Ispiši stranicu | Zatvori Prozor

AVIAddXSub v9.3 - dodavanje prevoda avi

Web: Titlovi.com
Kategorija: HI-TECH i informatički svijet
Ime foruma: Uputstva
Opis foruma: Ovdje ćete naći detaljna uputstva za programe iz raznih oblasti. Video obrada, audio obrada, Photoshop, izrada animacija...
URL: https://forum.titlovi.com/forum_posts.asp?TID=27212
Datum ispisa: 04.Lipanj/Jun.2026 u 23:14
Verzija Softvera: Web Wiz Forums 11.01 - http://www.webwizforums.com

Tema: AVIAddXSub v9.3 - dodavanje prevoda avi
Objavio: stanko1969
Tema: AVIAddXSub v9.3 - dodavanje prevoda avi
Datum objave: 23.Kolovoz/Aug.2009 u 01:59
Da li moze neko da objasni kako se radi sa ovim programom?

Originalno postovano od strane icemaher icemaher piše:

Za mene do sad najbolji program:
AviAddxSubs 7.0

Download: uploads/31568/AVIAddXSub_7.0.rar - AVIAddXSub_7.0.rar
ili ako hocete noviju verziju: uploads/31568/AVIAddXSubs9.9.rar - AVIAddXSubs9.9.rar

Podesiti kao na sliku:

s tim da za veći TV može se stavljati veći font.
Ako je standardni tv (50tak cm) kao kod mene, veličina 24 može ako je najduži red do 42 znaka. To se može provjeriti tako što se otvori titl u SW titl pa Ctrl+Alt+I i piše tamo.
Ako ima max 37 znakova, može se staviti veličina 26-27.
44 znaka, 22 veličina. To govorim iz iskustva, sve sam testirao, nisam nigdje našao uputstvo.
To zavisi i od fonta koji izaberete. Ja koristim samo Trebuchet MS i za njega sam provjeravao.
Odčekirajte Break Long Lines da bi automatski smanjio ako nešto ne mogne stati u jedan red.
Ako treba crna podloga, check-irajte Opaque Box. Pošto to nije baš lijepo, radije stavite Outline Size na 3, dobro će se vidjeti i na svijetloj podlozi.
Može se dodati više titlova, a veličina fajla se vrlo malo poveća.
Može se npr. u prvom ostaviti bez podloge, u drugom sa podlogom, pa kad idu potpisi glumaca, onda gledaš sa podlogom, a kad prođe, prebaciš na onaj bez podloge.

Kad se otvori program, na dnu, iznad dugmeta Create Subtitled...
ima polje gdje piše:
Output folder.
Ako je prazno, .divx fajl će biti tamo gdje je i .avi.
Ako se upiše npr.
C:\Users\ime_racunara\Desktop biće na desktopu. Klikom na ... bira se gdje da ga postavi.

Autor: MilanRS

A sad:

Testirano od mene veceras na ps3 i daje ODLICNE rezultate:

Dakle, standard epizoda hdtv 624x352 16:9
stavite font 20, Trebuchet MS

najbitnije:
za 29" vivax flat tv, oni sa velikog poklopca iza ovo kazem da me razumete za kakav tv pricam
podesite vertical position 470

za plazmu 42" 852 x 480, valjda 480p
podesite vertical position 480, a mozete i 470.

za dvdrip rezoluciju 720x304
ostaje sve isto, samo podesite na 430-450(testirano na film Fair.Game.2010.DVDSCR.XViD.AC3-T0XiC-iNK)

Pravi divx fajl za 20sek-1min

Minimalno preskace iznad crne podloge ali je odlicno za citanje, ne smeta mu bela podloga, sve se lepo cita. Mozete testirati jos uvek, imate test mode, probajte na 485, 490, sto vecu cifru stavljate, to vise spustate prevod dole,  ne gubite nista, a dobijate film+prevod za manje od 1minWink
Za video fajl rezolucijom 852x480 (480p), podesavanja moraju biti ovako:

Zbog vecu rezoluciju postavljate prvo veci prostor koji ce zauzimati subtitle bitmap:
852x700, sto znaci za 720p morate nova podesavanja, jos veca rezolucija za subtitle bitmap, jer nikako ne bi mogli da spustite prevod dole ako ne podesite prema rezoluciju.

horizontalnu sredinu prevoda odredjujete kad podelite 852 sa 2 = stavio sam na 420 za probu i odlicno je.
Vertikalnu poziciju prevoda stavljamo da je na crnu podlogu pa tako stavimo vrednost 670
Font povecamo na 27 ili 28, kako god vam treba.
Testirano, na ps3 radi odlicno.Big smile Nadam se da ce nekome ovo pomociBig smile[/quote]

Odgovori:
Objavio: Movie Master
Datum objave: 23.Kolovoz/Aug.2009 u 20:22

To je mali besplatan program za dodavanje titla avi fajlu za kućne DVD plejere koji imaju recimo premali font za DivX,loš položaj u slici ili možda čak i ne pordžavaju titlove za DivX.Dobija se kontejner kao recimo mkv sa ekstenzijom .divx u kojem su avi i titl,ali je titl kao na DVD-u i može da se isključi,da se pri pravljenju tog kontejnera postavi veličina fonta,boja i položaj na ekranu.Jedino je pitanje da li tvoj DVD plejer podržava takav kontejner i da li imaš uopšte takvu potrebu.

Detaljno uputstvo,doduše na engleskom imaš ovde:

http://www.calcitapp.com/AVIAddXSubs.php - http://www.calcitapp.com/AVIAddXSubs.php

Mislim da neće biti problem prevođenje na naš jezik,makar preko Google translatora.

-------------

Objavio: ifkas
Datum objave: 01.Studeni/Nov.2009 u 21:36
Jako korisan, ja njega koristim vec dve godine samo zbog ubacivanja prevod u divx (zbog moj PS3 jer on ne prepoznaje .srt fajlovi, a ako je ubacen u sam avi ondak ga prepoznaje preko opcija trougo -> subtitles on hehe Smile) jako ga preporucujem. I je vrlo jednostavan za koristenje. Pozdrav on je prvicno napravljen samo za PS3 ! Pa kasnije su dodali i druge opcije.

-------------
Cool one ...

Objavio: grujanikola
Datum objave: 13.Studeni/Nov.2011 u 21:34

Objavio: icemaher
Datum objave: 13.Studeni/Nov.2011 u 21:40
Vidim samo prazan post, ali nije stetno da ponovim ono sto znam oko ovog programa:
Originalno postovano od strane icemaher icemaher piše:

Za mene do sad najbolji program:
AviAddxSubs 7.0

Download: uploads/31568/AVIAddXSub_7.0.rar - AVIAddXSub_7.0.rar
ili ako hocete noviju verziju: uploads/31568/AVIAddXSubs9.9.rar - AVIAddXSubs9.9.rar

Podesiti kao na sliku:

s tim da za veći TV može se stavljati veći font.
Ako je standardni tv (50tak cm) kao kod mene, veličina 24 može ako je najduži red do 42 znaka. To se može provjeriti tako što se otvori titl u SW titl pa Ctrl+Alt+I i piše tamo.
Ako ima max 37 znakova, može se staviti veličina 26-27.
44 znaka, 22 veličina. To govorim iz iskustva, sve sam testirao, nisam nigdje našao uputstvo.
To zavisi i od fonta koji izaberete. Ja koristim samo Trebuchet MS i za njega sam provjeravao.
Odčekirajte Break Long Lines da bi automatski smanjio ako nešto ne mogne stati u jedan red.
Ako treba crna podloga, check-irajte Opaque Box. Pošto to nije baš lijepo, radije stavite Outline Size na 3, dobro će se vidjeti i na svijetloj podlozi.
Može se dodati više titlova, a veličina fajla se vrlo malo poveća.
Može se npr. u prvom ostaviti bez podloge, u drugom sa podlogom, pa kad idu potpisi glumaca, onda gledaš sa podlogom, a kad prođe, prebaciš na onaj bez podloge.

Kad se otvori program, na dnu, iznad dugmeta Create Subtitled...
ima polje gdje piše:
Output folder.
Ako je prazno, .divx fajl će biti tamo gdje je i .avi.
Ako se upiše npr.
C:\Users\ime_racunara\Desktop biće na desktopu. Klikom na ... bira se gdje da ga postavi.

Autor: MilanRS prijevodi-online.org

A sad:

Testirano od mene veceras na ps3 i daje ODLICNE rezultate:

Dakle, standard epizoda hdtv 624x352 16:9
stavite font 20, Trebuchet MS

najbitnije:
za 29" vivax flat tv, oni sa velikog poklopca iza ovo kazem da me razumete za kakav tv pricam
podesite vertical position 470

za plazmu 42" 852 x 480, valjda 480p
podesite vertical position 480, a mozete i 470.

za dvdrip rezoluciju 720x304
ostaje sve isto, samo podesite na 430-450(testirano na film Fair.Game.2010.DVDSCR.XViD.AC3-T0XiC-iNK)

Pravi divx fajl za 20sek-1min

Minimalno preskace iznad crne podloge ali je odlicno za citanje, ne smeta mu bela podloga, sve se lepo cita. Mozete testirati jos uvek, imate test mode, probajte na 485, 490, sto vecu cifru stavljate, to vise spustate prevod dole,  ne gubite nista, a dobijate film+prevod za manje od 1minWink
Za video fajl rezolucijom 852x480 (480p), podesavanja moraju biti ovako:

Zbog vecu rezoluciju postavljate prvo veci prostor koji ce zauzimati subtitle bitmap:
852x700, sto znaci za 720p morate nova podesavanja, jos veca rezolucija za subtitle bitmap, jer nikako ne bi mogli da spustite prevod dole ako ne podesite prema rezoluciju.

horizontalnu sredinu prevoda odredjujete kad podelite 852 sa 2 = stavio sam na 420 za probu i odlicno je.
Vertikalnu poziciju prevoda stavljamo da je na crnu podlogu pa tako stavimo vrednost 670
Font povecamo na 27 ili 28, kako god vam treba.
Testirano, na ps3 radi odlicno.Big smile Nadam se da ce nekome ovo pomociBig smile

-------------
https://www.tvtime.com/en/user/66431209/profile" rel="nofollow - TV TIME

Ispiši stranicu | Zatvori Prozor

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd. - http://www.webwiz.co.uk