Ispiši stranicu | Zatvori Prozor

Uputstvo za SubRip

Web: Titlovi.com
Kategorija: Uvod
Ime foruma: Upute za izradu i sinkronizaciju prijevoda
Opis foruma: Upute za izradu prijevoda i sinkronizacija, Subtitle Workshop, Time Adjuster, Subtitle Modifier, SUBSync...
URL: https://forum.titlovi.com/forum_posts.asp?TID=26796
Datum ispisa: 22.Srpanj/Jul.2026 u 01:10
Verzija Softvera: Web Wiz Forums 11.01 - http://www.webwizforums.com

Tema: Uputstvo za SubRip
Objavio: darije
Tema: Uputstvo za SubRip
Datum objave: 29.Srpanj/Jul.2009 u 03:00
Uputstvo je rađeno uz pomoć SubRip 1.50 Beta 4

Postupak „vađenja“ prevoda iz DVD-ja je praktično čitanje slika, kojima je prevod u DVD-ju predstavljen. Takođe, ukoliko vam je neko već, „izvadio“ prevod iz DVD-ja imaćete dva fajla idx/sub. Da ne bih ja više smarao, evo o čemu se radi:
   Imate VOB-ove (iz foldera Video_TS na DVD-ju) ili idx/sub fajlove koje moramo pretvoriti u .srt format. Ovaj postupak se zove OCR (Optical character recognition). Ukratko, da bi program koji koristi OCR mogao “sliku” titla (kao što je idx/sub) pretvoriti u tekstualni fajl, potrebna mu je baza znakova.
   Kad ripate engleski jezik najbolje je da koristiti neku od postojećih baza znakova (mislim da autor programa Subrip ima dosta dobru bazu, pa je pronađite na internetu). Ako ripate neki titl koji ima kvačice, kao srpski ili hrvatski, moja preporuka je da krenete sa praznom bazom znakova, koju kroz OCR postupak nadograđujete. Na kraju ripanja možete svoju bazu sačuvati.
   Otvorite Subrip. Ako krećete sa praznom bazom znakova, ne treba ništa podešavati. Ako imate svoju bazu znakova, učitajte je u Subrip. Kliknite na Character Matrix -> Open Character Matrix File (Sl.1)

sl.1

Ja ću u uputstvu raditi sa praznom bazom i srpskim prevodom, kako bih vam pokazao kako se gradi vlastita baza znakova. Kliknite na File -> Open VOB(s) (Sl.2):

sl.2

Sada kliknite na Open IFO i učitajte vaš *.idx fajl ili neki od vts_0x_x  fajlova (ukoliko idete direktno sa DVD-ja). (Sl.3) Sad će vam se pod Language Stream prikazati jezici na kojima postoji prevod. Odaberite onaj koji vam je potreban.
  Sa desne strane (zaokruženo) vidite Clear Text File i Reset. Ako možete kliknuti na njih, znači da ste već prethodno nešto obrađivali pa će vam se titl koji sad obrađujete nadovezati na taj postojeći. U tom slučaju kliknite na oba. Zatim kliknite na Start.

sl.3

Program će pokrenuti OCR. (Sl.4) Kako vam je baza znakova prazna, program će vas pitati da umesto „slike“ N, unesete slovo (N). Zatim kliknite na OK (ili Enter). Postupak se ponavlja i za sledeće znakove. Kad program ponovno naiđe na znak N zameniće ga sa postojećim slovom/znakom u bazi. Znači nije potrebno ponovno unositi znak N. To znači da program “uči” ono što mu dajete kao „input“, a kako se vaša baza puni, sve ređe ćete morati unositi znakove...

sl.4

Na „putu“ pravljenja prevoda imaćete i italic ili bold slova. U tom slučaju možete kliknuti na kvadratić „italic“ ili „bold“ i nakon toga uneta slova će biti takva. Nakon završenog unosa, odčekirajte kvadratiće.

Kao što možete videti, prevod od 1105 redova, rađen „od nule“, bez ikakve baze je gotov za 23 minuta. (Sl.5)

sl.5

Takođe, možete srediti eventualne greške u prevodu (Sl.5). U prozoru u kojem vam se nalazi  vaš  tekstualni  titl,  kliknite  na  Corrections -> Post  OCR  Spelling  Correction.  Ovde  se ispravljaju neka slova, znakovi i greške nastale nakon OCR-a. Npr. | → I, ' ' → “, zatim nepotrebni razmaci između brojeva itd. Nakon što kliknete, otvoriće vam se novi prozor gde ne treba ništa menjati, samo kliknite na Correct.

Sad treba da sačuvate prevod. Kliknite na File -> Save As. Otvoriće vam se prozor kao na slici 6, gde ćete kliknuti na NO.

sl.6

Nakon toga program će UNICODE zameniti sa ANSI (Sl.7) Kliknite na SAVE i sačuvajte prevod na vašem HDD-u.

sl.7

Sada možete sačuvati i napravljenu bazu znakova:

sl.8

Kompletno ovo upustvo možete preuzeti u PDF formatu: http://netload.in/dateihjsxZAxQcb/Uputstvo%20za%20SubRip.rar.htm - http://forum.titlovi.com/uploads/2506/UputstvozaSubRip.rar - UputstvozaSubRip.rar

-------------

Odgovori:
Datum objave: 29.Srpanj/Jul.2009 u 03:00
Uskoro ću postaviti i uputstvo za skidanje nalepljenog prevoda.

-------------

Objavio: Bizarre_999
Datum objave: 29.Srpanj/Jul.2009 u 16:21
Clap Thumbs Up

Objavio: conja
Datum objave: 29.Srpanj/Jul.2009 u 22:56

Originalno postovano od strane darije darije piše:

Na tom uputstvu hvala unapred...........Clap

-------------
http://www.najforum.forumotion.com -

Objavio: cudak_31177
Datum objave: 29.Srpanj/Jul.2009 u 22:59
Originalno postovano od strane conja conja piše:

Na tom uputstvu hvala unapred...........Clap

+1 Clap

-------------

Objavio: Marili
Datum objave: 07.Sijecanj/Jan.2010 u 13:41
Mucim se sa pravljenjem matrice, sta raditi kad ti pokaze samo deo slova? Bilo bi sjajno kada bi nam stavio na raspolaganje neku vec napravljenu matricu, na internetu ne mogu nikako da nadjem :). Hvala!

Objavio: Kneginja
Datum objave: 07.Sijecanj/Jan.2010 u 13:56

Originalno postovano od strane Marili Marili piše:

Mucim se sa pravljenjem matrice, sta raditi kad ti pokaze samo deo slova? Bilo bi sjajno kada bi nam stavio na raspolaganje neku vec napravljenu matricu, na internetu ne mogu nikako da nadjem :). Hvala!

U takvim slucajevim kad ti pokaze samo deo slova ni dobra matrica ne pomaze.

Ponekad se to moze srediti u samom programu, u programu imas opciju

Advanced OCR Set Up i tu pokusavas nastimati sve dok ne uspije.

Btw, matricu koju koristim i prepoznaje masu slova mozes skinuti na:

http://rapidshare.com/files/331685605/ai4spam.zip

-------------
Sto me ne ubije... ide u moje memoare.

Datum objave: 07.Sijecanj/Jan.2010 u 13:56
Ne znam zašto ali ja uvek radim "od nule". Nikad ne koristim već gotove matrice. Mislim, to ti je 15-ak minuta po prevodu...

-------------

Objavio: Marili
Datum objave: 07.Sijecanj/Jan.2010 u 20:36
Kneginji, puno hvala jos jednom :)

Objavio: Kyle
Datum objave: 08.Sijecanj/Jan.2010 u 10:39
Moze li preko ovog programa da se izripuje tj. napravi engleski titl recimo za neki dvdrip od nekog filma?

Objavio: higuy
Datum objave: 08.Sijecanj/Jan.2010 u 10:59
Mozes da uradis rip bilo kojeg jezika koji se nalazi na dvd. Postoji jos veca matrica od one koju je kneginja, nadima tipa je Mtz. Link je:
http://www.mediafire.com/download.php?lytgybemz1z
Ukoliko bi tip fonta mogao da se skine sa prevoda, onda bi cela matrica mogla da se lako napravi.
Na netu postoji uputstvo za ovaj postupak.
Moguce je kasnije ispraviti sve greske manuelno na gotovom prevodu. Imao sa prilike da koristim obe matrice, dosta su dobre, najvecu frku prave nasa slova. Eh, Vuce, Vuce sta nam uradi.
Ovaj tutorijal je na engleskom, ali nije los:
http://jmoney.byethost15.com/PARTS%202%20and%203/PART3.htm

-------------
Anima Candida

Objavio: joya
Datum objave: 10.Sijecanj/Jan.2010 u 01:07
Imate program winsubitler koji sve to sam radi samo je teze doci do njega..
A ja bi napravio tutorijal kad bi ga pronašao...
Sve o njemu znam u dušu i najbolje on ripuje titlove i nema baze i zajebancija oko znakova...

-------------
Nije ko što nije, jer da jeste bilo bi, a nije!

Datum objave: 10.Sijecanj/Jan.2010 u 12:39
Ja sam ga jedno vreme koristio, i on radi po istoj semi kao subrip. Evo ti link za download.
http://www.afterdawn.com/software/video_software/subtitle_tools/winsubtitler.cfm - http://www.afterdawn.com/software/video_software/subtitle_tools/winsubtitler.cfm

-------------
Anima Candida

Objavio: prijatel-MKD
Datum objave: 10.Sijecanj/Jan.2010 u 16:05
winsubitler =/= winsubtitler

-------------
0123456789 Само десет цифри, а толку многу главоболие!
You can't take it to a philosopher for being stupid, if he wasn't he would've be a physicist.

Datum objave: 10.Sijecanj/Jan.2010 u 16:14
Misliš ≠ ?

-------------

Datum objave: 10.Sijecanj/Jan.2010 u 16:26
Da, mislio na U+2260 al eto nabrzaka.

-------------
You can't take it to a philosopher for being stupid, if he wasn't he would've be a physicist.

Datum objave: 10.Sijecanj/Jan.2010 u 16:31
Pa onda  si mogao napisati barNOT EQUAL TO, a ne ovako!!!

-------------

Objavio: cudak_31177
Datum objave: 10.Sijecanj/Jan.2010 u 16:48
Majko moja koji sitničar!!! LOL

-------------

Datum objave: 10.Sijecanj/Jan.2010 u 17:11
Ti bre sve bukvalno shvataš, šalimo se.

-------------

Datum objave: 10.Sijecanj/Jan.2010 u 18:44
Aha...
Ja se izvinjavam ali sam ja ovaj program imao bez instalacije neku verziju
koja je imala bazu već snimljenu kako treba pa je radio super....

-------------

Datum objave: 11.Sijecanj/Jan.2010 u 10:09
Ulazem belu milka cokoladu, onom ko mi na netu nadje winsubitler, jer mi se cini da je neko pojeo jedno t slovo.

-------------
Anima Candida

Datum objave: 11.Sijecanj/Jan.2010 u 12:10
Originalno postovano od strane higuy higuy piše:

Ulazem belu milka cokoladu, onom ko mi na netu nadje winsubitler, jer mi se cini da je neko pojeo jedno t slovo.

Ja cu da se kladim u dve milkice da si ti ovu salu uzeo za ozbiljno.
Ima free ver. 0.XX ali ona 1.7 radi samo 30 dana demo.
btw. Verovatno ove spam poruke bi trebale da se obrisu, jer ipak je ovo tema za uputstvo koe se odnosi na SubRip i ripovanje prevoda iz dvd, mislim da bi se i ti slozio stime.

-------------

Datum objave: 11.Sijecanj/Jan.2010 u 13:08
Originalno postovano od strane higuy higuy piše:

LOL

-------------

Objavio: B-52
Datum objave: 11.Sijecanj/Jan.2010 u 13:33

Ako ste mislili na http://www.divx-digest.com/software/winsubtitler.html - ovaj program , evo ja sam naso stariju verziju i ne znam dal vam odgovara..

http://www.megaupload.com/?d=SNQUK778

Datum objave: 11.Sijecanj/Jan.2010 u 14:54
Ebiga, ja sam progutao slovo i ne pomaze mi ovo ali hvala za linkove
i darije hvala i tebi za uputstvo....

-------------

Objavio: Marijana T
Datum objave: 10.Ožujak/Mar.2010 u 12:27

OK. Ovo je sve urađeno lege artis, prema datom uputstvu. Sa dva oridinalna DVD diska (pretdodno dekriptovana) skinula sam subtitles na engleskom jeziku u srt. formatu. Te sam subtitles prevela a prevode postavila na sajt. Vidim, ljudi ih ''skidaju'', što me raduje. E, a šta ja da radim? Ja ovakve prevode mogu da postavim samo ako originalne DVD diskove prethodno ripujem. To sam uradila i sad imam dva ripovana filma sa prevodom. Ali žao me originalnog DVD-a

Volela bih da i na njega nakačim prevode. Slika na DVD-u je ipak mnogo kvalitetnija. Kako se vraćaju prevedeni subtitles na originalni (dekriptovani) DVD? Mislim da tu treba još neki program pored ovog SubRip programa. Dugujem čokoladu onom ko mi pomogne da rešim problem.Smile

-------------
Kao svitanje i zalazak sunca, pojavljujemo se i nestajemo. Nekome smo toliko važni, a ustvari smo samo u prolazu.

Datum objave: 10.Ožujak/Mar.2010 u 13:11
http://forum.titlovi.com/dodavanje-prevoda-na-dvd-video-ts_t20291.html

ili

http://forum.titlovi.com/uputstvo-za-ubacivanje-prevoda-na-dvd_t11354.html

-------------

Datum objave: 10.Ožujak/Mar.2010 u 13:38

Hvala, Darije,

probaću da uradim prema datim uputstvima. Valjda će nešto ''upaliti''.

-------------
Kao svitanje i zalazak sunca, pojavljujemo se i nestajemo. Nekome smo toliko važni, a ustvari smo samo u prolazu.

Datum objave: 10.Ožujak/Mar.2010 u 15:26
Iskreno se nadam jer baš volim čokoladu

-------------

Datum objave: 15.Ožujak/Mar.2010 u 18:47
Mislim da cokoladu cemo podjeliti ja, Bojana-Spam-DJ i majstor joja za dan, dva. Bice kompletovano jos jedno upuststvo za zamjenu i dodaju prevode u originalni DVD disk. tj. dorada na vec postojece s kojim cini mi se da niko drugi nije uspeo da odradi zamjenu sem ja.

-------------

Datum objave: 15.Ožujak/Mar.2010 u 20:05

Originalno postovano od strane prijatel-MKD prijatel-MKD piše:

Mislim da cokoladu cemo podjeliti ja, Bojana-Spam-DJ i majstor joja za dan, dva. Bice kompletovano jos jedno upuststvo za zamjenu i dodaju prevode u originalni DVD disk. tj. dorada na vec postojece s kojim cini mi se da niko drugi nije uspeo da odradi zamjenu sem ja.

Ja sam uspela da napravim DVD po uputstvu koje je dao Yoya. Kvalitetniji DVD je odlicno ispao a jedan nabavljen u Kini (koji je očigledno piratski jer nije ni kriptovan) je nešto lošiji. (slova dobra a slika nešto mutnija nego na originalu)

Ipak, jedva cekam da vidim i tu vasu novu verziju. Unapred se radujem. Kad bi čokolada isla mejlom davno biste je svi dobili. A mozda vi i za to imate neko resenje.Big smile

Za sada cu (umesto cokolade) poslati prevod starog filma ''Song without End''. Ostalo mi je jos malo posla.

pozdrav svima.

-------------

Objavio: snezana038
Datum objave: 06.Travanj/Apr.2010 u 00:15
zdravo,

ja sam ovde nova i potrebna mi je pomoc, izvinjavam se unapred ako je neko vec postavio slicno pitanje :

kada downloadujem prevod sa win rar-om dobijam unable to load / invalid file

reinstalirala sam nekoliko puta win rar i uvek dobijam istu poruku, tako da ne mogu da koristim opciju drag and drop na GOP playeru gde mi je film bez title

sta da radim?

hvala

Datum objave: 06.Travanj/Apr.2010 u 00:20
A da ekstraktuješ prevod iz WinRAR-a?!?!?

Znači desni klik na winrar fajl i "Extract Here" i onda srt/sub/txt fajl "drag_i_dropni" u GOM plejer.

-------------

Datum objave: 06.Travanj/Apr.2010 u 10:27
Originalno postovano od strane snezana038 snezana038 piše:

zdravo,

ja sam ovde nova i potrebna mi je pomoc, izvinjavam se unapred ako je neko vec postavio slicno pitanje :

kada downloadujem prevod sa win rar-om dobijam unable to load / invalid file

reinstalirala sam nekoliko puta win rar i uvek dobijam istu poruku, tako da ne mogu da koristim opciju drag and drop na GOP playeru gde mi je film bez title

sta da radim?

hvala

Win.rar. je program za kompresiju  raznih fajlova, bas kao i Win.zip. Nekad ti za ovo ne treba ni jedan od tih programa jer je od WinXP pa naviše ''zip'' program već instaliran. (Win.rar je najkorisniji za ekstrakciju ''splitovanih'' fajlova, koji se obicno nalaze na Rapid Share sajtu).Nakon ekstrakcije dobiješ običan folder. Otvoriš folder i u njemu ti je prevod koji samo zakacis na film u nekom plejeru koji to dozvoljava. Ja volim VLC plejer, neki upotrebljavaju BS plejer, neki GOP. Vazno je da je ime filma i ime prevoda isto, do poslednje tackice. Ako nije, upotrebi opciju ''rename''.I to je cela mudrost. Mali problem nastaje ako prevod nije sinhron sa izgovorenom reci. Ali i to se lako podesava. Ja koristim ''Subtitle workshop'' ili ''Media Subtitler''. Ima jos tih programa. 

-------------

Objavio: LEMONZOO
Datum objave: 07.Travanj/Apr.2010 u 14:20
Može li ovo skidati titlove sa tv ripova, u naprimjer .srt format?

ja sam samo isprobao rip sa dvd-a.

Objavio: Movie Master
Datum objave: 08.Travanj/Apr.2010 u 23:25
Originalno postovano od strane LEMONZOO LEMONZOO piše:

Može li ovo skidati titlove sa tv ripova, u naprimjer .srt format?

ja sam samo isprobao rip sa dvd-a.

Ako pitaš za SubRip150b4, može, pod uslovom da je snimak kvalitetan, tj. da su slova u slici čistih boja i sa jasnim ivicama, kao kad snimaš sa TV. Posao oko podešavanja SubRipa je glavna stvar i od toga zavisi uspeh. Posle toga (ako dobro podesiš), sledi nekoliko sati ripovanja titla sa slike uz mnogo kuckanja slova koja će SubRip pokazivati (isto kao kod ripovanja sa DVD-a). Baš sam juče pokušao da ripujem sa VHS snimka "Project X", međutim snimak je loš, slika razlivena, slova mutna, pa sam odustao. Prilično je uspešno ripovanje sa DivX-a koji je rađen od DVDrip-a, samo su mu je nalepljen prevod (naravno, par sati rada), da bi se recimo taj titl iskoristio za neki drugi release. I na kraju, SubRip, kao što mu i samo ime govori, titlove pravi isključivo u SubRip formatu, tj. .srt.

-------------

Datum objave: 09.Travanj/Apr.2010 u 13:02
ima li iko voljan da napravi tutorijal ? hvala za info.

ova stvar bi bila korisna za serije, koje ljudi snimaju na tv-u.

Objavio: mveic
Datum objave: 05.Svibanj/May.2010 u 10:26
Kako skinuti titl iz TS datoteke .Filmje snimljen na sat resiveru u TS formatu i ima dvb titlove  kako ripati te titlove i skojim programom jer je suprip za dvd.

Datum objave: 05.Svibanj/May.2010 u 23:09
Avidemux ima neke opcije za ripovanje titlova, pa i iz TS fajlova, u srt. Nisam isprobao, tek par dana ga koristim. Očajno je spor u konverziji, ali otvara mp4 i konvertuje sa svim pogodnostma koje ima VirtualDub (samo zato ga koristim). Ako nabavim neki TS sa titlom, probaću pa javljam iskustva.

-------------

Objavio: Titivillus
Datum objave: 15.Listopad/Oct.2010 u 00:27
Odličan tutorijal. Clap Hvala.

Mislim, to ti je 15-ak minuta po prevodu...
I manje. Smile

Ja sam morao koristiti verziju SubRip 1.20 final, jer je ova SubRip 1.50 beta 4, za koju je rađen tutorijal, "odbijala suradnju". Za više od pola linija mi je pokazivala ovo:

Nakon više od pola sata ručnog unošenja mi je pukao film i skinuo sam stariju verziju koja radi bez greške. Za manje od 10 minuta sam napravio ono što bi inače trajalo satima. Ouch

Nema veze, bitno je da sad imam engleski titl za http://forum.titlovi.com/forum_posts.asp?TID=34049&title=winters-bone-2010 - Winter's Bone i da mogu najaviti prijevod. Wink

Objavio: CSInvestigator
Datum objave: 10.Veljaca/Feb.2011 u 20:32
Treba mi pomoć... Pronašla sam neke DVD-je koji sadrže prevode kojih na sajtu nema, pa bih da ih ripujem, ali nikako da uspem... Pročitala sam tutorijal sa sajta za SubRip, ali kad odradim šta tamo piše samo krene da se popunjava do 100%, a ne pita me za znakove?! I kad stigne do 100% ništa se ne dešava... Ne znam u čemu je problem...

EDIT: Sad pokrenuh nekako, videću da li će uspeti...

-------------
Your soul could never grow old, it's evergreen

Datum objave: 10.Veljaca/Feb.2011 u 20:43

Odabrala si jezik ?

Opcija Language stream, tu su nabrojani od 00 dalje, jezici, odaberes zeljeni, 

ako ne pise (nekad nema) kreni od 00, pa 01, 02... Isprobavaj.

Meni se to dogodi ako zaboravim odabrati jezik.

-------------

Objavio: icemaher
Datum objave: 10.Veljaca/Feb.2011 u 20:57
prebaceni postovi.Wink

-------------
https://www.tvtime.com/en/user/66431209/profile" rel="nofollow - TV TIME

Objavio: nebojsa66
Datum objave: 10.Veljaca/Feb.2011 u 20:59
Nitko ne može pobjeći od iceovog premještanja postova, pa čak ni šef'ca! LOLLOLLOL

-------------

Nisam lud, mater me testirala!

Datum objave: 13.Veljaca/Feb.2011 u 20:21
Uspela sam da izvučem prevod i snimila ga, ali kad sam ga otvorila vidim da nema kvačice... Šta sam opet zabrljala? LOL

-------------

Datum objave: 13.Veljaca/Feb.2011 u 20:28

Originalno postovano od strane CSInvestigator CSInvestigator piše:

Uspela sam da izvučem prevod i snimila ga, ali kad sam ga otvorila vidim da nema kvačice... Šta sam opet zabrljala? LOL

Vjerovatno si koristila matricu koji nema slova sa kvacicama.

Najcesce i nemaju, vec ih rucno unesemo, te tako napravimo vlastitu matricu sa nasim slovima.

-------------

Datum objave: 13.Veljaca/Feb.2011 u 20:33
Nisam imala nikakvu matricu, sama sam ukucava slova, i bile su tu, ali kad sam snimila kvačice su nestale Tongue
Pretpostavljam da sam zabrljala kod snimanja, zar ne?
BTW Još jedno pitanje - program me nijednom nije pitao za slovo -ć, već samo za -č, tako da je posle svuda stavio -č, i gde treba i gde ne treba...

-------------

Datum objave: 13.Veljaca/Feb.2011 u 20:45
Originalno postovano od strane CSInvestigator CSInvestigator piše:

Nisam imala nikakvu matricu, sama sam ukucava slova, i bile su tu, ali kad sam snimila kvačice su nestale Tongue
Pretpostavljam da sam zabrljala kod snimanja, zar ne?
BTW Još jedno pitanje - program me nijednom nije pitao za slovo -ć, već samo za -č, tako da je posle svuda stavio -č, i gde treba i gde ne treba...

Postavila sam ti matricu za engleski jezik, na donjem linku, pokusaj s njom.
Kad dodjes do nasih slova pitaće te za svako slovo s kvacicom posebno
te ih ukucas sama.
Obicno pohranim u ANSI da mi sacuva slova sa kvacicama.

http://www.fileserve.com/file/ujabq9V - http://www.fileserve.com/file/ujabq9V

-------------

Datum objave: 13.Veljaca/Feb.2011 u 21:46
Skinula, odradila sve... Opet me nije pitalo za slovo -ć, tako da je sada svuda -č...
A kada se pojavilo ovo:

Kliknula sam na NO, i snimila prvu verziju tako, a zatim sam snimila i drugu verziju kad sam izabrala opciju YES. Prva verzija mi nema kvačice, a druga ima... Confused

Ispraviću ručno slovo -ć, nema mi druge... LOL

-------------

Datum objave: 13.Veljaca/Feb.2011 u 22:00

Ako ti sacuva kvacice u UNICODE onda je i to ok,
dok se ne javi neko s jednostavnijim rjesenjem Wink
Kako prebacis u ANSI, vidi tu:

http://forum.titlovi.com/unicode-ansi-enkodiranje-titlova_t34274.html - http://forum.titlovi.com/unicode-ansi-enkodiranje-titlova_t34274.html

-------------

Objavio: oblak24
Datum objave: 18.Veljaca/Feb.2011 u 09:24
Bok!

Imam problem.
Znači, znam kako raditi sa SubRipom. Već sam ranije 'vadila' titlove pomoću tog programa i sve je štimalo.
Sada imam neki film koji se zove The Young Ones (Klub mladih). Moja mama ima želju pogledati taj film već jako dugo. To je stariji mjuzikl iz njene mladosti.

Krenula sam skidati prijevod (a ima samo na engleskom) i što se dogodilo:

titl je ispao ovako:

''Friday night
It's Friday
It's Friday night
to go home now
go home now
home now
Time to go home
Time to go home now
Friday night
It's Friday
It's Friday night
to get home now
get home now
home now
Got to get home
Got to get home now
myseIf aII smartIy dressed
aII smartIy dressed
smartIy dressed
Get myseIf aII smartIy
Get myseIf aII smartIy dressed
is the night to Iook your best
the night to Iook your best
night to Iook your best
to Iook your best
Iook your best...''

I tako čitav titl. Kao da je nešto udvostručeno. Film ne ide tako, a niti glumci pjevaju kroz cijeli film. Ispalo je čudno i ne znam u čemu je greška. Confused Ako bi netko mogao objasniti.

Hvala!

Objavio: MARIN88
Datum objave: 28.Veljaca/Feb.2011 u 22:42
Neznam kako cu namistiti subrip da mi oćitava žute zaljepljene titlove u videu??

ako ima neki jednostavniji program od subripa preporućite mi
ćini mi se da je on najjednostavniji

Možda bi triba neki broj ukucati u subripu za određenu boju??

Datum objave: 28.Veljaca/Feb.2011 u 23:33
Ne postoji nijedan program efikasniji od SubRip-a za tu namenu. Procedura je krajnje prosta:
1.Otvori video sa nalepljenim titlom (posebna komanda)
2.Drži desni taster na mišu i uokviri najduži red u titlu da bi odredio koliko je polje koje SubRip treba da čita tražeći slova.
3.Levim klikom u sredinu najdebljeg slova određuješ koje je boje titl.
4.Komandama za postavljanje obojenih polja iznad, ispod i između redova titla eliminišeš, koliko je to moguće, sve što nisu slova.
5.Pokreneš program i za svaki znak kucaš potrebna slova, ponekad cele redove, ponekad preskačeš ono što je program bezveze prepoznao kao slova... i tako par sati.

Ako su slova nejasna, slika čak i blago razmazana pa se slova ne razlikuju od slike, uopšte ne započinji posao. Manje ćeš se nervirati i brže završiti posao ako u Subtitle Workshop-u otvoriš film, određuješ redove i tajming, i prekucaš prevod sa slike.

Objavio: icemaher
Datum objave: 28.Veljaca/Feb.2011 u 23:43
vec ima tema za Subrip, premesteni postovi ovde.

-------------
https://www.tvtime.com/en/user/66431209/profile" rel="nofollow - TV TIME

Objavio: Beren
Datum objave: 03.Ožujak/Mar.2011 u 17:41
Pozdrav svima. Interesuje me da li je moguće pomoću Subripa izvući ćirilični prevod i ako jeste kako? Ja nisam uspio jer mi program uglavnom pročita samo dio slova.

Datum objave: 13.Svibanj/May.2011 u 12:00

SubRip ne funkcionise kad želim da ripujem subtitle sa nekih od DVD-a proizvedenih kod nas, iako na DVD-u postoji prevod. To su oni DVD koji se kupuju na kioscima po ceni od 99 din. pa navise. Sve uradim kako treba. Kod stranih DVD-a nema problema, kod ovih se u jezickom prozoru nista ne pojavljuje (osim rednog broja). Posto ne mogu da izaberem jezik, naravno da ne mogu nista da ripujem. Postoji li neki drugi program ili na postojeci SubRip treba još nešto dodati? Molim za savet. Unapred hvala.  

PS. Mozda o ovome ima nesto na forumu ali ja ne mogu da nadjem. U tom slucaju molim link.

-------------

Datum objave: 13.Svibanj/May.2011 u 17:46
Najverovatnije je titl nalepljen na sliku, tako da ćeš ga jako teško skinuti.
Može sa SubRip-om 150b4, ali je teško i dugotrajno. Mada to što kažeš
da se pojavljuju redni brojevi možda znači da titla ipak ima, probaj sa svakim.
Ako ipak nema ničega, definitivno je nalepljen na sliku.

Datum objave: 24.Svibanj/May.2012 u 12:44
nakon dugo vremena ripujem, pa sam naišao na probleme:

Ripujem sa idx/sub filea.

1. može li se podesiti boja i font, jer mi je ovako ružno:

2. Kada skenira slova, ide slovo po slovo, ali ode i između, kao ovdje za "op"

ne znam šta napraviti u tom slučaju.

Datum objave: 24.Svibanj/May.2012 u 13:40
Za idx/sub, batali SubRip, mnogo je jednostavniji i lakši za rad programčić Subresync.
Ima ga u instalacionom paketu za http://www.free-codecs.com/download/vobsub.htm - VobSub ili http://www.mediafire.com/?dk6xop7ctulogg1 - na ovom linku , gde je samo .exe fajl i potreban
VobSub.dll (ne instalira se, zajedno su u folderu koji ćeš izvući WinRarom ili 7-zipom gde ti
odgovara). Otvoriš idx i na Save As... izabereš koji format želiš (recimo Subrip - srt) i dalje
procedura teče kao  sa SubRipom, samo jednostavnije.

Zaboravih da pitam, ali nije ni sada kasno. Ako je u pitanju engleski titl,
imaš jednostavno i brzo rešenje, opisano u http://forum.titlovi.com/kako-konvertovati-idx-sub-u-srt-bez-kucanja-slova_t37634.html - ovom uputstvu . Wink

-------------

Datum objave: 24.Svibanj/May.2012 u 14:04
je, engleski je u pitanju, probat ću prvo kako-konvertovati-idx-sub-u-srt-bez-kucanja-slova_t37634.html - ovo uputstvo. 

hvala na pomoći

Objavio: exned
Datum objave: 02.Rujan/Sep.2012 u 16:51
ja imam problem,,,,prebacio sam original seriju na kompjuter,,,i sada,,,,prevod prve epizode sasvim normalno izvadim sa SUBRIP programom,,medjutim kad selektujem drugu epizodu ne krene mi prevod od 0 vec od  druge,trece minute :((( Kako rijesiti problem

-------------
Nedo

Datum objave: 26.Rujan/Sep.2012 u 01:50
zanima me kako razdvojiti prevod??? tj imam seriju od nekih osam epizoda! I kad sam upotrebljavo SubRip da izdvojim prevod za prvu epizodu sve je išlo o.k.!

ali,kada sam htio da izdvojim prevod za drugu epizodu nedostaju mi u prevodu prve dvije minute druge epizode :((
da li to znaci da su te prve dvije minute ostale na prvoj epizodi,obzirom da je ovo VTS

-------------
Nedo

Datum objave: 26.Rujan/Sep.2012 u 01:56
Ma kakav VTS, imas ti cudan problem za kojeg nemamo ponuditi resenje jer prvi put cujemo za takvu situaciju..

Dali su ti ostale u prvu epizodu? Pa otvori prevod u notepad ili Subtitle Workshop i vidi.
Kako to druga ep. ti pocinje od 2-3 min a ne od 0, objasni malo?

Ja i nisam siguran dali imas problem sa textom koji nedostaje ili samo vremena su u pitanju?
Uostalom, jel ti je taj DVD domaca produkcija ili original, zar nisu epizode svaka svoj VTS, ako je home-made moguce je i da je samo jedan VTS sa veci broj chaper-a u kojem slucaju trebas ripovati sav text odjednom u jednom fajlu jer i epizode su jedan kontinuirani film.
Daj bar sliku od fajlova koje imas u Video_ts folderu i info. koliko epizode ima i reklame.

-------------

Datum objave: 26.Rujan/Sep.2012 u 02:37

-------------
Nedo

Datum objave: 26.Rujan/Sep.2012 u 02:40
odmah da naglasim da nisam nesto profesionalan kad je u pitanju SubRip al me zanima kako da sad znam da li je prevod jedna cjelina?? Jer,kao sto sam rekao ,kad izdvojim prevod za drugu epizodu fali mi prve dvije minute prevoda! 

-------------
Nedo

Datum objave: 26.Rujan/Sep.2012 u 11:19
Znaci problem dolazi iz dvd-ja, od vts_01_1 do 7 ti su sve epizode a na 8 pise da je 26h sa samo 243MB.

Pokusaj sa "DVD Shrink" da smanjis velicinu DVD-ja i sa time ce se izvrsiti rekompilacija koja bi automatski mogla resiti problem.
Ili "DVDFab Platinum" (tako nesto se zove program) gde ces rekomilirati od DVD u DVD samo ces izbaciti reklame i menije tako da ostane samo video-dvd sto moze resiti problem i izlazni dvd od ove preograme da bude sa koregirana vremena i sve to.

-------------

Datum objave: 26.Rujan/Sep.2012 u 12:27
Ok! Al mi onda nije jasna jedna stvar,, kako je moguce da mi je subrip iz prve epizode izdvojio subtitle sasvim normalno,od pocetka do kraja! A ovdje,kad krenem na drugu epizodu ,onda nastane problem,,,i sta cu dobiti sa tom rekompilacijom?? mislim,malo mi nije jasno,pa ako ti nije tesko malo detaljnije,,ili eventualno ako imas neki link

-------------
Nedo

Datum objave: 26.Rujan/Sep.2012 u 15:44
Ne moze detaljnije, to su 50.000 stranice za detaljnije.
A ako udjes u IFOEdit i slicne programe izgubices se nacisto.

O prosto i jednostavno, rekompilacija moze srediti informacije za vremena kod duzine videa, i kad budu tacni neces imati problema sa ripovanjem prevoda.

To ti je org. disk ili direktni image od org. gde se neki ljudi igraju finte za zastitu od kopiranja i preradu. Stare finte, mislim da ce ti DVDFab automatski srediti sve to.

-------------

Objavio: Rancher
Datum objave: 06.Listopad/Oct.2012 u 04:34
Pošto vidim da su linkovi ka matrici ai4spam u ovoj temi mrtvi, a na internetu ju je teško naći, postavio sam je http://www.mediafire.com/?hida5d61r22cu2p - ovde . Nadam se da će ovaj link biti dugovečniji. Confused

Objavio: Numberguy
Datum objave: 17.Listopad/Oct.2012 u 10:25
Ima li neko od vas srpskoj cirilicnoj skriptu za sub rip?

Datum objave: 17.Listopad/Oct.2012 u 10:41
Evo jednu (SubRip_150b4), ali je mala pa mozda postavi jos neko ko ima sa veci broj fontova.
http://www.sendspace.com/file/op27ta - http://www.sendspace.com/file/op27ta

-------------

Objavio: Rancher
Datum objave: 17.Prosinac/Dec.2012 u 04:50
To je latinica sa kvačicama.

Datum objave: 09.Lipanj/Jun.2013 u 23:16
ja opet imam problem....sa dvd decrypter-om sam prebacio seriju na hard disk... ima nekih osam epizoda.. kad udjem u Sub Rip prevod prve epizode bude sasvim uredu..medjutim ,kada kliknem na drugu epizodu vidim da mi fali prve dvije minute...ako moze neko da pomogne...u prilogu slicice :) 

-------------
Nedo

Objavio: aleksayu
Datum objave: 30.Rujan/Sep.2013 u 08:10

Postovani,

Hteo sam   da vas zamolim , posto hocu da izvucem neki ruski titl sa dvd, radi prevodjenja

da li znate gde bih mogao da nadjem matricu za ruska slova-karaktere?

Unapred hvala

Objavio: NikolaJe
Datum objave: 21.Ožujak/Mar.2015 u 13:34
Ne mogu nikako da shvatim kako se vadi prevod...

Imam Fleet of Time 2015 1080p WEBRip x264 AAC-SeeHD
sa kineskim i engleskim prevodom koji idu istovremeno.
Može li nekako da se izvadi http://i.imgur.com/rTVWac5.png - engleski prevod?

Objavio: Atrahasis
Datum objave: 21.Ožujak/Mar.2015 u 14:50
Da li su titlovi hardcoded ili je u pitanju embedded .srt?

-------------
We shall not cease from exploration, and the end of all our exploring
will be to arrive where we started and know the place for the first time. ॐ⊙

Datum objave: 21.Ožujak/Mar.2015 u 15:59
Hardcoded su. Film mi se mnogo sviđa, ali ne mogu da prevodim bez klasičnog eng. prevoda... grin

Datum objave: 21.Ožujak/Mar.2015 u 16:11
Pa u tom slučaju ne možeš ni extract da uradiš, preostaje ti samo da sačekaš da izađe .srt na engleskom...

-------------

Datum objave: 21.Ožujak/Mar.2015 u 16:14
Mislim da može da se snimi, kao ljudi koji snimaju filmove na TV-u,
pa posle snime prevod nekim programom i on izbaci titl... grin

Datum objave: 21.Ožujak/Mar.2015 u 16:27
Pa verovatno da može! Ako ima takvih programa najverovatnije su zasnovani na http://en.wikipedia.org/wiki/Optical_character_recognition - OCR tehnologiji! Ako uspeš da nađeš tako nešto (ako se uopšte budeš zezao sa time) stavi ovde ime programa jer bi i meni značilogrin

P.S. Ja na primer koristim http://finereader.abbyy.com/ - ABBY FINEREADER za očitavanje teksta sa skeniranih pdf fajlova. Program te tekstove koji su u pdf-u, ali su u osnovi .jpeg, očita i pretvara u editable word... Sve u svemu to je prncip na kome funkcioniše OCR; program dakle čita sadržaj sa slike i konvertuje ga u editable text...

-------------

Datum objave: 21.Ožujak/Mar.2015 u 17:21
Originalno postovano od strane Atrahasis Atrahasis piše:

Ako uspeš da nađeš tako nešto (ako se uopšte budeš zezao sa time) stavi ovde ime programa jer bi i meni značilogrin

Našao sam http://www.prijevodi-online.org/smf/index.php?topic=12581.0 - uputstvo za ripovanje hardkodiranih titlova.

Verujem da film zaslužuje da i to naučim... LOL
Sad mi nije do toga, pokušaću za neki dan... grin

Datum objave: 21.Ožujak/Mar.2015 u 18:05
Pogledah uputstvo na brzinu... Samo ću reći - biće posla!Big smileUnhappy

-------------

Objavio: fAzazel
Datum objave: 21.Ožujak/Mar.2015 u 18:23
Koliko ja znam, http://forum.titlovi.com/ripovanje-hardkodiranih-titlova_t48650_p1078932.html#1078932 - ovdje već ima uputstvo za skidanje HC titlova.

-------------
My name is Legion, for we are many

Datum objave: 21.Ožujak/Mar.2015 u 18:49
Sad i mi znamo. grin Thumbs Up

Objavio: NaEdenCovekBratMu
Datum objave: 21.Travanj/Apr.2016 u 17:25
Pokušavam da izvučem nalepljeni prevod sa .avi videa pomoću SubRip-om, ali mi izbacuje sledeću poruku: Confused

No suitable compressor could be found to give RGB32 images.
If the video does not appear in the video window, recompress.

Rešenje? Big smile Hvala.

-------------
https://goo.gl/hcghNH" rel="nofollow - | Repertoar https://goo.gl/GTXC59" rel="nofollow - | Selo | https://goo.gl/tsVsdQ" rel="nofollow - Nađi špijuna |

Objavio: engell
Datum objave: 15.Ožujak/Mar.2017 u 12:38
Pomoc !Zasto nece da mi ocita video u subrip?Ni u jednom formati .Pomozite

Ispiši stranicu | Zatvori Prozor

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd. - http://www.webwiz.co.uk