Ispiši stranicu | Zatvori Prozor

Kako rezati filmove vece od 2GB?

Web: Titlovi.com
Kategorija: HI-TECH i informatički svijet
Ime foruma: Software
Opis foruma: Za sva pitanja, probleme i diskusije o programima.
URL: https://forum.titlovi.com/forum_posts.asp?TID=30082
Datum ispisa: 05.Lipanj/Jun.2026 u 22:15
Verzija Softvera: Web Wiz Forums 11.01 - http://www.webwizforums.com

Tema: Kako rezati filmove vece od 2GB?
Objavio: brainiac
Tema: Kako rezati filmove vece od 2GB?
Datum objave: 21.Prosinac/Dec.2009 u 20:42
Elem, nadjoh gomilu filmova u mkv formatu kojima velicina prelazi preko 2gb. Pokusala sam da ih narezem na DVD ali - cvrc! Nero se buni, trazi da ih rezem kao UDF iliti tako nesto... Pokusala i to ali onda mi taj isti rezac ne cita disk, kao da je potpuno prazan nakon rezanja. Dakle, pitanje je sledece:
-Kako da narezem te filmove na DVD a da izbegnem taj UDF fazon jer, kod mene, ocigledno, nesto ne radi kako treba?
-Ako je to nemoguce izbeci, kako da isparcam te mkv filmove na nekoliko fileo-va, tj. kako da ih isecem na npr. dva dela? Koji mi je softver potreban za to i gde bih g mogla nabaviti?
Razlog zbog kojeg pitam je jer zelim da izbegnem konverziju tih filmova u drugi format, gubi se na kvalitetu slike, dobijaju se ogromni fajlovi koje, opet, valja seci na manje komade itd... Hvala na pomoci! Wink

-------------
If you want something done, you've got to do it yourself.

Odgovori:
Objavio: Movie Master
Datum objave: 21.Prosinac/Dec.2009 u 20:55

Mislim da ne može samo UDF već kao DVD-ROM (UDF/ISO).Moraćeš da baciš (ili možda nećeš)  jedan DVD disk za probu.

Ovo što pišem nisam lično isprobao ali sam pročitao na nekim forumima.Prvo moguće rešenje je da fajl kompresuješ WinRar-om u dva dela manja od 2 Gb, i da ih po potrebi spojiš kad želiš da ih gledaš na kompu.

Ovo drugo nisam siguran da je izvodljivo a nemam čime da probam(nemam takav mkv fajl): program "AutoMKV".Možda je moguće njime podeliti film u dva dela kao recimo što se avi fajl deli na dva diska.Mada mislim da je to previše komplikovano.U svakom slučaju, ako ovde ne pronađeš rešenje problema, pokušaj po raznim forumima za mkv.

-------------

Objavio: realpetko
Datum objave: 21.Prosinac/Dec.2009 u 21:05

Ako su fajlovi duži od 2GB, mora "čist" UDF.

Ako je disk dobro snimljen, njegov sadržaj posle snimanja mora da bude vidljiv bilo na istom snimaču, bilo na nekom sasvim desetom kompu.

Deljenje fajlova možeš obaviti i u total commanderu (Files/split).

Eksperimentiši sa RW diskom :)

-------------

Datum objave: 21.Prosinac/Dec.2009 u 21:08
Eh, nije mi zao bacanja diskova za probu LOL samo da resim muku (hard mi je hronicno zatrpan a sa ovim filmovima koje ne narezujem to je postao istinski problem, 2Gb po 2Gb... ode prostor). Probacu tu opciju jer mi deluje najmanje komplikovano a, ako ne uspe, sto bi rekao Pera Kojot - ,,back to the old drawing board"  LOL Drz'te mi fige, javicu kako je ispalo, pozzz i hvala! 

-------------

Objavio: AcaNDr
Datum objave: 21.Prosinac/Dec.2009 u 21:53
ili jednostavno neki drugi burner kao sto ja koristim,pa nema problema sa tim.Ja sam najvise i promenio nero,uvek nesto sere!!

Ashampoo Burning Studio 2010

-------------
I don't try to be someone I'm not - I've always followed my heart and trance has always been my main sound.

- Armin van Buuren

Objavio: icemaher
Datum objave: 21.Prosinac/Dec.2009 u 23:13
Ja na win7 koristim BurnAware Professional, free je i odlican, veoma lako se mozes snaci. Ja svaki HD(1080p) koji skinem delim na DVD5(4,37GB) partove preko Winrar i posle te part-ove rezem sa BurnAware Professional preko Data DVD. Kasnije kad hocu da pogledam opet, kopiram svaki part na HDD i sve to otpakujem i gledam.

-------------
https://www.tvtime.com/en/user/66431209/profile" rel="nofollow - TV TIME

Datum objave: 21.Prosinac/Dec.2009 u 23:32
Evo resenja!!! yay
Pre svega, hvala vam, svima, na savetima, verujem da ce nekome biti od koristi ali... nadjoh nacina! Citala sam neke od ranijih postova na forumu, nesto vezano za SW kad naidjoh na interesantan programcic, mkvmerge GUI i dozivim otkrovenje (EUREKA!). Savrsena stvarcica za duduka poput mene; otvoris fajl u tabu Input (radi i za mkv i za mp4 s tim da na mp4 sam dole ukucas ekstenziju - radi mkv po difoltu...), odes na tab Global, kazes mu lepo kako hoces da ti isparca fajl (mozes da mu kazes i na koliko komada, lako je za snaci se) i... ta-da! Uredni komadi videa koje Nero moze da sazvace, bez gubitka na kvalitetu slike i zvuka. Ne mora nista da se otpakuje, prepakuje... Svi fajlovi su celina za sebe i bez problema sljakaju cak i u Media Player-u. Pri tome, ceo proces ne traje ni pet minuta (za fajl od oko 2,3Gb). Samo jos da pretabam prevode (zbog timing-a) u SW i spremno za narezivanje. Milina...
Jos jednom, hvala vam, svima, ipak sam nasla odgovor na forumu, i to na neocekivanom mestu! Pozzz! Thumbs Up

-------------

Objavio: Movie Master
Datum objave: 22.Prosinac/Dec.2009 u 13:49
Originalno postovano od strane brainiac brainiac piše:

Evo resenja!!! yay
Pre svega, hvala vam, svima, na savetima, verujem da ce nekome biti od koristi ali... nadjoh nacina! Citala sam neke od ranijih postova na forumu, nesto vezano za SW kad naidjoh na interesantan programcic, mkvmerge GUI i dozivim otkrovenje (EUREKA!). Savrsena stvarcica za duduka poput mene; otvoris fajl u tabu Input (radi i za mkv i za mp4 s tim da na mp4 sam dole ukucas ekstenziju - radi mkv po difoltu...), odes na tab Global, kazes mu lepo kako hoces da ti isparca fajl (mozes da mu kazes i na koliko komada, lako je za snaci se) i... ta-da! Uredni komadi videa koje Nero moze da sazvace, bez gubitka na kvalitetu slike i zvuka. Ne mora nista da se otpakuje, prepakuje... Svi fajlovi su celina za sebe i bez problema sljakaju cak i u Media Player-u. Pri tome, ceo proces ne traje ni pet minuta (za fajl od oko 2,3Gb). Samo jos da pretabam prevode (zbog timing-a) u SW i spremno za narezivanje. Milina...
Jos jednom, hvala vam, svima, ipak sam nasla odgovor na forumu, i to na neocekivanom mestu! Pozzz! Thumbs Up

Informacija je korisna i trebala bi biti sticky.Drago mi je da si našla sebi rešenje koje će verovatno pomoći svima koji se tek upoznaju sa mkv fajlovima tih veličina.

-------------

Ispiši stranicu | Zatvori Prozor

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd. - http://www.webwiz.co.uk