Web: Titlovi.com
Kategorija: Filmovi i serije
Ime foruma: Titlovi.com Vam sa ponosom predstavljaju - filmovi
Opis foruma: Ovdje možete naći informacije o filmovima
URL: https://forum.titlovi.com/forum_posts.asp?TID=28063 Datum ispisa: 04.Lipanj/Jun.2026 u 15:37 Verzija Softvera: Web Wiz Forums 11.01 - http://www.webwizforums.com
Tema: 2012 (2009)Objavio: chlink
Tema: 2012 (2009)
Datum objave: 03.Listopad/Oct.2009 u 13:00
Nadam se da neće biti kao neki raniji filmovi slične tematike i verujem u dobru ekipu: John Cusack, Thandie Newton , Oliver Platt, Woody Harrelson, Danny Glover... Jedino što me brine jeste Roland Emmerich... Uostalom - videćemo...
da ne pisem ponovo, darije je vec skockao Nego sa nestrpljenje cekam ovaj film, ove je moji najbolji zanr ali retko kad ima kvalitetne filmovi sta mislim da ce da ovaj bude (kvalitetan). Znaci film izlazi u Novembar/studeni a kvalitetnu snimku ... sta znam i lepo bi bilo kad iskoci bilo sta za ovaj film da tu napisemo
Odgovori: Objavio: darije
Datum objave: 03.Listopad/Oct.2009 u 13:12
Tako sam sa oduševljenjem gledao još neke trailere za filmove slične tematike a kad sam odgledao film, automatski sam dobio još 700+ MB prostora na HDD-u. Nadam se da sa ovim neće biti tako.
-------------
Objavio: outside
Datum objave: 03.Listopad/Oct.2009 u 13:49
darije piše:
Tako sam sa oduševljenjem gledao još neke trailere za filmove slične tematike a kad sam odgledao film, automatski sam dobio još 700+ MB prostora na HDD-u. Nadam se da sa ovim neće biti tako.
+1
Objavio: jakaka
Datum objave: 04.Listopad/Oct.2009 u 12:25
Nadam se dobrom filmu, valjda se neću razočarati
Objavio: bubba ho-tep
Datum objave: 04.Listopad/Oct.2009 u 15:50
jakaka piše:
Nadam se dobrom filmu, valjda se neću razočarati
Također
Objavio: luka0037
Datum objave: 14.Listopad/Oct.2009 u 16:59
Originalni naslov:
2012
Žanr: ZF, film katastrofe, triler
Trajanje: 125'
Godina izdanja: 2009.
Zemlja: SAD
Izdavač/Distributer: Sony Pictures Entertainment
Linkovi: Službena stranica Imdb
Uloge: John Cusack, Amanda Peet, Thandie Newton, Danny Glover, Woody Harrelson
Režija: Roland Emmerich
Scenarij: Roland Emmerich, Harald Kloser
Producent/i: Roland Emmerich, Harald Kloser, Larry J. Franco
Kraj sveta "2012."
Novo ostvarenje Rolanda Emeriha govori o katastrofi koja preti da razori celo čovečanstvo, dok samo najbogatiji i najmoćniji imaju priliku da se spasu. Premijera u Srbiji 12. novembra. Uloge tumače Džon Kjuzak, Vudi Harelson, Deni Glover, Tendi Njutn, Amanda Pit.
Film Rolanda Emeriha "2012." govori o apokalipsi koja preti da razori ceo svet. Trejler za film "2012."
Posle neubičajenih aktivnosti i velikih eksplozija na Suncu, čitavom čovečanstvu preti istrebljenje.
Reakcija svetskih lidera na takvu katastrofu je pravljenje brodova koji mogu da izdrže nastupajuće nepogode.
U tim "Nojevim barkama" pridružiće im se najbogatiji ljudi sveta, dok je ostatak stanovništva osuđen na propast.
Posle katastrofe, oni treba da obnove uništenu civilizaciju i ponovo nasele Zemlju.
Neke od glavnih uloga igraju Džon Kjuzak, Deni Glover, Vudi Harelson, Amanda Pit, Tendi Njutn i Oliver Plat.
Džon Kjuzak igra vozača Džeksona Kurtisa, koji sanja da postane pisac.
On je razveden, a deca mu žive sa bivšom suprugom i njenim novim izabranikom, plastičnim hirurgom.
Jednom prilikom Kurtis vodi decu na izlet u nacionalni park "Jeloustoun".
Kada stignu, vide da su "Jeloustoun" zaposeli vojska i vladini naučnici iz razloga koje ne žele da otkriju u potpunosti.
Tamo sreću i radio voditelja, čudnog izgleda i još neobičajenijih ideja (Vudi Harelson).
On propoveda da svi signali upućuju na nastupajuću propast koja će početi u Kaliforniji, a zatim se proširiti na čitav svet.
Dalji događaji pokazaće da on i nije toliko blesav, kao što se čini.
Deni Glover igra ulogu predsednika SAD, koji učestvuje u svetskoj zaveri, a o tome ne obaveštava ni svoju ćerku (Tendi Njutn).
Majstor za filmove o katastrofama
Reditelj filma "2012" je Roland Emerih. On je poznat i kao scenarista i producent, prvenstveno "akcija" i filmova koji govore o katastrofama velikih razmera.
Na večnoj listi režisera, koji su svojim filmovima zaradili najviše novca, Emerih zauzima osamnaesto mesto.
Neka od najpoznatijih ostvarenja ovog režisera, rođenog u Nemačkoj, su "Dan nezavisnosti", "Godzila", "Univerzalni vojnik", "Patriota" i "Dan posle sutra".
Zaplet filma "2012" zasnovan je na drevnom verovanju naroda Maja, iz centralne Amerike.
Oni su konstruisali kalendar, koji se završava 20.12.2012. godine, pa je zbog toga nastalo verovanje da će tada nastupiti kraj sveta.
Premijera filma "2012" u Srbiji zakazana je za 12. novembar.
-------------
Objavio: Khevenhiler
Datum objave: 14.Listopad/Oct.2009 u 22:36
Jeste Emerih snimio "Zvezdanu kapiju" i njom direktno pokrenuo sve što je sledilo nakon nje, ali vidim da je jedan od likova u ovom filmu i predsednik SAD-a, pritom i crnac (Afroamerikanac), a sa tim nema nimalo zezanja!
Kad Emerih snima film u kojem se pojavljuje predsednik SAD-a, onda dobijete "Dan nezavisnosti" film toliko suštinski glup i politički korektan (PK) da kod mene izaziva mučninu! U prvih 5 minuta filma Džef Goldblum 3 puta opominje okolinu da reciklira.
Mnogima je promaklo da se u prvom filmu "Dosije X" Molder u uličici pomokrio po plakatu tog čuda nad čudima. To je o filmu imao da kaže Kris Karter.
U skoro svakoj SF seriji (a ja ih, bogami, skoro sve gledam) nađe se poneki posprdni komentar tog delca.
Kao reakcija na taj film Tim Barton je snimio "Mars napada" u kojem američki predsednik, gle čuda, ne spasava planetu i čovečanstvo, već mu se desi nešto drugo...
Očekujte predsednika kao Nou arkograditelja, još jednom spasioca čovečanstva, reciklažu, "Unconvenient Truth", PK, gej parove (ljudske i životinjske), PK, PK i PK.
Srećno sa filmom, ja ga neću gledati.
Objavio: chlink
Datum objave: 26.Listopad/Oct.2009 u 20:51
Nadam se da nisi u pravo, ali bas puno se nadam, znam da ce da ima takva sranja sta je do negde normalno za ovakav tip na filmova, ali nadam se da nece da bude bas kao sto ti pricas.
Objavio: IvanBM
Datum objave: 29.Listopad/Oct.2009 u 22:11
Film bi trebaop imati jako dobre efekte buđet mu je 200 milijuna, a Star treku 150 milijuna onda si možete misliti kakvi su efekti u 2012. Nadam se odličnom filmu katastrofe.
Meni su i ostal 2012 solidni ali ipak je Nostradamus 2012 najbolji od svih do sada jer su skoro svi 2012 filmovi od The Asylum Presents filmografske kuće, ali ovaj zadnji "2012 Supernova" još nisam skinuo ni gledao možda je dobar. ali ako gledamo između tih i Ovog 2012 onda sigurno znamo da je ovaj 2012 predobar film.
------------- S Poštovanjem!
Ivan B.M.
Objavio: darije
Datum objave: 29.Listopad/Oct.2009 u 22:21
Brate, to "2012: Supernova" je film produkcijske kuće "The Asylum", tako da... pa recimo, nemoj mnogo očekivati
-------------
Datum objave: 29.Listopad/Oct.2009 u 22:47
IvanBM piše:
Film bi trebaop imati jako dobre efekte buđet mu je 200 milijuna, a Star treku 150 milijuna onda si možete misliti kakvi su efekti u 2012. Nadam se odličnom filmu katastrofe.
Meni su i ostal 2012 solidni ali ipak je Nostradamus 2012 najbolji od svih do sada jer su skoro svi 2012 filmovi od Asya Presents filmografske kuće, ali ovaj zadnji "2012 Supernova" još nisam skinuo ni gledao možda je dobar. ali ako gledamo između tih i Ovog 2012 onda sigurno znamo da je ovaj 2012 predobar film.
Bas i zato mislim dabi ovo trebao da bude dobar film.
Datum objave: 30.Listopad/Oct.2009 u 17:24
darije piše:
Brate, to "2012: Supernova" je film produkcijske kuće "The Asylum", tako da... pa recimo, nemoj mnogo očekivati
DA to sam i htio napisati samo sam napisao krivo ime produkcijske kuće ja sam napisao asya umjesto The Asylum.
Jer 2 filma 2012 su od The Asylum produkcije jedino nostradamus 2012 nije i dobar je, a ovaj
2012: Supernova ak dođe prijevod budem skinuo i pogledao možda bude solidan, valjda nebu kao war of the worlds 2.
pozz
Ivan B.M.
Datum objave: 13.Studeni/Nov.2009 u 16:23
Danas je premijera nadam se dacemo ga brzo dobiti.
Datum objave: 15.Studeni/Nov.2009 u 12:57
2012.Cam.2009.Xvid.TA vec je izasao ali preporucujem da to ne spustate.
Objavio: Buki
Datum objave: 15.Studeni/Nov.2009 u 14:10
Da, čekati ću i ja bolju verziju, ova CAM je stvarno loša i može mi samo zajebati film.
Objavio: HeadBurn3r.
Datum objave: 15.Studeni/Nov.2009 u 15:14
I ja cu cekati makar R5..
Objavio: xyd
Datum objave: 16.Studeni/Nov.2009 u 04:51
znaci ne verujem kakav snimak, da ne ostavljam link za skidanje, pogledajte simple od verzije
2012 TS MD Xvid-LTRG
ja sam malo pre pogledao i ne mogu da se nacudim, izgleda kao barem R5, ali je zvuk uzasan, cekam sledecu verziju u kojoj ce najverovatnije da srede i zvuk
Datum objave: 17.Studeni/Nov.2009 u 02:24
Apokalipsa mami gledaoce
Film Rolanda Emeriha o apokalipsi „2012" prvog vikenda prikazivanja zaradio rekordnih 225 miliona dolara širom sveta i probio se na prvo mesto najgledanijih ostvarenja.
Film „2012", koji govori o globalnoj katastrofi, prvog vikenda prikazivanja se probio na prvo mesto liste najgledanijih filmova. Izjave reditelja Rolanda Emeriha i glavnog glumca Džona Kjuzaka
Poslednja epska priča o apokalipsi Rolanda Emeriha (režirao i „Dan nezavisnosti", „Dan posle sutra") zabeležila je zaradu od 225 miliona dolara širom sveta, saopštio je distributer Kolumbija.
U SAD i Kanadi, film je zaradio 65 miliona dolara i tako nadmašio i najoptimističnije prognoze.
Ostatak prihoda (160 miliona) ostvaren je u 105 zemalja, a najviši je bio u Francuskoj (17,2 miliona), Rusiji (15,3 miliona) i Emerihovoj rodnoj Nemačkoj (12,4 miliona).
Distributer filma Kolumbija saopštio je da je „2012" zabeležio rekordnu zaradu za originalni film (koji nije nastavak ili zasnovan na bestseleru ili poznatom brendu).
Ako se računaju svi filmovi, onda „2012" zauzima deveto mesto, a bolju zaradu prvog vikenda prikazivanja su ostvarili nastavci „Harija Potera", kao i ostvarenja „Spajdermen", „Ratovi zvezda" i „Da Vinčijev kod".
Rekordnih 394 miliona dolara zaradio je „Hari Poter i polukrvni princ" u julu ove godine.
Snimanje ostvarenja „2012", zasnovanog na majanskom kalendaru i drugim proročanstvima o kraju sveta, koštalo je 200 miliona dolara.
Studio Kolumbija se nadao da bi „2012" prvog vikenda mogao ostvariti prihod od 150 miliona na globalnom nivou, izjavio je Rori Bruer, Kolumbijin predsednik za svetsku distribuciju.
Moguće objašnjenje zašto je ovaj film naišao na fantastičan prijem kod publike pružio je i reditelj Roland Emerih.
„U poslednje vreme ima puno pesimizma. Ljudi pretežno misle da nas ne očekuje sjajna budućnost, tako da, gledajući ovaj film, može da se dogodi da jednostavno budete uvučeni u sam scenario", kaže Emerih.
I glavni glumac Džon Kjuzak smatra da su sumorne prognoze naučnika o budućnosti planete doprineli interesovanju za ovakvu vrstu filmova.
„Ako postoji kolektivna zabrinutost zbog klimatskih promena i nuklearnog rata, onda bi ovaj film mogao ponuditi razrešenje do koga bi eventualno došlo", optimističan je Džon Kjuzak.
-------------
Objavio: Buki
Datum objave: 17.Studeni/Nov.2009 u 17:15
Ne znam, ali čuo sam od nekoliko ljudi koji su ga gledali u kinu da je film jako loš. Pogotovo sama priča filma...
Datum objave: 17.Studeni/Nov.2009 u 18:03
J*G sad si me zeznuo planirao am u kino ići gledati film, ali nakon što si ovo rekao neznam baš dali budem išao.
Ivan B.M.
Objavio: outside
Datum objave: 17.Studeni/Nov.2009 u 19:13
Buki piše:
Ne znam, ali čuo sam od nekoliko ljudi koji su ga gledali u kinu da je film jako loš. Pogotovo sama priča filma...
iskreno to i očekujem,jer već vidim kako amerikanci pobjeđuju smak svijeta,kao izgrađuju neke brodove,pa nemoj me zezat,ako je smak svijeta onda je smak svijeta,amerikanci se uvijek pokušavaju izvućiglupost
Objavio: Sentinel
Datum objave: 20.Studeni/Nov.2009 u 01:17
jel se isplati obarat ratio na torrentima?
------------- Svi titlovi koje trebate a ne mozete ih NIGDJE naci, ili ste skinuli film prije TRI dana i jos nema titlova, nalaze se http://www.albinoblacksheep.com/flash/youare" rel="nofollow - OVDJE
Objavio: dzindzin16
Datum objave: 20.Studeni/Nov.2009 u 15:54
volim ovaj zanr apokalipse i film mi nije los mada mi je za kompletan pozitivan utisak ipak nesto nedostajalo .... no snimajte ljudi sto vise ovakvih filmova jer im se uvek radujem .... pitao bih samo clanove jednu stvar -- da li se neko seca trejlera iz 2008 god za ovaj film koji se vise nigde ne moze naci? .. cini li se meni ili sam nesto gadno prebacio ili sam lud ali u njemu su kao "spasioci" ljudi bili vanzemaljci ?!?!?!!!!!????
Objavio: Titivillus
Datum objave: 20.Studeni/Nov.2009 u 16:49
dzindzin16 piše:
volim ovaj zanr apokalipse i film mi nije los mada mi je za kompletan pozitivan utisak ipak nesto nedostajalo .... no snimajte ljudi sto vise ovakvih filmova jer im se uvek radujem .... pitao bih samo clanove jednu stvar -- da li se neko seca trejlera iz 2008 god za ovaj film koji se vise nigde ne moze naci? .. cini li se meni ili sam nesto gadno prebacio ili sam lud ali u njemu su kao "spasioci" ljudi bili vanzemaljci ?!?!?!!!!!????
Nisi lud, ali si malo pobrkao filmove. Film na koji misliš je Knowing sa Nicolasom Cageom.
Objavio: dzindzin16
Datum objave: 20.Studeni/Nov.2009 u 18:04
ama nije "knowing" veruj mi ......... na trejleru ono kao cunami,zemlja se raspada i tako to a onda brodovi slecu na zemlju da pokupe ljude ....u jednom insertu pri kraju trejlera nesto kao neki alien drzi coveka za glavu ili mu je nesto prikljucio na istu(ne secam se bas)i on pocinje da se trese i drhti ... tako nesto ............. stvarno sam dugo cekao ovaj film i pratio sve trejlere koji su se pojavljivali ..... kada je ovaj nestao sa neta pojavio se onaj kraci od 1min i 15sec gde se veliki talas valja preko planine i brise budu svestenika sa sve njegovim zvonom .. heh ........ mislim da je tim trejlerom previse otkriven drugi deo filma tj nacin spasavanja ljudi pa je emerih promenio zavrsnicu ... a kazem jos jednom da je taj trejler iz 2008 jos ...
Datum objave: 30.Studeni/Nov.2009 u 00:49
2012 je ultimativni film katastrofe. Jedini način da se nadmaše razmere ovde prikazanog razaranja je da neko smisli filmski alibi za uništavanje čitavih galaksija. U međuvremenu, 2012 donosi spektakularne prizore zemljotresa u kojima nestaju delovi kontinenata, erupcija vulkana spram kojih je atomska bomba tek omanja petarda i cunamija koji uspevaju da zapljusnu čak i Mont Everest.
Prvi trenutak masovnog uništenja je zaista neverovatna sekvenca u kojoj se Kalifornija doslovno raspada. Emmerich je u samo nekoliko minuta uspeo da dovede u pitanje sve poznate i nepoznate zakone fizike u sceni koja je moguća isključivo na filmu i kao takva je savršeno zabavna.
Da je kompletan film na ovom nivou mogli bismo da govorimo o dementnom remek-delu u kome se orgija efekata koji simuliraju genocid majke prirode uspešno prodaje kao zabava uz kokice. Međutim, Emmerich ima i stalnu potrebu da glumi ozbiljnost, a to mu baš i ne ide.
Fokus u 2012 se prečesto pomera sa onoga što je srž filma (preživljavanje glavnog junaka i njegove porodice), na pojedine scene (Rio, Vatikan, Južno kinesko more, Indija, Vašington …) koje postaju samodovoljne morbidne razglednice, a pritom deluju krajnje usiljeno, rasplinjavaju film i ne donose ništa osim viška sporednih junaka i petparačke melodrame.
Ono što donekle vadi stvar je glumačka podela. John Cusack je uvek kul, bilo da igra prodavca ploča, plaćenog ubicu ili, u ovom slučaju, propalog pisca koji radi kao vozač limuzina. Chiwetel Ejiofor je krajnje ozbiljno shvatio ulogu mladog naučnika, dok se Woody Harrelson odlično zabavio u ulozi zaluđenika za teorije zavere iz kamp-prikolice.
Oliver Platt je uspeo da lik tipičnog ljigavog birokrate učini ljudskim i donekle simpatičnim, a Zlatko Burić u ulozi ruskog biznismena Jurija svojom pojavom i replikama nameće se kao kandidat za favorita (barem domaće) publike. Žene, pak, kao i inače kod Emmericha, nemaju baš najzahvalniju ulogu, a nešto slično se može izjaviti i za „rezervnog muža“ (Tom McCarthy) kome na čelu piše da neće dočekati kraj filma.
Oni koji su preživeli prethodne Emmerichove filmove i odlučili da se vrate po još trebalo bi da budu zadovoljni. Nakon prilično lošeg 10.000 B.C. novi film je povratak na dobro utabanu stazu koja je sad sve bliže logičnom ćorsokaku.
Međutim, Emmerich je koliko juče izjavio kako namerava da snimi nastavak Dana Nezavisnosti. Možda je zaista odlučio da uništi i po koju galaksiju…
-------------
Objavio: cudak_31177
Datum objave: 30.Studeni/Nov.2009 u 09:16
Meni je dosta ovakvih filmova, i više ih neću gledati. Ovaj je količinom gluposti pobio kočić, i kod njega stajem. Prosto ne mogu da izdvojim najnebulozniju scenu, ali "omiljena" mi je ona u kojoj limuzina proleće kroz zgradu koja pada
-------------
Objavio: yolix83
Datum objave: 30.Studeni/Nov.2009 u 10:05
Ja zadnji ovakav što sam pogledao je Armagedon Malo sam se poželio
Objavio: ByShebo
Datum objave: 30.Studeni/Nov.2009 u 13:03
2/10. I "The Day After Tomorrow" je mila majka za ovo. Dosadnijih likova se teško sjetit, a izdvojio bih jedino plavušu s pudlicom. Preskočiti obavezno ako imate pametnijeg posla.
Datum objave: 30.Studeni/Nov.2009 u 13:20
ako mi se ista svidelo to je komentar rusa na velicinu aviona u stilu naravno da je veliki napravljeno je u rusiji i jos scena kako se pali bentli
sve ostalo tesko sranje
iskreno lakse bih podneo film da je u njemu glumio brus vilis ili cak noris
-------------
Datum objave: 30.Studeni/Nov.2009 u 13:40
Čak Noris bi sprečio katastrofu i filma ne bi ni bilo!
------------- ...which is what good sci-fi is supposed to do - use the exaggerated canvas of futurism to comment on the world of today.
Objavio: bojanadj
Datum objave: 30.Studeni/Nov.2009 u 13:43
Pa da je glumeo Brus Vilis, ceo svet bi bio spašen , a da je glumeo Čak Sunce se ne bi usudilo da jače greje , Jezgro bi se još više stvrdlo a polovi se ne bi usudili ni da pomisle da se obrnu, te do smaka ne bi ni došlo
A to za Rusa sam i ja navela da je najjača scena...da ne spominjemo i to da 1 pilot i jedan "kopilot" sa 3 časa letenja upravljaju avionom kojim inače upravlja posada od 7 ljudi
------------- Life isn't about waiting for the storm to pass; it's about learning to dance in the rain...
Datum objave: 30.Studeni/Nov.2009 u 13:51
E, da je Čak bio pilot, ne bi mu trebao ni taj "kopilot".
------------- ...which is what good sci-fi is supposed to do - use the exaggerated canvas of futurism to comment on the world of today.