Ispiši stranicu | Zatvori Prozor

Regionalna liga nogomet

Web: Titlovi.com
Kategorija: Generalne rasprave i zabava
Ime foruma: Sport
Opis foruma: Općenito o sportu, njegovim kategorijama, klubovima , pojedincima...
URL: https://forum.titlovi.com/forum_posts.asp?TID=24328
Datum ispisa: 06.Lipanj/Jun.2026 u 11:56
Verzija Softvera: Web Wiz Forums 11.01 - http://www.webwizforums.com

Tema: Regionalna liga nogomet
Objavio: dejan-sl
Tema: Regionalna liga nogomet
Datum objave: 15.Veljaca/Feb.2009 u 15:39
NEŠTO SE VALJA IZA BRDA Nogomet sve bliže regionalnoj ligi

Potpredsjednik HNS-a je izjavio da je Vlatko Marković sa srpskim kolegom već razgovarao o ideji regionalne lige. 'Problemi su sigurnost i što bi pobjednik te lige dobio', kaže Pero Vićan.

Gostujući u Beogradu na promociji knjige o Stjepanu Bobeku, autora Fredija Kramera, potpredsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Pero Vićan okupljenim je novinarima govorio o regionalnoj ligi.

Predsjednik GOŠK-a iz Dubrovnika je prisutnima otkrio da su čelni ljudi nacionalnih saveza Srbije i Hrvatske, Tomislav Karadžić i Vlatko Marković, načelno razgovarali o toj ideji.

"Prema informacijama koje imam, Marković i Karadžić su ovih dana razgovarali o tome. Marković, nažalost, danas zbog bolesti nije mogao doći u Beograd. Realno gledajući trenutnu situaciju, rok za formiranje regionalne lige u nogometu je između pet i deset godina. Pet godina je vjerojatno prebrzo, a deset predugo. Dakle, nešto između toga", prenio je B92 riječi potpredsjednika HNS-a.

U tekstu se dalje navodi da je za Vićana ideja o regionalnoj ligi dobra, ali da bi svoje mišljenje o tome morala dati i krovna organizacija europskog nogometa.

"Jedan od problema je što bi pobjednik te lige dobio, odnosno kakav bi motiv imao da (u njoj) sudjeluje. Moramo da vidimo sa ljudima iz UEFA-e bi li osvajač imao prohodnost ka europskim natjecanjima. A tu je i pitanje sigurnosti na stadionima koje mora biti riješeno prije nego što padne odluka o formiranju ovog natjecanja", objasnio je Vićan.

Član Markovićeve nogometne 'vlade' iz Rusanove je dodao da je važno što postoje vizija i volja ljudi iz oba saveza za realizaciju ideje o formiranju zajedničke lige.

"Iako ni naš savez još nema definitivan stav po ovom pitanju, važno je da imamo jasnu viziju i želimo otvorene razgovore sa predstavnicima FSS-a", prenio je Vićanove riječi http://www.b92.net/sport/fudbal/vesti.php?yyyy=2009&mm=02&dd=14&nav_id=345032 - B92 .

net.hr

Ne znam kakav je ovaj vas predsjednik saveza,al ovaj nas je supak kakvog treba traziti,mater mu purgersku.........
nista od ove pjesme,mada bi valjalo da bude,da po ko zna koji put razbijemo Grobare,zar ne darije? LOL

-------------
HAJDUK zivi vjecno,Bog i nitko vise!!!!

Odgovori:
Objavio: Buki
Datum objave: 15.Veljaca/Feb.2009 u 15:58
Ja bi volio tu regionalnu ligu iz razloga što bi stadiono bili puniji, jer ovako ni na jednoj utakmici (osim par derbija) nema više od 3000 - 4000 gledatelja...

I da dajte nam malo Partizan i Zvezdu da ih punimo na Kantridi kao i Hajduk i Dinamo, koji su nam redovite mušterije zadnjih par godina, pogotovo Hajduk, ali i Dinamo je pao u posljednjoj utakmici na Kantridi!LOL

http://www.divx-titlovi.com/Forum/%3ca href= - "> 

Objavio: lillith89
Datum objave: 15.Veljaca/Feb.2009 u 16:02
ne dirajte mi zvezdu!!! najbolja je!!!!!!!ClapClapClapLOLLOL

Datum objave: 15.Veljaca/Feb.2009 u 16:07
Ali Kantrida je neosvojiva!smile79

Objavio: Vladika
Datum objave: 15.Veljaca/Feb.2009 u 16:08
'Fala Bogu!!! Cekao sam ovo jos od 2000-e kada su se pojavile prve glasine oko regionalne lige. Evo trebalo je citavih 9 godina da se o tome progovori naglas. Napokon da se gledaju utakmice koje ce dati kvalitet svim timovima koji budu igrali. A onda, nadam se, da ce drustvo iz Hravatske, Bosne... da se nadje u Beogradu, ili nekom drugom gradu, pa da se napokon (ako vec neki nisu) da se upoznamo licem u lice, pa da odemo na pivo pre utakmice, a naravno i posle!!! 

-------------
Vladika

Datum objave: 15.Veljaca/Feb.2009 u 16:09
Originalno postovano od strane Buki-Fiume Buki-Fiume piše:

Ali Kantrida je neosvojiva!smile79

dok ne dodju MAJSTORI S MORA WinkLOL

-------------

Datum objave: 15.Veljaca/Feb.2009 u 16:13
Slažem se s tobom, ali mislim da cemo tesko završiti na pivi zajedno, znaš kako je to na tekmama...Wink

Datum objave: 15.Veljaca/Feb.2009 u 16:15
da pogotovo ako bude regionalna liga................ kad se sjetim koliko su nas puta vozili ovdje u hrvatskoj po maricama...... :S
sta bi tek bilo da se ide na gostovanje po Bosni,Srbiji,Sloveniji i Makedoniji

-------------

Datum objave: 15.Veljaca/Feb.2009 u 16:15
Originalno postovano od strane dejan-sl dejan-sl piše:

dok ne dodju MAJSTORI S MORA WinkLOL

LOLLOLLOLLOLLOL
Da, vidim po rezultatima zadnjih par godina...Wink
...a mislim da ti nebi bilo drago da ih ispišem ovdje...Wink

Nego, vratimo se na temu, sta mislite o toj regionalnoj ligi?Dali bi ona vratila ljude na stadione?

Datum objave: 15.Veljaca/Feb.2009 u 16:17
je ,pogotovo se ove godine vidi :D
mozda jednom i budete prvaci :D

definitivno bi vratila a i pojacala huliganizam........... iovako smo mi Balkanci crna mrlja u UEF-i.....

-------------

Datum objave: 15.Veljaca/Feb.2009 u 16:21
Ja mislim da bi trebalo napraviti tu regionalnu ligu i to sa 10 klubova maximalno, pa nek se igra...LOL

Svaka utakmica bi bila derbi i donijela bi pravu atmosferu na tribine na svakoj utakmici a i puno više novaca u klupske blagajne...Wink

Datum objave: 15.Veljaca/Feb.2009 u 16:26
Hrvatska:
-HAJDUK
-Rijeka/Osijek
-dinamo

Srbija:
-C. Zvezda
-Partizan
-Vojvodina/Hajduk Kula(tek toliko da Hajduk Split ne pobjedjuje jedini Partizan) LOL

Bosna:
-Željeznicar
-Siroki
-Sloboda/Sarajevo

Slovenija:
-Olimpija
-Maribor

Makedonija:
-Vardar
-Pelister/Kumanovo

Crna Gora:
-Buducnost
-Mogren/Sutjeska

Kosovo ne racunam za drzavu

-------------

Objavio: dcizmas
Datum objave: 15.Veljaca/Feb.2009 u 16:30
Ja sam 70km od Beograda i nekada sam gledao sve utakmice Partizana sa
Zvezdom, vojvodinom, Dinamom, Hajdukom, Sarajevom, Željezničarom, Veležom...
i sa drugim klubovima ako je to bio bar jedan od derbija kola.
To je bio fudbal, a i atmosfera na stadionu - transparenti, zastave, šalovi kape i dr.
tada nije bilo toliko pirotehnike koje su danas da tako kažem, zabranjene
Nema takvog fudbala više, pa zato više i ne posećujem stadione.
Možda ova ideja o regionalnoj ligi (kao u košarci) i donese neke rezultate...
bilo bi lepo i korisno za sve navijače,
a mislim da bi i klubovi malo više zaradili od prodatih ulaznica
jer, trenutno jedva da ponekad prolaze prvu fazu u evropskim takmičenjima.

-------------
Pozdrav svima...

Datum objave: 15.Veljaca/Feb.2009 u 16:40
napunilo bi stadione ,mislim sve jedan bi bio do čepa........ kao sto kolega veli ,rijetko koji klub da prodje prvu fazu natjecanja,upravo zbog toga jel klubovi nemaju novaca i sve sto valja rasprodaju........ eventualno bi mozda kupovali i igrace medjusobno iz ex-yu da ostane na balkanu ono sto valja a ne da ide u ligu petice........... mislim da je Rijeka prva tako napravila i imala srpskog i crnogorskog igraca/golmana,ako se nevaram? kolega iz Rijeke bolje zna

-------------

Datum objave: 15.Veljaca/Feb.2009 u 16:44
Da, tako je, Đalović (Crna Gora) i Žilić (Srbija)...

Ali najbitnije je to što bi klubovi napokon stali financijski na noge (od novaca od ulaznica) pa mislim i da bi u Europi bili konkurentniji, sto znaci jos velikih utakmica i punih stadiona i naravno kvalitetnijeg nogometa...Wink

Datum objave: 15.Veljaca/Feb.2009 u 16:49
E da, nekada je liga bila jaka jer igrači nisu smjeli ići igrati van, dok ne napune 27 godina, a onda su naši klubovi bili vrlo jaki...

Rijeka je naprimjer demolirala Real Madrid sa 3:0 na Kantridi!
A i svi ostali hrvatski i srpski klubovi su imali velike rezultate samo da ne nabrajam sada, ovo sam samo dao kao primjer...Wink

Nadam se da ce biti nesto od toga, jer ovo nema smisla, derbiji su par puta godišnje a prosjek gledatelja po tekmi je 2000 ljudi (gledajući ligu općenito) što je sramota i to nije dobro, zato se nadam nekoj pozitvnoj promjeni...Wink

Objavio: AcaNDr
Datum objave: 15.Veljaca/Feb.2009 u 16:57
Ako ikad bude,bice bez gostujucih navijaca,jer previse je rizicno da cigani idu u zagreb,ili obrnuto.

-------------
I don't try to be someone I'm not - I've always followed my heart and trance has always been my main sound.

- Armin van Buuren

Objavio: bubba ho-tep
Datum objave: 15.Veljaca/Feb.2009 u 16:58
Dobra ideja, al financijski neisplativa zasad jer bi troškovi organizacije i osiguranja bili 10 puta veći od prodanih ulaznica... Ko ide redovno na gostovanja zna o čem pričam...Wink

Datum objave: 15.Veljaca/Feb.2009 u 16:58

Da, tako je, Đalović (Crna Gora) i Žilić (Srbija)...

Ali najbitnije je to Å¡to bi klubovi napokon stali financijski na noge (od novaca od ulaznica) pa mislim i da bi u Europi bili konkurentniji, sto znaci jos velikih utakmica i punih stadiona i naravno kvalitetnijeg nogometa...Wink

bas tako,upravo sam to htjeo reci........ naravno da bi se igracima povecale i place i premije i nebi morali i imali razloga ici vani igrati Wink

-------------

Objavio: dcizmas
Datum objave: 15.Veljaca/Feb.2009 u 17:01
Da, sećam se i revanša sa Realom u Madridu - bila je to teška bruka ali za sudije
Rijeka je imala povoljan rezultat do pred sam kraj meča a onda su sudije stupile na scenu
isljučivali su jednog po jednog igrača Rijeke sve dok Real nije postigao povoljan rezultat (mislim da su isključuli trojicu igrača Rijeke)

-------------
Pozdrav svima...

Datum objave: 15.Veljaca/Feb.2009 u 17:02
Originalno postovano od strane bubba ho-tep bubba ho-tep piše:

Dobra ideja, al financijski neisplativa zasad jer bi troškovi organizacije i osiguranja bili 10 puta veći od prodanih ulaznica... Ko ide redovno na gostovanja zna o čem pričam...Wink

to stoji,al opet nije isto imati na derbiju 17000 ili 35000 ,jasno da bi se 10x vise dalo na osiguranja,al to i je najpotrebnije.......... al opet bi se dalo zaraditi za igrace i sve.......... npr sjever u Splitu nebi bio 30kn kao sto je za nedjelju(derbi) nego 80kn ili koliko vec....... i da na 100-150kn dignu ,vjerovatno bi bio pun stadion

-------------

Datum objave: 15.Veljaca/Feb.2009 u 17:14
Da, tako je, cijene ulaznica bi bile veće a opet bi se prodale, nama je zapad 20 kn ali bilo bi barem 40-50 kn za neki takav derbi ili europsku utakmicu...

A da ne govorim o ostalim tribinama na Kantridi, Poljudu, Maksimiru... koje su još skuplje a bile bi popunjene... ili barem puno popunjenije nego inače...

A treba dodati i da bi igrači onda radije došli u tu ligu (klub) koja bi bila puno kvalitetnija od ovih liga koje sada imamo...

Datum objave: 15.Veljaca/Feb.2009 u 17:20
jest, al treba angažirat i najmanje 5000 policajaca, specijalaca, vojnika i zaštitara svaku utakmicu, 200 kn po glavi...Wink

Datum objave: 15.Veljaca/Feb.2009 u 17:22
Ma dobro, ne treba sada pretjerivat sa tim osiguranjem...
Mislim da je i puno manji broj dovoljan ako su organizirani, a jesu...

E sada se povlači pitanje dali da se dozvole gostovanja navijača van granica države ili ne...

Datum objave: 15.Veljaca/Feb.2009 u 17:23
znam decke iz slatine a i kum mi je zastitar ,imaju 150kn i to je plafon ako dobiju,eventualno 120........ i to jos na derbijima

-------------

Datum objave: 15.Veljaca/Feb.2009 u 17:26

E sada se povlači pitanje dali da se dozvole gostovanja navijača van granica države ili ne...

pa vjerovatno ce dozvoliti,jel nema smisla da ne budu gostijuci navijaci ...... sta bi dobili s tim organizatori? realno gledano nema se zarade

-------------

Datum objave: 15.Veljaca/Feb.2009 u 17:37
prve godine vjerojatno neće dopustit gostovanja jer će bit dovoljno atraktivno i zbog samih protivnika

Objavio: iromafia111
Datum objave: 15.Veljaca/Feb.2009 u 18:44
S obzirom na to da sam ipak nekoliko godina stariji od većine vas, htio bih vam skrenuti pažnju na neke stvari:

Ona bivša liga je bila posjećena iz dva razloga: jednim dijelom zbog kvalitete lige (u 80-ima se moglo van tek kada igrač napuni 28 godina, što danas nije slučaj, a gostovanja u Tuzli, Nišu ili Prištini bila su jednako teška kao i ona u Zagrebu, Beogradu ili Sarajevu). Druga stvar je bio rastući nacionalizam (išlo se na utakmice sa Zvezdom i Partizanom zbog tuče, a ne zbog "prekrasnog nogometa" koji su igrali).

Zašto sam naveo ta dva primjera? Da bih odmah otklonio svaku iluziju oko toga da bi utakmice novoosnovane lige bile super posjećene. Svaki igrač koji zna napraviti "tri na nozi" već sa 18 i pol godina gleda kako će pobjeći van. U ligi ostaju samo "vječiti talenti" i antitalenti. Ako će ljudi ići na utakmice zbog takvih... Ostaje samo šora. Djeca koja nisu imala priliku ići na gostovanja u bivšoj državi smatrat će to velikim izazovom, što opet nema nikakve veze sa nogometom.

Još jedan primjer: Cibonine utakmice u "Ex Yu ligi" (nisam niti siguran kako se točno zove) nisu ništa bolje posjećene nego one u domaćem prvenstvu i uopće se ne prate na TV-u. Protiv Zadra ili Splita se igra 10 puta godišnje i moraš biti dobro informiran kada se igra za domaće prvenstvo, kada za Kup, a kada u Ex Yu ligi.

Zašto se razgovara o osnutku regionalne lige? Pa zato jer svi klubovi sa područja ex Yu imaju cijelu sezonu vremena za igranje takvih utakmica jer svi ispadnu iz europskih kupova do 15.08.!!! Stanite na trenutak sa fantazijama. Dobitna formula ne glasi "sirotinja + jad i bijeda = posjećena i atraktivna liga". Vlasnici klubova (nemojmo se zavaravati, svaki klub ima svog vlasnika) trebaju takvu ligu, ako ništa drugo, da bi vam barem na početku prodali muda pod bubrege i zainteresirali vas da odete pogledati takvu utakmicu. Netko će ići pogledati Zvezdu ili Partizan, a netko da razbije glavu Deliji ili Grobaru. Bez obzira zašto došao, moraš platiti kartu.

Mogao bih još satima ovako, ali evo vam jedan primjer pa vidite sami. Za dva sata počinje talijanski derbi između Intera i Milana. Kada bi naši klubovi bili takvi i ja bih volio otići pogledati utakmicu "Ex Yu lige". Možete li nabrojati DVA kluba (nisam htio reći veći broj jer i dva je previše) sa prostora bivše države koji, barem približno, igraju nogomet na toj razini?

Nema tu, gospodo, "atraktivnosti", "uzbuđenja" i ostalog sranja. Ja ti pokažem svoj jad i bijedu, a ti meni svoj i to je to. Nešto što valja nikada se ni neće natjecati u toj ligi.

-------------

Datum objave: 15.Veljaca/Feb.2009 u 19:02
Pa sve to stoji ali ne mogu se u potpunosti složiti s tobom.
Mislim da bi se klubovi u toj ligi podigli na višu razinu a i igrači nebi htjeli ići igrati vani u tolikoj mjeri kao sada(također sam i gore naglasio tu dobnu granicu od 27 godina koju bi trebalo opet uvest,ili barem 25 godina po meni)...

Isto tako ne mislim da bi se islo na gostovanja samo zbog nereda i tuče (evo ja sam prvi koji bi išao svuda a nebi radio sranja)
Ionako sam bio na svim stadionima od prvoligaša u Hrvatskoj, tako da mislim da bi otišao i van države...

Sve ovo što si rekao Mafy ima smisla, ali ne u tolikoj mjeri tako da mislim da bi trebalo probati pa vidjet, a i usporedba košarke sa nogometom nije realna(makar sam ja trenirao košarku 9 godina, vise pratim nogomet) jer nogomet je puno posjeceniji...

I dalje stojim kod toga da treba probati pa vidjeti, a i mislim da bi uspjelo to, odnosno da bi se klubovi digli na višu razinu...Wink

Datum objave: 15.Veljaca/Feb.2009 u 19:29
Kažeš "da bi se klubovi u toj ligi podigli na višu razinu a i igrači nebi htjeli ići igrati vani u tolikoj mjeri kao sada". Točno, ako misliš da je napredak to što si prije bio u govnima do grla, a sad ti se malo vide i ramena. Igrači ne bi željeli ići van zbog takve lige? Pitajmo Modrića, Ćorluku ili Eduarda bi li radije igrali za svoje sadašnje klubove protiv Chelsea, Man. Uniteda ili "Ex Yu ligu". Riječanin si. Objasni mi zašto je stariji Sharbini otišao igrati u Emirate, Oman, Katar ili gdje je već bio umjesto da se nadmeće sa Dinamom ili Hajdukom? Bi li takve novce zaradio u "Ex Yu ligi"? Ili onaj Pamić koji je otišao grijati klupu u Austriju. Otišli su zbog novaca kojih ovdje nema niti će ih biti.

Kažeš "nogomet je puno posjećeniji od košarke". Ako dvorana ima 3000 - 5000 mjesta, a skupi se 500 do 1000 gledatelja, to je puno više nego kad se na stadionu od 20000 mjesta "nagura" 3000 ljudi.

Ne zaboravi da je Maccabi iz Tel Aviva jednu godinu igrao "Ex Yu ligu" i izgubio finale od Zadra. Zašto su odustali od natjecanja u takvoj ligi? Zbog "žestoke konkurencije"? Zbog "financijske profitabilnosti"? Zbog toga što su "mladi igrači dobili priliku igrati na višoj razini"?

Nema tu kruha, Buki. To bi bio surogat koji bi brzo propao bez potpore država. Otišao bi u Beograd jer bi usput posjetio i nekoga sa foruma? Pa radije ću sad sjesti u auto i otići tamo popiti sa ekipom, nego da mi takav izlet pokvari dva sata sirotinjskog nogometa. Hoćeš kvalitetnu ligu? Ništa lakše. Pitajmo Madžare, Austrijance, Poljake, Čehe i Slovake da osnujemo zajedničku ligu. Baš me zanima tko bi htio igrati sa sirotinjom.

-------------

Datum objave: 15.Veljaca/Feb.2009 u 19:59
Pa neznam, mislim da bi se s godinama klubovi podigli na višu razinu a da bi jednog dana ta liga postala jaka poput "liga petice", znam da je to tesko ostvarivo ali nadam se tome jednog dana...

Koliko god ovo zvučalo smiješno i nerealno (a tako i je nažalost) nadam se da cu jednog dana gledati Rijeku u Ligi Prvaka, da ce biti nekoliko nasih klubova u skupini...

Tako da mislim da treba probati s tom ligom, jer nikad se nezna...možda i uspije, teško, ali nadajmo se...Wink

Datum objave: 15.Veljaca/Feb.2009 u 20:24
Da ne bi mislili da je sve crno, veća je vjerojatnost da će takva liga postojati, nego da neće. Zašto? Zato jer će sa skupiti dovoljno ljudi tipa Mamić (za srpske ne znam kako se zovu pa ih i ne navodim) i Džarovski koji će osnovati takvu ligu pod standardnim glupim izgovorima tipa "poboljšanja međusobne suradnje", "stvaranja boljeg okružja za razvitak mladih igrača", "koncentracije kvalitete"... Političarima će takva liga biti u interesu jer kad nas već ne mogu uvesti u EU, uvest će nas u "Ex Yu ligu". "Mamićima" će takva liga biti u interesu jer kad već ne mogu sastaviti ekipu za prezimljavanje u nekom od europskih kupova, barem će navijačima baciti "kost" u obliku Partizana i Zvezde i plakati se novinarima kako ih je netko iz Beograda pokrao jer Zvezda (ili Partizan) mora biti prvak te lige, a ne Dinamo. "Džarovskima" će odgovarati takva liga u kojoj se svi poznaju radi dogovaranja rezultata i muljanja na kladionicama.

Kao što vidite, ne treba se bojati da neće biti takve lige. Bit će tu dovoljno ljudi koji će vidjeti svoj interes u takvoj ligi i dovoljno klinaca koji nikada u životu nisu razbili glavu nekom Deliji, Grobaru, BBB-u ili Torcidašu. Gdje ćeš ljepšeg mjesta za šoru, nego pred stadionim?

Što se tiče podizanja kvalitete, nije to nemoguća misija. Samo treba natjerati ove tajkune koji su se obogatili u privatizaciji da počnu ulagati lovu u klubove. Pogledajte samo Ruske i Ukrajinske klubove. Vode ih naftni muljatori koji pred raspad SSSR-a nisu imali ni za kavu, a sad su veliki biznismeni. Ili kao onaj Malezijac koji je nedavno prodao Manchester City arapima, a sada sjedi u zatvoru.

-------------

Datum objave: 16.Veljaca/Feb.2009 u 10:26
Što je sad? Nema komentara? Da niste možda sinoć gledali utakmicu i uspoređivali broj pretrčanih kilometara ili dobro odigranih pasova sa svojim ljubljenim klubom? (Samo da napomenem da nisam ljubitelj talijanskog već engleskog ili španjolskog nogometa.) Jeste li možda zapazili da nema zapaljenih baklji i kamenovanja protivničkih navijača? Da obični ljudi ne oblače djeci pancirke kad idu na utakmicu? Da policija i vojska ne osiguravaju derbi već obični zaštitari?

Volio bih čuti nekoga od zagovornika "Ex Yu lige" da mi navede prednosti takvog natjecanja. Evo, za par dana je derbi između Hajduka i Dinama. Još jedna "utakmica stoljeća", "ljepotica prvenstva", "sraz naša dva najveća kluba"... Mogu se kladit da se neće dogoditi ništa što već nismo vidjeli u zadnjih 10-ak godina: kamenovanje vlaka sa BBB-ovcima na izlasku iz tunela pred Splitom kao i kamenovanje tog istog vlaka na odlasku iz Splita. Nakon toga slijedi sumanuta potraga po gradu za protivničkim navijačima i testiranje čvrstoče glave protivničkog navijača na betonskom ili kamenom uzorku lokalnog porijekla. Barem jedna bakljada koja će prekinuti utakmicu na desetak minuta (ne sjećam se kada je zadnji put prvo poluvrijeme završilo prije 55. minute), gađanje protivničkih navijača koji se nalaze u "zaštitnom kavezu" (osim navijača, jedina živa bića koja se nalaze u "zaštitnom kavezu" su divlje životinje u Zoološkom vrtu)... Ako vas je ovo možda uplašilo, pomislite što će tek biti ako Dinamo slučajno povede ili, nedaj Bože, pobijedi! U tom slučaju dodajte još i čupanje stolica te bacanje istih prema policiji, specijalcima, vatrogascima, onim smradovima u "zaštitnom kavezu" koji su se usudili doći ovamo i veseliti se što nijhovi vode... Zaboravio sam spomenuti igru. Obično se u takvoj "muškoj utakmici" za 90 minuta dogodi 60-70 prekršaja što znači da nekada mora proći cijela minuta da bi nekoga složili na pod klizećim startom s leđa u visini koljena. Kada se tome doda beskrajna rasprava sa sucem oko svakog prekršaja, u globalu se dobiva nekih 20-ak minuta čiste igre šepesajućih "vječitih talenata" i "povratnika iz inozemstva" (za derbije Ex Yu lige između hrvatskih i srpskih klubova na sve ovo dodajte neizostavne nacionalističke uvrede). Pa koji to normalan čovjek, ljubitelj Ultimate Fighta i gladijatorskih borbi općenito, ne bi platio suhim zlatom da može uživo gledati?

Jedva čekam tu "Ex Yu ligu". Nadam se da će se igrati pod tjednom. Predlažem utorkom, srijedom i četvrtkom jer su to dani kada se igraju Kup UEFA i Liga prvaka, a i ostane ti cijeli vikend za obračune sa protivničkim navijačima iz tvoje države.

PS: Da me ne bi netko krivo shvatio, ja stvarno obožavam nogomet i aktivno sam se bavio njime dosta dugo. Jedino ne podnosim to kada mi netko gura govno pod nos i tvrdi da je to čokoladni kolač.

-------------

Datum objave: 16.Veljaca/Feb.2009 u 13:07
Citiraj Jedva čekam tu "Ex Yu ligu". Nadam se da će se igrati pod tjednom. Predlažem utorkom, srijedom i četvrtkom jer su to dani kada se igraju Kup UEFA i Liga prvaka, a i ostane ti cijeli vikend za obračune sa protivničkim navijačima iz tvoje države.

pa kad mislis da igramo u evropi,ako se tad igra ex liga?

-------------
I don't try to be someone I'm not - I've always followed my heart and trance has always been my main sound.

- Armin van Buuren

Datum objave: 16.Veljaca/Feb.2009 u 13:15
Piše u jednom prethodnom postu:
"Zašto se razgovara o osnutku regionalne lige? Pa zato jer svi klubovi sa područja ex Yu imaju cijelu sezonu vremena za igranje takvih utakmica jer svi ispadnu iz europskih kupova do 15.08.!!!"

S obzirom na kvalitetu klubova, razni Maltežani, Irci, Moldavci i slični će nas izbaciti iz Euro kupova u prvom i drugom pretkolu kvalifikacija za Ligu Prvaka i Kup UEFA. Buki će se bez problema sjetiti da je Rijeka prije neku godinu ispala od Ciprana prije početka turističke sezone, tako da bi ti termini u tjednu savršeno odgovarali.

-------------

Datum objave: 16.Veljaca/Feb.2009 u 13:33
Ma ni ne podsjecaj me na OmoniuLOL, već godinama ispadamo od ekipa za koje prije nego igraju s Rijekom nisam ni čuo...

Problem je sto tjedan dana prije prve europske utakmice ode 10 ili više igrača i dođe isto toliko novih...gotovo je cijela nova ekipa i naravno da ne mogu pobijedit niti jadne Ciprane...

I tako svaki put...

Neznam, ja mislim da bi se subotom trebale igrati te utakmice, jer svi ti klubovi koji bi igrali u Regionalnoj ligi, igrali bi i u Europi, pa dok svi ispadaju...ako bi ih od 10, 3 ili 4 proslo u skupine Kupa Uefe barem, bio bi problem igrati ligu srijedom...Wink

Objavio: Nemanja
Datum objave: 05.Ožujak/Mar.2009 u 06:22
Ma, dzabe i to, kad ce i to smoriti. Uvek prvi Partizan ce biti, pa Zvezda...itd. Big smile

Objavio: darije
Datum objave: 05.Ožujak/Mar.2009 u 10:03
Gde si brate Grobare... Dobrodošao JOŠ JEDNOM...

-------------

Datum objave: 05.Ožujak/Mar.2009 u 10:21
Pa nek bude i tako samo da ovi dejanovi ne budu prvi

-------------

- Armin van Buuren

Datum objave: 06.Ožujak/Mar.2009 u 03:20
ti ne pizdi :D

-------------

Objavio: vspasic
Datum objave: 09.Ožujak/Mar.2009 u 18:41
Meni skroz zanimljiva ideja... U praksi, malo ce to biti teze ostvariti nego npr. u kosarci (pre svega zbog strukture navijaca koji prate ove sportove), ali mislim da bi definitivno podiglo kvalitet svim klubovima na ovim prostorima... Isprva bi verovatno dominirali Hajduk, Dinamo, Partizan i Zvezda, ali bi se vremenom verovatno ukljucili i ostali (Zelja, Sarajevo, Vardar, Vojvodina i jos po neki srpski, hrvatski i bosanski klub)...

Mislim da je u kosarci to bitno pomoglo u ponovnom podizanju i srpske i hrvatske klupske kosarke (Partizan i Cibona u TOP16 Evrolige, Zadar i nadam se Hemofarm na FINAL8 Eurocupa). Mozda se vecina ljudi ne slaze sa mnom, ali rezultati govore sami za sebe...

-------------
Lupus in Fabula

Datum objave: 09.Ožujak/Mar.2009 u 19:01
Ako će biti (kao što se sada priča) po samo dva kluba iz svake države, i to uvijek ista dva bez obzira na poziciju i bez mogućnosti ispadanja iz te lige, onda je to jedno veliko S R A NJ E!

Svi ostali klubovi će propasti, a i ta liga neće nakon godinu, dvije više biti zanimljiva, ako bude tako...

Datum objave: 06.Travanj/Apr.2009 u 21:19
Ovo se neće svidjeti Bukiju; AcaN2

Probna "Yugo liga" starta 2011, a pozivnice će dobiti Dinamo i Hajduk?

Probna "Yugo liga" starta 2011, a pozivnice će dobiti Dinamo i Hajduk?

IDEJA o regionalnoj nogometnoj ligi naišla je na puno plodnije tlo u Srbiji nego u Hrvatskoj. I dok se predsjednik HNS-a, Vlatko Marković, javno grozi takve pomisli, a ostatak hrvatskih nogometnih dužnosnika s rezervom progovara o nogometnom pandanu NLB lige, u Srbiji je situacija kudikamo drugačija. Već se neko vrijeme vode javne debate o pozitivnim i negativnim aspektima takvog projekta, a većina smatra da bi udruživanje najvećih klubova s područja bivše Jugoslavije donijelo svima veliki pomak u kvaliteti, ali i financijski prosperitet koji bi vratio sjaj "jugoslavenskom" nogometu.

U emisiji RTS-a "Oko" na temu "Je li moguća regionalna nogometna liga?" gostovali su glavni tajnik Partizana Darko Grubor, kao i eminentni sportski novinari Marko Marković i Zoran Marković. Svoje su mišljenje o regionalnoj ligi dali i predsjednik Udruge prvoligaša HNL-a Igor Štimac, hrvatski izbornik Slaven Bilić i legendarni nogometaš Crvene Zvezde Darko Pančev.

Tajnik Partizana: Pozivnicu bi dobili Dinamo i Hajduk

Prema izjavi Darka Grubora, za očekivati je da bi se probna verzija Regionalne nogometne lige mogla očekivati najranije 2011. ili čak 2012. U prvoj verziji natjecanja sudjelovali bi samo klubovi s pozivnicom u formatu sa četiri skupine po četiri kluba. Utakmice bi se održavale u terminima kada ne bi bilo domaćih ili europskih obveza, a osim klubova s područja bivše države pozivnicu bi dobili i neki klubovi iz Austrije i Mađarske.

"Ako se ispuni uvjet da format natjecanja ne ugrožava nacionalna prvenstva niti nastupe u Europi, onda Uefa ne bi sigurno imala ništa protiv. Klub bi dobivao financijsku nagradu za svaka tri ili jedan bod, ali bi se izdvajao i novac solidarnosti za pomoć svim nogometnim savezima. Pobjednik bi dobio i milijun eura", objašnjava tajnik Partizana koji smatra da bi cijelu priču trebali inicirati nogometni savezi bivših YU republika.

"Za sada je sve u domeni ideje. Službeni kontakt bi trebao biti iniciran od strane domaćih Saveza. Prije toga bi klubovi trebali sastaviti neki koncept i nogometni, ali i marketinški. S tim bi trebali u izaći u javnost. Tu je i Uefa koja je na vrhu svega. Ukoliko ne bi bila ugrožena nacionalna prvenstva, kupovi i euro natjecanja, ne bi smjelo biti crvene lampice."

Osim povećanja konkurencije koja bi rezultirala većom kvalitetom, liga bi prema Gruboru donijela i znatnu financijsku dobit koju sadašnja domaća prvenstva ne mogu donijeti.

"Logično je da bi ovako jaka liga koja bi imala 43 milijuna gledatelja privukla pozornost sponzora, ali i velikih Europskih klubova koji bi se zainteresirali za naše igrače. To je jedan dodatni motiv više", zaključuje Grubor koji bi sigurnosni rizik riješio privremenim nedopuštanjem dolaska gostujućih navijača.

Pančev: Regionalna liga jedino je rješenje

Pozitivno mišljenje o ligi ima i legenda Crvene Zvezde Darko Pančev koji smatra da bi se navijači nakon nekog vremena navikli na ovakvo natjecanje.

"Natjecanje bi funkcioniralo kao što funkcionira i regionalna košarkaška liga. Bez obzira  na to što bi bilo problema s navijačima na početku, mislim da bi se to riješilo. Neki navijači ne bi išli na gostovanja na početku, a nakon nekoliko godina bi se i navijači naviknuli. Sličnih problema s navijačima ima i u uglednim ligama, a smatram da je to jedino rješenje za povećanje kvalitete nogometa na ovim prostorima."

Štimac: Prerano je uopće govoriti o regionalnoj ligi

Upitan o svom razmišljanju na ovu temu Igor Štimac je zvučao dosta rezervirano i smatra da je preuranjeno uopće govoriti o regionalnoj ligi.

"Svi u primislima ove ideje vidimo neke pozitivne strane ove ideje: šire tržište, financijsku dobit i slično. No to je puno šire. Treba napraviti elaborat, prognozu i ukupnu analizu. Treba se upitati što bi ona donijela onima koji bi bili unutra, a šta je s onima koji ne bi bili u toj ligi. Šta je s tim klubovima? Prerano je uopće govoriti o tome. Nogometni savezi trebaju napraviti prvi korak", zaključio je Štimac.

Bilić: Treba vremena da se zalijeće rane od rata

Slično razmišlja i hrvatski izbornik Slaven Bilić. I on misli da je ideja o regionalnoj ligi došla prerano.

"Ekonomski bi ta liga značila mnogo za klubove, tržiste je veće i za bilo bi zanimljivije za sponzore. Liga bi naravno bila jača. No, mislim da je prerano, treba proći vremena da se zaliječe rane od rata", smatra Bilić.

Marko Petrak
Foto: Slobodnajugoslavija.com, Index

-------------

Datum objave: 06.Travanj/Apr.2009 u 22:46
Čuo sam već, ma nabijem ih na k...cluka2, idioti glupi, stvarno nisu normalni. U tu ligu bi trebali ići po dva najbolja kluba tekuće sezone pa da se bori za ta mjesta a ne neke šugave pozivnicebebinjo3.

Ovo je samo još dodatno uništavanje ostalih hrvatskih klubova, ne računajući dva "najveća" hrvatska kluba.luka2

Ako je već tako onda treba uvesti da se može ući u tu ligu i isto tako ispasti, a ne da svake godine igraju isti klubovi. Joj napisao bih ovdje još svašta ali neću jer bi mi onda post bio obrisan zbog previše prostih riječi...Angry

Datum objave: 06.Travanj/Apr.2009 u 23:05
Uvijek možeš koristiti ove smajlije Censored sentinel iromafia crnnica suadnovic

-------------

Ispiši stranicu | Zatvori Prozor

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd. - http://www.webwiz.co.uk