Web: Titlovi.com
Kategorija: Filmovi i serije
Ime foruma: Titlovi.com Vam sa ponosom predstavljaju - filmovi
Opis foruma: Ovdje možete naći informacije o filmovima
URL: https://forum.titlovi.com/forum_posts.asp?TID=30316 Datum ispisa: 04.Lipanj/Jun.2026 u 16:36 Verzija Softvera: Web Wiz Forums 11.01 - http://www.webwizforums.com
Tema: The Shawshank Redemption (1994)Objavio: Buki
Tema: The Shawshank Redemption (1994)
Datum objave: 03.Sijecanj/Jan.2010 u 01:02
The Shawshank Redemption (1994) (Iskupljenje u Shawsanku)
Glumci: Tim Robbins Morgan Freeman Bob Gunton William Sadler ...
Vrijeme trajanja filma: 142 minute
Država: USA
Jezik: Engleski
TRAILER:
Nada će te osloboditi. Snažan će čovjek spasiti sebe, a veliki čovjek spasit će drugoga.
Morgan Freeman i Tim Robbins zvijezde su
filma, nominiranog za sedam Oscara (uključujući i najbolji film),
snimljenog prema romanu Stephena Kinga.
Morgan Freeman je " Red " Redding, iskusni zatvorenik koji zna sve o
životu u zatvoru u Shawshanku, u državi Maine. Robbins je novi
zatvorenik Andy Dufresne, tihi bankar nepravedno osuđen za ubojstvo.
Andy i Red postaju prijatelji zahvaljujući Andyjevoj neslomljivoj
volji, a njegova snalažljivost unosi i nadu i promjenu u čitav zatvor.
Andy je uistinu pun iznenađenja- a ono najveće ostavio je za kraj.
Rijetki su filmovi u povijesti uspijevali prikazati trijumf ljudskog
duha na način na koji je to uspjelo 'Iskušenju u Shawshanku'.
Prijevode za ovaj film možete naći http://titlovi.com/titlovi/titlovi.aspx?prijevod=The%20Shawshank%20Redemption&jezik= - ovdje .
Odgovori: Objavio: let4mi
Datum objave: 03.Sijecanj/Jan.2010 u 01:31
simply the best... jedan od retkih filmova koji mogu uvek gledati, i svaki put kad ga gledam - kao da je prvi...
Objavio: Miljana_I
Datum objave: 03.Sijecanj/Jan.2010 u 11:33
Zaista fenomenalan film. Upotrebiti neki blazi izraz bilo bi nepravedno.
Objavio: outside
Datum objave: 03.Sijecanj/Jan.2010 u 11:44
Miljana_I piše:
u potpunosti se slažem
Objavio: Buki
Datum objave: 03.Sijecanj/Jan.2010 u 13:08
outside piše:
Miljana_I piše:
u potpunosti se slažem
+ 1
Definitivno film koji mi je u Top 10 svih vremena.
Objavio: SuperSerb
Datum objave: 03.Sijecanj/Jan.2010 u 13:21
Ja ovo nisam gledao.
Objavio: outside
Datum objave: 03.Sijecanj/Jan.2010 u 13:22
SuperSerb piše:
Ja ovo nisam gledao.
e sad odmah idi pogledaj
Objavio: icemaher
Datum objave: 03.Sijecanj/Jan.2010 u 14:11
SuperSerb piše:
Ja ovo nisam gledao.
+1 a citam stalno ga hvalite, sad cu da ga skinem
------------- https://www.tvtime.com/en/user/66431209/profile" rel="nofollow - TV TIME
Objavio: Buki
Datum objave: 03.Sijecanj/Jan.2010 u 14:17
Ne mogu vjerovati da niste pogledali ovaj film. Obavezno ga skinite, siguran sam da će vam se svidjeti film.
Ovo je jedan od onih filmova za koji rijetko tko može reći da nije odličan.
Objavio: darije
Datum objave: 03.Sijecanj/Jan.2010 u 14:46
Da, baš tako. "Isteran" od početka do kraja uz sjajnu glumu. Dodao bih jedino da je on kod nas preveden kao "Bekstvo iz Šošenka".
-------------
Datum objave: 03.Sijecanj/Jan.2010 u 15:10
Danas sam skinuo da pogledam Šindlerovu listu, 720p verziju, večeras stavljam Bekstvo iz Šošenka da se skida i to sutra gledam.
Datum objave: 05.Veljaca/Feb.2010 u 23:38
Konacno je ovom filmu dosao red kod mene. Upravo sam ga pogledao i posteno sam uzivao 2h20min. Primetio sam da puno materijala je iskorisceno u seriju Prison Break, narocito iznosenje srusenog betona napolje kroz pantalone(dzepove) i rasturanje po zemlji, onda Andi(Scofield) ide kod upravnika i pomaze mu u nekih stvari, kao i kad izadje kroz onu rupu i tu je vec prostorija cevima, kanalizacija, pa plus nekih planova sta ce napolje kad izadje (onaj brod, hotel, dok u PB je bio plan otvaranje ducana gnjuracke opreme)... FENOMENALAN FILM 5000/10
------------- https://www.tvtime.com/en/user/66431209/profile" rel="nofollow - TV TIME
Objavio: heller
Datum objave: 06.Veljaca/Feb.2010 u 03:21
Ima neko ko ovo nije gledao?
Datum objave: 06.Veljaca/Feb.2010 u 13:40
heller piše:
Ima neko ko ovo nije gledao?
Sad vec ne verujem da ima Slabo ja pratim starije filmove, vecinu novih gledam akcije/krimi/triler, ali jos vise serije istog zanra
Datum objave: 06.Veljaca/Feb.2010 u 14:11
Ima, ima.
Objavio: heller
Datum objave: 06.Veljaca/Feb.2010 u 14:57
Nemojte se hvaliti sa tim
@icemaher: ovo nikad neće biti stari film
@a ti ss si mi neki dan solio pamet koja je najbolja serija...
i lepo sam ti tad napisao da si zelen
Datum objave: 06.Veljaca/Feb.2010 u 15:50
Pa nisam ja rekao da je loš film, ali nikako da ga pogledam. (imam ga već na hardu)
Valjda ću se nakaniti ovih dana.
Objavio: Johhny Q
Datum objave: 06.Veljaca/Feb.2010 u 15:59
Samo jedna sitna ispravka za Bukija: Film je snimljen prema PRIPOVECI Stivena Kinga, ne po romanu... Uzgred, Bar po mom skromnom mišljenju, najbolji filmovi po Kingovim delima su upravo oni koji su snimljeni po pripovetkama... Šošenk, Zelena milja, Dolores Klejborn... Ostalo je uglavnom "smućkaj i prospi..."
Objavio: spooking93
Datum objave: 06.Veljaca/Feb.2010 u 19:03
Johhny Q, slažem se. King ima i vrlo nezavidnu reputaciju u zadnjih 10-20 godina u svijetu književnosti (a njegovi izbori top 10 filmova na kraju svake godine su u najmanju ruku - smiješni). Pripovijetke/novele su mu oduvijek bile bolje adaptirane, makar je moj favorit, Stand by Me iz 1986. (film Roba Reinera) po njegovoj noveli "The Body".
------------- All we have is this moment, right here, right now. The future is just a fucking concept that we use to avoid being alive today.
Objavio: Donjande
Datum objave: 28.Lipanj/Jun.2010 u 00:10
I proglasen je za najbolji film po sajtu Imdb
Objavio: Dee_Monk
Datum objave: 02.Sijecanj/Jan.2011 u 21:45
Savrsen film! 10/10
------------- Hajde, Bože, budi drug, pa okreni jedan krug unazad planetu....
Objavio: tehparadox
Datum objave: 02.Sijecanj/Jan.2011 u 21:48
što jest jest.zaslužuje prvo misto na imdb-u
Objavio: ddavid14
Datum objave: 02.Sijecanj/Jan.2011 u 22:21
Davno gledao...10/10...i opet gledao...i opet ...i mogao bih opet...odlićan film i zasluženo je N.o 1 na IMDB!!
-------------
Objavio: Bardem
Datum objave: 02.Sijecanj/Jan.2011 u 22:23
Jako precenjen film
Objavio: stevalaza
Datum objave: 21.Listopad/Oct.2011 u 06:51
Film je,ma mislim sta reci,a i Stiven King je fenomalan pisac,procitao sam neka njegova dela i odusevio se a inace nevolim taj zanr.
Objavio: ANAKIN25
Datum objave: 21.Listopad/Oct.2011 u 19:55
film je odlican gledao sam ga vec tri puta i svaki put je sve bolji.
------------- ANI
Objavio: marko99119
Datum objave: 21.Listopad/Oct.2011 u 23:54
Ovo je najbolji film
Objavio: Kayser Soze
Datum objave: 04.Studeni/Nov.2011 u 16:28
odlican film ali . ..ono . .nekak Godfather je bolji film i to Godfather 2 pa 1 . .pa i Apokalipsa danas je jaci film. . . . nekak mi ovo nije za broj 1 na imdb-u .. iako medju prvih 10 sigurno je.
Objavio: TimQ
Datum objave: 24.Prosinac/Dec.2011 u 19:51
Odličan i vječan film,legenda od filma
Objavio: szex
Datum objave: 23.Sijecanj/Jan.2012 u 18:15
evo naidjoh na ovaj film nisam ga odavno pogledao ne secam se ni radnje filma moracu ponovo da ga pogledam toliko su me zainteresovali komentari
Objavio: Tommy0412
Datum objave: 26.Rujan/Sep.2012 u 06:45
nisam ni ja gledao ovaj film, mislim nisam na kompjuteru još gledao, na telki jesam, :D film je zakon! zato i je 1. na listi najboljih :)
Objavio: Tommy0412
Datum objave: 26.Rujan/Sep.2012 u 06:49
Kayser Soze piše:
odlican film ali . ..ono . .nekak Godfather je bolji film i to Godfather 2 pa 1 . .pa i Apokalipsa danas je jaci film. . . . nekak mi ovo nije za broj 1 na imdb-u .. iako medju prvih 10 sigurno je.
prvi je zato jer je skoro pa svakome dobar, ima ljudi koji ne vole kuma, ja sam jedan od njih, a ni apokalipsa danas nije nista spektakularno
Objavio: bojanadj
Datum objave: 26.Rujan/Sep.2012 u 12:28
Tommy, kad se setiš da još nešto napišeš, imaš sa desne stane "Opcije posta" i u njima "uredi post" - pa dodaj misao, nemoj za svaku kucati novi post
------------- Life isn't about waiting for the storm to pass; it's about learning to dance in the rain...
Objavio: prevodilac
Datum objave: 31.Listopad/Oct.2015 u 23:45
upravo gledam na pink crime film i zapade mi jedna rečenica u oči: 1275 01:35:23,222 --> 01:35:24,930 Mislim da bi voleo da zna.
Ovde fali na kraju slovo Š
a na tv isto tako fali pa sam malo uporedio i vidim da kradu samo tako...
Objavio: Giovanni 1972
Datum objave: 09.Studeni/Nov.2015 u 05:30
Film je odličan, ali nije za prvo mjesto.
Objavio: Alexd40
Datum objave: 26.Svibanj/May.2017 u 23:17
Komenta ?
Mislim da komentar ovde i nije potreban , u nekom smilsu. Ovo je klasik koga bi trebalo povremeno pogledati i podsetiti se nekih detalja o zivotu uopste , a da ne govorimo o razmislajnju ili shvatanju pojedinih crtica zivota covekovog. Mnogo je toga sto govori o ovom kvalitetnom filmu pa ne treba trositi reci. Nije slucajno film sa najvisom ocenom gledalaca u citavom svetu. Opstaje i jos uvek je interesovanje za njega ogromno. Sve je na nivou , prica , gluma a naravno i prevod koji mnogo znaci pogotovu kod ovakvih filmova. Nadam se da nema osobe koja ovaj film nije pogledala , pa zatim dosla u poziciju da ga pogleda opet. Vredi svaki put.
Mnogo kvalitetnijih i strucnijih ljudi je komentarisalo ovaj film , pa necu da kvarim utisak mojim skromnim komentarom .Naka bude samo mali doprinos ostalim ocenama i kritikama.
Puno pozdrava i zdravo mi bili.
Objavio: sinna
Datum objave: 27.Svibanj/May.2017 u 13:06
Samo ću da dodam ovo,film sam pogledao prvi put u kinu kada je došao,toliko me oduševio da sam kupio original DVD kada je izašao jer nisam htio da kvarim užitak ponovnog gledanja na raznim piratskim snimkama.DVD i danas imam i čuvam ga u kesici zaštićenog od prašine.Film je legendaran sigurnih top 10 filmova svugdje.
-------------
Everything is a joke !
Objavio: zlatko-cejpek
Datum objave: 26.Lipanj/Jun.2017 u 19:02
Uz Green mile, ovo mi je jedan od najboljih filmova zatvorske tematike, ali i jedan od boljih filmova uopće.
9/10
Objavio: jesenko-sokoljak
Datum objave: 03.Srpanj/Jul.2017 u 17:33
1993 je bila vrh. http://www.imdb.com/search/title?year=1994,1994&title_type=feature&sort=moviemeter,asc
Objavio: jesenko-sokoljak
Datum objave: 03.Srpanj/Jul.2017 u 17:34
1994, Ispravka donjeg
Objavio: marijan-kodelja
Datum objave: 06.Rujan/Sep.2017 u 20:44
Ovaj film reprziram al je tolko dobar da čeka moje slobodno vrijeme i koncentraciju.
Jedan od kultnih 10
Objavio: ameo02
Datum objave: 07.Rujan/Sep.2017 u 10:18
Sjećam se svog prvog odlaska na IMDB u potragu za najboljim filmovima.
I onda vidim da je Kum na 2. mjestu, a da je neki tamo Shawshank redemption
za koji nikad dotad ni čuo nisam na 1. I to još po priči Stephena Kinga. Rekoh, što li je ovo???
Pogledao... i sve mi je bilo jasno.
Ako ijedan film jednostavno morate pogledati na preporuku, tada je to ovaj.
-------------
Objavio: vujke48
Datum objave: 09.Listopad/Oct.2017 u 14:35
Odgledah ga ponovo sa uzivanjem. Pogledajte obavezno
Objavio: suncokreti
Datum objave: 09.Listopad/Oct.2017 u 15:25
Da, jedan od rijetkih filmova koji ne gubi na snazi i kvaliteti bez obzira koliko puta ga pogledaš, kao da je prvo put :)
Objavio: Danilo-Naissus
Datum objave: 31.Sijecanj/Jan.2019 u 19:54
Prevodilački detalj... Otkup, iskupljenje, spasenje, okajavanje greha... da, ali bekstvo je težak spojler ovom filmu. http://i.imgur.com/wRZK1jr.jpg" rel="nofollow - U originalu...
U ono vreme vrlo verovatno veliki bioskopski hit,... danas posle toliko filmova i serija sa sličnom tematikom vidi se mustra "Šošenka" u njima.
Ovaj film je namenjen možda robijašima uz poruku... eto vidite kakvi su uslovi po zatvorima u SAD bili nekada a kavi su humani, pristojni sada. Kako nekada nije ni bilo pravosudnog sistema ni želje/namere da se slučaj ispita i da se dođe ako je moguće do neke pravde. U eri pre Horejša, SCI/DNA analize i totalne istrage i pravde.
Zato ne podnosim "Zelenu milju" (gde su čuvari psihopate, sadisti, ljudi koji nemaju gde da se zaposle pa hajde tu ili koji su sinovi nekog moćnog južnjačkog tate).
Da li u zatvoru ima prijateljstva i od kakvog je materijala? Da li postoji nada u zatvoru ako te sistem zayebe i baci ključ? Da li je pravda zadovoljena u ovom filmu? Da li čovek može da ostane mentalno zdrav posle onakve torture i samice? Po meni, odgovor je ne. Da li je ovo holivudska limunadica? Delimično.
Ima stvari koje su ok, ali ima i neprihvatljivih stvari u filmu. Kad očekuješ mito, dobiješ scenu 4 metaka u leđa i tišinu/odsustvo istrage. Neke scene su predvidljive a uvek na "Rejected" vidimo pogrešnu fotku i pogrešno ima u dosijeu/fajlu. Mislim da je IMDB ocena (9,3) previsoka.
Priča je ipak sasvim solidna, tako da bi i sa Kostnerom, Henksom ili Kruzom ovo bio odličan film. Lična ocena: 7,7