Web: Titlovi.com
Kategorija: Filmovi i serije
Ime foruma: Titlovi.com Vam sa ponosom predstavljaju - filmovi
Opis foruma: Ovdje možete naći informacije o filmovima
URL: https://forum.titlovi.com/forum_posts.asp?TID=30018 Datum ispisa: 05.Lipanj/Jun.2026 u 08:29 Verzija Softvera: Web Wiz Forums 11.01 - http://www.webwizforums.com
Tema: Edge of Darkness (2010)Objavio: luka0037
Tema: Edge of Darkness (2010)
Datum objave: 18.Prosinac/Dec.2009 u 18:22
Kad država zataškava zločin
Istražujući motive ubistva svoje ćerke, Tomas Krejven otkriva zaveru na visokom nivou i dovodi i svoj život u opasnost. Mel Gibson se ulogom u filmu "Edge of Darkness" („Ivica tame") vraća na veliki ekran posle pauze od sedam godina.
"Edge of Darkness" („Ivica tame"), sa Melom Gibsonom u glavnoj ulozi, je filmska adaptacija istoimene Bi-Bi-Sijeve televizijske serije iz 1985. godine.
Trejler za film "Edge of Darkness"
Priča filma govori o iskusnom policajcu iz Bostona Tomasu Krejvenu (Gibson), čija je ćerka jedinica (Bojana Novaković), politička aktivistkinja, ubijena ispred njegove kuće.
Krejven zatim započinje istragu da bi saznao istinu o tom zločinu i pri tom otkriva detalje iz tajnog života svoje ćerke i postaje uvučen u svet korporativnih mahinacija i nezakonitih postupaka vlasti.
Njegova potraga za odgovorima neće proći neopaženo i zato će Krejven postati meta agenta CIA (Rej Vinstoun, iz filmova „Dvostruka igra", „Beovulf" i „Indijana Džouns IV"), zaduženog za uklanjanje dokaza o zakulisnim radnjama.
Ovaj film je prvo ostvarenje u kojem glumi Mel Gibson, još od 2002. godine i filma „Znaci".
Ulogu Krejvenove ćerke tumači Bojana Novaković, koja je rođena u Srbiji, ali se sa roditeljima preselila u Australiju kada je imala sedam godina.
Novakovićeva radi i kao prevodilac, a na filmu je debitovala sa petnaest godina i glumila u više ostvarenja, od kojih je najpoznatije "Odvuci me u pakao".
Za ulogu u seriji "Marking Time", Bojana Novaković je 2003. godine dobila AFI nagradu za najbolju glavnu žensku ulogu u televizijskoj drami ili komediji.
Prvobitno, bilo je planirano da ulogu agenta CIA igra Robert De Niro, ali je on zbog kreativnih nesuglasica napustio projekat.
Budžet za film "Edge of Darkness" bio je 90 miliona dolara, a premijera je zakazana za 29. januar.
-------------
Odgovori: Objavio: darije
Datum objave: 28.Veljaca/Feb.2010 u 21:53
Žalosno je da posle 7 godina apstinencije, živa legenda Mel Gibson snimi ovakvo, oprostićete mi - sranje. Čak ni on nije uspeo da "pobegne" od gluposti celog projekta, koji ga je bukvalno usisao u svoje ništavilo. Ovoliko plitak i neubedljiv film nisam odavno gledao, pa da nisam pogledao kompaniju, pomislio bih da je ovo neko "remek belo" mokbaster šampiona "The Asylum"-a!!
-------------
Objavio: bojanadj
Datum objave: 22.Ožujak/Mar.2010 u 23:43
Ma, nije baš tako, može biti po malo i zanimljivo ako nisi gledao trejler i čitao Lukinu najavu za film (poznato je da moj dragi kada piše o filmu kaže i što treba i što ne treba ).
Sad sam odgledala film. Nije baš tako kao što šef kaže (mislim, već nam je poznato da šef u poslednje vreme ima problema da odgleda film koji će zadovoljiti njegov instančani ukus- nije mu lako, te mu ne zamerajte mnogo ) Elem, (ako me prestanete svi napadati na skajpu možda i sastavim post do kraja koji će imati bar malo smisla ) film nije toliko loš. Ne zahteva nikakav intelektualni napor, možete komotno da ustajete po vodu, piće, da odete do wc...Ima sladunjavih i glupavih momenata... Ali, opet, nije baš tako loše. Može da se odgleda, ugasi i izbriš sa hdd
------------- Life isn't about waiting for the storm to pass; it's about learning to dance in the rain...
Objavio: cudak_31177
Datum objave: 22.Ožujak/Mar.2010 u 23:53
Uopšte nije loš film. Juče ga gledao, a pre toga gledao onu odvratnoću od stare verzije (vibrator ). Ova je bolja.
Darije
-------------
Objavio: darije
Datum objave: 22.Ožujak/Mar.2010 u 23:54
Ja se ozbiljno brinem za vas. OZBILJNO.
-------------
Datum objave: 22.Ožujak/Mar.2010 u 23:57
darije piše:
Ja se ozbiljno brinem za vas. OZBILJNO.
Hvala brate. I mi tebe volimo
-------------
Datum objave: 22.Ožujak/Mar.2010 u 23:58
Brineš se za mene, šefe? Jao, kako je to divno
(ignorišemo činjenicu ZAŠTO se brineš za mene...bitna je pažnja )
------------- Life isn't about waiting for the storm to pass; it's about learning to dance in the rain...
Datum objave: 22.Ožujak/Mar.2010 u 23:59
-------------
Datum objave: 23.Ožujak/Mar.2010 u 00:02
Već mesecima vrebaš priliku da mi uputiš taj smajli
Ja sam tebi milion puta rekla, ti jesi divan, krasan, fenomenalan filmski kritičar () ali, šef je šef... džaba ti sve
Šefe, ne obaziri se na njega, još je potrešen zbog one jučerašnje izjave ljubavi pa pokušava da napadima poništi napisano
Objavio: novy78
Datum objave: 24.Ožujak/Mar.2010 u 23:50
Nije toliko los film Jeste da je Gibson mogao izabrati i nesto bolje za come-back i jeste da je radnja u mnogim delovima usporenija nego sto treba (neuspeli pokusaj ostavljanja umetnickog dojma,i guess),ali kakvi su danasnji filmovi,ovaj je jos OK
Objavio: jafforidza
Datum objave: 30.Ožujak/Mar.2010 u 02:05
Film koji nije ostavio baš neki utisak. Kao što kolega darije kaže (predvidljivo, dosadno...). Dijalozi u filmu su toliko neubedljivi da je to prosto neverovatno. Scene se smenjuju kao da su nabacane bez nekog reda. Skreće se pažnja sa glavne teme ka nekim zaverama koje gledalac prosto ne može da pohvata. Ko za koga radi, ko je protiv koga i iz kog razloga, ostalo je prosto nedorečeno. Obzirom da je film imao budžet od 80 miliona dolara, da ga je režirao čovek koji je režirao dva solidna filma o James Bond-u i da je glavni glumac Mel Gibson jednostavno nije na nivou zadatka. http://www.imdb.com/name/nm0000154/ -
------------- I hope for nothing, I fear nothing, I am free.
Objavio: icemaher
Datum objave: 31.Ožujak/Mar.2010 u 15:27
Jos kad joj je u pocetku poteklo krvi od nosa, znao sam da je izlozena
radioaktivnog materijala, a kamo li posle kad je povratila u tanjir
krv. Jbg, pratim mnogo krimi serija pa unapred znam sta se kome desava Mislio sam da kad je obrisao cerkinu krv sa svog lica i stavio krpu u neku casu, tu krpu mogao je odmah da pusti na proveru da li je nesto bila bolesna/ozracena, a on nije. Onda je uzeo primerak kose i opet nista nije proverio? E tek kad je nasao geigercounter onda se setio da pregleda sve, jbg da sam mu ja kolega vec bi sve sredio, ali ko mu je kriv kad je obican pandur, ajde neka bude detektiv
Inace o filmu, meni je dobar, znam da je na kraju onom direktoru sipao u usta radioaktivni jogurt
i posle toga vidim Gibsona u bolnicu i kako "odlazi" sa cerkom u raj.
Dobrih 90% sam pogledao od filma, ali kraj sam skoro prespavao(dobar
jastuk). Mogao bih danas ponovo da pogledam zadnjih 20min da vidim sta je sve bilo, ali 8/10 dobija od mene.
P.S. ovo je prvi put u istoriju foruma od mene da vidite ovoliki post
------------- https://www.tvtime.com/en/user/66431209/profile" rel="nofollow - TV TIME