Ispiši stranicu | Zatvori Prozor

Isijavanje" najstrašniji horor svih vremena

Web: Titlovi.com
Kategorija: Filmovi i serije
Ime foruma: Filmovi i serije
Opis foruma: Novosti, izvještaji sa box officea, zanimljivosti... Sve u vezi s filmovima i serijama
URL: https://forum.titlovi.com/forum_posts.asp?TID=28934
Datum ispisa: 12.Lipanj/Jun.2026 u 02:57
Verzija Softvera: Web Wiz Forums 11.01 - http://www.webwizforums.com

Tema: Isijavanje" najstrašniji horor svih vremena
Objavio: AcaNDr
Tema: Isijavanje" najstrašniji horor svih vremena
Datum objave: 02.Studeni/Nov.2009 u 21:58

Filmski klasik glasovitog redatelja Stanleyja Kubricka Isijavanje (The Shining) najstrašniji je horor svih vremena, pokazala je anketa koju je provela internetska stranica Totalscifionline.com

Film "The Shining", snimljen prema istoimenom romanu Stephana Kinga, govori o poremećenom piscu koji namjerava da pobije članove svoje porodice u hotelu izoliranom od svijeta. Nakon što je prvi put prikazan 1980. godine , njegova popularnost je iz godine u godinu rasla, što ga je kasnije svrstalo u grupu neprevaziđenih ostvarenja iz filmske umjetnosti.

"I nakon skoro 30 godina, ovaj film je ostao jedinstvena studija o izolaciji, ludilu i paranoji. Prizori straha i sjajna gluma Jacka Nicholsona garancija su da gledatelji nakon filma noćima neće moći spavati", kaže Matt McAllister, urednik web stranice.

Scena u kojoj glavni lik sjekirom rasječe vrata, progura glavu kroz njih i vikne "Heeeere's Johnny" smatra se kultnim trenutkom u historiji horor filmova.

Na listi 10 najboljih horora našli su se i Rosemary's Baby Romana Polanskog te britansko kultno ostvarenje The Wicker Man, zatim Psycho, Jaws i Texas Chainsaw Massacre.

-------------
I don't try to be someone I'm not - I've always followed my heart and trance has always been my main sound.

- Armin van Buuren

Odgovori:
Objavio: darije
Datum objave: 02.Studeni/Nov.2009 u 22:13
Nisam neki preterani ljubitelj horora ali ako bih morao da navedem najbolji, onda je to svakako ovaj. Naravno, više od 70% "najboljnosti" ide na stranu Jack Nicholsona!!! 

-------------

Datum objave: 02.Studeni/Nov.2009 u 22:18
Originalno postovano od strane darije darije piše:

Nisam neki preterani ljubitelj horora ali ako bih morao da navedem najbolji, onda je to svakako ovaj. Naravno, više od 70% "najboljnosti" ide na stranu Jack Nicholsona!!! 

ovo je prvi put da se slažemo nas dvojica.

I ja mogu reći da mi je najbolji!!

-------------
I don't try to be someone I'm not - I've always followed my heart and trance has always been my main sound.

- Armin van Buuren

Objavio: Dr Dragan
Datum objave: 02.Studeni/Nov.2009 u 22:42
Za mene jedan od vodećih u horor žanruThumbs Up

-------------

Datum objave: 02.Studeni/Nov.2009 u 22:51
Originalno postovano od strane AcaN AcaN piše:

Originalno postovano od strane darije darije piše:

ovo je prvi put da se slažemo nas dvojica.

I ja mogu reći da mi je najbolji!!

aaaaaaaaaaa.......... insane Čuda su ipak moguća!!!!!! LOL

-------------

Datum objave: 02.Studeni/Nov.2009 u 23:19
ne nego sh*t happens :D

-------------

- Armin van Buuren

Datum objave: 02.Studeni/Nov.2009 u 23:24
A ono jes', u pravu si; mada, desi se i tebi da ti se svidi dobar film

-------------

Objavio: IvanBM
Datum objave: 06.Studeni/Nov.2009 u 21:28
Nema horora do The Exorcist iz 70-tih ili 80-tih

-------------
S Poštovanjem!
Ivan B.M.

Objavio: Vladika
Datum objave: 07.Studeni/Nov.2009 u 01:29
Nazalost ja se ne bih mogao sloziti, narocito ako se procita i knjiga. Kjubrik je izostavio neke vrlo vazne detalje. Ako bih vec morao da izaberem neki horor (najbolji) to sigurno ne bi bio ISIJAVANJE.

-------------
Vladika

Ispiši stranicu | Zatvori Prozor

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd. - http://www.webwiz.co.uk