Nepoklapanje slike i tona u dvd-u
Web: Titlovi.com
Kategorija: HI-TECH i informatički svijet
Ime foruma: Software
Opis foruma: Za sva pitanja, probleme i diskusije o programima.
URL: https://forum.titlovi.com/forum_posts.asp?TID=24548
Datum ispisa: 06.Lipanj/Jun.2026 u 11:01 Verzija Softvera: Web Wiz Forums 11.01 - http://www.webwizforums.com
Tema: Nepoklapanje slike i tona u dvd-u
Objavio: eva81
Tema: Nepoklapanje slike i tona u dvd-u
Datum objave: 05.Ožujak/Mar.2009 u 21:12
Mislim da sam jednom videla temu na forumu vezano za moj problem ali je ne mogu naci pa ako moze bilo kakva pomoc za problem ili link od te teme. a moj problem je da sam skinula film u mkv formatu sa 5.1 zvukom i kad sam prebacila u dvd format pomocu convertX to DVD verzija 3.0.0.7 ton se ne poklapa sa slikom
Hvala unapred 
|
Odgovori:
Objavio: icemaher
Datum objave: 05.Ožujak/Mar.2009 u 21:15
Sad cu da skinem najnoviji VSO ConvertXToDVD 3.4.7.121 Final, pa cu da probam jednu epizodu 24 720p HD u DVD Video, i javicu rezultate...
------------- https://www.tvtime.com/en/user/66431209/profile" rel="nofollow - TV TIME
|
Datum objave: 05.Ožujak/Mar.2009 u 21:17
nasla sam temu pa cu se snaci
|
Datum objave: 05.Ožujak/Mar.2009 u 21:18
icemaher piše:
Sad cu da skinem najnoviji VSO ConvertXToDVD 3.4.7.121 Final, pa cu da probam jednu epizodu 24 720p HD u DVD Video, i javicu rezultate...
|
hvala!
moze pa da budem sigurna 
|
Objavio: N.B.G.
Datum objave: 05.Ožujak/Mar.2009 u 21:23
Negde tj. na par mesta po stranim forumima sam procitao
da se to i desava kada se .mkv konvertuje u DVD
sa ConvertXtoDVD, nebitno kojom verzijom..
pa sad ako oni lazu onda i ja tebe lazem.
-------------
|
Objavio: AcaNDr
Datum objave: 05.Ožujak/Mar.2009 u 22:22
N.B.G. piše:
Negde tj. na par mesta po stranim forumima sam procitao
da se to i desava kada se .mkv konvertuje u DVD
sa ConvertXtoDVD, nebitno kojom verzijom..
pa sad ako oni lazu onda i ja tebe lazem. |
to sam i ja cuo jer me to interesovalo,planiram da pretvorim jedan film u toku sutrasnjeg dana,pa cu i ja da javim rezultate.
------------- I don't try to be someone I'm not - I've always followed my heart and trance has always been my main sound.
- Armin van Buuren
|
Datum objave: 05.Ožujak/Mar.2009 u 22:30
Evo potvrdjujem da VSO ConvertXToDVD 3.4.7.121 Final radi perfektan posao, 720p HD epizodu od 1.09gb sam konvertirao u Dvd, izasla je 2 GB i je sve OK, nema nepoklapanje, sve je u redu. Samo mi malo cudno, celo vreme je konvertirao sa mnogo manji fps nego ranije verzije. Ne pamtim koju sam koristio ranije, a siguran sam da sam konvertirao celo vreme sa 90-100fps, a sad manje od 60fps...
------------- https://www.tvtime.com/en/user/66431209/profile" rel="nofollow - TV TIME
|
Datum objave: 05.Ožujak/Mar.2009 u 22:33
pa imas u opcijama da odredis maximum kvalitet,pa kontam da ce ici i fps preko 80
------------- I don't try to be someone I'm not - I've always followed my heart and trance has always been my main sound.
- Armin van Buuren
|
Objavio: N.B.G.
Datum objave: 05.Ožujak/Mar.2009 u 22:43
Ne znam, moguce da se to odnosi na one male .mkv fajlove,
od 300-500 mb,
ne bih da konstatujem samo kazem sta sam procitao usput
jer me tada nesto i nije zanimala ta tema..
mogu samo da pretpostavim da je zbog zvuka ili rezolucije,
stvarno ne bih da donosim zakljucke ali eto ice je uspeo,
ko zna sta je u pitanju..
ali vso redovno izbacuje nove verzije tako da verujem da su verovatno resili taj problem..
-------------
|
Datum objave: 05.Ožujak/Mar.2009 u 22:49
Hm, acane, uvek stavljam na High Quality - Slow Encoding, mozda zato sto je mkv i velika rezolucija, pa mozda zato ide sporo. Vazno je odlicno ispalo.
Ja sve filmove gledam na pc preko tv-u, tako da mi je bolje kad pustim divx/mkv i podesim prevod(shift+down na BsPlayer) na crnoj pozadini(gde nije slika filma) i uzivam, jer mrzim prevod da nalepim na DVD i da mi se krije u sliku filma
|
Datum objave: 06.Ožujak/Mar.2009 u 02:28
hvala ICEMAHER bas cu probati sa tom verzijom pa cu videti sta ispadne
|
Datum objave: 06.Ožujak/Mar.2009 u 11:07
icemaher piše:
Evo potvrdjujem da VSO ConvertXToDVD 3.4.7.121 Final radi perfektan posao, 720p HD epizodu od 1.09gb sam konvertirao u Dvd, izasla je 2 GB i je sve OK, nema nepoklapanje, sve je u redu. Samo mi malo cudno, celo vreme je konvertirao sa mnogo manji fps nego ranije verzije. Ne pamtim koju sam koristio ranije, a siguran sam da sam konvertirao celo vreme sa 90-100fps, a sad manje od 60fps...
|
Meni ne prelazi 40,a stavio sam isto High Quality - Slow Encoding,bitrate je preko 5000,a radi ukupno oko sat vremena.Sad ce kraj pa javim sta sam dobio.
- Armin van Buuren
|
Datum objave: 06.Ožujak/Mar.2009 u 11:35
sve mi je extra ispalo i slika i ton.
- Armin van Buuren
|
|