Web: Titlovi.com
Kategorija: HI-TECH i informatički svijet
Ime foruma: Software
Opis foruma: Za sva pitanja, probleme i diskusije o programima.
URL: https://forum.titlovi.com/forum_posts.asp?TID=28978 Datum ispisa: 05.Lipanj/Jun.2026 u 10:54 Verzija Softvera: Web Wiz Forums 11.01 - http://www.webwizforums.com
Tema: RapidShare problemObjavio: faithlessmary
Tema: RapidShare problem
Datum objave: 04.Studeni/Nov.2009 u 14:45
Hocu da skinem nesto sa rapishare nesto. Pise error jer navodno vec skidam nesto, a ne skidam. Izbrisem history, cookies, promenim browse, nista. Skinem program za skidanje, i pise da moj IP vec skida nesto. Help
------------- Veži konja gde ti gazda kaže
Odgovori: Objavio: bubba ho-tep
Datum objave: 04.Studeni/Nov.2009 u 14:54
netko ti krade wireless signal
Objavio: MarkoZmaj
Datum objave: 04.Studeni/Nov.2009 u 14:54
restartuj modem-ruter ili preko cega s evec kacis na net I skini ovaj programcic, free je
------------- "Postoji izvesna sumnja da sam te umislio takvu,da zapravo nikad nisi bila ni nalik ženi po kojoj sam izvajao svoje ludosti."
Objavio: ByShebo
Datum objave: 04.Studeni/Nov.2009 u 14:55
Trebaš čekati 12-15 minuta između downloada. Ako ti se neda, promijeni IP adresu, connect-disconnect na network connections između svakog downloada pa čekaš samo onih minutu, minutu i pol. Meni se s tim nije dalo zezat pa sam uplatio premium. Za 4-5 eura mjesečno mi se nije dalo gubit živce.
Objavio: faithlessmary
Datum objave: 04.Studeni/Nov.2009 u 15:01
1. skinula sam universal share downloader to mu je isto kao to tvoje Marko pretpostavljam
2. restartovala sam komp = diskonektovala se, ali probacu opet sa diskonektovanjem
3. ne mogu da pravim pauzu jer nisam nista ali nista skinula mesecima sa rapidshare, dakle jos se mucim sa prvim fajlom, koji nece pa nece :(((((
Objavio: ByShebo
Datum objave: 04.Studeni/Nov.2009 u 15:08
Connect-disconnect-connect ti je jedini bitan. Promijeni IP adresu i to je to. Ovo ti je sve drugo nebitno.
Datum objave: 04.Studeni/Nov.2009 u 15:10
Ok, hvala p.s. ne znam da promenim IP adresu :((
Objavio: darije
Datum objave: 04.Studeni/Nov.2009 u 15:12
bubba ho-tep piše:
netko ti krade wireless signal
Kakvu konekciju imaš? Kakav IP?
-------------
Datum objave: 04.Studeni/Nov.2009 u 15:15
Kada bi mi neko ukrao samo delic signala, ja ga vise ne bih ni imala, toliko sam brza hehehe. Imam wireless
Datum objave: 04.Studeni/Nov.2009 u 15:27
hmmm i moj drug je imao problema sa wirelesom, nista nije mogao da skida sa rapida, jer je navodno delio ip sa nekim
------------- "Postoji izvesna sumnja da sam te umislio takvu,da zapravo nikad nisi bila ni nalik ženi po kojoj sam izvajao svoje ludosti."
Objavio: prijatel-MKD
Datum objave: 04.Studeni/Nov.2009 u 15:35
Ako je to WiFi "bezicni", ADSL podjelen na nekoliko ljudi u blizini a ima samo jednu IP konekciju za ruter = nema skidanja dok se ne resetuje ruter kod onoga koji ima dovodnu vezu.
-------------
0123456789 Само десет цифри, а толку многу главоболие! You can't take it to a philosopher for being stupid, if he wasn't he would've be a physicist.
Datum objave: 04.Studeni/Nov.2009 u 15:52
Uh prijatel ne znam, ne razumem te. U prevodu moj komsija je zvanicna bazna stanica sa veeeelikom antenom za nas 10-20-30 ne znam vec koliko korisnika. I ja imam malu antenu kojom od njega kupim signal, zvanicno i placam za sebe zvanicno i ne mogu da skinem sa rapidshara a pre sam mogla i zvanicno sam besna aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Objavio: bubba ho-tep
Datum objave: 04.Studeni/Nov.2009 u 15:55
vidiš da sam ipak bio u pravu...
Objavio: Coolrunner
Datum objave: 04.Studeni/Nov.2009 u 15:57
Imas tri opcije za koje ja znam:
1) Da nadjes na netu neki free proxy i skidas preko njega 2) Da kupis premium Acc 3) Da "dokupis" kod provajdera dinamicku IP sto je povoljnije nego da stalno kupujes premium Acc ako ti nije potreban
Objavio: prijatel-MKD
Datum objave: 04.Studeni/Nov.2009 u 16:04
to je to, svi vi 10-20-30 ili koliko da ste, imate jednu IP adresu. Ako neko skine jedan fajl od RS = ni on sam a ni ostale nece moci skinuti bilo sta od RS sve dok se ne resetuje konekcija "u bazu" i stime promeni IP. Rekonekcija cesto se vrsi i automatski od strane Iint.Serv.Provajd. na par sati, negdje 6h. negde na 8h. itd. i posle toga ce moci da se skine samo jedan sledeci fajl.
Kod RS ima razlicite varijante skidanja, za neki se ne ceka, za druge se ceka od minut do sat vremena, za neke vazi happy hour. Mozda ranije te fajlove nisu bili na cekanje.
-------------
0123456789 Само десет цифри, а толку многу главоболие! You can't take it to a philosopher for being stupid, if he wasn't he would've be a physicist.
Datum objave: 04.Studeni/Nov.2009 u 16:07
Nista videcu da vidim za taj proxu da se raspitam kako to ide, jer mi ova dva stvarno nisu hitna. Ionako je samo muzika u pitanju. Hvala vam svima, bas sam baksuz mali
Datum objave: 09.Studeni/Nov.2009 u 12:22
Opet ja. U vezi sa problemom, koji sam nasiroko izlozila u prethodnim postovima, da li je pametno da menjam IP na sledeci nacin: http://www.youtube.com/watch?v=dBD0q-Kbgso
Datum objave: 09.Studeni/Nov.2009 u 12:29
ja se sa tim nebi zezao
Datum objave: 09.Studeni/Nov.2009 u 12:35
hmmm ustvari, mislim da ne bi upalilo, bas sam idiot. Ja i kad krenem da skidam nesto sa rapida on mi kaze vasa IP adresa 212. bla bla vec nesto skida. Meni uopste IP ne pocinje tim ciframa, dakle ne treba da menjam svoj IP. Nista ljudi izvinite, ali taman se pomirim sa ovim problemom, a on me opet kolje hehehe
Datum objave: 09.Studeni/Nov.2009 u 12:39
pa ne znam kako si povezana na taj wireles, ali verovatno imas neku ruter... Ako imas ruter ili modem koji se sa kompom povezuju preko mreznog kabla onda ti na kompu pise IP adresa od kompa do rutera. A za dalje tj od rutera prema internetu je druga. Al sam ti objasnio sad ni ja ne razumem
Objavio: bojanadj
Datum objave: 09.Studeni/Nov.2009 u 13:42
Mila, Prijatej ti je već objašnjavao. Kod wir je problem što it imaš lični IP, ali za lokalnu wir mrežu, gledajući "očima" neta ( vas 20-30 koliko vas je na lokalnoj mreži), imate samo jednu IP. ako ti svoju promeniš, možeš samo sebi napraviti problem u očima lok mreže.
Ja lično kupujem premium acc...2000 dinara na 3 meseca i milina...skidam kad hoću koliko hoću i ne zavisim ni od koga
------------- Life isn't about waiting for the storm to pass; it's about learning to dance in the rain...
Datum objave: 09.Studeni/Nov.2009 u 14:47
bojanadj piše:
Mila, Prijatej ti je već objašnjavao. Kod wir je problem što it imaš lični IP, ali za lokalnu wir mrežu, gledajući "očima" neta ( vas 20-30 koliko vas je na lokalnoj mreži), imate samo jednu IP. ako ti svoju promeniš, možeš samo sebi napraviti problem u očima lok mreže.
Ja lično kupujem premium acc...2000 dinara na 3 meseca i milina...skidam kad hoću koliko hoću i ne zavisim ni od koga
Ma znadem draga, al thanks anyway
Objavio: oblak24
Datum objave: 09.Studeni/Nov.2009 u 15:11
meni juče cijeli dan pokazuje da su neki 'slotovi' popunjeni. da nema mjesta. da morem skidati jedino ak postanem premium član. ma moš misliti. idem sad opet vidjeti jel se kaj promijenilo. hm
Datum objave: 09.Studeni/Nov.2009 u 21:49
Ok, poslednji pokusaj (nadam se ). Otprilike sam provalila ko koristi toliko rapid share i zbog njega ne mogu ja da skidam to sto zelim. To sto mozda znam ko je mi i nije od neke pomoci, ali pade mi na pamet nesto. Postoji li neki programcic za rapidshare, nesto slicno utorrentu za torrente, gde ja recimo ubacim 3-4 linka i jedan se skida a ovi su na cekanju i krenu posle 15 min koliko treba da prodje izmedju dva skidanja?
Time bih predupredila ovog sto skida i sto me koci u skidanju
Datum objave: 09.Studeni/Nov.2009 u 21:51
Naravno da postoji (samo n eznam koliko će ti pomoći). Recimo da je preporuka program JDownloader.
-------------
Datum objave: 09.Studeni/Nov.2009 u 21:54
@ Darije, Thanks. Jednom sam posle ponoci uspela da skinem jedno dve pesme. Valjda je taj lik zaspao pa je IP bio slobodan. E kad bih tako uspela da se ubacim u nekoj njegovoj pauzi skidanja onda bi to bio bingo ja mislim, a?
p.s. Ako je to taj lik sto me koci , a sigurno jeste, cula sam da skida stalno filmove, knjige... uh.. mogao bi malo da se prebaci na torrent aman
Datum objave: 09.Studeni/Nov.2009 u 22:02
faithlessmary piše:
onda bi to bio bingo ja mislim, a?
-------------
Objavio: blackpearl
Datum objave: 09.Studeni/Nov.2009 u 22:02
A sta je s onim programima sto menjaju IP? ja davno to probala al nisam uspela da promenim
-------------
Datum objave: 09.Studeni/Nov.2009 u 22:08
Ne vredi da menjam IP jer uopste nije moj IP u igri, vec neki zajednicki za nas par korisnika wireless signala. Darije pogledacu video cim veceram :)
Hahaha da BINGO videcemo da li ce biti bingo
Datum objave: 10.Studeni/Nov.2009 u 02:42
mislim da se ovim programom istovremeno mijenja ip i on sam automatski radi s linkovima sve što treba. ja sam ostavila preko noći da mi skida simpsone i za 2 dana mi skoro skinuo pune dvije sezone (samo eto sada slotovi na rapidshareu više ne vrijede)... program se zove cryptload
Objavio: Movie Master
Datum objave: 10.Studeni/Nov.2009 u 08:36
RapidShare namerno blokira Free user-e u korist Premium user-a, naročito od 17h do 24h svakog dana osim nedelje(bar do sada), kada download brzina pada na 30-tak Kb/s.Jedino što se može je ostaviti USDownloader,Cryptload ili JDownloader da vrte linkove dok ih ne skinu, ma kad to bilo.IP Changer-i i skripte koje ih zamenjuju, služe da se izbegne ono čekanje od 15 minuta, što je eto Rapid dodatno zakomplikovao sa "zauzetim slotovima".Dok se ne seti neki vrli haker da i tome stane na kraj, skidaćemo na ovaj način jer ne može drugačije za džabaka.
-------------
Datum objave: 10.Studeni/Nov.2009 u 12:27
koliko sam ja primijetila njima su ti slotovi zauzeti cijeli dan. vrag ih odnesel.
Datum objave: 10.Studeni/Nov.2009 u 14:39
oblak24 piše:
koliko sam ja primijetila njima su ti slotovi zauzeti cijeli dan. vrag ih odnesel.
Da, a i što je najgore, ni programi za skidanje ne pomažu previše.Upravo skidam nešto i skinuo je (JDownloader) nekih 12% i prekinuo download, pa krenuo sa novim odbrojavanjem 15min.Vrteće ga tako možda ceo dan i ako ostavim tako, ujutro kad pogledam na komp. biće sve skinuto.Džabe nerviranje.Doduše, pročitao sam na jednom našem forumu da Rapid guši download prema IP adresama (svim koje su zabeležene na njihovom serveru) free usera koji mnogo skidaju (taj sam).
Na poslu recimo za sada taj problem nemam a i tamo skidam samo noću.
-------------
Datum objave: 10.Studeni/Nov.2009 u 14:52
a niš morat ću jedan mjesec kupiti account pa se ispucati do mile volje. :))
Objavio: outside
Datum objave: 10.Studeni/Nov.2009 u 15:01
pa zašto više uopće koristiti rapidshare,kad sve možeš skinuti sa privatnog torenta,i to besplatno,a brzine full,kao i kad imaš acount na rapidsharu..
Datum objave: 10.Studeni/Nov.2009 u 15:18
mah krenula sam skidati simpsone i naišla na stranicu di ima linkova na dosta sezona i svi rade. a kada sam skidala sa torrenta onda se vuklo po tjedan dana samo jedna sezona i stane na 30% i više ni mrdac. tako da.. torrenti su dobri kada ima puno 'seedova' ali kada nema onda je bolji rapidshare. a za privatne torrente ne znam i sumnjam da bih našla sve sezone simpsona.
Datum objave: 10.Studeni/Nov.2009 u 21:07
outside piše:
pa zašto više uopće koristiti rapidshare,kad sve možeš skinuti sa privatnog torenta,i to besplatno,a brzine full,kao i kad imaš acount na rapidsharu..
Razlog je jednostavan.Skineš film od 700Mb za dva i po sata, a onda moraš da ga seed-aš sledećih sedam dana da bi održao ratio.Tako priča o "besplatnom" skidanju otpada.Dok seed-am ne mogu da skidam, možda još jedan-dva filma za tih sedam dana.A provajder uredno podnosi na naplatu račun za ADSL.1700 din podeljeno na maksimum 12 filma mesečno, računica je prosta.Sa kablovskim internetom je malo bolja priča jer je veći upload, ali ni to nije rešenje.Uostalom, gotovo sve je moguće naći sa public tracker-ima i uglavnom zadovoljavajućim brojem seed-era koji imaju moćan upload za razliku od našeg jadnog 8 - 13Kb/s.Čega nema tu, ima na Share serverima, no strings attached, a čega ni tu nema, nema ni na private tracker-ima.
-------------
Objavio: icemaher
Datum objave: 10.Studeni/Nov.2009 u 22:31
outside je mislio na zamundu i arenu, tamo skidas i ne moras da seed-as, imaju oni valjda tamo aktivnih seed-era, ili seedbox-ova, kako god se zovu.
------------- https://www.tvtime.com/en/user/66431209/profile" rel="nofollow - TV TIME
Datum objave: 11.Studeni/Nov.2009 u 03:36
To nisu klasični private tracker-i kao recimo: [thebox], [waffles], [funfile], [crna berza] i sl., samo su seed-eri uglavnom iz Bugarske sa velikim upload-om i moraš biti registrovan kod njih da bi video i skinuo torrent.Mada, najavljuju i oni prelazak na private, sa obaveznim ratio-m.Dok ne urade tako, njihovi tracker-i su public (javni).
-------------
Objavio: elmindindic
Datum objave: 11.Studeni/Nov.2009 u 10:03
Postovanje prijatelji evo rijesenja da nemorate iskljucivat modem i palit ponovo svaki download preko rapidshare ima jedan program koji skirva IP adresu tj. ovaj prog. RShare.Plus 4.0 s njim ide sve fino. Sretno
Objavio: suadnovic
Datum objave: 18.Sijecanj/Jan.2010 u 23:03
@elmindindic
E momak, to bih cudo voleo da vidim. Nikakav Hide IP ne prolazi kod Rapid-a. Nemoj uzalud "paliti" narod osim ako nisi 150% siguran u to sto tvrdis.
Objavio: Sentinel
Datum objave: 18.Sijecanj/Jan.2010 u 23:18
koliko ja vidim to je samo download manager... nikakav proxy ili hider ili sta vec...
------------- Svi titlovi koje trebate a ne mozete ih NIGDJE naci, ili ste skinuli film prije TRI dana i jos nema titlova, nalaze se http://www.albinoblacksheep.com/flash/youare" rel="nofollow - OVDJE
Objavio: higuy
Datum objave: 19.Sijecanj/Jan.2010 u 23:04
Idi na tornet preko vidalia bundle. Nesto ala mreza proxy servera.