Web: Titlovi.com
Kategorija: Filmovi i serije
Ime foruma: Titlovi.com Vam sa ponosom predstavljaju - filmovi
Opis foruma: Ovdje možete naći informacije o filmovima
URL: https://forum.titlovi.com/forum_posts.asp?TID=27549 Datum ispisa: 06.Lipanj/Jun.2026 u 16:53 Verzija Softvera: Web Wiz Forums 11.01 - http://www.webwizforums.com
Tema: Banchikwang AKA The Foul King (2000)Objavio: darije
Tema: Banchikwang AKA The Foul King (2000)
Datum objave: 09.Rujan/Sep.2009 u 03:00
Glavne uloge: Kang-ho Song ... Dae-Ho Jin-Young Jang ... Min-young Jang Su-ro Kim ... Yu Bee-ho Goo Shin ... Dae-Ho's father
2001. godina na Milanskom festivalu, film je dobio nagradu za najboljeg reditelja...
Iako se radi o rvanju – ne tako zanimljivoj temi (bar za mene), znajući rad (i delo) Ji-woon Kim-a ali i Kang-ho Song-a ovo će biti sve samo ne glupi film o rvanju (izvinjavam se Mickey Rourke -u). Komedija koju je režirao prvi a u kojoj igra drugi može biti samo urnebesna!!!
WWF – svet za sebe. Detaljno uređena gluma svih “glumaca”, sve se odvija kao na “traci” ali šta biva kad dolazi neko hoće da bude rvač a ekstremno je netalentovan i nespreman da prihvati sva ta pravila? Dae-Ho je neuspešni bankarski činovnik koji jednostavno sv eradi pogrešno. Još kao mali je gledao rvanje i pogađate šta - imao želju da jednog dana i on bude u ringu. Igrom slučaj analazi trenera i kreće da trenira. Međutim, bez obzira koliko vežbao i trenirao ostaje na početku...
Kako je odlučio d aće uspeti mora pribegnuti prevarama… Koristiće sve što može kako bi došao do cilja, naš “makijavelista” će bosti viljuškama, ujedati zubima, gađati protivnike praškom za svrab, podmetati “nogu” svuda – i postati glavni negativac. Junak? Kralj – “The Foul King”!!
-------------
Odgovori: Objavio: darije
Datum objave: 09.Rujan/Sep.2009 u 18:41
Kolega Blank radi prevod za ovaj film i uskoro ga očekujte. Iskren da budem jedva čekam...
-------------
Objavio: Blank
Datum objave: 11.Rujan/Sep.2009 u 17:55
Jao, da sam znao da administrator nestrpljivo ceka, ukljucio bih se u turbo brzinu.
darije piše:
WWF – svet za sebe. Detaljno uređena gluma svih “glumaca”, sve se odvija kao na “traci”
Cini ti se. Pazi kad sam, u potrazi za znacenjima nekih rvackih pojmova, zalutao na domaci forum posvecen americkom rvanju. Stoji 'ladno anketa: "Da li sudije posteno dele pravdu?"....mislim, kapiram da tamo idu pretezno klinci, ali opet...
------------- ...rot and assimilate...
Objavio: cudak_31177
Datum objave: 11.Rujan/Sep.2009 u 17:59
Ovo dobro izgleda... mora se gleda... još Blank prev'o... biće morbidarija... good...
-------------
Objavio: Blank
Datum objave: 14.Rujan/Sep.2009 u 00:46
Samo da javnem zainteresovanima da je titl postavljen. Enjoy.
------------- ...rot and assimilate...
Objavio: joya
Datum objave: 14.Rujan/Sep.2009 u 00:51
Svaka čast braca na prijevodu... Mada ovo nije tema za to ali nema veze...
------------- Nije ko što nije, jer da jeste bilo bi, a nije!
Objavio: cudak_31177
Datum objave: 14.Rujan/Sep.2009 u 01:13
Kako nije Joya? Ovo je prevod za ovaj film, tome i služe ove najave...
-------------
Objavio: darije
Datum objave: 14.Rujan/Sep.2009 u 18:10
Blank piše:
Samo da javnem zainteresovanima da je titl postavljen. Enjoy.
O hvala , hvala...
-------------
Objavio: bubba ho-tep
Datum objave: 25.Sijecanj/Jan.2013 u 01:23
Ovo nikako da pogledam, jel valja?
Objavio: darije
Datum objave: 25.Sijecanj/Jan.2013 u 15:58
Sumnjaš? cccc...
-------------
Objavio: bubba ho-tep
Datum objave: 25.Sijecanj/Jan.2013 u 16:10
ništa onda, morat ću upalit tv
Objavio: puppet_master
Datum objave: 10.Sijecanj/Jan.2023 u 16:11
Pa, na moju žalost, The Foul King ipak prvenstveno počiva na zbilja uvek sjajnom Song Kang-hou, gde zapravo ni inače odličan reditelj (A tale of two sisters, A Bittersweet Life, The Good, the bad and the weird, I saw the Devil...) ne uzdiže odveć uzbuđenja, niti scenario nudi previše zabave, u eto zapravo prvenstveno možda ipak drami o povučenom, tihom momku koga lema ko stigne, šef na poslu, klinci po ulici, oca samo nervira, devojci koja mu se sviđa ne sme prići...da bi ga, od svih gluposti sveta, šou-rvanje uputilo na samopouzdanje koje mu je oduvek i u svemu falilo.
Nije to loša tema, nije strašno ni to što je film zatočen negde između ozbiljnosti i komedije, već mi je problem bio to što prosto nigde, meni, posebno ne vodi čitavu priču, suviše je sve standardno, očekivano, ponešto i nezaokruženo, sa akcentom koji zna da pobegne ili se sakrije u nedovoljno efektnim scenama. Daleko je od lošeg, svaki kadar Song Kang-hoa je meni uvek uvod u zabavu, ovde tek meni nedovoljno naglašenu, upitno efektnog sveukupnog doživljaja ili kraće, očekivao sam makar malo više od filma.