Ispiši stranicu | Zatvori Prozor

Top 25 filmova dekade po imdb-u

Web: Titlovi.com
Kategorija: Filmovi i serije
Ime foruma: Filmovi i serije
Opis foruma: Novosti, izvještaji sa box officea, zanimljivosti... Sve u vezi s filmovima i serijama
URL: https://forum.titlovi.com/forum_posts.asp?TID=30273
Datum ispisa: 11.Lipanj/Jun.2026 u 17:33
Verzija Softvera: Web Wiz Forums 11.01 - http://www.webwizforums.com

Tema: Top 25 filmova dekade po imdb-u
Objavio: iromafia111
Tema: Top 25 filmova dekade po imdb-u
Datum objave: 01.Sijecanj/Jan.2010 u 17:10

Top 25 filmova dekade po imdb-u

Nije u pitanju oficijelna top ljestvica filmova već 25 filmova koji su dobili najviše ocjene u posljednjih deset godina na stranicama IMDB-a (Internet movie data base)
Ukratko, evo top ljestvice 25 filmova dekade po izboru korisnika stranice IMDB:

1. The Dark Knight (2008)
2. Lord of the Rings: Return of the King (2003)
3. City of God (2002)
4. Lord of the Rings: Fellowship of the Ring (2001)
5. Avatar (2009)
6. Memento (2000)
7. Lord of the Rings: The Two Towers (2002)
8. WALL-E (2008)
9. Amélie (2001)
10. The Departed (2006)
11. The Pianist (2002)
12. Spirited Away (2001)
13. The Lives of Others (2006)
14. Eternal Sunshine of the Spotless Mind (2004)
15. Requiem for a Dream (2000)
16. Inglourious Basterds (2009)
17. Up (2009)
18. Pan’s Labyrinth (2006)
19. The Prestige (2006)
20. Slumdog Millionaire (2008)
21. Downfall (2004)
22. Gran Torino (2008)
23. Sin City (2005)
24. District 9 (2009)
25. Batman Begins (2005)

Izvor: t-portal

-------------

Odgovori:
Objavio: AcaNDr
Datum objave: 01.Sijecanj/Jan.2010 u 19:17
1,2,4,7.25

pun pogodak

-------------
I don't try to be someone I'm not - I've always followed my heart and trance has always been my main sound.

- Armin van Buuren

Objavio: Buki
Datum objave: 01.Sijecanj/Jan.2010 u 19:21
Ja bih ovako rekao, odnosno izdvojio ono što je po meni pun pogodak, odnosno najbolje: respekt

10. The Departed (2006)
19. The Prestige (2006)

Objavio: prijatel-MKD
Datum objave: 01.Sijecanj/Jan.2010 u 19:22
Iznenadjen sam sto u ovu listu nema "Gladiator (2000)"
Onako, 80% se slazem sa ovu listu iako bi malo prerasporedio poredak. 1, 9, 11, 20, 23,

-------------
0123456789 Само десет цифри, а толку многу главоболие!
You can't take it to a philosopher for being stupid, if he wasn't he would've be a physicist.

Objavio: icemaher
Datum objave: 01.Sijecanj/Jan.2010 u 19:22
1,10,11,16,25 Clap

-------------
https://www.tvtime.com/en/user/66431209/profile" rel="nofollow - TV TIME

Objavio: darije
Datum objave: 02.Sijecanj/Jan.2010 u 20:18
Osim City of God (2002), prvih 9 su mi: tja, broj 10. je lopovluk (nije rimejk, kako reče režiser i zbog toga se piss na njegov film).

Ostali, mnogo (neki i više od mnogo) bolji nego prvih 10.

-------------

Datum objave: 02.Sijecanj/Jan.2010 u 20:27
JA sam sve kontao da se tebi LOTR svidja,ali si jedan od retkih kome  se ne svidja

-------------
I don't try to be someone I'm not - I've always followed my heart and trance has always been my main sound.

- Armin van Buuren

Datum objave: 02.Sijecanj/Jan.2010 u 20:42
Nije da mi se ne sviđe, grešio bih dušu, ali mi je nekako: tja. Od ona tri dela ja bih lagano napravio jedan film od 4 sata i to bi bilo to. Ne volim filmove gd emogu da ustanem, odem do WC-a, pojedem i popijem nešto vratim se i nastavim najnormalnije da pratim radnju... Sve je ovo moje lično mišljenje...

-------------

Datum objave: 02.Sijecanj/Jan.2010 u 20:46
Originalno postovano od strane darije darije piše:

Nije da mi se ne sviđe, grešio bih dušu, ali mi je nekako: tja. Od ona tri dela ja bih lagano napravio jedan film od 4 sata i to bi bilo to. Ne volim filmove gd emogu da ustanem, odem do WC-a, pojedem i popijem nešto vratim se i nastavim najnormalnije da pratim radnju... Sve je ovo moje lično mišljenje...
Pritisni pauzuLOLLOL

-------------

Objavio: bojanadj
Datum objave: 02.Sijecanj/Jan.2010 u 20:59
Originalno postovano od strane icemaher icemaher piše:

Pritisni pauzuLOLLOL

ajs, bejbi, on je mislio da može bez pauze....kod ostalih filmova trpi dok ne pukne pa se tek onda seti da je kod kuće i da ima pauzu LOL

-------------
Life isn't about waiting for the storm to pass; it's about learning to dance in the rain...

Datum objave: 02.Sijecanj/Jan.2010 u 21:05
Boja me čita kao trećak bukvar.

-------------

Datum objave: 02.Sijecanj/Jan.2010 u 21:07
Hahaha, ja sam procitao gde ne mogu da ustanem, sorry sefe, greskaLOL

-------------

Datum objave: 02.Sijecanj/Jan.2010 u 21:24

Boja me čita kao trećak bukvar.

Embarrassed

Hahaha, ja sam procitao gde ne mogu da ustanem, sorry sefe, greskaLOL

početnik Tongue

LOL LOLLOL

btw, što se teme tiče LOL nemam pojma koji su sve filmovi koji su mi se svideli snimljeni u prethodnoj dekadi, ali sa spiska gledala sam i svideli su mi se:

19. The Prestige (2006)
25. Batman Begins (2005)

gledala dobri su mi
11. The Pianist (2002)
8. WALL-E (2008)
6. Memento (2000)

gledala ali mi nisu nešto posebno
14. Eternal Sunshine of the Spotless Mind (2004)
9. Amélie (2001)
24. District 9 (2009)

nisam ni gledala
10. The Departed (2006)
12. Spirited Away (2001)
13. The Lives of Others (2006)
17. Up (2009)
21. Downfall (2004)
22. Gran Torino (2008)
23. Sin City (2005)
3. City of God (2002)
5. Avatar (2009)

sve češće se pitam, šta ja radim na filmskom forumu LOL LOL LOL (sem što spamujem LOL )

-------------
Life isn't about waiting for the storm to pass; it's about learning to dance in the rain...

Objavio: asvalttina
Datum objave: 02.Sijecanj/Jan.2010 u 21:56
Dosta od ovih filmova nisam uopce gledala ali ovih par su mi odlicni:

6. Memento (2000)
9. Amélie (2001)

-------------
"I’m old enough to bleed, I’m old enough to breed, I’m old enough to crack a brick in your teeth while you sleep."

Datum objave: 02.Sijecanj/Jan.2010 u 22:36
Inače, od onih koje sam nabrojao posebno bih izdvojio trilogiju Lord of the Rings i Requiem for a Dream, ovdje bi se po mom mišljenju sigurno našao i film http://www.imdb.com/title/tt0399295/">Lord Of War Thumbs Up

Ima još filmova koji bi se po meni našli ovdje, kada se sjetim lako ću nadopisati.

Objavio: let4mi
Datum objave: 02.Sijecanj/Jan.2010 u 22:40
ja sm se odavno razocharao u imdb i njihovo ocenjivanje i uopste profil likova koji glasaju...
narocito u poslednje vreme, gde ako je u pitanju neki blokbaster (pritom i extra reklamiran) - odmah ulazi u top 20, a to NICHIM ne zasluzuje. Jedino me tesi sto je i dalje Bekstvo iz shosenka ubedljivo br.1.
sto se ove liste tiche, mislim da bi top (i to bez rangiranja, samo nabrajanje) po meni bili:

The Dark Knight (2008) - iako je precenjen i tome je doprinela marketinska kampanja

Lord of the Rings: Return of the King (2003) - meni vrlo dopadljiva ekranizacija knjige

City of God (2002) - extra, bez puno reklame, anonimni glumci, ne preteran budzet       - vrh film, sigurno u top 3

Avatar (2009) - preterana reklamna kampanja, preteran budzet, samo zbog vizuelnog dozivljaja ulazi u listu, takodje precenjen

WALL-E (2008) - originalna prica, odlicno odradjen, pomalo dosadan, ali jedinstven

Amélie (2001) - neponovljiv i originalan, estetski sjajan, zasluzuje da bude na listi

The Pianist (2002) - remek delo, dirljiva prica, odlicna gluma...

Inglourious Basterds (2009) - ovaj me film najvise zbunjuje, vrlo ostrouman, dobro upakovan, takodje malo precenjen

Pan’s Labyrinth (2006) - sjajan - vizuelno i dramaturski, dirljiva, fantasticna prica

Slumdog Millionaire (2008) - takodje originalan, takodje dobra prica, relativno nepoznati glumci, dokaz da i bez preteranog reklamiranja film osvoji oskara ako vredi (mada je konkurencja bila ochaj zivi)

Gran Torino (2008) - odlicna rezija, gluma i tema, meni se veoma dopao film, mozda spor i povremeno nezanimljiv, ali vredan paznje

Sin City (2005) - po meni najbolja ekranizacija stripa

District 9 (2009) - takodje precenjen. zanimljiva prica, odlicni vizuelni efekti, rezija

Datum objave: 02.Sijecanj/Jan.2010 u 23:50
Ja sam uvek govorio da imdb listu ne preferiram bas najbolje,ali ne mogu da svarim da dark knight koji ima 400k glasova bude losiji od nekog filma koji je po nekima bolji ili ne,to je manje vise nebitno,a ima jedva 100k glasova.

-------------

- Armin van Buuren

Objavio: xyd
Datum objave: 03.Sijecanj/Jan.2010 u 02:08

ja bih odavde avatara definitivno izbacio! ne znam sta trazi na ovoj listi, bruka kvalitetne filmove koji se tu nalaze :)

i lord of war definitivno treba da se nadje na ovoj listi, stvarno kvalitetan film.

a ovaj city of god molim sebe da ga pogledam vec godinu dana i nikako da se resim da ga odgledam, ne znam zasto...

-------------
http://www.youtube.com/watch?v=QMBZDwf9dok
http://www.erepublik.com/en/referrer/xyyd

Objavio: Miljana_I
Datum objave: 03.Sijecanj/Jan.2010 u 12:00
Odgledala sam skoro sve i lista je o.k. s tim sto bih je ja prosirila, ali kao sto rekosmo milion puta, o ukusima ne vredi raspravljati. Ipak mi jedno nije jasno: kako neko uopste moze da pomisli da pauzira (iz bilo kog razloga) dok gleda LOTR? Ja sam zaradila stomacne tegobe i oslabila 2-3 kg gledajuci sva tri dela u nizu i to vise putaLOL.
Darije, kad je u putanju LOTR, cini mi se da si u manjini. Nista od onoga "sef je uvek u pravu".Wink

Objavio: SuperSerb
Datum objave: 03.Sijecanj/Jan.2010 u 13:18
Ja isto nisam neki fan LotR-a. Mogu da ih gledam, ali ništa me posebno ne privlači.

Datum objave: 03.Sijecanj/Jan.2010 u 13:34
Originalno postovano od strane SuperSerb SuperSerb piše:

Ja isto nisam neki fan LotR-a. Mogu da ih gledam, ali ništa me posebno ne privlači.

e stvarno ste manjina LOL

Ja sam uvek tvrdio i dan danas,posle nekoliko godina tvrdim.

Ja eru filmova delim do gospodara i posle gospodara prstenova.Jer to sto su nam gospodari dali i dan danas se retko vidja,a film ce uskoro proslaviti 10 godina.Ja isto tako tvrdim da hobiti nece toliko biti spektakularni,jer je danas,svaki drugi film takav,sa gomilom efekata i drugim stvarima.

Trebalo je tada napraviti takav film,a ne ove danasnje 3D gluposti.17 Oskara dobiti nije mala stvar.

-------------

- Armin van Buuren

Datum objave: 03.Sijecanj/Jan.2010 u 13:44
Kada smo se već "ulovili" LOTR-a, mislim da niti jedan film nije za usporedbu s ovom trilogijom.
Po meni LOTR je savršenstvo što se filmske industrije tiče. respekt

Ima puno odličnih, fenomenalnih filmova, ali LOTR je vrh. Thumbs Up

Objavio: Titivillus
Datum objave: 03.Sijecanj/Jan.2010 u 14:30
Moji favoriti su:
Citiraj
3. City of God (2002)

6. Memento (2000)

10. The Departed (2006)

23. Sin City (2005)

A LOTR je priča za sebe. Ja sam uživao protekle tri srijede dok ih je HRT prikazivao. Ipak je to projekt koji je više od svega obilježio prošlo desetljeće.

Datum objave: 03.Sijecanj/Jan.2010 u 14:56
E bogami ćeš kolega da zaboraviš na taj idiotski tHE dEPARTED, inače BAN!

Šalu na stranu, LotR, smatram dobrim filmom isto kao i The Dark Knight. OK je, dobar i sve to ali što bi rekao Gnaghi: gna, gna...

-------------

Objavio: Titivillus
Datum objave: 03.Sijecanj/Jan.2010 u 16:01

E bogami ćeš kolega da zaboraviš na taj idiotski tHE dEPARTED, inače BAN!

Dok ne pogledam original ostajem pri Scorseseovoj verziji.

Datum objave: 03.Sijecanj/Jan.2010 u 16:07
Znači BAN!!!

-------------

Datum objave: 03.Sijecanj/Jan.2010 u 21:14
Sjetio sam se još jednog filma, koji bi se po mom ukusu svakako našao na ovoj listi - forum_posts.asp?TID=30330&title=king-arthur-2004 - King Arthur (2004) . Thumbs Up

Datum objave: 03.Sijecanj/Jan.2010 u 22:49
^šta li bi tek rekao za Excalibur (1981)?

-------------

Datum objave: 04.Sijecanj/Jan.2010 u 15:52

^šta li bi tek rekao za Excalibur (1981)?

Nisam gledao, ne znam. Confused LOL

Objavio: MovieFan90
Datum objave: 07.Sijecanj/Jan.2010 u 23:20
IMDb uopste nije realan sto se tice tih ocena i te top i botom liste.Daj bre molim te kad sam video da na toj top 250 listi nema Titanika a sranja kao Inglorious Bastards,Kil Bill Volume 2,Wall-E,The Hangover,Little Miss Sunshine su tu.....znaci NO FUCKIN COMMENT!!!!

Ako nesto najvise mrzim i zesce me iritira to je kada se ljudi na netu oslanjaju na to kako je IMDb ''ocenio'' film tj. IMDb useri i sta oni majmunski posrani nepismeni zli filmski kriticari kazu dodje mi prosto da poludim.

Za primer, I Know Who Killed Me sa Lindsay Lohan ima cini mi se 3.nesto a taj rejting ima iz prostog razloga sto ljudi mrze Lindsay Lohan i namereno daju automatski ocenu 1 tj. dodju magicne vile i vilenjaci i daju pokloncic sa oznakom 1.

Film Primer (pazte naziv) ima ocenu 6.9 a kandidat je za bottom listu,onda Pledge This! sa Paris Hilton je neverovatno smesan film a u bottom 100 je samo iz razloga zato sto ljudi mrze Paris.

Tako da taj glupi sajt i usrane nepismene zle filmske kriticare ne smatram uopste pouzdanim,cak ni ovim ispod nokata.

Datum objave: 07.Sijecanj/Jan.2010 u 23:50
Ja zato i ne gledam IMDB, nego citam komentare kolega ovde i prema tome procenim da li vredi ili neBig smile

-------------

Datum objave: 07.Sijecanj/Jan.2010 u 23:53

Ja zato i ne gledam IMDB, nego citam komentare kolega ovde i prema tome procenim da li vredi ili neBig smile

Pa bolje tako nego da se mucis da citas za svaki film tamo one komentare za filmove koji dodju kao neki roman ili skripta filma.Big smile

Datum objave: 07.Sijecanj/Jan.2010 u 23:58
Originalno postovano od strane MovieFan90 MovieFan90 piše:

IMDb uopste nije realan sto se tice tih ocena i te top i botom liste.Daj bre molim te kad sam video da na toj top 250 listi nema Titanika a sranja kao Inglorious Bastards,Kil Bill Volume 2,Wall-E,The Hangover,Little Miss Sunshine su tu.....znaci NO FUCKIN COMMENT!!!!

Ajme meni, kolega LOL  Pa što ovo napisa LOLLOLLOL

-------------

Datum objave: 08.Sijecanj/Jan.2010 u 00:03

Ako nesto najvise mrzim i zesce me iritira to je kada se ljudi na netu oslanjaju na to kako je IMDb ''ocenio'' film tj. IMDb useri i sta oni majmunski posrani nepismeni zli filmski kriticari kazu dodje mi prosto da poludim.

Za primer, I Know Who Killed Me sa Lindsay Lohan ima cini mi se 3.nesto a taj rejting ima iz prostog razloga sto ljudi mrze Lindsay Lohan i namereno daju automatski ocenu 1 tj. dodju magicne vile i vilenjaci i daju pokloncic sa oznakom 1.

Film Primer (pazte naziv) ima ocenu 6.9 a kandidat je za bottom listu,onda Pledge This! sa Paris Hilton je neverovatno smesan film a u bottom 100 je samo iz razloga zato sto ljudi mrze Paris.

Tako da taj glupi sajt i usrane nepismene zle filmske kriticare ne smatram uopste pouzdanim,cak ni ovim ispod nokata.

Pa moras da razgranicis neke stavri.AKO JE TEBI NEKI FILM SRANJE,ONDA NE MORA BITI SVAKOM.

Tako da ne moras bas toliko da pljujes po tim filmovima.

-------------

- Armin van Buuren

Datum objave: 08.Sijecanj/Jan.2010 u 00:03
Originalno postovano od strane bojanadj bojanadj piše:

Sta, sto ima ovde na forumu kome se to svidja?Pa bas mene to briga meni se ti ''filmovi'' ne svidjaju i to niko nikada ne moze da promeni.

Datum objave: 08.Sijecanj/Jan.2010 u 00:05
Originalno postovano od strane AcaN AcaN piše:

Pa moras da razgranicis neke stavri.AKO JE TEBI NEKI FILM SRANJE,ONDA NE MORA BITI SVAKOM.

Pa mrzim ih i sranje su mi i to ce tako ostati.

A i ti ne treba da se bunis jer mislim da je na jedno hiljade i hilajde foruma receno da se o ukusima ne raspravlja pa prema tome....

Datum objave: 08.Sijecanj/Jan.2010 u 00:06

Sta, sto ima ovde na forumu kome se to svidja?Pa bas mene to briga meni se ti ''filmovi'' ne svidjaju i to niko nikada ne moze da promeni.

LOL Nemam ja nameru da ti menjam mišljenje/osećanja prema određenim filmovima....ali, otvaraš pandorinu kutiju sa takvim izjavama LOLLOLLOL

-------------

Datum objave: 08.Sijecanj/Jan.2010 u 00:08

Pa mrzim ih i sranje su mi i to ce tako ostati.

A i ti ne treba da se bunis jer mislim da je na jedno hiljade i hilajde foruma receno da se o ukusima ne raspravlja pa prema tome....

Pa to sam i napisao,ali drugacije malo.

Aj da vidimo tvoju listu filmova.

-------------

- Armin van Buuren

Datum objave: 08.Sijecanj/Jan.2010 u 00:14
Sa ove top 25 liste mogu samo da izdvojim sta sam naravno gledao:

25. Batman Begins (2005)

Datum objave: 08.Sijecanj/Jan.2010 u 00:15

25. Batman Begins (2005)

Dobar izbor Smile,a LOTR nisi gledao!

-------------

- Armin van Buuren

Datum objave: 08.Sijecanj/Jan.2010 u 00:19

25. Batman Begins (2005)

Dobar izbor Smile,a LOTR nisi gledao!

Nisam a imam prvi deo samo.Smile

E sad nesto sto sam primetio je da LOTR Triologiju kao i Pirati Sa Kariba Triologiju ljudi neopisivo hvale.

Pa koja triologija je bolja?Smile

Objavio: Bebinjo
Datum objave: 08.Sijecanj/Jan.2010 u 00:24
LOTR definitivno

-------------

Datum objave: 08.Sijecanj/Jan.2010 u 00:27
Mislim da LOTR i Pirati ne mogu nikako da se porede, tj jedino što im jeste zajedničko je da su trilogije, sve ostalo, nebo i zemlja.

Meni je LOTR mnogo bolji, ali su mi i Pirati ok, onako više kao komedija LOL LOLLOL (čim Džoni uđe u kadar ja počnem da se smejem LOL)

-------------

Datum objave: 08.Sijecanj/Jan.2010 u 00:49

Mislim da LOTR i Pirati ne mogu nikako da se porede, tj jedino što im jeste zajedničko je da su trilogije, sve ostalo, nebo i zemlja.

Meni je LOTR mnogo bolji, ali su mi i Pirati ok, onako više kao komedija LOL LOLLOL (čim Džoni uđe u kadar ja počnem da se smejem LOL)

da i onaj njegov trk LOLLOL

LoTR je za 3 klase bolji od pirata (po mom)

-------------

- Armin van Buuren

Objavio: cudak_31177
Datum objave: 08.Sijecanj/Jan.2010 u 00:54

Kakvo god neko mišljenje imao, lista je realna. Ovo su najbolji filmovi dekade koji stižu iz Holivuda. Tu su i oni drugi, nezavisni i (iskreno) bar duplo bolji filmovi koji će teško nekad ući na ovakve liste. A što se tiče IMDB-a, ne znam dal' ste znali, ali fanovi Dark Knighta su u totalnom ludilu koje ih je onda obuzelo objavili nekakav cyber rat Godfather-u i Bekstvu iz Šošenka pokušavajući da ih obore sa prvih pozicija. Koristili su botove za registrovanje i davanje najviše ocene filmu Dark Knight kako bi mu povećali broj glasova i plasman na listi. Članke o tome možete videti i na stranicama IMDB-a, gde fanovi otvoreno pozivaju da se uključe svi njihovi istomišljenici. Dark Knight je izbio na mesto broj 2 na listi, i tu je ostao mesec dana. Međutim, euforija je prestala kad se Heat Ledger o'ladio, pa su prestali i sa tim glupostima. The Dark Knight je trenutno u padu, i računam da će za 3-4 godine biti tamo gde mu je mesto: van ove liste. To znači samo da lista nije toliko beznačajna. Ne oslanjam se nešto preterano na nju, ali ipak pogledam, pa ako je ocena od 1 do 4 a glasova 200 000, verovatno nikad i ne vidim taj film. 

P.S.Da ne bude zabune, ne pljujem Dark Knight, film me oduševio, ali 250 najboljih? LOL ROFLROFLROFL

-------------

Datum objave: 08.Sijecanj/Jan.2010 u 00:55

da i onaj njegov trk LOLLOL

LoTR je za 3 klase bolji od pirata (po mom)

Ja sam pirate imao samo prilike da gledam tj. da se borim u njihovom svetu u Kingdom Hearts II jedne od najboljih igara za ps2 kao i KHI i kada bi se od te dve igre napravile dva animirana filma sa PIXAROVOM animacijom i da bude potpuno indenticna prica kao u obe igre to bi postali NAJBOLJI ANIMIRANI FILMOVI IKADA I NASLI BI SE NA 1 i 2 mestu u top 250 listi jer igre KHI i KHII na IMDb-u imaju ocene 9.nesto.

Objavio: srkis
Datum objave: 08.Sijecanj/Jan.2010 u 00:57
Sve je ovo fino i krasno i u jednom se slazem sa kolegama: ta je IMDB lista prilicno klimava... cim na njoj nema NAJBOLJEG (so far) filma 21-og veka, Hable con ella, aka. Talk to Her. Mada su ovi filmovi OK, narocito Cidade de Deus aka. City of God... O Betmenima i LOTR ne bih da polemisem, ipak to nije moj fah...

-------------
Моја господо, бољи и виши пођоше бољијема и вишијема, а ја једва вас допадох!

Datum objave: 08.Sijecanj/Jan.2010 u 01:00
Ma ajde ja sam bio ubedjen 100% da je Titanik tamo i odem nadajuci se da cu da vidim Titanik kad ono malo sutra.

Al kako to da je Avatar tamo (koga nisam gledao i ne sumnjam da je uopste los) a Titanik nije a oba su od istog rezisera?

I ovo je naravno prevrsilo svaku meru da izgubim poverenje u IMDb:

Objavio: roNNa_taproot
Datum objave: 11.Sijecanj/Jan.2010 u 17:10
11. The Pianist (2002)

11. mjesto?

Hm, da li ga je netko pogledao?
Imam ga skinutog ali nikako da "se nagovorim" da ga pogledam.... Embarrassed LOL

Datum objave: 11.Sijecanj/Jan.2010 u 20:07
Odličan je to film!!! Naravno, ukoliko voliš dobre i jake drame smeštene u vreme WWII.

-------------

Objavio: yolix83
Datum objave: 11.Sijecanj/Jan.2010 u 23:39
Neke od ovih filmova još nisam gledao. Uglavnom ove iz 2009. godine (osim Inglorious Basterds), Downfall, Sin City. Potrudiću se da ispravim tu nepravdu. Šutnuo bi s liste oba Betmena (mislim nismo djeca Approve; al' nek uđe u zapisnik da mi je bolji Batman Begins samo što nema Džokera), šutnuo bi WALL-E-a (bilo je boljih animiranih), i te LOTR bi napenalio samo da se ne bojim razjarenih fanova Big smile (mislim, gledao sam, dobri su, ali me to neoduševljava i vjerovatno ih više nikad neću gledati), Slumdog Millionaire mi je ok ali isto ništa posebno.
 Ostali su dobri posebno Lives of Others, Pan's Labirinth, Amelie, Pianist, City of God, Gran Torino...

Datum objave: 12.Sijecanj/Jan.2010 u 00:08
The Pianist (2002)? Mocan film! Mada je te 2002 Hollywood izbacio jedno remek-delo koje slabo ko vise i pominje: The Gangs of New York, u odnosu na koji je Pijanista druga liga...

Downfall aka Der Untergang? Bukaca!

-------------

Objavio: Nameless One
Datum objave: 12.Sijecanj/Jan.2010 u 00:37

Ma ajde ja sam bio ubedjen 100% da je Titanik tamo i odem nadajuci se da cu da vidim Titanik kad ono malo sutra.

Al kako to da je Avatar tamo (koga nisam gledao i ne sumnjam da je uopste los) a Titanik nije a oba su od istog rezisera?

I ovo je naravno prevrsilo svaku meru da izgubim poverenje u IMDb:

Prije svega imdb.com je mjesto gdje ljudi koji gledaju filmove daju ocjene, a ne kritičari tako da ako 52,106 ljudi kaže da film ima prosječnu ocjenu 7.4 onda ti ljudi imaju pravo na svoje mišljenje. Meni je film veoma dobar prije svega zbog međuljudskih odnosa Smile Mislim, jednostavno se mora pogledati da se vidi kako ljudi gledaju samo na svoje d*** u određenim situacijama (recimo kad prijateljice puste da te požderu neki trogloditi dok se one sakrivaju LOL) Doduše, meni se svidio i http://www.imdb.com/title/tt0892899/ - Outpost (2008) , kao i http://www.imdb.com/title/tt0280609/ - Dog Soldiers (2002) , ali to ne znači da bi ih stavio u najbolje filmove. Titanik? Ja recimo kažem šta je dobro u tom filmu? Ja mu ne bih dao 13 Oscara, ali opet to je moje mišljenje. Što se tiče ovog poretka da se ne lažemo Batman Begins je dobar, Dark Knight da nema Jokera bi bio prava truba. Bale preser*** sa svojom "glumom". Čovjek ima istu glumu u posljednjih 5-6 filmova. Počinje da liči na Nicholasa Cagea (Knowing (2009) je fenomenalan film, ali Nicky fakat ne stoji u njemu Smile) Crtići, ma koliko dobri ne spadaju na ovakvu listu, sorry, ali to je moje mišljenje. LOTR, ma koliki ja fan bio Tolkiena zar se mogu porediti sa City of God? Ili The Departed? Mementom? Ne. Dobio je silne Oscare samo zato što bi čitava Filmska akademija završila u Mount Doomu da mu ih nisu dali LOL Ostali su manje više zaslužili da budu tu, ali kao što rekoh ovo je lista sastavljena od mišljenja ljudi pa šta ja mogu ako je 416,040 ljudi glasalo za The Dark Knighta sa prosječnom ocjenom 8.9/10. Moje lično je 7/10 (lomio sam se da ne dam 6, ali radi Jokera ocjena gore).

Datum objave: 12.Sijecanj/Jan.2010 u 01:23
Opet vi sa tim "tHE dEPARTED"-om. Počeću da dajem BAN () za spominjanje tog "filma" kao dobrog. Lopovluk čist! I još Oskara dobio, o bože!!!!!

Takođe, postoje i ocene kritičara na www.rottentomatoes.com to je ipak malo realnije ali opet, ko su ti kritičari?

-------------

Datum objave: 12.Sijecanj/Jan.2010 u 07:05
JA znam da sam gledala The Departed....ali nemam pojma kakav je film. Sad sam išla na youtube da pogledam par klipova da se podsetim o čemu se tu radi LOL Da li to dovoljno govori o mom mišljenju o filmu? LOLLOLLOL

-------------

Datum objave: 12.Sijecanj/Jan.2010 u 09:01
The Departed? Korektan film i nista vise. Druga je stvar to sto su se ovi u Akademiji toliko puta ogresili o velikog Skorsezea (za The Gangs of New York narocito, cini mi se da je bilo 8 nominacija i ni jedna figurica), pa je bilo daj da vadimo stvar, stariji covek, ne zna se... I tako bi par Oskara, nicim izazvano...

-------------

Datum objave: 12.Sijecanj/Jan.2010 u 10:08
To je ovako: prevede Čudak film "This is is"... Super, odličan prevod - svaka čast... I onda dođe Pera i "mazne" prevod, (ne)promeni (ni) par reči, "prevede" na hrvatski i dobije nagradu za "Najbolji prevod godine"!!! E sad, ko li je tu lud ne znam, Pera ili ovi što dodeljuju nagradu!!! luka2

-------------

Datum objave: 12.Sijecanj/Jan.2010 u 10:11
Eh Departed sam zaboravio da šutnem a šutnuo bih ga baš zbog ovog razloga što je Darije rekao. Glupi su s tim silnim bespotrebnim rimejkovima. Svaki film koji dobro prođe oni odma' svoju verziju prave. Za Oskara me ne čudi, odavno je postao kič i kojekavi lobiji tamo vedre i oblače.

Objavio: Nameless One
Datum objave: 12.Sijecanj/Jan.2010 u 17:25
Originalno postovano od strane yolix83 yolix83 piše:

Eh Departed sam zaboravio da šutnem a šutnuo bih ga baš zbog ovog razloga što je Darije rekao. Glupi su s tim silnim bespotrebnim rimejkovima. Svaki film koji dobro prođe oni odma' svoju verziju prave. Za Oskara me ne čudi, odavno je postao kič i kojekavi lobiji tamo vedre i oblače.

Znaš kako je jednom Fellini rekao kad su ga pitali da li će dobiti Oscara? Rekao je da Oscara dobiju samo oni koji plate za njega i vidi čuda nekoliko dana poslije čovjek dobije Oscara za Amarcord LOL A Departed je dobar (ali to je moje mišljenje), gledao sam i Infernal Affairs ali to je klasa za sebe. Svaka čast ljudima. Stari Marty je odradio fin remake. Mark Wahlberg je definitivno najjači lik u filmu LOL

Objavio: matetic666
Datum objave: 13.Sijecanj/Jan.2010 u 04:37
Nema nigdje film dobar,loš,zao.....meni najbolji heh

Datum objave: 13.Sijecanj/Jan.2010 u 16:02
Originalno postovano od strane Nameless One Nameless One piše:

Originalno postovano od strane yolix83 yolix83 piše:

Znaš kako je jednom Fellini rekao kad su ga pitali da li će dobiti Oscara? Rekao je da Oscara dobiju samo oni koji plate za njega i vidi čuda nekoliko dana poslije čovjek dobije Oscara za Amarcord LOL A Departed je dobar (ali to je moje mišljenje), gledao sam i Infernal Affairs ali to je klasa za sebe. Svaka čast ljudima. Stari Marty je odradio fin remake. Mark Wahlberg je definitivno najjači lik u filmu LOL

A meni je tu opet ključna riječ "bespotrebno". Ne znam šta ima dobro u ijednom rimejku. Uzmeš već postojeći film i snimiš ga ponovo uz male razlike da ne bude baš skroz isti. Ajd razumijem kad snime rimejk King Konga uz današnje mogućnosti. Ali snimati rimejkove filmova koji su izašli par godina unazad je baš bespotrebno (ali to je moje mišljenje Smile)

Originalno postovano od strane matetic666 matetic666 piše:

Nema nigdje film dobar,loš,zao.....meni najbolji heh

Ti il si neki zajebant ili stvarno nisi skontao da je Top 25 filmova dekade po imdb-u.

Objavio: svetlanalane
Datum objave: 16.Sijecanj/Jan.2010 u 22:40
Nisam odgledala sve filmove sa liste pa mislim da i ne treba da dajem neko precizno misljenje o datoj listi. Ali, po meni, ako se vec prave, treba praviti vise lista: posebno za igrane a posebno za animirane i crtane filmove. Ipak su to razlicite stvari iako pripadaju istoj umetnosti pa mi rangiranje djuture deluje kao u onoj staroj : sabirati babe i zabe.
Da ne pricamo o istoj oceni koju je dalo 60 000 (Das leben der anderen) ili 230 000 (The Departed) ljudi.
Na mojoj listi od 25 bi se definitivno nasao i Million Dollar Baby.
Sa listama se ne slazem u principu iz prostog razloga sto mi je svako glasanje odredjene grupe ljudi nerealno. Na IMDB glasaju registrovani posetioci tog sajta, a ne svi oni koji gledaju filmove. Cak mi ni broj gledalaca ne daje bas neku pravilnu ocenu kvaliteta (naime cesto je samo znatizelja povod za gledanje nekog filma, reklama, reziser, glumci, efekti, spektakl...). A zamislite gde ce biti Avatar i jos poneki od tih filmova na listi za dve tri godine ! ! !

A ako vec razgovaramo o nekom broju najboljih filmova protekle dekade, zasto se uopste odnosimo prema IMDB kao etalonu kvliteta  Hajde da napravimo sami glasanje, da predlozimo stotinak filmova i glasanjem izaberemo 25 onih filmova koji su po misljenju posetilaca ovog sajta bili najbolji u protekloj deceniji. (Pazi sad: ja protivnik lista i glasanja, predlazem Big smile)

Objavio: matetic666
Datum objave: 18.Sijecanj/Jan.2010 u 20:25
slazem se, ajde nek svatko predlozi njemu najbolje filmove...

Objavio: prijatel-MKD
Datum objave: 18.Sijecanj/Jan.2010 u 20:38
Originalno postovano od strane matetic666 matetic666 piše:

slazem se, ajde nek svatko predlozi njemu najbolje filmove...

Apsolutno, vec postoi takva mogucnost za filmove iz 2009 godine gde naravno i ti mozes napisati svoje favorite od filmove koji su bili premijerno prikazani u 2009 godini.
http://forum.titlovi.com/titlovi-movie-awards-2009_t30101.html - http://forum.titlovi.com/titlovi-movie-awards-2009_t30101.html

-------------
0123456789 Само десет цифри, а толку многу главоболие!
You can't take it to a philosopher for being stupid, if he wasn't he would've be a physicist.

Ispiši stranicu | Zatvori Prozor

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd. - http://www.webwiz.co.uk