Dodavanje prijevoda na Divx (Avi, Mkv, Mpg)
Web: Titlovi.com
Kategorija: HI-TECH i informatički svijet
Ime foruma: Uputstva
Opis foruma: Ovdje ćete naći detaljna uputstva za programe iz raznih oblasti. Video obrada, audio obrada, Photoshop, izrada animacija...
URL: https://forum.titlovi.com/forum_posts.asp?TID=30381
Datum ispisa: 20.Srpanj/Jul.2026 u 12:56 Verzija Softvera: Web Wiz Forums 11.01 - http://www.webwizforums.com
Tema: Dodavanje prijevoda na Divx (Avi, Mkv, Mpg)
Objavio: joya
Tema: Dodavanje prijevoda na Divx (Avi, Mkv, Mpg)
Datum objave: 06.Sijecanj/Jan.2010 u 02:12
http://forum.titlovi.com/uploads/6073/DodavanjeprijevodanaDivx_Avi,Mkv,Mpg_.zip - UPUTSTVO U PDF FORMATU
Nakon skoro dvije godine evo još jednog korisnog turorijala. Već sam negdje pročitao jednu varijantu kako se to radi kroz virtual dub pa većina njih zapne itd pa evo sada će to čika Joya objasniti u par poteza....
Samo da napomenem da će vam i ovaj put sve to odraditi legendarni Virtual Dub Mod uz suradnju sa XVID kodekom.
Za početak potrebno je da skinete ovaj program na linku ispod:
Program vam nudi i mijenjanje veličine slike, cropovanje, promjenu rezolucije itd.
Ali naravno postoji velika šansa da zeznete kvalitet slike pa samim tim i zvuka, zato ga najviše koristite u ovu svrhu ako niste dobri sa encodiranjem.
DOWNLOAD: http://www.free-codecs.com/AVI_ReComp_download.htm
-Pokrenete ga i instalirate i uz njega automatski dobijate sve što vam je potrebno, naravno možete ugasiti Vob Sub da vam to ne instalira i za sve one koje imaju XVID kodek i njega oktačite da vam to ne ubacuje ponovo (savjetujem sa ovog istog sajta skinite XVID kao samostalan kodek).
-Nakon što ste instalirali program i pokrenuli on izgleda ovako: http://www.postimage.org/image.php?v=Ts1Rb7E0 -
Na link OTVORI AVI učitate vaš video fajl na kojeg želite nalijepiti prijevod, i naravno na link SAČUVAJ AVI odaberete gdje će vam vaš film sa nalijepljenim prijevodom sačuvati.
-Na tabeli DODACI samo označite opciju DOSTUPNO/NEDOSTUPNO i na link UČITAJ TITLOVE pronađite putanju do vašeg prijevoda. http://www.postimage.org/image.php?v=gx1yjO9S -
-I na tabeli PODEŠAVANJA samo obilježiti opciju (naravno ako nije) UPOTRIyebi TURBO MOD. http://www.postimage.org/image.php?v=Pq1cbebA -
-I za kraj samo odabrati i tabelu ZADATAK i kliknuti na linkove DODATI U ZADATAK i POKRENI. http://www.postimage.org/image.php?v=gx1yk770">
Naravno prije pokretanja procesa program vam nudi i opcije da vaš komp ugasi nakon završetka i što je najbitnije za sav rad u njemu nudi opciju PREGLED pa preporučujem da provjerite kako izgleda i ta opcija i to je sva mudrost. http://www.postimage.org/image.php?v=gx1ykw3r">
Ukupan proces traje jedno 45 minuta zavisi sve od linija u prijevodu i dužine trajanja videa.
------------- Nije ko što nije, jer da jeste bilo bi, a nije!
|
Odgovori:
Objavio: outside
Datum objave: 06.Sijecanj/Jan.2010 u 02:46
odlično lega,,hvala ti na ovome...
|
Objavio: joya
Datum objave: 06.Sijecanj/Jan.2010 u 09:12
Ma nikakav problem....
------------- Nije ko što nije, jer da jeste bilo bi, a nije!
|
Objavio: melitas
Datum objave: 07.Sijecanj/Jan.2010 u 17:22
Hvala!
------------- istina je iznad svega
|
Objavio: vule87
Datum objave: 10.Ožujak/Mar.2010 u 21:56
Zanima me da li postoji program koji prevod za film, koji se najcesce nalazi u srt formatu, moze da ubaci u sam film, tako da ne postoji prevod kao posebna ikona?? Tj da ne postoji poseban srt fajl prevoda, vec da se sve to nalazi u samom filmu??
Hvala
|
Objavio: icemaher
Datum objave: 10.Ožujak/Mar.2010 u 21:59
vule, evo teme za to!
------------- https://www.tvtime.com/en/user/66431209/profile" rel="nofollow - TV TIME
|
Objavio: Movie Master
Datum objave: 12.Ožujak/Mar.2010 u 00:41
Naslov teme daje pogrešan zaključak da AviReComp može da radi i sa drugim formatima video materijala osim avi. Ne može! To naravno ne znači da ne možemo ovde u temi dodavati programe koji to mogu i uputstva za njih.
Mali dodatak uputstvu za AviReComp. Kod ubacivanja bilo kog drugog formata titla osim .ssa, AviReComp sam određuje način lepljenja titla, što je u stvari - bela slova sa crnim okvirom, veličine otprilike 18-20 na visini DVD titla u slici. Ako se ti titlovi sa SW-om konvertuju u .ssa format (SubStationAlpha), pa se taj titl ubaci u AviReComp, dobijaju se dodatne opcije za podešavanje titla:
Izgled AviReComp kad se ubaci srt:

Izgled kad se ubaci .ssa :

Opcije koje se time dobijaju:

1.Odabir fonta titla (Tahoma i Arial su true type fontovi i prikazuju naša slova)
2.Promena veličine slova po želji
3.Promena boje slova po želji
4.Promena visine na kojoj se titl nalazi u slici (može i na crnom polju ispod slike ako se uključi opcija crnih polja ispod i iznad slike)
5.Kontura (okvir) oko slova, tj. debljina okvira
6.Senka oko slova
7.Boja senke i okvira
8.Odabir izgleda titla (podebljano ili zakošeno ili oba)
9.Pregled podešenog
10.Odobravanje podešenog i prelazak na rad.
AviReComp radi u dva prolaza, što je na novijim mašinama sa 2 ili više jezgra oko 40min., dok je na starijim mašinama otprilike (vremenski) jedno i po trajanje filma koji se obrađuje, pod uslovom da se ništa drugo ne menja (kropovanje, veličina slike ili tona). Ako želite dobar rezultat na kraju, prvo proverite da li film treba da se kropuje tj. da se odstrane crna polja ako postoje u slici sa svih strana, jer to onemogućuje kvalitetno kompresovanje na željenu veličinu. Ako ste kropovali sliku, potrebno je da doterate veličinu slike na odgovarajući format (4:3 , 16:9, 16:10, što se izračuna kalkulatorom prema širini slike, ili wide sreen - gde je bitno da širina slike bude standardna i to važi samo za wide screen ,recimo - 512, 640 , 720. Da vam bude lakše, za format slike 16:9,širinu od recimo 512 podelite sa 16 pa pomnožite sa 9 i dobićete 288, to ubacite u polja za podešavanje slike (mora strelicama sa strane, ne može direktnim upisivanjem) odobrite i idete dalje. Ponekad je korisno smanjiti veličinu tona sa recimo 95Mb (što se vidi na gornjoj slici) na 45-50Mb.Tako se dobija više prostora za manju kompresiju slike a ton ostaje zadovoljavajućeg kvaliteta (nikako sa AC3 5.1 samo stereo ili mono).

U ovom konkretnom slučaju se AC3 stereo ton koji ima manju kompresiju a veću veličinu, konvertuje u obavezni CBR (konstantni bitrejt) mp3 koji ima veću kompresiju i samim tim i manju veličinu. I ako je originalni ton na 44.1KHz poželjno je konvertovati ga u 48KHz da bi se izbegla desinhronizacija slike i tona (zbog toga je i CBR).
-------------
|
Datum objave: 12.Ožujak/Mar.2010 u 21:30
Evo programa koji može da lepi titl na svim video fajlovima koje podržava: avi, mpg, vob, asf, wmv, mp4, mkv, mov, flv, 3gp...download: http://www.nchsoftware.com/prism/index.html - http://www.nchsoftware.com/prism/index.html Program je u ovoj verziji besplatan.
Kako se Prism koristi:
Dodavanje i uklanjanje fajlova:
Za konverziju nekog fajla u željeni format, počinje se dodavanjem fajla u filelist prozoru. Ili klikom na "Add" dugme, ili selekcijom File -> Add u meniju. U prozoru koji se otvori odaberite vaš fajl - fajlove, za konverziju.
Kada fajlovi budu ubačeni u listu, ako želite ukloniti neki od njih iz liste, označite fajl i - ili kliknite na "Remove" dugme, ili odaberite File -> Remove u meniju. Za označavanje više fajlova odjednom, pritisnite Ctrl i levim klikom miša označite fajlove. Za označavanje svih fajlova, ili odaberite File -> Select All u meniju, ili pritisnite Ctrl + A.
Reprodukcija fajlova:
Za reprodukciju fajla, označire levimklikom željeni fajl pa zatim ili kliknite na "Play" dugme, ili odaberite File -> Play u meniju. Ako pritisnete Play dugme kada je označeno više fajlova, biće reprodukovan prvi od označenih.
Odabir izlaznog foldera:
Odmah ispod prozora za unos fajlova, nalazi se polje obeleženo kao "Output Folder", gde možete uneti direktorijum u koji želite sačuvati konvertovan fajl. Možete ili ručno ukucati željeni direktorijum, ili možete kliknuti na browse dugme sa desne strane polja. na taj način bi se otvorio prozor u kome biste mogli pronaći željeni direktorijum na vašem hard disku. Poslednjih nekoliko odabranih direktorijuma su sačuvani u padajućoj listi, i možete im pristupiti klikom na strelicu u desnom uglu polja.
Odabir izlaznog formata i konfigurisanje opcija enkodera:
U polju obeleženom kao "Output Format" vrši se odabir željenog izlaznog formata. Prism trenutno podražava konverziju u avi i asf format.
Kada odaberete željeni izlazni format, klikom na "Encoder Options" dugme pristupa se podešavanju formata (vidite pod Encoder Options za više informacija o podešavanju enkodera).
Možete takođe odabrati editovanje izlaznog fajla klikom na "Edit Output" dugme za promenu video formata (vidite pod Edit Output za više informacija).
Konverzija:
Posle odabira željenog direktorijuma i formata, možete odabrati koje fajlove iz liste želite konvertovati i pokrenuti konverziju, ili klikom na "Convert" dugme, ili odabirom File -> Convert u meniju.Ako kliknete na convert dugme bez ijednog odabranog fajla u listi, svi fajlovi će biti konvertovani redom.
Informacije o fajlovima:
Za sve one koje zanimaju podaci o fajlovima, Prism će pokazati informacije u 'Other Information' kolumni za fajl.
Prikaz Dodatnih Informacija o konverziji:
Ako dođe do greške u konverziji, pojaviće se kratka poruka u kolumni 'Other Information' u glavnom prozoru Prism-a. Ova poruka daje kratak pregled problema u konverziji. Ako želite više detalja o grešci, desni-klik na fajl kod koga je došlo do greške i odaberite 'View Other Extended Information'. Pojaviće se prozorčić sa više detalja o grešci.
Koje formate Prism podržava:
Ulazni formati:
Prism podržava sve formate bazirane na DirectShow kodecima. To znači da ako možete svoje fajlove reprodukovati sa 'Windows Media Player', možete ih konvertovati sa Prism.
To uključuje, ali nije ograničen samo na njih, sledeće formate:
avi - uključujući divx, xvid, h264. Podržava i .dixv ekstenziju. Morate imati instalirane kodeke za divx, xvid i h264 jer nisu podržani Windows-om. mpg i mpeg - mpeg1 i VCD u podržani. Ako imate instaliran softverski DVD plejer (PowerDVD na primer) onda će Prism podržati i mpeg2 i vob formate. vob - kao što je pomenuto uz softverski DVD plejer. asf i wmv mkv - sa instaliranim Matroska DirectShow filterom. ogm - sa instaliranim OGG DirectShow filterom. mp4, 3gp - sa instaliranim mp4 filterom.
Prism takođe možed owloadovati i upotrebiti libavcodec koji podržava veliki broj različitih formata. Ako Prism ne može dekodovati neki fajl zatražiće dozvolu da download-uje libavcodec.
Izlazni formati:
Prism podržava konverziju u avi, asf, wmv, mpg, 3gp, mp4 and mov format. Za avi možete upotrebiti veliki broj podržanih kodeka.
3rd Party Kodeci i DirectShow Filteri:
Kao što je napomenuto, Prism podržava veliki broj formata ako su kodeci instalirani. Pokušajte reprodukovati vaše fajlove sa 'Windows Media Player',ako vaš fajl nije podržan 'Windows Media Player' bi mogao automatski download-ovati potreban kodek.
Ako fajl ne može biti reprodukovan niti konvertovan, morate pronaći odgovarajući kodek. Za više informacija, pogledajte pod:
Third Party Codecs:
Postoji veliki broj video kodeka koji nisu instalirani sa Windows-om. Takođe postoji i nešto manji broj audio kodeka. Najpopularniji kodeci za video su DivX i XviD. Takođe postoje i razni DV kodeci za kamere kao i MPEG2 koji se koriste za snimke domaće izrade.
Određivanje potrebnog kodeka:
Potreban vam je kodek za reprodukciju video fajla sa Windows Media Player (ili Prism) i za konverziju. Pokušajte reprodukciju vašeg fajla sa 'Windows Media Player' (ne sa izvrsnim Windows Media Player Classic jer on ima u sebi kodeke). Ako je reprodukcija normalna, onda imate potrebne kodeke i Prism može da ga konvertuje.
Ako je reprodukcija nemoguća, morate pronaći koji vam kodeci nedostaju. Postoji više programa pomoću kojih je moguće odrediti koji je kodek u pitanju. Ispod su dva od njih:
GSpot Codec Information Appliance VideoInspector Investigates Coded issues
Programi su besplatni i možete ih naći na NET-u
Takođe vam mogu dati i potrebne linkove za downolad kodeka.
Za sada ovoliko u ovom delu. U nastavku postupak konverzije i podešavanja.
-------------
|
Objavio: enad
Datum objave: 12.Ožujak/Mar.2010 u 22:33
Ima još jedan program za dodavanje hardcoded titlova: AVIsubtitler... nije najbolji ali nije ni loš, jednostavan je za raditi. Napisao bi tutorial ali nisam baš spretan tome... Ako neko želi neka ga napiše.
http://www.softpedia.com/get/Multimedia/Video/Other-VIDEO-Tools/AVI-Subtitler.shtml - http://www.softpedia.com/get/Multimedia/Video/Other-VIDEO-Tools/AVI-Subtitler.shtml
|
Datum objave: 12.Ožujak/Mar.2010 u 23:11
Pa, da počnemo postupak konverzije.
1.Ubacili smo fajl koji želimo konvertovati i odredili izlazni direktorijum.

2.Klikom na encoder options, odredili smo XviD kodek za sliku u mp3 za ton.

3.U podešavanju kodeka stavljamo jedan prolaz i kalkulatorom određujemo bitrejt prema bitrejtu tona i željenoj izlaznoj veličini ukupnog video fajla.

4.Određujemo frekvenciju i bitrejt mp3 tona.

5.Klikom na "Edit Output" pojavljuje se prozor za promenu veličine slike izlaznog fajla. (morate isprobavati opcije koje se kasnije vide u "Preview" prozoru.

6.Klikom na "Preview" pojavljuje se prozorčić za pripremu preview-a (dužina se određuje u "Options").

7.Klikom na "Options" dobijamo prozor sa dodatnim opcijama.(potrebno je samo eventualno promeniti trajanje preview-a i to je samo jednom)

8.Na kraju - klik na Convert i to je sve.

Evo rezultata:

Titl se lepi pomoću instaliranog "VobSub"-a. Potrebno je kao i za gledanje na kućnim DVD plejerima, da su film i titl u istom folderu i da se isto zovu. Osobine nalepljenog titla se podešavaju dvoklikom na zelenu strelicu u taskbaru u toku probne konverzije.
1.
--> Dvoklikom na ovu strelicu otvara se prozor za podešavanje VobSub-a. "Override placement" određuje na kojoj visini u slici se nalazi titl.
2.

-->"Text Settings" određuje koji font ćemo koristiti za lepljenje titla, veličinu, boju, zadebljanje i naravno "Central Europian" za naša slova.
3.

-->U tabu "Misc" treba štiklirati uokvirene opcije, kliknuti na "Aply" i to je to što se podešavanja titla tiče.
Sada isključite probnu konverziju, pogledate dobijeni rezultat - što je moguće jer ste dobili gledljiv fajl zbog jednog prolaza, i ako vam se rezultat sviđa, pokrenete krajnju konverziju. Za nekih 40min do 1h imate gotov avi sa nalepljenim titlom od bilo kog gore nevedenog formata. Kompletna operacija pripreme ne traje više od 5 minuta.
AKO NE ŽELITE da nalepite titl na konvertovani avi fajl, samo pre ubacivanja fajla u program reimenujte titl da se ne zove isto kao video fajl.
-------------
|
Datum objave: 17.Travanj/Apr.2010 u 02:19
Joya & Movie Master - hvala vam, uspeo sam da ubacim titl u avi fajl preko avi recomp, uradio sam prvo ssa titl, pa postavio sam crni okvir, pa spustio sam titl na visinu 10, i na preview je izgledalo OK, ali na portable playeru je bilo malo nize, ali vazno ubacuje i to za 20-30min bez rekompresiju zvuka i cekiranjem opcije turbo. Sutra cu ga probati preko tog player-a na plazmi kako ce biti prevod, sitan ili krupan, ako je krupan, super Samo eksperimentiram, nije mi ovo bitno.
------------- https://www.tvtime.com/en/user/66431209/profile" rel="nofollow - TV TIME
|
Objavio: raider358
Datum objave: 17.Studeni/Nov.2010 u 00:53
|
Imam jedno pitanje za AviRecomp, prilikom instalacije nudi xvid codec i vobsub, e sad pošto već imam instaliran k-lite codec pack full (instaliran mi je i vobsub 2.3.9), da li treba da instaliram taj xvid i vobsub što nude prilikom instalacije?
|
Datum objave: 17.Studeni/Nov.2010 u 01:10
XviD preskoči, a VobSub ako ti AviReComp nudi 2.23 prihvati (pogledaj uputstvo za Virtual Dub), ako ne, preskoči i njega.
-------------
|
Objavio: raider358
Datum objave: 17.Studeni/Nov.2010 u 01:39
Masteru hvala na odgovoru, video sam tvoj post u temi "upustvo za VD" ali čini mi se da je sa AviReComp-om lakše za nas početnike, mislim znam da je najlakše rešenje sa Pocket Divx Encoder-om ali nervira me što ne mogu da menjam boju slova a pogotovu outline i shadow.
Elem, što se tiče XviD codeca, pretposatvio sam da ne treba da ga instaliram jer ga već imam u k-lite, ali reko bolje da pitam nego da sjbem nešto sa kodecima pa da bude system restore. Šta da radim sa ovim VobSub-om 2.3.9 koji sam dobio uz k-lite, da ga ne zezne 2.3.3 kad ga instaliram pa da onda ne radi ni jedan?! Ne mogu nikako da ga deinstaliram sem da delete ceo k-lite pa onda ponovo da ga instaliram ali bez VobSub-a 2.3.9. Totalno mi je nejasno zašto 2.3.9 ne može da odradi posao kao ta stara verzija 2.3.3, i za koji đavo onda nude 2.3.9 u svim k-lite paketima (sem u mega, gde može da se bira) ako je 2.3.3 bolji.
|
Objavio: zagor-te-nej
Datum objave: 17.Studeni/Nov.2010 u 12:50
|
gospodo,trazim malo objasnjenje.pokusala sam konvertireati film preko prizm video converter.korisyila vase upatstvo,ali zapea sam na jedno mesto,posle ubacivanje fajl prema upatstva treba da se otvori encodin opcion,to sam uradila al izapela sam na sound format .nikako da nadjem 192kb/4800okh stgereo tako nesto.malo objasnjenje.hvala najvise kod mene se pojavljuje do 56 kb
|
Datum objave: 17.Studeni/Nov.2010 u 22:47
Ajde ubaci film, otvori prozorčić za podešavanje sund formata pa klikni
na tastaturi na Print screen, zatim otvori Paint i klikni paste, sačuvaj
kao .jpg, postavi na TinyPic, iskopiraj Direct link, pa ovde na dugme
Odgovori, komandom za ubacivanje slike postavi ovde screenshot, da
možemo da vidimo šta ti je problem .
Kao što je ovo:

A možeš i film otvoriti u MediaInfo ili GSpot programu da vidiš koji je
format audia, možda te to ograničava. I u krajnjem slučaju ako ti
dozvoljava mp3 56Kbs 24Khz, u redu je, imaćeš dobar ton.
-------------
|
Datum objave: 27.Veljaca/Feb.2011 u 23:50
Za mene do sad najbolji program: AviAddxSubs 7.0
Download: http://forum.titlovi.com/uploads/31568/AVIAddXSub_7.0.rar - AVIAddXSub_7.0.rar ili ako hocete noviju verziju: http://forum.titlovi.com/uploads/31568/AVIAddXSubs9.9.rar - AVIAddXSubs9.9.rar
Podesiti kao na sliku:

s tim da za veći TV može se stavljati veći font. Ako je standardni
tv (50tak cm) kao kod mene, veličina 24 može ako je najduži red do 42
znaka. To se može provjeriti tako što se otvori titl u SW titl pa
Ctrl+Alt+I i piše tamo. Ako ima max 37 znakova, može se staviti veličina 26-27. 44 znaka, 22 veličina. To govorim iz iskustva, sve sam testirao, nisam nigdje našao uputstvo. To zavisi i od fonta koji izaberete. Ja koristim samo Trebuchet MS i za njega sam provjeravao. Odčekirajte Break Long Lines da bi automatski smanjio ako nešto ne mogne stati u jedan red. Ako
treba crna podloga, check-irajte Opaque Box. Pošto to nije baš lijepo,
radije stavite Outline Size na 3, dobro će se vidjeti i na svijetloj
podlozi. Može se dodati više titlova, a veličina fajla se vrlo malo poveća. Može
se npr. u prvom ostaviti bez podloge, u drugom sa podlogom, pa kad idu
potpisi glumaca, onda gledaš sa podlogom, a kad prođe, prebaciš na onaj
bez podloge.
Kad se otvori program, na dnu, iznad dugmeta Create Subtitled... ima polje gdje piše: Output folder. Ako je prazno, .divx fajl će biti tamo gdje je i .avi. Ako se upiše npr. C:\Users\ime_racunara\Desktop biće na desktopu. Klikom na ... bira se gdje da ga postavi.
Autor: MilanRS prijevodi-online.org
A sad:
Testirano od mene veceras na ps3 i daje ODLICNE rezultate:
Dakle, standard epizoda hdtv 624x352 16:9 stavite font 20, Trebuchet MS
najbitnije: za 29" vivax flat tv, oni sa velikog poklopca iza ovo kazem da me razumete za kakav tv pricam podesite vertical position 470
za plazmu 42" 852 x 480, valjda 480p podesite vertical position 480, a mozete i 470.
za dvdrip rezoluciju 720x304 ostaje sve isto, samo podesite na 430-450(testirano na film Fair.Game.2010.DVDSCR.XViD.AC3-T0XiC-iNK)
Pravi divx fajl za 20sek-1min
Minimalno preskace iznad crne podloge ali je odlicno za citanje, ne smeta mu bela podloga, sve se lepo cita. Mozete testirati jos uvek, imate test mode, probajte na 485, 490, sto vecu cifru stavljate, to vise spustate prevod dole, ne gubite nista, a dobijate film+prevod za manje od 1min
|
Objavio: Lucky10
Datum objave: 18.Ožujak/Mar.2011 u 20:05
|
icemaher možeš li mi objasniti kako da učitam titl (ako nije problem)??
http://img153.imageshack.us/i/183su.jpg/ -
Uploaded with http://imageshack.us - ImageShack.us
|
Datum objave: 18.Ožujak/Mar.2011 u 20:09
Stavi samo isto ime filma i prevoda: Matrix.avi Matrix.srt
ubaci samo avi fajl, on ce povuci i srt prevod. posle podesi kao na slikama ili iskoristi moje podatke, kako ti najbolje odgovara, radi provereno, prezadovoljan sam.
|
Datum objave: 18.Ožujak/Mar.2011 u 20:14
|
ok,kada dodjem kuci pokusat cu,nadam se da ce bit uspjesno!! ako bude nekih problema javit cu ti se opet !!!
tnx
|
Objavio: drdamjan
Datum objave: 19.Ožujak/Mar.2011 u 00:13
motiv za uništavanje izvornog filma "zaljepljenim" titlom:
1---ti si televizija 2---ti si pirat, nećeš da ti teško ukradu title, hoćeš što više prodati... 3---ajde bože pomozi, znatiželjan si, eksperimentiraš, samo proba 4---trebaš za dokumentarne svrhe, ne za igrani film 5---ti si idiot, trajno degeneriraš dobar rip...
pozdrav drdamjan
------------- https://www.youtube.com/watch?v=GGubts0G-xk" rel="nofollow - https://www.youtube.com/watch?v=GGubts0G-xk
|
Datum objave: 19.Ožujak/Mar.2011 u 01:21
Tema je dodavanje prevoda prijatelju a ne lepljenje, tu ima razlike. Sa ovim programom ubacujes titl, pravis isti kontejner kao sto prave sa mkv fajlovima. Za mene najbolji program do sada, tacno podesis prevod na crnu podlogu ispod slike, doteras velicinu/boju/senku fonta i sve ispadne super za manje od minut vremena. Sta hoces bolje od toga, nikakva rekompresija, nista, bukvalno nista ne radi dodatno.
|
Datum objave: 19.Ožujak/Mar.2011 u 10:09
icemaher piše:
Tema je dodavanje prevoda prijatelju a ne lepljenje, tu ima razlike. Sa ovim programom ubacujes titl, pravis isti kontejner kao sto prave sa mkv fajlovima. Za mene najbolji program do sada, tacno podesis prevod na crnu podlogu ispod slike, doteras velicinu/boju/senku fonta i sve ispadne super za manje od minut vremena. Sta hoces bolje od toga, nikakva rekompresija, nista, bukvalno nista ne radi dodatno.
|
onda svaka čast, i ispričavam se. inače imam poznanika koji sustavno uništava filmove, pa sam predfrustriran po tom pitanju. imam starog ymakashija, odlično radi, ali neće 264 i mkv. zbog svih tih noviteta morat ću se rastati s njime, u bolu i tuzi. bi li isti moj stari yamakashi iz 2005. mogao otvoriti takav avi-recompirani avi? kupnja novog playera me čeka i zbog sticka i još 100 drugih razloga, ali čekam i ja nju. pozdrav icemaheru drdamjan
------------- https://www.youtube.com/watch?v=GGubts0G-xk" rel="nofollow - https://www.youtube.com/watch?v=GGubts0G-xk
|
Datum objave: 19.Ožujak/Mar.2011 u 10:19
|
icemaher nisam uspio. Pokušao sam s AVIAddXSub_7.0 i AVIAddXSubs v9.9 ali ne ide.Neznam u čemu je problem. Sve sam probao,uradio kako je na slici ali jednostavno dobijem film bez prevoda !
http://img859.imageshack.us/i/194zd.jpg/ -
http://img836.imageshack.us/i/193r.jpg/ -
Kao na slici ucitam neki od ova 2 filma,namjestim postavke titlova idem na start(create subtitled DivX file) ali....nema rezultata! Pomoću AVI ReComp-a to ide lako no proces dugo traje pa nemam zivaca čekati!!
------------- http://www.auplod.com/i-aupdol6294c.html" rel="nofollow">
|
Datum objave: 19.Ožujak/Mar.2011 u 14:48
lucky, ako si sve odradio kako treba, taj avi/divx fajl prebaci na primer usb/cd, probaj na DVDPLAYER, nemoj na kompjuter! Odma probaj na kucni dvdplayer koji ti cita avi fajlove. Pa kad pustis film, biraj subtitle i MORA da radi. Probaj pa javi. Damjane, probaj, 1 cd ces upropastiti ali znaces za dalje. Jedino sto moze da pravi problem sa dvdplejerima je ekstenzija divx, samo je promenite umesto .divx u .avi na vec gotovog fajla.
|
Datum objave: 19.Ožujak/Mar.2011 u 16:21
aha,ok,nisam bio dobro shvatio,samo sam testirao na kompu
------------- http://www.auplod.com/i-aupdol6294c.html" rel="nofollow">
|
Datum objave: 19.Ožujak/Mar.2011 u 21:57
icemaher piše:
Damjane, probaj, 1 cd ces upropastiti ali znaces za dalje. Jedino sto moze da pravi problem sa dvdplejerima je ekstenzija divx, samo je promenite umesto .divx u .avi na vec gotovog fajla.
|
zaintrigiranstopidemprobatistophvaklastopdrdamjanstop
|
Datum objave: 20.Ožujak/Mar.2011 u 11:30
Probao najnoviji, lepo i brzo radi. Još nisam probao kako izgleda integrisan srt u avi (ćere mi još spavaju a kod njih je plejer se USB-om). Opcija sa idx/sub radi savršeno i što je meni najvažnije - ništa se ne integriše u avi (uvek postoji šansa da se pojavi bolji prevod, a kad se titl integriše - to je to, nema vađenja ni zamene), a mislim da svi DVD plejeri to podržavaju i može tako da se nareže na DVD disk. Prednost je u podešavanju veličine fonta nezavisno od mogućnosti plejera da prikazuje divx titl.
Potrebno je samo posle konverzije otvoriti idx fajl u Notepadu i zameniti liniju:
# Custom colors (transp idxs and the four colors) custom colors: OFF, tridx: 1000, colors: 11807f, eb807f, 108080, 51ef5a
ovim:
# Custom colors (transp idxs and the four colors) custom colors: ON, tridx: 1000, colors: FFFFFF, FFFFFF, 000000, 0000FF
Ovde je FFFFFF (bela boja) i 000000 (crna boja) kod prva tri broja od 4 u RGB paleti.
Tako se dobiju perfektna bela slova sa crnom podlogom ili crnim okvirom ( na kompjuteru, ni to još nisam probao na plejeru, a'l saću, odma' , pa ću javim). Sva ostala podešavanja kako Ice kaže, eventualno ćete prema svojim potrebama sami isprobati i podesiti veličinu slova i položaj titla u slici.
|
Datum objave: 20.Ožujak/Mar.2011 u 13:05
Probao sam obe solucije i evo zaključka:
1.Za plejere koji ne puštaju divx titlove (srt, sub,txt) bolje rešenje je XSUB, tj. integracija titla u avi. (logično, zar ne )
2.Za plejere koji podržavaju divx titlove, ali su slova mikroskopska, bolje rešenje je idx/sub, jer vam ostaje originalni srt, pa možete da birate koji titl ćete gledati, a u svako doba može da se zameni boljim prevodom.
U oba slučaja zajebancija sa podešavanjem programa kida živce, pa je potrebno naoružati se strpljenjem. Jedan isti film na dva različita TV-a i plejera, potpuno drugačije prikazuje titlove, i visinu i boje titlova. Idx/sub možete pregledati na kompu ali rezultat se razlikuje od onog na samostalnom plejeru i kod položaja i kod boja, dok XSUB možete pregledati samo na plejeru i ako se na vašem tv-u titl vidi dobro, to ne znači da će se na drugima videti isto. Kao što reče Ice, za svaki ekran drugačije podešavanje. Tu treba eksperimentisati sa više puta ubacivanim titlom, sa različitim podešavanjima u visini titla u slici, i sa različitim podešavanjima boja titlova, tako da može da se odabere odgovarajući.
Probao sam još jedan program za konverziju srt i txt fajlova u idx/sub, zove se Txt2VobSub 3.4. Ništa ne radi sa filmom, samo je potrebno pre konverzije postaviti pravilno fps filma da ne dođe do desinhronizacije filma i titla. Dobijeni rezultat mi za sada izgleda bolji nego sa AVIAddXSubs, ali to ništa ne znači dok ne vidim na DVD plejerima.
Probam pa javim.
|
Datum objave: 20.Ožujak/Mar.2011 u 15:23
Mozes staviti 8 prevoda (ali od drugog do osmog selektujes polje use srt of sub1, da koristi jedan isti prevod), i na svaki postavis razlicitu vrednost za visinu/velicinu/boju titla, i daljinskim posle biras svih 8 prevoda pa koji ti odgovara na crnu podlogu tacno taj koristis.
|
Datum objave: 20.Ožujak/Mar.2011 u 16:02
Ma da mu ja i idx/sub, u P.M.! Ubih se da pronađem pravu paletu boja za FiLjips DVD! Da nema USB odavno bih digao ruke. Evo šta treba da se zameni u idx fajlu (potrebne vrednosti - umesto originalnih):
# The original palette of the DVD palette: 000000, 000000, FFFFFF, FFFFFF, 000000, 000000, 000000, 000000, 000000, 000000, 000000, 000000, 000000, 000000, 000000, 000000
# Custom colors(transp idxs and the four colors) custom colors: ON, tridx: 1000, colors: 000000, 000000, FFFFFF, FFFFFF
da bi se dobila bela slova sa crnim okvirom, zato što je to vrsta DVD titla pa različiti DVD različito vide te boje. Možda nekome zatreba. Nisam koristio AVIAddXSubs, s njim ni Sveti Pera na kraj ne može da izađe što se tiče položaja titla u slici. Upotrebio sam onaj Txt2VobSub i titl je tačno gde treba i na 16:9 i na 4:3. Sada je na redu zezanje sa XSUB titlovima ubačenim u avi.
|
Datum objave: 20.Ožujak/Mar.2011 u 16:11
Valjda su problem dvdplayeri, ja sam na ps3 odlicno dobio titlove na avi fajla. Prvo sam uradio test opciju pa posle samo odaberem vrednost sto mi treba za crnu podlogu i gotovo.
|
Datum objave: 20.Ožujak/Mar.2011 u 17:06
Probao sam i XSUB, titl je OK, ali je pozicija na sred slike. Prvi put mi ne dozvoljava da postavim niže od maksimalne rezolucije slike, što titl postavlja u sredinu. Ako ga ne ugasim, već pokušam ponovo, onda mogu titl da stavim gde god poželim. Sve se svodi na pokušaje, par puta i podesiš. Međutim, kao što rekoh, XSUB me ne zanima, a za idx/sub sam pronašao bolje rešenje. Sve u svemu - program je dobar, ali meni lično traći previše vremena, pa sam sebi našao brže rešenje (Txt2VobSub). U svakom slučaju, AVIAddXSubs je kudikamo brže rešenje od lepljenja titlova, i bez degradacije slike, što je najvažnije.
|
Datum objave: 21.Ožujak/Mar.2011 u 17:19
Movie Master piše:
Ma da mu ja i idx/sub, u P.M.! Ubih se da pronađem pravu paletu boja za FiLjips DVD! Da nema USB odavno bih digao ruke. Evo šta treba da se zameni u idx fajlu (potrebne vrednosti - umesto originalnih):
# The original palette of the DVD palette: 000000, 000000, FFFFFF, FFFFFF, 000000, 000000, 000000, 000000, 000000, 000000, 000000, 000000, 000000, 000000, 000000, 000000
# Custom colors(transp idxs and the four colors) custom colors: ON, tridx: 1000, colors: 000000, 000000, FFFFFF, FFFFFF
da bi se dobila bela slova sa crnim okvirom, zato što je to vrsta DVD titla pa različiti DVD različito vide te boje. Možda nekome zatreba. Nisam koristio AVIAddXSubs, s njim ni Sveti Pera na kraj ne može da izađe što se tiče položaja titla u slici. Upotrebio sam onaj Txt2VobSub i titl je tačno gde treba i na 16:9 i na 4:3. Sada je na redu zezanje sa XSUB titlovima ubačenim u avi.
|
Ovo gore je samo za Filjips, na drugom plejeru slova su sa tom kombinacijom boja - zelena. Što bi legendarni Šok rekao, "da se popizdi ćovek naćisto!".
|
Objavio: prijatel-MKD
Datum objave: 21.Ožujak/Mar.2011 u 19:02
Osnovni problem kod AVIAddXSubs je sto za razlicitu rezoluciju razlicito pozicionira titl. Za svaki film se mora po najmanje 5 puta testirati na DVD playeru, neverovatno i ne vredi potrositi ceo dan za snimiti 4-5 filmova.
Davno sam pokusavao da sastavil listu unapred utvrdjenih vrednosti za razlicitim rezolucijama (bar za ovih uobicajenih ripova), ali nemoguce je jer i za istu rezoluciju cesto promasi.
Lakse je 5 dana kopati u rudnik i kupiti novi DVD player s obojenim velikim slovima nego poludeti za 3 dana. 
------------- 0123456789 Само десет цифри, а толку многу главоболие! You can't take it to a philosopher for being stupid, if he wasn't he would've be a physicist.
|
Datum objave: 21.Ožujak/Mar.2011 u 20:02
prijatel-MKD piše:
Osnovni problem kod AVIAddXSubs je sto za razlicitu rezoluciju razlicito pozicionira titl. Za svaki film se mora po najmanje 5 puta testirati na DVD playeru, neverovatno i ne vredi potrositi ceo dan za snimiti 4-5 filmova.
Davno sam pokusavao da sastavil listu unapred utvrdjenih vrednosti za razlicitim rezolucijama (bar za ovih uobicajenih ripova), ali nemoguce je jer i za istu rezoluciju cesto promasi.
Lakse je 5 dana kopati u rudnik i kupiti novi DVD player s obojenim velikim slovima nego poludeti za 3 dana.  | ne razumem zasto izgubiti ceo dan. Meni je trebalo manje od 5min da testiram koju vrednost da postavim za obicne hdtv epizode, pustis test opciju i vidis gde ti dolazi prevod, na 500 ili manje, vratis se na pc, postavis vrednost na 1 prevod, ili uradis 8 prevoda sa razlicitim vrednostima i to je to, posle pustas koji prevod ti odgovara na crnu podlogu. Ne gubis nista sto postavis 8 prevoda sa razlicitih vrednostima. Meni je bolje da dobijem 8 prevoda i da odaberem koji mi odgovara i da gledam za samo 20 sekundi(ubacivanje prevoda) film, nego li da cekam u druge programe po 40tak minuta i da tek tada gledam film
|
Datum objave: 22.Ožujak/Mar.2011 u 00:13
Ne razumeš jer si prosto imao sreće i brzo rešio podešavanje. Ja nisam bio te sreće. Ai i dalje mislim da je dobro rešenje za plejere koji ne podržavaju divx titlove, mnogo brže od lepljenja titla.
Za one koji podržavaju, a većina to radi pomoću VobSub-a, po meni - idx/sub je idealno rešenje. Baš gledam film sa idx/sub titlom, napravljenim sa TXt2VobSub i uživam. Titl je uvek na pravom mestu a položaj može da se podešava, drečavo zelen na mom i beo sa crnim okvirom na ćerkinom plejeru. Ukupan posao po titlu 20 sekundi. Ako vam boja ne odgovara, malo igranje kombinacijom boja dok ne pronađete pravu i nadalje više nema problema. Stvar izbora. Srećnici kojima je divx titl dobre veličine i boje (kao što je na mom plejeru, zamlaćivao sam se zbog ćerkinog) nemaju potrebe da se zamlaćuju ni ovim ni onim.
|
Objavio: panmarko
Datum objave: 10.Svibanj/May.2011 u 19:23
evo pitanej konkretno,radi se o filmu deadly crossing sa sigalom probao sam ove programe i nema prevoda ni zvuka.za film postoji prevod medjutim otvara ga samo vlc pleyer dok na dvd pleyeru nema prevoda.ovo mi se desava prvi put da film nema prevod iako je isti naziv za film i prevod.molim za objasnjenje
-------------
|
Datum objave: 11.Svibanj/May.2011 u 19:34
Pitanje ti je nekako preuopšteno. Koje programe si probao? Gde nema zvuka, na kompu ili DVD plejeru, ili na oba? Koja je vrsta prevoda, jesi li samo stavio recimo: Film.srt i Film.avi u isti folder, ili si ubacivao prevod u sam .avi fajl sa nekim od gore spomenutih programa? Prevod možda nema jer je greška u samom prevodu, proveri greške u SW, ili je možda ralika u jednom jedinom slovu (Film.avi i film.srt - veliko i malo slovo, na kompu radi ali na DVD-u ne). Otvori avi sa GSpot-om ili MediaInfo-om i pogledaj audio da li je možda DTS, ako jeste, potrebno je konvertovati ga u AC3 (ako je 5.1) ili mp3 (ako je dvokanalni stereo). I tako dalje...
|
Objavio: panmarko
Datum objave: 11.Svibanj/May.2011 u 19:55
ma probao sam avirecomp i ovaj od icemahera sto je postavio,ide on jeno vreme ali kad dodje do 80%izadje nesto eroor itd.inace kad sam film skinem i dodam prevod kao i obicno posto je isti naziv filma i prevoda u wmp,bs pleyeru i ostalima izbaci symantic error line pa neki broj,eto ako sam nekako pomogo da saznate u cem je problem,pozz
-------------
|
Datum objave: 11.Svibanj/May.2011 u 20:06
verovatno je tekst bio: Syntax error at line
? Ako je, mislim da trebas taj prevod provuci kroz SW, i http://forum.titlovi.com/detaljno-uputstvo-za-pravljenje-prevoda-sworkshop_t38959&FID=58&PR=3.html - pregledas/otklonis greske pa snimis, i onda probaj opet, mora da radi.
|
Datum objave: 12.Svibanj/May.2011 u 03:04
icemaher piše:
verovatno je tekst bio: Syntax error at line
? Ako je, mislim da trebas taj prevod provuci kroz SW, i http://forum.titlovi.com/detaljno-uputstvo-za-pravljenje-prevoda-sworkshop_t38959&FID=58&PR=3.html - pregledas/otklonis greske pa snimis, i onda probaj opet, mora da radi.
|
I ja bih to rekao, kao da imaš loše vrednosti neke linije teksta, tj. veliko preklapanje. Pogledaj u SW linije koje ti označi kao greške, ako ti za neku piše loše vrednosti, klikni u prozorčetu za greške dva puta na nju da te direktno baci na tu grešku i vidi da li taj dijalog počinje baš odatle i završava se gde je u titlu određeno, ili počinje ko zna gde i završava ko zna gde. Odredi mu pravi početak i kraj i sačuvaj, pa opet proveri greške, i tako za sve takve linije. Za obično preklapanje, samo klikni na Sredi sve greške... sačuvaj i proveri opet.
|
Objavio: exned
Datum objave: 22.Svibanj/May.2011 u 18:03
e hajde sad da mi neko navede jedan dobar program za spajanje prevoda sa divixom(bez lepljenja prevoda za film), tj da imam externi prevod
------------- Nedo
|
Datum objave: 22.Svibanj/May.2011 u 18:18
exned, na prvu stranicu imas ovo: http://forum.titlovi.com/forum_posts.asp?TID=30381&PID=850818&title=dodavanje-prijevoda-na-divx-avi-mkv-mpg#850818 - http://forum.titlovi.com/forum_posts.asp?TID=30381&PID=850818&title=dodavanje-prijevoda-na-divx-avi-mkv-mpg#850818 lakse i brze ne moze biti(jedva 1min posla), ne lepi titl, dodaje ga, kao da pravi avi container. Lepota.
|
Datum objave: 23.Svibanj/May.2011 u 21:58
mislis na "Avirecomp" ili "prism" ??
------------- Nedo
|
Datum objave: 24.Svibanj/May.2011 u 01:55
ne, klikom na onaj link gore, vodi te do poruku koja pocinje ovako: Za mene do sad najbolji program: AviAddxSubs 7.0
Download: uploads/31568/AVIAddXSub_7.0.rar - AVIAddXSub_7.0.rar ili ako hocete noviju verziju: uploads/31568/AVIAddXSubs9.9.rar - AVIAddXSubs9.9.rar
................... itd.
|
Datum objave: 18.Kolovoz/Aug.2011 u 21:34
icemaher piše:
Za mene do sad najbolji program: AviAddxSubs 7.0
Download: http://forum.titlovi.com/uploads/31568/AVIAddXSub_7.0.rar - AVIAddXSub_7.0.rar ili ako hocete noviju verziju: http://forum.titlovi.com/uploads/31568/AVIAddXSubs9.9.rar - AVIAddXSubs9.9.rar
Podesiti kao na sliku:

s tim da za veći TV može se stavljati veći font. Ako je standardni
tv (50tak cm) kao kod mene, veličina 24 može ako je najduži red do 42
znaka. To se može provjeriti tako što se otvori titl u SW titl pa
Ctrl+Alt+I i piše tamo. Ako ima max 37 znakova, može se staviti veličina 26-27. 44 znaka, 22 veličina. To govorim iz iskustva, sve sam testirao, nisam nigdje našao uputstvo. To zavisi i od fonta koji izaberete. Ja koristim samo Trebuchet MS i za njega sam provjeravao. Odčekirajte Break Long Lines da bi automatski smanjio ako nešto ne mogne stati u jedan red. Ako
treba crna podloga, check-irajte Opaque Box. Pošto to nije baš lijepo,
radije stavite Outline Size na 3, dobro će se vidjeti i na svijetloj
podlozi. Može se dodati više titlova, a veličina fajla se vrlo malo poveća. Može
se npr. u prvom ostaviti bez podloge, u drugom sa podlogom, pa kad idu
potpisi glumaca, onda gledaš sa podlogom, a kad prođe, prebaciš na onaj
bez podloge.
Kad se otvori program, na dnu, iznad dugmeta Create Subtitled... ima polje gdje piše: Output folder. Ako je prazno, .divx fajl će biti tamo gdje je i .avi. Ako se upiše npr. C:\Users\ime_racunara\Desktop biće na desktopu. Klikom na ... bira se gdje da ga postavi.
Autor: MilanRS prijevodi-online.org
A sad:
Testirano od mene veceras na ps3 i daje ODLICNE rezultate:
Dakle, standard epizoda hdtv 624x352 16:9 stavite font 20, Trebuchet MS
najbitnije: za 29" vivax flat tv, oni sa velikog poklopca iza ovo kazem da me razumete za kakav tv pricam podesite vertical position 470
za plazmu 42" 852 x 480, valjda 480p podesite vertical position 480, a mozete i 470.
za dvdrip rezoluciju 720x304 ostaje sve isto, samo podesite na 430-450(testirano na film Fair.Game.2010.DVDSCR.XViD.AC3-T0XiC-iNK)
Pravi divx fajl za 20sek-1min
Minimalno preskace iznad crne podloge ali je odlicno za citanje, ne smeta mu bela podloga, sve se lepo cita. Mozete testirati jos uvek, imate test mode, probajte na 485, 490, sto vecu cifru stavljate, to vise spustate prevod dole, ne gubite nista, a dobijate film+prevod za manje od 1min
| Za video fajl rezolucijom 852x480 (480p), podesavanja moraju biti ovako:
 Zbog vecu rezoluciju postavljate prvo veci prostor koji ce zauzimati subtitle bitmap: 852x700, sto znaci za 720p morate nova podesavanja, jos veca rezolucija za subtitle bitmap, jer nikako ne bi mogli da spustite prevod dole ako ne podesite prema rezoluciju.
horizontalnu sredinu prevoda odredjujete kad podelite 852 sa 2 = stavio sam na 420 za probu i odlicno je. Vertikalnu poziciju prevoda stavljamo da je na crnu podlogu pa tako stavimo vrednost 670 Font povecamo na 27 ili 28, kako god vam treba. Testirano, na ps3 radi odlicno. Nadam se da ce nekome ovo pomoci
|
Objavio: bonux
Datum objave: 19.Rujan/Sep.2011 u 21:25
joya piše:
Nakon skoro dvije godine evo još jednog korisnog turorijala. Već sam negdje pročitao jednu varijantu kako se to radi kroz virtual dub pa većina njih zapne itd pa evo sada će to čika Joya objasniti u par poteza....
Samo da napomenem da će vam i ovaj put sve to odraditi legendarni Virtual Dub Mod uz suradnju sa XVID kodekom.
Za početak potrebno je da skinete ovaj program na linku ispod:
Program vam nudi i mijenjanje veličine slike, cropovanje, promjenu rezolucije itd.
Ali naravno postoji velika šansa da zeznete kvalitet slike pa samim tim i zvuka, zato ga najviše koristite u ovu svrhu ako niste dobri sa encodiranjem.
DOWNLOAD: http://www.free-codecs.com/AVI_ReComp_download.htm
-Pokrenete ga i instalirate i uz njega automatski dobijate sve što vam je potrebno, naravno možete ugasiti Vob Sub da vam to ne instalira i za sve one koje imaju XVID kodek i njega oktačite da vam to ne ubacuje ponovo (savjetujem sa ovog istog sajta skinite XVID kao samostalan kodek).
-Nakon što ste instalirali program i pokrenuli on izgleda ovako: http://www.postimage.org/image.php?v=Ts1Rb7E0 -
Na link OTVORI AVI učitate vaš video fajl na kojeg želite nalijepiti prijevod, i naravno na link SAČUVAJ AVI odaberete gdje će vam vaš film sa nalijepljenim prijevodom sačuvati.
-Na tabeli DODACI samo označite opciju DOSTUPNO/NEDOSTUPNO i na link UČITAJ TITLOVE pronađite putanju do vašeg prijevoda. http://www.postimage.org/image.php?v=gx1yjO9S -
-I na tabeli PODEŠAVANJA samo obilježiti opciju (naravno ako nije) UPOTRIyebi TURBO MOD. http://www.postimage.org/image.php?v=Pq1cbebA -
-I za kraj samo odabrati i tabelu ZADATAK i kliknuti na linkove DODATI U ZADATAK i POKRENI. http://www.postimage.org/image.php?v=gx1yk770">
Naravno prije pokretanja procesa program vam nudi i opcije da vaš komp ugasi nakon završetka i što je najbitnije za sav rad u njemu nudi opciju PREGLED pa preporučujem da provjerite kako izgleda i ta opcija i to je sva mudrost. http://www.postimage.org/image.php?v=gx1ykw3r">
Ukupan proces traje jedno 45 minuta zavisi sve od linija u prijevodu i dužine trajanja videa.
|
Moze pomoc?!Meni kasni audio zvuk kada sve zavrsim sa ovim programom.Titl super ucita ali kad pustim likovi na filmu otvaraju usta prevod ide ali zvuk tek kasnije,sta da radim?
|
Datum objave: 19.Rujan/Sep.2011 u 21:30
dok ne dobijes odgovor probaj onaj aviaddxsubs, meni je odlican. Odradi ti posao za minut.
|
Datum objave: 19.Rujan/Sep.2011 u 22:47
Ako ton kasni (ili žuri) ujednačeno, to jest stalno kasni za par sekundi, vratićeš ga u sihnronizaciju pomoću VirtualDub-a, za šta imaš uputstvo http://forum.titlovi.com/uputstvo-za-virtual-dub_t37806.html - ovde . Prostudiraj ga, naći ćeš mnogo toga korisnog. Nije na odmet da pogledaš i http://forum.titlovi.com/problemi-i-nedoumice-u-radu-sa-virtual-dubom_t37810.html - ovu temu , kao dodatak na uputstvo.
|
Objavio: zagor-te-nej
Datum objave: 09.Listopad/Oct.2011 u 13:45
|
gospodo, mala pomoc,zanam da postoi jedan mali program za vadjenje prevod iz filma,samo ne znam gde je bilo na ovom forumu,zato trazim malu pomoc.hvala
|
Datum objave: 09.Listopad/Oct.2011 u 14:26
Ako se radi o nalepljenom titlu na video, program se zove SubRip105b4. Imaš negde na forumu uputstvo. Naoružaj se čeličnim živcima i ogromnim strpljenjem. Spremi se na kuckanje po tastaturi od najmanje dva sata i imaćeš titl.
|
Objavio: sale3020
Datum objave: 09.Listopad/Oct.2011 u 22:25
|
Ja sam novi clan.Svidjaju mi se teme i totalno je genijalan forum.Jako koristan.Evo mog problema.koristio sam AVISUB program za obradu titlova.Jedno vrijeme je bio super,ali nedavno je poceo stekati.Na svim filmovima mi napise da se Divxmux ne moze nositi s tim filmom.Da li je to nesta u postavkama ili postoji neki drugi program za takve stvari?Ali pod uvjetom da tako spoji titl s filmom i da obradi nasa slova.Najvise sam ga zbog toga koristio.
|
Datum objave: 09.Listopad/Oct.2011 u 22:56
premesten post u odgovarajucu temu.
|
Objavio: busara
Datum objave: 09.Studeni/Nov.2011 u 14:40
Vec sam postavljao ovo pitanje, ali nikako da mi neko precizno odgovori. Kad film ima pored sebe potporni fajl sa prevodom, prevod je kristalno jasan. Kad taj isti prevod zalepim na film, prevod izgubi nekako na jasnoci, nije bas najcistiji. Pokusavao sam sa raznim programima (Videpad Video editor, Wondershare, PocketDivX), ali ovo se javlja kod svih. Da li ja radim nesto pogresno? Da li postoji nacin da se nalepljeni prevod na videu vidi kao kad pored videa postoji fajl sa prevodom? Takodje, negde na netu sam procitao da je VirtualDub sadrzan u programu koji se zove FreeStudio, pa sam deinstalirao VirtualDub, a instalirao FreeStudio, ali nesto ne mogu da ga nadjem. Da li je VirtualDub sadrzan u FreeStudio?
|
Datum objave: 09.Studeni/Nov.2011 u 15:12
busara, pitanje je za ovu temu, a ne za kako da prevedem film. AKo nisi vec probaj aviaddxsubs za avi/divx fajlove, ako imas mkv, onda mkvmerge. Sve imas detaljno opisano ovde.
|
Datum objave: 09.Studeni/Nov.2011 u 21:44
Busara, ni u jednom programu ne postoji Virtual Dub, već njegov derivat, prilagođen svakom od tih programa koji ga koriste: Virtual Dub Mod.
Što se lepljenja titla na avi tiče, to se radi sa Virtual Dub-om uz korišćenje plugina TextSub 2.23. Detaljno upustvo imaš http://forum.titlovi.com/uputstvo-za-virtual-dub_t37806.html - ovde . Sam podešavaš izgled nalepljenog prevoda.
|
Objavio: dobro
Datum objave: 09.Studeni/Nov.2011 u 23:26
pitanje je ,dakle, kako narezati titl i ubaciti ga u film koji se već nalazi narezan na cd...i da li je to moguće putm nera...pozzz...
|
Objavio: Nameless One
Datum objave: 09.Studeni/Nov.2011 u 23:44
dobro piše:
pitanje je ,dakle, kako narezati titl i ubaciti ga u film koji se već nalazi narezan na cd...i da li je to moguće putm nera...pozzz...
|
Ne možeš ubaciti titl u film koji je već snimljen. Za ostale metode imaš nekoliko tutorijala na http://forum.titlovi.com/dodavanje-prijevoda-na-divx-avi-mkv-mpg_t30381_n1.html - http://forum.titlovi.com/dodavanje-prijevoda-na-divx-avi-mkv-mpg_t30381_n1.html pa se malo zarovi ako želiš  http://forum.titlovi.com/dodavanje-prijevoda-na-divx-avi-mkv-mpg_t30381_n1.html -
------------- What can change the nature of a man?

|
Datum objave: 09.Studeni/Nov.2011 u 23:47
ne otvarajte teme bez potrebe, ubijamo se da odradimo tutorijale za sve i opet ne nadjete, gledaj ovde u ovu temu a i forum_topics.asp?FID=65&title=dvd-software-sve-na-jednom-mestu - DVD software: sve na jednom mestu zavisi za sta ti treba, na cd mozes svasta narezatim.
|
Objavio: wiper357
Datum objave: 10.Prosinac/Dec.2011 u 12:43
Pozdrav...Neko je tu pitao kako da nalepi prevod direktno na film...video, evo mog doprinosa na ovu temu, a mislim i da je jedno od najjednostavnijih resenja.
Najjednostavnije ti je da skines sa NET-a "FFSetup2.70" ili-ti format factory 2.70, a mozes ga naci ovde: http:// http://www.format-factory.en.softonic.com/ - format-factory.en.softonic.com/ i potpuno je FREE.
E, sad sta trebas da uradis...
1) Namesti jedan folder i u njega stavi i film {xxxxx.avi} i prevod{npr xxxxx.sub ili xxxxx.srt} 2) U koliko se naziv filma razlikuje u odnosu na prevod-prepravi da se zovu isto(npr: Terminator.avi za film i Terminator.srt za prevod) 3) Pokreni "format factory 2.70" , klikni na "OPTION" i izaberi gde ce film biti konvertovan "OUTPUT FOLDER" i potvrdi sa "OK" 4) izaberi opciju da konvertujes u AVI (ALL TO AVI) 5) Unesi film u program za konvertovanje(factory 2.70),potvrdi sa "OK" i pocni da konvertujes (START) 6) Na ekranu imas pregled kojom se brzinom vrsi obrada-konvertovanje filma, kada dodje na 100%...gotovo je, sada otvori fizabrani folder (iz gore pomenute tacke tri) i pusti film koji si upravo obradio, on ce sada imati nalepljen titl u samom video-u
Konvertovanje ide dosta brzo (ako imas neku dual core masinu) i na kraju, u folderu gde si oznacio da ide konvert, dobijas film sa vec unesenim prevodom (nalepljenim)
Ja sam ranije to radio pomocu programa Virtual Dub i subtittle workshop, ali .... ima puno da se radi i treba dosta vise mesta na HDD-u,a na kraju dobijes isto sto i preko format factory programa.
|
Objavio: mandolina
Datum objave: 11.Prosinac/Dec.2011 u 13:45
pozdrav
moje pitanje glasi: da li ovaj format factory 2.70 ima opciju konvertovanja filma sa zalepljenim prevodom za ipad? ako je odgovor da, koji tip konverzije treba da izaberem?
i koji je to kvalitet slike, jer ja nisam bas neki specijalista za te stvari.
koji od ovih svih navedenih je najbolji za konverziju za ipad?
|
Datum objave: 11.Prosinac/Dec.2011 u 15:30
Najjednostavnije mozda, ali najbrze nije, aviaddxsubs je najbrzi, ni konvertujes, ni ti treba dual, quad ni nista, imas divx fajl za 30sekundi sa ugradjenim prevodom kojeg ako hoces ukljucis ako neces ne moras, a pored toga mozes da ubacis puno prevoda i hr, i sr i mk i sl i en i za svakog da podesis na koju visinu da je i kakav god font i velicinu i boju fonta hoces. Ne znam zasto se maltretirate sa raznim programima gde moras da cekas pa da mislis jesi li pogodio pravu output rezoluciju aspect ratio i zvuk i slicna sranja. Ovde samo ugradis prevod i uzivas, video i audio ostaju potpuno isti.
|
Objavio: mandolina
Datum objave: 11.Prosinac/Dec.2011 u 19:20
za ipad mi treba ili mp4 ili mov ili mpeg4. a ovaj film je u avi formatu.
s tim programom mozes samo titl dodati ili?
|
Datum objave: 11.Prosinac/Dec.2011 u 20:58
Dodaje se samo titl za DVD plejere i uređaje koji reprodukuju avi, ali imaju problem sa prikazivanjem titlova.
Treba ti neki od programa koji lepe titl i vrše konverziju u mp4, mov,3gp...: Format Factory, Prism, Free Video converter... Ima ih na lopate, neki su jednostavni i brzi u radu, drugi nisu. Moraš da probaš, nema druge.
Moja preporuka je http://www.nchsoftware.com/prism/index.html - Prism , besplatan, jednostavan i imaš uputstvo na prvoj strani ove teme, sedmi i deveti post. Posle instalacije, otvoriće ti njihovu stranicu, reklama šta ćeš. Samo je isključi i radi slobodno, programčić je prilično brz u radu.
|
Objavio: Vic Mackey
Datum objave: 25.Prosinac/Dec.2011 u 13:24
|
Imam problem sa pojedinim (uglavnom novijim filmovima i serijama) kada ubacujem prevod preko avisub-a ili addsubtodivx (mislim da se tako zove). Program odradi sve Ok, ali problem se javlja kada na DVD plejeru zelim da premotam epizodu ili film do odredjenog mesta, kao i kada koristim opciju GO TO (ukucavanje vremena filma). Tada dolazi do desinhronizacije zvuka i slike, kao i do desinhronizacije samog titla.
Otvarao sam te problematicne fajlove u GSpot-u (program koji prikazuje osobine videa, kodek itd). Koliko vidim, problem se javlja kod fajlova gde je ukljucena opcija "packed bitstream", a moguce i da je problem OpenDMLv2.0. Ovaj program addsubto divx ili kako se vec zove, ima opciju Unpack, koji iskljucuje opciju "packed bitstream", ali nazalost i posle toga dolazi do istih problema. Ne znam u cemu je stvar, jer odredjene filmove (uglavnom R*5 verzije) gledam i premotavam bez problema. Za sada sam primetio da su problematicne uglavnom DVD r*p verzije. Ne shvatam u cemu je problem, jer kada uporedjujem problematicne fajlove sa ovim koji rade, gledajuci njihove karakteristike u GSpot-u, sve je isto, ali ipak nesto zeza. U cemu moze biti problem?
|
Datum objave: 25.Prosinac/Dec.2011 u 18:11
To je mislim boljka samog plejera, ja imam sličan "problem" sa svojim SKY 963 plejerom (Prva serija - Made In China) koji je nače bolji od svih koje sam imao prilike da isprobam. Dešava se u toku reprodukcije da se ton i slika "raziđu", što rešavam brzim premotavanjem unazad na sekund i sve nastavlja kako treba. Dešava se samo kod pojedinih video fajlova, koji kako si primetio u GSpotu, ne razlikuju se ni po čemu od drugih koji mi to ne rade. Međutim, pušta i kamenje pa mu gledam kroz prste za tu "boljku."
|
Objavio: samirm
Datum objave: 31.Prosinac/Dec.2011 u 03:53
wiper357 piše:
Pozdrav...Neko je tu pitao kako da nalepi prevod direktno na film...video, evo mog doprinosa na ovu temu, a mislim i da je jedno od najjednostavnijih resenja.
Najjednostavnije ti je da skines sa NET-a "FFSetup2.70" ili-ti format factory 2.70, a mozes ga naci ovde: http:// http://www.format-factory.en.softonic.com/ - format-factory.en.softonic.com/ i potpuno je FREE.
E, sad sta trebas da uradis...
1) Namesti jedan folder i u njega stavi i film {xxxxx.avi} i prevod{npr xxxxx.sub ili xxxxx.srt} 2) U koliko se naziv filma razlikuje u odnosu na prevod-prepravi da se zovu isto(npr: Terminator.avi za film i Terminator.srt za prevod) 3) Pokreni "format factory 2.70" , klikni na "OPTION" i izaberi gde ce film biti konvertovan "OUTPUT FOLDER" i potvrdi sa "OK" 4) izaberi opciju da konvertujes u AVI (ALL TO AVI) 5) Unesi film u program za konvertovanje(factory 2.70),potvrdi sa "OK" i pocni da konvertujes (START) 6) Na ekranu imas pregled kojom se brzinom vrsi obrada-konvertovanje filma, kada dodje na 100%...gotovo je, sada otvori fizabrani folder (iz gore pomenute tacke tri) i pusti film koji si upravo obradio, on ce sada imati nalepljen titl u samom video-u
Konvertovanje ide dosta brzo (ako imas neku dual core masinu) i na kraju, u folderu gde si oznacio da ide konvert, dobijas film sa vec unesenim prevodom (nalepljenim)
Ja sam ranije to radio pomocu programa Virtual Dub i subtittle workshop, ali .... ima puno da se radi i treba dosta vise mesta na HDD-u,a na kraju dobijes isto sto i preko format factory programa.
|
RECI MI DALI JE MOGUCE PROMJENITI VELICINU SLOVA U OVOM POSTUPKU ??? JA KORISTIM EVO VEC 2-3 DAN I SVE SUPER RADI SAMO NESIVIDJA MI SE STO SU SLOVA OGROMNA ..
|
Objavio: BHFanaticos_97
Datum objave: 13.Veljaca/Feb.2012 u 13:13
Prosao sam kroz nekolik foruma i vidio neke nejasnoce za lepljenje titlova na film pa sad da i ja dam neki doprinos na tu temu! objasnicu 2 nacina lepljenja titlova na film: 1) ukoliko na DVD-playeru imate mogucnost citanja DVIX formata filmova onda vam moze pomoci program AVI-SUB...link: http://www.softpedia.com/get/Multimedia/Video/Other-VIDEO-Tools/AviSub.shtml - http://www.softpedia.com/get/Multimedia/Video/Other-VIDEO-Tools/AviSub.shtml kada udete u AVI SUB LOADAJTE avi. odnosno film pa prevod obicno i najcesce loadujte srt. format subtitla , kod FONT CHARSET postaviti EASTEUROPA a kod LANGUAGE hrvatski font ne trebate dirati on je OK i sad klik na GENERATE SUBBED AVI i pricekajte par minuta da program zalijepi titl za film,OVAJ PROGRAM NE UMANJUJE KVALITETU SLIKE!!!
2) Ukoliko pak vas DVD-player ne moze citati DVIX onda cete morati postupiti na sljedeci nacin: ~prvo skinite program Convertor X to DVD 3 link: PIRATERIJA NAJSTROŽE ZABRANJENA! trebat ce vam serijski broj pa i zato evo link: PIRATERIJA NAJSTROŽE ZABRANJENA! http://www.smartserials.com/download.php -
~sad kada ste instalirali convertor podesite si jezik na hrvatski dodajte videozapis ~da biste dozivjeli puni dozivljaj filma naravno trebate ubaciti prijevod pa kad unesete video fajl klik na + kod naslova filma i idite na subtitle odnosno podnapise i lijevi klik misa i dodaj subtitl ~po defaultu nemate menija ali i ti sebi mozete omoguciti sada samo klik na convertor i konvertirajte,ako ste prije konvertiranja ubacili dvd convertor x to dvd ce sam preprziti film i na krajuUZIVAJTE U FILMOVIMA!!!!!!
|
Objavio: ExtraJa
Datum objave: 13.Veljaca/Feb.2012 u 14:35
Bojim se da me nećete pogrešno shvatiti, ali uvijek se iznova piše i piše a najbolje, najsigurnije i najraširenije metode dodavanja titlova su one koje su ovdje rečene još na početku. Razumijem da se pojavljuju novi alati za taj isti posao ali, onako iskreno rečeno format factory i slični njemu nemogu papuča okrenuti (narodski rečeno) virtual dubu. Ovo govorim zato što sam veliki broj tih programa isprobao i znam šta pričam, kao i što sam sva upustva na ovom sajtu vezana za ovaj posao skinuo i prema svojim potrebama tumačio. Pored svog tog silnog teksta koji vapi da ga se pročita i kolege Movie Mastera živog (koji je tu za sva pitanja) vi tu izmišljate toplu vodu. Osim toga, takođe se bojim da se i ono najvažnije uputstvo preskočilo, zvano "Pravila". Koliko je meni poznato ovdje je piraterija zabranjena a sad jedino ostaje pitanje da li su u svemu tome ovi seriali važni ili ne?! 
|
Datum objave: 13.Veljaca/Feb.2012 u 15:09
Serijali su itekako važni neprijateljima ovog sajta i foruma koji bi rado videli da nas više nema, kao i članovima koji prosto ne razmišljaju da bi to zbog njih moglo i da se desi.
|
Objavio: _dragan
Datum objave: 29.Veljaca/Feb.2012 u 22:51
Pozdrav svima,
Imam jedan problem u vezi formata prevoda. Naime da bih koristio AVIAddXSubs kako bih generisao .divx potrebno je da imam ili .srt prevod ili .sub+.idx. Ja, na žalost, imam samo .sub fajl. Da li postoji način da konvertujem .sub u .srt ili da na osnovu postojećeg .sub izgenerišem .idx?
Hvala unapred!
|
Datum objave: 29.Veljaca/Feb.2012 u 23:27
Najlakse, ubacis sub prevod u Subtitle workshop pa odaberes file save as subrip srt. Posle toga pokrenes aviaddxsubs i ides po uputstvom:
http://forum.titlovi.com/forum_posts.asp?TID=30381&PID=897588&title=dodavanje-prijevoda-na-divx-avi-mkv-mpg#897588 - http://forum.titlovi.com/forum_posts.asp?TID=30381&PID=897588&title=dodavanje-prijevoda-na-divx-avi-mkv-mpg#897588
|
Objavio: pancepaki
Datum objave: 23.Travanj/Apr.2012 u 01:51
Odradio sam jedan film, sa programom-Winavi all in one convertorom i dodao sam prevod,krajni rezultat je folder,u koga su video ts i audio ts.Probao sam sa windows media plejerom nece da ga pusti,na gomplayer i bsplayer radi,sta da narezem iz krajneg foldera video ts audio ts da bi gledao to na kucnom dvdpllejerom.Kako to narezati sa Ashampoo Burning studio samo to koristim za rezanje.U kom formatu treba biti film na koga se nalepi prevod. Evo slike.
Jel ovom opcijom to da narezem kako na slici gde je strelica.

|
Datum objave: 23.Travanj/Apr.2012 u 04:09
Desnim klikom na VIDEO_TS.IFO biras "open with..." i otvoris u WMP (Windows Media Player) sve ce raditi ok i u WMP.
Za rezenje, oba dva foldera VIDEO_TS i AUDIO_TS, na DVD disk u ovom slucaju jer je u pitanju dvd kompilacija.
Mozes ih snimiti kako god hoces, najednostavnije kao DATA DVD disk na kome ce biti samo ova dva foldera.
Ili kao sto si postavio strelicu na tvojoj slici, dodaj sve fajlove koje imas u VIDEO_TS folderu (AUDIO_TS ce biti dodan automatski od sami program).
------------- 0123456789 Само десет цифри, а толку многу главоболие! You can't take it to a philosopher for being stupid, if he wasn't he would've be a physicist.
|
Datum objave: 23.Travanj/Apr.2012 u 04:16
fala mnogu prijatel imam 20filmovi poln mi e pc-to zatoa.Negledam dugme za fala koga nekoj ke ti pomogne da ne pisuvas za fala post.Golem pozdrav
-------------
|
Datum objave: 23.Travanj/Apr.2012 u 04:39
Nema kopce za Fala i Rep, imame naprevar koj poveke poraki ke napise pa sekoja situacija se koristi za post+
Koga ke imas 30+ poraki ke dobies pravo da otvoras temi i vo delot za filmovi i da ocenuvas prevodi na sajtot.
|
Datum objave: 23.Travanj/Apr.2012 u 20:30
ok prijatel fala za detalnoto objasnuvanje.pozdrav.
-------------
|
Objavio: Guests
Datum objave: 27.Travanj/Apr.2012 u 21:12
|
hteo sam da prelepim neki kineski prevod sa aviaddxsubs, da bude na crnoj pozadini ali ne ide ... da li postoji jos neki program osim aviaddxsubs ?
|
Datum objave: 29.Travanj/Apr.2012 u 00:24
ovo je u redu mozda ti pomogne.Uputstvo za "brisanje" nalepljenog prevodahttp://forum.titlovi.com/uputstvo-za-brisanje-nalepljenog-prevoda_t13173.html
-------------
|
Datum objave: 29.Travanj/Apr.2012 u 14:38
aleksa71 piše:
hteo sam da prelepim neki kineski prevod sa aviaddxsubs, da bude na crnoj pozadini ali ne ide ... da li postoji jos neki program osim aviaddxsubs ? |
ima
http://forum.titlovi.com/titlovipitanje_t41414_n1.html - http://forum.titlovi.com/titlovipitanje_t41414_n1.html
|
Objavio: Guests
Datum objave: 30.Travanj/Apr.2012 u 12:09
prijatel-MKD piše:
aleksa71 piše:
hteo sam da prelepim neki kineski prevod sa aviaddxsubs, da bude na crnoj pozadini ali ne ide ... da li postoji jos neki program osim aviaddxsubs ? |
ima
http://forum.titlovi.com/titlovipitanje_t41414_n1.html - http://forum.titlovi.com/titlovipitanje_t41414_n1.html |
hvala za trud ali ni ovo ne radi (bar kod mene) ... krene, i stoji tako preko pola sata (probao vise puta) ... napravi neki tmp99 folder (12,1mb) i zdravo ... win 7 32 bit, intel i5760 2.8ghz, 8 gb ddr3 1600mhz, grafa gtx 550 1gb ddr5 ... nije neka stara masina da bi ona pravila problem ?!
|
Datum objave: 30.Travanj/Apr.2012 u 15:33
Hmm. Jesi pokusao s Virtual Dubom (VD), MovieMaster ima postavljeno uputstva na forumu?
U VD idi uz konvertirawe/lepenje prevoda, tako mora da radi.
|
Objavio: marcato
Datum objave: 14.Rujan/Sep.2012 u 10:56
Postoji li ikakav software koji može podešavati srt. sa flv. fajlom?
Nešto u stilu SubtitleWorkshop-a.
Unaprijed se ispricavam ako nisam pronasao vec rijesen problemu ovom topic-u.
EDIT: Rijesen problem!
|
Datum objave: 26.Rujan/Sep.2012 u 21:26
Pokusao sam staviti prevod na film (naziv filma.2011.DVDRip.x264-HiGH) sa aviaddxsub-om!
medjutim,,pojavi mi se sljedece obavjestenje:
[naziv filma.2011.DVDRip.x264-HiGH.mkv] "naziv filma.2011.DVDRip.x264-HiGH.avi" not found :(
u cemu je problem? molim pomoc
------------- Nedo
|
Datum objave: 27.Rujan/Sep.2012 u 08:53
exned piše:
Pokusao sam staviti prevod na film (naziv filma.2011.DVDRip.x264-HiGH) sa aviaddxsub-om!
medjutim,,pojavi mi se sljedece obavjestenje:
[naziv filma.2011.DVDRip.x264-HiGH.mkv] "naziv filma.2011.DVDRip.x264-HiGH.avi" not found :(
u cemu je problem? molim pomoc
|
Prosto da prostije nemere. AddXsub je program za ubacivanje titla u avi kontejner, kojim si pokušavao da ubaciš titl u mkv kontejner, tj. spajao babe i žabe. Za ubacivanje titla u mkv kontejner se koristi program mkvMerge, besplatan, ima ga svuda na net-u i jednostavan je za korišćenje. Ako se baš ne snađeš, imaš ovde među uputstvima objašnjenje.
-------------
|
Objavio: Arbok
Datum objave: 06.Studeni/Nov.2012 u 11:32
E, meštri, imam jedno pitanjce: kako gledati film s titlom na smartfounu? Naime, imam Samsung Galaxy Fit-a (s5670), pretpostavljam da je najbolje gledati male mp4 filmove, ali kolko ja znam, na taj format se neda nalijepiti titl. Molim pomoć! ;)
|
Datum objave: 06.Studeni/Nov.2012 u 12:04
Mozes naljepiti titl kako znas i umes u neki format koji ti reproducira QT Player.
Onda se od QT moze klikom dobiti formate za telefone.

|
Objavio: Sasa22
Datum objave: 15.Veljaca/Feb.2013 u 07:58
Evo ja umam jedno pitanje, cesto radim s tim programom super je malo
spor, ali meni je problem sto pod additions / audio conversion prebacim
na audio conversion stream(s), i mnogi muzicki filmovi ili gdje je
muzika u filmu naglasena zvuk mi je isjeckan ?? moze li kakvo
pojasnjenje
Stavim na cbr, 128 kb/s, 48000 Hz i volume control povecam za 6 dB
Radi i sa imTOO video converter, puno je brzi, u XP mi titl radi dobro s
nasim slovima dik mi u Visti sva slova rade osim č i ć (nema opciju
eastern europen)
unaprijed hvala
|
Objavio: BELI
Datum objave: 27.Lipanj/Jun.2013 u 20:48
|
Najpre, ne radi link u zadnjem postu na temi http://forum.titlovi.com/nikad-vise-problemi-sa-dvd-plejerima-i-titlovima_t42274.html a koja se bavi sličnom tematikom.
Htedoh da isprobam i taj software, ali link ne radi... Inače, kada je reč o programu AVIAddXSubs zamolio bih iskusne korisnike da mi kažu koja podešavanja koriste za filmove veće rezolucije (1920x1080) i kako tada pozicioniraju titlove? Koju veličinu fonta koristite i kako ga postavljate?
Inače, sve bi bilo korišćeno na lcd tv-u od 42 inča, titlovi su uglavnom do max 40 karaktera. Preporuka u vezi podešavanja za tu rezoluciju? Veličina fonta? Poziconiranje titla? Hvala unapred
------------- "All truth passes through three stages. First, it is ridiculed. Second, it is violently opposed. Third, it is accepted as being self-evident."
Schopenhauer
|
Datum objave: 27.Lipanj/Jun.2013 u 22:02
Testiraj, ako imas usb stick jos bolje. Kakav je taj ful hd u avi? Ovde sam testirao sa 480p, one msD fajlove konvertujem u avi pa posle u divx(jer nisam mogao u pocetku da nadjem hdtv xvid): http://forum.titlovi.com/forum_posts.asp?TID=30381&PID=897588&title=dodavanje-prijevoda-na-divx-avi-mkv-mpg#897588 - http://forum.titlovi.com/forum_posts.asp?TID=30381&PID=897588&title=dodavanje-prijevoda-na-divx-avi-mkv-mpg#897588
|
Objavio: BELI
Datum objave: 27.Lipanj/Jun.2013 u 22:29
|
ni ja nisam našao neki hdtv xvid, ali plejer koji pušta filmove koje režem, a i taj tv imaju upscaling, pa povećavaju rezoluciju softwerski, malo plejer, malo tv...
Pa se pitam, ako podešavam neki avi fajl, kako bih morao podesiti da bude ok titl, a ne neki premaleni, ili preveliki.
------------- "All truth passes through three stages. First, it is ridiculed. Second, it is violently opposed. Third, it is accepted as being self-evident."
Schopenhauer
|
Objavio: Vvesko
Datum objave: 11.Sijecanj/Jan.2014 u 00:29
|
Imam problem sa PocketDivxEncoderom. Encodovao sam jedan film i nije ga program do kraja Encodovao. E sada mi se pojavljuje problem što mi pri svakom pokretanju programa traži da pokrenem nedovršeno encodovanje. Brisao sam program, instalirao novi ali stalno mi mponavljha isto. Kako da obrišem sve podatke od tog programa i da instaliram novi. Hvala svima koji imaju ideju kako da rešim ovaj problem.
|
Objavio: Vvesko
Datum objave: 11.Sijecanj/Jan.2014 u 00:35
|
pojavljuje mi se ova poruka kada pokušam da dodam novi film.
Impossible de creer le fichier C.Docum
|
Objavio: gazdurina11
Datum objave: 21.Veljaca/Feb.2014 u 14:53
|
Zanima me postoji li program za ubacivanje titla u MKV video nesto kao MKVToolnix ali da se moze promijeniti font,color i sl. To je zato sto gledam preko prenosivog hard diska na LED TV-u.
|
Objavio: gazdurina11
Datum objave: 24.Veljaca/Feb.2014 u 11:19
|
S ve je to OK. Ali ima li nesto tako za MKV video?
|
Objavio: ponirski
Datum objave: 05.Kolovoz/Aug.2015 u 08:51
Imam novi tv pa volim filmove staviti na usb stick pa gledati. Problem mi je što se javi na tv-u malen titl pa se jedva čita, dok na kompjuteru je ok titl. Pokušavao sam sve opcije koje sam znao na Tvu da uvećam titl da bude kao inaće. Dakle problem je što ovi kompjuterski titlovi mi se pokazuju jako malim na Tvu. Molio bih pomoć ako ko zna kako uvećati titl na televizoru. Hvala.
|
Datum objave: 05.Kolovoz/Aug.2015 u 17:12
|
Ako vec tv nema podesavanja kako da povecas velicinu fonta, onda ti moras taj prevod na kompjuteru dodati na video fajl. Ukoliko je avi fajl onda imas dosta izbora ovde na temi, meni je najbolji aviaddxsubs, odradi posao za 1min. Samo ubacuje prevod u avi fajl, i kad pokrenes film na tv-u, na daljinskom odaberes subtitles i dobices prevod gde god hoces da je pozicioniran i koliki font ti treba. Imas sva uputstva tamo. Ukoliko je film u mkv formatu, to znam da moze sa mkvtoolnix, ali u vezi povecavanje fonta, ne znam da li je i to ugradjeno da se menja u novijim verzijama. To ce neko drugi odgovoriti ako zna.
|
Objavio: LjubicaSP
Datum objave: 05.Kolovoz/Aug.2015 u 21:01
Možda je trebalo da napišeš koji TV imaš jer ti je možda promaklo gde je opcija, a neko drugi zna.
|
Datum objave: 05.Kolovoz/Aug.2015 u 23:07
Treba da proveriš da li tvoj TV čita http://forum.titlovi.com/nikad-vise-problemi-sa-dvd-plejerima-i-titlovima_t42274.html" rel="nofollow - predložene formate u ovoj temi i onda ispratiš upustva. Idx/sub fomat titlova dozvoljava značajno povećanje fonta, veoma brzo se pravi od srt fajlova i može da se bira boja slova, što sve imaš u uputstvu.
-------------
|
|