Greska u titlu - The Curious Case of Benjamin Butt
Web: Titlovi.com
Kategorija: TITLOVI / PREVODI
Ime foruma: Najave, ispravke, obavještenja...
Opis foruma: Razgovori o titlovima, najave, postavljanje, zamjene, ocjene, komentari...
URL: https://forum.titlovi.com/forum_posts.asp?TID=30691
Datum ispisa: 22.Srpanj/Jul.2026 u 11:01 Verzija Softvera: Web Wiz Forums 11.01 - http://www.webwizforums.com
Tema: Greska u titlu - The Curious Case of Benjamin Butt
Objavio: DEPORTIVO
Tema: Greska u titlu - The Curious Case of Benjamin Butt
Datum objave: 19.Sijecanj/Jan.2010 u 14:17
Izvinjavam se sto ovde pisem ali imajte razumevanja 
Naime radi se o titlu za film "The Curious Case of Benjamin Button" na sekciji za download stoji par pohvaljenih prevoda medjutim svi prevodi imaju veliku gresku.
A radi se o gresci u samom subtitle - mesaju se prevodi 2. filma u jednom.U 00:36:19 pocinje prevod nekog totalno drugog filma koji nema veze sa radnjom gore pomenutog filma. To se desava na svim prevodima "The Curious Case of Benjamin Button"
Ne znam kako je svima promakla ta greska ? Da li neko ima neko objasnjenje ili da li neko ima ispravan prevod?
Hvala svima i jos jednom se izvinjavam ako nisam postavio temu na mesto gde treba, nije mi namera bila da krsim pravila.
|
Odgovori:
Objavio: Sentinel
Datum objave: 19.Sijecanj/Jan.2010 u 14:25
da nisi ti skinuo mozda prosirenu verziju filma?
------------- Svi titlovi koje trebate a ne mozete ih NIGDJE naci, ili ste skinuli film prije TRI dana i jos nema titlova, nalaze se http://www.albinoblacksheep.com/flash/youare" rel="nofollow - OVDJE
|
Objavio: Buki
Datum objave: 19.Sijecanj/Jan.2010 u 14:35
Objavio: bojanadj
Datum objave: 19.Sijecanj/Jan.2010 u 14:56
Verovatno je u pitanju ovo što je Sentinel naglasio. Ja sam davno još skinula i gledala DVDSCR.XviD-DEViSE verziju i samo taj titl mi i paše, tačnije, ovi titlovi sa prve str koji se pojavljuju ne odgovaraju.
Deportivo, proveri uz ime filma da li ti piše koja je verzija dvdrip-devise, - Fxm, -diamond, BluRay pa skini titl u čijem release piše isto to 
------------- Life isn't about waiting for the storm to pass; it's about learning to dance in the rain...
|
Objavio: spooking93
Datum objave: 19.Sijecanj/Jan.2010 u 17:24
Ne postoji Director's Cut ili Extended Edition Benjamina Buttona (runtime mu je ionako 166 minuta).
Stvar je u tome što je ovo bio titl za DVDScr i sjećam se da je bilo par problematičnih scena (svega par minuta sveukupno) s izvornog leakovanog dvd-a koje su imale smetnji pa su ih izrezali ovi u release grupama i zato je vjerojatno i teško uštimati ga za dvdrip verziju.
------------- All we have is this moment, right here, right now. The future is just a fucking concept that we use to avoid being alive today.
|
Datum objave: 19.Sijecanj/Jan.2010 u 17:31
Hvala na odgovorima 
Izgleda da je varijanta da postoje dve verzije filma (kraca i duza) jer kod mene je film u .mkv formatu i duzina trajanja filma je 2h:40min.
Najmanji problem je da li prevod ide sporo ili ubrzano... nego kod mene je problem sto se tekst apsolutno ne podudara sa radnjom, ne mogu da nadjem nikakav trag od koje sekvence se nastavlja normalno prevodjenje. Kao da ste spojili recimo film "Kum" sa "Supermenom". Nije bas tako ali karikiram  . Malo sam googlao ali izgleda da necu moci naci prevod koji meni treba.
|
Objavio: bojanadj
Datum objave: 19.Sijecanj/Jan.2010 u 17:40
Drugim rečima skini verziju za koju postoji proveren(dobro ocenjen i komentarisan) prevod
------------- Life isn't about waiting for the storm to pass; it's about learning to dance in the rain...
|
Objavio: buja
Datum objave: 19.Sijecanj/Jan.2010 u 20:04
|
Ja imam verziju 2 CD .DVDRip.XviD-DiAMOND i prijevod
701 01:18:01,511 --> 01:18:09,393 <i>A neki ljudi ... plešu. titl podesio xyd</i>
Zaista nedostaje dio prijevoda od 36.19 do 38.24 ... do 39.05 su samo dva titla, dakle nedostaje i tu nešto prijevoda. Nakon toga ide dalje u redu (koliko sam na brzinu vidio). Dobio sam film skupa s titlom, pa ne znam odakle je skinut. Ukupno trajanje je 2.45 uz 23..fps.
Ne znam je li to što pomoglo....
------------- buja
Da je život ozbiljna stvar, ne bi bio tako masovna pojava!
|
Objavio: buja
Datum objave: 19.Sijecanj/Jan.2010 u 20:10
Vidim sad da ovdje ima srkisov ispravljeni prijevod.... Ipak ima tko se brine... hvala, kolega!
------------- buja
Da je život ozbiljna stvar, ne bi bio tako masovna pojava!
|
Objavio: taxidell
Datum objave: 19.Sijecanj/Jan.2010 u 21:42
ljudi, imam ja prevod za ovaj film.nisam ga radio ja,prevodioci jesu potpisani, ali ne znam ko su.savršeno odgovara verziji filma koju ja imam(nevolja je što nemam ni taj podatak)trajanje je 2h i 43min.pa ako ovo pročita neko ko to može da sazna neka javi, vrlo rado ću ga postaviti.opet napominjem da znam samo da je dvdrip i ništa više
------------- live long and prosper
|
Objavio: srkis
Datum objave: 19.Sijecanj/Jan.2010 u 22:19
Ja sam odgledao film u DVDSCR verziji i nisam gledao DVDRip-DiAMOND rls, ali sam prilicno siguran da sam verziju titla za DVDSCR dobro sinhronizovao za DiAMOND (umetnuo sta treba itd). A tacno je ono sto kaze kolega spooking, ima vise DVDSCR izdanja koja se medjusobno razlikuju od tog 36-og minuta, riperi su tu nesto seckali, pa se samim time i titlovi razlikuju. Otuda cela zbrka.
------------- Моја господо, бољи и виши пођоше бољијема и вишијема, а ја једва вас допадох!
|
Datum objave: 21.Sijecanj/Jan.2010 u 12:49
Ljudi hvala svima na pomoci, posebno taxidell. Resio sam problem.
Samo da dodam da se vredilo traziti i cimati za ovakav film. Pola zenske populacije je plakalo pola sata. 
|
Objavio: taxidell
Datum objave: 21.Sijecanj/Jan.2010 u 15:44
Objavio: realpetko
Datum objave: 22.Sijecanj/Jan.2010 u 08:27
|
Dobar naziv teme:
"Greska u titlu - The Curious Case of Benjamin Butt (1 Novi post)" 
-------------
|
Objavio: darije
Datum objave: 22.Sijecanj/Jan.2010 u 10:35
Iako je ispalo smešno i "odgovarajuće uz temu", problem je do ograničenja dužine naslova teme, pa se ono "ON", jednostavno ne može ispisati.
-------------
|
|