Ispiši stranicu | Zatvori Prozor

Još jedan pozdrav

Web: Titlovi.com
Kategorija: Uvod
Ime foruma: Novi članovi
Opis foruma: Forum namijenjen predstavljanju novih članova
URL: https://forum.titlovi.com/forum_posts.asp?TID=30243
Datum ispisa: 06.Lipanj/Jun.2026 u 15:42
Verzija Softvera: Web Wiz Forums 11.01 - http://www.webwizforums.com

Tema: Još jedan pozdrav
Objavio: Marijana T
Tema: Još jedan pozdrav
Datum objave: 30.Prosinac/Dec.2009 u 12:05

Pozdrav svima!

Pre 2-3 dana registrirala sam se na vas sajt s namerom da postavim prevode filmova koji (koliko ja znam) do sada nisu prevedeni na nama razumljive jezike (hrvatski, srpski, bosanski, crnogorski). Pasionirani sam filmofil. Mnoge sam filmove skinula sa interneta i dodala im prevode. Najbolje prevode sam našla na vasem sajtu. Sajt sam pronasla pomocu Google-a. Bila sam prijatno iznenadjena. Pre izvesnog vremena sam skinula stari film ''Show boat''. Samo na jednom sajtu sam nasla engleski subtitle. Zbog svoje familije prevela sam ga na srpski. Za mene je to bio prilicno mukotrpan posao. Prevod mora biti veran originalu, a opet ne moze se prevoditi bukvalno. Mora se poštovati duh jezika. Kad sam završila, pomislila sam da bi to možda još nekom bilo od koristi. Zato sam vam poslala prevod. Nadam se da ce biti prihvacen i postavljen na vas sajt. Radi se o jakom lepom, starom muzickom filmu (musical). Ljubitelji ovog zanra ce uzivati. Nadam se.

O sebi nemam ništa interesantno da kažem. Po zanimanju sam lekar (lijecnik). Od pre nekoliko godina sam u mirovini. Sada imam dosta slobodnog vremena. Tako imam vremena i za prevodjenje.

Marijana

-------------
Kao svitanje i zalazak sunca, pojavljujemo se i nestajemo. Nekome smo toliko važni, a ustvari smo samo u prolazu.

Odgovori:
Objavio: iromafia111
Datum objave: 30.Prosinac/Dec.2009 u 13:22
welcome

-------------

Objavio: Johhny Q
Datum objave: 30.Prosinac/Dec.2009 u 13:34
Čestitam, gospođo. Dobrodošli u našu malu prevodilačku porodicu... NAdam se da ćete nam svojim trudom i dalje pomagati da omogućimo gledanje filmova i onima koji slabo barataju jezicima. Posebno me raduje, mene lično, a verujem i dosta drugih kolega, što ste se prihvatili starijih filmova. Ova mladež uglavnom prevodi ono što tek izađe ispod čekića. Zato mi matorci i treba da im pokaemo da je sjajnih filmova bivalo i ranije. Još jednom, dobrodošli.

-------------
Pametan covek trazi resenje, budala izgovor...

Objavio: cudak_31177
Datum objave: 30.Prosinac/Dec.2009 u 13:45
Johhny Q je sve rekao, nema potrebe da se nadovezujem. Dobrodošli na naš forum, i prijatan vam boravak i druženje.

-------------

Datum objave: 30.Prosinac/Dec.2009 u 14:47

Hvala na dobrodoslici. Upravo prevodim ''Intermezzo'' sa Leslie Howard-om (Ashley  iz ''Prohujalo sa vihorom''). To je debitantski film cuvene Ingrid Bergman. Nije dugacak. Nema mnogo teksta, ali ovih dana imam nesto manje vremena. Kad zavrsim najpre ga sama moram proveriti. Ako budem zadovoljna prevodom, poslacu vam ga.  

Zelim vam svima sretnu Novu godinu!

Puno pozdrava.

-------------
Kao svitanje i zalazak sunca, pojavljujemo se i nestajemo. Nekome smo toliko važni, a ustvari smo samo u prolazu.

Objavio: Buki
Datum objave: 30.Prosinac/Dec.2009 u 15:58
welcome

Objavio: taxidell
Datum objave: 30.Prosinac/Dec.2009 u 17:13
srećna nova godina i vama i dobrodošliSmile

-------------
live long and prosper

Objavio: bojanadj
Datum objave: 30.Prosinac/Dec.2009 u 18:14
Dobro došli! Drago mi je što ste odlučili da nam se pridružite u prevođenju i druženju.
Ukoliko imate neke nedoumice, slobodno pitajte; ukoliko imate problema tokom samog prevođenja imate ovu temu

forum_posts.asp?TID=21841&title=a-ovo-cu-prevesti-kao - A ovo ću prevesti kao...

u kojoj se trudimo da jedni drugima lakšamo koliko je moguće.

A pošto kažete da ste filmofil, verujem da će te u ovom delu foruma naći mnogo toga zanimljivog

forum_topics.asp?FID=1&title=film-filmske-novosti-i-zanimljivosti - Film, filmske novosti i zanimljivosti

forum_topics.asp?FID=56&title=divxtitlovi-proudly-presents - Divx-Titlovi Proudly PresenTs

Moram da opovrgnem ove naše momke i kažem da ima ovde i omladine (LOL) koja voli starije filmove Wink

Još jednom dobro došli i želim vam mnogo prevoda i uživanja na forumu! Smile

-------------
Life isn't about waiting for the storm to pass; it's about learning to dance in the rain...

Objavio: AcaNDr
Datum objave: 30.Prosinac/Dec.2009 u 18:31
Dobro došli i uživajte na forumu i slobodno pitajte,ako šta treba.

Ekipa je na raspolaganju Smile

-------------
I don't try to be someone I'm not - I've always followed my heart and trance has always been my main sound.

- Armin van Buuren

Datum objave: 30.Prosinac/Dec.2009 u 19:54
Koristicu vase savete. Svi ste veoma ljubazni. Hvala.Smile

-------------

Objavio: Kneginja
Datum objave: 30.Prosinac/Dec.2009 u 20:49

Dobro nam dosla Marijana T  

i hvala sto dijelis s nama magicnost ranog Hollywooda Heart

-------------
Sto me ne ubije... ide u moje memoare.

Objavio: sean12
Datum objave: 30.Prosinac/Dec.2009 u 20:54
Dobrodošla Marijana...Smile

Objavio: dome-nasty
Datum objave: 30.Prosinac/Dec.2009 u 21:07
Originalno postovano od strane sean12 sean12 piše:

Dobrodošla Marijana...Smile

+1 welcome

-------------

Eat my shorts

Objavio: nikzilic
Datum objave: 30.Prosinac/Dec.2009 u 21:48
welcome

Datum objave: 31.Prosinac/Dec.2009 u 13:14
Originalno postovano od strane Kneginja Kneginja piše:

Dobro nam dosla Marijana T  

i hvala sto dijelis s nama magicnost ranog Hollywooda Heart

Hvala, Kneginjo. Kao obican korisnik zapazila sam tvoj maštoviti nik. Koristila sam tvoje prevode. Odlicni su. Koristila sam i druge prevode sa ovog sajta. Moj utisak je da su na ovom sajtu prevodi najkvaltetniji. Osobno, smatram da prevod mora biti sažetiji od originalnog teksta jer prosečan gledalac ne može čitati istom brzinom kojom glumci govore. Prevod se mora malo adaptirati ali smisao prevoda mora biti ravan originalu. Slažeš li se?

-------------

Objavio: jecaDJ
Datum objave: 31.Prosinac/Dec.2009 u 13:24
Dobrodošlica za još jednu damu na našem forumu...
welcome
welcome

-------------
♥ Ljudi kojima je suđeno da budu zajedno, uvek se nađu na kraju!♥

Objavio: PsOaligator
Datum objave: 31.Prosinac/Dec.2009 u 14:24
welcome

-------------
Mene su poslali iz štaba...ja ću vam pomoći...

Objavio: darije
Datum objave: 02.Sijecanj/Jan.2010 u 19:38
Dobrodošlica i sa moje strane. Koliko vidim Novi Sad će nam "zagorčati "život. Šala mala, naravno, mada..

-------------

Objavio: prijatel-MKD
Datum objave: 02.Sijecanj/Jan.2010 u 19:42

-------------
0123456789 Само десет цифри, а толку многу главоболие!
You can't take it to a philosopher for being stupid, if he wasn't he would've be a physicist.

Objavio: Bebinjo
Datum objave: 03.Sijecanj/Jan.2010 u 03:51
dobrodošla i uzivaj u forumu :)

-------------

Objavio: asvalttina
Datum objave: 03.Sijecanj/Jan.2010 u 04:16

-------------
"I’m old enough to bleed, I’m old enough to breed, I’m old enough to crack a brick in your teeth while you sleep."

Objavio: Titivillus
Datum objave: 03.Sijecanj/Jan.2010 u 11:28

Objavio: jakaka
Datum objave: 03.Sijecanj/Jan.2010 u 14:47
welcome

-------------

Ispiši stranicu | Zatvori Prozor

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd. - http://www.webwiz.co.uk