ne moras koristiti PC da bi gledao full hd ili bilo staClap

Idu mi na Censored sa tim "kontroliranim napretkom" jer niti jedan od tih multimedijalnih uređaja nema optički pogon (DVD ili Blu-Ray) dok je HDD kod nekih zastupljen, ali većinom nije niti on. Ako ovakva čudesa koštaju 200€, koliko je problem ugurati u njega još i HDD i DVD (Blu-Ray) pa neka košta ii 500, 600 € ali da ima sve? Dok je situacija takva, moj glas ide PC-u jer ga za 200€ možeš složiti sa DVD-om, a za 400€ sa Blu-Rayem.

-------------

Objavio: Sebastijan
Datum objave: 02.Veljaca/Feb.2010 u 15:04
Ima li ovaj aparat mogućnost update kodeka?

Datum objave: 02.Veljaca/Feb.2010 u 18:28
@iromafia111

Ovde postoji mogucnost ugradnje hdd-a, a takodje i bilo koji usb dvd citac koji se prikljuci ce raditi. Vecina korisnika nije zainteresovana za integrisanu optiku i zato nije ugradjena. Ali ostavljena je opcija za dodavanje od strane korisnika. Takvu mogucnost gotovo ni jedan drugi uredjaj ne poseduje.

Takodje zelim da napomenem da uredjaj ima CSS licencu koja je potrebna za citanje originalnih dvd naslova. Takodje jedinstvena mogucnost u odnosu na konkurenciju.

@
Sebastijan

Update kodeka je nesto sto postoji kao mogucnost ali je poslednjih godina nepotrebna jer standardi dolaze potpuni do korisnika i generalno nema nesto posebno da se doda. Opet... sve to zavisi od proizvodjaca samog cipa koji uredjaji koriste i malo toga moze bilo koji proizvodjac samih uredjaja da uradi.

Na kraju pitanje... koji to kodek fali? Verujem da su podrzani svi bitni.

-------------

Objavio: Sentinel
Datum objave: 02.Veljaca/Feb.2010 u 18:36
1) Prima li ovo cudo digitalni TV signal? (HD takodjer)
2) Moze li se spojiti na LAN?
3) Kako se vidi u LAN-u ako moze?
4) Moze li se nabaviti u HR?

-------------
Svi titlovi koje trebate a ne mozete ih NIGDJE naci, ili ste skinuli film prije TRI dana i jos nema titlova, nalaze se http://www.albinoblacksheep.com/flash/youare" rel="nofollow - OVDJE

Datum objave: 02.Veljaca/Feb.2010 u 19:09
Originalno postovano od strane iamm iamm piše:

Na kraju pitanje... koji to kodek fali? Verujem da su podrzani svi bitni.

@iamm

Hvala na info ali koji kodek fali videćemo za par godina kada bude trebalo!

Datum objave: 02.Veljaca/Feb.2010 u 19:31
Originalno postovano od strane iamm iamm piše:

@iromafia111

Ovde postoji mogucnost ugradnje hdd-a, a takodje i bilo koji usb dvd citac koji se prikljuci ce raditi. Vecina korisnika nije zainteresovana za integrisanu optiku i zato nije ugradjena. Ali ostavljena je opcija za dodavanje od strane korisnika. Takvu mogucnost gotovo ni jedan drugi uredjaj ne poseduje.

Takodje zelim da napomenem da uredjaj ima CSS licencu koja je potrebna za citanje originalnih dvd naslova. Takodje jedinstvena mogucnost u odnosu na konkurenciju.

O tome i pričam: Ima licencu za čitanje originalnih DVD-a, a nema DVD čitač. Zamisli da kupiš novi auto koji ima mogućnost ugradnje prednje šajbe jer ti onda vjetar ne ide u oči. Osim toga ima mogućnost ići 250 km/h, ali ako dodatno ugradiš petu i šestu brzinu.

Nemam ništa protiv ovakvih uređaja, ali ih ne kupujem dok ne izađe "ultimate" verzija.

-------------

Objavio: MisterSZ
Datum objave: 02.Veljaca/Feb.2010 u 20:01
Update kodeka je vrlo bitna stvar na ovakvim aparatima i dobro je što ima podršku,
e sad kupiti eksterni hard disk i kupiti eksternu optiku pa sve to staviti kod tv-a izgleda kao da si rasipao iz kese a i košta pa to drastično povećava cenu ovog uređaja.

Datum objave: 02.Veljaca/Feb.2010 u 20:38
Nisam htio spominjati taj vizualni dio, ali evo, ima nas još što isto mislimo. Thumbs Up

-------------

Datum objave: 02.Veljaca/Feb.2010 u 20:51
@Sentinel
Sto se tice specifikacije poseti www.iamm.rs.
U HR ce biti dostupan uskoro preko nekoliko maloprodaja. Trenutno smo u pripremama.

@Sebastijan
Za par godina (3-4) ce svi plejeri (ukljucujuci i dvd/bd) biti toliko zastareli da nikakav update softvera nece mnogo pomoci. To tako ide i niko ne moze to da promeni. U svakom slucaju ovo nije diskusija o tome sta neko zeli vec o konkretnim pitanjima u vezi Novatron uredjaja.

@iromafia111
Proizvod prati jednu veliku kategoriju ljudi kojoj je potreban. Ukoliko je nekome potreban "ultimativni" multipraktik predlazem HTPC.

Ja licno smatram opticke medije tehnologijom koja je nepotrebna iz vise razloga. Takodje postoje osobe kojima je potrebna. Ja to postujem i ne mesam se jer verujem da imaju takodje svoje razloge.

@
MisterSZ
A zasto kupiti eksterni disk? Ugradi se disk u predvidjeno mesto i imate do 2TB prostora. Eksterna optika dramaticno poskupljuje uredjaj a vecini nije potrebna tako da je to zrtvovano kod 99% proizvodjaca slicnih urejdjaja.

@all
Voleo bi da se pitanja zadrze na tehnicka, konkretna i ona na koje se ne moze naci odgovor na zvanicnom sajtu ukoliko je to moguce. Wink

-------------

Datum objave: 02.Veljaca/Feb.2010 u 23:49
Aparat je solidno koristan malo više onima koji nemaju DVB-Tuner na TV-u još da ima neki hard ugrađen opravdao bi svoju cenu u potpunosti.

Objavio: Sentinel
Datum objave: 03.Veljaca/Feb.2010 u 00:06
ovo je fora stvarcica, lijepo je uvezete u lan, istavite u dnevni, cak i fino izgleda, ne treba vam komp stajat u boravku.
lijepo stavite film na kopiranje, i gledate na big screen :P
ja bih ga kupio da imam svoj stan, veeeeliki tv, svoj dnevni boravak, svoj kauc, svoj... mislim da ste skuzili :P

-------------
Svi titlovi koje trebate a ne mozete ih NIGDJE naci, ili ste skinuli film prije TRI dana i jos nema titlova, nalaze se http://www.albinoblacksheep.com/flash/youare" rel="nofollow - OVDJE

Objavio: TomislavJoe
Datum objave: 12.Ožujak/Mar.2010 u 21:44
Mene posebno interesuje, a verujem da je to interesantno za većinu  nas koji imamo gomilu VHS video kaseta, koje smo sami snimili ili onih kupljenih sa gotovim sadržajem, dakle najintgrigantnija mi je funkcija presnimavanja sadržaja VHS kaseta u digitalni oblik.
Zamolio bih distributera Novatrona da se izjasni kakav kvalitet presnimljenog materijala može da garantuje ili još bolje da mi o tome kaže neko ko je ovu funkciju neposredno testirao.
Zahvaljujem svima na pomoći.Smile

-------------
Tomislav

Objavio: rajovan
Datum objave: 25.Prosinac/Dec.2010 u 10:06
Pre par dana sam kupio IAMM NTR83, medjutim kada prikljucim wifi usb adapter, uredjaj prijavljuje da ne prepoznaje wireless device. Probao sam sa 2 razlicita adaptera (asus i tp-link), ali bez uspeha. Ima li neko savet, koji wifi usb da kupim? 
Unapred hvala

Datum objave: 25.Prosinac/Dec.2010 u 15:10
Verujem da će se kolega Veljko javiti i rešiti ti problem, jer ko će bolje nego on, zar ne?

-------------

Objavio: AcaNDr
Datum objave: 25.Prosinac/Dec.2010 u 15:16
Da, samo što čovek nije bio duže vreme na forumu.... Pitanje je da li će se opet pojaviti..

-------------
I don't try to be someone I'm not - I've always followed my heart and trance has always been my main sound.

- Armin van Buuren

Datum objave: 25.Prosinac/Dec.2010 u 15:32
On se pojavljuje kao Betman, kad je potrebno i po pozivu.

-------------

Objavio: AcaNDr
Datum objave: 25.Prosinac/Dec.2010 u 15:50
Originalno postovano od strane darije darije piše:

On se pojavljuje kao Betman, kad je potrebno i po pozivu.

Biće to drugo LOL..... Moraćemo da ga zovnemo da pomogne kolegi Smile

-------------
I don't try to be someone I'm not - I've always followed my heart and trance has always been my main sound.

- Armin van Buuren

Datum objave: 25.Prosinac/Dec.2010 u 16:18
Misliš da već nisam poslao Iamm znak!? LOL

-------------

Ispiši stranicu | Zatvori Prozor

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd. - http://www.webwiz.co.uk