Ispiši stranicu | Zatvori Prozor

Problemi, predlozi, sve u vezi Foruma

Web: Titlovi.com
Kategorija: SAJT I FORUM
Ime foruma: Predlozi, pitanja, problemi, kritike...
Opis foruma: Ovdje nas možete pohvaliti, pokuditi, predložiti nešto ili pitati za probleme, ali isključivo u vezi foruma. Ovo nije mjesto za potražnju prijevoda i pitanja kad će se neki pojaviti!
URL: https://forum.titlovi.com/forum_posts.asp?TID=24770
Datum ispisa: 22.Srpanj/Jul.2026 u 11:35
Verzija Softvera: Web Wiz Forums 11.01 - http://www.webwizforums.com

Tema: Problemi, predlozi, sve u vezi Foruma
Objavio: darije
Tema: Problemi, predlozi, sve u vezi Foruma
Datum objave: 23.Ožujak/Mar.2009 u 16:36
Drago mi je da smo konačno prešli na novi software, ali ste takođe i sami svesni i to iz ličnog iskustva, da kada, recimo, instalirate novi Windows; on je svakako bolji od starog (čista Registry baza, "leti" kao lud...), ali mu fale sitna i fina i podešavanja kao što je imao vaš prošli OS. Tako je i ovde na forumu.
Najbitnija stvar je urađena. Sitna i sitnija podešavanja ćemo u radu "štelovati": nešto dodavati, nešto izbacivati... Sve u svemu veliki plus za novi software.

Ovde slobodno pišite sve trenutne probleme koji vas "zadese", kako bismo ih provereili i otklonili, a takođe pišite i predloge. One moguće ćemo razmotriti i verovatno usvojiti, OSIM PROMENE SKIN-a. ON OSTAJE CRN I TO JE TO!

Pozdrav ljudi i uživajte...Wink

-------------

Odgovori:
Objavio: Buki
Datum objave: 23.Ožujak/Mar.2009 u 16:50
Pa kao što sam već napomenuo, da se na prvoj (glavnoj) strani foruma vidi kao i prije zadnjih 15-20 aktualnih tema (i naravno veeeliki izbor novih smajlićaLOL).
Ostalo mi se čini da je sve već ispravljenoSmile

- ubačene aktivne teme.

Objavio: blackpearl
Datum objave: 23.Ožujak/Mar.2009 u 18:02

Predlozi :)

Originalno postovano od strane Vedder Vedder piše:

Jel moze da se sredi hiperlink? Jel koliko vidim sada samo moze da se unese link ne i text.

A drugo isto ako moze, da odvojis upload slika na sajt od kacenja slike s nekog drugog sajta (imageshack...)

Znaci klikom na ikonu da se automatski u polje sa pisanje poruke unese [img ] [/img], bez iskakanja pop up prozora.

A za upload na sajt da bude druga ikona i to da radi kao sada ova postojeca.

E da, popravi ovaj razmak izmedju redova

Ako sam dobro razumeo ovo što tražiš - sređeno je. Wink

-------------

Datum objave: 23.Ožujak/Mar.2009 u 22:43
E da, još dva pitanja ili prijedloga:
Ako postoji mogućnost da budu veći avatari...
...i da u potpis (signature) stane ipak malo više znakovaSmile

Datum objave: 24.Ožujak/Mar.2009 u 00:52
To će, ja mislim, teško ići... 

Videh novi predlog: bela slova na prvoj strani umesto narandžastih...

-------------

Objavio: Dngy
Datum objave: 24.Ožujak/Mar.2009 u 11:17
Ovaj prijedlog s bijelim slovima na naslovnoj strani čak i ja podržavam...

Objavio: bubba ho-tep
Datum objave: 24.Ožujak/Mar.2009 u 12:12
meni dobro pasu narancasta, zato su skinovi the way to go...

Objavio: iromafia111
Datum objave: 24.Ožujak/Mar.2009 u 12:21
Narančaste slova su OK. Osvježuju cijelu stranicu. Znamo da je Darije "grobar". Treba iskoristiti njegovu ljubav za crnom bojom, ali ne treba još i bijela slova za imena rubrika. Neće nas ljudi razlikovati od službene Partizanove stranice. LOL LOL LOL

-------------

Objavio: luka0037
Datum objave: 24.Ožujak/Mar.2009 u 12:30

aj pocetna sa nandzarastom i da nekako prodje ali kad udjete  u neki deo foruma  npr titlovi ono zbijeno  sarenilo ubi  oci .

bolje bi bilo da se vrate boldovana bela slova nego ova malokrvna nandzarasta

-------------

Datum objave: 24.Ožujak/Mar.2009 u 14:19

Ako odlucite da stavite belu boju onda barem ostaviti ovu kombinaciju s narandzastom, pa nek bira ko sta oce Embarrassed

Kao sto mafija kaze osvezenje je

-------------

Datum objave: 24.Ožujak/Mar.2009 u 14:21
Tako je, i ja to mislim...Wink

Datum objave: 24.Ožujak/Mar.2009 u 16:55
Evo od danas popodne na cijelom forumu je nekako font slova puno veći, jel netko zna u čemu je problem?Confused

Također vidim da se prevelo većina toga ali ove dvije stvari nisu:
(molim da se to ispravi)Wink

Objavio: BELI
Datum objave: 24.Ožujak/Mar.2009 u 17:08
Evo i mene.

Kao prvo:

Vratiti fontove, staru velicinu i staru boju - BELU.

Crno belo je najbolje, iako nisam partizanovac. Ne volim ovo silno sarenilo koje ubija i u oci i u mozak. Ja ovde dodjem da se odmorim od drugog internet sarenila, a sada i ovde sarenilo. Ko na vasaru.

Zadrzite vi softver, vratite stari izgled. Od novoga,  mogli bi da jednom razlucite jezik, hocete li srpskohrvatski ili engleski jezik. Ne da negde pise NEW , negde  PRETRAZI.

To mesanje je glupo.

-------------
"All truth passes through three stages. First, it is ridiculed. Second, it is violently opposed. Third, it is accepted as being self-evident."

Schopenhauer

Datum objave: 24.Ožujak/Mar.2009 u 17:17
Evo Buki me je pretekao i zapazio istu stvar, a ja samo da se nadovezem na dragu Vedderku da se sredi razmak izmedju redova. I velicina slova.......brate milismanji nismo u gerontoloskom  centru. Nosimo cvikere ali nismo coravi......to je samo estetski Wink 

-------------
"All truth passes through three stages. First, it is ridiculed. Second, it is violently opposed. Third, it is accepted as being self-evident."

Schopenhauer

Datum objave: 24.Ožujak/Mar.2009 u 17:24
Što se tiče ovih (trenutno narančastih) slova pošto neki žele bijele neki narančaste itd...
Mislim da bi barem za njih (samo za ta slova) trebalo uvesti mogućnost raznih boja, a ovo ostalo neka bude crno-bijelo kako ste i najavili da će biti...
Mislim da je to itekako moguće, a i svi bi tada bili sretni i zadovoljni...Wink

Datum objave: 24.Ožujak/Mar.2009 u 18:00
Evo, Buki i ja pokrecemo peticiju da se uradi ovo sto Buki rece.
Da se napravi jedan, klasican skin za nas koji to zelimo, i drugi, sareni za ostale, pa neka izabere ko sta zeli.

Ako je ovo najjednostavniji skin, ovaj default, jebga. Propala stvar.....
Dalje, kada kliknem negde unutar stranice, ma gde. Obavezno se selektuje neki post ili neki link. Nema vise hiperlinkvanja i umetanja teksta?

Ispravite to molim vas........i smanjite ova slova. Kod mene su na jedinici pa mi je krupno. Bas krupno!

Dalje, kada se odgovara, moze li se ubaciti opcija da se ispod odgovora vide postovi, da bi se mogli osvrnuti na njih. Upisati nesto sto smo hteli da upisemo i odgovoriti ljudima, a ne da moramo samo na quick replay kako bi videli iznad sta se pise i o cemu se pise.........

Ajd, u nadi da cete jedan deo srediti, pozdravljam vas. Pozdrav svima najvise onima koji budu ovo citali i pokusavali da dokuce sta sve treba..........

-------------

Schopenhauer

Datum objave: 24.Ožujak/Mar.2009 u 23:58
Prevod bi trebao biti gotov do petka. Ovo za odgovor, što reče BELI je zanimljivo i korisno...

Za skin će biti povuci potegni - videćemo nešto već...

Ovo ne razumem baš:
Citiraj kada kliknem negde unutar stranice, ma gde. Obavezno se selektuje neki post ili neki link. Nema vise hiperlinkvanja i umetanja teksta?

-------------

Objavio: cudak_31177
Datum objave: 25.Ožujak/Mar.2009 u 00:13
Dođem večeras kući sa puta, kad ono prijatno iznenađenje: poslednjih nekoliko postova vidljivo na prvoj strani. Odlično, hvala za to. Sad mi forum izgleda normalnije. Samo još da pocrni, i biće fenomenalno.

-------------

Datum objave: 25.Ožujak/Mar.2009 u 01:07
Tako je cudak, da pocrni!!!!!!!!

Black and white, ...... kako bese ona pesma od Trottera?

-------------

Schopenhauer

Datum objave: 25.Ožujak/Mar.2009 u 01:14
Uh ne znam to...ali može "Paint it black", ili "Back in black"? Imali smo predloge pre neki dan, samo čekamo egzekutora da ga uvalja u mastilo, i zbogom šugave boje LOL

-------------

Objavio: icemaher
Datum objave: 25.Ožujak/Mar.2009 u 01:18
Originalno postovano od strane cudak_31177 cudak_31177 piše:

Dođem večeras kući sa puta, kad ono prijatno iznenađenje: poslednjih nekoliko postova vidljivo na prvoj strani. 
Da, dobro je to sto ima nekoliko poslednjih postova, ali opet je po starom, jer kad kliknes na neki od tih postova, treba da ti otvori bas taj post koji je napisan(primer na stranicu 100, poslednji post), a ovo otvara kao po starom samo na prvu stranu, pa ti moras da biras stranu 100 i skrolujes dole da bi pronasao post...
Moglo bi da pored svih da ima zuta strelica i klikom na nju da dobijes zeljenu temu i vidis bas taj post.

-------------
https://www.tvtime.com/en/user/66431209/profile" rel="nofollow - TV TIME

Datum objave: 25.Ožujak/Mar.2009 u 01:22
Upravo tako!
Da ovih zadnjih 20 aktivnih tema na glavnoj stranici foruma izgleda identično kao kada se ide pod "aktivne teme" u gornjem desnom kutu...

To bi bilo najbolje rješenje...Wink

Datum objave: 25.Ožujak/Mar.2009 u 01:25
Meni je bila bitna samo preglednost početne strane, a sa ovim je kompletna. Naravno, bilo bi dobro ako bi klik vodio na zadnju stranu topica.

-------------

Datum objave: 25.Ožujak/Mar.2009 u 15:46
Originalno postovano od strane darije darije piše:

Ovo ne razumem baš:
Citiraj Nema vise hiperlinkvanja i umetanja teksta?

moze samo da se unese link ne i text kako je pre bilo

-------------

Datum objave: 25.Ožujak/Mar.2009 u 16:36
Da li na ovo misliš?
http://www.divx-titlovi.com/Forum/problemi-sa-forumom_t24770_n1.html - Link ka ovoj temi - prva strana!

-------------

Datum objave: 25.Ožujak/Mar.2009 u 17:30

Da

Kako si napravio?

-------------

Datum objave: 25.Ožujak/Mar.2009 u 19:38
Isto kao i do sada. Identično. Znači, napisao željeni tekst, prevukao ga levim klikom, kliknuo na ikonicu za link. Nakon toga, umesto istog tog teksta u prozoru koji se otvori, pejstirao URL... 100% isto kao i do sada. Zato nisam razumeo ni tebe i belog, jer nikakvih promena nema.

-------------

Datum objave: 25.Ožujak/Mar.2009 u 20:11

Meni pre tako nije radilo.

Kliknem na ikonu, izadje pop up, trazi mi text, kliknem na ok, opet se pojavi prozorce i onda trazi link. 

Ovako kako si rekao moze, mada nikad ne bih potrefila da je tako Confused

Takodje pre kad se islo na citat necije poruke videli su se kodovi i linkovi unutra njihi, dal to bila slika, hiperlink, smajli... Sad se vidi isto kao u samom postu

E sad ne znam kako je vama al meni sporije radi forum. A i desi se tu i tamo da ne moze da se pise u Fast replay nego moram da refreshujem stranicu

-------------

Datum objave: 25.Ožujak/Mar.2009 u 20:26

E sad ne znam kako je vama al meni sporije radi forum.

Meni također dosta sporo radi forum

Datum objave: 25.Ožujak/Mar.2009 u 21:37

Kliknem na ikonu, izadje pop up, trazi mi text, kliknem na ok, opet se pojavi prozorce i onda trazi link. 

Šta znam, nikada tako nisam radio... Mislim, ako je problem, videću da opet bude tako...

Takodje pre kad se islo na citat necije poruke videli su se kodovi i linkovi unutra njihi, dal to bila slika, hiperlink, smajli... Sad se vidi isto kao u samom postu

To je konačno dobri i ispravni Web Wiz Rich Text Editor. Do sad je tako bilo samo korisnicima FF-a, a sada svima. E sad, ima zagovornika ovakvog prikaza ali i onih koji su protiv. Ja ne smem da kažem zašta sam ja. (Web Wiz Forum je najgora moguća stvar, ali Nikola ima njihovu licencu. Danas BILO KOJI besplatni software za forum ima bolje opcije nego ovo g. ali jbg...)

E sad ne znam kako je vama al meni sporije radi forum. A i desi se tu i tamo da ne moze da se pise u Fast replay nego moram da refreshujem stranicu

Ovo ti ne mogu objektivno reći, jer je po pitanju brzine kod mene savršeno...

Da li je još neko imao probleme sa ovim Fast Reply-em?

-------------

Datum objave: 25.Ožujak/Mar.2009 u 22:27
E ovako:

Kada želim uploadati sliku direktno s kompa moram u postavkama uključiti ovo:
Omogući WYSIWYG uređivač poruka

A kada je želim preko URL-a npr. imageshack-a uploadati moram to isključiti da bi imao tu mogućnost...

O ovome pričam-kada je WYSIWYG uređivač poruka uključen imam ove ikonice:

a kada je on isključen imam i ovu ikonicu (koja mi omogućuje upload s imageshacka i ostali stranica s neta odnosno preko url-a slike):

Moje pitanje je:
Zašto se ta ikonica (koja omogućuje upload sa npr. imageshacka i ostalih net stranica preko url-a) još ne doda tamo da bude sve skupa, i da ne moram svaki put u postavkama ovo isključivati i uključivati.

Datum objave: 25.Ožujak/Mar.2009 u 22:31
To smo već pričali, biće to... Mislim, ovo što sam Vedder rekao...

-------------

Datum objave: 25.Ožujak/Mar.2009 u 22:52

Šta znam, nikada tako nisam radio... Mislim, ako je problem, videću da opet bude tako...

najbolje bi bilo kako je na svim drugim "normalnim" forumima, gde nema pop up prozora vec se svi kodovi ubacuju u post pa se izmedju ispisuje tekst, link...

To je konačno dobri i ispravni Web Wiz Rich Text Editor. Do sad je tako bilo samo korisnicima FF-a, a sada svima. E sad, ima zagovornika ovakvog prikaza ali i onih koji su protiv. Ja ne smem da kažem zašta sam ja. (Web Wiz Forum je najgora moguća stvar, ali Nikola ima njihovu licencu. Danas BILO KOJI besplatni software za forum ima bolje opcije nego ovo g. ali jbg...)

Ne kazem da ne valja vec nisam navikla, ni na jednom drugom forumu nije tako Smile

Nije prakticno kod smajlija, jer se odmah ubace u post, ne zna se sta je potrebno kucati za njihWink

-------------

Datum objave: 25.Ožujak/Mar.2009 u 22:57
eeeee.. ovo je Web Wiz...Ovde je sve "neobično" i nestandardno...

-------------

Datum objave: 30.Ožujak/Mar.2009 u 20:59
Vjerojatno je pitanje već bilo, ali može li ikako tražilica postati "pametnija"? Sada kada su podešena "egzotična" slova u naslovu filmova nastalo je još više problema: "La Môme" se ne može dobiti ni u ludilu ako se napiše "La Mome" ili "Mome". "Zatôichi" se ne bi mogao dobiti da u naslovu svakog filma ne stoji "aka Zatoichi...". Najljepše od svega je pronaći titl za film "W." jer tražilica izbaci samo 4343 titla pravilno raspoređenih na 335 stranica.
Čisto za usporedbu, malo prije sam na Googleu greškom upisao "Hlasdno predjelo" i prvo što je izašlo bila je poruka "Jeste li možda mislili hladno predjelo"?

-------------

Datum objave: 30.Ožujak/Mar.2009 u 21:05
Ja sam baš danas to spomenuo Kneginji.
Da, to bi se trebalo nekako rješiti, ovako je problem...

Datum objave: 30.Ožujak/Mar.2009 u 22:57
Veliki problem. Sredit ćemo titlove, a ljudi će nas opet ispitivati po forumu "Imate li titl za...".

-------------

Objavio: joya
Datum objave: 30.Ožujak/Mar.2009 u 22:58
toga je uvijek bilo i biće, šta je tu je

-------------
Nije ko što nije, jer da jeste bilo bi, a nije!

Datum objave: 01.Travanj/Apr.2009 u 09:52

Sto se tice toga da li neko ima problema sa quick replayem, ima. Upravo sam imao taj problem.
Uradio sam print screen pa ako nadjem vremena negde su okaciti fotku.
Nigde polja za brzi odgovor.

I da, forum jeste mnogo sporiji nego ranije.
Vratite nam mogucnost da izaberem crno beli forum, iako nismo grobari!

-------------

Schopenhauer

Datum objave: 01.Travanj/Apr.2009 u 10:55
Kolega, radi se na tome, puno je posla pa će potrajati, hvala na strpljenju

Objavio: Stalke®
Datum objave: 20.Travanj/Apr.2009 u 12:46
Neću iz principa nastavljati raspravu koja se vodila pod temom "Tužba", jer početak joj nije bio dobar, ali nekoliko stvari iz rasprave me potaknulo da ipak nešto napišem o idejama koje se općenito tiču ocjene kvalitete prijevoda. Istina, niti ovo nije pravo mjesto. Eto, usputna ideja: možda bi bilo dobro otvoriti posebnu temu za prijedloge poboljšanja interfacea sajta.

Opservacija:
1. da, osvjedočio sam se više puta da ima gomila loših prijevoda na sajtu.
2. da, slažem se da je bolje ikakav nego nikakav prijevod, posebno ako ni izvornih titlova nema previše na netu. Barem se ne treba gnjaviti oko tajminga, pa tko voli, neka uređuje.
3. da, slažem se da se toliku gomilu posla ne može do kraja dobro obaviti skupina ljudi kojima je to usputno i neplaćeno zanimanje (bolje rečeno, samima sebi nametnuta obveza).

Ipak, istina je i to da je (barem meni) puno lakše (a i stručno primjerenije) potpuno prevesti neki titl, nego sređivati neko čisto smeće.

Što učiniti? Žao mi je kolega i kolegica koji su već debelo zaglibili u sređivanje baza. Nesreća je što se taj posao ne vidi i tko zna hoćemo li im ikad na tome zahvaliti.
Ipak, mislim da nam je ostalo dosta prostora na propagiranju POTICANJA NA SURADNJU (nije psovka, samo naglašavam Big smile) onih naših članova čija se suradnja uglavnom svodi na klik mišem na DOWNLOAD.

Stoga prijedlog: Premda "new face" sajta još nije ni otrgnut od majčine sise, možda bi bilo dobro potaknuti ocjenjivanje. Konkretno, zašto uz podatak o broju downloada ne dodamo (sigurno je moguće) i broj koliko je puta titl ocijenjen. Osobno ću radije skinuti onaj titl koji je ocijenjen više puta. Naime, lako je prijaviti i "skinuti" loš titl. Puno je nezgodnije što gomila odličnih prijevoda prolazi neocijenjeno.
Vezano uz to (i vjerojatno puno lakše provedivo): razmislite treba li nam na ekranu tražilice titlova baš onoliko prostora za skidanje alatne trake. I, koliko nas doista čita koji su to prijevodi u zadnje vrijeme najviše skidani... Ja bih taj prostor iskoristio za poticanje svih korisnika na ocjenjivanje kvalitete i na prijavu loših titlova. Proglasimo "proljetno čišćenje" i zatražimo pomoć od svih u tome! Pokušajmo smisliti i neke druge načine za poticanje na povratnu informaciju o preuzetom titlu. Potrudimo se da one zvjezdice uz titlove dobiju veću svrhu.
Vidljivo razdvojimo prijevode od postavljenih titlova. Prijedlog: u podacima uz titl naglasiti je li nešto "prijevod" ili je samo netko "postavio". Osobno ću radije skinuti prevedeni, nego postavljeni titl. A time sužujemo i prostor traženja onih kvazi-prevoditelja koji koriste alate za prevođenje i kite se tuđim paperjem.
Slike klipova ne bih izbacivao. Unose barem malo šarenila u inače "bauhaovski" dizajn. I treba ih ipak malo redizajnirati i osvježiti.

Eto, znam da će se sada nekima dizati kosa. Ono, ionako nam je posla preko glave, a on opet traži neke novitete. Ispričavam se svim pravim rudarima u ovom poslu. Ako se ne stigne, neću zamjeriti, ali barem sam potaknuo na razmišljanje...

-------------
Stalke®
Stalkering through frames.

Objavio: SuperSerb
Datum objave: 20.Travanj/Apr.2009 u 14:02
Ja predlazem da velicinu avatara ogranicite na 90x90 ili 100x100 piksela.
Meni je ovo presitno, ne znam za ostale.

Objavio: faithlessmary
Datum objave: 20.Travanj/Apr.2009 u 15:22
Originalno postovano od strane Stalke® Stalke® piše:

Vezano uz to (i vjerojatno puno lakše provedivo): razmislite treba li nam na ekranu tražilice titlova baš onoliko prostora za skidanje alatne trake. I, koliko nas doista čita koji su to prijevodi u zadnje vrijeme najviše skidani... Ja bih taj prostor iskoristio za poticanje svih korisnika na ocjenjivanje kvalitete i na prijavu loših titlova. Proglasimo "proljetno čišćenje" i zatražimo pomoć od svih u tome! Pokušajmo smisliti i neke druge načine za poticanje na povratnu informaciju o preuzetom titlu. Potrudimo se da one zvjezdice uz titlove dobiju veću svrhu.
Vidljivo razdvojimo prijevode od postavljenih titlova. Prijedlog: u podacima uz titl naglasiti je li nešto "prijevod" ili je samo netko "postavio". Osobno ću radije skinuti prevedeni, nego postavljeni titl. A time sužujemo i prostor traženja onih kvazi-prevoditelja koji koriste alate za prevođenje i kite se tuđim paperjem.

Eto, znam da će se sada nekima dizati kosa. Ono, ionako nam je posla preko glave, a on opet traži neke novitete. Ispričavam se svim pravim rudarima u ovom poslu. Ako se ne stigne, neću zamjeriti, ali barem sam potaknuo na razmišljanje...

Thumbs Up + 1

-------------
Veži konja gde ti gazda kaže

Objavio: panmarko
Datum objave: 20.Travanj/Apr.2009 u 22:38
neznam gde nadjoste i ko napravi da avator bude tolko mali da moras naocare da stavis pa kome je smetalo ono od ranije ovo je veliki minus

-------------

Datum objave: 20.Travanj/Apr.2009 u 23:57
I ja bih volio da se malo poveća avatar a sredit će se i to uskoro!

-------------

Datum objave: 21.Travanj/Apr.2009 u 01:35
Kao što sam već spomenuo postoji tema Brisanje titlova u koju možete prijaviti loše titlove ili greške kod uploada. Thumbs Up  Rudarski je posao sređivanje baze, naporan i oduzima strašno puno vremena i živaca. Npr. za sređivanje 3 stranica titlova koji postoje za neki ultra popularni film treba se sve do jednog titlove skinut i kronološki gledat tko je šta stvarno preveo, tko je samo uploadao, pa tko je obrisao potpis, itd... I onda brisat one koji nisu u skladu s pravilima,a kod ostalih unijet pravilan naslov, broj cd-a i ostale podatke... Pa sami izračunajte koliko za to treba sati rada... Dead

I vjerujte, itekako pazimo na to da posao odradimo što kvalitetnije pa je broj grešaka sveden na minimumWink 

Datum objave: 21.Travanj/Apr.2009 u 10:32
Bubba, vjeruj mi, imam prilično dobru predodžbu kako je to gadan posao. Svaka vam čast već i zato što ste se toga uopće prihvatili. Ipak, neki moji prijedlozi ostadoše "u zraku". Dakle, da opet ne davim po cijelom ekranu, izvlačim (po meni) najvažnije:
1. Prostor desno na ekranu tražilice, uz klipove filmova, iskoristiti za pozivanje svih članova na svakodnevnu suradnju u davanju povratnih informacija o titlovima (ocjenjivanje, prijave). Taj se tekst može povremeno i ažurirati, da ne postane dosadno. Recimo, jedan dio bi mogao poslužiti kao "zid srama", gdje ćemo prikazati neke od najboljih "bisera" prevođenja.
2. Uz titlove jasno razlučiti radi li se o "prijevodu", ili o "postavljenom titlu". Znam da je to mukotrpan posao za dosad postavljene titlove, ali zašto već od ovog časa ne bismo počeli s onima koji se tek postavljaju ili će se postaviti? I rutinu po kojoj će se kradljivci, nepismeni i google-prevoditelji kazniti trajnom zabranom uploada.

-------------
Stalke®

Datum objave: 21.Travanj/Apr.2009 u 10:37
Kradljivci potpisa i google-prevoditelji se već jako strogo kažnjavaju, vjeruj mi.
Što se tiče ovih nepismenih, e pa za to neznam, trebalo bi nešto uvesti, ali ako postave neki titl koji uopće ne postoji na našem jeziku i ako je barem manje-više ok titl onda ga odobravamo, jer sigurno onima koji neznaju engleski uopće, može pomoći.
U svakom slučaju, ideja ti nije loša i podržavam ju.Thumbs Up

Datum objave: 21.Travanj/Apr.2009 u 13:03
Svakodnevno se obrise hrpa ukradenih ili uzasno losih titlova, a prekrsitelji pravila kaznjavaju

I da napomenem onima koji ne znaju, lista prekrsitelja (stup srama) itekako postoji i krcata je imenima i razlozima kaznjavanja, ali iz objektivnih razloga nije dostupna javnosti, vec su prekrsitelji o svojem kaznjavanju obavijesteni na pm i pozvani na postivanje pravila...

Inace prijedlozi stoje, ali tesko je banalizirat situaciju u kojoj postoji masa budala koji namjerno losim titlovima daju 5, a odlicnim 1 samo kako bi provocirali. Mislim da bi stoga radi objektivnosti trebali ostavit opciju ocjenjivanja samo extreme memberima, uploaderima, approval i a/m timu te translatorima.

Datum objave: 21.Travanj/Apr.2009 u 13:36
Da, odličan je prijedlog da se ocjenjivanje dozvoli samo pouzdanima i probranima. Podržavam. I, pomalo iz taštine, ali najprije iz koristi, ustrajem na prijedlogu da se uz titl jasno naglasi radi li se o izvornom prijevodu ili prilagodbi, odnosno uploadu iz drugih izvora.
Razlog: osobno, kad poželim skinuti titl za neki film, volio bih skinuti izravan prijevod, pa makar ne bio hrvatski. Ljudi koji se već potrude prevoditi ipak su u velikoj mjeri pismeni. Redovnom korisniku ne treba puno da otkrije iza kojih imena se kriju dobri titlovi.

-------------
Stalke®

Datum objave: 21.Travanj/Apr.2009 u 14:03
Postoji opcija oznacavanja autorskog titla, a koliko sam shvatio adminove rijeci, biti ce jasno vidljiva uz titl cim cijela baza bude sredjena.

Objavio: LEMONZOO
Datum objave: 21.Travanj/Apr.2009 u 15:11
ja imam manjih problema s logiranjem. svaki put kad se iznova logiram

prebaci me na ovu stranicu
http://www.divx-titlovi.com/forum/returnURL=default.asp

na kojoj mi javi

HTTP Error 404 - File or directory not found.

i jedino mogu uci u forum tako da ponovo ucitam stranicu. nije veliki problem, al eto da znate.
inace ovo mi se takodjer desilo i sa drugog compa, znaci vjerovatno nije do mene

Datum objave: 21.Travanj/Apr.2009 u 15:59
Isprazni COOCKIES ako koristiš mozillu, prije toga zatvori ovu stranicu i kad se jednom loguješ obilježi da ti zapamti username i password i neće biti problema a to se dešavalo i meni
pa sam sredio.

Ako ne znaš kako isprazniti pitaj ili pritisni CTRL SHIFT DEL i zakači kvakicu na COOCKIES ako nije
i klikni na CLEAR NOW!

I sređen problem!

Fin pozzz!

-------------

Datum objave: 21.Travanj/Apr.2009 u 17:28
Imam isti problem kao lemnzoo i brisani su cookies. Koristim mozillu. Takodje mi se od skoro desava da udjem na sajt, ulogujem se i ono me baci na forum, ja se prebacim da upload titl i ono me ne registruje da sam ulogovana. Ovaj drugi problem u exploreru mi se nije desio, s tim sto mrzim explorer i ne koristim ga, sem kad moram.

-------------

Objavio: LEMONZOO
Datum objave: 21.Travanj/Apr.2009 u 17:49
ev. izašao sam sa stranice, delet cookies (drugo ništa nisam dirao), i opet kad se ulogiram
error 404.
biće da je to neka druga komplikacija

Datum objave: 21.Travanj/Apr.2009 u 18:15
i meni je jucer isti problem bio preko safarija i mozille, brisanje cookiesa ne pomaze

Datum objave: 21.Travanj/Apr.2009 u 18:17
Meni je tako radilo nemam razloga da vas zezam kneginja zna da sam ja tako otklonio taj
problem jer se nisam mogao logovati u kontrol panel da editujem prijevode!

-------------

Datum objave: 21.Travanj/Apr.2009 u 21:35

Stoga prijedlog: Premda "new face" sajta još nije ni otrgnut od majčine sise, možda bi bilo dobro potaknuti ocjenjivanje. Konkretno, zašto uz podatak o broju downloada ne dodamo (sigurno je moguće) i broj koliko je puta titl ocijenjen. Osobno ću radije skinuti onaj titl koji je ocijenjen više puta. Naime, lako je prijaviti i "skinuti" loš titl. Puno je nezgodnije što gomila odličnih prijevoda prolazi neocijenjeno.

Broj download-a stoji uz svaki prevod:

Ovo je skroz predlog na mestu ali zar forum ne služi za ovo? Ne možemo, koliko god hteli, sve bitne teme sa foruma d astavimo na prvu stranu sajta, kako bi "slepci" sve videli i pročitali!
Jedna stvar koja na žalost uvek "stoji" je ta da postoje ljudi kojima je sve ovo bitno i koji se uključuju u rad i foruma i sajta i oni drugi. E ovim drugima NE VREDI PISATI BILO ŠTA. Mislim, kako objasniti da čovek dođe na FORUM i traži prevod koji je 5 godina na sajtu. Zar nije prvo stigao do linka: http://www.divx-titlovi.com/ pa tek onda do http://www.divx-titlovi.com/Forum/ ? "Samo su svemir i ljudska glupost beskonačni, mada za ovo prvo nisam siguran" Možemo mi da dubimo na trepavicama i izmislimo toplo/hladnu vodu u isto vreme - džabe!

Ovo će svakako biti čim sredimo sve prevode u bazi. Mada, postoje ljudi koji fenomenalno rade sređivanje pa su njihovi upload-i bolji od originalnog prevoda, ali je svakako tvoja konstatacija na mestu!

Slike klipova ne bih izbacivao. Unose barem malo šarenila u inače "bauhaovski" dizajn. I treba ih ipak malo redizajnirati i osvježiti.

Ipak, složićeš se, ovo je subjektivno.Wink

1. Prostor desno na ekranu tražilice, uz klipove filmova, iskoristiti za pozivanje svih članova na svakodnevnu suradnju u davanju povratnih informacija o titlovima (ocjenjivanje, prijave). Taj se tekst može povremeno i ažurirati, da ne postane dosadno. Recimo, jedan dio bi mogao poslužiti kao "zid srama", gdje ćemo prikazati neke od najboljih "bisera" prevođenja.

Odradi sliku prve strane sajta, u nekom programu za obradu slika, kako si to zamislioWink

Originalno postovano od strane bubba ho-tep bubba ho-tep piše:

I da napomenem onima koji ne znaju, lista prekrsitelja (stup srama) itekako postoji i krcata je imenima i razlozima kaznjavanja, ali iz objektivnih razloga nije dostupna javnosti, vec su prekrsitelji o svojem kaznjavanju obavijesteni na pm i pozvani na postivanje pravila...

Dostupna je itekako. Dovoljno je da prelistate "Listu članova" i nađete sve one sa crvenim i većinu onih sa dva žuta kartona (da ne govorim o banovanim članovima).

Mislim da bi stoga radi objektivnosti trebali ostavit opciju ocjenjivanja samo extreme memberima, uploaderima, approval i a/m timu te translatorima.
Slažem se i videću da to odradimo.

Originalno postovano od strane LEMONZOO LEMONZOO piše:

ja imam manjih problema s logiranjem. svaki put kad se iznova logiram

prebaci me na ovu stranicu
../forum/returnURL=default.asp - http://www.divx-titlovi.com/forum/returnURL=default.asp

na kojoj mi javi

HTTP Error 404 - File or directory not found.

i jedino mogu uci u forum tako da ponovo ucitam stranicu. nije veliki problem, al eto da znate.
inace ovo mi se takodjer desilo i sa drugog compa, znaci vjerovatno nije do mene

Da, postoji ovaj problem kod većine korisnika i rešavanje je u toku. Možeš se i opcijom BACK u browser-u "rešiti" njega, bar dok ne rešimo to.

Originalno postovano od strane faithlessmary faithlessmary piše:

Imam isti problem kao lemnzoo i brisani su cookies. Koristim mozillu. Takodje mi se od skoro desava da udjem na sajt, ulogujem se i ono me baci na forum, ja se prebacim da upload titl i ono me ne registruje da sam ulogovana. Ovaj drugi problem u exploreru mi se nije desio, s tim sto mrzim explorer i ne koristim ga, sem kad moram.

Ne, to nije isti problem kao kod kolege. Ovo tvoje JESTE do cookies-a i to samo prvi put. Znači obrisaćeš sve (SVE) "kolačiće" , restartovati browser i probati opet. 100% će sve biti OK.Wink Naravno, nemoj paralelno imati otvoren neki drugi browser i tamo biti ulogovana.

-------------

Datum objave: 21.Travanj/Apr.2009 u 22:42
@ Darije, samo kratko: Nisi me razumeo, imam dva problema. Prvi JE isti kao lemnzoov i nadam se da ce se uskoro resiti, a drugi je vezan za cookies i upravo sam ga resila, hvala. Mada sam brisanje cookies radila raznim programima i nista, a onda rucno obrisala i ono kao ok. Cheers! :)

-------------

Datum objave: 22.Travanj/Apr.2009 u 13:32
Što se to tako važno dogodilo 03.04. da mi svakih malo izbacuje ovu poruku:

Vrijeme sada 14:28
Zadnja posjeta 03.Travanj/Apr.2009 at 14:02

Isto tako mi u "Aktivnim temama" izbacuje sve teme od 03.04.

Wacko

-------------

Datum objave: 22.Travanj/Apr.2009 u 15:59
To se i meni bilo desilo, obrisi cookies Wink

-------------

Objavio: prijatel-MKD
Datum objave: 22.Travanj/Apr.2009 u 19:32
U IE7 treba obrisati sve privremene fajlove preko
Tools/internet options / Browsing history / Delete / Temprary internet files
Samo brisanje coockies nije sredilo problem kod mene.

-------------
0123456789 Само десет цифри, а толку многу главоболие!
You can't take it to a philosopher for being stupid, if he wasn't he would've be a physicist.

Objavio: Marija94
Datum objave: 24.Travanj/Apr.2009 u 18:03
Ja do sada nisam imala bas nikakvih problema....
ekstra je i forum i sajt...
zzzop

-------------
Bebo probudi me
iz ove noćne more
ne želim da čujem
da znam dasi gore
ti živiš u meni
tebe anđeli sad vole
hoću da dođes mi
BEBO VRATI SE DOLE
rapidshare.com/files/225217185/youtubedownloader.exe.html

Datum objave: 24.Travanj/Apr.2009 u 21:33

To se i meni bilo desilo, obrisi cookies Wink

Smazao kolačiće i opet mi radi isto. Da sad maznem sladoled?
LOL

-------------

Datum objave: 25.Travanj/Apr.2009 u 00:00
Mafi legendo sve ovo na slici dole isprazni i onda ponovo kolačiće smaži i mora da radi.

http://img150.imageshack.us/my.php?image=mafia.png -
http://g.imageshack.us/img150/mafia.png/1/ -

Ako ne onda kupi novu tastaturu.
LOLLOLLOLLOLLOLLOLLOLLOLLOLLOLLOLLOLLOL

-------------

Datum objave: 25.Travanj/Apr.2009 u 17:40
  1. Ubačen favicon i na forum
  2. Rešen problem logovanja (tj, izbacivanja greške)
  3. Mogućnost postavljanja većih avatara.
.... idemo dalje...

-------------

Datum objave: 26.Travanj/Apr.2009 u 00:17
Super titloviekipa

-------------

Datum objave: 26.Travanj/Apr.2009 u 13:22
Upravo mi se javio čudak i kaže da ne može pristupiti forumu.
Izloguje ga čim se uloguje, koristi operu.
Ima li još netko problema s tim?

P.S. Meni na mozili i IE- radi sve normalno.

Molim što brži odgovorSmile

Datum objave: 26.Travanj/Apr.2009 u 13:36
meni opera za sad radi ok , ali forum i opera se ne gotive nesto  tako da se nikad nezna

-------------

Datum objave: 26.Travanj/Apr.2009 u 14:53
Originalno postovano od strane Buki-Fiume Buki-Fiume piše:

Upravo mi se javio čudak i kaže da ne može pristupiti forumu.
Izloguje ga čim se uloguje, koristi operu.
Ima li još netko problema s tim?

P.S. Meni na mozili i IE- radi sve normalno.
Molim što brži odgovorSmile

Uglavnom, to smo rešili. Čika čudak se prejeo "kolačića" a i prepio sinoć pa...

Nego, što se tiče foruma:
Sređeno je i ono sa aktivnim temama. Znači kada se klinke na naslov teme prebacuje vas na poslednju stranu, a ne kao do sada na prvu.

-------------

Datum objave: 30.Travanj/Apr.2009 u 11:59
OK, idemo još jednom: kolačići su obrisani (više puta), u FF-u je uključena opcija "Delete cookies when I close FF", napravljen je i "Disk cleanup"... Logiram se i sve je OK. Odem sređivati titlove i kad se vratim na forum čeka me poznata poruka:

The time now is 12:50
You last visited 03.Travanj/Apr.2009 at 14:02

WTF se desilo 03.04.2009. da je toliko emocionalno vezan uz taj datum? Ovo me podsjeća na srCensorednja koja sam imao sa SW-om za koja isto nitko nije imao odgovor. wallbash

-------------

Datum objave: 30.Travanj/Apr.2009 u 12:02
Samo nemoj danas da mi spominješ forum i njegov idiotski software!!! slognuti

-------------

Datum objave: 30.Travanj/Apr.2009 u 12:03
Ovaj odgovor mi je sasvim dovoljan. Sve mi je jasno. Thumbs Up

-------------

Datum objave: 30.Travanj/Apr.2009 u 12:10
ne mogu vjerovat da se opet sve vratilo na eng jezik. Stabilno...

Objavio: icemaher
Datum objave: 30.Travanj/Apr.2009 u 18:07

ne mogu vjerovat da se opet sve vratilo na eng jezik. Stabilno...
Hehe, bas sam i ja primetio to. Bolje je engleski nego pola hrvatski pola engleski prevod forumaLOL

-------------
https://www.tvtime.com/en/user/66431209/profile" rel="nofollow - TV TIME

Datum objave: 30.Travanj/Apr.2009 u 20:46
"Something weird's on the air"
STAY TUNED
...

Uskoro velika novost na forumu... migi

-------------

Datum objave: 30.Travanj/Apr.2009 u 20:48
Daj nemoj mi to raditiLOL, sad kad si već započeo reci kakva novost nas očekujeSmile

P.S.I samo bih dodao da mi je jako usporen sajt od jučer navečer(ujutro je bilo ok, ali sada opet dosta sporo)

Datum objave: 30.Travanj/Apr.2009 u 20:58
sta, sta, sta faithlessmary

-------------

Datum objave: 30.Travanj/Apr.2009 u 21:43
E vec ako troje nestrpljivo pitaju, morash reci...

Sta, sta, sta, sta?????? faithlessmary

-------------

Objavio: Kneginja
Datum objave: 30.Travanj/Apr.2009 u 22:02

Sta, sta, sta, sta faithlessmary

-------------
Sto me ne ubije... ide u moje memoare.

Objavio: Dr Dragan
Datum objave: 30.Travanj/Apr.2009 u 22:18
Pa,šta,šta,šta,štaHug?

-------------

Datum objave: 30.Travanj/Apr.2009 u 22:32

faithlessmaryfaithlessmaryfaithlessmary  ja sam postao kalif umesto kalifa

salim se  sta sta sta sta sta sta sta sta ?

-------------

Datum objave: 30.Travanj/Apr.2009 u 22:45
Ako kaže da će tražilica postati "pametnija" i software bolji, strefit će me srce. bup

-------------

Datum objave: 30.Travanj/Apr.2009 u 23:10
^

Uskoro velika novost na FORUMU... migi

-------------

Datum objave: 30.Travanj/Apr.2009 u 23:16
eeeeeeeeeee ja se ponadao  da postanem kalif umesto kalifamrgud

-------------

Objavio: AcaNDr
Datum objave: 02.Svibanj/May.2009 u 11:12
Meni stalno javlja kad odem na stranicu za skidanje titlova da ima virus.Znaci na forumu nista ne javlja,a kad odem da skidam prevod odmah javlja virus i koji god da ukucam prevod i link me odvede na taj prevod uvek javlja virus.Ne znam u cemu je problem?

-------------
I don't try to be someone I'm not - I've always followed my heart and trance has always been my main sound.

- Armin van Buuren

Datum objave: 02.Svibanj/May.2009 u 11:13
Meni se to jos od juce desava.
Na koji god titl da odem izbacuje neki malver.

----------

SuperSerb

Datum objave: 02.Svibanj/May.2009 u 12:45
pa takve stvari treba covek da prijavi,a ne da cuti,nadam se da ce resiti uskoro.

-------------
I don't try to be someone I'm not - I've always followed my heart and trance has always been my main sound.

- Armin van Buuren

Datum objave: 02.Svibanj/May.2009 u 13:49
Sve je OK. Sređeno je to ali i nije bio nikakav problem. Samo mali zajeb u pisanju. Izvinjavam vam se zbog dizanja pritiska bez razloga.
Ako slučajno opet primetite nešto slično - javite.
Pozdrav ljudi.

-------------

Datum objave: 02.Svibanj/May.2009 u 14:00
ma da posle je***** nema kajanja

-------------

- Armin van Buuren

Objavio: rale69
Datum objave: 02.Svibanj/May.2009 u 23:11
Pozdrav svima! Iako sam već duže vremena na ovoj stranici, danas sam se odlučio registrirati kako bih i ja ponekad mogao dati pokoji komentar. Problem je u tome da sada kao registrirani član kad kliknem na download nekog titla, ne otvara mi se više ona druga sranica gdje mogu pročitati komentare te vidjeti ocjene drugih, nego mi odmah otvori prozorčić za skidanje titla. Zanima me gdje i kako mogu doći do tog dijela? Unaprijed zahvalan...

-------------
rale, Poreč

Objavio: Kneginja
Datum objave: 02.Svibanj/May.2009 u 23:19

Originalno postovano od strane rale69 rale69 piše:

Pozdrav svima! Iako sam već duže vremena na ovoj stranici, danas sam se odlučio registrirati kako bih i ja ponekad mogao dati pokoji komentar. Problem je u tome da sada kao registrirani član kad kliknem na download nekog titla, ne otvara mi se više ona druga sranica gdje mogu pročitati komentare te vidjeti ocjene drugih, nego mi odmah otvori prozorčić za skidanje titla. Zanima me gdje i kako mogu doći do tog dijela? Unaprijed zahvalan...

Klikni na sam naziv filma a ne na opciju download.

-------------
Sto me ne ubije... ide u moje memoare.

Objavio: rale69
Datum objave: 02.Svibanj/May.2009 u 23:25
Zahvaljujem na brzom odgovoru! Sve pohvale ovom web sajtu!
Pozdrav!

-------------
rale, Poreč

Datum objave: 02.Svibanj/May.2009 u 23:40
Još jedna sugestija vezana uz Forum samo u širem smislu, tj. za glavnu stranicu za skidanje titlova. Prije par dana sam skinuo titl za Shoot 'Em Up, označen kao hrvatski. Kad ono, pokazalo se da je srpski. Ništa strašno, ali kako sam ja valjda komplicirana osoba, da ga ne prepravljam, radije sam odradio prijevod s originala Cool.
E sad, sve manje vjerujem da to ljudi rade namjerno. Mislim da je problem (a o tome sam na forumu više puta čitao i od drugih) to što je hrvatski jezik po defaultu prvi, pa ljudi često u brzini pogriješe i to ne prijave.
Pitanje/prijedlog: Može li se stvar srediti slično kao za izbor godine ili za frame rate, gdje ako ne izabereš pravu vrijednost program polje ostavlja prazno, pa te kod pokušaja uploada na to upozori i ne dozvoljava upload prije ispravka? Time bismo sigurno spriječili mnogo takvih nebuloza.

-------------
Stalke®

Datum objave: 03.Svibanj/May.2009 u 04:20
Može. To će i biti tako nego nikako da stigne na red. Potpuno si u pravu za to!

-------------

Objavio: conja
Datum objave: 04.Svibanj/May.2009 u 19:37
Svaki put kad otvorim sajt trazi mi korisnicko ime i pas
Ima li jos neko ovaj problem?

-------------
http://www.najforum.forumotion.com -

Datum objave: 04.Svibanj/May.2009 u 21:17
Moj ti je savet da prvo uđeš na forum:
http://www.divx-titlovi.com/Forum/forumi.html - http://www.divx-titlovi.com/Forum/forumi.html

Tu klikneš na login_user.asp?returnURL= - Prijava i štikliraš ono Automatska prijava.
Time ćeš biti ulogovan i na forum i na bazu prevoda.
Takođe, mogao bi pre svega ovoga da obrišeš sve "kolačiće" vezane za divx-titlovi.com.

-------------

Objavio: conja
Datum objave: 04.Svibanj/May.2009 u 23:08

Hvala,sad je OK bez da sam ista dirao...

automatska prijava je bila podesena a kolacice brisem redovno....

-------------
http://www.najforum.forumotion.com -

Datum objave: 31.Svibanj/May.2009 u 14:09
Ja neznam šta se događa i da li je problem kod mene ili ne.
Ali forum mi je usporen već 2-3 dana i to dosta usporen.
Probao sam sve i svašta, izbrisao cookies i sve ostalo, nanovo instalirao Mozillu, probao sa IE i Operom, ali i dalje mi je sve usporeno, stalno mi se nešto učitava u kojoj god temi ili na samom indeksu foruma bio i nikako da se sve učita, jel možda problem u ovim novim reklamama gore? Da li je još netko primijetio takve problema u zadnjih 2-3 dana?
Nemam više ideju šta da napravim, ista stvar je i u bazi titlova, također je sve usporeno, downloada mi prijevod puno sporije. Danas kada sam se logirao 10-ak minuta je sve super radilo ali sada opet po starom. Ima li netko kakvu ideju, u čemu je problem? Confused
Hvala unaprijed na odgovoru i molim pomoć, stvarno neznam šta da napravim više.Cry

Datum objave: 31.Svibanj/May.2009 u 14:26
Meni sve radi odlicno.
Jel' ti zaglavljuje samo na ovom sajtu ili...?

Ispiši stranicu | Zatvori Prozor

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd. - http://www.webwiz.co.uk