The Box (2009)
Web: Titlovi.com
Kategorija: Filmovi i serije
Ime foruma: Titlovi.com Vam sa ponosom predstavljaju - filmovi
Opis foruma: Ovdje možete naći informacije o filmovima
URL: https://forum.titlovi.com/forum_posts.asp?TID=30106
Datum ispisa: 08.Lipanj/Jun.2026 u 04:31 Verzija Softvera: Web Wiz Forums 11.01 - http://www.webwizforums.com
Tema: The Box (2009)
Objavio: AcaNDr
Tema: The Box (2009)
Datum objave: 22.Prosinac/Dec.2009 u 20:57
Žanr: Triler
Scenario: Richard Kelly (Donnie Darko, 2001.), Richard Matheson (Stir of Echoes, 1999.)
Režija: Richard Kelly (Donnie Darko, 2001.)
Glavne uloge: Cameron Diaz, James Marsden, Frank Langella
Godina proizvodnje: 2009
Zemlja porekla: SAD
Trajanje: 116 min
You Are The Experiment
Sinopsis:
Šta biste uradili kada bi vam neko dao kutiju sa dugmetom koje bi vam, kada biste ga pritisnuli, donelo milion dolara... ali istovremeno oduzelo život nekoga koga ne poznajete? Da li biste to uradili? I koje bi bile posledice?
Godina je 1976. Norma Lewis (Cameron Diaz) je profesor u privatnoj srednjoj školi, a njen muž, Arthur (James Marsden), radi kao inženjer za NASA-u. Oni su, po svim merilima, prosečan bračni par koji zajedno sa svojim sinom živi u predgrađu... sve dok se jednog dana ne pojavi misteriozni čovek sa licem u ožiljcima i ponudi Nori nešto koji bi joj promenio život: kutiju. Sa samo 24 časa za koja moraju da donesu odluku, Norma i Arthur su suočeni sa nemogućom moralnom dilemom. Ono što oni ne znaju je da, bez obzira na to šta odluče, ih već čekaju užasne posledice. Uskoro otkrivaju da su posledice njihove odluke izvan njihove kontrole i da premašuju njihovu sreću i sudbinu.
Rezime: Maštovit ali često apsurdan, The Box ima nekoliko napetih tačaka koje uglavnom dobijamo "na kašikicu".
http://www.happynovisad.com/
------------- I don't try to be someone I'm not - I've always followed my heart and trance has always been my main sound.
- Armin van Buuren
|
Odgovori:
Objavio: bojanadj
Datum objave: 22.Prosinac/Dec.2009 u 21:13
Ja volim trilere, te postoji mogućnost da ovo pogledam
Osim, ako mi unapred ne kažete da ne gubim vreme
------------- Life isn't about waiting for the storm to pass; it's about learning to dance in the rain...
|
Datum objave: 22.Prosinac/Dec.2009 u 21:16
tako nesto se ne nudi svaki dan,tako da kontam da će biti zanimljiv,ali videćemo.
------------- I don't try to be someone I'm not - I've always followed my heart and trance has always been my main sound.
- Armin van Buuren
|
Objavio: Buki
Datum objave: 22.Prosinac/Dec.2009 u 21:20
Svakako ću pogledati ovaj film, mada ne očekujem previše, ali nadam se tome.
|
Datum objave: 25.Prosinac/Dec.2009 u 00:45
Odgledala. Hmmmmm

Film nije loš, a u današnjoj ponudi filmova može čak proći kao dobar (ali tanko dobar)  
Ja lično od trilera očekujem mnooogo više, ali pošto na imdb kaže drama/horor(videlo horora nije)/misterija (onako, malčice, u tragovima)/triler ..... onda ok film je dobar 
Uvod mi je previše razvučen. Kontam zašto je to bilo potrebno, ali opet, previše, a po meni i slabo! Uvod je taj koji je trebalo da nam predoči tu dilemu: šta bismo mi uradili u njihovoj situaciji? Pa, u filmu se baš nešto i ne vidi ta dilema. Hoću reći, film me uopšte nije ni u jednoj sekundi doveo u tu situaciju da ja razmišljam da li bih ja, da sam na njihovom mestu, pritisnula dugmence ili ne.(mene je nešto drugo nerviralo po pitanju njihove dileme i njihovoe kože, ali ajde, da ne kvarim ugođaj ostalima  ) Zaplet: Onako. Radnja ide dosta brže, prepliće se...ali opet, meni nekako slabo. Tačnije, svaki momenat zapleta sam odmah znala ko, šta, gde, zašto, kako. Nisam osetila ni jezu ni tremu (kao što bi u dobrom trileru osetila)....puls se možda pojačao za 2 otkucaja, čisto jer je mozak primao brže slike sa ekrana i morao je brže da ih obrađuje. Pozadinska priča, njeno otkrivanje i slično mi se takođe nije svidela. Ni to mi nije odrađeno kako treba. Rasplet: onako uh, to sam već rekla Pa, već u toku zapleta se vidi kakav će rasplet/završetak biti. Ja sam bila nervozna na kraju jer sam se nadala da neće biti onako kako sam očekivala. No, "nada je svodilja smrti, vodi čoveka pravo pod nož".
Rekla sam da film nije loš i to i mislim. Ali, ne očekujte previše. Deluje mi kao da su počeli snimati dramu, pa hteli da bude misterija, pa se predomišljali da li da bude triler...pa na kraju ni sami nisu znali šta hoće a šta neće Ja sam se nadala dobrom trileru, s obzirom na opisanu radnju, pa sam se zato malo razočarala. No, ako gledate kakvi se danas filmovi rade, onda ne očekujte mnogo i možda vam bude i doobar film Što reče jedan od kolega, mozak u drugu i uživajte u filmu 
------------- Life isn't about waiting for the storm to pass; it's about learning to dance in the rain...
|
Datum objave: 25.Prosinac/Dec.2009 u 19:28
bojanadj piše:
Odgledala.Hmmmmm Film nije loš, a u današnjoj ponudi filmova može čak proći kao dobar (ali tanko dobar)  Ja lično od trilera očekujem mnooogo više, ali pošto na imdb kaže drama/horor(videlo horora nije)/misterija (onako, malčice, u tragovima)/triler ..... onda ok film je dobar Uvod mi je previše razvučen. Kontam zašto je to bilo potrebno, ali opet, previše, a po meni i slabo! Uvod je taj koji je trebalo da nam predoči tu dilemu: šta bismo mi uradili u njihovoj situaciji? Pa, u filmu se baš nešto i ne vidi ta dilema. Hoću reći, film me uopšte nije ni u jednoj sekundi doveo u tu situaciju da ja razmišljam da li bih ja, da sam na njihovom mestu, pritisnula dugmence ili ne.(mene je nešto drugo nerviralo po pitanju njihove dileme i njihovoe kože, ali ajde, da ne kvarim ugođaj ostalima  ) Zaplet: Onako. Radnja ide dosta brže, prepliće se...ali opet, meni nekako slabo. Tačnije, svaki momenat zapleta sam odmah znala ko, šta, gde, zašto, kako. Nisam osetila ni jezu ni tremu (kao što bi u dobrom trileru osetila)....puls se možda pojačao za 2 otkucaja, čisto jer je mozak primao brže slike sa ekrana i morao je brže da ih obrađuje. Pozadinska priča, njeno otkrivanje i slično mi se takođe nije svidela. Ni to mi nije odrađeno kako treba.Rasplet: onako uh, to sam već rekla Pa, već u toku zapleta se vidi kakav će rasplet/završetak biti. Ja sam bila nervozna na kraju jer sam se nadala da neće biti onako kako sam očekivala. No, "nada je svodilja smrti, vodi čoveka pravo pod nož".Rekla sam da film nije loš i to i mislim. Ali, ne očekujte previše. Deluje mi kao da su počeli snimati dramu, pa hteli da bude misterija, pa se predomišljali da li da bude triler...pa na kraju ni sami nisu znali šta hoće a šta neće Ja sam se nadala dobrom trileru, s obzirom na opisanu radnju, pa sam se zato malo razočarala. No, ako gledate kakvi se danas filmovi rade, onda ne očekujte mnogo i možda vam bude i doobar film Što reče jedan od kolega, mozak u drugu i uživajte u filmu
|
E svašta ,na kraju film nije loš,a nema ništa dobro u njemu i sve je predvidivo 
- Armin van Buuren
|
Datum objave: 25.Prosinac/Dec.2009 u 20:55
Pa, film nije loš, u smislu provedem nekog vreme ispred ekrana da nešto pogledam.
Meni je bio poprilično predvidiv, ne mora da znači da će i drugima biti 
|
Datum objave: 25.Prosinac/Dec.2009 u 21:09
Videćemo,kad ga budem gledao
- Armin van Buuren
|
Datum objave: 25.Prosinac/Dec.2009 u 21:12
Ajde, jedva čekam. Pa da vidimo koliko nam se ukusi razlikuju   
|
Datum objave: 25.Prosinac/Dec.2009 u 21:17
bojanadj piše:
Ajde, jedva čekam. Pa da vidimo koliko nam se ukusi razlikuju   
|
ja ga neću skoro gledati,dok se ne pojavi HD,a to je,đavo će ga znati kad
- Armin van Buuren
|
Datum objave: 07.Veljaca/Feb.2010 u 21:42
E da,pojavi se i HD ovog filma i konačno ga odgleda,ali prvo pa ću da lupim spojler,tako ko ga nije gledao nek ne čita,jer je veoma bitna stvar u filmu.
"Ja prosto ne mogu da svarim takve scene,gde morate da birate između žene i deteta,pa ja bi sebe ubio,kao penal u 90 minuti,ali u ovom slučaju ništa ne bi dobio.Strašno,tu baš ispizdim i je*em scenaristi sve po spisku "
Film kao film,je posle uvodnih minuta i prvog kontakta sa kutijom,pa do neke određene "akcije" posle sat vremena,bio jako spor i dosadan tj mogao se skratiti u 90 minuta i bilo bi super.
još jedan spojler.
Tačno sam znao,da će se i njima tako nešto desiti,samo je bilo pitanje kome,a kad sam video onu scenu kad se voza sa onim likom i kad je rekao da je ubio ženu,e tu sam otkrio ko će nastradati,ali sam se nadao,da će zajebati "kutiju" i da neće biti tako,ali prc.Deo koji mi se svideo je onaj,ne baš deo,nego način na koji su to prikazali je,kad ona nepoznata žene stiska ono dugme i kako se u tom momentu prikazuje na drugom kraju,verovatno nekoliko hiljada KM,smrt glavne junakinje.
Ipak nisam ostao razočaran filmom,iako sam ga čekao dosta dugo,ali moglo je i bolje.
- Armin van Buuren
|
Objavio: Sentinel
Datum objave: 07.Veljaca/Feb.2010 u 21:44
ja iskreno nisam impresioniran radnja je prespora, predugo traje, iako je mogao ispast vise nego dobar
------------- Svi titlovi koje trebate a ne mozete ih NIGDJE naci, ili ste skinuli film prije TRI dana i jos nema titlova, nalaze se http://www.albinoblacksheep.com/flash/youare" rel="nofollow - OVDJE
|
Datum objave: 07.Veljaca/Feb.2010 u 21:47
Znači, mišljenje o filmu ti je manje više kao moje 
Slučajno sam lupio edit,sorry draga 
|
Datum objave: 07.Veljaca/Feb.2010 u 21:59
upravo tako Kao da sam prepisivao 
Sentinel piše:
radnja je prespora, predugo traje, iako je mogao ispast vise nego dobar
|
upravo tako.
- Armin van Buuren
|
Objavio: dario78
Datum objave: 08.Veljaca/Feb.2010 u 00:33
jedino sto u ovom filmu valja, je Cameron Diaz sve je ostalo bzvz
previse je predvidiv film....
-------------
http://www.crnaberza.com/index.php - CrnaBerza.com
|
Objavio: darije
Datum objave: 08.Veljaca/Feb.2010 u 01:48
BRATE!!!! Dario!!!!! E ovo je najlepše što mi se moglo dogoditi u ovom usranom (net) danu!!!!
-------------
|
Objavio: Boris-HA
Datum objave: 02.Veljaca/Feb.2022 u 14:48
|
Stvar ukusa, bitno je da film nije glup. Ne znam možda je i glup ali može da se gleda.
------------- 2025 - Max
|
Objavio: puppet_master
Datum objave: 02.Veljaca/Feb.2022 u 14:55
|
Pomislih da je onaj sa Adrien Brodijem...nije li i to bio "The Box" samo koju godinu ranije... Nije ni ovaj loš bio, no onaj je film i po. Da, The Jacket (2005) a ne Box.
|
Objavio: JoxerTM
Datum objave: 02.Veljaca/Feb.2022 u 15:03
|
Ja sam ovu razvikušu namjerno preskočio i prije nego mi ga je ekipa popljuvala trčeći za hajpom.
Znam. Nikoga nije briga...
|
Objavio: AlexDeLarge
Datum objave: 02.Veljaca/Feb.2022 u 15:41
I u to neko vreme sa The Jacket sad se setih i The Machinist sa "cackalica" Bejlom ali ih se secam samo kroz maglu, kao i ovaj film, ali ne i da je bas toliko rdjav bio.
|
Objavio: JoxerTM
Datum objave: 02.Veljaca/Feb.2022 u 16:18
|
The Machinist je masterpis samo takav, ne znam kako se ne sjećaš
jer nema baš puno filmova gdje grižnja savjesti doslovno pojede čovjeka
iznutra. Previše smo valjda izloženi ratnim i biografskim besmislicama gdje se ponajviše veliča nepostojanje savjesti pa ti se izbrisao.
|
Objavio: AlexDeLarge
Datum objave: 02.Veljaca/Feb.2022 u 20:26
JoxerTM piše:
The Machinist je masterpis samo takav, ne znam kako se ne sjećaš
jer nema baš puno filmova gdje grižnja savjesti doslovno pojede čovjeka
iznutra. Previše smo valjda izloženi ratnim i biografskim besmislicama gdje se ponajviše veliča nepostojanje savjesti pa ti se izbrisao. |
Ne bar kod mene to nije slucaj, a ratnim i biografskim delima, dela
jer nisu samo filmovi u pitanju, ne fali nista, samo moze da vam se
svidja ili ne, kao sto kazem ne treba ni preterivati, ali ne treba
stalno isticati da vam se ne svidja, provlaci se i u muzici ,
slikarstvu, pa dosta humanistickih nauka se temelji na tome.
Pa
ne moze covek sve da zapamtiti od muzike, knjiga, stripova, slika,
filmova, serija, dokumentaraca. Tada sam dosta i putovao i izlazio puno,
kasnije zbog porodice i posla manje. Mozda da sam pogledao u
medjuvremenu jos jednom mozda bi mi ostalo u secanju.
|
|